„Gyűjtsünk kincset a mennybe” – Hittanos tábor Sötétvölgyben

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg több település hitoktatóinak összefogásával Bócsa, Kunszentmiklós, Lajosmizse, Soltvadkert és Tázlár hittanosainak nyári táborát a Szekszárd mellett található sötétvölgyi gyermektárborban július 9. és 14. között, „Gyűjtsünk kincset a... »

2018. augusztus 13. hétfő

Szerbiai ministránsok is részt vettek a nemzetközi zarándoklaton

Július 28-tól augusztus 5-ig tartott a 12. Nemzetközi Ministránszarándoklat, melyen Szerbia ministránsai is részt vettek. Az országot a Szabadkai és Nagybecskereki Egyházmegyék ministránsai képviselték.

2018. augusztus 10. péntek

Húszéves a marcali hittantábor

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a marcali hittantábort; a július 9-én, illetve 23-án indult két turnusban mintegy 130 gyerek vett részt.

2018. augusztus 2. csütörtök

A Győri Hittudományi Főiskola pótfelvételit hirdet a 2018/19-es tanévre

A Győri Hittudományi Főiskola (9021 Győr, Káptalandomb 7.) pótfelvételit hirdet. Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 15.

2018. július 30. hétfő

Hitoktatóknak tartott lelkigyakorlatot Székely János püspök Szombathelyen

Július 18. és 21. között a Szombathelyi Egyházmegye hitoktatói lelkigyakorlaton vettek részt a Martineum Felnőttképző Akadémián, Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével.

2018. július 23. hétfő

Otthonban élő gyermekek tábora Nagykárolyban

Noé történetére épülő tematikus héten vettek részt a piarista nővérek gyermekotthonának legfiatalabbjai július 2-6-ig. A tábort három fiatal pedagógus vezette, akiknek beszámolóját az alábbiakban adjuk közre.

2018. július 20. péntek

Romániai magyar anyanyelvű hitoktatók látogattak a Nagybecskereki Egyházmegyébe

Magyar anyanyelvű hitoktatók látogattak a Nagybecskereki Egyházmegyébe július 11-én Romániából. A Bolyai Nyári Akadémia továbbképzésén a hittantanárok, akiket Martin Roos leköszönő temesvári megyéspüspök is elkísért, egy napot töltöttek a délvidéki egyházmegyében.

2018. július 17. kedd

Tizedik országos táborát tartotta a Szent Gyermekség Műve Nyíregyházán

A Szent Gyermekség Műve közösségeinek zömében 7–14 éves tagjai és a 14 éves kor fölötti ifjúsági missziós gyermekek táborát minden évben másutt szervezik meg. Idén július 4. és 8. között Nyíregyházára érkezett a 120 táborozó.

2018. július 12. csütörtök

Bibliahetet szerveztek a felvidéki Nagykaposon

Július 2. és 6. között zajlott Nagykaposon a Vakációs Bibliahét nevű napközis gyermektábor, melyet az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ökumenikus keretek között valósítottak meg.

2018. július 12. csütörtök

A romániai magyar hitoktatók számára szerveztek továbbképzést Temesváron

Idén a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum ad otthont a Bolyai Nyári Akadémia négy romániai magyar katolikus egyházmegye hitoktatói részére szervezett nyári továbbképzésnek. A július 8. és 14. között zajló rendezvényen közel ötven pedagógus vesz részt.

2018. július 11. szerda

Ministráns lelki hétvégén vettek részt a müncheni magyar közösség fiataljai Teisendorfban

Július 6-án, pénteken érkezett a bajorországi Teisendorfban szervezett lelki hétvégére a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség tizenhat ministránsa. A találkozóról az egyik résztvevő, Gramling Olivér írt beszámolót.

2018. július 11. szerda

Lelkigyakorlatot tartottak a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatóinak

A Veszprémi Főegyházmegyében évről évre megrendezik a hitoktatók lelkigyakorlatát, melyet idén június 2. és 4. között tartották a Boldog Gizella Szemináriumban.

2018. július 9. hétfő

A kis herceg nyomában – Napközis hittantábor Baján

A Bajai Esperesi Kerület hitoktatóinak ötlete nyomán harmadszor rendezték meg az espereskerület hittanosainak közös napközis táborát: júniusban több mint ötven gyermek gyűlt össze a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

2018. július 5. csütörtök

Igehirdetés és játék – Továbbképzéssel zárták a tanévet a Pécsi Egyházmegye hitoktatói

Továbbképzésen vettek részt a Pécsi Egyházmegye katekétái Pécsett, a Magtár Látogatóközpontban június 25-én.

2018. június 29. péntek

Diplomaosztó a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola 68. tanévzáró ünnepségére június 24-én került sor a nyíregyházi intézményben és a helyi görögkatolikus székesegyházban. Az eseményen Orosz Atanáz miskolci és Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök is jelen volt.

2018. június 27. szerda

Magyar szentek nyomában a győri hittanosok

Június 12-én rendezték meg a győri székesegyházi plébániához tartozó iskolákban tanuló hittanosok zarándoklatát. Ezúttal Székesfehérvárra látogattak el a diákok, Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész vezetésével.

2018. június 26. kedd

A hittudományi főiskola és a kántorképző végzős diákjainak diplomaosztója Szombathelyen

Székely János püspök június 22-én adta át a diplomát a Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központja és a Szombathelyi Egyházmegyei Kántorképző Tanfolyam végzős hallgatóinak.

2018. június 26. kedd

Diplomaosztó az Egri Hittudományi Főiskolán

Főpásztori szentmisével kezdődött június 23-án az Egri Hittudományi Főiskola diplomaosztó ünnepsége. Ebben a tanévben összesen hatvanhat hallgató kapott diplomát.

2018. június 25. hétfő

A Miskolci Egyházmegye hittanosai Sajópálfalán adtak hálát az elmúlt tanévért

Lehetetlen küldetés! – ez volt az idei hittanos tanévzáró mottója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán június 18-án. A csapatversenyből és lelki programokból felépülő eseményre közel 250 gyermek gyűlt össze a Miskolci Egyházmegyéből.

2018. június 25. hétfő

Tanévzáró találkozót tartottak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatói

Június 16-án Nyíregyházán, az Egyházmegyei Lelkipásztori Intézetben tanévzárásra, hálaadásra gyűltek össze a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatói.

2018. június 23. szombat

tovább »