Sajtótájékoztatót tartottak a keresztény szemléletű vezetőképzés beindításáról Kaposváron

A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara június 18-án mutatta be új, szakirányú továbbképzési szakát, amely a „Keresztény értékrendű vezetés” nevet viseli.

11:05

Ferenc pápa: A diktatúrák a rágalmazó kommunikációval kezdődnek

A botrányról szóló hírek vonzzák az embereket, és ezt a rossz szándékú hatalom kihasználja, hogy lerontsa mások hírnevét. Innen már csak egy lépés, hogy ténylegesen elpusztítsa az embert, mint az a zsidókkal történt az elmúlt évszázadban – mondta Ferenc pápa június 18-i reggeli... »

2018. június 18. hétfő

Ferenc pápa a családi társulatok fórumához: Tanúsítsátok a családi szeretet örömét!

A pápa június 16-án délben az Apostoli Palota Kelemen termében fogadta az olasz Családi Társulatok Fórumának mintegy százötven tagját.

2018. június 16. szombat

Megnyílt a Szent Márton Kölcsönkönyvtár Szombathelyen

Június 8-án újra megnyitotta kapuit a Szent Márton Kölcsönkönyvtár Szombathelyen. A régi-új intézményt Székely János megyéspüspök áldotta meg.

2018. június 14. csütörtök

Misézni készülő papot öltek meg a Fülöp-szigeteken

Richmond Nilo a harmadik pap, aki az elmúlt hat hónapban életét vesztette az ázsiai országban. A lelkipásztor Saragozza városában a Havas Boldogasszony-kápolna oltára mögött állt, amikor halálosan megsebesítették június 10-én, vasárnap.

2018. június 13. szerda

A #MeToo kampányhoz kapcsolódva a Vanity Fair felhívja a figyelmet a vallásuk miatt üldözött nőkre

A Vanity Fair magazin olasz kiadásában a Szükséget Szenvedő Egyház szervezet híres színésznőkhöz fordul, hogy hívják fel a figyelmet a rabszolgasorba vetett nők helyzetére, törjék meg a tragédiát övező közönyt: a #MeToo legyen mindenkié, azoké a nőké is, akik hitük miatt... »

2018. június 8. péntek

Időszerű, hasznos és szükséges – Ötvenéves a felszabadítási teológia

Görföl Tibor, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola docense, a Vigilia főszerkesztő-helyettese írását adjuk közre.

2018. június 8. péntek

Ferenc pápa üzenetben köszönti a felszabadítási teológia kilencvenéves atyját

Holnap, június 8-án tölti be 90. életévét Gustavo Gutiérrez Merino, a híres perui domonkos teológus, akit általánosan a felszabadítási teológia atyjaként tartanak számon.

2018. június 7. csütörtök

Öt lovagrend tagjai találkoztak Pápán

A 2017-ben alakult, öt lovagrendet tömörítő Kavalier Penta Liga lovagjai idén is a pápai Esterházy-kastélyban gyűltek össze, hogy megbeszéljék tevékenységüket, terveiket. A május 26-i eseményen Mail József apát, plébános, érseki helynök és Szijártó László esperes, plébános... »

2018. június 7. csütörtök

Ferenc pápa az újságírókhoz: Beszéljetek a perifériákról, az igazságról és a reményről

A Szentatya június 4-én, hétfőn délben az Apostoli Palota Kelemen termében fogadta a neves olasz újságíró, Biagio Agnes nevét viselő alapítvány hetvenfős küldöttségét.

2018. június 6. szerda

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Obando Bravo nicaraguai bíboros halálára

Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét Miguel Obando Bravo SDB bíboros halála miatt. Managua nyugalmazott érseke június 3-án hunyt el, 92 éves korában.

2018. június 5. kedd

A konfliktus politikai, és nem vallási eredetű – A közép-afrikai vallási vezetők a kiutat keresik

A Közép-afrikai Köztársaság vallási felekezeteinek fóruma körlevelet adott ki, melyben az utóbbi időben az ország egyes területein és a fővárosban, Banguiban kialakult válság kérdéseit tárgyalják.

2018. június 5. kedd

Igazat adott a bíróság a cukrásznak, aki nem készítette el a meleg pár esküvői tortáját

A denveri cukrász vallási okokra hivatkozva nem készítette el David Mullins és Charlie Craig esküvői tortáját. Június 4-én a legfelsőbb bírósági döntés most neki adott igazat a több bírósági fórumot is megjárt ügyben.

2018. június 4. hétfő

Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért

„Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért” – ezzel a címmel indított online aláírásgyűjtést a CitizenGo nemzetközi civil szervezet június 4-én. A petícióhoz tartozó, Magyarország döntéshozóihoz szóló levelet teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 4. hétfő

Portugáliában győzött az élet: nem szavazták meg az eutanáziatörvényeket

A portugál parlament május 29-én négy eutanáziát legalizáló törvénytervezetről szavazott a baloldali radikális kormány kezdeményezésére, de a tervezetek nem érték el a bevezetésükhöz szükséges szavazati arányt.

2018. június 1. péntek

Fát ültettek a székesfehérvári püspökség kertjében az első világháború hőseinek emlékére

A székesfehérvári püspökség kertjében május 29-én egy díszkörtefát ültettek, amivel az „Ültessünk fát az I. világháború emlékére a Kárpát-medencében!” címmel indított akcióhoz csatlakoztak.

2018. június 1. péntek

Szűz Máriát köszöntötték a Monostorapáti melletti egykori almádi bencés monostornál

Május 21-én, pünkösdhétfőn, Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján szabadtéri szentmisét mutattak be a Veszprém megyei Monostorapáti keleti határában, az Eger-patak völgyében, az egykori Almád település Boldogságos Szűz Mária és Mindenszentek bencés monostorának... »

2018. május 30. szerda

Védtelenül hagyták a magzatokat a szavazók – Az abortusz mellett döntött az írek többsége

Május 25-én, pénteken Írországban népszavazást tartottak arról, hogy lazítsák-e az országban az abortuszra vonatkozó szigorú korlátozást. Szombat estére kiderült: az ország elsöprő mértékben az abortusz mellett voksolt, az élet fogantatástól való szentsége és védelme nem tud... »

2018. május 27. vasárnap

Ferenc pápa a Centesimus Annus Pro Pontifice alapítvány jubileumi konferenciáján

Május 24. és 26. között tartotta Rómában a Centesimus Annus Pro Pontifice alapítvány jubileumi konferenciáját, melyen megemlékeztek a szervezet alapításának 25. évfordulójáról. Ferenc pápa május 26-án, szombaton fogadta a nemzetközi konferencia tagjait.

2018. május 26. szombat

A túlzott individualizmusnak súlyos ára van – Paglia érsek az abortuszról szóló ír népszavazásról

Az exit poll eredmények szerint az írek többsége, 68 százaléka a terhességmegszakítás liberalizálását támogatta az erről tartott május 25-i népszavazáson. Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke szerint olyan kultúrában élünk, amelyik háttérbe szorítja a... »

2018. május 26. szombat

tovább »