Megszentelték a gyöngyösi görögkatolikus kápolna keresztjét

Október 14-én, a gyöngyösi görögkatolikus szervezőlelkészség búcsúján szentelte meg Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök azt a keresztet, amely a gyöngyösi görögkatolikus kápolnát fogja díszíteni.

2018. október 16. kedd

Görögkatolikus orvosok lelkinapja Máriapócson

Az Istenszülő oltalma ünnepét (október 1.) követő hétvégén, október 6-án és 7-én tartották a görögkatolikus orvosok és gyógyszerészek találkozóját Máriapócson. A csoport egyik alapítóját, Gyulainé Orosz Mártát kérdezte a Miskolci Egyházmegye munkatársa az... »

2018. október 15. hétfő

Asszonyok, lányok miséje és süteményverseny Nyíracsádon

A nyíracsádi férfiak évről évre összejönnek egy estére, amelyet a lelki feltöltődésen túl tartalmas programok, beszélgetések színesítenek. Idén az asszonyok sem maradtak ki a jóból.

2018. október 12. péntek

Egy liftben a pápával – Kocsis Fülöp rendhagyó tudósítása a szinódusról

Mi is illene jobban egy ifjúsági szinódushoz, mint egy Facebookon vezetett útinapló az eseményekről? A szinóduson részt vevő magyar főpásztorok egyike, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita a közösségi médiában számol be napról napra a szinóduson történtekről.

2018. október 11. csütörtök

Az Attila téri főszékesegyház templombúcsúját ünnepelték Debrecenben

Október 7-én tartották a debreceni Attila téri főszékesegyház búcsúját. Az Istenszülő oltalmára szentelt templomban nagyon sokan részt vettek az ünnepi szertartáson.

2018. október 11. csütörtök

Az ungvári székesegyház búcsúját ünnepelték

Szeptember 27. a Julián-naptár szerint Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe – ez a nap az ungvári főtemplom búcsúünnepe is. Az ünnepi szertartáson Milan Šašik munkácsi megyéspüspök felkérésére idén Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök mondott homíliát.

2018. október 9. kedd

„Valóban az Úr van ezen a helyen” – Búcsú és diakónusszentelés Görömbölyön

Október 7-én, felszentelésének 150. évfordulóján tartották a görömbölyi templom búcsúját. Az ünnepi szertartást Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke vezette, aki a liturgián állandó diakónussá szentelte Dorcsinec Lászlót.

2018. október 8. hétfő

Ferenc pápa fogadta a 200 éves eperjesi görögkatolikus eparchia zarándokait

Október 6-án, szombaton délelőtt találkozott Ferenc pápa a VI. Pál aulában az alapítása kétszázadik évfordulóját ünneplő eperjesi görögkatolikus eparchia jubileumi zarándokcsoportjával.

2018. október 6. szombat

Mariapochról Máriapócsra – Amerikai zarándokok látogattak nemzeti kegyhelyünkre

A Parma-Ohiói Görögkatolikus Egyházmegyéből harmincöten európai zarándoklatra indultak szeptember 17-én. A résztvevők az Ohio államban, Burtonben található Shrine of Our Lady of Mariapoch kegyhelyről (Máriapócsi Miasszonyunk-kegyhely) érkeztek Máriapócsra.

2018. október 5. péntek

Hetvenöt éves az ózdi görögkatolikus parókia

Fennállásának 75 évéért adott hálát szeptember 30-án az ózdi görögkatolikus közösség. A parókia számos programmal készült a jubileumra.

2018. október 5. péntek

Megszépült a kisvárdai iskola előkertje – KÉPRIPORT

Megújult Kisvárdán a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola előkertje. Az átadási ünnepséget, melyen Szocska A. Ábel megyéspüspök is jelen volt, az Istenszülő Oltalma ünnepén, október elsején tartották. Szegediné Godek Margit beszámolóját szerkesztve... »

2018. október 4. csütörtök

Harangot szenteltek a kárpátaljai líceum családi napján – KÉPRIPORT

A Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum új harangot kapott, melyet a II. Sztojkás Családi Nap keretében, szeptember utolsó hétvégéjén szentelt fel Demkó Ferenc helynök.

2018. október 3. szerda

Ismét lehet jelentkezni a Theolingua egyházi szaknyelvi nyelvvizsgára

Október 15-ig lehet jelentkezni az államilag elismert Theolingua egyházi szaknyelvi nyelvvizsgára a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

2018. október 3. szerda

Egyház és állam: döntetlen

Nyolc éve mérik össze futballtudásukat az állam és az Egyház képviselői Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Idén Fényeslitkén került sor a barátságos mérkőzésekre szeptember 28-án.

2018. október 2. kedd

Kétszáz éve alapították az eperjesi görögkatolikus főegyházmegyét

Szeptember 20. és 23. között ünnepelték az eperjesi görögkatolikus egyházmegye alapításának 200. évfordulóját. Az érsekség jubileumi évének kiemelt eseménye volt az éppen az évforduló napján, szeptember 22-én tartott ünnepi Szent Liturgia.

2018. október 2. kedd

Önkéntes segítők találkoztak Debrecenben

Szeptember 25-én a debreceni karitatív iroda munkáját segítő önkéntesek találkoztak az érseki hivatalban.

2018. október 1. hétfő

Püspöki liturgiával ünnepelték az edelényi Szent János görögkatolikus iskola névadóját

Szeptember 26-án, a Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium védőszentjének tiszteletére püspöki Szent Liturgiát tartottak Edelényben.

2018. október 1. hétfő

Nyitott templomok napja Siófok-Balatonkilitin

A Nyitott templomok napja keretében a bizánci liturgikus és egyházművészeti hagyományokkal ismerkedhettek a siófok-balatonkiliti plébánia hívei és az érdeklődők szeptember 22-én.

2018. szeptember 28. péntek

Jelenlét és önátadás a családi életben – A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének konferenciája

A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSZ) a magyar kormány által meghirdetett családok évéhez kapcsolódva „A keresztény házasság és család – időt álló értékek” címmel rendezett konferenciát szeptember 27-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán.... »

2018. szeptember 28. péntek

Templombúcsút ünnepeltek Kölcsén

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök vezette a Szent Liturgiát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcse görögkatolikus templomának búcsúján szeptember 23-án.

2018. szeptember 27. csütörtök

tovább »