Igazat adott a bíróság a cukrásznak, aki nem készítette el a meleg pár esküvői tortáját

A denveri cukrász vallási okokra hivatkozva nem készítette el David Mullins és Charlie Craig esküvői tortáját. Június 4-én a legfelsőbb bírósági döntés most neki adott igazat a több bírósági fórumot is megjárt ügyben.

2018. június 4. hétfő

Palmer-Buckle ghánai érsek: A keresztény Európa elárulja a kereszténnyé lett Afrikát!

Charles Palmer-Buckle, a ghánai Accra érseke Erdő Péter bíboros, prímás meghívására érkezett Magyarországra április közepén. Országáról és az afrikai egyház helyzetéről kérdeztük.

2018. április 24. kedd

A román parlament lépéseket tett a melegházasság legalizálása ellen

Elfogadta a román képviselőház az alkotmánymódosító népszavazások megszervezéséről szóló törvénymódosítást március 4-én, szerdán.

2018. április 5. csütörtök

A máltai püspökök szót emeltek az egy férfi és egy nő közötti házasság védelmében

A házasság egy férfi és egy nő közötti egység – szögezte le erőteljes hangon a Máltai Katolikus Egyház két püspöke, miután a parlament zöld utat adott a homoszexuálisok közötti házasság legalizálásának. A törvényi rendelkezést hatvanhat támogató és egyetlen ellenszavazattal... »

2017. július 14. péntek

A kanadai püspökök szerint a gendertörvény a szólásszabadságot fenyegeti

„A nem nem különíthető el a biológiai szexualitástól és nem választható” – a kanadai püspöki konferencia közleményében így fogalmazza meg erős kételyeit az új törvénnyel kapcsolatban, amelyet júniusban fogadott el az ottawai kormány.

2017. július 11. kedd

Németországban megszavazták a homoszexuális házasságot – a püspökök reakciója

Heiner Koch, Berlin érseke bírálta a Bundestag június 30-i döntését, hogy engedélyezi a „házasságot mindenki számára”.

2017. június 30. péntek

Keresztények és buddhisták együtt küzdenek az azonos neműek házasságának legalizálása ellen Tajvanon

Tajvan szigetén is a politika színterére került az azonos neműek házassága törvényesítésének ügye – tájékoztatott a La Croix francia katolikus napilap március 27-én. Egy ilyen jellegű törvénytervezetet már múlt év decemberében elfogadott a tajpeji parlament.

2017. március 31. péntek

Felekezetközi demonstrációt tartottak Nagyváradon a házasság hagyományos értékének megőrzéséért

Nagyváradon, a Szent László téren március 25-én demonstrációt tartottak két nyelven annak érdekében, hogy változzon meg Románia alkotmánya 48. cikkelyének 1. bekezdése úgy, hogy leszögezze: a házasság kizárólag egy férfi és egy nő között lehetséges.

2017. március 27. hétfő

Kártérítésre kényszerítik a keresztény hitük mellett kiálló belfasti pékség tulajdonosait

Az észak-írországi Belfast bírósága október 24-én másodfokon – jóváhagyva az elsőfokú ítéletet – kimondta: az Ashers pékség törvénysértést követett el azzal, hogy visszautasította egy olyan torta elkészítését, amelyet a melegházasságot propagáló szlogennel kellett volna... »

2016. november 3. csütörtök

A világ déli részének anglikánjai az azonos neműek házassága ellen

Nem az azonos neműek közötti házasság liturgikus ünneplésére. Igen a lelkipásztori gondoskodásra, amely elfogadja, befogadja és elkíséri a homoszexuális személyeket – ezt az álláspontot fogalmazták meg a világ déli részének anglikánjai (Global South Anglican).

2016. október 19. szerda

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőn: Az embereket úgy kell kísérni, ahogyan Jézus kíséri őket

Október 2-án este grúziai és azerbajdzsáni apostoli látogatása után Bakuból hazafelé tartva a repülőn a Szentatya szokásához híven az őt elkísérő újságírók kérdéseire válaszolt.

2016. október 5. szerda

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőn örményországi útjáról hazafelé

Június 26-án este a repülőgépen, amelyen Jerevánból hazatért Rómába, szokásához híven ismét elbeszélgetett az újságírókkal.

2016. június 28. kedd

Sarah bíboros: Meg kell védenünk a családokat a sátán támadásaitól

Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa május 17-én a washingtoni 12. Nemzeti Katolikus Imareggelin tartott beszédében kemény hangon bírálta és a sátán művének nevezte azon jelenségeket, amelyek szemben állnak a hagyományos családi... »

2016. május 19. csütörtök

Az olasz parlament igent mondott az élettársi kapcsolat bejegyzésére

A törvény nem tette egyenlővé az élettársi kapcsolatokat a házassággal, és nem engedélyezi az örökbefogadást. Az élettársi kapcsolatok bejegyzése ellen az olaszországi katolikus szervezetek január 30-án a Family Day elnevezésű tömegtüntetéssel tiltakoztak a római Circus Maximusban... »

2016. február 26. péntek

Kétmillióan gyűltek össze Rómában a házasságért és a családért

A rendezők becslése szerint kétmillió olasz polgár találkozott a római Circo Maximo területén január 30-án, kérve az azonos neműek házasságára vonatkozó, Cirina politikus nevéhez fűződő törvénytervezet azonnali visszavonását, mely kitárná a kaput a béranyaság és az... »

2016. január 31. vasárnap

Népszavazáson utasították el az azonos neműek házasságáról szóló törvényt Szlovéniában

Az előzetes eredmények szerint elutasították Szlovéniában a december 20-i népszavazáson az azonos nemű párok közötti házasságot engedélyező, korábban a parlamentben már megszavazott törvényt, amely egyben megteremtette volna a párok örökbefogadási jogát is.

2015. december 21. hétfő

Erdő Péter bíboros főrelátori megnyitó jelentése a szinódus első közgyűlésén

Ferenc pápa szinódust megnyitó beszédét Erdő Péter bíboros szinódusi főrelátor relatiója, jelentése követte október 5-én.

2015. október 5. hétfő

Kiengedték a börtönből a melegházasságokat akadályozó jegyzőnőt az Egyesült Államokban

Hatnapi elzárás után szeptember 8-án kiengedték a börtönből azt a Kentucky állambeli jegyzőnőt, aki vallási alapon megtagadta, hogy házassági okmányokat állítson ki azonos nemű pároknak – számol be az MTI.

2015. szeptember 9. szerda

Elzárásra ítéltek egy melegházasságokat akadályozó jegyzőnőt az Egyesült Államokban

A bíróság megsértése miatt elzárásra ítélt szeptember 3-án egy szövetségi bíró egy Kentucky állambeli jegyzőnőt, aki vallási alapon megtagadta, hogy házassági okmányokat állítson ki azonos nemű pároknak – tudósít az MTI.

2015. szeptember 4. péntek

Kolumbia – az azonos neműek házassága a gyermekek és családok jogait sérti

A kolumbiai püspöki konferencia egyház és állam közötti kapcsolatainak titkárhelyettese, Pedro Mercado Cepeda az azonos neműek házasságára vonatkozó törvényjavaslattal szembeni nemtetszését nyilvánította ki, kiemelve, hogy az sérti a családok jogait – tudósít a Vatikáni... »

2015. augusztus 11. kedd

tovább »