Tizedszer zarándokolnak Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye hívei

Tizedik alkalommal szervez zarándoklatot Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye május 12-én. A zarándoklat célja az egyházmegyében élők hitének és keresztény identitásának megerősítése.

2018. április 18. szerda

Életadó szerzetesség, szolgálat és öröm – Szerzetesek zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton

„Életadó szerzetesség – Szűz Máriával és Szent Józseffel a szerzetesi úton” címmel rendezték meg április 14-én a magyarországi szerzetesek zarándoklatát a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi érsek és Jeges Mirjam kármelita perjelnő... »

2018. április 15. vasárnap

A láthatók láthatatlanjának szobrásza – Maria de Faykod evangéliumi esztétikájáról

Maria de Faykod ezúttal is csak néhány napra hagyta el dél-franciaországi, Aups melletti napfényes műtermét és szoborparknak berendezett, vadregényes szabadtéri múzeumát. A hazanézés apropója most is egy kiállításmegnyitó volt.

2018. április 14. szombat

Az Isteni Szeretet kegyhelyen nyitja meg a Mária-hónapot Ferenc pápa

A Szentatya május 1-jén, kedden délután fölkeresi a Róma határában található Isteni Szeretet elnevezésű Mária-kegyhelyet – jelentette be a Szentszék sajtóközpontjának igazgatója.

2018. április 14. szombat

Országos szerzetesi zarándoklatot és találkozót rendeznek Mátraverebély-Szentkúton

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája „Életadó szerzetesség – Szűz Máriával és Szent Józseffel a szerzetesi úton” mottóval országos szerzetesi zarándoklatot és találkozót szervez április 12–14-én Mátraverebély-Szentkútra, melyre várnak minden... »

2018. április 5. csütörtök

Lehet-e divatikon egy kegyszobor?

„Egészen szép vagy, Mária” címmel nyílt kiállítás a mátraverebély-szentkúti Szűzanya-szobor ruháiból március 23-án az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban.

2018. március 28. szerda

Sara Mariucci, a kislány, aki halála előtt találkozott a Szűzanyával

Egyházmegyei szinten vizsgálják a gubbiói kislány, a hároméves Sara Mariucci ügyét, aki egy nappal azelőtt, hogy a mennybe ment, arról beszélt, hogy találkozott Szűz Máriával. Morenának nevezte, ahogyan Bolíviában hívják a Szűzanyát. A gyermek sírjánál több csoda is... »

2018. március 27. kedd

Ír–magyar napokat tartottak a Könnyező Szűzanya búcsúja alkalmából Győrben

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja március 16-án kezdődött a helyi Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az egyházi, liturgikus programok mellett ír–magyar napokat is szerveztek az ünnephez kapcsolódva.

2018. március 21. szerda

Magyar állami kitüntetést kapott Marian Adam Waligóra częstochowai pálos házfőnök

Marian Adam Waligóra a Magyar Érdemrend középkeresztjét vehette át március 15-én az Országházban lelkipásztori szolgálata és a magyar–lengyel barátság elmélyítésében vállalt szerepe elismeréseként.

2018. március 20. kedd

Pénteken kezdődik a győri Könnyező Szűzanya-búcsú programsorozata

Március 16-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyház Könnyező Szűzanya-oltáránál köszöntőt mond és koszorút helyez el Walter Lynch püspök emléktáblájánál Veres András megyéspüspök. Ezzel kezdődik a Könnyező Szűzanya búcsúja alkalmából szervezett programsorozat... »

2018. március 13. kedd

Megújult a Grassalkovich-sírbolt a máriabesnyői bazilikában

Hálaadó szentmise keretében szentelte újra a gödöllő-máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilikában helyreállított Grassalkovich-sírboltot február 25-én Stella Leontin kanonok, a főtemplom plébánosa.

2018. február 27. kedd

„Visszaadni a Szűzanya aggodalommal vegyes örömét” – Ismét másolat készült a győri kegyképről

A győri Könnyező Szűzanya kegyképének másolatát ajándékozta 2018 februárjában a Győri Egyházmegyének Kemenes Edith festőművész. Az alkotó immár harmadszor készített másolatot a kegyképről.

2018. február 26. hétfő

Különleges vatikáni támogatást kapott a Mária Maraton

A Vatikáni Rádió Szabó Tamással, a Mária Út Egyesület elnökével beszélgetett a szervezet február 22-i vatikáni megbeszélés eredményeiről: ezentúl „a sport az emberiség szolgálatában” pápai kezdeményezés mintaprogramjaként mutatkozhat be a Mária Maraton.

2018. február 25. vasárnap

A gyergyói ikonkönnyezés tizedik évfordulóját ünnepelték Gyergyószentmiklóson

A gyergyói csoda felhívja a figyelmet, hogy itt az Istenszülő Szűz Mária különös kegyelmeket akar közvetíteni – hangzott el azon az ünnepi eseményen, amelyet az egykori magyar görögkatolikus templom oltárképe könnyezésének tizedik évfordulója alkalmából tartottak február 17-én... »

2018. február 24. szombat

Közelebb az Oltáriszentséghez – Papi lelkigyakorlatot tartottak Mátraverebély-Szentkúton

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében február 18. és 23. között Mátraverebély-Szentkúton papi lelkigyakorlatot tartottak Versegi Beáta Mária CB a NEK Általános Titkárságának oktatási referense vezetésével.

2018. február 23. péntek

Március közepén tartanak nagyböjti lelkigyakorlatot Máriagyűdön

Idén március 16. és 18. között tartják a nagyböjti lelkigyakorlatot a máriagyűdi kegyhelyen. A háromnapos imádságos elmélyülésre még várják a jelentkezéseket.

2018. február 21. szerda

Zarándoklatot szervezett házaspárok számára a Székesfehérvári Egyházmegye

A budapesti Szent István-bazilikába és az ercsi kegytemplomba szervezett zarándoklatot házaspárok számára a Székesfehérvári Egyházmegye Családpasztorációs Irodája február 17-én.

2018. február 20. kedd

Családbarát fejlesztések Mátraverebély-Szentkúton

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával folytatódhat 2018 őszétől a mátraverebély-szentkúti kegyhely és zarándokközpont fejlesztése.

2018. február 16. péntek

Az amerikai püspöki kar küldöttét fogadták a Nyíregyházi Egyházmegyében

Az Egyesült Államok püspöki konferenciájának megbízásából február 8-án a Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott a közép- és kelet-európai egyházak támogatásának szervezeti igazgatója, Tetiana Stawnychy.

2018. február 16. péntek

Hány csoda történik Lourdes-ban? – Az eseteket vizsgáló orvos válaszol

Alessandro De Franciscis 2009 óta vezeti a lourdes-i szentélyben azt a hivatalt, amely a csodák orvosi felülvizsgálatával foglalkozik. Az olasz Famiglia Cristiana családi hetilapnak elmondta, milyen út vezet a csodák elismeréséhez.

2018. február 15. csütörtök

tovább »