Bemutatjuk az öt leendő bíborost

Ferenc pápa június 28-án, a rendes konzisztórium keretében új bíborosokat kreál a Szent Péter-bazilikában; a szertartáson részt vesz Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

2017. június 27. kedd

Bíborosi konzisztóriumra készülnek szenttéavatási ügyekben

Ferenc pápa húsvét után nyilvános konzisztóriumot tart több boldog kanonizálása ügyében.

2017. április 13. csütörtök

„Isten beeresztett minket szeretetébe” – Erdő Péter bíboros a konzisztóriumról és a szentévről

Erdő Péter bíboros Vértesaljai Lászlónak, a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adása főszerkesztőjének adott interjút, amelyben többek között a bíborosi testület új tagjairól és az irgalmasság szentéve hazai eredményeiről szólt.

2016. november 23. szerda

Ferenc pápa a bíborosoknak: Óvakodjunk az ellenségben gondolkodás vírusától!

November 19-én délelőtt a Szentatya tizenhét új bíborost kreált a Szent Péter-bazilikában tartott nyilvános, rendes konzisztórium keretében. A bíborosi testület előtt elmondott beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2016. november 20. vasárnap

Ferenc pápa kezet csókolt a kommunista rezsim alatt üldöztetést szenvedett új albán bíborosnak

Ferenc pápa november 19-én konzisztóriumot tartott a Szent Péter-bazilikában, melynek során tizenhét új bíborost kreált. Az új bíborosok között van két nyugalmazott érsek, egy püspök, valamint egy áldozópap is, akiket szolgálatuk és tanúságtételük elismeréseképpen nevezett... »

2016. november 19. szombat

Mario Zenari bíborosi kinevezése után is szíriai apostoli nunciusként szolgál

Az október 9-i Úrangyala imádság alkalmával Ferenc pápa az új bíborosok között elsőként jelentette be a szíriai apostoli nuncius, Mario Zenari érsek nevét.

2016. október 11. kedd

A pápa konzisztóriumot tart Teréz anya szentté avatása ügyében

A Pápai Szertartások Hivatala március 7-i tájékoztatása szerint Ferenc pápa nyilvános konzisztóriumot hívott össze március 15-én tíz órára az Apostoli Palota konzisztóriumi termébe.

2016. március 9. szerda

Személyi változások a Piarista Rend Magyar Tartományában

A nyár során a Piarista Rend Magyar Tartományához tartozó több intézmény élére új igazgatót nevezett ki a tartomány vezetése, emellett az asszisztensek és a rendházak terén is történt változás – tájékoztat a rendtartomány sajtószolgálata.

2015. szeptember 2. szerda

Jorge Mario Bergoglio 14 évvel ezelőtt lett bíboros

14 évvel ezelőtt, 2001. február 21-én kreálta bíborossá II. János Pál pápa Buenos Aires akkori érsekét, Jorge Mario Bergogliót. A Vatikáni Rádió felidézett egy akkori, az argentin La Nacion lapnak készített interjút Bergoglio bíboros érsekkel a kinevezés kapcsán. A Vatikáni Rádió... »

2015. február 21. szombat

Erdő Péter a kúria reformjáról: az elmúlt két évben pozitív fordulat ment végbe

Ferenc pápa a kúria reformjára vonatkozó irányvonalak és javaslatok jelenlegi állapotának bemutatása céljából február 12-13-ra rendkívüli konzisztóriumot, február 14-15-re egy következő bíborosi konzisztóriumot hívott össze, amikor húsz új bíborost kreált.

2015. február 15. vasárnap

Bemutatjuk az egyház húsz új bíborosát

Húsz új bíboros tizennyolc országból – ezzel tovább erősödik a bíborosi kollégium nemzetközisége. Ferenc pápa február 14-re hívta össze a bíborosi konzisztóriumot, amelynek keretében húsz új bíborost kreál. Rövid életrajzukat ismertetjük, képet adva országuk helyzetéről is.... »

2015. február 14. szombat

Konzisztórium: decentralizáció, szubszidiaritás és gazdasági kérdések

Federico Lombardi szentszéki szóvivő a Ferenc pápa által február 12-13-ra összehívott rendkívüli bíborosi konzisztórium csütörtök délutáni, és péntek délelőtti üléséről adott tájékoztatást - tudósít a Vatikáni Rádió.

2015. február 13. péntek

XVI. Benedek jelen lesz a holnapi konzisztóriumon

XVI. Benedek elfogadta Ferenc pápa meghívását a holnapi konzisztóriumra, melynek keretében a Szent Péter-bazilikában húsz új bíborost kreál a Szentatya – tájékoztat a Zenit hírportál.

2015. február 13. péntek

Konzisztórium: két új kongregáció a tervek között

Csütörtökön délben Federico Lombardi szentszéki szóvivő sajtótájékoztatót tartott a bíborosi konzisztórium délelőtti üléséről. A Vatikáni Rádió hírét adjuk közre.

2015. február 13. péntek

Ferenc pápa: A Római Kúria reformja nem öncélú

Február 12-én, csütörtökön megkezdődött a kétnapos konzisztórium, amelyre a Bíborosi Kollégium tagjai, vagyis a világ összes bíborosa meghívást kapott – tájékoztatott a Vatikáni Rádió.

2015. február 12. csütörtök

Megkezdődött a pápa és a bíborosi tanács nyolcadik ülése

A Szent Márta-házban február 9-én délelőtt Ferenc pápa jelenlétében megkezdődött a bíborosi tanács nyolcadik ülése, melynek résztvevői a Római Kúria reformtervezetén dolgoznak – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

2015. február 10. kedd

Ferenc pápa az afrikai egyház súlypontjairól

Ferenc pápa február 7-én a Konzisztórium-teremben fogadta az afrikai és madagaszkári püspöki konferenciák római szimpóziumának húsz tagját – számol be a Vatikáni Rádió.

2015. február 8. vasárnap

Maradiaga bíboros a római kúria reformjáról

„A kúriának a Ferenc pápa által akart reformja nagy valószínűséggel ebben az évben, 2015-ben befejeződik egy apostoli konstitúció megjelenésével” – nyilatkozta Oscar Maradiaga hondurasi bíboros-érsek január 9-én spanyol újságoknak a kúria reformjának terveiről.

2015. január 11. vasárnap

Cañizares bíboros javasolja a bíborosi kollégium létszámának növelését

A VI. Pál pápa által százhúsz főben megállapított pápaválasztó bíborosi kollégium létszámának a kibővítését javasolja az a dokumentum, melyet hónapokkal ezelőtt mutatott be Ferenc pápának Antonio Cañizares Llovera bíboros, az Istentiszteleti Kongregáció egykori... »

2015. január 10. szombat

20 új bíborost nevezett ki Ferenc pápa

20 új bíboros 18 országból – ezzel tovább erősödik a bíborosi kollégium nemzetközisége. Ferenc pápa január 4-én az Úrangyala imádságot követően közzétette az új bíborosok névsorát. A Szentatya február 14-re hívja össze a bíborosi konzisztóriumot, amelynek keretében 20 új... »

2015. január 4. vasárnap

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle