Fogvatartottak zarándoklata Szentkúton: „Nem kell szabadulni ahhoz, hogy belül megváltozzunk”

Tizenhat börtön közel nyolcvan fogvatartottja vett részt június 13-án, szerdán a III. Országos Fogvatartotti Zarándoklaton, a Mátraverebély-szentkúti Nemzeti Kegyhelyen. A szentmisét Bíró László tábori püspök mutatta be.

2018. június 14. csütörtök

„A Szentlélek teljesen ott van bennetek!” – Varga László püspök celebrált szentmisét Homokkomáromban

Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be szentmisét Páduai Szent Antal emléknapján, június 13-án a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban, ahol a kegyhely engesztelő napján – minden hónap 13-án – zarándokok százai gyűlnek össze.

2018. június 14. csütörtök

Sportolók zarándoklata és fogadalomtétele Częstochowában

A lengyel nemzeti kegyhely, Jasna Góra mindennapjainak sajátos színfoltját képezik az általában évente megrendezett országos szakmai találkozók és zarándoklatok. A sportolók idei, 28. Jasna Góra-i zarándoklatukon, június 9-én adtak hálát sikereikért, eredményeikért.

2018. június 12. kedd

Mit ígért Lionel Messi a Szűzanyának?

Már csak kettőt kell aludni, és itt a futball-világbajnokság. A népszerű argentin labdarúgó különleges ajándékkal készül a Szűzanya számára, amennyiben Argentína nyeri a megmérettetést.

2018. június 12. kedd

Az boldog, aki szeret – Idén is telefonált Ferenc pápa a Macerata–Loreto zarándoklat résztvevőinek

A Szentatya idén is élő telefon-összeköttetésen keresztül csatlakozott a Macerata-Loreto közötti éjszakai zarándoklaton részt vevő fiatalokhoz június 9-én. Arra buzdította őket, hogy ne álljanak meg, hanem mindig haladjanak előre; a boldogságot pedig a szeretetben keressék.

2018. június 12. kedd

Pápai áldást kapott a felvidéki Esterházy János Zarándokközpont harangja

Magyar hívek találkoztak Ferenc pápával a június 6-i audiencián, ahol a Szentatya megáldotta az alsóbodoki (Dolné Obdokovce) Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolna új Esterházy-harangját.

2018. június 7. csütörtök

„Aki zarándokol, jó úton van” – Máriapócsra zarándokoltak a napkori egyházközség tagjai

A május 28-i gyalogos zarándoklatról Kovácsné Török Tímea hitoktató írt szerkesztőségünknek. A továbbiakban az ő beszámolóját olvashatják.

2018. június 6. szerda

Sümegi József tartott előadást az eucharisztikus gyökerű kegyhelyekről

A Szent István Tudományos Akadémia szervezésében június 4-én, hétfőn este Sümegi József történész „Eucharisztikus és Szent Vér-kegyhelyek a középkori Magyarországon” címmel tartott előadást a PPKE jogi karán. A rendezvényen részt vett Udvardy György pécsi megyéspüspök, az... »

2018. június 5. kedd

Ferenc pápa Hoser érseket állandó apostoli vizitátornak nevezte ki Međugorjéba

Ferenc pápa 2018. május 31-én Henryk Hosert, a lengyelországi Warszawa-Praga nyugalmazott érsekét határozatlan ideig kinevezte a međugorjei plébánia különleges apostoli vizitátornak ad nutum Sanctae Sedis, vagyis a Szentszék szolgálatára.

2018. június 1. péntek

Spányi Antal püspök Németországba és Ausztriába látogatott

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök május 26. és 28. között lelkipásztori látogatást tett Németországban és Ausztriában. Hajdu Ferenc helynök beszámolóját olvashatják.

2018. május 31. csütörtök

Jézus önmagát adja nekünk – Elsőáldozók találkozója Máriagyűdön

Harmadik alkalommal szerveztek lelkinapot május 26-án a Pécsi Egyházmegye elsőáldozóinak Máriagyűdön, hogy azok a gyermekek, akik ebben a tanévben veszik magukhoz először az Oltáriszentséget, találkozhassanak egymással, és a közösségben megéljék az Egyház teljességét.

2018. május 31. csütörtök

Német búcsút ünnepeltek Máriakéménden

Második alkalommal szervezte meg a máriakéméndi német önkormányzat és a Mecsek Egyesület a német búcsút május 27-én. A hagyományosan Szentháromság vasárnapján ünnepelt búcsú helyszíne a máriakéméndi Nagyboldogasszony-kegytemplom volt.

2018. május 30. szerda

Máriaremetére zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye hívei

Május 27-én, Szentháromság vasárnapján 91. alkalommal zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye hívei Máriaremetére, hogy a Szűzanya közbenjárását kérjék önmagukért, szeretteikért és a magyar nemzetért.

2018. május 29. kedd

A Rábaközi Boldogasszony kegyképének búcsúját ünnepelték Csornán

A Csornai Premontrei Apátság egyik kiemelkedő hagyománya a Rábaközi Boldogasszony kegyképének búcsúja. A minden év májusának utolsó vasárnapján megtartott búcsút idén május 27-én ünnepelték a csornai Nagyboldogasszony premontrei templomban.

2018. május 27. vasárnap

A csíksomlyói kegytemplomban fogadták Páduai Szent Antal ereklyéit – KÉPRIPORT

A Konventuális Ferences Minorita Rend Szent Józsefről nevezett moldvai rendtartománya május 7. és június 13. között zarándoklatot tart Románia területén Páduai Szent Antal ereklyéivel. Május 24-én a csíksomlyói kegytemplomban fejezhették ki tiszteletüket a hívek az ereklyék... »

2018. május 27. vasárnap

Andrea Bocelli Fatimában: Itt minden lélegzetvétel imádság

Andrea Bocelli május közepén Fatimában járt, hogy énekével hozzájáruljon a portugáliai kegyhely jubileumi ünnepségsorozatához, amely a Mária-jelenések századik évfordulóján, tavaly vette kezdetét. A híres olasz tenor a személyes imádságra is időt szakított.

2018. május 23. szerda

A kelet-közép-európai vallási kulturális örökségről tartottak konferenciát Rómában

Kelet-Közép-Európa országaira zarándokszemmel is lehet tekinteni – ezt volt hivatott érzékeltetni az a nemzetközi konferencia, amit május 15-én a Római Magyar Akadémia palotájában rendezett hat ország vatikáni nagykövetsége. Az eseményről Érszegi Márk Aurél tájékoztatott.

2018. május 22. kedd

Az Istenanya tekintetének ajándéka Csíksomlyón

Marian Adam Waligóra pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke volt az idei csíksomlyói búcsú szónoka a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyergen május 19-én.

2018. május 19. szombat

Szatmárnémetibe érkezett Szent Antal ereklyéje

Páduai Szent Antal két ereklyéjét vitte Szatmárnémetibe május 17-én a Konventuális Ferences Minorita Rend Szent Józsefről nevezett moldvai rendtartománya. Az ereklye előtt május 19-ig imádkozhatnak a hívek a székesegyházban.

2018. május 18. péntek

A Boldogasszony-zarándokvonat útja

A csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony-zarándokvonat Nagyváradot, Kolozsvárt és Marosvásárhelyet érintette május 17-én. A zarándokokat minden állomáson ünnepélyesen köszöntötték.

2018. május 18. péntek

tovább »