Juniálist tartottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat görcsönyi idősek otthonában

Népzene, operett és afrikai muzsika is szórakoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat görcsönyi Gondviselés Háza Kastélypark Időskorúak Otthona vendégeit és lakóit június 21-én, az intézmény juniálisán.

2018. június 23. szombat

Életműdíjat kapott a pétfürdői Kolping-iskola igazgatója

Fodor Tamás, a pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium címzetes igazgatója vehette át az intézményt fenntartó Magyar Kolping Szövetség (MKSZ) életműdíját négy évtizedes iskolaszervezői, intézményvezetői és pedagógusi munkásságának elismeréséül... »

2018. június 22. péntek

Karok és lábak nélkül él, de nem kifogásokat keres, hanem másokat bátorít

Massimiliano Sechi, a karok és lábak nélkül született férfi előadásait rengetegen hallgatják Olaszországban. „Nincs kifogás” néven alapított mozgalma bátorítja az embereket, hogy bízzanak magukban, bátran induljanak el céljaik felé.

2018. június 20. szerda

Tizenkettedik alkalommal szervezett jótékonysági sétát a Caritas Szatmárnémetiben

Több száz szatmári indult el június 9-én a szatmárnémeti székesegyház elől azzal a céllal, hogy támogassa egy terápiás kert felszerelését. A Szatmári Egyházmegyei Caritas jótékonysági – immár Caritas Charity Walk nevű – sétája újra megmozgatta és összefogta a segíteni... »

2018. június 12. kedd

Tegyetek boldoggá másokat! – Lelkigondozók fórumát tartották Egerben

„Osztozó” címmel tartottak fórumot június 7-én szociális és gyermekvédelmi területen dolgozó lelkigondozóknak az Egri Érseki Palota Látogatóközpontban, ahol többek között felszólalt Ternyák Csaba egri érsek is.

2018. június 9. szombat

Átadták Csíkszeredában a Szent Ágoston Fejlesztőközpontot

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök június 7-én átadó ünnepség keretében megáldotta a csíkszeredai Szent Ágoston Fejlesztőközpontot, a jelenlévők pedig megtekinthették a Gyulafehérvári Caritas új épületét.

2018. június 8. péntek

A Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő fiataljai léptek fel Móron

Sokéves múltra tekinthet vissza a Móron működő Bice-Bóca Egyesület és a székesfehérvári Szent Kristóf Ház együttműködése. Idén május 12-én találkozott a két szervezet, a fogyatékkal élők napján.

2018. június 6. szerda

Lakásfelújításra pályázhatnak idős emberek Győrben

65 év felettiek nyújthatnak be pályázatot arra, hogy lakhatási körülményeiket részleges átalakítással, akadálymentesítéssel javítsák. A pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Győr Város Önkormányzatával együtt írta ki.

2018. június 5. kedd

Az elfogadás jegyében rendeztek úszóversenyt Edelényben

A Görögkatolikus Metropólia integrált úszóversenyt rendezett május 26-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben az Izajás próféta könyvében olvasható „Ha vízen kelsz át, én veled vagyok” (Iz 43,2) gondolat jegyében.

2018. május 28. hétfő

Alakulóban a piarista Kilátó Központ

Megalakult a Piarista Rend Magyar Tartományának új intézménye, a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központ. A kezdeményezésről május 24-én szakmai napot tartottak a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében, Budapesten.

2018. május 24. csütörtök

Hiánypótló piarista intézmény létesült a fogyatékkal élők segítésére

A Piarista Rend Magyar Tartománya sajtóközleményben tájékoztat a Kilátó fejlesztőközpont létrehozásáról.

2018. május 20. vasárnap

Fogyatékkal élő sportolók is részt vesznek az edelényi görögkatolikus úszóversenyen

A május 26-án rendezendő I. Edelényi Open elnevezésű országos asztalitenisz-verseny és az első edelényi görögkatolikus úszóverseny egyik kiemelt célja, hogy közös élményeket szerezzenek a fogyatékkal élő és az egészséges sportolók. A versenyt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség... »

2018. május 18. péntek

Isten minden életszituációból kihozza a legjobbat – Tóni atya a mozgássérültek papjával beszélgetett

Michels Antal józsefvárosi plébános – havonta megrendezett kávéházi estéinek keretében – május 15-én este Almásy Tamás római katolikus papot, a mozgássérültek pasztorációjának referensét kérdezte életéről, hivatásáról a budapesti Nem Adom Fel kávézóban.

2018. május 16. szerda

Bemutatkoztak a Kaposvári Egyházmegye karitatív és evangelizációs szolgálatai

Továbbképzést tartottak a kaposvári püspökségen az egyházmegye papsága részére május 7-én. Varga László megyéspüspök köszöntötte a lelkipásztorokat, illetve beszámolt az elmúlt egy év gyümölcseiről.

2018. május 9. szerda

„Edelényi Open” – Országos asztalitenisz- és úszóversenyt rendeznek Edelényben

Május 25–26-án rendezik meg az I. Edelényi Open elnevezésű, nagyszabású országos asztalitenisz-versenyt és az első edelényi görögkatolikus úszóversenyt. A részletekről május 4-én a megmérettetés egyik helyszínén, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tartottak... »

2018. május 7. hétfő

Nagyváradon tartották a Háló Kárpát-medencei ifjúsági találkozóját

Április 20. és 22. között zajlott a Háló Kárpát-medencei ifjúsági találkozója Nagyváradon. Közel száz fiatal vett részt a programon a Kárpát-medence számos régiójából, mintegy harminc helységből. A találkozó címe és témája ez volt: „Két lábbal a földön”.

2018. május 4. péntek

Június 9-én indul a Caritas Charity Walk Szatmárnémetiben

Új névvel, új arculattal jelentkezik idén június 9-én a tizenkettedik alkalommal megszervezett jótékonysági maraton Szatmárnémetiben. A megye egyik legnagyobb karitatív rendezvényének újragondolásában izgalmas kihívást láttak és aktív szerepet vállaltak lelkes helyi gimnazisták is. ... »

2018. május 2. szerda

Ferenc pápa a ritka betegséggel küzdőkhöz: A pozitív szemlélet a szeretet csodája

A Szentatya április 30-án, hétfőn délben a Kelemen teremben fogadta a ritka betegségek ellen küzdő Una Vita Rara (Egy Ritka Élet) olasz szervezet 62 tagját.

2018. május 1. kedd

Különleges születésnapot ünnepelhetett egy mozgássérült kisfiú

Nem mindennapi körülmények között ünnepelhette születésnapját Székesfehérváron a nyolcéves Ricsi. A mozgássérült kisfiút Richter Flórián cirkuszművész, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte fel április 24-én.

2018. április 25. szerda

Már lehet jelentkezni az idei Szent Damján-táborba

Idén is megrendezik augusztus 5. és 10. között a fogyatékkal élő gyermekek Szent Damján-táborát a debreceni Dorcas Szabadidőközpontban. Az eseményre április 30-ig lehet jelentkezni.

2018. április 25. szerda

tovább »