A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend közgyűlése a pápánál

Ferenc pápa november 16-án, pénteken fogadta a Szent Sír Lovagrend közgyűlésének résztvevőit, közöttük Jungbert Bélát, a rend magyarországi helytartóját.

2018. november 17. szombat

Az USA nemzetközi vallásszabadságért felelős utazó nagykövetét fogadta Orbán Viktor

Az üldözött keresztények védelmében tervezett közös fellépésről és a Nyugat-Európában terjedő antiszemitizmusról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Samuel Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős utazó nagykövete az Országházban november... »

2018. november 15. csütörtök

Az iraki szír keresztények a béke és a remény emberei – Előadás a Pázmányon

„Az iraki kereszténység helyzete az Iszlám Állam után” címmel Yohanna Petros Mouche moszuli szír katolikus érsek és Nicodemus Daoud Matti Sharaf moszuli szír ortodox érsek tartott előadást november 14-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

2018. november 15. csütörtök

Világszerte több mint kétszáz politikus kért védelmet Ászja Bibi számára

Különböző országokból több mint kétszázharminc parlamenti képviselő írta alá – köztük magyar politikusok is – azt a november 7-én kelt nyílt levelet, amelyben sürgetik a pakisztáni kormányt, hogy biztosítsa Ászja Bibi és az ügy miatt veszélyben lévők számára, hogy szabadon... »

2018. november 13. kedd

Ászja Bibi kiszabadult a börtönből, titkos helyre menekítették

Kilenc év börtön után a Mohamed próféta káromlásával igaztalanul megvádolt keresztény édesanyát szabadon engedték. Meg nem erősített hírek szerint elhagyta Pakisztánt, biztonságos helyen van, más hírek azonban arról szólnak, hogy még nem mehetett el az országból.

2018. november 8. csütörtök

Pakisztánban versenyt futnak az idővel Ászja Bibi megmentéséért

Befejeződött a radikális iszlamista csoportok tüntetése az ázsiai országban, két kérelmet is benyújtottak a legfelsőbb bíróságra, az egyiket a felmentő ítélet felülvizsgálatára, a másikat a keresztény asszony kivándorlásának megakadályozására.

2018. november 6. kedd

Budapestre látogatott a babiloni káld katolikus érsek

November 4-én koncelebrált szentmisén vett részt a budapesti Hermina-kápolnában Jacques Isaac Abraham iraki káld katolikus érsek, aki pasztorális missziós útra érkezett hazánkba.

2018. november 6. kedd

A halálbüntetés alól felmentett pakisztáni asszony férje nemzetközi segítséget kér

Donald Trump amerikai elnökhöz és Theresa May brit kormányfőhöz fordult november 4-én segítségért annak a nőnek a férje, akit Pakisztánban istenkáromlás vádjával halálra ítéltek még 2010-ben, de múlt szerdán végül felmentett a legfelsőbb bíróság, elrendelve a szabadlábra... »

2018. november 5. hétfő

Ferenc pápa megrendülten emlékezett az egyiptomi terrortámadás áldozataira

Kopt keresztény zarándokokat szállító buszra támadtak ismeretlen fegyveresek november 2-án, pénteken Egyiptomban, az egyház tájékoztatása szerint legalább heten meghaltak, tizennégyen megsebesültek. Ferenc pápa október 4-i, a déli Úrangyala elimádkozás után emlékezett az... »

2018. november 4. vasárnap

Ászja Bibi nem utazhat külföldre, ügyét visszaküldték a pakisztáni legfelsőbb bíróságnak

Az iszlám radikálisok által szervezett tiltakozások megfékezésére a pakisztáni kormány újra megnyitotta Ászja Bibi ügyét, visszaküldve azt a legfelsőbb bíróságra. A nő nem hagyhatja el az országot. Ügyvédje úgy döntött, külföldre költözik, mert veszélyben van az élete.

2018. november 3. szombat

Kopt keresztény zarándokokat szállító buszra támadtak Egyiptomban

Kopt keresztény zarándokokat szállító buszra támadtak ismeretlen fegyveresek november 2-án, pénteken Egyiptomban, az egyház tájékoztatása szerint legalább heten meghaltak, tizennégyen megsebesültek.

2018. november 3. szombat

Boldog Jerzy Popiełuszkóról nyílt kiállítás a budapesti Kiscelli Múzeumban

Október 30-tól november 25-ig látható a budapesti Kiscelli Múzeumban a Boldog Jerzy Popiełuszko, a kommunizmus idején vértanúságot szenvedett lengyel pap életét bemutató kiállítás.

2018. november 2. péntek

Elhagyja Pakisztánt Ászja Bibi

A pakisztáni legfelsőbb bíróság október 31-én felmentette Ászja Bibit (Asia Bibi), az istenkáromlásért halálra ítélt keresztény édesanyát. Az asszony szabadon engedése akkora tiltakozást váltott ki az iszlám fanatikusok körében, hogy a nő és családja úgy döntött, inkább elhagyja... »

2018. november 1. csütörtök

Megújult a kékkúti Szent Dömötör-templom

Megújult a Veszprém megyei Kékkút temploma. Márfi Gyula érsek búcsúi szentmise keretében, október 28-án áldotta meg a Szent Dömötör-templomot.

2018. november 1. csütörtök

Öt szerzetesnőt elraboltak, kettőt megsebesítettek Nigériában

Az afrikai ország délkeleti részén fekvő Delta államban, az issele-ukui egyházmegyében október 25-én néhány fegyveres elrabolt öt apácát, akik a Márta és Mária Misszionáriusai rend tagjai – adta hírül a Fides missziós hírügynökség.

2018. október 31. szerda

Felmentették Ászja Bibit, a Pakisztánban blaszfémiáért halálra ítélt keresztény nőt

A pakisztáni legfelsőbb bíróság október 31-én, helyi idő szerint 9.30-kor felmentette Ászja Bibit (Asia Bibi), az istenkáromlásért halálra ítélt keresztény édesanyát. A 2009-től raboskodó asszony ügyében Ferenc pápa, illetve világszerte számos keresztény vezető és emberi jogi... »

2018. október 31. szerda

Ferenc pápa megrendítő beszéde a szinódus végén: Anyánkat, az Egyházat nem lehet bemocskolni!

Október 27-én este, az ifjúsággal foglalkozó püspöki szinódus záróülésén a Szentatya is szót kért. Köszönetet mondott mindazoknak, akik a szinóduson és a szinódusért dolgoztak, és felhívta a figyelmet arra, hogy egyszerre munkálkodik körülöttünk a Szentlélek és a nagy... »

2018. október 29. hétfő

Boldog Maria Restituta Kafka nővér

1943. március 30-án, nagykedden végezték ki Maria Restituta Kafka ferences nővért az Ausztriát elfoglaló nácik. Mivel égi születésnapja a nagyböjtre esik, emléknapját október 29-re tették.

2018. október 29. hétfő

Azbej Tristan az üldözött keresztények megsegítéséről beszélt egy New York-i konferencián

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára tartott előadást New Yorkban a vallásszabadságról és az emberi jogokról rendezett konferencián október 23-án.

2018. október 25. csütörtök

Ismét megrongálták egy szalézi rendház temetőjét a Szentföldön

Újra vandalizmus áldozata lett a Jeruzsálemtől nyugatra fekvő Bét Dzsemálban található szalézi rendház: huszonhét sírt rongáltak meg a hozzá tartozó temetőben október 17-én éjjel.

2018. október 24. szerda

tovább »