„Máriát dicsérni, hívek, jöjjetek!” – Veres András mutat be magyar nyelvű szentmisét Nagyszombatban

Évről évre ünnepel novemberben Nagyszombat és környéke, Mária csodás közbenjárására emlékezve. November 18-án a nagyszombati Szent Miklós-bazilikában magyar nyelvű szentmisét mutat be Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

2017. november 17. péntek

Megváltozott a máriapócsi liturgikus rend

November 5-étől módosult a máriapócsi kegytemplom vasárnapi liturgikus rendje. Az új időpontokról az alábbiakban tájékozódhatnak.

2017. november 13. hétfő

Az emmauszi úton – A családok empatikus egyházi szolgálatáról Máriabesnyőn

November 9. és 11. között Máriabesnyőn zajlik a XXIV. Családkongresszus. Pénteken ott jártunk, és meghallgattuk Udvardy György pécsi megyéspüspök előadását, majd a háromnapos programról kérdeztük Bíró Lászlót, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családpasztorációért felelős... »

2017. november 10. péntek

San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya vándorszobra útjának utolsó állomása

San Giovanni Rotondo lesz a Fatimai Szűzanya eredeti vándorszobra zarándokútjának utolsó állomása. Az olasz városban november 15. és 27. között fogadják a szobrot, ami ezután visszakerül a fatimai Rózsafüzér Királynője-bazilikába, és többé nem viszik rendszeres... »

2017. november 9. csütörtök

A csatkai kegyhely felújításáért indult zarándoklat a Vatikánba

Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével több mint negyvenen indultak el november 5-én, vasárnap Zalalövőről a Vatikánba Ferenc pápához, hogy az európai cigányság egyik legjelentősebb zarándokhelyének, a csatkai kápolnának és környezetének rendbetételére hívják fel a... »

2017. november 9. csütörtök

A nagyváradi egyházmegye hitoktatói és hittanosai Máriapócsra zarándokoltak

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye hitoktatói és az egyházmegyei hittanolimpián kiemelkedő eredményt elért diákok október 28-án zarándoklatot tettek Máriapócsra.

2017. november 7. kedd

Krisztus legszentebb vére – A Bátán őrzött ereklye története 3.

Magyarország kevésbé ismert búcsújáró helye a bátai Szent Vér-kegyhely. A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében Sümegi József írásának harmadik részét adjuk közre a különleges ereklye és a hozzá kapcsolódó kegyhely... »

2017. október 24. kedd

Krisztus legszentebb vére – A Bátán őrzött ereklye története 2.

Kevésbé ismert búcsújáró helye Magyarországnak a bátai Szent Vér-kegyhely. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében Sümegi József írásának folytatását adjuk közre a különleges ereklye és a hozzá kapcsolódó kegyhely történetéről.

2017. október 23. hétfő

„Máriapócs mindenkié!” – Orosz István kegyhelyigazgató ünnepi és hétköznapi vallásosságról

Egy éve a nemzeti kegyhely igazgatója. „Mindenki parókusa”, mint mondja, akinek éppúgy kedvesen kell fogadnia a szelfiző turistát, mint a zarándokot. És noha a liturgia szépségének és méltóságának legfőbb felelőse, tudnia kell megszólítani azokat is, akiket az untat, Máriapócs... »

2017. október 22. vasárnap

Krisztus legszentebb vére – A Bátán őrzött ereklye története 1.

Kevésbé ismert búcsújáró helye Magyarországnak a bátai Szent Vér-kegyhely. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében Sümegi József írását adjuk közre a különleges ereklye és a hozzá kapcsolódó kegyhely történetéről.

2017. október 22. vasárnap

Krisztus legszentebb vére – A bátai kegyhely története

Kevésbé ismert búcsújáró helye Magyarországnak a bátai Szent Vér-kegyhely. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében Sümegi József írását adjuk közre a különleges ereklye és a hozzá kapcsolódó kegyhely történetéről.

2017. október 21. szombat

Lezárult a Mária-kegykép könnyezésének tricentenáriumi éve Sajópálfalán

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben október 14–15-én, a kegykép hazahozatalának búcsúján ért véget az Istenszülő-kép könnyezésének tricentenáriumi emlékéve.

2017. október 18. szerda

Régi rítusú püspöki szentmisét tartottak Mátraverebély-Szentkúton

Október 14-én tartotta hagyományos mátraverebély-szentkúti zarándoklatát a római liturgia rendkívüli formáját ápoló Juventutem közösség. Az ünnepi szentmisét Varga Lajos váci segédpüspök mutatta be.

2017. október 16. hétfő

A Szűzanya a megtérés forradalmát hirdeti – Konferencia a fatimai jelenések 100. évfordulóján

A fatimai jelenések 100. évfordulóján országszerte számos programmal emlékezik az Egyház. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 14-én konferenciát szervezett a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király-plébániatemplomban.

2017. október 14. szombat

Magyarok Nagyasszonya-búcsút ünnepeltek a felvidéki Máriavölgyben

Idén is megünnepelték a Magyarok Nagyasszonya-búcsút a Felvidék egyik legrégebbi kegyhelyén, a Pozsony melletti Máriavölgyben. Az október 7-i búcsúi szentmise főcelebránsa Fazakas Márton csornai premontrei apát volt.

2017. október 14. szombat

Gyógyszerészek, orvosok, kerékpárosok, apák és román ajkú hívek is zarándoklatot tettek Máriapócsra

Október 7-én, szombaton több zarándokcsoport is ellátogatott Máriapócsra: orvosok és gyógyszerészek, kerékpárosok, a kisvárdai görögkatolikus egyházközség tagjai, a Máramarosi Görögkatolikus Egyházmegye román ajkú hívei, illetve gyalogos zarándoklattal érkező apák érkeztek a... »

2017. október 14. szombat

Ferenc pápa köszöntötte a híveket az aparecidai jubileumi Mária-ünnepen

Ferenc pápa portugál nyelvű videoüzenetben fordult a brazil hívekhez az aparecidai Mária-kegyszobor megtalálásának 300. évfordulóján, október 12-én.

2017. október 14. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete október 13-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. október 13. péntek

Diakónust szenteltek Máriapócson

Grunda Dávid alszerpapot szentelte diakónussá október 6-án Kocsis Fülöp érsek-metropolita a máriapócsi kegytemplomban.

2017. október 12. csütörtök

Oda kell ülni Jézus lábához – A KÉSZ engesztelő zarándoklatot szervezett Máriagyűdre

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) országos engesztelő zarándoklatot szervezett Máriagyűdre október 7-én Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, melynek során a hagyományokhoz hűen hazánkért imádkoztak, Mária oltalmába ajánlva országunkat.

2017. október 11. szerda

tovább »