Elhunyt Nagy József atya

Veres András győri megyéspüspök az egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Nagy József székesegyházi kanonok, nyugalmazott plébános életének 82., papságának 58. évében szentségekkel megerősítve 2018. december... »

2018. december 12. szerda

Elhunyt Kredics László, a Veszprémi Érseki Könyvtár nyugalmazott igazgatója

Kredics László teológus, a Veszprémi Érseki Könyvtár nyugalmazott igazgatója Veszprémben hunyt el november 30-án.

2018. december 6. csütörtök

Elment a hang: meghalt Bőzsöny Ferenc

Az október 25-én, 87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferencet, a Magyar Rádió egykori főbemondóját november 21-én, a belvárosi Angolkisasszonyok templomában (Szent Mihály-templom, V. kerület, Váci utca 47/B) 14 órától tartott szentmise után helyezik örök nyugalomra. Süveges Gergő... »

2018. november 20. kedd

Elhunyt Somlai Péter tüskevári plébános

A Veszprémi Főegyházmegye érseke, papsága és a rokonság fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatja, hogy Somlai Péter érseki tanácsos, címzetes esperes, tüskevári plébános életének 68., áldozópapságának 41. évében, 2018. november 9-én az ajkai kórházban elhunyt.

2018. november 12. hétfő

Elhunyt Vitai Attila nyugalmazott plébános

Életének 83., papi szolgálatának 51. évében elhunyt Vitai Attila tiszteletbeli kanonok, nyugalmazott rákospalota-MÁV-telepi plébános.

2018. november 11. vasárnap

Ferenc pápa a Laurentino temetőben: Sose felejtsünk el emlékezni és remélni!

November 2-án délután a Szentatya a római Laurentino temetőben mutatott be szentmisét. Előtte néhány percet a kisgyermekek sírjainál imádkozott, és néhány sírra fehér virágot helyezett. A misét a „Feltámadt Jézusnak” szentelt kápolna előtti téren mutatta be.

2018. november 3. szombat

A pápa részvétét fejezte ki az indonéziai légi szerencsétlenség miatt

188 emberrel a fedélzetén október 29-én, hétfőn tengerbe zuhant egy indonéziai utasszállító repülőgép, amellyel nem sokkal felszállás után megszakadt a kapcsolat. A gép szinte vadonatúj volt, alig két hónapja tartották üzemben.

2018. október 30. kedd

November 21-én helyezik örök nyugalomra Bőzsöny Ferencet

Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió egykori főbemondója, a Központi Papnevelő Intézet korábbi retorikatanára, az V. kerület és Zebegény díszpolgára október 25-én, életének 88. évében visszatért Teremtőjéhez.

2018. október 30. kedd

Elhunyt Kisfalusi Ilona Mária Klavéria nővér

A Miskolci Egyházmegye mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy Kisfalusi Ilona Mária Klavéria, a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának tagja életének 94., szerzetességének 69. évében, október 28-án visszaadta lelkét Teremtőjének.

2018. október 29. hétfő

Elhunyt Jaskó László

Az Egri Főegyházmegye a papság, valamint a rokonság nevében fájdalommal és a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Jaskó László tiszteletbeli kanonok, érseki tanácsos, nyugalmazott plébános életének 75., áldozópapságának 52. évében, 2018. október 25-én Encsen, szentségekkel... »

2018. október 27. szombat

Elhunyt Gesztesy András főiskolai tanár, tiszteletbeli kanonok

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva és a feltámadás reményében tudatja, hogy Gesztesy András atyát életének 71. évében, 2018. október 22-én magához szólította az Úr. Több mint tizenöt éven keresztül volt a pécsi hittudományi... »

2018. október 26. péntek

Elhunyt Bőzsöny Ferenc

87 éves korában elhunyt Bőzsöny Ferenc, a Magyar Rádió egykori főbemondója, a Központi Papnevelő Intézet korábbi retorikatanára – közölte a család.

2018. október 25. csütörtök

Elhunyt Figeczki Balázs görögkatolikus főesperes

Figeczki Balázs görögkatolikus érdemes főesperes életének 90., áldozópapságának 65. évében, szentségekkel megerősítve október 24-én visszaadta lelkét Teremtőjének.

2018. október 25. csütörtök

Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci rendi áldozópap

A Ciszterci Rend Zirci Apátsága a hozzátartozók és a rendtársak nevében is fájó szívvel, de Isten akaratát elfogadva jelenti, hogy Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci rendi áldozópapot életének 95., szerzetességének 77., áldozópapságának 72. évében, 2018. október 21-én hazahívta a... »

2018. október 24. szerda

Elhunyt Daczó Árpád Ernő Lukács erdélyi ferences szerzetes

Életének 98., papságának 74. évében, október 16-án elhunyt Daczó Árpád Ernő Lukács ferences szerzetes.

2018. október 17. szerda

Örök nyugalomra helyezték Sopronban Barna Máté atyát

Október 9-én örök nyugalomra helyezték Barna F. Máté domonkos szerzetest a soproni Szent Mihály-temetőben. A Szent Mihály-templomban bemutatott szentmisét és a temetési szertartást Veres András győri megyéspüspök vezette.

2018. október 10. szerda

Örök nyugalomra helyezték Ács Lajos atyát

Szeptember 28-án a szanyi Szent Kereszt megtalálása templomban vettek végső búcsút a falu szülöttétől, Ács Lajos nyugalmazott plébánostól, székesegyházi kanonoktól, aki életének 81., papságának 57. évében hunyt el. A gyászmisét Veres András püspök mutatta be a paptestvérek... »

2018. október 9. kedd

Elhunyt Marik József, a magyarországi Emmánuel Közösség alapítója

Szűk családi körben, október 5-én helyezik örök nyugalomra Marik Józsefet, aki szeptember 1-jén hunyt el. Madocsai Bea, az Emmánuel Közösség tagja személyes hangú megemlékezését közöljük.

2018. október 5. péntek

Október 18-án helyezik örök nyugalomra Kállay Emil piarista szerzetest

A Piarista Rend Magyar Tartománya közleményét adjuk közre.

2018. október 2. kedd

Október 9-én helyezik örök nyugalomra Barna F. Máté domonkos szerzetest

A Szent Domonkos Rend Magyar Tartományfőnöksége közleményét adjuk közre.

2018. október 2. kedd

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle