Ferenc pápa: Az igazi próféta a saját bőrét kockáztatja

Az igazi próféta tud sírni a népéért, még akkor is, ha az nem hallgat rá – mondta Ferenc pápa a Szent Márta-házban április 17-én reggel bemutatott szentmise homíliájában. A Szentatya a napi olvasmány alapján István diakónus vértanúságáról elmélkedett.

2018. április 17. kedd

Hollywoodi sztár, és katolikus?

Természetesen van ilyen, nem is egy. Némelyikük nagyon is nyíltan beszél a hitéről, mások szemérmesebben – de vállalják, megvallják az emberek előtt.

2018. április 4. szerda

Isten a szeretet, nem lehet nem szeretettnek lenni – „A belső várkastély”-ról a D18 Kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című műve alapján. Az ötödik előadást március 25-én, pénteken este tartották. Az előadó Béri Renátó kármelita szerzetes, valamint Baráth Évi mentálhigiénés orvos... »

2018. március 24. szombat

A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

2018. március 23. péntek

Udvardy György tartott lelkigyakorlatot Bonyhádon – KÉPRIPORT

A bonyhádi katolikus közösség havonta rendez plébániai nyílt napot. Az „Evezz a mélyre” című sorozat előadója március 9-én Udvardy György pécsi megyéspüspök volt, aki tanító-buzdító elmélkedést vezetett a hallgatóságnak.

2018. március 14. szerda

Ferenc pápa: A csoda csak az előétel

Akkor vagyunk valódi keresztények, ha nem állunk meg az első kapott kegyelemnél, hanem mindig továbbmegyünk, mert keressük az Úrral való együttlét örömét – erről beszélt március 12-én reggel a pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2018. március 12. hétfő

A Fekete párduc sztárja bátran vállalja a hitét

A „Fekete párduc” (Black Panther) című új Marvel-film egyik sztárja Letitia Wright. A fiatal színésznő istenkereséséről beszélt egy interjúban, lenyűgöző nyíltsággal; azt is megosztotta, miért szakított egy időre a filmezéssel.

2018. március 7. szerda

Böjte Csaba Kisvárdán: Nagytakarítást kell végezni a szívünkben!

Böjte Csaba ferences szerzetes mondott szentbeszédet nagyböjt harmadik vasárnapján, március 4-én a kisvárdai római katolikus templomban.

2018. március 7. szerda

Ferenc pápa: Isten lelkületével gondolkodjunk, ne egy pogányéval!

A vallás és a hit nem látványosság, ezért az Egyház a cselekedetek és az érzelmek terén való megtérésen túl a gondolatainkban való megtérést is kéri tőlünk – mutatott rá Ferenc pápa március 5-én reggeli homíliájában, melyet a Szent Márta-ház kápolnájában tartott szentmisén... »

2018. március 5. hétfő

Vétlen Baltazár

A transzcendens filmművészet egyik legnagyobb alakja, Robert Bresson 1966-ban készítette el a „Vétlen Baltazár” című filmjét.

2018. március 3. szombat

Nino Baglieri – kerekesszékből a mennyországba

Isten szolgája Nino Baglierire emlékezünk március 2-án, aki 2007-ben ezen a napon hunyt el. Tizenhét éves korában egy szerencsétlen esés következtében a nyakától lefelé megbénult. Ő lehet az első fogyatékkal élő, akit boldoggá avatnak.

2018. március 2. péntek

Ferenc pápa: Kérjük a szégyen kegyelmét!

A múlt heti lelkigyakorlat után a pápa február 26-án reggel újrakezdte a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmiséit.

2018. február 26. hétfő

Meghökkentő kegyelem

A könyv szerzője, Philip Yancey világszerte ismert keresztény újságíró, teológus, több könyv szerzője.

2018. február 25. vasárnap

Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek

Az asszír keresztények ma sem élhetnek békességben – Az erbíli püspök előadása a Pázmányon

Február 21-én este Mar Abrisz Juhana erbíli nesztoriánus püspök tartott előadást a PPKE Jog- és Államtudományi Karán „Körkép az asszír keleti egyház helyzetéről” címmel, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság szervezésében.

2018. február 22. csütörtök

Örökre elveszett? – A „Szeretet nélkül” című filmről

Andrej Petrovics Zvjagincev orosz rendező „Szeretet nélkül” című drámáját 2018-ban Oscar-díjra jelölték.

2018. február 18. vasárnap

Van-e még értelme a házasságnak? – Szentendrén is „beszóltak a papnak”

Szentendrén folytatódott a „Szólj be a papnak!” beszélgetéssorozat február 15-én, ezúttal a szerelem, párválasztás és a szexualitás témájában. Az érdeklődők Bécser Róbert ferencest, Író Sándor vérteskéthelyi plébánost, Édes Gábor református, valamint Steiner József... »

2018. február 16. péntek

Hallgass a kávéscsészédre, avagy negyven gyakorlati ötlet a nagyböjtre szülők számára

Készülj fel, tervezz, hogy gyümölcsöző legyen a nagyböjti időszak! – tanácsolja az Aleteia nemzetközi katolikus portál szerzője, Emily Jaminet író, rádiós személyiség, feleség és hét gyermek édesanyja. Segítségül kreatív és praktikus ötleteket gyűjtött össze a szülők... »

2018. február 14. szerda

Zarándoklaton Gyökössy Endrével

A Szent Gellért Kiadó által tavaly megjelentetett kötetben Gyökössy Endre zarándokútra hív bennünket „Ahhoz, Aki Út, Aki Igazság, és Aki annyira Élet, hogy most ebben a pillanatban is belőle és általa élünk”.

2018. február 3. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 3-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. február 3. szombat

tovább »