Lelki és kulturális adventi programok a pozsonyi magyar katolikus közösségben

Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus hívek lelkipásztora a közösség adventi készüléséről, programjaikról, az advent jelentőségéről osztotta meg gondolatait a Felvidék.ma portálon.

2017. december 12. kedd

Pedagógusok és iskolai munkatársak részesültek a bérmálás szentségében Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói adventi lelkinapra gyűltek össze Kalocsán december 9-én.

2017. december 11. hétfő

Lelkigyakorlatot szervezett a Pure Alapítvány Pannonhalmán

A Pure program keretében lelkigyakorlatot szerveztek december első hétvégéjén az elsőéves budapesti és székesfehérvári csapatok számára Pannonhalmán. A hétvége során a szabadság, a döntések, a felelősségvállalás témájával foglalkoztak.

2017. december 11. hétfő

Eucharisztikus lelkinapot tartottak Zalaegerszegen

Adventi lelkinapot szerveztek december 9-én Zalaegerszegen, a Mindszenty József Általános Iskolában. A középpontban – készülve a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra – az Oltáriszentség állt.

2017. december 11. hétfő

„A tüzet csak tűzzel lehet átadni” – Bemutatták Bruno Secondin „Az élő Isten prófétái” című kötetét

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában megjelent kötetet Székely János szombathelyi megyéspüspök ismertette december 6-án Budapesten, a D18 kávézó és könyvesbolt közösségi termében.

2017. december 7. csütörtök

Ökumenikus lelkigyakorlatot tartottak házaspároknak Brassóban

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója kapcsán a Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye családpasztorációs munkacsoportja november 25-én ökumenikus lelkinapot szervezett házaspároknak a brassó-bolonyai plébániához tartozó Szent Imre-házban.

2017. december 6. szerda

Három nap telefon nélkül – A debreceni ifjúsági hittanosok lelkigyakorlata Nyírbátorban

November 24–26. között a nyírbátori minorita templom zarándokházában vett részt lelkigyakorlatos hétvégén a debreceni Megtestesülés-plébánia ifjúsági közössége Törő András vezetésével. Néhányan ráadásul telefon nélkül érkeztek, hogy kimozduljanak... »

2017. december 5. kedd

Lelkigyakorlaton vettek részt a Szent Damján-tábor szervezői

A Szent Damján-tábor fogyatékkal élő gyermekeknek és felnőtteknek nyújt nyári kikapcsolódást. A program nagy felkészültséget igényel a segítőktől, nemcsak szakmai, hanem lelki szempontból is. A tábort szervező Szent Damján-kör november 24–25-én tartotta lelkigyakorlatát... »

2017. december 4. hétfő

Cigánypasztorációs lelkinapot tartottak Zalaegerszegen

Cigánypasztorációs lelkinapot rendeztek Zalaegerszegen december 3-án. A Szombathelyi Egyházmegyében első alkalommal megszervezett eseménynek a Mindszenty-iskola adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Az élő Isten prófétái – Bemutatják Bruno Secondin könyvét

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg Bruno Secondin „Az élő Isten prófétái” című könyve. A kötetet Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatja be december 6-án, szerdán Budapesten.

2017. december 1. péntek

Életünk GPS-e Krisztus – Lelkigyakorlatot tartottak az egri egyetemi leánykollégiumban

„Élet GPS” címmel tartottak kétnapos lelkigyakorlatot az egri Segítő Szűz Mária Egyetemi Leánykollégiumban november 17–18-án.

2017. november 21. kedd

Brenner Jánosról szóló színdarabot mutattak be a jánosházi katolikus iskola lelkinapján

November 15-én lelkinapot tartottak a jánosházi Szent Imre Általános Iskolában. Az elmélkedéseket Székely János szombathelyi megyéspüspök tartotta, aki a nap kezdetén szentmisét mutatott be a helyi lelkipásztorokkal.

2017. november 20. hétfő

Karitászönkéntesek lelkigyakorlata Pécsett

November 10–11-én lelkigyakorlatot tartottak a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász önkénteseinek. A találkozó résztvevői a tanulásról, a tapasztalatszerzésről, az információcseréről, a fejlődésről hallhattak előadásokat és folytattak eszmecserét.

2017. november 19. vasárnap

Bemutatták Budapesten a „Cursillo a börtönben” című filmet

November 16-án este az Eötvös10 kulturális központban a Cursillo közösség tagjai és érdeklődők előtt bemutatták a börtöncursillóról szóló, kétrészes oktatófilmet. A vetítés előtt Bíró László püspök üdvözölte az egybegyűlteket.

2017. november 17. péntek

Fiataloknak szerveztek lelkinapot az útkeresés jegyében Sajópálfalán

„Útkeresés” címmel pályaválasztás előtt álló fiatalok számára szervezett lelkinapot november 11-én Sajópálfalán a Miskolci Egyházmegye Ifjúsági Irodája.

2017. november 15. szerda

Házaspárok lelkinapja Sajópálfalán

November 11-én rendezte meg a Miskolci Egyházmegye Családpasztorációs Bizottsága hagyományos lelkinapját házaspárok számára a sajópálfalai lelkigyakorlatos- és zarándokházban. Az idei lelkinap előadója Szabó Tamás nyíregyháza-örökösföldi parókus volt.

2017. november 14. kedd

Papi rekollekció Esztergomban az Eucharisztia jegyében

Papi rekollekciót tartottak Esztergomban november 8–9-én 270 szerzetes, pap és szeminarista részvételével. Jelen volt és beszédet mondott mások mellett Erdő Péter bíboros, prímás és Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának elnöke.

2017. november 10. péntek

„Istenben élet árad” – Papi rekollekció a Kaposvári Egyházmegyében

November 6-án papi rekollekciót tartottak a kaposvári püspökségen. Varga László főpásztor meghívására a délelőtti előadást Székely János szombathelyi megyéspüspök tartotta.

2017. november 7. kedd

A szeretet tenyerén – Gyógyító lelkigyakorlat szenvedélybetegséggel küzdőknek Csíksomlyón

A szeretet, a feltétel nélküli elfogadás, gyógyulás, megerősödés, újrakezdés vágyától vezérelve 15 szenvedélybeteg és hozzátartozója vett részt a Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programja és a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat által szervezett csíksomlyói lelkigyakorlaton... »

2017. november 2. csütörtök

„Imaiskolát” indítottak Egyeken

Az egyeki Szent János Katolikus Óvoda, Egységes Óvoda-Bölcsőde, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai a 2017/18-as tanévben szokatlan, a hagyományos lelkinap kereteit kitágító módszert választottak ahhoz, hogy az imádság segítségével közelebb kerüljenek... »

2017. október 30. hétfő

tovább »