Konferenciával emlékeztek a magyar görögkatolikusok első nagygyűlésének 150. évfordulóján

Százötven éve, 1868. április 16–17-én gyűltek össze első alkalommal a magyar görögkatolikus parókiák képviselői Hajdúdorogon, hogy közös jövőjükről közösen gondolkodjanak. Az évforduló alkalmából tudományos konferenciával emlékezett a Szent Atanáz Görögkatolikus... »

2018. április 15. vasárnap

„Nem bűnösöket akarunk keresni” – Folytatódott a bencés rendtörténeti konferenciasorozat

Április 13-án tartották a „Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején” című tudományos konferenciasorozat harmadik alkalmát Budapesten, a Magyar Nemzeti Levéltárban.

2018. április 14. szombat

Új tagokkal bővült a vendégváró kolostorok nemzetközi hálózata – Pannonhalma is feltöltődésre hív

Az osztrák alapítású Klösterreich egyesület az idei évben is bővült új tagokkal. A huszonhat tagot számláló nemzetközi kolostorhálózat Bécsben, a Melker Stiftkellerben tartotta évadnyitó tájékoztatóját április 11-én. Pannonhalmát, a hálózat egyedüli magyar tagját Dejcsics... »

2018. április 13. péntek

Korunk kihívása az információrobbanás – Konferencia a korszerű természettudományos nevelésről

Az Öveges József Tanáregylet április 13-án „A korszerű természettudományos nevelés szolgálatában” címmel országos konferenciát szervezett a Katolikus Pedagógiai Intézetben, Budapesten. A rendezvény fővédnöke Freund Tamás neurobiológus, egyetemi tanár, az MTA alelnöke... »

2018. április 13. péntek

Elengedhetetlen, hogy Jézusról beszéljünk – Jezsuita iskolaigazgatók európai konferenciája Loyolában

Február 27. és március 2. között tartotta idei konferenciáját Loyolában az alap- és középfokú európai jezsuita iskolákat tömörítő szervezet, a Jesuit European Committee for Primary and Secondary Education (JECSE).

2018. április 12. csütörtök

Magyar résztvevők a nemzetközi cigánypasztorációs konferencián Belgiumban

Április 6. és 8. között tartották a Katolikus Nemzetközi Bizottság a Cigányokért (CCIT) idei konferenciáját „Gyakorlat és áhítat a népi vallásosságban” címmel a Belgiumi Banneux-ban. A zárószentmisét Peter Turkson bíboros mutatta be.

2018. április 11. szerda

Van egy hatalom az életünk felett – Konferenciát tartottak Billy Grahamről és Martin Luther Kingről

A februárban elhunyt amerikai prédikátor, Billy Graham és az ötven éve meggyilkolt Martin Luther King emlékére rendezett konferenciát a Magyar Baptista Egyház (MBE) és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége április 9-én Budapesten.

2018. április 11. szerda

Prohászka Ottokárra emlékeztek halálának évfordulója alkalmából

A Székesfehérvári Egyházmegye és a Központi Szeminárium szervezésében a szeminárium épületének dísztermében konferenciával, valamint az Egyetemi templomban szentmisével emlékeztek meg Prohászka Ottokár püspök halálának 91. évfordulójáról április 7-én.

2018. április 10. kedd

A világ reménytelenségét a hitünk győzi le – Az irgalom konferenciája Kaposváron

Április 7-én az irgalom városa volt Kaposvár. A székesegyházban és a közelében álló épületekben rendezték meg ugyanis az Isteni Irgalmasság kilencedik konferenciáját, „Bizalom az irgalmas Istenben” címmel.

2018. április 8. vasárnap

Istennek nincs bankszámlája, az én bankszámlám az övé – Keresztény vállalkozók konferenciája

Második alkalommal rendezték meg az országos keresztény vállalkozói konferenciát Budapesten. Április 5-én a Duna Palotában a szakemberek mellett Pál Feri atya, Böjte Csaba testvér, Hodász András atya is előadást tartott.

2018. április 6. péntek

A szegények orvosára emlékeztek Dunaszerdahelyen

A Remény szlovákiai magyar katolikus hetilap a Szent Erzsébet Szabadegyetemmel közösen konferenciát rendezett március 24-én a tizenöt évvel ezelőtt boldoggá avatott Batthyány-Strattmann László tiszteletére a dunaszerdahelyi Vermes-villában.

2018. március 27. kedd

A belső erő forrásai témában rendezték meg a XI. Kárpát-medencei Női Szümpoziont Debrecenben

Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg március 14. és 16. között a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott debreceni Boldog Terézia Szakkollégium női szümpozionját, amely évről évre valamely, a női személyiségfejlődéshez kapcsolódó téma több szempontú feldolgozását... »

2018. március 21. szerda

A legcsodálatosabb ajándék és a legfélelmesebb titok – Sapientia-nap az Eucharisztiáról

Az Eucharisztiáról szólt a március 17-én megtartott Sapientia-nap egész napos konferenciája a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

2018. március 18. vasárnap

Lengyel és magyar főpásztorok ünnepelnek együtt Veszprémben

Március 15-től 29-ig rendezik meg a Magyar–Lengyel Barátság Hetét Veszprémben. A programsorozatról március 8-án tartottak sajtótájékoztatót a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

2018. március 9. péntek

Konferenciát tartottak az időskorról a pécsi és a dél-tiroli hittudományi főiskola együttműködésével

A Brixeni Filozófiai-Teológiai Főiskola és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola közös konferenciát tartott február 28-án a dél-tiroli Brixenben. A konferencián kilenc pécsi oktató és hallgató vett részt.

2018. március 8. csütörtök

„Legyen az ima számodra létszükséglet” – A Jézus-imáról tartottak konferenciát Budapesten

„A Jézus-ima és a keleti kereszténység ΙΙ. Imaélet a monostorban és azon kívül” címmel tartottak konferenciát március 3-án ortodoxok és katolikusok közös szervezésében. Az eseménynek a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adott otthont, miként a 2015-ben rendezett... »

2018. március 6. kedd

Cigányok a tudományos életben – Roma napi konferencia Vácon

A cigányok tudományos életben betöltött szerepéről, a roma értelmiség életéről, lehetőségeiről rendeztek tanácskozást március elsején a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán (AVKF). A rendezvényen roma kutatók, szakemberek tartottak előadást különféle témákban.

2018. március 2. péntek

A palliatív kezelésről tartanak nemzetközi konferenciát Rómában

Február 28-án kétnapos konferencia kezdődött a gyógyíthatatlan betegek ápolásáról a római Austinianum Intézetben, a Pápai Életvédő Akadémia szervezésében. A megbeszélések célja, hogy a végső stádiumban lévő betegek gondozására irányítsa a figyelmet, és így senkinek ne... »

2018. március 1. csütörtök

Székely János volt a nyíregyházi görögkatolikus főiskola romapasztorációs programsorozatának vendége

Február 20-án folytatódott a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a romapasztorációval foglalkozó kerekasztalbeszélgetés-sorozat. Ez alkalommal Székely János szombathelyi megyéspüspök előadását követően a résztvevők jó, bevált cigánypasztorációs gyakorlatokat... »

2018. február 23. péntek

A piaristák és a főváros – Konferenciával zárult a rend évfordulója

A Piarista Rend Magyar Tartománya központi gyűjteményei „A piaristák és a főváros” címmel történeti konferenciát rendeztek február 21-én a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében.

2018. február 22. csütörtök

tovább »