Lelkigondozóknak tartottak szakmai napot Zalaszentlászlón

Gyermekvédelemben és idősotthonokban dolgozó lelkigondozóknak szervezett kétnapos szakmai-lelki találkozót a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF). December 12–13-án Zalaszentlászlón gyűltek össze az ország 19 megyéjéből és a fővárosból a lelkigondozás felelősei.... »

2017. december 17. vasárnap

A Szent Kristóf Ház lakóinál tett adventi látogatást Spányi Antal püspök

Fenyőfával ajándékozta meg a Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő gondozottjait Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója december 12-én.

2017. december 13. szerda

Püspöki látogatás az ivánci szociális otthonban

December 8-án, a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, a fogyatékkal élők világnapja alkalmából Székely János püspök szentmisét mutatott be Iváncon, a Vas Megyei Szakosított Otthonban.

2017. december 12. kedd

Autizmussal élők egyesületénél tett látogatást a nagyváradi megyéspüspök

Nyitott kapukkal várta az érdeklődőket december 4-én és 5-én Nagyváradon az Élet Autizmussal Egyesület. Böcskei László megyéspüspök 5-én délelőtt tett látogatást a jelenleg tizenegy 17-27 év közötti fiatalt foglalkoztató intézménynél.

2017. december 7. csütörtök

Lelkigyakorlaton vettek részt a Szent Damján-tábor szervezői

A Szent Damján-tábor fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek nyújt nyári kikapcsolódást. A program nagy felkészültséget igényel a segítőktől, nemcsak szakmai, hanem lelki szempontból is. A tábort szervező Szent Damján-kör november 24–25-én tartotta lelkigyakorlatát... »

2017. december 4. hétfő

Fogyatékkal élők és egészségesek találkozóját rendezték Szombathelyen

November 25-én ismét megrendezte hagyományos Kelemen-napját a Magyar Cserkészszövetség III., nyugat-magyarországi kerülete. A fogyatékkal élők és egészségesek találkozójának a szombathelyi Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központ adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 3-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. december 3. vasárnap

„A legnagyobb tudomány a szívünkben van!” – Püspöki látogatás a kaposfüredi Napsugár otthonban

A Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonába látogatott november 28-án délelőtt Varga László megyéspüspök.

2017. november 28. kedd

Különleges „buszjegyekkel” készülnek az adventre az óbudai szaléziak

Idén is árusítja a különleges „adventi buszjegyeket” az óbudai szalézi munkatársi csoport. A tömböket advent első vasárnapjától a szalézi templomokban lehet megvásárolni.

2017. november 28. kedd

Így „kisebbedem” – Jean Vanier három hónapra visszavonul pihenni szívrohama után

A fogyatékkal élőket gondozó Bárka közösség alapítója, Jean Vanier legutóbbi, novemberi hírlevelében számolt be arról, hogy október 13-án szívinfarktusa volt, ezért három hónapra visszavonul pihenni.

2017. november 8. szerda

Tízéves az erdélyi Szent Gellért Alapítvány „őrangyala”

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 31-én rendhagyó „őrangyalprogramot” szervezett a helyi Gábor Áron Művelődési Házban. Az erdélyi alapítvány tíz éve vesz részt a Gyulafehérvári Caritas és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság integrációs... »

2017. november 5. vasárnap

Hivatásos sportolók és a fogyatékkal élők versenyeztek együtt az Esély Sportnapon Győrben

Közel 500, köztük 230 fogyatékkal élő résztvevője volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat XX. Esély Sportnapjának október 18-án Győrben. 15 városból 22 csapat érkezett. Bekapcsolódtak a Graboplast Vízisport-egyesület kajak-kenu versenyzői is, hogy felhívják a figyelmet fogyatékkal... »

2017. október 24. kedd

Istennel a „grundon” – Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós színésszel beszélgetett

A színház szakrális hatása, a hit személyessé válása, barátság és „grundélmény” – többek között ezekről beszélgetett Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színésszel, a Vígszínház társulatának tagjával a Nem Adom Fel Cafe & Barban október... »

2017. október 18. szerda

Ferenc pápa az értelmi fogyatékossággal élő sportolókhoz: A sport egyesítő, egyetemes nyelvezet

Október 13-án, pénteken délben a Szentatya a Kelemen teremben fogadta az értelmi fogyatékossággal élő sportolók háromszáz fős nemzetközi csoportját.

2017. október 14. szombat

Fogyatékkal élők sportnapja Székelyudvarhelyen – KÉPRIPORT

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 9-én ötödik alkalommal tartotta meg a fogyatékkal élőknek szervezett sportnapját. A rendezvény színhelye a székelyudvarhelyi sportcsarnok volt.

2017. október 13. péntek

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

Elkészült a szatmárnémeti Varázskert

Bemutatta „Varázskert” elnevezésű projektjét a Szatmári Egyházmegyei Caritas a 8. Mol Gyermekgyógyító Program záróünnepségén. A szeptember 26-án Kolozsváron tartott rendezvényen a 2016-os pályázat nyertesei vettek részt.

2017. október 4. szerda

Tizenhét csapat készített idén slambucot a Szent Lukács főzőversenyen

Közel kétszázan gyűltek össze szeptember 22-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakolyban, a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ udvarán, ahol már kora reggel felállították a bográcsállványokat.

2017. szeptember 30. szombat

Nem Adom Fel – Magyarország ad otthont az integrált zenekarok nemzetközi fesztiváljának

Negyedik alkalommal rendezik meg a MakelLos SansTache Fesztivált, Németország, Svájc és Kína után idén Magyarországon szeptember 28. és október 2. között. A különleges rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon integrált művészeti csapatoknak a találkozásra és megmutatkozásra... »

2017. szeptember 27. szerda

Paralimpiát szervezett a Máltai Szeretetszolgálat Komáromban

„Ez a nap más, mint a többi” címmel rendeztek szeptember 23-án sportnapot és paralimpiát Komáromban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata munkatársai és a szervezet helyi csoportjának önkéntesei.

2017. szeptember 26. kedd

tovább »