Az ápolásról és az életminőségről rendeztek konferenciát Marosvásárhelyen

Több mint százhúsz résztvevővel zajlott az „Ápolás és életminőség” című, háromnyelvű nemzetközi konferencia november 10–12. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán a Gyulafehérvári Caritas, a Kinaesthetics Romania és a svájci Stiftung... »

2017. november 17. péntek

A Szentatya a Pápai Életvédő Akadémia elnökének: Soha ne hagyjuk magukra a betegeket!

Ferenc pápa levelet küldött Vincenzo Paglia érseknek, a Pápai Életvédő Akadémia elnökének abból az alkalomból, hogy november 16-án, csütörtökön kezdődött az Orvosok Világszövetsége és az akadémia kétnapos európai regionális találkozója az élet végével kapcsolatos... »

2017. november 17. péntek

A Kultúra Pápai Tanácsa az antropológiai kihívásokról

November 15. és 18. között konferenciát tart a Kultúra Pápai Tanácsa, „Az emberiség jövője. Új kihívások előtt az antropológia” címmel Rómában. A tudományos találkozón részt vesz a pápai tanács munkaközösségének huszonhét tagja, köztük Kovács Gergely prelátus.

2017. november 16. csütörtök

Könyv jelent meg a jezsuita rend győri működéséről

November 10-én tudományos konferencia keretében mutatták be a „Jezsuita jelenlét Győrben a 17–18. században. Tanulmányok a 375 éves Szent Ignác-templom történetéhez” című kötetet a győri Szent Mór Bencés Perjelségen.

2017. november 15. szerda

Mentsük meg bolygónkat! – Bartholomaiosz pátriárka üzenetet küldött az ENSZ klímakonferenciájára

Az ökumenikus pátriárka felhívja a közösségeket és minden vallási vezetőt, hogy „gyakoroljanak erős nyomást a kormányokra és az illetékes testületekre a föld megvédése érdekében”. Bartholomaiosz üzenettel fordult az ENSZ 23. klímakonferenciájához, melyet november 6. és 17.... »

2017. november 14. kedd

Főegyházmegyei kateketikai konferenciát rendeztek Egerben

A lateráni bazilika felszentelésének ünnepén, november 9-én kezdődött Egerben a főegyházmegyei kateketikai konferencia. A Nagyboldogasszony-templomban (Barátok temploma) tartott nyitó szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt, a homíliát Udvardy György pécsi megyéspüspök... »

2017. november 14. kedd

Pedagógiai konferenciát tartottak a szaléziak Budapesten

A Szalézi Intézmény Fenntartó november 10-én rendezte meg hagyományos pedagógiai konferenciáját Budapesten. Ezúttal a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium és a META-Don Bosco Szakgimnázium XI. kerületi közös épülete adott otthont az eseménynek.

2017. november 14. kedd

A kereszténység és a világvallások – Neves teológusok tartottak előadást Pécsen

A kereszténység és a világvallások kapcsolatának teológiai kérdéseiről szerveztek tudományos konferenciát november 7-én a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolán.

2017. november 13. hétfő

Konferenciát rendeztek Győrben a bencés rend megtelepedésének 215. évfordulója alkalmából

„Tanítás, tudomány lelkipásztorkodás – Szent Benedek fiai Győrben 1802–2017” címmel rendeztek tudományos konferenciát november 10-én a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium Jedlik termében abból az alkalomból, hogy 215 éve vannak jelen Győrben a bencések.

2017. november 10. péntek

Az emmauszi úton – A családok empatikus egyházi szolgálatáról Máriabesnyőn

November 9. és 11. között Máriabesnyőn zajlik a XXIV. Családkongresszus. Pénteken ott jártunk, és meghallgattuk Udvardy György pécsi megyéspüspök előadását, majd a háromnapos programról kérdeztük Bíró Lászlót, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családpasztorációért felelős... »

2017. november 10. péntek

Élet az élet kenyeréből – Teológiai szakmai napot tartottak a PPKE Hittudományi Karán

Az Eucharisztiáról tartottak teológiai szakmai napot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán november 10-én. A konferencián előadást tartott Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke is.

2017. november 10. péntek

Királyok ékköve – Konferencia Szent Lászlóról és kultuszáról

„Regum gemma, Ladislae” (Királyok ékköve, László) címmel november 9–10-én tudományos konferenciát rendeznek Vácott, a püspöki palotában.

2017. november 9. csütörtök

Reformáció 500 – Református, evangélikus és katolikus püspök párbeszédkötete a megújulásért

„Hit által” címmel jelent meg az az interjúkötet, melyben Bogárdi Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Veres András katolikus püspök vall az egységkeresés lelkületével hitről, életről, közös gondokról, megoldásokról. A kiadványt november 8-án mutatták be... »

2017. november 9. csütörtök

Ljubljanában tanácskoztak az európai katolikus oktatási munkatársak

November 3–4-én Szlovénia fővárosában tartotta 90. közgyűlését a Katolikus Oktatás Európai Bizottsága (CEEC), amely 27 európai állam katolikus iskolaügyének országos szervezetét tömöríti, köztük a Katolikus Pedagógiai Intézetet (KaPI) – tájékoztatott Gianone András, a KaPI... »

2017. november 9. csütörtök

Esztergomban találkoztak az európai cserkészvezetők

Az esztergomi Szent Adalbert Központban gyűltek össze október 31. és november 5. között Európa cserkészvezetői, hogy megosszák egymással tapasztalataikat. A konferenciára 38 országból több mint 200 cserkész érkezett hazánkba. Az eseményről Zöllner Anna Júlia tájékoztatott.

2017. november 7. kedd

Közzétették a keresztényüldözésről rendezett budapesti konferencia nyilatkozatát

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkársága közzétette az október 11. és 13. között a keresztényüldözésről Budapesten rendezett nemzetközi konferencián elfogadott nyilatkozatot.

2017. november 3. péntek

Interjú Cserháti Ferenc püspökkel a vatikáni Európa-konferenciáról

Október 29-én, vasárnap, a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmise után érkezett a Vatikáni Rádió stúdiójába Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok püspöke, aki megosztotta a háromnapos vatikáni Európa-konferencián szerzett tapasztalatait.

2017. november 1. szerda

Konferenciával emlékeztek meg az V. keresztes hadjáratról Zágrábban

Október 27–28-án a Zágrábi Katolikus Egyetem és a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Horvátországi Főbiztosságának közös szervezésében történészkonferenciát rendeztek a horvát fővárosban, a 1217-ben II. András király által vezetett V. keresztes hadjárat emlékére –... »

2017. november 1. szerda

Konferenciát szerveznek a Vatikánban a nukleáris leszerelés előmozdítása érdekében

Ferenc pápa kezdeményezésére november 10–11-én konferenciát tartanak a Vatikánban „Az atomfegyvermentes világ és az átfogó fejlődés távlatai” címmel – adta hírül október 30-án Greg Burke szentszéki szóvivő.

2017. október 30. hétfő

Antonio Tajani: Szükségünk van egy igazi európai hazára!

Háromnapos konferenciát tartottak a Vatikánban „Újragondolni Európa jövőjét – Keresztény hozzájárulás az európai terv jövőjéhez” címmel. Október 28-án, szombaton délután a szinódusi aulában Ferenc pápa előtt felszólalt Antonio Tajani, az Európai Parlament néppárti elnöke... »

2017. október 30. hétfő

tovább »