A Kalocsai Iskolanővérek intézményeiben dolgozóknak tartottak lelkinapot

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata a fenntartásában működő köznevelési intézmények dolgozói számára rendezett lelkinapot március 19-én a kalocsai Nagyasszonyunk Köznevelési Intézményben.

09:00

Kaposváron rendezik meg idén az országos irgalmasság konferenciát

A kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban rendezik meg április 7-én „Bizalom az Irgalmas Istenben” mottóval a IX. Országos Irgalmasság Konferenciát. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje: március 31.

2018. március 20. kedd

„Irgalomban, békében és szeretetben bőven legyen részetek!” – Nagyböjti lelkinapot tartottak Tabon

Március 19-én, hétfőn nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a tabi Szent Gellért Általános Iskolában. Az ünnepi szentmisét Varga László megyéspüspök mutatta be.

2018. március 20. kedd

Jézussal élni a mindennapokban – Margaritha Valappila nővér tartott lelkigyakorlatot Felsőmocsoládon

Az indiai származású, Németországban élő Margaritha Valappila nővér és Manfred Huber atya március első hetében Magyarországon, Felsőmocsoládon tartott gyógyító lelkigyakorlatot. „Csoda a testi és lelki gyógyulás, de az igazi csoda, hogy Jézus van nekünk” – vallja a nővér.... »

2018. március 20. kedd

„NaHallod!” – Találkozókat szervez nagyothallók számára a Váci Egyházmegye

2018-ban immár harmadszor rendeztek lelkigyakorlatot nagyothallók számára a Váci Egyházmegyében, ekkor merült fel az igény, hogy ne csak évente egyszer találkozzanak akadálymentes környezetben. A „NaHallod!” találkozókra a nagyothallók mellett siket és halló érdeklődőket is... »

2018. március 20. kedd

Nyíregyházán állomásozott a missziós kereszt

Négy nyíregyházi görögkatolikus közösség fogadta a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét március 14. és 19. között. Elsőként az örökösföldi, majd a jósavárosi, a kertvárosi közösség, végül a Szent Miklós-székesegyház látta... »

2018. március 19. hétfő

Lelkinapot tartott a Délvidéki Háló

Március 10-én tartották a Délvidéki Háló bogozóinak lelkinapját Nagybecskereken. Az összejövetel mottóját Reményik Sándor „Istenarc” című költeményéből kölcsönözték: „Egy istenarc van eltemetve bennem...”

2018. március 19. hétfő

Háromnapos magyar nyelvű lelkigyakorlatot tartanak Pozsonyban

A virágvasárnap előtti szerdán, csütörtökön és pénteken, vagyis március 21-én, 22-én és 23-án magyar nyelvű triduumra, háromnapos lelki megújulásra várják a híveket a pozsonyi ferences templomba.

2018. március 19. hétfő

A Szent Ferenc Kisnővérei közösség két tagja tartott lelkinapot a felvidéki Nagykaposon

A Szent Ferenc Kisnővérei bükkszentkereszti közösségének két tagja tartott lelkinapot március 14-én a felvidéki Nagykaposon a helyi és a környékbeli híveknek – tájékoztatta szerkesztőségünket Jeso Eszter.

2018. március 19. hétfő

A határ a hívő és a nem hívő között bennünk húzódik – Barsi Balázs tartott lelkinapot Egyeken

Idén ünnepli az egyeki plébánia a reformáció utáni újraalapításának 250., illetve a Szent József-templom felszentelésének 200. évfordulóját. A jubileumi évhez kapcsolódva Barsi Balázs ferences szerzetes tartott nagyböjti lelkinapot a közösségnek március 13-án.

2018. március 16. péntek

Plébániai és sulimissziót tartott az Inigo csoport Hatvanban

Az Inigo csoport eddigi legnagyobb volumenű misszióját tartották Hatvan városában március 1. és 4. között. Ez volt az első alkalom, hogy egy teljes középiskola, mintegy ötszáz diák és harminckét tanár lelki napját vállalták el, a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészséggel... »

2018. március 16. péntek

Nagyböjtben is összegyűltek a kántorok Máriapócson

Március 9. és 11. között rendezték meg a kántorok nagyböjti lelkigyakorlatát Máriapócson Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Királyné Kocsis Magdolna vezetésével.

2018. március 15. csütörtök

Papi rekollekciót tartottak Kalocsán a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papsága rekollekción, azaz lelki továbbképzésen vett részt március 14-én, Kalocsán. A találkozó szentmisével kezdődött a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban, melynek főcelebránsa Bábel Balázs érsek volt.

2018. március 15. csütörtök

Közös nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak a soproni plébániák

Március 12-én kezdődött a soproni plébániák közös háromnapos lelkigyakorlata a helyi Szent István-templomban Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisának vezetésével.

2018. március 15. csütörtök

Udvardy György tartott lelkigyakorlatot Bonyhádon – KÉPRIPORT

A bonyhádi katolikus közösség havonta rendez plébániai nyílt napot. Az „Evezz a mélyre” című sorozat előadója március 9-én Udvardy György pécsi megyéspüspök volt, aki tanító-buzdító elmélkedést vezetett a hallgatóságnak.

2018. március 14. szerda

„Verjetek gyökeret a szeretetben!” – Nagyböjti lelkigyakorlat Komáromban

Húsvétra készülve – március 1. és 3. között – Gőgh Tibor lébényi plébános tartott háromnapos nagyböjti lelkigyakorlatot a komáromi híveknek.

2018. március 14. szerda

Generációk lelki hete Tenken

Húsvétra készülve rendeztek tematikus hetet a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskolában március 5-től 10-ig. A projekthét nemcsak a diákokat segítette a lelki felkészülésben, a programokon szülők és nagyszülők is részt vehettek.

2018. március 14. szerda

Isten országa köztünk és bennünk van – Folytatódott Veres András nagyböjti elmélkedéssorozata

Március 9-én a győri Szent Kamillus- és a Szentlélek-plébánia hívei zarándokoltak a Nagyboldogasszony-székesegyházba, ahol Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentmisét mutatott be és folytatta a Miatyánkról szóló nagyböjti... »

2018. március 13. kedd

Cigányok és nem cigányok közös keresztjét áldotta meg Székely János püspök

Március 11-én cigányok és nem cigányok közös keresztjét áldotta meg Székely János szombathelyi megyéspüspök a Vas megyei Csákánydoroszló Nepomuki Szent János-templomában.

2018. március 12. hétfő

Sillye Jenővel lelkigyakorlatoztak a váci önkéntes beteglátogatók

A Váci Irgalmasrendi Kórház megújult kápolnájában tartottak március 10-én nagyböjti lelkigyakorlatot Sillye Jenő és barátai részvételével a lelkigondozóknak, önkéntes beteglátogatóknak és kórházi dolgozóknak.

2018. március 12. hétfő

tovább »