Pedagógusokat köszöntöttek Szent Gellért napján Székesfehérváron

Gellért püspök ereklyéjének jelenlétében püspöki szentmisével, majd konferenciával köszöntötték a székesfehérvári egyházmegye fenntartásában vagy a területén működő katolikus iskolák pedagógusait szeptember 22-én.

2017. szeptember 25. hétfő

Hogyan éljünk? – Folytatódik a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme

Idén is elindult a Pécsi Egyházmegye Szabadegyetem konferenciasorozata, amelynek keretében arra keresik a választ az előadók, hogyan éljünk.

2017. szeptember 25. hétfő

A 21. századi egyházi művészetről rendez konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia

A 21. század keresztény egyházi művészetéről második alkalommal rendez konferenciát a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete szeptember 25–26-án a Pesti Vigadóban.

2017. szeptember 25. hétfő

A globális fenntarthatóságról rendeztek szimpóziumot Rómában a PPKE szervezésében

Szeptember 19-én tartották meg a globális fenntarthatóság nemzetközi szimpóziumát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szervezésében a Római Magyar Akadémián.

2017. szeptember 22. péntek

A kívülről és a belülről érkező fény – Szakrális építészeti konferencia Budapesten

Az Ars Sacra rendezvénysorozat keretében szeptember 19-én, kedden A fény címmel egész napos konferenciát rendeztek a FUGA Budapesti Építészeti Központban, a Magyar Építész Szövetség szervezésében. A mottót Kölcsey Ferenc Huszt című verséből vették a szervezők: „…s a haza fényre... »

2017. szeptember 20. szerda

Nemzetközi tanulmányi napokkal készültek a fiatalokkal foglalkozó jövő évi püspöki szinódusra

Politikai szerepvállalás, identitás, migráció, képzési helyek és növekedés – többek között ezekkel a témákkal foglalkoztak a szeptember 11. és 15. között Rómában tartott nemzetközi szemináriumon.

2017. szeptember 19. kedd

Isten Országában mindenki főszereplő – Thuróczy György a Háló mozgalom működéséről

A Háló mozgalomból indult 72 Tanítvány mozgalom szeptember 30-án egész napos teremtésvédelmi konferenciát tart Budapesten, a Bálna Rendezvényközpontban. Thuróczy György biofizikus kutatóval, a Háló mozgalom elnökével beszélgetünk.

2017. szeptember 17. vasárnap

Keleti kánonjogi világkongresszusnak adott otthont Debrecen

Szeptember 3. és 8. között rendezték meg a Keleti Kánonjogi Társaság (Society for the Law of the Eastern Churches) 23. világkongresszusát Debrecenben a Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezésében. A rangos nemzetközi kánonjogi kongresszusnak közel nyolcvan résztvevője volt.

2017. szeptember 13. szerda

A testvériség kihívása – Nemzetközi teológiai konferenciát rendeztek Strasbourgban

A European Society for Catholic Theology (ESCT – Európai Katolikus Teológiai Társaság) augusztus 30. és szeptember 2. között Strasbourgban tartotta kétévente megrendezett nemzetközi konferenciáját „A testvériség kihívása” címmel.

2017. szeptember 8. péntek

Óvodapedagógusoknak tartottak továbbképzést a Pécsi Egyházmegyében

Szakmai délutánt szervezett a Pécsi Egyházmegye az általa fenntartott óvodákban dolgozó pedagógusoknak szeptember 4-én. A képzés témája a kisgyermek és a hit volt.

2017. szeptember 5. kedd

Egyháztörténeti konferenciát szerveztek a veszprémi hittudományi főiskolán

„A változás évszázada – A hitélet változásai a 16. századi veszprémi egyházmegye területén” címmel augusztus 30–31-én egyháztörténeti konferenciának adott otthont a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola. Az eseményről Karlinszky Balázs, a főegyházmegyei levéltár... »

2017. szeptember 4. hétfő

28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia – Fröhlich Ida kapta a Gnilka-díjat

„A Római levél értelmezése az ortodox teológiában, a reneszánszban, a reformáció korában és a mai bibliatudományban” címmel rendezték meg a 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát augusztus 28. és 30. között. Az eseményen került sor a Gnilka-díj átadására, melyet idén... »

2017. augusztus 30. szerda

A törvények, amiket megalkottok, legyenek a párbeszéd hídjai! – Ferenc pápa a törvényhozókhoz

Ferenc pápa az augusztus 27-i, vasárnap déli Úrangyala imádságot követően az Apostoli Palota Kelemen termében találkozott a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózata Róma környékén tartott konferenciájának résztvevőivel.

2017. augusztus 28. hétfő

Az egyetlen megengedett extremizmus a szeretet szélsősége! – A Rimini Meeting hatodik napja

Augusztus 20. és 26. között tartják a világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiválját, a Rimini Meetinget. A 38. alkalommal megrendezett találkozó hatodik, utolsó teljes napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora adott helyszíni tudósítást.

2017. augusztus 27. vasárnap

Ferences pedagógiai napokat rendeztek Esztergomban

A Ferences Alapítvány és a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány augusztus 24-én és 25-én szervezte meg a III. Ferences Pedagógiai Napokat Esztergomban. A rend által fenntartott összes hazai közoktatási intézményből érkeztek pedagógusok a kétnapos programra.

2017. augusztus 27. vasárnap

„A terrorizmus a vallásos kultúra elvesztésének következménye” – A Rimini Meeting ötödik napja

Augusztus 20. és 26. között tartják a világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiválját, a Rimini Meetinget. A találkozó ötödik napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora adott helyszíni tudósítást.

2017. augusztus 26. szombat

„Mit teszek azért, hogy békében lehessek a mellettem élőkkel?” – A Rimini Meeting negyedik napja

Augusztus 20. és 26. között tartják a világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiválját, a Rimini Meetinget. A találkozó negyedik napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora adott helyszíni tudósítást.

2017. augusztus 25. péntek

Bemutatták az „500 hangú Biblia” CD-változatát Szegeden

Szegeden augusztus 17-én mutatták be a magyar nyelvjárásokat is dokumentáló hangos Biblia CD-változatát. Az „500 hangú Biblia” ötszáz, a Kárpát-medence különböző tájegységeiről származó önkéntes részvételével született meg.

2017. augusztus 21. hétfő

A Vajdaság ad otthont a Boldogasszony Iskolanővérek IV. nevelési konferenciájának

Augusztus 22. és 24. között „Küldetésem van!” mottóval a Vajdaságban tartja háromnapos mozgó képzőkonferenciáját a Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi rendtartománya.

2017. augusztus 20. vasárnap

Emlékezés, megbocsátás béke témában tartottak nemzetközi ifjúsági összejövetelt Lengyelországban

„A megbocsátás és az irgalom gesztusai nem választható lehetőség az Egyház számára, hanem önazonosságának alkotó része, ennélfogva kötelező” – mondta Wojciech Polak bíboros érsek, lengyel prímás augusztus 16-án, a Maximilian Kolbe alapítvány által szervezett nemzetközi... »

2017. augusztus 19. szombat

tovább »