Hol lakik a Mikulás? Pécsen megmutatják

Szent Miklós legendáját múzeumpedagógiai módszerekkel ismerhetik meg az óvodás és kisiskolás korú gyerekek a pécsi püspökségen advent folyamán.

2018. december 6. csütörtök

Ökumenikus szimpóziumot tartottak hitoktatóknak Nyíregyházán

Református és római katolikus hitoktatók közös képzésen vettek részt a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány jóvoltából november 24-én Nyíregyházán.

2018. november 29. csütörtök

Három új könyvet mutatott be a Vigilia Kiadó

A Vigilia Kiadó három új kiadványát mutatták be november 26-án a budapesti Piarista Gimnáziumban: „DOCAT – Mit kell tennünk?” és „YOUCAT Gyónás – Megújulás” címmel, valamint Walter Kasper „Az Amoris laetitia üzenete – Ferenc pápa apostoli buzdításának hiteles... »

2018. november 27. kedd

„Örökre és tökéletesen” – Az Eucharisztia a kateketikai kongresszus középpontjában

„Élet – kenyér. Adhat-e az Eucharisztia életet?” mottóval az Eucharisztiát állította középpontba a XII. Nemzeti Kateketikai Kongresszus. November 15. és 17. között Budapesten gyűlt össze közös gondolkodásra száznyolcvan katekéta, köztük negyven pap.

2018. november 17. szombat

Közelebb az angyalokhoz – Cigány hittanosok találkozója Ózdon

Az ózdi görögkatolikus parókia adott otthont a cigány hittanosok találkozójának október 30-án.

2018. november 14. szerda

Jelmezt öltenél mindenszentekkor? Így is lehet!

A Komárom-Esztergom megyei Mocsán november 1-jén, mindenszentek ünnepén rendhagyó módon mutatták be kedvenc szentjeiket a gyermekek.

2018. november 7. szerda

Vallásmódszertani továbbképzést szerveztek hitoktatóknak Nagyváradon

Az elsőáldozásra való felkészítés hatékonyabbá tételét szolgáló képzést tartottak hitoktatóknak október 29–31-én a nagyváradi Laikusképző Központban. Az egyházmegyei kateketikai központ és a Partiumi Oktatási és Módszertani Központ által szervezett program házigazdája... »

2018. november 6. kedd

„Tanítvánnyá kell válnunk” – Hitoktatók továbbképzése Kaposváron

November 3-án, szombaton hitoktatói továbbképzést tartottak a kaposvári püspökségen. A program szentmisével kezdődött, melynek főcelebránsa Varga László megyéspüspök volt.

2018. november 6. kedd

Főegyházmegyei Biblia-napot rendeztek Gyulafehérváron

Az Erdélyben működő Katolikus Magyar Bibliatársulat találkozót szervezett október 27-én a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum (GMGK) Borromeo Szent Károlyról elnevezett kápolnájában. Az eseményen közel százhúsz fő vett részt.

2018. november 5. hétfő

Hitoktatók őszi képzése Pécsen – Katekumenális felkészítés a szentségek felvételére

Október 29-én Pécsen tartották az őszi hitoktatói továbbképzést a Magtár Látogatóközpontban, amelynek témája szentségek felvételére való katekumenális jellegű felkészítés volt. Közel száznegyven hitoktató és plébános vett részt az eseményen.

2018. október 31. szerda

A szupervíziós szakaszba lépett a Szombathelyi Egyházmegye mentorprogramja

Ősszel megkezdődött az Egyházmegyei Mentorprogram gyakorlati féléve. A mentorjelöltek számára kiscsoportos konzultációkat szerveznek havonta a mentorálási munka tapasztalatairól. Az első találkozót október 12-én tartották Szombathelyen, a Győri Hittudományi Főiskola felújított... »

2018. október 30. kedd

Egyházmegyei napot tartottak Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye közösségeinek szerveztek találkozót október 27-én. A hitoktatók továbbképzése mellett családi napot tartottak és a karitász helyi csoportjai is összegyűltek. Az ünnepi szentmisén lektorokat és akolitusokat avatott Bábel Balázs érsek, valamint... »

2018. október 29. hétfő

Különleges hittankönyvet mutattak be Nagyváradon

„Én is hozzátok tartozom – Átlagtól eltérő gyermekek a közösségben” címmel tartott előadást és könyvbemutatót Demeter Zsuzsa, a gyulafehérvári karitász fogyatékkal élőket támogató szolgálatának koordinátora, gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember október 19-én a... »

2018. október 29. hétfő

Szakmai napot tartottak a Váci Egyházmegye hitoktatóinak

A Váci Egyházmegye hitoktatóinak szakmai napját október 20-án a váci Piarista Gimnázium dísztermében szervezték meg.

2018. október 27. szombat

Quo vadis, Ecclesia? – A Katolikus Egyház a legfrissebb statisztikák tükrében

A 92. missziós világnap alkalmából október 21-én a vatikáni Fides hírügynökség szokás szerint statisztikai adatokat publikált, hogy ezáltal adjon rálátást a világegyházra. Az alábbiakban közreadjuk az adatokat.

2018. október 25. csütörtök

Informatikai eszközökkel segíti a hitoktatást a Hajdúdorogi Főegyházmegye

Az egyházmegye hitoktatási irodája pályázatot hirdetett a hitoktatóknak, akik október közepén kapták meg az eszközöket.

2018. október 24. szerda

Sikeresen megmaradni a pályán – Hitoktatói továbbképzés Székesfehérváron

Szakmai napot szervezett október 20-án hitoktatói számára a Székesfehérvári Egyházmegye Hitoktatási Felügyelősége. A megjelenteket Spányi Antal megyéspüspök köszöntötte.

2018. október 23. kedd

A pozsonyi magyar gyermekek is csatlakoztak az egymillió gyermek imájához

Hatvanöt magyar hittanos gyermek imádkozott együtt október 18-án a pozsonyi magyar iskolában, csatlakozva az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért a békéért” elnevezésű kezdeményezéshez.

2018. október 19. péntek

A bántalmazás megelőzéséről tanácskoztak a Szatmári Egyházmegye hitoktatói

A Szatmári Egyházmegye hitoktatóinak éves találkozóját október 13–15-ig rendezték meg a partiumi Nagyszokondon. Idén a szükséget szenvedő, bántalmazott nőket felkaroló SOLWODI Hungary Egyesület két tagja tartott továbbképzést.

2018. október 16. kedd

A Messiás a liturgikus évben – Megjelent a Váci Egyházmegye tankönyvsorozatának legújabb kötete

„A Messiás a liturgikus évben” című hittankönyvsorozat negyedik kötete szeptemberben jelent meg a Váci Egyházmegye kiadásában.

2018. október 15. hétfő

tovább »