Eucharisztikus találkozót rendeztek Szilágysomlyón

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve június 14-én regionális találkozót tartottak a szilágysomlyói Nagyboldogasszony-templomban, az esperesi kerület hívei és papjai részvételével.

09:55

A tanulás mellett tűnjetek ki a szeretetben – Te Deumot tartottak Kaposváron

Varga László megyéspüspök celebrálta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola év végi hálaadó szentmiséjét a Nagyboldogasszony-székesegyházban június 15-én. A szentmisében a főpásztor hálát adott az elmúlt... »

2018. június 18. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 31.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. június 17. vasárnap

„A Szentlélek teljesen ott van bennetek!” – Varga László püspök celebrált szentmisét Homokkomáromban

Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be szentmisét Páduai Szent Antal emléknapján, június 13-án a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban, ahol a kegyhely engesztelő napján – minden hónap 13-án – zarándokok százai gyűlnek össze.

2018. június 14. csütörtök

Együtt ünnepelték ezüstmiséjüket a győri szeminárium egykori növendékei

Nyolcan fejezték be tanulmányaikat a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben 1993-ban. Négyüket a Győri, négyüket a Szombathelyi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel püspökük. Pappá szentelésük 25. évfordulója alkalmából június 11-én szentmisét ünnepeltek a győri... »

2018. június 14. csütörtök

Tegyétek meg, amit Jézus mond! – Papszentelés Máriapócson

Első alkalommal szentelt papot Szocska A. Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyéspüspök. Aranyics Arnold, aki a június 10-én Máriapócson bemutatott Szent Liturgia keretében lett a Nyíregyházi Egyházmegye papja, Penészlekre kapta első kinevezését püspökétől.

2018. június 13. szerda

Ministránstalálkozó Sajópálfalán

Minden évben Sajópálfalán találkoznak a Miskolci Egyházmegye ministránsai. Az idei összejövetelen, május 26-án már a római nemzetközi zarándoklatra is készültek.

2018. június 7. csütörtök

Krisztus az élet, a szentmise a biztosítókötelünk – Edinburgh érseke a vasárnapi templomba járásról

Saint Andrews és Edinburgh érseke, Leo Cushley főpásztori körlevelet írt idén úrnapjára, melyben a vasárnapi szentmisén való részvétel fontosságára hívta fel a hívek figyelmét.

2018. június 6. szerda

Tihanyban tartottak találkozót a Veszprémi Főegyházmegye hittanosainak

Hittanostalálkozóra gyűlt össze a Veszprémi Főegyházmegye területéről mintegy hétszáz fiatal június 2-án a Tihanyi Bencés Apátságban. A találkozó szentmisével vette kezdetét, amelyet Márfi Gyula érsek a bencés atyákkal, valamint a hittanosokkal érkezett papokkal együtt mutatott be.... »

2018. június 5. kedd

Sekrestyéseknek szerveztek lelkinapot Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége május 31-én lelkinapra hívta az egyházmegye egész területéről azokat, akik sekrestyési szolgálatot látnak el.

2018. június 5. kedd

Úrnapja egyházmegyéinkben

Az egyházmegyék tudósításaiból készült összeállítást adjuk közre a 2018-as úrnapjáról, az Eucharisztia, Krisztus Szent Teste és Vére ünnepéről, melyet Magyarországon június 3-án ünnepeltek a katolikus hívek.

2018. június 4. hétfő

Nem kell megkerülnünk érte a világot – Úrnapja Győrben

Veres András megyéspüspök június 3-án, úrnapján szentmisét mutatott be Győr városának plébánosaival a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A főpásztor a szentmisét követően úrnapi körmenetet vezetett a Káptalandombról a Dunakapu téren és a Gutenberg téren át a... »

2018. június 4. hétfő

Az eucharisztikus kongresszusok célja

Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus teológiai bizottsága elnökének írását adjuk közre.

2018. június 4. hétfő

Megjelent a Praeconia liturgikus szakfolyóirat tavaszi száma

„Liturgikus nyelv” címmel jelent meg a „Praeconia” magyar liturgikus szakfolyóirat 2018. évi első száma.

2018. június 3. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 30.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. június 3. vasárnap

VI. Pál pápa szerint Marcel Lefebvre tradicionalista püspök ellenpápaként viselkedett

VI. Pál pápa azzal vádolta meg Marcel Lefebvre püspököt, hogy a pápaság és a II. vatikáni zsinat bírájaként lép fel. Mindez azután hangzott el, hogy a tradicionalista főpap nem volt hajlandó elfogadni a zsinati reformokat.

2018. június 2. szombat

Őrzők, vigyázzatok a strázsán – Folkmise Budapesten

A címben szereplő Ady-verssor jutott eszembe, amikor május 30-án a Szent István-bazilikában részt vehettem azon a szentmisén, melyet államalapító királyunk tiszteletére mutattak be. Beszámoló arról, milyen is volt részt venni egy folkmisén.

2018. május 31. csütörtök

Épül az erdélyi Kiskászon új temploma

Már felhúzták az új templom falait a Kovászna megyei Kiskászonban, a közigazgatásilag Kézdiszentlélekhez tartozó apró településen, a megrongálódott római katolikus templom tőszomszédságában található telken, amelyet az Egyház megvásárolt.

2018. május 31. csütörtök

Megáldották a felújított sorokpolányi templomot

Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg május 25-én a Vas megyei Sorokpolány felújított templomát.

2018. május 30. szerda

„Mindent alakítsatok áldozattá!” – Szentmise Győrben a Fatimai Szűzanya tiszteletére

Május 13-án Benkó Attila győri kórházlelkész mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szertartáson Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató koncelebrált.

2018. május 29. kedd

tovább »