Üzleti és pénzügyi ismeretekre oktatják a plébánosokat az Egyesült Államokban

A lelkipásztorok képzésében a filozófia és a teológia dominál, azonban napi kötelességeik teljesítéséhez gyakorlati, például pénzügyi ismeretekre is szükség van. A Saint Louis-i Főegyházmegye speciális programot dolgozott ki papjai továbbképzésére.

2018. március 19. hétfő

Szeptemberben újra elindul a vatikáni díjat nyert KETEG képzés

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán 2018 szeptemberétől újra elindul a négy féléves posztgraduális KETEG (Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban) képzés. A kurzusra április 27-ig lehet jelentkezni.

2018. március 5. hétfő

Etika és felelősség a pénzügyi életben – Bemutatták Paul H. Dembinski könyvét

A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány budapesti oktatási központjában mutatták be február 7-én Paul H. Dembinski „Etika és felelősség a pénzügyi életben” című kötetét, mely a Kairosz Kiadó és a KETEG Oikonomia Kutató Intézet Alapítvány gondozásában jelent meg.

2018. február 8. csütörtök

A pápa az olasz uzsoraellenes szervezet tagjaihoz: Az uzsora, mint a kígyó, megfojtja áldozatát

A Szentatya február 3-án, szombaton az olaszországi uzsoraellenes szervezet (Consulta Nazionale Antiusura “Giovanni Paolo II”) tagjait fogadta az Apostoli Palota Kelemen termében. Uzsorakamat és korrupció – e témák álltak a vatikáni találkozó középpontjában.

2018. február 5. hétfő

A Tihanyi Alapítólevél szellemében jöhet létre a bencés majorság

Több száz millió forintos fejlesztéseket tervez a Tihanyi Bencés Apátság. Az eddig elnyert pályázati forrásokból megújul a múzeumi kiállítás, balatoni panorámás napváró teraszt alakítanak ki, a Rege Cukrászda is megújul. További források esetén apátsági levendula- és... »

2018. február 3. szombat

Agráregyetemistákat várnak a premontreiek kollégiumába Gödöllőre

A Norbertinum Premontrei Kollégiumot a Gödöllői Premontrei Perjelség 2015-ben alapította meg a Szent István Egyetem mellett. Elsősorban az agráregyetem katolikus fiataljainak jelentkezését várják február 10-ig a következő félévre.

2018. január 28. vasárnap

Ferenc pápa a davosi gazdasági fórumra: Lehetőséget kell adni az átfogó emberi fejlődésre

Üzenetet küldött Ferenc pápa január 22-én a davosi világgazdasági fórumra. Több mint ezer politikai és gazdasági vezető tanácskozik január 23. és 26. között a svájci városban megtartott szokásos éves találkozón.

2018. január 25. csütörtök

Perselypénz bankkártyás fizetéssel – Újítás egy párizsi templomban januártól

A párizsi Saint-François de Molitor-plébánián január 21-től kísérleti jelleggel olyan kosarakat kezdtek el használni, amelyek egy beépített rendszer segítségével képesek a bankkártyás fizetés lebonyolítására – névtelenül, PIN-kód begépelése nélkül.

2018. január 23. kedd

A fiatalok vállalkozói szellemét fejlesztő nemzetközi programban vesz részt az ÉrMe

Európai Erasmus-program indul a fiatalok vállalkozói szellemének fejlesztéséért. A Youth for Entrepreneurship and Business Ethics (YEBE) elnevezésű kutatási projektben Magyarországról az ÉrMe és a Napra Forgó vesz részt.

2018. január 22. hétfő

Intézményvezetők és gazdasági vezetők tanácskozása a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye tíz köznevelési és három szociális intézményének vezetői és gazdasági vezetői tartottak tanácskozást január 11-én az egyházmegye püspöki hivatalában.

