Segíthet lábra állni az állampolgársági eskü – Megható pillanatok a nagyváradi Caritas-otthonban

Megható pillanatokat élhettek át a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont lakói április 2-án. Magyarország kolozsvári főkonzulátusának delegációja érkezett a katolikus otthonba, hogy az egyik mozgáskorlátozott lakó letehesse az... »

2019. április 5., péntek

Kék sétát tartottak az autizmussal élőkért Székesfehérváron

Ismét „kék sétát” szerveztek április 2-án, az autizmus világnapján Székesfehérváron. A „Ragyogj kékben!” jelszóval elindított nemzetközi mozgalomhoz az Autisták Országos Szövetsége fehérvári tagszervezete, a Más Fogyatékos Alapítvány révén csatlakozott a város.

2019. április 3., szerda

Hordozzuk egymás terhét – Megkezdődött a jelentkezés a Szent Damján-táborba

Idén nyáron is megrendezik a Szent Damján-tábort, ahol egymás terhét hordozva tölthetnek együtt egy vidám hetet a fogyatékkal élő emberek és önkéntes segítőik. Az augusztus 4. és 9. között sorra kerülő tábort felkészítő nap előzi meg az önkéntes segítők számára.

2019. március 24., vasárnap

Tegyük életünket szeretetválasszá – Nagyothallók számára tartottak lelkigyakorlatot Vácott

Nagyböjt második hétvégéjén, március 15. és 17. között háromnapos lelkigyakorlatot szerveztek a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban a Váci Egyházmegyében élő nagyothallók számára. A találkozón jelen volt Varga László kaposvári és Beer Miklós váci megyéspüspök... »

2019. március 22., péntek

A Down-szindróma világnapján – Dalma, „Isten ajándéka, aki által gazdagabb az életünk”

Ahol csak megjelenik, mosolyt csal az arcokra – ez volt mindig a benyomásom, ahányszor csak a monori plébánián összetalálkoztam a most húszéves Dalmával, aki egy szép, őszinte, csupa szeretet világot teremt, amerre jár. Március 21., a Down-szindróma világnapja alkalmából... »

2019. március 21., csütörtök

Óvodásokhoz látogatott Székely János püspök

Február 27-én a szombathelyi Aranyhíd Egységes Gyógypedagógiai, Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) Micimackó óvodájában a gyermekekkel és az ott dolgozókkal találkozott Székely János megyéspüspök.

2019. március 5., kedd

Püspöki látogatás és szentmise a rumi gyermekotthonban

Február 17-én Székely János szombathelyi megyéspüspök ellátogatott a különleges ellátást biztosító rumi gyermekotthonba, ahol szentmisét mutatott be.

2019. március 4., hétfő

Kapcsolódj be te is! – Szociális érzékenyítő tábor Mórahalmon

Hatodik alkalommal rendeznek szociális érzékenyítő tábort február 25. és március 2. között a Szeged-Csanádi Egyházmegye iskoláiba járó tizedikes-tizenegyedikes diákoknak, „Kapcsolódj be te is!” címmel. A Mórahalmon zajló program szervezői és résztvevői nyilatkoztak a szegedi... »

2019. február 28., csütörtök

„Egy vak ember is láthat: a szívével és lelkével”

Babik Tamás volt február 7-én a debreceni görögkatolikus parókia ifjúsági közösségének vendége. Tamás vak emberként éli mindennapjait, erről mesélt a fiataloknak.

2019. február 12., kedd

A nagybajomi Kolping-iskolába látogatott Varga László püspök

Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be szentmisét a Kolping Katolikus Szakközépiskola tanulói és tanárai számára a Somogy megyei Nagybajomban.

2019. február 8., péntek

Látogatás a kaposfüredi Napsugár Lakóotthonba

Február 5-én Varga László kaposvári megyéspüspök az ÉLSZ imacsoport tagjaival és barátaival a Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonába látogatott.

2019. február 6., szerda

Jótékonysági koncertet tartanak Tokajban a Szent Damján-tábor javára

Február 9-én Tokajban jótékonysági koncertet ad Filep Xavér orgonista szervezésében Tokaj Város Vegyeskara. A befolyt adományokból a fogyatékkal élők nyaraltatásáról gondoskodó Szent Damján-tábort támogatják. A koncerten közreműködik a görögkatolikus papnövendékek Szent Damján... »

2019. január 19., szombat

A művész a zenével tud segíteni – Interjú Balázs Jánossal a Ferences Jótékonysági Estről

Folytatódik a Ferences Jótékonysági Estek sorozata: a Zeneakadémián január 16-án Balázs János és zenésztársai Vukán György-emlékkoncerttel állnak ki az autizmussal élőkért. Szerdahelyi Csongor, a Ferences Sajtóközpont vezetője a Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel beszélgetett a... »

2019. január 14., hétfő

Akikhez hűtlenek lettek a szavak – Erdő Péterrel ünnepelt a hallássérült közösség

December 26-án hagyományosan a budapesti piarista kápolna ad otthont a hallássérült közösség karácsonyi szentmiséjének. Idei ünneplésük egyben hálaadás volt a hallássérült pasztoráció fennállása 45 évéért. Szent István vértanú napján az ő világukba pillanthattuk... »

2018. december 26., szerda

Adventi léleknyitogató a kaposvári püspökségen

December 13-án a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége a kaposvári püspökség nagytermében rendezte meg hagyományos adventi konferenciáját „Adventi léleknyitogató” címmel.

2018. december 19., szerda

Szükségünk van egy nálunk nagyobb szeretetre – Hetvenéves a kaposvári Bárczi Gusztáv-központ

A sajátos nevelési igényű fiatalok pedagógiai, gyógypedagógiai ellátását, fejlesztését végző Bárczi Gusztáv Módszertani Központ alapításának hetvenedik jubileumát ünnepelték december 14-én a somogyi megyeszékhelyen.

2018. december 18., kedd

Mézeskalácsos püspöki előkarácsony a székesfehérvári Szent Kristóf Házban

Mézeskalács illata mellett készülődtek a karácsonyra a székesfehérvári Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének lakói a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum munkatársainak közreműködésével december 14-én.

2018. december 14., péntek

„Isten a csend barátja” – Főpásztori látogatás a kaposfüredi Napsugár lakóotthonban

Varga László kaposvári megyéspüspök látogatást tett a Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonában december 11-én.

2018. december 14., péntek

Reményt és munkalehetőséget adni – Reintegrációs központot hoztak létre Győrben

December 7-én sajtótájékoztatót tartott a Győri Egyházmegyei Karitász a győri Apor Vilmos Házban, hogy bemutassák a megváltozott munkaképességű emberek számára létrehozott reintegrációs központot. Az eseményen jelen volt Veres András győri megyéspüspök is.

2018. december 10., hétfő

Akadálymentes színház főpásztori védnökséggel

Akadálymentesített bérletes előadássorozatot indít a Vörösmarty Színház a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvánnyal és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal együttműködve – jelentették be advent első napjaiban a teátrumban. Az eseménysorozat fővédnöke... »

2018. december 10., hétfő

tovább »

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle