Hazatért a Csíksomlyói passió

A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes „Csíksomlyói passió” című előadásának szabadtérre átalakított verzióját 25 ezer néző látta a csíksomlyói nyeregben augusztus 18-án, szombaton – közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel vasárnap.

19:09

Legyünk bátran a remény emberei! – Főbúcsút tartottak Máriagyűdön

Nagyboldogasszony ünnepe a máriagyűdi kegyhely főbúcsúja. Augusztus 12-én Udvardy György megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét a kegyhely szabadtéri oltáránál.

2018. augusztus 17. péntek

Idén is tízezrek vettek részt a nemzetközi ifjúsági imafesztiválon Međugorjéban

Augusztus 1. és 6. között rendezték meg a bosznia-hercegovinai Mária-kegyhelyen a 29. Mladifest ifjúsági fesztivált, melyre 72 országból érkeztek résztvevők. A szombathely-szentkirályi egyházközségnek kezdeményezésére tizennegyedik alkalommal keltek útra zarándokok a međugorjei... »

2018. augusztus 17. péntek

Egy második anyák napja – Magyar zarándokok köszöntötték a Szűzanyát Frauenkirchenben

Magyar zarándokok töltötték meg a burgenlandi Boldogasszony (Frauenkirchen) barokk bazilikáját Szűz Mária mennybevételének ünnepén. A hagyományos magyar nyelvű szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be idén augusztus 15-én.... »

2018. augusztus 16. csütörtök

A hivatásom itt indult el – Pál József Csaba a csíksomlyói kegytemplomban mutatott be szentmisét

Az augusztus 6-án felszentelt temesvári megyéspüspök, Pál József Csaba csíki körútja során, augusztus 11-én a csíksomlyói Sarlós Boldogasszony-kegytemplomban mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. augusztus 14. kedd

Kellünk a világnak – Főbúcsúját ünnepelte nemzeti kegyhelyünk

Mária mennybevétele ünnepén, Mátraverebély-Szentkút főbúcsúján nagy sokaság fogadta a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét. Augusztus 12-én Szabó József tartott elmélkedést a hit és szentségek kapcsolatáról, majd Erdő Péter bíboros mutatott be... »

2018. augusztus 13. hétfő

Kocsis Fülöp a legősibb keresztény templomokat is meglátogatta Szíriában

Ötnapos szíriai útját – melynek során a Görögkatolikus Metropólia által a helyi keresztényeknek gyűjtött adományokat adta át Damaszkuszban – Malulában és Seidnayában zárta Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita augusztus 6-án.

2018. augusztus 9. csütörtök

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keresztje is ott lesz a szentkúti Nagyboldogasszony-búcsún

Augusztus 11–12-én, illetve Mária mennybevétele augusztus 15-i kötelező ünnepén tartják a Nagyboldogasszony-főbúcsút a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Augusztus 12-én Erdő Péter bíboros, prímás mutat be szentmisét a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós keresztjének... »

2018. augusztus 8. szerda

„A zarándok nem valahová, hanem valakihez, az Istenhez igyekszik” – Diakónusszentelés Máriapócson

Tizenhárom pap szolgált augusztus 6-án a máriapócsi kegytemplom oltára körül. Egyikük gyalogosan, zarándokként érkezett Úrszínváltozás ünnepére, amelynek szertartása során ifj. Obbágy László alszerpapot diakónussá szentelte Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök.

2018. augusztus 7. kedd

Háromnapos kerékpáros zarándoklaton vettek részt az ajakiak

Tizenkettedik alkalommal indultak el kerékpárral Máriapócsra az ajaki Nagyboldogasszony-plébánia hívei július 17-én.

2018. augusztus 6. hétfő

Vallás a börtönökben – Négy egyház harmincöt börtönlelkésze segíti a reintegrációt

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Kommunikációs Főosztályának összefoglaló írását adjuk közre.

2018. augusztus 4. szombat

Hol van a te Porciunkula-kápolnád? – Porciunkula-búcsút ünnepeltek Csíksomlyón

A Porciunkula- vagy eredeti nevén az Angyalos Boldogasszony-kápolna felszentelésének emléknapján, augusztus 2-án búcsút ünnepeltek a csíksomlyói Sarlós Boldogasszony-kegytemplomban.

2018. augusztus 3. péntek

Felnőttek és gyerekek együtt nyaraltak a pozsonyi magyar közösség szervezésében Kovácspatakon

Közel kilencvenen vettek részt Kovácspatakon a pozsonyi magyar katolikus közösség által szervezett közösségi nyaraláson és gyerektáborban július 16. és 21. között. A hagyományosnak számító gyerektábort, amit a pozsonyi közösség fiataljai vezetnek, idén összekapcsolták a felnőttek... »

2018. augusztus 3. péntek

Ternyák Csaba: A kegyelem kohójában a szenvedés értékké válik

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen 21. alkalommal tartották meg az idősek, betegek és szociális otthonban élők búcsúját. Az augusztus 2-án – Angyalos Boldogasszony ünnepén – megrendezett eseményen Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét.

2018. augusztus 2. csütörtök

Felkeresték a lourdes-i kegyhelyet a Tour de France versenyzői

Idén július 7. és 29. között zajlott a világ legismertebb országúti kerékpárversenye, a Tour de France. A mezőny július 27-én Lourdes városából rajtolt, és néhány versenyző felkereste a kegyhelyet, hogy gyertyát gyújtson a Szűzanya tiszteletére.

2018. augusztus 2. csütörtök

Tizenkilencedik alkalommal gyalogoltak Máriapócsra a kárpátaljai zarándokok

Több mint háromszázan vettek részt idén július 20. és 22. között a Beregszászi Magyar Görögkatolikus Esperesi Kerület gyalogos máriapócsi zarándoklatán.

2018. augusztus 2. csütörtök

Bánságból származó németek zarándokoltak Máriaradnára

Augusztus 2-án, Porciunkula ünnepén a temesvári egyházmegye területén élő, valamint az időközben külföldre települt német nemzetiségű hívek és leszármazottaik minden évben a máriaradnai Gyümölcsoltó Boldogasszony-bazilikába zarándokolnak.

2018. augusztus 2. csütörtök

A nagymamák dicsérete – A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúja Máriapócson

Július 29-én több ezer ember gyűlt össze Máriapócson, hogy a huszonöt éves Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúján együtt ünnepeljen. A mise főcelebránsa Palánki Ferenc megyéspüspök volt, a prédikációt Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita mondta.

2018. július 30. hétfő

Püspöki szentmise a jubileumát ünneplő Miród-forrásnál

Július 28-án áldotta meg Székely János szombathelyi megyéspüspök a Kemestaródfa mellett, a Miród-forrásnál lévő oltár fölé emelt tetőzetet, valamint az új tabernákulumot és az ott elhelyezett Jézus Szíve-képet.

2018. július 29. vasárnap

A 22+ gyalogos zarándoklatról megérkezve...

Július 19-től 22-ig tartott a fiatal felnőttek görögkatolikus gyalogos zarándoklata Tokajból Máriapócsra. A célba érést követően a Miskolci Egyházmegye honlapjának munkatársa kérdezte a szervezőket és a résztvevőket az élményekről, tapasztalatokról.

2018. július 26. csütörtök

tovább »