170 tonna szeretet – Több mint 21 ezer rászorulónak segít a Karitász húsvét előtt

Közel 170 tonna élelmiszer gyűlt össze a „Tartós szeretet” adománygyűjtő akció során. Ebből országszerte több mint 21 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei. A csomagok átadása már folyamatban van a karitászcsoportoknál.

2019. április 11., csütörtök

A szeretetszolgálat logikája – A Gyulafehérvári Caritas segítségével változások indultak Zetelakán

A Hargita megyei Zetelaka község kibővítette kapcsolatát a Gyulafehérvári Caritas szervezettel. Az eredményekről és a tervekről Balázs Katalin beszámolóját közöljük a gyulafehérvári szeretetszolgálat honlapjáról.

2019. április 6., szombat

Segíthet lábra állni az állampolgársági eskü – Megható pillanatok a nagyváradi Caritas-otthonban

Megható pillanatokat élhettek át a Caritas Catolica által működtetett nagyváradi Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont lakói április 2-án. Magyarország kolozsvári főkonzulátusának delegációja érkezett a katolikus otthonba, hogy az egyik mozgáskorlátozott lakó letehesse az... »

2019. április 5., péntek

„Laci vagyok, alkoholista” – Létezik kiút!

A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programja adja az alapot, hogy sorstársak és szakemberek találkozzanak egymással és Istennel, mert ezen az úton hatványozottan igaz, hogy egyedül csak elveszni lehet. Szó szerint belehalni. Ezért minden találkozás a feltámadás lehetősége is. Balázs Katalin... »

2019. március 31., vasárnap

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkatársainak találkozója

A székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartották éves találkozójukat a helyi egyházmegyei karitász munkatársai március 23-án.

2019. március 27., szerda

A demenciában szenvedő betegek védelméről tanácskoztak Győrben

A demenciával kapcsolatos szemléletformálásról, a szakmai adaptációk középpontba helyezésének fontosságáról tartottak projektnyitó konferenciát a győri városháza dísztermében március 20-án. A konferencián részt vett Veres András győri és Spányi Antal székesfehérvári... »

2019. március 21., csütörtök

A helyi karitászcsoportot támogatták a debreceni katolikus bál bevételéből

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök március 6-án, hamvazószerdán adta át a debreceni katolikus bál tombolabevételéből származó 500 ezer forintos támogatást a debreceni Szent Anna Karitászcsoportnak.

2019. március 14., csütörtök

Gyakoroljuk az irgalmasságot! – A magyaróvári egyházközség adománygyűjtése

2016-ban, az irgalmasság rendkívüli szentévében hirdetett először nagyböjti gyűjtést a mosonmagyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-egyházközség. Azóta is kérik a hívek adományait a rászorulók számára: hétről hétre csak egy kis apróságot várnak a... »

2019. március 8., péntek

„A kicsik között vagyunk otthon” – Interjú Tuczainé Régvári Mariettával

A Jószolgálat díj életműdíját kapta Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

2019. március 3., vasárnap

Isten irgalma átalakítja az emberi szívet – Karitászmunkatársak találkozója Gánton

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászközpont fehérvári intézményeinek munkatársai február 25-én közösségépítő és szakmai napot tartottak a Fejér megyei Gánton, a Fecskepalotában.

2019. február 26., kedd

Új otthon szeretetből Véneken

Különleges összefogás segítette azt a kétgyermekes véneki édesanyát, akinek teljesen újjáépített házát február 22-én, pénteken adták át és áldották meg a Győr-Moson-Sopron megyei községben.

2019. február 26., kedd

Díjjal ismerték el nagyváradi karitászönkéntesek munkáját

Elismerő oklevélben részesítette február 14-én Böcskei László nagyváradi megyéspüspök és a Caritas Catolica vezetősége a segélyszervezet azon önkénteseit, akik az elmúlt évben kiemelkedő munkát végeztek.

2019. február 19., kedd

„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17., vasárnap

Több hátrányos helyzetű gyermeken szeretne segíteni a Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye területén – Hargita, Maros, Kovászna és Hunyad megyében – élő gyerekek között kiváltságosnak számítanak azok, akik a Caritas nappali foglalkoztatóiba járnak: meleg ebédet kapnak a tanulás előtt. Ám sajnos nem járhatnak oda annyian,... »

2019. február 13., szerda

„Segítenünk kellett, nem tehettünk mást” – Átadták a Jószolgálat díjat Budapesten

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében február 10-én átadták az idei Jószolgálat díjakat. Az egyik önkéntes kitüntetett Elekné Román Katalin egyházközségi képviselő-testületi elnök, a mélyszegénységben élő kerecsendi gyermekek gyámolítója.

2019. február 11., hétfő

Első alkalommal rendezték meg a Debreceni Katolikus Bált

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Debreceni Katolikus Bált február 8-án. Az estélyi mulatságon, melynek a Kölcsey Központ bálterme adott helyet, a város hat római katolikus plébániájának hívei vettek részt, közel nyolcszázan.

2019. február 11., hétfő

Az egyházmegyei karitász nyugdíjba vonuló munkatársát köszöntötték a győri püspökségen

Pappné Szerencsi Marietta, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese, majd elkötelezett munkatársa hosszú szolgálat után idén januárban nyugdíjba vonult. Február 6-án Veres András megyéspüspök és a püspökség munkatársai is elbúcsúztak tőle.

2019. február 11., hétfő

Segélycsomagokat kaptak a biharpüspöki nyomortelep lakói

A biharpüspöki szemétlerakó melletti nyomortelepen élő egyedülálló emberek és családok részére vittek tartós élelmiszerekből álló segélycsomagokat a nagyváradi katolikus karitász önkéntesei január 30-án, szerdán.

2019. február 4., hétfő

Ferenc pápa a betegápoló irgalmas rend nagykáptalanját fogadta

Ferenc pápa február 1-jén, pénteken a vatikáni Kelemen-teremben fogadta az Istenes Szent János alapította betegápoló irgalmas rend 69. nagykáptalanját.

2019. február 3., vasárnap

Jószolgálat díj – A kerecsendi plébánia világi elnöke lett az év önkéntese

Idén is több ezer szavazat érkezett a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriáinak jelöltjeire január 21–31. között. Az év önkéntese Elekné Román Katalin lett, aki a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközségben két évtizede segíti a cigányok beilleszkedését.

2019. február 3., vasárnap

tovább »