Szentmisét mutattak be Paskai László bíborosért halálának évfordulóján

Paskai László bíboros halálának évfordulója alkalmából Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be szentmisét elődje sírjánál, az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház altemplomában augusztus 16-án.

2018. augusztus 16. csütörtök

A hivatásom itt indult el – Pál József Csaba a csíksomlyói kegytemplomban mutatott be szentmisét

Az augusztus 6-án felszentelt temesvári megyéspüspök, Pál József Csaba csíki körútja során, augusztus 11-én a csíksomlyói Sarlós Boldogasszony-kegytemplomban mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. augusztus 14. kedd

Magyar zarándokok a Baltikumban: Üres kezeinket Isten megtölti ajándékaival

Július 28. és augusztus 3-a között negyvenkét fő látogatott el a Baltikumba. A zarándoklat lelki vezetője Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; idegenvezetője Kuzmányi István főszerkesztő, a Litvániát és Vilniust bemutató könyvek szerzője volt. Az útról írt riportot... »

2018. augusztus 13. hétfő

Az új temesvári püspök mutatott be szentmisét Csíksomlyón

Az augusztus 6-án beiktatott temesvári megyéspüspök, a csíkcsomortáni születésű Pál József Csaba csíki körútja során, augusztus 10-én este a csíksomlyói Szent Péter és Szent Pál-plébániatemplomban mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. augusztus 12. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 12-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. augusztus 12. vasárnap

Új népének-intonációk Nagyboldogasszony és Szent István király ünnepére

A Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének kiadásában közreadott intonáció-sorozat újabb részeként megjelentek a Nagyboldogasszony és Szent István király ünnepének népénekeihez komponált új bevezető orgona-előjátékok. Szerzőjük Maróti Gábor tanszékvezető, az... »

2018. augusztus 12. vasárnap

Szülőfaluja is együtt ünnepelt az új temesvári püspökkel

Nagy ünnepre utazott az erdélyi Csíkcsomortán autóbusznyi népe Temesvárra augusztus 6-án, hiszen a falu szülöttjét, Pál József Csabát szentelték püspökké. Bakó M. Hajnalka beszámolóját közöljük, szerkesztve.

2018. augusztus 11. szombat

Hivatásunk középpontja megtapasztalni a titkot! – Beöltözés és fogadalomtétel Pannonhalmán

Urunk Színeváltozásának ünnepe több szerzetesközösségben is az elköteleződés alkalma. Ekkor történik a beöltözés, fogadalomtétel. A Pannonhalmi Főapátságban idén ketten kapták meg a jelöltruhát, egy testvér egyszerű fogadalmát hosszabbította meg, a szentmise keretében... »

2018. augusztus 8. szerda

Várják a zarándokokat az augusztus 20-i szentmisére és a Szent Jobb-körmenetre Budapestre

Az augusztus 20-i ünnepi szentmise 17 órakor kezdődik Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren, ahol 15 órától közös imádság és zenés program lesz.

2018. augusztus 8. szerda

Pál József Csaba a máriaradnai bazilikában adott hálát püspökké szenteléséért

Az új temesvári megyéspüspök, Pál József Csaba augusztus 7-én az Arad megyei máriaradnai bazilikában bemutatta első főpásztori szentmiséjét.

2018. augusztus 8. szerda

Ezüstmisét és búcsút ünnepeltek Nyírbátorban

„A hit életünk mécsesét tápláló olaj, mely lélekben megerősít” – mondta Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök augusztus 5-én a nyírbátori Urunk színeváltozása görögkatolikus templomban, ahol az egyházközség búcsúját és Kiss Zsolt parókus ezüstmiséjét... »

2018. augusztus 8. szerda

Szent Domonkos áldozópap

Szent Domonkosra, a domonkos rend alapítójára és névadójára emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 8-án.

2018. augusztus 8. szerda

Interjú Szocska Ábel görögkatolikus püspökkel az isteni liturgia ministránsszolgálatáról

A magyar görögkatolikus ministránsok Róma belvárosában, a Görög Kollégium kápolnájában vettek részt isteni liturgián – tájékoztatott augusztus 2-án a Vatikáni Rádió stúdiójában Szocska Ábel nyíregyházi görögkatolikus püspök.

2018. augusztus 6. hétfő

„Itthon vagyok...” – A Szombathelyi Egyházmegye családtábora Győrben

A Szombathelyi Egyházmegye július 31. és augusztus 4. között rendezte meg Győrben családtáborát, melyre ellátogatott Székely János szombathelyi és Varga László kaposvári megyéspüspök is.

2018. augusztus 6. hétfő

A szelídek fegyvere Isten szava – Beiktatták az új kolozsvári főesperes-plébánost

Augusztus 5-én szentmise keretében iktatták be hivatalosan és ünnepélyesen a kolozs-dobokai főesperesi kerület új főesperesét, a kolozsvári Szent Mihály-templom új plébánosát, Kémenes Lóránt Zoltánt.

2018. augusztus 6. hétfő

Admissziót ünnepeltek a veszprémi főszékesegyházban

Augusztus 5-én a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházban Márfi Gyula érsek ünnepélyes keretek között felvette Kopácsi Máté kispapot, a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékét – aki jelenleg Németországban, Freiburgban folytatja tanulmányait – a diakónus- és papjelöltek sorába.... »

2018. augusztus 6. hétfő

Római ministránszarándoklat: Szocska Ábel és ministránsok a szolgálat görögkatolikus vonásairól

A magyar görögkatolikus ministránsok Róma belvárosában, a Görög Kollégium kápolnájában vettek részt isteni liturgián – tájékoztatott csütörtökön, augusztus 2-án a Vatikáni Rádió stúdiójában Szocska Ábel nyíregyházi görögkatolikus püspök.

2018. augusztus 4. szombat

Magyar nyelvű szentmisén is részt vettek a római ministránstalálkozó fiataljai

Augusztus 1-jén a római Szent Ignác-templomban gyűltek össze a ministránszarándoklat magyar résztvevői. A szentmise főcelebránsa Ternyák Csaba egri érsek volt. Fülöp Ákos tájékoztatta szerkesztőségünket.

2018. augusztus 2. csütörtök

Új Oltáriszentségének-intonációk jelentek meg a NEK alkalmából

A Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének kiadásában, a 2020-ban megrendezendő budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alkalmából a közelmúltban intonációgyűjtemény jelent meg Oltáriszentség-énekekhez.

2018. augusztus 2. csütörtök

Közel kétezer magyar fiatal vett részt a ministránsok találkozóján Ferenc pápával

Hatalmas öröm és lelkesedés tapasztalható Róma utcáin. Ministránsok vidám csoportjai töltik meg az olasz fővárost napok óta, akik a világ tizenkilenc országából érkeztek.

2018. augusztus 1. szerda

tovább »