A Szent Bazil-iskola diákja lett Hajdúdorog ifjú tehetsége

Szegedi István, a hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 11. osztályos tanulója kapta meg az idei Hajdúdorog Város Ifjú Tehetsége díjat.

2018. június 19. kedd

Legyen ránk jegyezve orcád világossága – Európai keleti katolikus püspökök találkozója Calabriában

„Legyen ránk jegyezve orcád világossága, hogy meglássuk benne a megközelíthetetlen fényt” – ez volt a mottója az európai keleti katolikus püspökök idei találkozójának, melyet Donato Oliverio, a lungrói eparchia püspöke meghívására Calabriában rendeztek meg június 14. és 17.... »

2018. június 18. hétfő

Ülésezett a hierarchák tanácsa, a Görögkatolikus Metropólia döntéshozó testülete

Június 12-én a debreceni metropóliai hivatalban tartotta meg soron következő rendes ülését a hierarchák tanácsa, mely a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház (Görögkatolikus Metropólia) legfőbb döntéshozó testülete. A tanács tagjai a magyar görögkatolikus... »

2018. június 18. hétfő

A szívet kell követni, mert a Jóisten beleírta, hogy mire gondolt – Interjú Lakatos Lászlóval

Lakatos László nyugalmazott görögkatolikus lelkész június 14-én töltötte be 84. évét. Születésnapja alkalmából Polyákné Tóth Nóra beszélgetett a lelkipásztorral.

2018. június 17. vasárnap

Tegyétek meg, amit Jézus mond! – Papszentelés Máriapócson

Első alkalommal szentelt papot Szocska A. Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyéspüspök. Aranyics Arnold, aki a június 10-én Máriapócson bemutatott Szent Liturgia keretében lett a Nyíregyházi Egyházmegye papja, Penészlekre kapta első kinevezését püspökétől.

2018. június 13. szerda

Olaszországban találkoznak a keleti katolikus püspökök

A keleti rítusú katolikus püspökök huszonegyedik találkozóját tartják június 14. és 17. között az olaszországi italo-albán egyházmegye központjában, Lungróban. A tanácskozáson Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz miskolci és Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök is... »

2018. június 13. szerda

Immár helyben lakó lelkipásztoruk van a görögkatolikusoknak Hajdúnánáson

Szent Tivadar oltalma alá helyezte Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita az újonnan épült hajdúnánási görögkatolikus parókiát június 7-én. Az épület felszentelése mérföldkőnek számít, hiszen a hajdúsági városban még soha nem volt állandó görögkatolikus... »

2018. június 12. kedd

Máriapócson is ablak nyílt az örökkévalóságra – KÉPRIPORT

Hajdúszoboszlót, Debrecent és Nyíregyházát követően Máriapócson nyílt meg az „Ablak az örökkévalóságra” címet viselő vándorkiállítás június 3-án.

2018. június 11. hétfő

Királyhelmecről indul augusztusban a görögkatolikus ifjúsági gyalogos zarándoklat

„Kik a rokonaim?” (Mt 12,48) mottóval szervezik meg idén a görögkatolikus 16+ ifjúsági gyalogos zarándoklatot augusztus 13. és 18. között. A Királyhelmectől Máriapócsig tartó imádságos gyaloglásra június 11-től lehet jelentkezni.

2018. június 10. vasárnap

Futás! – Tudnivalók a június 9-i máriapócsi futózarándoklatról

Sokan jelentkeztek a június 9-i máriapócsi futózarándoklatra. Az alábbiakban gyakorlati tudnivalókat olvashatnak a szombati rendezvényről.

2018. június 8. péntek

Ministránstalálkozó Sajópálfalán

Minden évben Sajópálfalán találkoznak a Miskolci Egyházmegye ministránsai. Az idei összejövetelen, május 26-án már a római nemzetközi zarándoklatra is készültek.

2018. június 7. csütörtök

Idén is szervez iskolatáska- és tanszergyűjtést a Miskolci Egyházmegye cigánymissziós irodája

A Miskolci Egyházmegye Cigánymissziós és Koordinációs Irodája idén is meghirdeti iskolatáska- és tanszergyűjtési akcióját. Az iroda felhívását közöljük.

2018. június 7. csütörtök

Megáldották a beregdaróci görögkatolikus parókia felújított épületét

Papp Tibor, a Nyíregyházi Egyházmegye főhelynöke áldotta meg június 2-án a beregdaróci görögkatolikus parókia felújított épületét.

2018. június 6. szerda

Elhunyt Szabó Péter görögkatolikus áldozópap

Életének 92., áldozópapságának 53. évében, június elsején elhunyt Szabó Péter görögkatolikus áldozópap.

2018. június 5. kedd

Milan Lach SJ a parmai ruszin egyházmegye új püspöke

Ferenc pápa az egyesült államokbeli Parmai Egyházmegye püspökévé nevezte ki Milan Lach SJ atyát, az egyházmegye eddigi apostoli kormányzóját június 1-jén.

2018. június 5. kedd

Katekéták tavaszi szakmai–lelki napja Miskolcon

A Miskolci Egyházmegye hittantanárai számára tartottak szakmai napot május 23-án Miskolcon.

2018. június 4. hétfő

Mit ér az út, ha nem a templomba vezet? – Kétszáz éves a nyírkarászi templom

A nyírkarászi görögkatolikus templom felszentelésének 200. évfordulóját ünnepelték május 27-én a Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök által vezetett Szent Liturgián.

2018. június 1. péntek

Adományokat gyűjtöttek Kecskeméten a görögkatolikus templom építésének támogatására

Adománygyűjtő vacsorát rendezett a KDNP Bács-Kiskun megyei és kecskeméti szervezete május 25-én, pénteken a görögkatolikus templom építésének támogatására a Református Újkollégium éttermében.

2018. május 31. csütörtök

Szocska A. Ábel püspök mutatott be liturgiát Oroson

Május 27-én püspöki liturgia keretében újították meg a képviselő-testületet a nyíregyháza-orosi görögkatolikus egyházközségben.

2018. május 31. csütörtök

A Szent Efrém férfikarral zárta idei görög zenei sorozatát a Lautitia kóruscsalád

Május 27-én véget ért a tavaly novemberben útjára indított, összesen négy hangversenyből álló különleges zenei csemegét kínáló sorozat, a Görög Zenei Esték Debrecenben, a görögkatolikus érsekség épületében.

2018. május 30. szerda

tovább »