Bemutatkozik az egyéves kaposvári Irgalmasság Háza

Varga László kaposvári megyéspüspök még 2017-es püspökké szentelésekor mondta el, hogy egyházmegyéjében szeretné elindítani az Irgalmasság Háza szociális szolgálatot, ezen belül pedig az Imádság Házát. A szolgálat az április 7-i Isteni Irgalmasság-konferencián értékelte első... »

15:32

Ferenc pápa az irgalmasság misszionáriusaihoz: Isten a kezére „tetoválta” gyermekei nevét

A Szentatya április 10-én délelőtt fél tizenegykor fogadta az Apostoli Palotában az irgalmasság misszionáriusait, akikhez hosszú beszédet intézett.

2018. április 11. szerda

Ferenc pápa az irgalmasság 550 misszionáriusát fogadta

Április 10-én az irgalmasság misszionáriusait fogadta a Szentatya. A világ különböző területein szolgáló 550 missziós pappal való találkozó szentmisével zárult.

2018. április 10. kedd

Búcsút ünnepeltek a gyulafehérvári szemináriumban

Április 9-én ünnepelték a gyulafehérvári Seminarium Incarnatæ Sapientiæ Gyümölcsoltó Boldogasszony-kápolnájának búcsúját.

2018. április 10. kedd

Az Isteni Irgalmasság ünnepe a felvidéki Szentmárián

Az Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 8-án Szentmáriára zarándokoltak a nagykaposi hívek. Jeso Eszter tájékoztatta szerkesztőségünket.

2018. április 10. kedd

Elhelyezték Szent Fausztina és Szent II. János Pál ereklyéjét az egyeki templomban

Bérmálás keretében helyezte el április 8-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján Szent Fausztina és II. János Pál ereklyéjét az egyeki templomban Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök. Az ünnepi szentmise a plébánia jubileumi évének kiemelkedő eseménye volt.

2018. április 9. hétfő

Az Isteni Irgalmasság ünnepe a zalaegerszegi kórházban

Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét április 8-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában a kórház dolgozóinak és betegeinek.

2018. április 9. hétfő

Ferenc pápa az irgalmasság vasárnapján: Visszaesel bűneidbe? Légy visszaeső az irgalomkérésben is!

Április 8-án, húsvét második vasárnapján, az Isteni Irgalmasság vasárnapján ünnepélyes szentmisét mutatott be a Szentatya a Szent Péter téren. Arra biztatta a hívőket, hogy sose féljenek sebeikkel és bűneikkel az Úrhoz fordulni, mert az Úr épp azokon keresztül ad nekünk gyógyulást... »

2018. április 8. vasárnap

A világ reménytelenségét a hitünk győzi le – Az irgalom konferenciája Kaposváron

Április 7-én az irgalom városa volt Kaposvár. A székesegyházban és a közelében álló épületekben rendezték meg ugyanis az Isteni Irgalmasság kilencedik konferenciáját, „Bizalom az irgalmas Istenben” címmel.

2018. április 8. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete április 8-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. április 8. vasárnap

Az Isteni Irgalmasság vasárnapja – „Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége”

Április 8-án ünnepeljük idén az Isteni Irgalmasság vasárnapját. Az irgalmasság szentévében Stanisław Dziwisz bíboros szavai, valamint Faustyna Kowalska nővér életútja és Naplója segítségével idézzük fel az ünnep történetét.

2018. április 8. vasárnap

Az Isteni Irgalmasság kegyképének ismeretlen története

A Jézus által kért és Fausztina közreműködésével megfestetett kegykép eredetijének nyomába eredtünk...

2018. április 7. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete április 7-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. április 7. szombat

Mostantól magyarul is énekelhetjük az isteni irgalmasság rózsafüzérét

Az isteni irgalmasság rózsafüzérének magyar nyelvű szövegéhez Kovács Szilárd, a pécsi székesegyház zenei igazgatója komponált könnyen elsajátítható, a tartalomhoz tökéletesen illeszkedő dallamot.

2018. március 27. kedd

Az irgalmasság témájában szerveztek lelkigyakorlatot Szatmárnémetiben

Öt héten keresztül zajlott, és március 20-án ért véget a szatmári püspökség által szervezett nagyböjti lelkigyakorlat, melyen mintegy százan vettek részt.

2018. március 23. péntek

A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek

Ferenc pápa a fiataloknak: Kiprovokáljátok, hogy kilépjünk a „mindig is így volt” logikájából

Március 19-én délelőtt a Szentatya jelenlétében megkezdődött a következő püspöki szinódust előkészítő, egyhetes preszinodális összejövetel plenáris ülése.

2018. március 20. kedd

Kaposváron rendezik meg idén az országos irgalmasság konferenciát

A kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban rendezik meg április 7-én „Bizalom az Irgalmas Istenben” mottóval a IX. Országos Irgalmasság Konferenciát. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje: március 31.

2018. március 20. kedd

„Kitárom feléd kezemet, lelkem utánad eped, mint a szomjas föld” – Hét zsoltár segíti bűnbánatunkat

Három nagyböjti hét áll előttünk húsvét ünnepéig. A Szentírásban hét zsoltárt találunk, melyek központi gondolata a bűnbánat és a bocsánatért könyörgés, ezek segíthetik húsvéti készületünket.

2018. március 12. hétfő

Egy daganatos beteg olasz asszonyt hívott fel a pápa

Nagy meglepetés érte Nunzia Matterát, az Ischia szigetén, Casamicciolában élő daganatos beteg asszonyt, aki elkötelezetten segíti a szegényeket, ugyanis maga Ferenc pápa hívta fel telefonon.

2018. március 12. hétfő

tovább »