Ferenc pápa a teatinus nővérekhez: A szemlélődő imádság lelkületével szolgáljatok!

A Szentatya június 16-án délben a Konzisztórium teremben fogadta a teatinus nővérek kongregációjának küldöttségét, akik alapítójuk négyszáz évvel ezelőtti halálára emlékeznek. Beszédében a szemlélődő ima fontosságáról, az Eucharisztia központi szerepéről és az önzetlen... »

2018. június 18. hétfő

„A Szentlélek teljesen ott van bennetek!” – Varga László püspök celebrált szentmisét Homokkomáromban

Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be szentmisét Páduai Szent Antal emléknapján, június 13-án a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban, ahol a kegyhely engesztelő napján – minden hónap 13-án – zarándokok százai gyűlnek össze.

2018. június 14. csütörtök

Már megint elhagytál valamit? Fordulj Szent Antalhoz!

Elveszíteni vagy nem találni valamit az egyik legbosszantóbb velejárója az emberi létnek – különösen akkor, amikor éppen arra a tárgyra van szükséged. Nem találod a lakáskulcsot, az új bankkártyád PIN-kódját, az aktuális telefonszámla csekkjét? Jó hírünk van, Szent Antal tudja,... »

2018. június 13. szerda

Az olasz püspöki konferencia elnöke a hazaszeretetre figyelmeztetett a római imavirrasztáson

Az olasz püspöki konferencia (CEI) elnöke, Gualtiero Bassetti bíboros mondott beszédet Rómában, a Sant'Egidio közösség által Olaszországért szervezett imavirrasztáson, amelyet a Santa Maria in Trastevere-bazilikában tartottak június 7-én.

2018. június 11. hétfő

A kereszt minden ágát a szentek el nem hervadó virágai ékesítik – A missziós kereszt Mátészalkán

Debrecen és Nyíregyháza után a szatmári hívekhez is eljutott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. A magyar szentek és boldogok ereklyéjét tartalmazó ereklyetartó előtt június 6. és 9. között imádkozhattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

2018. június 11. hétfő

Böjti és imanapot tartottak Argentínában az életért

Az argentin püspöki konferencia kezdeményezésére a katolikus egyház június 7-re böjtöt és imanapot hirdetett meg az országban. „Az élet ajándékának értékelése és védelmezése céljából” a püspökök arra hívták a híveket, hogy mélyen imádságos és tiszteletteljes légkörben... »

2018. június 8. péntek

Engesztelés Csehimindszenten

Május 29-én a hagyományokhoz híven engesztelést tartottak Csehimindszenten. Az eseményen Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért imádkoztak.

2018. június 6. szerda

A gyerekek a rácsodálkozás mesterei – Versegi Beátával a gyermek-szentségimádásról

A gyermek-szentségimádásról beszélgettünk a Nyolc Boldogság közösség szerzetesnővérével.

2018. június 3. vasárnap

Ferenc pápa szerint a rózsafüzér a szív imája

Május 31-én, csütörtökön lezárult a Máriának szentelt hónap. Mint minden évben, idén is fáklyás körmenetben vonultak a hívek a vatikáni kertekben a rózsafüzért imádkozva.

2018. június 1. péntek

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében fogadták az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjét

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró útjának következő állomása az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. Május 30-án Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban fogadták a keresztet.

2018. június 1. péntek

Itt vagyok, Uram, segítek – Beszélgetés Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel

II. János Pál pápa 25 évvel ezelőtt, 1993. május 30-án, pünkösd ünnepén kelt „Hungarorum gens” kezdetű bullájával megváltoztatta a Magyar Katolikus Egyház szervezeti felépítését, és megalapította a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyét.

2018. június 1. péntek

Megrendítő imádsággal hívnak az abortuszok miatti engesztelésre a lengyel püspökök

Lengyelországban – a világ több más országához hasonlóan – június 1-jén ünneplik a nemzetközi gyermeknapot. A nap idén egyben elsőpéntek is, a Lengyel Katolikus Püspöki Konferencia Lelkipásztori Bizottsága az abortuszok bűne miatti engesztelésre buzdítja a híveket.

2018. június 1. péntek

Kilométerek imádkozva, énekelve – Élő rózsafüzér tizenkettedszer

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg május 26-án az Élő rózsafüzér zarándoklatot Budapest körül. Öt kiindulópontból kilenc útvonalon haladtak a zarándokok, hogy imádsággal vegyék körül a fővárost.

2018. május 31. csütörtök

Szent István király ereklyéinek átvitele

Május 30-án emlékezik meg a magyar Egyház a Szent Jobb megtalálásáról, illetve Szent István király ereklyéinek átviteléről.

2018. május 30. szerda

Boldog Apor Vilmos közbenjárásáért imádkoztak a felvidéki Nagykéren

A magyar nemzet lelki megújulásáért, magyar papi és szerzetesi hivatásokért imádkoztak május 27-én Nagykéren. A felvidéki imakilenced keretében megtartott imanapot a nagykéri katolikus plébánia és a Pázmaneum Társulás szervezte.

2018. május 30. szerda

Keresztutat áldottak meg Bakonygyepesen

Május 21-én, pünkösdhétfőn újonnan épített keresztutat és kálváriadombot áldott meg Takáts István érseki kancellár az Ajkához tartozó Bakonygyepesen.

2018. május 30. szerda

Ajkán járt a missziós kereszt

Május 17. és 24. között az ajkai Jézus Szíve-plébániatemplomban látták vendégül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus országot járó missziós keresztjét.

2018. május 30. szerda

Máriaremetére zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye hívei

Május 27-én, Szentháromság vasárnapján 91. alkalommal zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye hívei Máriaremetére, hogy a Szűzanya közbenjárását kérjék önmagukért, szeretteikért és a magyar nemzetért.

2018. május 29. kedd

„Mindent alakítsatok áldozattá!” – Szentmise Győrben a Fatimai Szűzanya tiszteletére

Május 13-án Benkó Attila győri kórházlelkész mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szertartáson Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató koncelebrált.

2018. május 29. kedd

Salve Regina: az ezeréves klasszikus

Ha az ember a „Salve Regina” kezdősorait meghallja a szentmise alatt, garantáltan libabőrös lesz. Ezer évvel ezelőtt keletkezett és a mai napig az Egyház mindennapi imájának, a zsolozsmának a záró akkordját képezi.

2018. május 27. vasárnap

tovább »