Béke lámpása díjat kap Angela Merkel német kancellár

Angela Merkel május 12-én Assisibe látogat, hogy átvegye a Béke lámpása díjat. Az eseményről Mauro Gambetti, a Szent Konvent kusztosa tájékoztatta a sajtót április 12-én.

2018. április 15. vasárnap

A hitoktatás napjai a Pécsi Egyházmegyében

Április 6-án és 7-én Pécsett találkoztak a Pécsi Egyházmegye hitoktatói, hogy a katekéta tevékenységet ünnepeljék, és a felmerülő kérdésekre közösen keressenek válaszokat.

2018. április 10. kedd

Kanonokokat iktattak be Vácon

A váci Nagyboldogasszony-székesegyház kanonokai közé március 15-én iktatták be a káptalan két új tagját: Czombos József rimóci plébánost és Tóth András esperest, nagykátai plébánost.

2018. március 27. kedd

Kiss-Rigó László püspök Gyula város díszpolgára címet kapott nemzeti ünnepünkön

Tizenkét önkormányzati kitüntetést adott át Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülés keretében. A Gyula város díszpolgára címet idén Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke vehette át.

2018. március 21. szerda

Esterházy-díjat vett át a Parlamentben Marek Jędraszewski krakkói érsek és Paulisz Boldizsár

Március 20-án, kedden az Országház Felsőházi Üléstermében Esterházy János-emlékplakettet vehetett át Marek Jędraszewski krakkói érsek és az alsóbodoki Esterházy-emlékhely létrehozója, Paulisz Boldizsár.

2018. március 20. kedd

Magyar állami kitüntetést kapott Marian Adam Waligóra częstochowai pálos házfőnök

Marian Adam Waligóra a Magyar Érdemrend középkeresztjét vehette át március 15-én az Országházban lelkipásztori szolgálata és a magyar–lengyel barátság elmélyítésében vállalt szerepe elismeréseként.

2018. március 20. kedd

Egy filmben gazdag esztendő hazai seregszemléje – A 4. Magyar Filmhét és a Magyar Filmdíj jelöltjei

A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával február 8. és 11. között a Corvin moziban zajlott a 4. Magyar Filmhét. Hogy a jelöltek közül kik kapják a díjakat, az a március 11-i díjkiosztón derül ki.

2018. március 9. péntek

A főváros sajtódíjában részesült a Magyar Katolikus Rádió

Az idei Csengery Antal-díjakat március 8-án adta át a budapesti városházán Tarlós István főpolgármester. A főváros sajtódíját ez évben mások mellett a Magyar Katolikus Rádió közössége vehette át.

2018. március 8. csütörtök

Kitüntettek a nagyváradi egyházmegye fiatal karitászönkéntesét

A Caritas Catolica önkéntesét, Chelemen Franciska Carment tüntették ki március 1-jén a Szent Erzsébet Otthonban végzett munkájáért a nagyváradi önkormányzat szociális igazgatósága által szervezett Önkéntesek Gáláján.

2018. március 7. szerda

Hargitai Anna M. Magna nővér kapta idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Parma fidei – Hit pajzsa díjat idén a kilencven éves Hargitai Anna M. Magna SDR nővér kapta. A díjátadót február 24-én tartották Budapesten, a Szent Margit Gimnázium dísztermében.

2018. február 24. szombat

Corvin-lánc kitüntetéseket adott át Áder János a Parlamentben

„Hitelesség, megfontoltság és kitartó munkával megszerzett bizonyosság. Ez önbecsülésünk alapja” – fogalmazott Áder János államfő február 12-én, hétfőn, a Corvin-lánc kitüntetések átadásakor a Parlamentben elmondott beszédében.

2018. február 12. hétfő

Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesült Acél Zsolt piarista tanár

Török Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára pedagógusi munkája mellett elért érdemes tudományos eredményeiért Pedagógus Kutatói Pályadíjban részesítette Acél Zsolt piarista szerzetest, a váci Piarista Gimnázium és Kollégium, valamint a budapesti Piarista Gimnázium... »

2018. február 3. szombat

Don Bosco-ünnep Nyergesújfalun

Szentmisével és műsorral ünnepelte a Szalézi Család a rend alapítóját, Bosco Szent Jánost Nyergesújfalun január 27-én.

2018. január 29. hétfő

Kaposvár város napján kitüntetésben részesült Nyéky Kálmán plébános

Január 23-án, Kaposvár város ünnepén kitüntetésben részesült Nyéky Kálmán, a kaposvári Szent Kereszt- és a kaposszerdahelyi Szűz Mária Neve-templom plébánosa.

2018. január 26. péntek

„Vezetve vagyok” – A tizennyolcadik Szalézi-sajtóösztöndíjas: Hajdu Noémi

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által 2001-ben alapított Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíj idei kitüntetettje Hajdu Noémi. A gyermek és ifjúsági műsorokat készítő, de vallási műsorok összeállításába is besegítő televíziós szerkesztő-riporterrel a díjátadó előtt... »

2018. január 24. szerda

Televíziós szerkesztő kapta a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepéhez kapcsolódva január 24-én szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően adta át Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a szentről elnevezett... »

2018. január 24. szerda

Nemzetközi médiakonferenciát tartanak Lourdes-ban – Először adják át a Jacques Hamel-díjat

Szalézi Szent Ferenc emléknapjához kapcsolódva Lourdes-ban január 24. és 26. között nemzetközi konferenciát rendeznek katolikus újságíróknak. A program központi témája: „A média és az igazság”.

2018. január 24. szerda

Széll Kálmán professzor vehette át először a Boldog Batthyány László-díjat

Január 22-én adta át első alkalommal Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye által alapított A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díjat. Az elismerést Széll Kálmán nyugalmazott aneszteziológus főorvos vehette át Körmenden.

2018. január 23. kedd

Új orvosi díjat alapított a Szombathelyi Egyházmegye Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére

A Szombathelyi Egyházmegye 2018-ban orvosi díjat alapított, melynek „A test és a lélek orvosa – Boldog Batthyány László-díj” elnevezést adták. A díjat január 22-én Körmenden adják át először.

2018. január 22. hétfő

Raoul Wallenberg-díjat kapott a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetője

Hét Raoul Wallenberg-díjat adtak át Budapesten január 17-én. A díjazottak között van Rózsahegyiné Juhász Éva, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetője is.

2018. január 18. csütörtök

tovább »