Lelkigyakorlatot szerveztek hajléktalanoknak Püspökszentlászlón

Július 6–9. között a Remény Háza – Domus Spei Nappali Melegedő lelkigyakorlatot szervezett a Pécsi Egyházmegye püspökszentlászlói táborozóhelyén.

2018. július 14. szombat

A szemem, a kezem, a szívem… – Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

Házaspároknak szerveztek lelkigyakorlatot június 29. és július 1. között Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián, Fekete Szabolcs Benedek vezetésével.

2018. július 10. kedd

Fitnesz lelkigyakorlat Pannonhalmán

Sport és spiritualitás, fitnesz és imádság nem egymást kizáró fogalmak. Nem mindennapi lelkigyakorlatra invitálnak a pannonhalmi bencések július közepén.

2018. július 9. hétfő

Lelkigyakorlatot tartottak a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatóinak

A Veszprémi Főegyházmegyében évről évre megrendezik a hitoktatók lelkigyakorlatát, melyet idén június 2. és 4. között tartották a Boldog Gizella Szemináriumban.

2018. július 9. hétfő

Papi találkozó Bélapátfalván

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezték a többnapos lelkigyakorlatot az Egri Főegyházmegye papsága számára. A záró szentmisét a bélapátfalvi ciszterci templomban ünnepelték június 21-én.

2018. június 23. szombat

Pál Feri nem csak görögkatolikus papnéknak: Néha egyensúly, néha egyensúlyvesztés kell a családban

Máriapócson tartották a papnék idei első lelkigyakorlatát június 4-én. A Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök vezette Paraklisz után Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember tartott előadást a tisztelendő asszonyoknak a zarándokhelyen.

2018. június 22. péntek

Eucharisztikus ifjúsági találkozót tartottak Homrogdon

„Az Eucharisztia élet és szentség forrása” – ezzel a mottóval rendeztek ifjúsági találkozót és lelkigyakorlatot a homrogdi Krisztus Teste és Vére templomban június 2-án és 3-án. A templom búcsúünnepéhez kapcsolódó eseményen Ternyák Csaba egri érsek és Bíró László püspök... »

2018. június 5. kedd

Sekrestyéseknek szerveztek lelkinapot Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége május 31-én lelkinapra hívta az egyházmegye egész területéről azokat, akik sekrestyési szolgálatot látnak el.

2018. június 5. kedd

Férfiaknak szóló lelkigyakorlatot tartottak a kaposvári püspökségen

A Joppé Evangelizációs Központ szervezésében április 3-án elindult Kaposváron az Élet a Lélekben szeminárium férfiak részére, mely május végén fejeződött be. A többalkalmas lelkigyakorlatra 27 férfi jelentkezett.

2018. június 4. hétfő

Az eucharisztikus élet napja – Lelkinapra hívnak az Örökimádás-templomba

Az Eucharisztikus Élet Mozgalom szervezésében május 26-án, szombaton rendezik meg az eucharisztikus élet napját Budapesten, az Örökimádás-templomban.

2018. május 24. csütörtök

A családi élet nem önmagunk feladása – Egyházmegyei családtalálkozót tartottak Nagyváradon

Szeretni tudók és szerethetők vagyunk – hangsúlyozta Böcskei László nagyváradi megyéspüspök a nyolcadik alkalommal megszervezett egyházmegyei családtalálkozón május 12-én, szombaton.

2018. május 15. kedd

Cserháti Ferenc püspök lelkipásztori látogatása az amerikai magyar máltai lovagoknál

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök május 9. és 21. között lelkipásztori látogatást tart az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában. Május 10-én a virginiai Viennában vezetett lelkigyakorlatot magyar máltai... »

2018. május 13. vasárnap

Konvent-lelkigyakorlat a csornai premontreieknél

Május 7. és 9. között éves konvent-lelkigyakorlatukat tartották a csornai premontrei szerzetesek. Az eseményről Fazakas Zoltán Márton csornai premontrei apát tájékoztatott.

2018. május 10. csütörtök

Lelkinapot tartottak Vácon az egyházmegyei karitászcsoportok számára

A Váci Egyházmegyei Karitász április 28-án lelkinapot szervezett az egyházmegyében szolgáló karitászönkénteseknek. A Beer Miklós megyéspüspök által a váci Barátok templomában celebrált szentmisén és az azt követő programon több mint kétszáz önkéntes vett részt ötven... »

2018. május 4. péntek

Könyvújdonságaink a Szent István Könyvhéten

Ebben az évben az Új Ember Kiadványok sorozatban hat kötetet jelentetett meg a Magyar Kurír. Ezeket a könyveket ajánljuk most a kedves olvasók figyelmébe.

2018. május 4. péntek

MÉCS Napokat szerveztek társkeresőknek Budapesten – tizedszer

Tizedik alkalommal tartottak MÉCS Napokat társkereső egyedülállóknak Budapesten április 27. és 29. között, Mészáros Domonkos OP vezetésével.

2018. május 3. csütörtök

Először vezetett magyar pap lelkigyakorlatot Koreában

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Koreai Katolikus Egyetem között egy éve kialakított szoros kapcsolat részeként Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora tartott lelkigyakorlatot április 24-én a Szöuli Érseki Szeminárium papnövendékeinek.

2018. május 2. szerda

Lectio divina estet tartottak a budapesti Sziklatemplomban

Johannes Cassianus ókeresztény szerzetes és gondolkodó írásairól elmélkedtek április 15–17-én Budapesten, a Sziklatemplomban.

2018. április 21. szombat

Első hétvégét tartott a Házas Hétvége soproni közössége

Április 6–8. között tartotta a Házas Hétvége soproni közössége az „első hétvége” elnevezésű rendezvényét Kőszegen Varga János, a bécsi Collegium Pazmaneum rektorának vezetésével. A részt vevő házaspárokat segítette Gál Áron és Melinda, Orosz Árpád és Mária, valamint... »

2018. április 20. péntek

Egymásra hangolva – Apa-fia hétvégét tartottak Szombathelyen

Április 6. és 8. között apa-fia hétvégét rendeztek a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. Az eseményről Gyenese Balázs írt összefoglalót, aki fiával, a tizenkét éves Jakabbal vett részt a programon.

2018. április 19. csütörtök

tovább »