Beer Miklós: „Van-e merszünk szembenézni azzal az emberrel, aki előttünk áll?”

Gyermekkoráról, Istenbe vetett nagy bizalmáról, együtt érző szeretetéről, nyilvánosságról beszélgetett Beer Miklós váci püspökkel Michels Antal józsefvárosi plébános a „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat estjén január 18-án a Nem Adom Fel Café & Bárban.

2018. január 19. péntek

Az Irgalmasság Háza önkéntesei találkoztak Kaposváron

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza szolgálat önkéntesei találkoztak a kaposvári püspökségen január 12-én, pénteken este.

2018. január 15. hétfő

Ferenc pápa elmúlt éve dióhéjban – második rész

A 2017-es esztendő második felének Ferenc pápával kapcsolatos fontosabb híreit, eseményeit idézzük fel röviden.

2018. január 9. kedd

Irgalmasság péntekje: Gyermekkórházba látogatott váratlanul Ferenc pápa

Gyermekkórházat látogatott meg január 5-én délután Ferenc pápa a Rómához közeli Palidoróban. Az intézmény a római Bambino Gesù kórház kihelyezett egysége. A látogatás nem volt bejelentve.

2018. január 6. szombat

Lelkinapon vettek részt a Szent Fausztina Irgalmasság Háza önkéntesei a kaposvári püspökségen

A Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei lelkinapon vettek részt a püspökségen december 30-án. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök az irgalomról tartott elmélkedést.

2017. december 31. vasárnap

Ferenc pápa: Sebeinkben mutatkozik meg leginkább Isten gyöngédsége

Ferenc pápa a gyöngédségről mint Isten meghatározó jegyéről beszélt december 14-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmise homíliájában. A napi olvasmány Izajás könyvéből és a zsoltár is Isten gyöngédségét dicséri.

2017. december 14. csütörtök

Ferenc pápa Twitter-üzenete november 24-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. november 24. péntek

„Feloldozlak téged” – Pio atya különleges szobra Amerikában

A pennsylvaniai Greensburgben, a bencés nővérek Szent Emma-kolostorának kertjében áll Pietrelcinai Szent Pio atya különleges szobra. A kanadai művészt, Timothy P. Schmalzot – a „Hajléktalan Jézus” című szobor alkotóját – egy névtelen adományozó bízta meg az életnagyságú szobor... »

2017. november 23. csütörtök

Ferenc pápa fogadta az olasz közúti és vasúti rendőrség munkatársait

Ferenc pápa november 20-án találkozott a Vatikánban az olasz közúti és vasúti rendőrség központi igazgatóságának vezetőivel és alkalmazottaival. Elismeréssel és hálával szólt munkájukról és buzdította őket, hogy folytassák szolgálatukat az egyre összetettebb és felgyorsult... »

2017. november 21. kedd

Szerveződik a Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának önkénteshálózata

A kaposvári püspökségen első alkalommal találkoztak november 10-én az egyházmegye 2018-ban induló szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök mutatta be a programot.

2017. november 13. hétfő

Megáldották a Szegények Kenyere keresztet Kecskeméten

Pintér Gábor érsek, Belarusz apostoli nunciusa áldotta meg november 3-án a Szegények Kenyere keresztet Kecskeméten. A keresztet a népkonyhát üzemeltető Karol Wojtyła Barátság Központ állíttatta a karitatív intézményük előtti téren.

2017. november 3. péntek

Ferenc pápa: A jó pásztor közel jön, és együttérez

A jó pásztor közel megy a megvetettekhez, képes az együttérzésre, és nem szégyelli megérinteni a beteg testet – fogalmazott Ferenc pápa homíliájában október 30-án, hétfőn reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. október 30. hétfő

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 27-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 27. péntek

Hajléktalanokkal találkoztak a kaposvári püspökségen

A szeretetről, elfogadásról beszélgettek a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete Nyitott Kapu Hajléktalangondozási Központjának lakóival az október 26-án a kaposvári püspökségen szervezett est résztvevői, köztük Varga László megyéspüspök.

2017. október 27. péntek

Ferenc pápa: Isten üdvössége ingyenes

Isten közelségéről, az üdvösség ingyenességéről, az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről beszélt homíliájában a Szentatya október 19-én, a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. Igyekezzünk olyan emberekké válni, akik segítik kinyitni az ajtót önmaguk és mások előtt... »

2017. október 19. csütörtök

Boldog Jan Beyzym

Október 12-én emlékezik az Egyház Boldog Jan Beyzym szerzetesre. A lengyel származású jezsuita tizennégy évig szolgálta Madagaszkáron a leprás betegeket. II. János Pál pápa avatta őt boldoggá 2002-ben Krakkóban.

2017. október 12. csütörtök

Varga László püspök Marcaliban: Engedjük-e, hogy átváltozzunk irgalommá?

Varga László megyéspüspök október 9-én szentmisét celebrált a marcali Boldog Gizella-templomban. A főpásztor megáldotta a Kling József szobrászművész által alkotott keresztelőkutat, a keresztút stációkat, és a Marcali Önkormányzat által készített díszburkolatot.

2017. október 10. kedd

Ferenc pápa: Segítsünk a rászorulókon úgy, ahogy Krisztus tette!

„Vegyük gondjainkba a sebesülteket, amint az irgalmas szamaritánus tette! Segítsünk a rászorulókon úgy, ahogy maga Krisztus tette, aki továbbra is »fizet« értünk!” – buzdított a Szent Márta-ház kápolnájában október 9-én, hétfőn reggel elmondott homíliájában Ferenc pápa.... »

2017. október 9. hétfő

Szabadtéri kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj jelölési időszaka

Október 4-től 2018. január 31-ig várják a jelöléseket – másodszor díjazzák azokat a szociális munkásokat, szervezeteket és közösségeket, akik/amelyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik munkájukat a rászorulókért. A budapesti Március 15. téren kiállítás nyílt a tavalyi... »

2017. október 9. hétfő

Ferenc pápa: Isten nem áll bosszút hibáinkért és bűneinkért!

Október 8-án Ferenc pápa az evangéliumi gonosz szőlőmunkásokról elmélkedett a déli Angelus elimádkozása előtt. Hangsúlyozta, hogy akárhányszor utasítjuk is el Isten szeretetajánlatát, ő hűséges marad, továbbra is állandóan felkínálja nekünk szövetségét, szeretetét,... »

2017. október 8. vasárnap

tovább »