Díjjal ismerték el nagyváradi karitászönkéntesek munkáját

Elismerő oklevélben részesítette február 14-én Böcskei László nagyváradi megyéspüspök és a Caritas Catolica vezetősége a segélyszervezet azon önkénteseit, akik az elmúlt évben kiemelkedő munkát végeztek.

2019. február 19. kedd

„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. vasárnap

Több hátrányos helyzetű gyermeken szeretne segíteni a Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye területén – Hargita, Maros, Kovászna és Hunyad megyében – élő gyerekek között kiváltságosnak számítanak azok, akik a Caritas nappali foglalkoztatóiba járnak: meleg ebédet kapnak a tanulás előtt. Ám sajnos nem járhatnak oda annyian,... »

2019. február 13. szerda

„Segítenünk kellett, nem tehettünk mást” – Átadták a Jószolgálat díjat Budapesten

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében február 10-én átadták az idei Jószolgálat díjakat. Az egyik önkéntes kitüntetett Elekné Román Katalin egyházközségi képviselő-testületi elnök, a mélyszegénységben élő kerecsendi gyermekek gyámolítója.

2019. február 11. hétfő

Első alkalommal rendezték meg a Debreceni Katolikus Bált

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Debreceni Katolikus Bált február 8-án. Az estélyi mulatságon, melynek a Kölcsey Központ bálterme adott helyet, a város hat római katolikus plébániájának hívei vettek részt, közel nyolcszázan.

2019. február 11. hétfő

Az egyházmegyei karitász nyugdíjba vonuló munkatársát köszöntötték a győri püspökségen

Pappné Szerencsi Marietta, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese, majd elkötelezett munkatársa hosszú szolgálat után idén januárban nyugdíjba vonult. Február 6-án Veres András megyéspüspök és a püspökség munkatársai is elbúcsúztak tőle.

2019. február 11. hétfő

Segélycsomagokat kaptak a biharpüspöki nyomortelep lakói

A biharpüspöki szemétlerakó melletti nyomortelepen élő egyedülálló emberek és családok részére vittek tartós élelmiszerekből álló segélycsomagokat a nagyváradi katolikus karitász önkéntesei január 30-án, szerdán.

2019. február 4. hétfő

Ferenc pápa a betegápoló irgalmas rend nagykáptalanját fogadta

Ferenc pápa február 1-jén, pénteken a vatikáni Kelemen-teremben fogadta az Istenes Szent János alapította betegápoló irgalmas rend 69. nagykáptalanját.

2019. február 3. vasárnap

Jószolgálat díj – A kerecsendi plébánia világi elnöke lett az év önkéntese

Idén is több ezer szavazat érkezett a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriáinak jelöltjeire január 21–31. között. Az év önkéntese Elekné Román Katalin lett, aki a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközségben két évtizede segíti a cigányok beilleszkedését.

2019. február 3. vasárnap

Te tudnál éhesen tanulni? – A Gyulafehérvári Caritas sms-kampánya a szegény gyerekekért

A Gyulafehérvári Caritas 2018 őszén indította el sms-kampányát, melynek során rászoruló gyerekek meleg ebédjéhez lehetett hozzájárulni. Mivel az összegyűlt összeg sajnos nem elég, továbbra is kérik az adakozni kész személyek segítségét.

2019. január 31. csütörtök

A korai fejlesztésről tanácskoztak Szatmárnémetiben

A hét év alatti gyermekek fejlesztését érintő kérdésekről tartottak szakmai kerekasztal-beszélgetést január 28-án Szatmárnémetiben, a Szatmári Egyházmegyei Caritas székhelyén.

2019. január 30. szerda

„Ha csak egy pohár vizet adtok...” – A beteglátogató szolgálat egy önkéntes szemével

Aradi Istvánné Katát kérdezte Bartucz Katalin a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Belgyógyászati Klinikáján végzett önkéntes beteglátogató szolgálatáról.

2019. január 28. hétfő

Vidám babák – A Katolikus Karitász és a DM közös pelenkaprogramja

Rendhagyó, babákban és pelenkában gazdag ünnepség volt január 23-án Budakalászon, a helyi plébánia közösségi termében. A Karitász és a DM képviselője helyi családoknak adott át pelenkát, fél évre elegendő mennyiséget.

2019. január 24. csütörtök

Jótékonysági disznóvágás Kislődön

Immár harmadik alkalommal szervezett jótékonysági disznóvágást január 19-én a Veszprém megyei Kislődön a helyi karitászcsoport.

2019. január 22. kedd

Meleg ételt osztott rászorulók részére az egyeki karitászcsoport

Mintegy száz rászoruló család részére osztott meleg ételt a Szent Ferenc Karitászcsoport január 18-án a Hajdú-Bihar megyei Egyeken.

2019. január 22. kedd

A Váci Egyházmegyei Karitász is részt vesz az induló országos iskolakert-fejlesztési programban

Országos iskolakert-fejlesztési programot indít januárban az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a saját ilyen témájú kezdeményezéseik összehangolása érdekében.

2019. január 18. péntek

Budapesten tartotta évkezdő értekezletét a Katolikus Karitász

A budapesti Magyar Szentek templomában tartotta évkezdő értekezletét a Katolikus Karitász január 14-én, hétfőn.

2019. január 17. csütörtök

Karácsonyi ételosztás Újszászon

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város egyik vállalkozó polgára együttműködve az egyházközségi karitásszal, a rászorulók számára karácsony előtti ételosztást hirdetett meg december 23-ra.

2018. december 28. péntek

„Mindenki karácsonya” Szombathelyen

Betlehemes műsorral, egy tál meleg étellel és ajándékcsomaggal várta a rászorulókat a Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Áldott Kereszt Egyesület és Szeretetszolgálat december 20-án.

2018. december 21. péntek

Angol diákok végeztek önkéntes munkát a nagyváradi Caritas Catolicánál

A nagyváradi Caritas Catolica évek óta működik együtt az egyesült királyságbeli Beaulieu Convent School katolikus lányiskolával. Idén 12 diáklány és 4 pedagógus töltött két napot humanitárius tevékenységgel a Caritas Catolica önkéntesprogramja keretében Nagyváradon.

2018. december 19. szerda

tovább »