2018. január 15. hétfő

Egy vallásos magyar muszlim az iszlám alapjairól – Sulok Zoltán volt a KETEG-szalon vendége

Sulok Zoltán Szabolcs közgazdász, a Magyarországi Muszlimok Egyházának alapítója és elnöke volt a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban képzés által szervezett KETEG-szalon vendége január 12-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. január 13. szombat

Becket Szent Tamásra emlékeztek Esztergomban

Január 5-én Becket Szent Tamás-emléknapot tartottak „Keresztény gyökerek, európai identitás” címmel az esztergomi Szent Adalbert Központ konferenciatermében a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület, valamint a Rudnay Sándor Alapítvány szervezésében.

2018. január 6. szombat

Rekordmennyiségű adomány gyűlt össze az idei Adni öröm! akcióban

Több mint háromszáz tonna tartós élelmiszert adományoztak a SPAR és INTERSPAR áruházak vásárlói a 21. Adni öröm! akció során. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rekordmennyiségű adományból mintegy 34 ezer ajándékcsomagot állít össze – a legtöbbet még az ünnepek előtt... »

2017. december 23. szombat

Együttműködést keres a Kaposvári Egyházmegyei Karitász a vállalkozókkal

A helyi vállalkozókat látta vendégül november 16-án a Kaposvári Egyházmegyei Karitász. Varga László megyéspüspök köszöntötte a jelenlévőket, akikkel megosztotta jövőbeni terveit.

2017. november 21. kedd

Isten gyengédsége a kicsikben tükröződik – Gyermeksegélyező alapítvány tagjait fogadta a pápa

„Felszárítani a kis könnycseppeket” – ezt a nevet viseli az az alapítvány, melyet a Sixt német nagyvállalat, a világ egyik vezető autókölcsönző cége hozott létre 2000-ben. A gyermeksegély-alapítvány képviselőit – kisgyermekek egy csoportjával együtt – november 4-én délelőtt... »

2017. november 5. vasárnap

Ferenc pápa: Az ideiglenes munka etikátlan, sérti az emberi méltóságot

„Munka nélkül nincs méltóság, de nem minden munka méltó. Az első helyre a személy javát kell tenni” – jelentette ki videoüzenetében Ferenc pápa, amelyet az olasz katolikus társadalmi hét alkalmából küldött Cagliariba az esemény nyitónapján, október 26-án.

2017. október 27. péntek

Ferenc pápa a Pápai Társadalomtudományi Akadémiához: Civilizálni kell a piacot!

Ferenc pápa október 20-án, pénteken délben a Kelemen teremben fogadta a Pápai Társadalomtudományi Akadémia ezen a héten ülésező tagjait. Hozzájuk intézett beszédében a piac, az állam és a civil társadalom kapcsolatait elemezte.

2017. október 21. szombat

Álljatok ellen a pénz csábításának, óvjátok a világot – Közgazdászhallgatókkal találkozott a pápa

Álljanak ellen a pénz csábításának, szabaduljanak meg a pénz szolgaságától; legyenek a méltányos növekedés előmozdítói és közös otthonunk védelmezői – Ferenc pápa erre buzdította a lyoni Karthauzi Intézet nyolcvanfős diákcsoportját, akiket október 19-én délelőtt fogadott a... »

2017. október 20. péntek

Kipróbálnád? Kipróbáltuk! – Cégvezetők vallomása a 21. századi vállalkozásról

Az elmúlt években Kiss Ulrich SJ mintegy hatvan alkalommal tartott szemináriumokat olyan cégvezetőknek, akik hivatásukat a keresztény értékrend alapján szeretnék gyakorolni. A „Management by Jesus” szemináriumok idei konferenciáját október 12-én a Fővárosi Közgyűlés dísztermében... »

2017. október 13. péntek

Management by Jesus – A sikeresség és a tisztesség egymást erősítik

Éry Gábort, az Ericsson Magyarország Kft. vezérigazgatóját, a Management by Jesus szimpózium egyik előadóját kérdeztük az október 12-én kezdődő találkozó előtt.

2017. október 9. hétfő

tovább »