Eszközei vagyunk a tanításnak – Hálaadó szentmisét mutattak be a Mária Rádió születésnapján

Január 16-án, a magyarországi Mária Rádió tizenkettedik születésnapján hálaadó szentmisét mutatott be a Béke téri Szent László-templomban Lépes Lóránt, aki január elseje óta a Mária Rádió műsorigazgatója.

2018. január 17. szerda

Negyvenöt éve halt meg Pikéthy Tibor zeneszerző

Az elmúlt évben több rendezvény keretében is megemlékeztek Vácott Pikéthy Tibor egyházmegyei zeneigazgatóról, zeneszerzőről, aki komponistaként, előadóként és tanárként egyaránt sokat tett a magyar egyházi zenéért.

2018. január 14. vasárnap

A doni áttörés hőseire emlékeztek a Mátyás-templomban

Engesztelő szentmisével emlékeztek az 1943-as doni áttörés során hősi halált halt honvédekre január 12-én a budapesti Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban. A katonai tiszteletadással egybekötött szertartás főcelebránsa Bíró László tábori püspök volt.

2018. január 12. péntek

Hittel, akarattal, összefogással – Megnyitották Szegeden az országos Mátyás-emlékévet

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2018-ra Mátyás-emlékévet hirdetett a király megválasztásának 560. és születésének 575. évfordulója alkalmából. Január 12-én Szegeden tartották a jubileumi év megnyitóját; egész napos programsorozat várta az érdeklődőket, valamint szentmisét... »

2018. január 12. péntek

A madéfalvi veszedelemre emlékeztek

A madéfalvi tömeggyilkosság 254. évfordulója alkalmából január 7-én szentmisét mutattak be és koszorúkat helyeztek el az áldozatok emlékére a Hargita megyei faluban.

2018. január 9. kedd

Megemlékezést tartanak a doni áttörés évfordulóján

A Katolikus Tábori Püspökség engesztelő-megemlékező szentmisét mutat be január 12-én, pénteken délután 2 órakor a Mátyás-templomban a doni áttörés során elesett katonákért.

2018. január 7. vasárnap

Lezárult az Asztrik-év Kalocsán

Január 6-án ünnepi szentmisében adtak hálát a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Asztrik-évéért a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban. A szentmise főcelebránsa Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek volt, a szentbeszédet Antal Géza pécsváradi apát-plébános mondta.

2018. január 6. szombat

Ferenc pápa márciusban Pietrelcinába és San Giovanni Rotondóba látogat

Greg Burke szentszéki szóvivő december 19-én jelentette be, hogy Ferenc pápa 2018. március 17-én Szent Pio atya stigmatizációjának századik, halálának ötvenedik évfordulója alkalmából Pietrelcinába és San Giovanni Rotondóba látogat.

2017. december 20. szerda

Kettős jubileumot ünnepeltek a nagyváradi vincés nővérek

Rendbe lépésük 70, illetve 75 éves jubileuma alkalmából köszöntötték két rendtársukat december 17-én a nagyváradi vincés nővérek.

2017. december 20. szerda

Életútjával az emberi élet adventjét járta be – Kaszap Istvánra emlékeztek Székesfehérváron

Ünnepi szentmise keretében emlékezett meg Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök december 17-én Kaszap Istvánról. A hitvalló jezsuita szerzetesnövendék 82 éve, 1935. december 17-én hunyt el.

2017. december 18. hétfő

A Gondviselés, az Úristen irányította a sorsomat – Köszöntjük a 85 éves Jelenits Istvánt

Jelenits István piarista szerzetes, pap, teológus, irodalomtörténész, középiskolai és egyetemi tanár, a mai katolikus közélet kimagasló képviselője. Ma ünnepli nyolcvanötödik születésnapját. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele.

2017. december 16. szombat

Lezárult a Brenner János-emlékév – A boldoggá avatásra készül a Szombathelyi Egyházmegye

Vesperessál és ünnepi szentmisével ért véget december 15–16-án a Brenner János-emlékév a Szombathelyi Egyházmegyében. Az ünnep azonban folytatódik: jövőre május 1-jén Szombathelyen boldoggá avatják a hatvan évvel ezelőtt vértanú halált halt lelkipásztort.

2017. december 16. szombat

Szentmisével és hangversennyel emlékeznek Kodály Zoltán születésének 135. évfordulójára

Ünnepi szentmisével és hangversennyel emlékeznek Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulójára december 16-án, szombaton, a magyar kórusok napján a váci székesegyházban – közölte a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) az MTI-vel.... »

2017. december 14. csütörtök

Huszonöt éves az aszódi karitászcsoport

Beer Miklós váci megyéspüspökkel és Fieszl Andrással, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatójával ünnepelte alapításának 25. évfordulóját december 11-én az aszódi karitászcsoport.

2017. december 14. csütörtök

Jó reggelt kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok! – Zászlómegáldás Székesfehérváron

Koszorúzási ünnepséget szervezett december 11-én a Fehérvári Huszárok Egyesülete a limanowai csata 103. évfordulója emlékére. A megemlékezés keretében Spányi Antal megyéspüspök megáldotta az idén húszéves egyesület zászlóját.

2017. december 13. szerda

A francia püspöki konferencia elnöke: A mai világ drámáját a tudatlanság okozza

Georges Pontier marseilles-i érsek, a francia katolikus püspöki konferencia elnöke a La Croix francia katolikus napilapnak adott interjút, amit a L’Osservatore Romano vatikáni újság december 11-i száma is átvett.

2017. december 13. szerda

Ferenc pápa a missziós nővérekhez: Ismerjétek fel Jézust az elhagyottakban!

Ferenc pápa a Jézus Szent Szívéről elnevezett missziós nővéreket fogadta december 9-én, szombaton délelőtt, alapítójuk halálának centenáriuma alkalmából.

2017. december 9. szombat

Nagyszabású ünnepségsorozattal készülnek a szalézi főtemplom felszentelésének 150. évfordulójára

Jövőre lesz százötven éve, hogy 1868. június 9-én a rendalapító Don Bosco felszentelte Torinóban a Segítő Szűz Mária-bazilikát. A szalézi főtemplom jubileumi ünnepségsorozata december 6-án veszi kezdetét.

2017. december 6. szerda

25 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja

November 26-án ünnepelte alapításának negyedszázados évfordulóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. A szeretetszolgálat önkéntesei számos programot szerveznek a rászoruló emberek megsegítésére a városban, a környező falvakban és a határon túli szórványban élő... »

2017. december 3. vasárnap

A világot a tiszta emberek fogják megmenteni – Elkezdődött a Közi Horváth József-emlékév

November 4-én nyitotta meg a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben a helyi Népfőiskola a Közi Horváth József-emlékévet. Szerkesztőségünket Taczman Mária tájékoztatta.

2017. december 2. szombat

tovább »