„Isten szeretete olyan csodálatos” – Verbita missziós hétvége Jánoshalmán

Az Isteni Ige Társasága (verbiták) magyarországi tartományának szerzetesei a verbita nővérekkel és világi segítőikkel együttműködve évente két alkalommal missziós hétvégét tartanak egy-egy plébánián. November 10-én Bács-Kiskun megyébe kísértük el őket.

2018. november 11. vasárnap

Fiatal férfiaknak szerveztek lelkigyakorlatot a Váci Egyházmegye papnövendékei

Jöjj, kövess engem címmel szerveztek lelkigyakorlatot a váci egyházmegye kispapjai október végén Borsosberényben. A háromnapos programon családapai vagy papi hivatásra készülő fiatal férfiak vettek részt.

2018. november 9. péntek

Egy a ti tanítótok – Pedagógusoknak tartottak lelkigyakorlatot Máriagyűdön

A plébániai munkatársak és az egészségügyi dolgozók egyházmegyei lelkigyakorlata után október 26. és 28. között a katolikus nevelési intézményekben dolgozó pedagógusok számára szervezett lelkigyakorlatot a Pécsi Egyházmegye Máriagyűdön.

2018. november 9. péntek

Papi rekollekciót tartottak a Kaposvári Egyházmegyében

November 3-án, szombaton papi rekollekciót tartottak a kaposvári püspökségen.

2018. november 8. csütörtök

Rekollekcióra gyűltek össze a Győri Egyházmegye lelkipásztorai

Szent Imre herceg ünnepén, november 5-én rekollekción vett részt a Győri Egyházmegye papsága. A Győri Hittudományi Főiskolán Martos Levente Balázs a házaspárok lelki kíséréséről tartott előadást számukra, majd Veres András megyéspüspökkel szentmisét ünnepeltek a... »

2018. november 7. szerda

A világot átalakító istenkapcsolat – Thomas Keating halálára

Görföl Tibor, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola docense, a Vigilia főszerkesztő-helyettese írását adjuk közre.

2018. november 7. szerda

Zarándokév a nyitrai kálvárián

A nyitrai kálvárián szentmisékkel, lelkigyakorlatokkal várják a magyar zarándokokat, melynek decemberi alkalmára még lehet jelentkezni. Zeman István beszámolójának összefoglalóját olvashatják.

2018. november 5. hétfő

Az ember Isten képmása – Testteo’ hétvégét tartottak Bárdudvarnokon

A bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Házban október 26. és 28. között „Testteo’ hétvégét” tartottak, mely során a résztvevők megismerhették a Biblia, az Egyház, a II. vatikáni zsinat, valamint Szent II. János Pál pápa tanítását Istennek a testünkkel való tervével... »

2018. november 4. vasárnap

A család művészet és extrémsport – Családkapocs címmel rendeztek lelkinapot Zalaegerszegen

Családkapocs címmel szerveztek lelkinapot október 27-én, szombaton Zalaegerszegen a Szombathelyi Egyházmegye családjai részére.

2018. október 29. hétfő

Megkezdődött a Szabadság Krisztusban Szeminárium Kaposváron

Október 18-án, csütörtökön este közös dicsőítéssel vette kezdetét a nyolc héten át tartó Szabadság Krisztusban Szeminárium Kaposváron.

2018. október 24. szerda

Lelkigyakorlaton vettek részt a Kaposvári Egyházmegye katolikus iskoláinak dolgozói

Lelkigyakorlaton vettek részt a Kaposvári Egyházmegye három oktatási intézményének dolgozói október 13-án Mohácson.

2018. október 19. péntek

Papi rekollekciót tartottak Vácon a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

A Váci Egyházmegye papjai október 16-án lelki továbbképzésen vettek részt a váci püspöki palota dísztermében, Beer Miklós püspök vezetésével.

2018. október 18. csütörtök

Regionális taizéi találkozót rendeznek Grazban

Regionális taizéi találkozót rendeznek október 25. és 27. között az ausztriai Grazban, melyre 16–35 éves fiatalok jelentkezését várják október 18-ig.

2018. október 17. szerda

Létezik egy színes világ – Börtöncursillót tartottak Solton

Immár negyedik alkalommal szerveztek cursillót az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézet Solti Objektumában. A szeptember 12. és 15. között megtartott lelkigyakorlat rektora Csibi Tamás volt. Földvári József börtönlelkész személyes hangú beszámolóját tesszük közzé.

2018. október 17. szerda

Szentmártoni Mihály SJ: Jézussal kettesben

Szentmártoni Mihály jezsuita pap, pszichológus, a Pápai Gergely Egyetem professzora, a Szentek Ügyeinek Kongregációja teológusa, több római Kollégium lelkivezetője és az ott élő papok, növendékek gyóntatója. Ez a kötete egy nyolcnapos lelkigyakorlat anyagát tartalmazza.

2018. október 6. szombat

Az élet útjára tanítasz engem – Szent Gellért Ifjúsági Napot rendeztek Szegeden

Szeptember 29-én újra megrendezték a hagyományos Szent Gellért Ifjúsági Napot, melynek a szeged-alsóvárosi ferences templom és a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont.

2018. október 1. hétfő

Országos cursillotalálkozót tartottak Vácott

A hetedik országos ultreyát rendezték meg szeptember 22-én a váci székesegyházban, a Váci Egyházmegye cursillósainak szervezésében. Az eseményről Bölönyi Gabriella írt összefoglalót.

2018. szeptember 27. csütörtök

Továbbképzéssel egybekötött lelkigyakorlatot rendeztek katekétáknak Máriapócson

Mint minden évben, idén ősszel is megrendezték a három görögkatolikus egyházmegye hitoktatóinak szervezett lelkigyakorlatot és továbbképzést Máriapócson szeptember 21–23-án.

2018. szeptember 27. csütörtök

Egészségügyi dolgozókat várnak lelkigyakorlatra Máriagyűdre

Október 12. és 14. között orvosokat, gyógyszerészeket, egészségügyi szakdolgozókat várnak lelkigyakorlatra Máriagyűdön, a Domus Mariae lelkigyakorlatos házba.

2018. szeptember 22. szombat

Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló... »

2018. szeptember 18. kedd

tovább »