Dzsihadisták gyilkoltak meg egy szalézi szerzetest Afrikában

A nyugat-afrikai Burkina Fasóban február 16-án, szombaton dzsihadisták megölték Antonio César Fernández spanyol származású szalézi misszionárius papot, aki 1982 óta működött a kontinensen, főként a szegények oktatásával, nevelésével foglalkozott.

17:26

Elhunyt Varga Anna M. Karola nővér

Varga Anna M. Karola, a Boldogasszony Iskolanővérek rendjének tagja életének 101., szerzetességének 76. évében február 20-án elhunyt. Búcsúzik tőle a Boldogasszony Iskolanővérek közössége, intézményeik jelenlegi dolgozói és diákjai, rokonai, istápoltjai, munkatársai és... »

16:22

Elhunyt Ilyés Dénes nyugalmazott plébános

A Veszprémi Főegyházmegye érseke, papsága és a rokonság fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatja, hogy Ilyés Dénes nyugalmazott plébános életének 81., áldozópapságának 56. évében, 2019. február 14-én zalaegerszegi otthonában váratlanul elhunyt.

10:27

„Nem fejmosásra, hanem lábmosásra van szükség ebben a világban” – Villanófényben Stella Leontin

Ma kaptuk a szomorú hírt, hogy Stella Leontin, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa váratlanul a Mennyei Atya házába költözött. A lelkipásztort, az embert bemutató írásunkkal emlékezünk rá.

2019. február 15. péntek

Elhunyt Stella Leontin

A Váci Egyházmegye és a máriabesnyői plébánia fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy dr. Stella Leontin kanonok, címzetes prépost, érdemes főesperes a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa váratlanul a Mennyei Atya házába költözött.

2019. február 15. péntek

Elhunyt Katona Ferenc Farkas ciszterci rendi áldozópap

A Ciszterci Rend Zirci Apátsága fájó szívvel, de Isten akaratát elfogadva tudatja, hogy Katona Ferenc Farkas ciszterci rendi áldozópapot életének 90., szerzetességének 72., áldozópapságának 62. évében, a szentségekkel megerősítve 2019. február 9-én hazahívta a Mennyei Atya.

2019. február 13. szerda

Elhunyt Kiss István nyugalmazott lelkipásztor

Életének 63., papságának 37. évében a székelyudvarhelyi Pastor Bonus Papi Otthonban elhunyt Kiss István nyugalmazott lelkipásztor. Temetése február 13-án, szerdán 11 órakor kezdődik a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban a lelki üdvéért bemutatott szentmisével.

2019. február 11. hétfő

Eltemették Jan Jankůt, Esterházy János egykori rabtársát

Josef Hrdlička olmützi segédpüspök végezte a gyászmisével egybekötött temetési szertartást a csehországi Hanušovicében február 1-jén. A püspök prédikációjában kifejtette, hogy Esterházy János boldoggáavatási ügyében Jan Janků vallomása, melyet halála előtt rögzítettek,... »

2019. február 4. hétfő

Elhunyt Bagossy István

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Külföldi Magyar Lelkipásztori Szolgálatának püspöke a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Bagossy István nyugalmazott plébános életének 75., áldozópapságának 50. évében, január 30-án szentségekkel megerősítve hazatért Urához és... »

2019. január 31. csütörtök

Elhunyt Pósa Gyula nyugalmazott plébános

Pósa Gyula tiszteletbeli esperes, nyugalmazott sándoregyházi és szajáni plébános január 18-án, reggel váratlanul elhunyt a délvidéki Becsén, életének 78., papságának 52. évében.

2019. január 25. péntek

Elhunyt Julian Juszkiv ferences szerzetes

Tragikus tűzesetben életét vesztette a 38 esztendős Julian Juszkiv ferences szerzetes, aki kétrítusú pap volt: görögkatolikus közösségek lelkészeként valamint két római katolikus közösségben, Huszton és Királymezőn (Uszty-Csornán) kisegítő lelkészként szolgált.

2019. január 25. péntek

A lengyel püspökök a gdański polgármester meggyilkolásáról: „Soha ne történhessen hasonló tragédia”

Lengyelországot megrendítette a merénylet, amelyben a gdański polgármester január 14-én életét vesztette. Az emberek az utcára vonultak, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen. Politikusok, egyházi személyek nyilvánítottak részvétet, gyászmiséket mutattak be országszerte.

2019. január 15. kedd

Elhunyt Almásy László József nyugalmazott plébános

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a saját, valamint a család nevében is fájdalmas szívvel, de a boldog örök élet reményében tudatja, hogy Almásy László József nyugalmazott plébános életének 78., áldozópapságának 53. évében 2018. december 24-én, szenteste szentségekkel... »

2019. január 11. péntek

Elhunyt Bátorfi Béla

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a saját és a rokonok nevében is fájdalmas szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy dr. Bátorfi Béla pápai prelátus, érseki tanácsos, nyugalmazott plébános életének 89., áldozópapságának 66. évében, január 8-án elhunyt.

2019. január 11. péntek

Elhunyt Varsányi Vilmos

Életének 97., papságának 73. esztendejében, január 7-én elhunyt Varsányi Vilmos, a providence-i egyházmegye (Rhode Island, USA) területén élő magyarok korábbi lelkésze, egykori általános helynök.

2019. január 10. csütörtök

Elhunyt Kolbai Mária orsolyita nővér

A Szent Orsolya Rend Római Uniójának Magyar Orsolyita Közössége a feltámadás reményében tudatja, hogy Kolbai Mária OSU nővér életének 91. évében, 2018. december 12-én hazatért a Teremtőhöz.

2019. január 10. csütörtök

Gyászmise a római magyar kápolnában Seregély István és Miklósházy Attila lelki üdvéért

Január 8-án a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában Németh László olaszországi magyar főlelkész gyászmisét mutatott be a közelmúltban elhunyt két magyar püspök, Seregély István nyugalmazott egri érsek és Miklósházy Attila, a külföldi magyarok nyugalmazott... »

2019. január 10. csütörtök

A jövő fényes – Gyászmise Miklósházy Attila SJ püspökért

A budapesti Jézus Szíve jezsuita templomban január 9-én Cserháti Ferenc, a külföldön élő magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök főcelebrálásával tartottak gyászmisét Miklósházy Attila SJ püspök lelki üdvéért.

2019. január 9. szerda

„Az imádság embere volt” – Utolsó útjára kísérték Seregély István érseket Egerben

Seregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án délelőtt volt az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban. Lelki üdvéért koporsója előtt elimádkozták a dicsőséges rózsafüzért, majd szentmisét mutattak be. Ezt követően helyezték el földi maradványait a... »

2019. január 8. kedd

Szentmise Seregély István, a Pázmány első nagykancellárja emlékére

Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora január 19-én, szombaton 18 órakor szentmisét mutat be Budapesten, az Egyetemi templomban Seregély István nyugalmazott egri érsek, a PPKE első nagykancellárja emlékére.

2019. január 7. hétfő

tovább »