Szent Rita kolostorába utaznak esküvői ruháért az olasz menyasszonyok

Szerte Olaszországból érkeznek a menyasszonyok Szent Rita egykori kolostorába, Casciába, hogy esküvői ruhát válasszanak maguknak – számol be a Catholic Catalogue a New York Times cikke nyomán.

2019. május 22., szerda

A családok 2021-es világtalálkozója a hivatás és az életszentség témájával foglalkozik

„A családi szeretet: hivatás és az életszentség útja” – ezt a témát választotta Ferenc pápa a családok következő világtalálkozójára, amelyet Rómában tartanak majd 2021. június 23. és 27. között.

2019. május 20., hétfő

Boldog Gizella királyné

Szent István király hitvesére, első koronás királynénkra, Szent Imre herceg édesanyjára emlékezünk liturgikus emléknapján, május 7-én.

2019. május 7., kedd

Hívom a családokat 2019 májusában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2019. május 1., szerda

Szárnyaszegett próbálkozás – Az „Interjú Istennel” című filmről

Egy vérbeli újságíró – főleg, ha már régóta van a szakmában – szívesen emlegeti azokat, akikkel sikerült már interjút készítenie. Egy befolyásos politikussal, egyházi méltósággal, híres íróval, megközelíthetetlen művésszel készült beszélgetéssel boldogan dicsekszik minden... »

2019. április 28., vasárnap

jEgyben – Házassági felkészítést tartottak a kaposvári püspökségen

Idén ötödik alkalommal szerveztek felkészítést házasodni készülő fiatalok számára a kaposvári püspökségen, „jEgyben” címmel. A két hétvégén, március 8–9-én és 29–30-án tartott tréningen tizenegy pár vett részt.

2019. április 27., szombat

Megáld, megtör és kioszt – Családpasztorációs papi találkozót tartottak Budapesten

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családbizottsága családpasztorációs papi találkozót rendezett április 25-én Budapesten. A konferencia témája az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolata volt.

2019. április 25., csütörtök

Családos lelkinapot tartottak Veszprémben

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja idén is megszervezte a családokat hívó nagyböjti lelkinapot április 6-án Veszprémben, a Padányi Katolikus Iskolában.

2019. április 14., vasárnap

EXKLUZÍV – XVI. Benedek: Az Egyház és a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos botrány (I. rész)

XVI. Benedek emeritus pápa hosszú írást közölt a Klerusblatt német folyóiratban, mely az Egyházban jelen lévő visszaélési botrányok eredetét, és azok lehetséges megoldását elemzi.

2019. április 12., péntek

Az esküvő egy nap, de a házasság egy életre szól – Jegyes Hétvégét tartottak Szegeden

A fenti mottóval hirdette meg a Házas Hétvége mozgalom közössége a Jegyes Hétvége programot. Az április 5–7-ig Szeged-Szentmihályon megrendezett programra 13 fiatal pár jelentkezett az ország különböző településeiről.

2019. április 10., szerda

Sárváron vezetett nagyböjti lelkigyakorlatot Székely János

Április 2-án zárult Sárváron a Szent László-plébánia háromnapos nagyböjti lelkigyakorlata. Székely János szombathelyi megyéspüspök szentbeszédében kiemelte: életünk – akárcsak a nagyböjti idő – út, amelynek célja, hogy az ember megtanuljon szeretni, életét odaadni... »

2019. április 4., csütörtök

Krisztus él – Bemutatták Ferenc pápa fiataloknak szóló apostoli buzdítását

Április 2-án bemutatták az újságíróknak Ferenc pápa „Christus vivit” (Krisztus él) kezdetű, fiataloknak szóló apostoli buzdítását a szentszéki sajtóközpontban.

2019. április 2., kedd

Hívom a családokat 2019 áprilisában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2019. április 1., hétfő

Tájékoztató a veszprémi főegyházmegyei családpasztorációs iroda programterveiről

A Veszprémi Főegyházmegye családpasztorációs irodájának munkájáról, ez évre tervezett programjairól tartottak sajtótájékoztatót március 27-én a veszprémi Szaléziánumban.

2019. március 30., szombat

Mária egész élete igen Isten szavára – Imaest Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a Sziklatemplomban

Az Életvédő Fórum szervezésében „élek és ti is élni fogtok…” (Jn 14,19) mottóval fiatalok és idősebbek együtt imádkoztak az életért március 25-én, Urunk születése hírüladásának ünnepén, Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának előestéjén a pálosok Gellért-hegyi... »

2019. március 26., kedd

Menet az életért Nagyváradon

Az élet, a házasság, a család és a magzatok védelmében rendezték meg március 23-án, szombaton Nagyváradon a Szent László térről induló, Menet az életért elnevezésű ökumenikus felvonulást. A város keresztény felekezeteinek vezetői közül Böcskei László katolikus püspök is... »

2019. március 26., kedd

Országos papi lelkinapot szervezett a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom

A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom szervezésében március 23-án „Papi nap” volt a Szegedhez közeli Domaszéken, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban. A közösséghez tartozó lelkipásztorok az ország különböző részeiből, valamint a Vajdaságból és Felvidékről is érkeztek a... »

2019. március 25., hétfő

Az apa legfontosabb munkája akkor kezdődik, amikor hazaér – Férfizarándoklat Margittáról Máriapócsra

Édesapáknak szervezett zarándoklatot a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Margitta plébániája az anyaországi Máriapócsra március 16-án, ami az egyházközség életében újfajta eseményt jelentett.

2019. március 20., szerda

Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese

Március 19-e Szent Józsefnek, az egyetemes Egyház védőszentjének főünnepe. A keresztény házasságok és családok, munkások, kézművesek, ácsok, favágók, asztalosok, üldözöttek és a jó halál védőszentjére emlékezünk.

2019. március 19., kedd

A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom Nemzeti Tanácsa Szatmárnémetiben ülésezett

Március 9-én, szombaton a magyar Házas Hétvége közösség felelőseit tömörítő Nemzeti Tanács első ízben ülésezett a határokon kívül, Szatmárnémetiben.

2019. március 16., szombat

tovább »