A lélegeztetőgéppel járó pap örömet sugárzó tanúságtétele a számára szenvedést hozó elmúlt évről

A brazíliai Marlon Mucio 2017 májusában került intenzív terápia alá súlyos izombetegsége miatt. Az atya rekeszizma nem működik, emiatt misézni is csak lélegeztetőgéppel tud. Közösségi oldalán meglepően pozitívan értékelte azt az évet, amely betegséget hozott számára.

2018. január 18. csütörtök

Mindnyájan Isten szeretettjei vagyunk – Beszélgetés Baráth Évi mentálhigiénés orvossal

Baráth Évi orvos, mentálhigiénés szakember, feleség, hat gyermek édesanyja. Isten szeretettjének tartja magát, és vallja, hogy a lelkiség, az orvoslás és a pszichológia kiegészítik egymást.

2017. december 31. vasárnap

Német László nagybecskereki püspök: Az Egyház sikeressége nem a struktúrákon múlik

Német László nagybecskereki püspökkel készítettünk interjút a külhoni egyházmegye múltjáról, a szorványlét adta keretek közötti jelenről, a meghirdetett zsinatról, a kihívásokról, erősségekről, gyengeségekről, misszióról, ifjúságról és a karácsonyról.

2017. december 19. kedd

Eucharisztikus találkozások – A pasaréti plébánia hívei vallanak tapasztalataikról

Karácsonyra jelent meg a pasaréti plébánia kiadványa, amely a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeként az egyházközség 38 tagjának ima- és eucharisztikus tapasztalatát örökíti meg „A Mi Arcaink – pasaréti hitvallások” sorozat harmadik köteteként.

2017. december 18. hétfő

Facebook-kampányba kezdett a 999 éves bakonybéli bencés monostor

A jövőre ezeréves Szent Mauríciusz Monostor szerzetesei a legnépszerűbb közösségi oldalon vallanak munkájukról, életükről és arról, hogy miért választották a szerzetesi hivatást.

2017. december 16. szombat

Előadás Arany János szakrális költészetéről a győri szabadegyetemen

A „Hitünk és életünk” címmel indított győri szabadegyetem idei harmadik előadására november 29-én került sor. Cs. Varga István József Attila-díjas irodalomtörténész Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán a költő szakrális költészetéről beszélt a győri... »

2017. december 7. csütörtök

Ismét hivatástisztázó kurzust szerveznek a Sacré Coeur nővérek

A Sacré Coeur nővérek 2017/18 folyamán is várják hivatástisztázó kurzusukra a 24 és 35 év közötti fiatal lányokat, akik azt szeretnék eldönteni, hogy van-e szerzetesi hivatásuk.

2017. november 20. hétfő

Ferenc pápa: A botrányosan élő keresztények távolítják el Istentől az embereket

Lehetetlen, hogy ne forduljanak elő botrányok, de jaj annak, aki okozza őket – idézte Ferenc pápa Jézus szavait november 13-án a napi evangéliumi szakaszból (Lk 17,1–6) a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmiséjén.

2017. november 13. hétfő

Életben vagy?!

A Balázs Zsuzsa és Kékesi Enikő által szerkesztett könyvben hat ember – három szerzetes, egy hatgyermekes orvos, egy orgonaművész és egy iskolapszichológus – vall az élet lényegéről, a minőségben, szeretetben megélt életről.

2017. november 4. szombat

Arany 200 – Az istenes versekről

A 2017-es esztendő egyik legfontosabb „születésnaposa”, Arany János éppen a reformáció születésének háromszázadik esztendejében látta meg a napvilágot. Költészetében az „aranypor-szitálás” türelmes módszerével juthatunk hitvalló versek, versrészletek birtokába.

2017. november 1. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 26-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 26. csütörtök

Isten atyai arca – Elkezdődött a katolikus egyetemi lelkészség őszi előadás-sorozata Szombathelyen

A Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség hetedik éve rendezi meg nyitott előadássorozatait a Savaria Egyetemi Központban. Az ELTE szombathelyi campusán október 16-án tartotta Németh Norbert egyetemi lelkész az őszi előadássorozat első előadását „Isten atyai arca” címmel.

2017. október 26. csütörtök

Ferenc pápa: Aki megismerte Jézust, már semmitől sem fél!

A keresztény remény témájának szentelt katekézissorozat végére ért október 25-én a délelőtti általános kihallgatáson a Szentatya; a mennyországról, a keresztény ember végcéljáról elmélkedett.

2017. október 25. szerda

Istennel a „grundon” – Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós színésszel beszélgetett

A színház szakrális hatása, a hit személyessé válása, barátság és „grundélmény” – többek között ezekről beszélgetett Michels Antal plébános Vecsei H. Miklós Junior Prima díjas színésszel, a Vígszínház társulatának tagjával a Nem Adom Fel Cafe & Barban október... »

2017. október 18. szerda

Ferenc pápa: Ne alakítsuk a hitet ideológiává!

Ne essünk az oktalanság hibájába, mert romlottá tesz minket, ha nem vagyunk képesek meghallgatni Isten szavát – erről prédikált Ferenc pápa október 17-én reggel, a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. október 17. kedd

A bizalom új korszaka – Testvéri közösségben a verbitáknál

Október 14-én a keresztény közösség erejét, derűjét tapasztalhattuk meg Budatétényben, a misszió 16. országos ünnepén, az Isteni Ige Társasága vendégeiként. Varga László kaposvári püspök a nap fő témáiról, a kenyér színébe öltöző Krisztusról és evangelizációs... »

2017. október 15. vasárnap

Közel egymillió hívő alakított élő imaláncot Lengyelország határain

Rózsafüzér Királynője napján közel egymillió emberből álló imalánc vette körül Lengyelországot. A hívek több mint 3500 kilométer hosszan, az országhatár közelében kijelölt mintegy 4 ezer helyen, 320 templomban, valamint hajókon, hegycsúcsokon és repülőtereken is rózsafüzért... »

2017. október 7. szombat

Ott éreztem igazán azt, hogy élek! – Interjú Laczkó-Dávid Zsófia onkológussal az El Caminóról

Laczkó-Dávid Zsófia 2016-ban végigjárta a Santiago de Compostelába vezető híres zarándokút spanyolországi részét, majd a magyar Szent Jakab-utat, az El Camino magyarországi szakaszát is. A Kézdivásárhelyről származó onkológussal Dénes Gabriella készített interjút, mely a RomKat... »

2017. október 7. szombat

Kilenc szó, mely segít, ha elveszítesz minden reményt

A szeptember 27-i általános kihallgatáson Ferenc pápa a csüggedteket bátorította, s többek között a Jézus-ima szavait ajánlotta figyelmükbe.

2017. szeptember 28. csütörtök

Új közösségeket és koordinátorképzést indít a Pure program

Új ifjúsági csapatokat indít szeptemberben és októberben Budapesten és Székesfehérváron a Pure program. A korábban Pure Fashion néven ismert szervezet koordinátorképzést is tart.

2017. szeptember 28. csütörtök

tovább »