Egyházmegyei ministránstalálkozót tartottak Baján

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye tavaszi ministránstalálkozójára Baján került sor május 11-én, szombaton.

2019. május 13., hétfő

Tizenegy gyermek részesült a keresztség szentségében a budapesti Salkaházi Sára Katolikus Iskolában

Tizenegy diák részesült a keresztség szentségében a budapesti Salkaházi Sára Katolikus Iskolában a névadó boldog liturgikus emléknapját megelőző napon, május 10-én.

2019. május 10., péntek

Az Eucharisztia jegyében tartottak továbbképzést hitoktatóknak Pécsett

Május 4-én hitoktatóknak tartottak képzést a pécsi Magtár Látogatóközpontban. Célja az Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés, valamint a szeptemberben bevezetendő, katekumenális szemléletű szentségfelkészítés folyamatában a szülői találkozók témáinak és módjának... »

2019. május 9., csütörtök

Hivatások napja Pécsett

A Pécsi Egyházmegye pasztorális irodája és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola együtt rendezte meg április 30-án a hivatások napját, amelyen az érdeklődők az oktatáshoz, szociális gondoskodáshoz és a liturgikus szolgálathoz kapcsolódó hivatásokkal ismerkedhettek meg.

2019. május 6., hétfő

Hitoktatók lelkinapja a nagybecskereki püspökségen

A Nagybecskereki Egyházmegye hitoktatóinak lelkinapját április 24-én tartották a délvidéki egyházmegye püspökségén. Szent Ferenc Kisnővérei – Márta nővér és Rita nővér – az idei lelkinap fókuszába a változást helyezték.

2019. május 2., csütörtök

„Minden forrásom belőled fakad!” – Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek Csurgón – KÉPRIPORT

Április 27-én rendezték meg a XXI. Kaposvári Egyházmegyei Hittanversenyt Csurgón. A rendezvény a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki előkészület jegyében telt.

2019. április 30., kedd

Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

2019. április 20., szombat

Egyházmegyei hittanversenyt rendeztek Kiskunhalason

Kiskunhalason tartották április 13-án a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének döntőjét a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. A díjátadóra szentmise keretében került sor, amelyet Bábel Balázs érsek mutatott be.

2019. április 15., hétfő

Amiről Isten álmodik – Egyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak Szombathelyen

Április 12-én rendhagyó egyházmegyei ifjúsági találkozót rendeztek Szombathelyen. Székely János megyéspüspök a beszélgetésekben és prédikációjában a hit kincsének értékét mutatta fel a körülbelül hétszáz résztvevőnek, hogy a keresztény nagykorúság felelősségére és... »

2019. április 13., szombat

Gimis különkiadással jelentkezett a Szólj be a papnak! csapata Budapesten

Nagy fába vágta a fejszéjét Budapesten a Szólj be a papnak! csapata. „Miért engedi Isten a rosszat?” címmel középiskolások kérdéseit várta Dejcsics Konrád OSB és Nagy Bálint SJ április 11-én a Patrona Hungariae Iskolaközpont dísztermében.

2019. április 12., péntek

Tanítványi lelkülettel – Pedagógusok köszöntése Pécsett

Április 6-án tartotta pedagógusnapját a Pécsi Egyházmegye. Az évről évre hagyományosan áprilisban szervezett találkozón idén is több mint háromszázan vettek részt.

2019. április 12., péntek

Bérmálkozók egyházmegyei találkozóját rendezték a délvidéki Muzslyán

A Nagybecskereki Egyházmegye bérmálkozásra készülő fiataljai hagyományosan a virágvasárnapot megelőző szombaton találkoznak főpásztorukkal. Az idei összejövetelt az iskolai próbaérettségi miatt egy héttel korábban, április 6-án tartották – ezúttal nem Nagybecskereken, hanem... »

2019. április 11., csütörtök

Mi köze a Boney M.-nek a görögkatolikus hittanversenyhez?

A máriapócsi Emmanuel Zarándokközpont és a Családvárban rendezték az általános és középiskolai görögkatolikus hittanversenyek metropóliai döntőjét április 6-án.

2019. április 10., szerda

Nyílt nap a Brenner János Hittudományi Főiskolán

Április 13-án, szombaton a győri és a szombathelyi képzési helyszínén tart nyílt napot a Brenner János Hittudományi Főiskola (BJHF).

2019. április 9., kedd

Nagyböjti lelkigyakorlat hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak Székesfehérváron

A Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak szóló, március 30-án Székesfehérváron tartott nagyböjti lelkigyakorlatát püspöki szentmisével nyitották meg a Szent Imre-templomban – majd különleges keresztútra hívták a jelenlévőket.

2019. április 8., hétfő

Fát ültettek a bérmálkozásra készülő törökkanizsai és töröktopolyai hittanosok

Március 27-én reggel 9 órakor a törökkanizsai plébánián gyűltek össze a bérmálkozásra készülő hittanosok, hogy együtt ültessenek rózsafákat a virágoskertbe.

2019. április 5., péntek

Visszavárják Éli atyát Törökkanizsára – KÉPRIPORT

Elias Ohoiledwarin verbita atya látogatott a vajdasági Törökkanizsára március 28-án.

2019. április 4., csütörtök

Most kiderül, hogy hívják Richárd atya kutyáját

Rendszeresen imádkoznak együtt egy tized rózsafüzért a szombathelyi Brenner János Nevelési Központ első osztályos diákjai. A március 20-i alkalmon Inzsöl Richárd szentpéterfai káplán volt az osztály vendége, aki az imádság után a gyermekek kérdéseire válaszolt.

2019. április 3., szerda

Hittanos keresztút Letenyén – KÉPRIPORT

Március 29-én, pénteken az esti szentmise előtt a hittanos gyerekek vezették a keresztúti imádságot a letenyei templomban.

2019. április 3., szerda

Folytatódott a vallásmódszertani továbbképzés Nagyváradon

A nagyváradi egyházmegyei kateketikai központ és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Partiumi Oktatási és Módszertani Központja közös szervezésében második alkalommal rendezték meg Nagyváradon március 21. és 23. között az elsőáldozók felkészítését szolgáló... »

2019. április 2., kedd

tovább »