A szegények világnapja Nagybecskereken – A gyermekek is gyűjtöttek a rászorulóknak

A szegények első világnapján, november 19-én Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatott be szentmisét a nagybecskereki székesegyházban.

2017. november 21. kedd

Együttműködést keres a Kaposvári Egyházmegyei Karitász a vállalkozókkal

A helyi vállalkozókat látta vendégül november 16-án a Kaposvári Egyházmegyei Karitász. Varga László megyéspüspök köszöntötte a jelenlévőket, akikkel megosztotta jövőbeni terveit.

2017. november 21. kedd

Szent Erzsébetre hangolva – Szegények vacsorája Körmenden

Szent Erzsébet ünnepéhez közeledve a körmendi plébánia karitászcsoportja idén is lelki estére hívta az év során segélyezetteket. A rászorulók november 16-án este a plébánia közösségi házában előadáson és közös vacsorán vehettek részt.

2017. november 21. kedd

Krisztust keressük embertársainkban! – Ételosztással emlékeztek Szent Erzsébetre Szatmárnémetiben

Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapján, november 19-én délután tartottak közös megemlékezést a szent szatmárnémeti szobránál, amivel a létező, mindenhol jelen levő szegénységre és a szegényekre kívánták felhívni a figyelmet.

2017. november 20. hétfő

Árpád-házi Szent Erzsébet

A középkor egyik legismertebb és legkedveltebb szentje, évszázadok óta nagy tisztelet övezi. Sík Sándor „a női eszmény megtestesülésé”-nek nevezte őt. Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékezünk liturgikus ünnepén, november 19-én.

2017. november 19. vasárnap

Az ápolásról és az életminőségről rendeztek konferenciát Marosvásárhelyen

Több mint százhúsz résztvevővel zajlott az „Ápolás és életminőség” című, háromnyelvű nemzetközi konferencia november 10–12. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán a Gyulafehérvári Caritas, a Kinaesthetics Romania és a svájci Stiftung... »

2017. november 17. péntek

Idősotthon kertjét rendezték a nagyváradi gimnazisták

November 10-én a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum négy diákja vállalta, hogy önkéntes munkával rendbe teszi a nagyvárad-szőllősi Szent Márton Idősotthon kertjét.

2017. november 17. péntek

Közös imára és ételosztásra hív a Szatmári Egyházmegye Szent Erzsébet ünnepe alkalmából

November 19-én, vasárnap közös imára hívják a szegényekkel közösséget érzőket a szatmárnémeti Hildegárda-templommal szembeni Szent Erzsébet-szoborhoz, majd ételosztást tartanak a város több pontján.

2017. november 15. szerda

Karitászvezetőt tüntettek ki a szociális munka napján Székesfehérváron

Pro Caritate Albae Regiae díjat kapott Kádár Sándorné Gáthy Katalin, a székesfehérvár-öreghegyi Magyarok Nagyasszonya-plébánia karitászcsoportjának vezetője. A díjat november 13-án, a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen adta át Cser-Palkovics András,... »

2017. november 14. kedd

Egyházmegyei karitásznapot tartottak Kaposváron

A Kaposvári Egyházmegyében működő plébániák karitászcsoportjainak önkéntesei találkoztak a kaposvári püspökségen november 11-én, szombaton.

2017. november 13. hétfő

Gyűjtést szervez Szent Erzsébet napján két határon túli magyar egyházmegye

Idén is gyűjtést szervez november 19-én, Szent Erzsébet napján két határon túli magyar egyházmegye. A befolyt összegből a Gyulafehérvári Főegyházmegye a hátrányos helyzetű gyermekek oktatását támogatja, a nagyváradi egyházmegye pedig meleg étellel látja el a rászorulókat.

2017. november 13. hétfő

A székesegyház búcsúját ünnepelték Munkácson

November 11-én ünnepelték a munkácsi Tours-i Szent Márton-székesegyház búcsúját. Az ünnepi szónok Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök volt, a szertartáson részt vett Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek és Stanisław Szyrokoradiuk harkiv-zaporizsai megyéspüspök is.

2017. november 13. hétfő

Szerveződik a Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának önkénteshálózata

A kaposvári püspökségen első alkalommal találkoztak november 10-én az egyházmegye 2018-ban induló szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök mutatta be a programot.

2017. november 13. hétfő

Tízéves az erdélyi Szent Gellért Alapítvány „őrangyala”

A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány október 31-én rendhagyó „őrangyalprogramot” szervezett a helyi Gábor Áron Művelődési Házban. Az erdélyi alapítvány tíz éve vesz részt a Gyulafehérvári Caritas és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság integrációs... »

2017. november 5. vasárnap

Megáldották a Szegények Kenyere keresztet Kecskeméten

Pintér Gábor érsek, Belarusz apostoli nunciusa áldotta meg november 3-án a Szegények Kenyere keresztet Kecskeméten. A keresztet a népkonyhát üzemeltető Karol Wojtyła Barátság Központ állíttatta a karitatív intézményük előtti téren.

2017. november 3. péntek

Megáldották a somogysárdi „Jót (T)Enni Jó” központ épületét

Október 27-én Varga László kaposvári megyéspüspök, valamint Balás Béla nyugalmazott megyéspüspök megáldotta a Jót (T)Enni Jó Egyházmegyei Intézményfenntartó Központ új irodaházát és felújított konyháját Somogysárdon.

2017. október 30. hétfő

A Gyulafehérvári Caritas önkéntesei találkoztak Csíkszeredában

Október 20–21-én a csíkszeredai Szent Imre Ifjúsági Központban találkoztak a Gyulafehérvári Caritas önkéntesei. A résztvevők az ismerkedés mellett megosztották egymással tapasztalataikat, valamint bevezették az új önkénteseket a karitásztevékenységek rejtelmeibe.

2017. október 29. vasárnap

„Egymillió csillag a szegényekért” szerte Erdélyben

Szatmárnémetiben a tűzoltótoronynál lobbantak fel a szolidaritás mécsesei az „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű, a Szatmári Egyházmegyei Caritas által szervezett akció keretében október 20-án. A gyulafehérvári főegyházmegyében több helyszínen is zajlott a... »

2017. október 26. csütörtök

A szegénység egyetemes – Nagyváradon is csatlakoztak az „Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz

A szegénység elleni küzdelem világnapján, október 17-én az immár hagyományos „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű rendezvény keretében gyertyagyújtással hívták fel a figyelmet a nehéz sorsú emberekre Nagyvárad főterén a római katolikus és görögkatolikus... »

2017. október 21. szombat

Huszonöt éves a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Megalakulásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász október 14-én. A szeretetszolgálat munkatársai hálaadó szentmisével, kiállítással és konferenciával tekintettek vissza az elmúlt negyed évszázadra.

2017. október 19. csütörtök

tovább »