Görögkatolikus zarándoklat Mátraverebély-Szentkúton

Közel 2500-an érkeztek szeptember 23-án az ország több pontjáról a római katolikus kegyhelyre, Mátraverebély-Szentkútra, a görögkatolikusok búcsújára.

2017. szeptember 25. hétfő

„Krisztus keresztje a mi útjelzőnk” – Templombúcsút tartottak Nyíregyháza-Kertvárosban

A Nyíregyháza-kertvárosi Görögkatolikus Egyházközség hívei szeptember 17-én huszadik alkalommal ünnepeltek együtt.

2017. szeptember 25. hétfő

Szent László-emlékérmet kaptak a görögkatolikus főpásztorok

Az emlékérmet szeptember 22-én vehette át Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita, Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó.

2017. szeptember 22. péntek

Kétezren vettek részt a máriapócsi cigánybúcsún

„Teremts bennem tiszta szívet, ó Isten!” mottóval rendezték meg szeptember 15-e és 17-e között Máriapócson a roma közösségek zarándoklatát.

2017. szeptember 21. csütörtök

Görögkatolikus papok és az igazságszolgáltatás munkatársai mérkőztek meg Csengerben

Hetedik alkalommal rendezték meg szeptember 15-én Csengerben azt a futballkupát, amelyen a magyarországi görögkatolikus áldozópapok és kispapok, erdélyi és felvidéki paptársak, valamint a megyei igazságszolgáltatásban dolgozók mérték össze sportbéli tudásukat.

2017. szeptember 21. csütörtök

Keresztet állítottak a nyíregyházi Rókahegyen

Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó áldotta meg szeptember 10-én azt a keresztet, amely közös összefogásból épült fel a nyíregyházi Rókahegy görögkatolikus kápolnája előtt.

2017. szeptember 19. kedd

Miskolcon tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) országos tanévnyitó konferenciáját szeptember 15–17-én tartották; házigazdája a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiuma volt.

2017. szeptember 19. kedd

Vecsernyével indult a tanév a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban tartották szeptember 14-én a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola tanévnyitó vecsernyéjét. Az ünnepi alkonyati istentiszteleten a főiskolai közösséggel együtt imádkozott Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök.

2017. szeptember 19. kedd

Idén is várja az érdeklődőket budapesti görögkatolikus fiatalok klubja

A Görögkatolikus Fiatalok Clubja tavaly szeptemberben alakult Budapesten. A GrFC küldetése, hogy találkozási lehetőséget nyújtson a fővárosban és környékén tanuló görögkatolikus egyetemistáknak és főiskolásoknak.

2017. szeptember 18. hétfő

Keleti kánonjogi világkongresszusnak adott otthont Debrecen

Szeptember 3. és 8. között rendezték meg a Keleti Kánonjogi Társaság (Society for the Law of the Eastern Churches) 23. világkongresszusát Debrecenben a Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezésében. A rangos nemzetközi kánonjogi kongresszusnak közel nyolcvan résztvevője volt.

2017. szeptember 13. szerda

Szubdiakónust avattak a Szatmári Egyházmegyében

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony napján, a templombúcsúi Szent Liturgia előtt Vasile Bizău máramarosi megyéspüspök alszerpappá avatta Simon István teológust Kökényesden. Pallai Béla parókus tájékoztatta szerkesztőségünket.

2017. szeptember 13. szerda

A szeminárium örök dolgokra irányítja a figyelmet – Tanévkezdés a nyíregyházi papnevelő intézetben

A 2017/2018-as tanévben huszonhét papnövendék kezdte meg tanulmányait a nyíregyházi papnevelő intézet ideiglenes szemináriumában, Borbányán, öt előkészítő éves papnövendék az Ér utcai propedeutikus szemináriumban.

2017. szeptember 13. szerda

Templombúcsút és elszármazottak találkozóját tartottak Timárban

A Timári Görögkatolius Egyházközség és a Vidék Kincse Egyesület együttműködésének eredményeként szeptember 3-án újra megrendezték a templombúcsút követő Hazaváró fesztivált a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timárban.

2017. szeptember 12. kedd

80 ezer lépés az Istenszülő oltalma alatt – Hajdúdorogi középiskolások zarándokoltak Máriapócsra

Szilágyi Gábor intézményvezető lelkipásztor egyik fő törekvése, hogy a Szent Bazil-gimnázium minden diákja évente jusson el Máriapócsra. Immár másodszor valósult meg a kezdeményezés: szeptember 8-án az iskola tanárai és diákjai – ki-ki vállalása szerint busszal vagy vagy gyalog –... »

2017. szeptember 12. kedd

Tebenned örvendez, malaszttal teljes, minden teremtmény – Templombúcsú Beregdarócon

A beregdaróci görögkatolikus egyházközség szeptember 3-án ünnepelte templomának búcsúját. A szertartást megelőzően Szocska Ábel apostoli kormányzó megáldotta az egyházközség által állíttatott keresztet a helyi temetőben. A hálaadó Szent Liturgián Lakatos László... »

2017. szeptember 12. kedd

Együtt főzték a szilvalekvárt a nyíregyházi görögkatolikusok – KÉPRIPORT

Szeptember 8-9-én négy üstben rotyogtak a szilvaszemek: lekvárt főztek a nyíregyházi görögkatolikusok a Jósavárosban. Polyákné Tóth Nóra írását adjuk közre.

2017. szeptember 11. hétfő

Kisboldogasszony-napi búcsút tartottak Máriapócson

Szeptember 10-én tartották a máriapócsi nemzeti kegyhelyen a Kisboldogasszony-napi búcsút. Az ünnepi hétvége csúcspontja a vasárnapi Szent Liturgia volt. A szertartást Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezette.

2017. szeptember 11. hétfő

Felszentelték a szikszói görögkatolikus templomot

Az Istenszülő születésének tiszteletére szentelték fel a Szikszón épült új görögkatolikus templomot szeptember 9-én. A szertartást Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita, Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és Szocska Ábel nyíregyházi apostoli kormányzó végezte.

2017. szeptember 11. hétfő

Megújult a sárospatak-végardói görögkatolikus templom – KÉPRIPORT

Búcsúi Szent Liturgia keretében áldotta meg Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök Sárospatak Végardó városrészének görögkatolikus templomát. Az épület különböző egyházi és állami forrásoknak, valamint a hívek adományainak köszönhetően újult meg.

2017. szeptember 7. csütörtök

Kéttannyelvű általános iskolát vett át a Nyíregyházi Egyházmegye

Állami intézményből egyházi fenntartójú iskolává vált a mátészalkai angol és magyar tanítási nyelvű általános iskola, az idei tanévtől Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola néven működik tovább.

2017. szeptember 7. csütörtök

tovább »