Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjére érkezik a missziós kereszt

Augusztus 10-én a székesfehérvári püspöki palotában sajtótájékoztatót tartottak az egyházmegye közelgő ünnepi eseményeiről: a fogadalmi szentmisére érkezik a városba az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje; idén is átadják a Szent Istvánról elnevezett érdemérmet és... »

2018. augusztus 11. szombat

Tizenöt éve „Muzsikál az erdő” – Mátraverebély-Szentkúton adták át a jubileumi zenei pályázat díjait

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat idén a 15. évadához érkezett. A jubileum alkalmából a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatot írt ki. A győztes mű ősbemutatójára és a díjátadásra július 2-án került sor... »

2018. július 20. péntek

Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony... »

2018. július 20. péntek

Peske-Spányi-díjban részesült Spányi Antal püspök Bodajkon

Bodajk várossá nyilvánításának tizedik évfordulóján, július 6-án a település díszpolgári címét, a Peske-Spányi-díjat vehette át Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök. A két neves bodajki festőről elnevezett díjat a jubileumi városnapok alkalmával adta át Wurczinger... »

2018. július 12. csütörtök

Egyházmegyei kitüntetéseket adtak át a pécsi székesegyház búcsúünnepén

Június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén a pécsi bazilikában ünnepi szentmisét celebrált Udvardy György pécsi megyéspüspök. Az apostolok a székesegyház védőszentjei, így a főtemplom búcsúját is ezen a napon tartják.

2018. július 4. szerda

Te Deumot ünnepeltek a Győri Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények

Veres András püspök tanévzáró hálaadó szentmisét mutatott be június 12-én a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban, a Győri Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények lelkipásztorainak és munkatársainak részvételével.

2018. július 3. kedd

A Miskolci Egyetem díszpolgára lett Orosz Atanáz

A Miskolci Egyetem szenátusa június 28-án tartott diplomaosztó ünnepségén kitüntetést adományozott Orosz Atanáznak, a Miskolci Egyházmegye püspökének.

2018. július 3. kedd

Bekerült a megyei értéktárba a bátai Szent Vér-kegyhely

Bogyiszlón rendezték meg június 22-én a „Vár a megye” nevet viselő megyei napot, amelynek keretében a Tolna Megyei Értéktár Bizottság átadta a kiemelt megyei érték elismeréseket, amit idén többek között a bátai Szent Vér-kegyhely is elnyert.

2018. június 28. csütörtök

Szent Mihály főangyal-díjat kapott Beer Miklós püspök

Több százan gyűltek össze Mogyoródról, Budapestről, Csitárból, Esztergomból és Őrhalomból a mogyoródi Szent Mihály főangyal-templomban június 24-én, hogy a Váci Egyházmegye tíz éve szentelt papjaiért adjanak hálát az őket szentelő Beer Miklós püspökkel együtt.

2018. június 27. szerda

Átadták a Szent Gellért-díjakat a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében idén a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda két pedagógusa kapott Szent Gellért-díjat. Az elismerést Palánki Ferenc megyéspüspök adta át június 22-én, az intézmény tanévzáró... »

2018. június 26. kedd

Átadták a Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében

A Szombathelyi Egyházmegyében ketten részesültek az elismerésben, amelyet az egyházmegyei oktató-nevelő intézmények pedagógusainak, dolgozóinak tartott év végi köszöntőn adtak át június 22-én.

2018. június 25. hétfő

Erdő Péter bíboros Szent Adalbert-díjjal tüntette ki Tarlós István főpolgármestert

Erdő Péter bíboros, prímás főcelebrálásával mutattak be ünnepi szentmisét az óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia búcsúján, június 24-én. A szentmise végén a bíboros kitüntetést és pápai áldást tartalmazó oklevelet adott át Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének... »

2018. június 24. vasárnap

Életműdíjat kapott a pétfürdői Kolping-iskola igazgatója

Fodor Tamás, a pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium címzetes igazgatója vehette át az intézményt fenntartó Magyar Kolping Szövetség (MKSZ) életműdíját négy évtizedes iskolaszervezői, intézményvezetői és pedagógusi munkásságának elismeréséül... »

2018. június 22. péntek

Öt győri bencés diák kapott díjat, ösztöndíjat a Bencés Diákok Győri Egyesületétől

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanévzárójának keretében június 15-én díjakat, ösztöndíjakat adott át a Bencés Diákok Győri Egyesülete. Ezúttal a gimnázium öt tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató tevékenységét ismerték el.

2018. június 20. szerda

A Szent Bazil-iskola diákja lett Hajdúdorog ifjú tehetsége

Szegedi István, a hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 11. osztályos tanulója kapta meg az idei Hajdúdorog Város Ifjú Tehetsége díjat.

2018. június 19. kedd

Hoffmann Rózsa kapta a Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat

Az egykori köznevelési államtitkárt a magyar köznevelés és a keresztény nevelés ügyéért hosszú idő óta végzett elkötelezett, példamutató munkásságáért tüntette ki június 9-én a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete.

2018. június 15. péntek

Pro Cultura Christiana díjban részesült Varga Dezső restaurátor

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana díjat adományozott Varga Dezső restaurátornak. A kitüntetést a testület nevében Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek adta át június 13-án Esztergomban, a Keresztény Múzeumban.

2018. június 13. szerda

Egy afrikai misszionárius nővér nemzetközi elismerésben részesült bátorságáért

„A fegyverek helyett füzeteket adjunk a gyerekek kezébe” – ezzel a mottóval végzi munkáját a Közép-afrikai Köztársaságban Elena Berini nővér, akit az Amerikai Egyesült Államokban a Bátor Nők Nemzetközi Díjával tüntettek ki.

2018. június 6. szerda

Pro Ecclesia Hungariae díjat adományoztak Németh Emma szociális testvérnek

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Pro Ecclesia Hungariae díjat adományozott Németh Emma szociális testvérnek. A kitüntetést Veres András püspök, az MKPK elnöke adta át június 5-én Budapesten, a püspöki konferencia székházában.

2018. június 5. kedd

Kihirdették „Az egri érsek bora 2018” cím nyerteseit

Tíz bor nyerte el a megtisztelő „Az egri érsek bora 2018” címet – jelentették be május 25-én, pénteken az Érseki Palota Látogatóközpontban. A hagyományokhoz híven az egyházmegye valamennyi területéről: az egri, tokaji, mátrai, bükki és kunsági borvidékről érkezett minta a... »

2018. május 28. hétfő

tovább »