Görögkatolikus énekkarok találkoztak Kecskeméten

Megalapításának tizedik évfordulóját ünnepelte szeptember 15-én és 16-án a Kecskeméti Görögkatolikus Szervezőlelkészség. Az évforduló alkalmából a közösség kórustalálkozót rendezett, melyen nyolc – jórészt görögkatolikus – kórus lépett fel.

12:59

A Győri Egyházmegye főtemplomának felszentelésére emlékeztek

Szeptember 13-án Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyház felszentelésének évfordulója alkalmából a Győri Egyházmegye papságával.

2018. szeptember 16. vasárnap

Képes-e negyven év után is mosolyra fakasztani a „mosolygó pápa”?

Negyven évvel ezelőtt, 1978. augusztus 26-án választották pápává Albino Lucianit, aki az I. János Pál nevet vette fel. A mindössze 33 napig uralkodó egyházfő hamar belopta magát az emberek szívébe mosolyával és frappáns mondásaival, melyekből néhányat most a Vatikáni Rádió... »

2018. szeptember 9. vasárnap

Megáldották Mindszenty József szobrát Máriapócson

Többezer zarándok, köztük a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hívei ünnepelték Szűz Mária születésnapját szeptember 8-án Máriapócson. A szentmisét követően megáldották Mindszenty József új, egész alakos bronzszobrát a római katolikus templom előtti téren.

2018. szeptember 9. vasárnap

Teljes búcsút nyerhetnek a jubiláló magyaróvári plébániatemplomba látogatók

A mosonmagyaróvári Szűz Mária királynő és Szent Gotthárd-templom felszentelésének 350., patrónusa, Szent Gotthárd halálának 980., valamint a szent ereklyéje befogadásának 10. évfordulója alkalmából jubileumi évet hirdetett, mely során már teljes búcsút is nyerhetnek a templomba... »

2018. szeptember 8. szombat

Ruth Pfau nővérre, a leprások megmentőjére emlékeztek Pakisztánban

Ruth Pfau nővérre, vagy ahogy a nép nevezte, „a pakisztáni Teréz anyára”, a leprások megmentőjére emlékeztek halálának első évfordulóján, augusztus 10-én Pakisztánban, ahol a lipcsei születésű szerzetesnő több mint öt évtizeden át a leprások szolgálatának szentelte... »

2018. szeptember 7. péntek

Egy életre elköteleződni a szolgáló szeretetben – Jubiláns házaspárok adtak hálát Győrben

Veres András megyéspüspök szeptember 1-jén hálaadó szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, amelyre mintegy háromszáz jubiláns házaspár gyűlt össze családtagjaik kíséretében a Győri Egyházmegye különböző településeiről.

2018. szeptember 1. szombat

Zalaszentgrót díszpolgára lett a város plébánosa

Építésének 260. évfordulóját ünnepelte a zalaszentgróti Szent Imre-templom augusztus 20-án. Az évfordulón Márfi Gyula veszprémi érsek mutatott be szentmisét Bizderi János plébánossal, aki a szertartás utáni városi ünnepségen vette át díszpolgári címét.

2018. augusztus 25. szombat

Születésnapját ünnepli a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye augusztus 23-án ünnepli alapításának 1008. évfordulóját. A püspökség létrehozásának pontos dátumát egy 1404-ben keletkezett, a somogyi konvent által kiadott oklevélből, a Szent István-kori dokumentum átiratából ismerjük.

2018. augusztus 23. csütörtök

Megosztjuk reményünket – Kettős ünnep a Boldogasszony Iskolanővéreknél

Ünnepélyes megnyitóra és a már ötödik alkalommal megrendezett nevelési konferenciára szólt a meghívó az Országházba, hogy augusztus 22-én közel 350-en együtt ünnepeljenek a Boldogasszony Iskolanővérekkel.

2018. augusztus 22. szerda

„Új kezdettel induljatok tovább!” – A váci székesegyház felszentelésének évfordulója

246 éve szentelte fel Migazzi Kristóf bécsi érsek a váci székesegyházat. Ennek emlékezetére mutatott be szentmisét Beer Miklós megyéspüspök Varga Lajos segédpüspökkel, a székesegyházi kanonokokkal, több paptestvérével, diakónusaival és az egyházmegye összes papnövendékével... »

2018. augusztus 22. szerda

Szülőfalujában ünnepelte gyémántmiséjét Bindes Ferenc és Németh István

Szülőfalujában, a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykőn ünnepelte gyémántmiséjét a Győri Egyházmegye két nyugalmazott lelkipásztora, Bindes Ferenc és Németh István augusztus 4-én.

2018. augusztus 22. szerda

A mindig időszerű szent – Don Bosco 203. születésnapját ünnepeljük

2018. augusztus 16-án, Bosco Szent János 203. születésnapján a szent személyéről és tevékenységéről elmélkedett a szalézi portál.

2018. augusztus 16. csütörtök

Szentmisét mutattak be Paskai László bíborosért halálának évfordulóján

Paskai László bíboros halálának évfordulója alkalmából Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét elődje sírjánál, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház altemplomában augusztus 16-án.

2018. augusztus 16. csütörtök

Megemlékezést tartottak Orbán László egyetemi lelkész halálának tizedik évfordulóján

Augusztus 9-én volt tíz éve, hogy Orbán László egyetemi lelkész egészen odaadta magát Istennek. Az évforduló napján a kolozsvári Katolikus Egyetemi Lelkészség megemlékezést szervezett Kolozsváron.

2018. augusztus 14. kedd

Tíz nap a békéért – Japán kezdeményezés az atomtámadás áldozatainak emlékére

A japán püspöki kar – mint minden évben – idén is megszervezte a „Tíz nap a békéért” elnevezésű kezdeményezést az 1945-ös hirosimai és nagaszaki atombomba-támadás áldozatainak emlékére.

2018. augusztus 10. péntek

VI. Pál sírjánál imádkozott Ferenc pápa

A Szentatya augusztus 6-án, hétfőn reggel a vatikáni grottákban imádkozott Boldog VI. Pál pápa sírjánál, az egyházfő halálának 40. évfordulója alkalmából.

2018. augusztus 7. kedd

Ezüstmisét mutatott be Simonics Péter Tárkányban

Július 8-án Simonics Péter plébános, a Komáromi Esperesi Kerület esperese mutatott be ezüstmisét a tárkányi Szent László-templomban. Simonics Péter huszonkét évig vezette a tárkányi egyházközséget, augusztus 1-jétől Fertőszentmiklós plébánosaként folytatja szolgálatát.

2018. augusztus 2. csütörtök

Vasmiséjét ünnepelte Gonda Imre Ipolytarnócon

Pappá szentelésének 65. évfordulóját ünnepelte július 29-én Gonda Imre apát, pápai prelátus, apostoli protonotárius, érseki bírósági helynök. Az ünnepelt szülőfalujában, Ipolytarnócon mutatta be vasmiséjét.

2018. augusztus 2. csütörtök

Hollai Antal plébánosra emlékeztek Albertfalván

Halálának negyedik évfordulóján Hollai Antal plébánosra emlékeztek Budapest-Albertfalván. Hollai Antal atya idén lenne hatvanéves. A július 29-én este tartott szentmisére ezúttal is megtelt a Szent Mihály-plébániatemplom.

2018. augusztus 1. szerda

tovább »