Nemzetközi médiakonferenciát tartanak Lourdes-ban – Először adják át a Jacques Hamel-díjat

Szalézi Szent Ferenc emléknapjához kapcsolódva Lourdes-ban január 24. és 26. között nemzetközi konferenciát rendeznek katolikus újságíróknak. A program központi témája: „A média és az igazság”.

11:34

Új könyv jelent meg a bencések helyzetéről a pártállami diktatúra idején

Január 22-én, hétfőn délelőtt a Magyar Nemzeti Levéltárban mutatták be a „Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején I.” című tanulmánykötetet. A rendezvényen betegség miatt nem tudott jelen lenni Várszegi Asztrik püspök, leköszönő főapát.

2018. január 22. hétfő

A lelki ökumené útján – Konferenciát rendeztek az úrvacsoráról

Az utolsó vacsora különféle megközelítési módjairól, olvasatairól rendeztek ökumenikus konferenciát a Párbeszéd Házában január 20-án. A tanácskozás fő előadását Peter Neuner katolikus teológus, a keresztény egységtörekvés egyik legtekintélyesebb szakértője tartotta.

2018. január 22. hétfő

Rómában konferenciasorozatot rendeznek az Európai Unió alapító atyáiról

A római vikariátus három találkozó keretében előadás-sorozatot indít Alcide De Gasperi, Konrad Adenauer és Robert Schuman, az Európai Unió alapítóinak tevékenységéről. A programra január 11-én, 18-án és 25-én kerül sor a lateráni palotában.

2018. január 11. csütörtök

2018 a vallásszabadság éve – Felekezetközi ünnepség Tordán

Az 1568-as tordai országgyűlés vallásügyi határozata elfogadásának 450. évfordulója alkalmából a vallásszabadság évének nyilvánította 2018-at a Magyar Unitárius Egyház. A jubileumról január 13-án felekezetközi hálaadó ünnepség keretében emlékeznek meg a Kolozs megyei település... »

2018. január 10. szerda

Lelkigondozóknak tartottak szakmai napot Zalaszentlászlón

Gyermekvédelemben és idősotthonokban dolgozó lelkigondozóknak szervezett kétnapos szakmai-lelki találkozót a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF). December 12–13-án Zalaszentlászlón gyűltek össze az ország 19 megyéjéből és a fővárosból a lelkigondozás felelősei.... »

2017. december 17. vasárnap

Megerősödni a szolgálatra – cigánypasztorációs konferencia Egerben

„Figyelmünk központjában a család” – 15. alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben. December 14. és 16. között a Szent János Házban gyűltek össze a szolgálatban elkötelezett cigány és nem cigány emberek szakmai, lelki feltöltődésre.

2017. december 16. szombat

Akit megaláznak, azt fölmagasztalják – papi sorsok ’56 után

A Kádár-rezsim egyházpolitikájáról és az 1956-os forradalmat követő megtorlásról rendeztek konferenciát december 15-én az Országház Felsőházi termében. A „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” című rendezvényen részt vett Veres András, az MKPK elnöke és Székely János... »

2017. december 15. péntek

Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök

Halálra ítélve – Konferenciát rendeznek a korai Kádár-korszak egyházpolitikájáról

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” címmel rendez egyháztörténeti konferenciát december 15-én az Országház felsőházi üléstermében.

2017. december 8. péntek

Párbeszéd a közoktatásról a Pécsi Egyházmegyében

A közoktatással foglalkozó intézmények, szervezetek vezetőinek és képviselőinek szervezett konferenciát a Pécsi Egyházmegye november 27-én, illetve december 1-jén. A találkozók célja a meglévő kapcsolatok megerősítése és további együttműködési lehetőségek keresése... »

2017. december 5. kedd

Konferenciával emlékeztek Pétery József püspökre Vácon

November 27-én a váci püspöki palota dísztermében emlékeztek Pétery József váci püspök pappá szentelésének 105., püspökké szentelésének 75., és halálának 50. évfordulójára. Az évforduló alkalmából „Misericordias Domini in aeternum cantabo” címmel tudományos konferenciát... »

2017. december 2. szombat

Hétéves a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Konferenciával és díjátadóval ünnepelte alapításának hetedik évfordulóját a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat. A november végén Máriapócson megrendezett eseményen a szervezet közel háromszáz munkatársa vett részt.

2017. november 30. csütörtök

Megrendezték a Gál Ferenc Főiskolán az országos resztoratív konferenciát

A Gál Ferenc Főiskola (GFF) a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetével (SZEGEPI) közösen november 17-én Szegeden tartotta meg a II. Országos Resztoratív Konferenciát (OREKO).

2017. november 28. kedd

Miért ér többet egy bébifóka élete egy ember életénél? – Életvédelmi konferencia a MEÖT székházában

Az abortuszról, a mesterséges megtermékenyítési eljárásokról és a pornográfia hatásairól tartottak életvédelmi konferenciát Budapesten, a Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának dísztermében november 24-én.

2017. november 24. péntek

Keresztény nevelési konferenciát rendeztek a Pécsi Egyházmegye pedagógusainak

A Pécsi Egyházmegye november 17-én továbbképzést szervezett a köznevelési intézményeiben dolgozó pedagógusoknak. A szakmai nap fókuszában a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés állt.

2017. november 22. szerda

Hitoktatók továbbképzését tartották Székesfehérváron

A digitális kor gyermekeinek megismerése volt a témája a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatói továbbképzésének október 18-án.

2017. november 22. szerda

Konferenciát rendeztek a felvidéki Bacsfa-Szentantalon a fatimai jelenések jubileumi évében

November 17-én konferenciát rendeztek a csallóközi Bacsfa-Szentantalon, melynek fővédnöke Haľko József pozsonyi segédpüspök volt. A rendezvény témái a Szűzanya fatimai jelenéseihez kapcsolódtak – László Mónika tájékoztatott az eseményről.

2017. november 20. hétfő

A pápa üzenete a bonni klímakonferenciára: A technikai megoldások szükségesek, de nem elegendőek

A november 17-éig tartó 23. ENSZ-klímacsúcson a párizsi megállapodás részleteinek kidolgozásáról tárgyaltak az országok képviselői Bonnban. Üzenetében Ferenc pápa elégedettségét fejezi ki a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény miatt, ám súlyos aggodalmát a vállalt elkötelezettség... »

2017. november 19. vasárnap

A Szentföldre tettek virtuális utazást a Sapientia-nap résztvevői

„A Szentföld” címmel rendezték meg november 18-án Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola őszi tanulmányi napját.

2017. november 19. vasárnap

tovább »