Egyházmegyei karitásznapot tartottak Kaposváron

Február 16-án egyházmegyei karitásztalálkozót szerveztek a kaposvári püspökségen.

2018. február 20. kedd

A moszkvai patriarkátus segélyszállítmányt küldött a szíriai menekülteknek

Február második hetében 77 tonna élelmiszert küldött a moszkvai ortodox patriarkátus Szíria és Libanon menekülttáborai megsegítésére – adta hírül a L’Osservatore Romano vatikáni napilap február 13-i száma, a moszkvai patriarkátus külügyi osztályának beszámolója... »

2018. február 15. csütörtök

Egy százalék segítség – száz százalék szeretet

„Ajánlja fel személyi jövedelemadója egy százalékát a Karitászt Támogató Alapítvány javára!” – az alábbiakban közzétesszük a Katolikus Egyház segélyszervezetének felhívását.

2018. február 13. kedd

Hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására képeznek óvónőket Szatmárnémetiben

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Babeș–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti tagozatával és a Szatmári Egyházmegyei Caritasszal együttműködve indított képzést óvónőknek a gyermekek felzárkóztatásáról a 2017/2018-as tanévben. A képzés második alkalmát február 5. és 7.... »

2018. február 10. szombat

Farsangi mulatságot szervezett időseknek a Szatmári Egyházmegyei Caritas

Február 7-én rendezte meg hagyományos farsangi mulatságát a Szatmári Egyházmegyei Caritas Reménység idősklubja. A bál keretében a nyugdíjasok eljárták a szerelmesek táncát, és felköszöntötték a februárban születésnapjukat ünneplő klubtársaikat is.

2018. február 9. péntek

Az Egyház is segíti a vulkánkitörés által sújtott Fülöp-szigeteki családokat

A Fülöp-szigeteki Mayon vulkán január 22. óta folyamatosan működik. A tűzhányóhoz közeli szalézi központ és a helyi katolikus egyház társadalmi akciócsoportja egyaránt segíti a katasztrófa által érintetteket.

2018. február 2. péntek

Együtt a legkisebbekért – Pelenkaadományok a Karitásztól

Immár hét éve szervezi meg az egyik országos drogéria-üzletlánc a Katolikus Karitásszal közös kampányát, amelynek célja, hogy kisgyermekes családokat támogassanak pelenkával. Az országos segélyakció első átadójára január 25-én került sor Veszprémben, a Szaléziánumban.

2018. január 31. szerda

Újjászerveződött az egyeki karitászcsoport

A Szent Ferenc Karitász alakuló értekezletét január 26-án tartották Egyeken. A találkozón részt vett Mészáros László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

2018. január 31. szerda

Délvidéken is megkezdte munkáját a Katolikus Karitász orvosmissziója

A Katolikus Karitász orvosmissziója első alkalommal végzett szemészeti, fogászati és ortopédiai szűrővizsgálatokat Délvidéken január 27–28-án.

2018. január 30. kedd

A jövő a mienk! – A fiatalok tartós munkavállalását segíti a szatmári egyházmegyei karitász

Száz fiatal munkába állását és a munka területén való megtartását támogatja a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által gyakorlatba ültetendő projekt.

2018. január 18. csütörtök

Máriagyűdön találkoztak a karitászigazgatók

Ismét a Pécsi Egyházmegye adott otthont a karitászigazgatók évnyitó szakmai értekezletének január 15-én és 16-án. A Katolikus Karitász országos központjának vezetősége mellett tizenhat magyarországi egyházmegye karitászigazgatója vett részt a máriagyűdi évnyitó találkozón.... »

2018. január 17. szerda

Téli remény – Adakozásból több rászorulónak tud segíteni a nagyváradi karitász

A nagyváradi egyházmegye híveinek támogatásával idén hatvannal több rászoruló kaphat meleg ételt a Caritas Catolica nagyváradi, margittai és tasnádi szegénykonyháin a téli hónapokban. Az ellátottak számának növelését a 2017-es Szent Erzsébet-napi gyűjtés tette lehetővé.

2018. január 16. kedd

Inhaláló készülékekkel segíti a Katolikus Karitász a munkácsi gyermekkórházat

Tizenkét darab inhaláló készüléket adott át a Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház pulmonológiai osztályának január 10-én a Katolikus Karitász.

2018. január 12. péntek

Baleset-megelőzést segítő láthatósági mellényeket adtak át Munkácson

Háromezer láthatósági mellényt adtak át január 10-én Munkácson. Az adományt jelképesen Majnek Antal megyéspüspök vette át; a mellényeket a karitász helyi szervezetein keresztül fogják szétosztani a környéken élőknek.

2018. január 12. péntek

Több ezer adag meleg étel a Karitásztól

A karácsonyt megelőző napokban a Katolikus Karitász munkatársai számos módon segítik a nehézségekkel küzdők hétköznapjait. A Tárjátok ki szíveteket! segélyakció utolsó napjaiban több száz adag meleg ételt, több ezer élelmiszer- és ajándékcsomagot, szaloncukrot és fenyőfát adnak... »

2017. december 23. szombat

Sopronból érkeztek adományok a Nyíregyházi Egyházmegyébe

December 20-án egy kisbusznyi adományt kapott a Nyíregyházi Egyházmegye, hogy a felajánlások itt találhassanak gazdára a nehéz sorsúak között. A Határok Nélkül Alapítvány által gyűjtött ajándékok a soproni karitász és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének segítségével... »

2017. december 21. csütörtök

„Pótunokák” – Szépkorúakkal készültek a karácsonyra a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói

Karácsonyi ajtódíszeket készítettek a Caritas Catolica által működtetett váradszőllősi Szent Márton Idősotthon lakóival a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) hallgatói december 18-án.

2017. december 20. szerda

Német László nagybecskereki püspök: Az Egyház sikeressége nem a struktúrákon múlik

Német László nagybecskereki püspökkel készítettünk interjút a külhoni egyházmegye múltjáról, a szorványlét adta keretek közötti jelenről, a meghirdetett zsinatról, a kihívásokról, erősségekről, gyengeségekről, misszióról, ifjúságról és a karácsonyról.

2017. december 19. kedd

Ajándékcsomagokat adott át a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász

Év végi sajtótájékoztatóját követően osztotta ki a rászoruló családok számára összeállított ajándékcsomagjait a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász. A december 14-én tartott ünnepségnek Márfi Gyula érsek is a vendége volt.

2017. december 19. kedd

Huszonöt éves az aszódi karitászcsoport

Beer Miklós váci megyéspüspökkel és Fieszl Andrással, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatójával ünnepelte alapításának 25. évfordulóját december 11-én az aszódi karitászcsoport.

2017. december 14. csütörtök

tovább »