Jótékonysági adventi vásárt szervezett a nagyváradi püspökség

December 8-án nyitotta meg kapuit a nagyváradi székesegyház előtti téren az adventi vásár, melynek bevételéből a Caritas Catolica által működtetett szegények konyháját bővítik, valamint két családot támogatnak majd.

2018. december 12. szerda

Tartósélelmiszer-gyűjtés Győrben és Kaposváron

Az adventi időszak előtti hétvégén, november 23–25. között a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben tartós élelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász. Kaposváron ezekben a hetekben folyamatosan gyűjtenek a rászorulóknak, az adományokat december 31-ig... »

2018. december 12. szerda

Segélyt küld Indiába a püspöki konferencia

Az alábbiakban közöljük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) december 10-én kiadott közleményét.

2018. december 10. hétfő

Pécsen nyitották meg az „Egymillió csillag a szegényekért” országos programsorozatot

Pécsen nyitották meg a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos programsorozatát december 2-án.

2018. december 9. vasárnap

Prohászka Ottokár: Legyetek világító emberek

A kötet a 160 éve született Prohászka Ottokár (1858-1927) egykori székesfehérvári püspök rövid elmélkedéseit tartalmazza, melyeket „legkedvesebb leányainak”, a Szociális Missziótársulat nővéreinek tartott.

2018. december 8. szombat

Egymillió csillag a Szent István-bazilikában

Jótékonysági hangverseny lesz december 5-én, szerdán a Szent István-bazilikában a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos szolidaritási akciójának budapesti állomásán.

2018. december 3. hétfő

Szent Erzsébet-kenyereket osztott a Győri Egyházmegyei Karitász

Második alkalommal osztottak Erzsébet-kenyeret a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntesei és munkatársai példaképük, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, november 18-án.

2018. november 30. péntek

Mindenki jó valamiben – Pedagógusoknak tartott továbbképzést a szatmári egyházmegyei karitász

A gyerekek felzárkóztatását és a tehetséggondozást szolgáló Komplex Instrukciós Programról tartottak képzést pedagógusoknak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szervezésében Sárközújlakon november 23–24-én.

2018. november 29. csütörtök

Jótékonysági bál Mosonban

Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan, november 17-én idén is megszervezte közös jótékonysági bálját a mosonmagyaróvári Nepomuki Szent János-plébánia, az egyházközség karitászcsoportja és a helyi német kisebbségi önkormányzat.

2018. november 28. szerda

Először adták át a helyi Szent Erzsébet rózsája díjat Dombóváron

Dombóváron Szent Erzsébet rózsája díjat alapítottak. Az elismerést Hegedűs János plébános adta át a helyi karitászcsoport két önkéntesének, Kásler Béláné, Irmának és Kővágóné Csizmadia Annának november 24-én az újdombóvári templomban.

2018. november 27. kedd

Lelki hétvégét tartottak a Pécsi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek

A Pécsi Egyházmegyében 42 karitászcsoport közel 500 önkéntese végzi szolgálatát. Hogy segítő szolgálatuk eredményes legyen, november 16–17-én ismét lelki hétvégét rendeztek számukra a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

2018. november 24. szombat

Jó cselekedetekbe öltözködni – Szent Erzsébet napját ünnepelték a sárospataki görögkatolikusok

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg november 10–25. között a sárospataki Szent Erzsébet-napokat. A programsorozatban egy görögkatolikus nap is szerepelt november 16-án.

2018. november 23. péntek

Idén is meg lehet tölteni az angyalok batyuját – A Karitász akciója rászoruló gyerekeknek

A Katolikus Karitász idén is meghirdeti Angyalbatyu elnevezésű akcióját, melynek keretében nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. Az angyalok batyuját december 19-ig lehet megtölteni.

2018. november 22. csütörtök

Gyerekek gyűjtöttek a rászorulóknak a Nagybecskereki Egyházmegyében

Gyermekek adták át adományaikat a rászorulóknak november 18-án, a szegények világnapján több délvidéki egyházközségben.

2018. november 22. csütörtök

„Sok kicsi sokra megy!” – Szegények világnapja a Nagybecskereki Egyházmegyében

November 18-án a gyerekek is hozzájárultak adományaikkal a szegények világnapja alkalmából szervezett Caritas-gyűjtéshez.

2018. november 22. csütörtök

Együtt a természeti katasztrófák ellen – Új településre ért a nagybecskereki Caritas programja

A Nagybecskereki Püspökségi Caritas a németországi Caritas támogatásának köszönhetően már több ízben dolgozott ki olyan programot egy-egy településen, amelynek célja a természeti katasztrófák megelőzése. Idén a vajdasági Szaján községet is bekapcsolták ebbe a programba.

2018. november 22. csütörtök

Karitászcsoport alakult Tabon

Az adventi időszakhoz közeledve új önkéntes karitászcsoport alakult a Kaposvári Egyházmegyében, Tabon.

2018. november 22. csütörtök

Karitászönkéntesek munkáját ismerték el Vácon

Árpád-házi Szent Erzsébet, a segítő szeretet védőszentjének ünnepe alkalmából november 17-én Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét mutatott be a váci székesegyházban, amelyen a Váci Egyházmegyében szolgáló karitászönkéntesek vettek részt.

2018. november 21. szerda

Akik tudatos háztartást akarnak – Lezárult a karitász idei modellprogramja Mezőcsáton

A Katolikus Karitász „Akarom tovább” programjának ünnepi záró rendezvényére gyűltek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton a programban részt vevő családok és előadók, a helyi karitászszervezet önkéntesei és az együttműködő szervezetek november 16-án.

2018. november 20. kedd

Szent Erzsébet-napi imádság és ételosztás Szatmárnémetiben

A szegényekért, rászorulókért imádkoztak a szatmárnémeti Árpád-házi Szent Erzsébet-szobornál a segítségnyújtás szentjének emléknapján, november 19-én a szeretetszolgálatok képviselői a hívekkel és a város polgáraival, hogy felhívják a figyelmet a szegénységre és a... »

2018. november 20. kedd

tovább »