Aranydiplomát kapott Beer Miklós püspök

Aranydiplomát kapott a hittudomány művelése terén ötvenévnyi tevékenységének elismeréséért Beer Miklós váci megyéspüspök a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán. A főpásztort Bölönyi Gabriella kérdezte kitüntetéséről.

2018. október 16. kedd

A szexuális erőszak áldozatainak ajánlják az idei Nobel-békedíjakat

A szexuális erőszak áldozatainak ajánlották kitüntetésüket az idei Nobel-békedíjasok, Denis Mukwege kongói sebész-nőgyógyász és Nadia Murad iraki jazidi kurd emberi jogi aktivista – jelentették be október 5-én Oslóban.

2018. október 12. péntek

Másodszor adták át Mogyoródon a Szent Mihály főangyal díjat

Szeptember 29-e Szent Mihály főangyal ünnepe, aki nemcsak a mogyoródi katolikus egyházközség, hanem az egész község pártfogója is. A hívek idén is háromnapos lelkigyakorlat keretében készültek templomuk búcsújára, amelyet szeptember 30-án tartottak.

2018. október 9. kedd

Fődíjat nyert „Az év háza” pályázaton a budapest-vizafogói plébániatemplom

„Az év háza” versenyen középület kategóriában a Berecz Tamás és Batári Attila építészpáros tervei szerint felújított budapest-vizafogói Tours-i Szent Márton-plébániatemplom nyerte el a fődíjat. Hagyományosan október első hétfőjén, az építészet világnapján, idén október... »

2018. október 3. szerda

Átadták az idei Szent Gellért-díjakat Veszprémben

Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházban szeptember 26-án, melyen a főegyházmegye által fenntartott oktatási intézmények munkatársai – pedagógusok és technikai dolgozók – vettek részt.

2018. október 3. szerda

Pro Ecclesia díjat adtak át a kárpátaljai Nagyszőlősön

Pro Ecclesia díjjal tüntette ki Majnek Antal munkácsi megyéspüspök Varga Juliannát, a nagyszőlősi Mennybemenetel-plébánia hívét Szent Gellért ünnepén, szeptember 24-én. A kitüntetést ünnepi szentmise keretében adták át Nagyszőlősön.

2018. október 1. hétfő

Hivatásuk: a hit átadása – A pedagógusokat köszöntötték Szent Gellért ünnepén Székesfehérváron

Szentmisével és konferenciával köszöntötte pedagógusait a Székesfehérvári Egyházmegye Szent Gellért ünnepén, szeptember 24-én Székesfehérváron. Spányi Antal megyéspüspök a pedagógus hivatás eszményképének, Szent Gellértnek magyarországi apostoli és tanítói szolgálatára... »

2018. szeptember 26. szerda

Az üldözött keresztények képviseletéért díjazták Sajgó Szabolcsot és Böjte Csabát

Az üldözött keresztények képviseletéért, szenvedéseik bátor és hiteles bemutatásáért szeptember 21-én a Széchenyi Társaság Díjában részesült Hölvényi György európai parlamenti képviselő, Böjte Csaba OFM, Sajgó Szabolcs SJ, Siklósi Beatrix MTVA-főszerkesztő, valamint Marossy... »

2018. szeptember 26. szerda

Zala megye díszpolgára lett Márfi Gyula veszprémi érsek

Márfi Gyula veszprémi érsek a Zala Megyei Önkormányzat ünnepi díszközgyűlésén szeptember 22-én a megye díszpolgára címet vehette át.

2018. szeptember 25. kedd

Három katolikus pap is magyar állami kitüntetést vehetett át Csíkszeredában

Magyarságért vállalt hivatásuk és a közösségért kifejtett tevékenységük elismeréseként hat egyházi és közéleti személyt részesített rangos állami kitüntetésben Áder János köztársasági elnök az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. A díjakat szeptember 18-án adták át a... »

2018. szeptember 20. csütörtök

„Kezdjetek előlről építeni, költők, légvár katonái” – A 46. Tokaji Írótábor díját Lázár Balázs kapta

Negyvenhatodik alkalommal rendezték meg augusztus 16. és 21. között a Tokaji Írótábort, ezúttal „Az első világháború a magyar irodalomban és művészetekben” címmel.

2018. szeptember 9. vasárnap

A Miskolci Egyetem díszpolgára lett Szuromi Szabolcs Anzelm

Rangos kitüntetést vett át a Miskolci Egyetem szeptember 7-i tanévnyitó ünnepségén Szuromi Szabolcs Anzelm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora.

2018. szeptember 8. szombat

Új kanonokot iktattak be Esztergomban – KÉPRIPORT

Beiktatták Nyíri Róbert bajnai esperes-plébánost az esztergomi Főszékesegyházi Káptalan Lepold Antal-stallumába szeptember 7-én, a kassai vértanúk ünnepén. Nyíri Róbert mesterkanonoki címet visel.

2018. szeptember 7. péntek

Püspöki szentmisével kezdődött Pécs város napja

Pécsett hagyományosan szeptember 1-je a város napja, ekkor adják át az elismeréseket azoknak, akik különböző területeken végzett szolgálatukkal hozzájárulnak a helyi közösség fejlődéséhez. Idén az ünnepség püspöki szentmisével kezdődött a Lyceum-templomban.

2018. szeptember 4. kedd

Újabb díjakat nyert „A hit kiárusítása” című magyar dokumentumfilm

Augusztus 26-án tartották a Virginia állambeli Newport Newsban a keresztény filmfesztivált, melyen Somogyi Viktória és Jeff MacIntyre alkotása, „A hit kiárusítása” című magyar dokumentumfilm három kategóriában is díjat nyert.

2018. augusztus 30. csütörtök

Jézus, a pedagógus – Egyházmegyei évnyitó Egerben

Ternyák Csaba egri érsek augusztus 29-én vendégül látta az egyházmegye pedagógusait Egerben, a bazilikában, és megnyitotta a 2018/19-es tanévet.

2018. augusztus 30. csütörtök

Zalaszentgrót díszpolgára lett a város plébánosa

Építésének 260. évfordulóját ünnepelte a zalaszentgróti Szent Imre-templom augusztus 20-án. Az évfordulón Márfi Gyula veszprémi érsek mutatott be szentmisét Bizderi János plébánossal, aki a szertartás utáni városi ünnepségen vette át díszpolgári címét.

2018. augusztus 25. szombat

Székesfehérvár díszpolgára lett Spányi Antal püspök

Augusztus 20-án ünnepi közgyűlést tartott Székesfehérvár Önkormányzata. A közgyűlésen adták át a városi kitüntetéseket, Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök a város díszpolgára lett.

2018. augusztus 23. csütörtök

Tizenötödik alkalommal adták át Székesfehérváron a Szent István-emlékérmet és -díjat

Ribi Péter, a Fehérvár Travel Kft. ügyvezetője vette át augusztus 17-én a Szent István-emlékérmet és -díjat Székesfehérváron. A 2004-ben alapított elismerést minden évben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához Szent István király öröksége... »

2018. augusztus 21. kedd

Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjére érkezik a missziós kereszt

Augusztus 10-én a székesfehérvári püspöki palotában sajtótájékoztatót tartottak az egyházmegye közelgő ünnepi eseményeiről: a fogadalmi szentmisére érkezik a városba az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje; idén is átadják a Szent Istvánról elnevezett érdemérmet és... »

2018. augusztus 11. szombat

tovább »