Szentszéki nagyköveteknek szerveztek kurzust Szűz Máriáról

Mariológiai képzést indítottak április 16-án szentszéki nagykövetek számára. A kurzust a római Antonianum ferences egyetemen tartják, amely egyben a Nemzetközi Pápai Mariológiai Akadémia (Pontificia Academia Mariana Internationalis – PAMI) székhelye is.

2018. április 19. csütörtök

Török Csaba az Egyház jövőjéről: A szekularizációt lehet áldásnak is tekinteni?

„Az Egyház jövője” címmel tartott előadást Török Csaba teológus, egyetemi tanár, az MKPK televíziós referense a budapesti Szent Szabina bencés kápolnában április 12-én, a havonta megrendezett „Bencés Bár” keretében.

2018. április 18. szerda

Tízéves a londoni Szent István Ház – Püspöki misével és koncerttel ünnepelt a magyar közösség

Tízéves az angliai magyarok egyik legnagyobb központja, a londoni Szent István Ház. A jubileumi ünnepséget április 15-én tartották, ennek keretében Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be hálaadó... »

2018. április 17. kedd

Új megközelítésben a régi tananyag a nyergesújfalui szalézi középiskolában

„Zafféry Akadémia” címmel szervez ismeretterjesztő előadás-sorozatot diákjai számára a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskola. Az eddigi három alkalmon aktuális témákról beszélt a fiataloknak Schalk Zsolt, az iskola történelemtanára.

2018. április 17. kedd

Több száz ferences óra – Nyílt levél a Lánchíd Rádió vezetésének

Dobszay Benedek ferences tartományfőnök az alábbi nyílt levelet írta az április 10-én, kedden éjfélkor elhallgatott Lánchíd Rádió vezetésének.

2018. április 13. péntek

Új keresztet állítottak Szárliget mellett nagypénteken

A budapesti székhelyű Szentimrevárosi Egyesület Szárliget lakóival közösen helyreállította a tönkrement Magyar Vértanúk Keresztjét a település melletti 384 méter magas Zuppa-tetőn. Az újonnan készített fakeresztet március 30-án, nagypénteken állították fel.

2018. április 4. szerda

Párizsban meggyilkoltak egy zsidó asszonyt – A francia püspökök nyilatkozatot adtak ki

Egy 85 éves, párizsi zsidó asszonyt, Mireille Knollt március 23-án megöltek az otthonában, amit a gyilkosság után felgyújtottak. A francia püspökök március 28-án, nagycsütörtökön közleményt adtak ki, melyben kinyilvánították testvéri közelségüket zsidó barátaik felé.

2018. március 30. péntek

Fókuszban a család- és gyermekjóléti szolgáltatások – Katolikus módszertani nap Csákváron

A Katolikus Szeretetszolgálat szervezésében március 21-én Csákváron rendezték meg a Katolikus Módszertani Központ idei első minősített szakmai napját „Fókuszban a család- és gyermekjóléti szolgáltatások” címmel.

2018. március 27. kedd

Kiss-Rigó László püspök Gyula város díszpolgára címet kapott nemzeti ünnepünkön

Tizenkét önkormányzati kitüntetést adott át Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülés keretében. A Gyula város díszpolgára címet idén Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke vehette át.

2018. március 21. szerda

A bíróságon halt meg az idős nővér, aki nem akarta eladni Katy Perrynek a rendházukat

A 89 éves Catherine Rose Holzman nővér március 8-án esett össze egy Los Angeles-i bíróságon, ahol a Katy Perry popsztárral évek óta folyó per kapcsán kellett megjelennie.

2018. március 14. szerda

Az ír püspökök az élet védelmére hívnak a májusi népszavazás előtt

A májusi referendumtól és a parlament döntésétől függ, hogy életbe lép-e az új törvény, amely mindenki számára elérhetővé tenné az abortuszt a terhesség tizenkettedik hetéig. Az ír püspökök számos fórumon szólaltak fel a közelmúltban az élet védelmében.

2018. március 13. kedd

Bolognában tartották az olaszországi magyarok találkozóját

Az Olaszországban élő magyar közösség tagjait március 10–11-én Bolognába hívta Németh László olaszországi magyar főlelkész. A program elején a résztvevők képviselőit fogadta Matteo Zuppi bolognai érsek.

2018. március 13. kedd

Erdő Péternél jártak a 72 Tanítvány Mozgalom vezetői

Erdő Péter bíboros, prímás február 21-én a budavári Prímási Palotában fogadta a 72 Tanítvány Mozgalom képviselőit, akik tájékoztatták a főpásztort idén tervezett programjaikról.

2018. február 22. csütörtök

Ferenc pápa az olasz posta alkalmazottaihoz: Személyes törődéssel forduljatok az ügyfelekhez!

„Az olasz nemzet történetében az egységet szolgáltátok, amikor segítettetek a családoknak, hogy egymással kapcsolatot tartsanak. Folytassátok ezt a szolgálatot személyes törődéssel, felelős tisztességgel!” – biztatta Ferenc pápa február 10-én az olasz posta alkalmazottjait.

2018. február 12. hétfő

Görögkatolikus farsangi bált tartottak Nyíregyházán

Közül kétezren vettek részt a nyíregyházi Continental Arénában tartott görögkatolikus farsangi bálon február 3-án.

2018. február 5. hétfő

„Gyújts egy szál gyertyát az emberkereskedelem ellen” – Budapest is csatlakozik az emléknaphoz

Ferenc pápa Szent Bakhita-imanapi felhívásához már a kezdetek, azaz 2015 óta csatlakoztak a magyarországi hívek is. Február 8-án a józsefvárosi Szent Rita-templomba várják gyertyagyújtásra az emberkereskedelem és a modern kori rabszolgaság áldozataiért fohászkodni... »

2018. február 2. péntek

Erdő Péter a Columbia Egyetemen: Az erkölcsi törvényt összemorzsolja a relativizmus

A demokrácia alapjaiban rendül meg napjainkban – mondta Erdő Péter bíboros, prímás a Columbia Egyetemen tartott, „Vallás és egyház a világi államban” című előadásában január 29-én.

2018. február 1. csütörtök

Erdő Péter bíboros előadást tartott a Columbia Egyetemen

Erdő Péter bíboros, prímás január 27-től február 3-ig New Yorkban tesz látogatást. Ennek keretében január 29-én előadást tartott a Columbia Egyetemen „A vallás és az egyházak szerepe a világi államban” címmel.

2018. január 30. kedd

Ferenc pápa az antiszemitizmusról: A felelősség és az emlékezet oltás a közöny vírusa ellen

Az antiszemitizmus elleni fellépés jegyében tartott január 29-én nemzetközi konferenciát az EBESZ Rómában. A Szentatya az Apostoli Palota Kelemen termében fogadta a résztvevőket.

2018. január 29. hétfő

Tőkés László: Az EP nyilvánítsa a tordai vallásbékét kiemelt jelentőségű európai értékké

Az Európai Parlament (EP) nyilvánítsa a tordai vallásbékét kiemelt jelentőségű európai értéknek, továbbá január 13-át a vallásszabadság európai emléknapjának – kezdeményezte Tőkés László európai parlamenti képviselő Brüsszelben január 23-án.

2018. január 28. vasárnap

tovább »