Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Március 19-e Szent Józsefnek, az egyetemes Egyház védőszentjének főünnepe. A keresztény házasságok és családok, munkások, kézművesek, ácsok, favágók, asztalosok, üldözöttek és a jó halál védőszentjére emlékezünk.

09:01

A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom Nemzeti Tanácsa Szatmárnémetiben ülésezett

Március 9-én, szombaton a magyar Házas Hétvége közösség felelőseit tömörítő Nemzeti Tanács első ízben ülésezett a határokon kívül, Szatmárnémetiben.

2019. március 16. , szombat

Miért érdemes apának lenni? – Előadások az apaságról Nyíregyházán

Március 12-én a nyíregyházi megyeházán egészen új oldalukról ismerhettek meg közéleti személyiségeket az érdeklődők a Hierotheosz Egyesület „Apák szerepe” címmel megrendezett előadásán.

2019. március 16. , szombat

Pályázati felhívás nőgyógyászok és endokrinológusok számára

A Katolikus Szeretetszolgálat orvosi továbbképzést szervez, a szeretetszolgálat felhívását adjuk közre.

2019. március 11. , hétfő

Római Szent Franciska özvegy, rendalapító

A háziasszonyok védőszentjére emlékezünk március 9-én. Franciska már gyermekként arra vágyott, hogy teljesen Krisztusnak szentelhesse magát, ám férjhez adták. Fáradhatatlanul gondoskodott Róma szegényeiről; megalapította az obláták társulatát.

2019. március 9. , szombat

Hívom a családokat 2019 márciusában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2019. március 1. , péntek

Mi áll a kapcsolati főkönyvünkben? – Bojti István pszichoterapeuta előadása Nyíregyházán

A házasság hete programsorozathoz kapcsolódva február 14-én a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyház parókiáján Bojti István orvos, pszichoterapeuta, család- és párterapeuta tartott előadást, melyben a társas kapcsolatok alapjaiig vezette a hallgatóságot.

2019. február 25. , hétfő

Úton a „lazázástól” a jegyességig – Útkísérő programok mutatkoztak be Máriabesnyőn

Út a jegyességig – rendhagyó konferenciára hívták a család, párkapcsolat, női-férfi identitás ügyét szolgáló programok képviselőit február 22–24-én a máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban. Projektismertetők, kapcsolat- és hálózatépítés szerepelt a nagy... »

2019. február 24. , vasárnap

Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségével foglalkozik a családpasztorációs papi találkozó

A következő családpasztorációs papi találkozóra április 25-én, csütörtökön kerül sor Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolatával, és az ezzel összefüggő pasztorációs kérdésekkel foglalkoznak majd a... »

2019. február 23. , szombat

Nem jó az embernek egyedül lennie

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hetét, amely február 17-én ért véget. A házasság öröméről, hivatásáról és küldetéséről Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató írását olvashatják.

2019. február 22. , péntek

A másik ember boldogságán kell dolgoznunk – Véget ért a házasság hete a Pécsi Egyházmegyében

Február 17-én véget ért a házasság hete. A Pécsi Egyházmegye területén, Baranya és Tolna megye nyolc városában a programsorozatot szentmise és a házaspárok megáldása zárta a pécsi székesegyházban.

2019. február 22. , péntek

A jó házasság tűzhely, és nem tűzfészek – A házasság hete görögkatolikus programjai Debrecenben

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg hazánkban a házasság hete programsorozatot a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával február 10. és 17. között. A Görögkatolikus Egyház idén is változatos programokkal várta az érdeklődőket.

2019. február 21. , csütörtök

Érzelmi egészség a párkapcsolatban – Mihalec Gábor párterapeuta előadása Székesfehérváron

Mihalec Gábor új, „1+1=3 – Érzelmi egészség a párkapcsolatban” című könyvének bemutatóját február 5-én tartották Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2019. február 21. , csütörtök

A házasság kétségből egységet csinál – Gundel Takács Gábor Pakson

Gundel Takács Gábor volt a vendége a házasság hete paksi rendezvénysorozatának február 14-én.

2019. február 21. , csütörtök

A házasság hete lezárása a temesvári egyházmegyében

A Temesvári Római Katolikus Egyházmegyében február 10. és 17. között „A házasság műszaki vizsgája” címmel zajlott a házasság hete rendezvénysorozat, amelynek utolsó napján, február 17-én több templomban is megáldották a szentmisék keretében a jelen lévő családokat,... »

2019. február 21. , csütörtök

Tápláld a kapcsolatodat! – A házasság hete Nagyváradon

A házasság hete rendezvénysorozat, amely közel két évtizede Angliából indult el, minden évben a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A február 10. és 17. között megszervezett program keretében Nagyváradon is elmélyíthették egymás iránti szeretetüket... »

2019. február 19. , kedd

Jubiláns házaspárok adtak hálát Szanyban

Február 3-án a vasárnapi szentmisén áldásban részesültek azok a 25, 40, 50, illetve 60 esztendeje szentségi házasságban élő házaspárok a Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban, akik annak idején a helyi templomban esküdtek örök hűséget.

2019. február 19. , kedd

Időt adni a szeretetnek – Székesfehérvári házaspárok zarándoklata a házasság hetében

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos programja a házasság hetében, hogy a házaspárok egy egész napos zarándoklaton vesznek részt: idén február 16-án Kaposváron, majd az alsószentiváni fatimai kegytemplomban jártak.

2019. február 19. , kedd

A házasságot ünnepelték Jánosházán is

Február 10. és 17. között a házasságra irányult a figyelem a jánosházi plébánián is.

2019. február 19. , kedd

Randevúzás, legénykérés, gyerekkérdés – Házasság hete Gyergyószentmiklóson

Húsz év házasság után is hasznos a házban a randiszoba és sosem veszteséges befektetés virágot vinni a felségnek – többek között ezekre derült fény a házasság hete rendezvénysorozat gyergyószentmiklósi programján.

2019. február 19. , kedd

tovább »