„Elfogadtak és befogadtak” – Francis Győrben talált otthonra

Francis Ihouma Ugochukwu 2007-ben menekült el Nigériából a Boko Haram üldözése elől. 2013 óta él Magyarországon, megkapta a menekültstátuszt. Kiss Tamás készített interjút a fiatalemberrel, aki jelenleg a győri bencés rendházban lakik.

2019. március 16. , szombat

Pécsett rendezik meg idén a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 12-én és 13-án megtartotta tavaszi rendes ülését. A testület döntéseiről Tóth Tamás, az MKPK titkára számolt be március 13-án, Budapesten.

2019. március 14. , csütörtök

Kongóban és Kenyában is humanitárius segítséget nyújt hazánk

Kormányzati és egyházi delegáció utazott március 1-jén Afrikába, hogy a Hungary Helps Program keretében felmérjék a humanitárius segítségnyújtás lehetőségeit Kongóban és Kenyában.

2019. március 6. , szerda

Boldog Meszlényi Zoltánra emlékeztek Baján

Bábel Balázs érsek mutatott be koncelebrált ünnepi szentmisét Baján Boldog Meszlényi Zoltán püspök tiszteletére március 4-én a Szent Péter és Pál (belvárosi) plébániatemplomban, a missziós kereszt jelenlétében.

2019. március 6. , szerda

Ferenc pápa márciusi imaszándéka a keresztény közösségek jogainak elismeréséért

A Szentatya márciusi imaszándéka: imádkozzunk, hogy a keresztény közösségek – különösen azok, amelyek üldözést szenvednek – érezzék Krisztus közelségét, és a jogaikat tartsák tiszteletben. A Szentatya ehhez kapcsolódó videoüzenetét március 5-én tették közzé.

2019. március 6. , szerda

A Ferenc pápának adományozott Lamborghini eladásából iraki keresztényeket segítenek

A Szükséget Szenvedő Egyház segélyszervezet a Ninivei-fennsík keresztényei számára épít óvodát és több célra alkalmas központot a pápának adományozott és árverésen értékesített Lamborghini Huracán árából.

2019. március 2. , szombat

Magyar küldöttség utazik Kongóba és Kenyába, hogy felmérjék a segítségnyújtás lehetőségeit

Egyházi és kormányzati delegáció utazik Kongóba és Kenyába, hogy felmérjék a segítségnyújtás lehetőségeit, illetve elvigyék a kormány támogatását – közölte Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős... »

2019. február 28. , csütörtök

Vecsernyén vettek részt Gödöllőn a hazánkba látogató melkita érsekek

Február 27-én a gödöllői Szent Kereszt görögkatolikus templomban vett részt vecsernyén a hazánkba látogató Jusszef Abszi (I. József) melkita görögkatolikus pátriárka, Jean Abdo Arbach, Homsz melkita érseke és Nicolas Antiba érsek, Damaszkusz pátriárkai helytartója.

2019. február 28. , csütörtök

Szíria újjáépül – A Melkita Görögkatolikus Egyház három elöljárója tartott előadást Budapesten

Jusszef Abszi (I. József) melkita görögkatolikus pátriárka, Jean Abdo Arbach, Homsz melkita érseke és Nicolas Antiba érsek, Damaszkusz pátriárkai helytartója tartott előadást Budapesten február 26-án. Az eseményen bemutatták a „Budapest-jelentés a keresztényüldözésről 2018” című... »

2019. február 27. , szerda

Isten örök és teljes igazságot szolgáltat – Megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól Pócspetriben

A kommunizmus áldozatainak emléknapján egyházi és közjogi méltóságok tartottak megemlékezést a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye két szomszédos településén. Máriapócson megkoszorúzták Mindszenty József szobrát, Pócspetriben pedig Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét február... »

2019. február 26. , kedd

Heidl György – Xeravits Géza: „Sebeiben van gyógyulásunk”

Az interjúkötetben Heidl György vallástörténész kérdéseire válaszol Xeravits Géza, az ószövetségi Szentírás, a Qumráni iratok, a zsinagógiai művészet kutatója, ismertetve lelki és szellemi fejlődésének különböző szakaszait.

2019. február 24. , vasárnap

Elhunyt Bán Zoltán Elizeus ciszterci áldozópap

A Ciszterci Rend Zirci Apátsága fájó szívvel, de Isten akaratát elfogadva tudatja, hogy Bán Zoltán Elizeus ciszterci áldozópap, a Zirci Apátság egykori kormányzó perjele életének 88., szerzetességének 70., áldozópapságának 59. évében, szentségekkel megerősítve 2019. február 21-én... »

2019. február 22. , péntek

Dzsihadisták gyilkoltak meg egy szalézi szerzetest Afrikában

A nyugat-afrikai Burkina Fasóban február 16-án, szombaton dzsihadisták megölték Antonio César Fernández spanyol származású szalézi misszionárius papot, aki 1982 óta működött a kontinensen, főként a szegények oktatásával, nevelésével foglalkozott.

2019. február 20. , szerda

Erdő Péter részvételével emlékeznek Pócspetri mártír sorsú plébánosára a kommunizmus emléknapján

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján szentmisét mutat be a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pócspetriben, majd megkoszorúzza a koncepciós perben halálra ítélt egykori plébános, Asztalos János emléktábláját.

2019. február 18. , hétfő

Négy templomot rongáltak meg Franciaországban a múlt héten

Február elején sorozatos rongálás, némely esetben megszentségtelenítés áldozatául estek franciaországi katolikus templomok.

2019. február 13. , szerda

EXKLUZÍV: Az emberi testvériségről szóló, Abu-Dzabiban aláírt történelmi jelentőségű dokumentum

Február 4-én sokakat meglepett, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe látogató Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá.

2019. február 8. , péntek

Ferenc pápa: Egyenlő állampolgári jogokat a keresztényeknek a Közel-Keleten

Ferenc pápa február 1-jén fogadta a katolikus egyház és a keleti ortodox egyházak között teológiai párbeszéd nemzetközi vegyesbizottságának a tagjait. Isten az egyre teljesebb szeretetközösségre hív bennünket – hangsúlyozta beszédében.

2019. február 3. , vasárnap

Paolo Dall’Oglio, a Szíriában öt és fél éve elrabolt jezsuita rokonait fogadta a pápa

Január 30-án fogadta Ferenc pápa Paolo Dall’Oglio rokonait. A jezsuita szerzetes hosszú ideig élt Szíriában, újraalapított egy monasztikus közösséget, párbeszédet folytatott az iszlámmal. Az egyik testvére rapénekes – megrendítő dalt írt róla.

2019. január 31. , csütörtök

Ászja Bibi Kanadában kap menedéket

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt nyilatkozta, országa menedéket nyújt Ászja Bibinek és családjának. Egy helyi katolikus püspök is megszólalt az ügyben.

2019. január 30. , szerda

Gyorssegélyt ad hazánk a Fülöp-szigeteki terrortámadás áldozatainak

Gyorssegélyt ajánlott fel a magyar kormány a Hungary Helps Program keretében a január 27-én a Fülöp-szigeteken történt terrortámadás áldozatainak – adta hírül január 29-én a Miniszterelnökség.

2019. január 30. , szerda

tovább »