Az Eucharisztia nem viseli el az otthonülést – Ferenc pápa szentmiséje Molfettában

A dél-olasz Puglia tartományba látogatott április 20-án a pápa, és – miután a molfetta-ruvo-giovinazzo-terlizzi egyházmegye néhai püspöke, Tonino Bello halálának 25. évfordulója alkalmából felkereste a főpásztor szülővárosát, Alessanót – szentmisét mutatott be az egyházmegye... »

2018. április 20. péntek

Jubileumi templombúcsút ünnepeltek Kakucson

A Szent Kereszt felmagasztalásáról elnevezett kakucsi templom közössége április 15-én ünnepelte a templom felszentelésének 90. évfordulóját. A jubileumra fejeződött be a templom felújítása is. A búcsúi szentmisét Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be, aki megáldotta a megújult... »

2018. április 20. péntek

A temesvári Szent György-székesegyház felszentelésének évfordulóját ünnepelte az egyházmegye

A temesvári Szent György-székesegyházat 1803. április 24-én szentelte fel Kőszeghy László püspök. A konszekrálásról a hagyomány szerint minden évben a fehérvasárnapot követő szombaton emlékeznek meg, idén április 14-én. Az ünnepi szentmisét Martin Roos megyéspüspök mutatta... »

2018. április 20. péntek

A Veszprémi Főegyházmegyébe érkezett az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró körútja során április 14-én megérkezett a Veszprémi Főegyházmegyébe. Az érsekségben a keresztet először a sümegi Urunk mennybemenetele-plébániatemplomban fogadták, ahol április 18-ig kereshették fel a... »

2018. április 18. szerda

„A Gondviselésre bízni önmagunkat és gyakorolni az erényeket” – Interjú Szocska A. Ábellel

Ferenc pápa április 7-én nyíregyházi megyéspüspökké tette meg Szocska A. Ábel bazilita szerzetest, aki korábban apostoli kormányzóként vezette a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegyét. Az újonnan kinevezett és szentelése előtt álló püspökkel Polyákné Tóth Nóra készített... »

2018. április 17. kedd

„Misecsődületet” rendeztek a detroiti magyar katolikus templomban

Mass mobot, „misecsődületet” rendeztek a flash mob, a villámcsődület mintájára a detroiti katolikus magyarok Szent Kereszt-templomában április 15-én.

2018. április 17. kedd

Csernai Balázs mutatott be szentmisét a Fatimai Szűzanya tiszteletére Győrben

Csernai Balázs tapolcai lelkipásztor, teológiai tanár mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére április 13-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. április 17. kedd

Aki túllépett a korlátain – Bódi Mária Magdolnára emlékeztek Litéren

Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért imádkoztak április 14-én Litéren, ahol 1945. március 23-án egy szovjet katona lövései végeztek a tisztaságát és társait védő munkáslánnyal.

2018. április 16. hétfő

„Keresd a békét…” – Német László nagybecskereki püspök a nemzetközi ministránstalálkozóról

A Vatikánban tárgyal a napokban Német László SVD püspök, a Nemzetközi Ministránsszövetség elnöke. Folynak az előkészületek az idei találkozóra, melyet július 28. és augusztus 4. között tartanak Rómában a következő mottóval: „Keresd a békét, és járj a nyomában!”

2018. április 16. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 26.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. április 15. vasárnap

Új tagokkal bővült a vendégváró kolostorok nemzetközi hálózata – Pannonhalma is feltöltődésre hív

Az osztrák alapítású Klösterreich egyesület az idei évben is bővült új tagokkal. A huszonhat tagot számláló nemzetközi kolostorhálózat Bécsben, a Melker Stiftkellerben tartotta évadnyitó tájékoztatóját április 11-én. Pannonhalmát, a hálózat egyedüli magyar tagját Dejcsics... »

2018. április 13. péntek

Megújul az egri főszékesegyház – középpontban a liturgia

Az egri bazilika tavaly ünnepelte felszentelésének 180. évfordulóját. Az épület az elmúlt közel két évszázadban több felújításon, átalakításon ment keresztül, s most ismét időszerű egy nagyszabású rekonstrukció. A tervekről, elképzelésekről április 12-én folytattak... »

2018. április 12. csütörtök

„Kazetta” címmel katolikus zenei tábort rendeznek a nyáron Révfülöpön – Várják a zenészeket!

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága katolikus zenei tábort szervez Révfülöpön július 23. és 29. között. A jelentkezési határidő: május 31.

2018. április 11. szerda

Az érseki magánkápolna búcsúját ünnepelték Kalocsán

Az érseki magánkápolna búcsúját tartották Kalocsán, az érseki kastélyban április 9-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepén. A szentmisén a város papjai és hívei is részt vettek.

2018. április 9. hétfő

Az Isteni Irgalmasság ünnepe a zalaegerszegi kórházban

Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét április 8-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában a kórház dolgozóinak és betegeinek.

2018. április 9. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 25.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. április 8. vasárnap

Spányi Antal püspöki jubileumát ünnepelték Székesfehérváron

Spányi Antal székesfehérvári püspököt húsz évvel ezelőtt, március 28-án szentelték püspökké, és tizenöt éve, április 4-én kapta kinevezését a Székesfehérvári Egyházmegye főpásztori szolgálatára. Püspöki jubileumát a székesfehérvári Szent István király-székesegyházban... »

2018. április 5. csütörtök

Ötszáz év után újra katolikus szentmisét mutatnak be a lundi székesegyházban

A lutheri reformáció óta nem tartanak katolikus szentmisét a lundi székesegyházban Svédországban. Október 21-étől azonban a székesegyház megnyílik a vasárnapi katolikus szentmise előtt arra az időszakra, amíg a Szent Tamás katolikus plébánia temploma felújítási munkálatok miatt... »

2018. április 5. csütörtök

Ferenc pápa: A mise a mindennapokban tanúsított krisztusi magatartásunkban éri el célját!

Április 4-én a délelőtti általános kihallgatás keretében a Szentatya a szentmiséről tartott katekéziseinek végéhez érkezett. Ferenc pápa katekézisének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2018. április 4. szerda

Húsvéti szertartások a püspöki székhelyeken – FRISSÍTVE

Egyházmegyéink beszámolóit tesszük közzé Krisztus feltámadásának ünnepéről.

2018. április 4. szerda

tovább »