A Váci Egyházmegyei Karitász támogatta a rászoruló gyerekek iskolakezdését

A Váci Egyházmegye területén működő 104 karitászcsoport több száz családot támogatott a beiskolázás idején, hogy minél több gyermeknek jelenthessen örömöt az iskolakezdés.

2017. szeptember 16. szombat

A dialízisre szorulókat segíti a Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász

A németországi karitászszervezet pályázatának köszönhetően a Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász augusztus végén kisebb összegű támogatást nyújtott a nagybecskereki kórháznak.

2017. szeptember 15. péntek

Varázskert épül Szatmárnémetiben

Terápiás kertet létesítettek Szatmárnémetiben mintegy száz fogyatékkal élő, valamint daganatos betegségben szenvedő gyermek számára. A kezdeményezés a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány támogatásával valósult meg a 8. MOL Gyermekgyógyító Program keretében.

2017. szeptember 8. péntek

Új fürdőszobát kapott a beregszászi gyermekkórház a Katolikus Karitász jóvoltából

A segélyszervezet kárpátaljai kórházmissziós programja keretében számos alkalommal segítette már a határon túli egészségügyi intézményeket, ezáltal az orvosi ellátás javítását. Augusztus végén újabb projekt zárult le: a Beregszászi Járási Kórház Gyermekosztályának... »

2017. szeptember 1. péntek

A Katolikus Karitászon keresztül adományoztak fogorvosi széket az ungvári kórháznak

Egy adományozónak köszönhetően fogorvosi széket, hozzá tartozó műszereket és gőzsterilizálót kapott az ungvári kórház az elmúlt napokban.

2017. augusztus 18. péntek

Új munkatársakat keres a Katolikus Karitász Rév Szolgálata

A Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének, a Katolikus Karitásznak az intézménye, a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársakat keres.

2017. augusztus 17. csütörtök

Dél-Szudánban új irodákat nyitott a Nemzetközi Karitász

Paulino Lukudu, Juba érseke a Caritas Internationalis két új komplexumát avatta fel Dél-Szudán fővárosában augusztus elején. Az egyik a vészhelyzetekben támogatást nyújtó, a másik pedig a humanitárius helyzet alakulását figyelő iroda.

2017. augusztus 10. csütörtök

Éves találkozójukat tartották a Szatmári Egyházmegye szeretetszolgálat-csoportjai

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye plébániai szeretetszolgálat-csoportjai július 29-én tartották éves összejövetelüket Szatmárnémetiben. A találkozó szónoka Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános, az egyházmegye szeretetszolgálatokért felelős lelkipásztora volt.

2017. augusztus 3. csütörtök

Dél-Szudánban is segít a Szombathelyi Egyházmegye az éhezőkön

Együttműködési megállapodás született július 26-án a szombathelyi püspöki palotában a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Graz-Seckaui Egyházmegye Stájerországra kiterjedő Karitásza között abból a célból, hogy hazájában segítsék Dél-Szudán lakosságát.

2017. augusztus 1. kedd

„Vár a Nyár” – Táborok hátrányos helyzetű gyermekeknek

A „Vár a Nyár” program hátrányos helyzetű gyermekek táborozását segíti Erzsébet-utalványokon keresztül.

2017. július 31. hétfő

A remény zongorája a Caritas Catolica nagyváradi idősotthonaiban

Július 10-én a nagyváradi művészeti líceum három diákja „A remény zongorája” elnevezésű projekt keretében klasszikus zenei koncertet adott Nagyváradon, az egyházmegyei Karitász által működtetett Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont lakói számára.

2017. július 31. hétfő

Véget ért a Caritas Catolica másfél éves VOLO-projektje

Regionális önkénteshálózat jött létre azon a projekten keresztül, melynek zárókonferenciáját július 27-én tartották a nagyváradi Continental szállóban. A projektvezető partner a váradi Caritas Catolica Egyesület.

2017. július 29. szombat

Rászoruló gyermekek számára gyűjt iskolatáskát a Karitász és az Auchan

Az Auchan és a Katolikus Karitász közös akciót indít, amelynek keretében jó állapotban lévő, használt iskolatáskákat gyűjtenek az áruházakban. A kezdeményezés július 27-től augusztus 9-ig tart minden Auchan áruházban.

2017. július 27. csütörtök

Tisztálkodási szereket adományoztak a kikindai befogadóközpontnak

Háromszáz, női tisztálkodási szereket tartalmazó és százharminc csecsemő és kisgyermekek számára készített tisztálkodási csomagot adott át a Nagybecskereki Püspökségi Caritas július 5-én a kétszáznyolcvan migránst befogadó kikindai központnak.

2017. július 14. péntek

A helyi Caritas szerint egyre súlyosabb a válság Görögországban

Maria Koutatzi, a görögországi Caritas szociálpolitikai szektorának felelőse a SIR olasz katolikus hírügynökségnek nyilatkozott a görög válságról, amely hét év után sem enyhül.

2017. július 12. szerda

Két nagy horderejű projekt valósulhat meg – Magyar kormánytámogatást kapott a Gyulafehérvári Caritas

A Bethlen Gábor Alap közreműködésével nyújt 494 millió forint támogatást az idei központi költségvetésből a Gyulafehérvári Caritas segélyszervezet programjának, célkitűzéseinek és beruházásainak megvalósításához a magyar kormány.

2017. június 30. péntek

Július 2-án gyűjtik a péterfilléreket

A Magyar Katolikus Egyház június 29., a Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 2-án tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják.

2017. június 30. péntek

Ne diszkrimináljuk a vallási szervezeteket az Európai Unióban

„Az Európai Uniónak el kell ismernie az egyházak, vallási szervezetek szociális tevékenységét” – hangsúlyozta Hölvényi György, az Európai Parlament kereszténydemokrata képviselője az Európai Néppárt vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának konferenciáján... »

2017. június 29. csütörtök

Lélekkel és emberséggel a szenvedélybetegekért – 20 éves a székesfehérvári RÉV Ambulancia

20 éve végzi szolgálatát a szenvedélybetegek és hozzátartozóik körében a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia Székesfehérváron. A fenntartó Alba Caritas Hungarica Alapítvány közösségi napot és ünnepséget rendezett június 22-én a társintézmények képviselői, a szakemberek és... »

2017. június 29. csütörtök

Katasztrófavédelmi műhelymunka a Nagybecskereki Püspökségi Caritas szervezésében

A Nagybecskereki Püspökségi Caritas a természeti katasztrófák kockázataira való felkészülés jegyében kétnapos műhelymunkát szervezett június 23-án és 24-én. A foglalkozásokat Nagybecskereken és Muzslyán tartották.

2017. június 27. kedd

tovább »