Nemzeti ünnep a közmédiában – A Szent Jobb-körmenetet is közvetíti a televízió

Augusztus 18-án, szombaton és augusztus 20-án, hétfőn, a nemzeti ünnepnapon a Duna, a Duna World, az M3 retrocsatorna és az M5 kulturális televízió több műsora is az államalapító Szent István királyra emlékezik.

2018. augusztus 17. péntek

Megjelent az Új Ember 2018. augusztus 19-i száma

Az Új Ember ez évi 33. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. augusztus 17. péntek

Az évfordulóra megújult a munkácsi egyházmegye honlapja

Augusztus elején új arculatot öltött a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye honlapja. A kárpátaljai egyház ma, augusztus 14-én ünnepli önállóvá válásának 25. évfordulóját.

2018. augusztus 14. kedd

„Mi leszel? Adathalász vagy emberhalász?” – Bugaci lelkigyakorlatos tábor huszonhetedik alkalommal

„Mi leszel? Adathalász vagy emberhalász?” – ezzel a címmel rendezték meg XXVII. Bugaci Lelkigyakorlatos Tábort augusztus 5. és 12. között, a Móricgát és Bugac között fekvő Hittanyán.

2018. augusztus 13. hétfő

Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjére érkezik a missziós kereszt

Augusztus 10-én a székesfehérvári püspöki palotában sajtótájékoztatót tartottak az egyházmegye közelgő ünnepi eseményeiről: a fogadalmi szentmisére érkezik a városba az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje; idén is átadják a Szent Istvánról elnevezett érdemérmet és... »

2018. augusztus 11. szombat

Megjelent az Új Ember 2018. augusztus 12-i száma

Az Új Ember ez évi 32. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. augusztus 10. péntek

Utazás a digitális és a valós világban – Vatikáni üzenet a turizmus világnapjára

Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma prefektusa üzenetet tett közzé a turizmus világnapjára, melyet idén „A turizmus és a digitális átalakulás” témában tartanak, szeptember 27-én.

2018. augusztus 7. kedd

Krisztust kell megszerettetnünk – Beszélgetés Harmath Károly ferences szerzetessel

Negyven évvel ezelőtt indult útjára az Agapé Kiadó. A katolikus szellemiségű könyvek és kiadványok megjelentetésével, terjesztésével foglalkozó vállalkozás lelke és motorja a kezdetektől Harmath Károly ferences szerzetes volt. A jubileum alkalmából kérdeztük a múltról, a jelenről... »

2018. augusztus 5. vasárnap

II. Tavadrosz pátriárka megtiltotta a közösségi média használatát a szerzeteseknek

Epifaniosz püspök vértanúsága után, akit a Szent Makariosz-kolostorban gyilkoltak meg július 29-én, a kopt ortodox egyház 12 új szabályt hozott a monasztikus életforma hagyományos formájának megőrzése érdekében: mindenekelőtt a világ forgatagától való elvonulást értve ez alatt.... »

2018. augusztus 4. szombat

Megjelent az Új Ember 2018. augusztus 5-i száma

Az Új Ember ez évi harmincadik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. augusztus 3. péntek

Élőben is követhető lesz a temesvári püspökszentelés

Augusztus 6-án, hétfőn a temesvári Szent György-székesegyházban püspökké szentelik Pál József Csabát, a Temesvári Egyházmegye új főpásztorát. Az esemény élőben is követhető lesz rádión, televízión, valamint az interneten keresztül.

2018. augusztus 2. csütörtök

Kiterjesztett valóság (AR) applikáció a ministránstalálkozóra

A ministránstalálkozó kapcsán egy olyan applikációt hoztak létre a Nyíregyházi Egyházmegyében, amelynek segítségével az AR (kiterjesztett valóság) innovatív technológiáját felhasználva bemutathatják röviden az egyházmegyét, bepillantást engedhetnek eseményeikbe.

2018. augusztus 1. szerda

Megújult az MKPK honlapja

Július 30-ától megújult formában, kibővült tartalommal, friss színvilággal várja a látogatókat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapja.

2018. július 31. kedd

Szent István Camino – Online zarándoklat tizenöt napon át

Nyár van. A pihenés, a feltöltődés, a kirándulások és zarándoklatok időszaka. A Laudetur Kiadó egy különleges, ingyenes, online zarándoklatot indít „Szent István Camino” néven, ami augusztus 6-tól tizenöt napon át, Szent István király ünnepéig tart.

2018. július 28. szombat

Acta Pintériana – A Ferences Kutató Tanárok Tudományos Körének folyóirata

Az Acta Pintériana a Ferences Kutató Tanárok Tudományos Körének folyóirata. Ez a szervezet a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő intézmények tudományosan kvalifikált szakembereit fogja össze, és a Ferences Alapítvány égisze alatt működik.

2018. július 28. szombat

Pécsi Rita: Kapcsolatokban élünk vagy „online vagyunk”? – 2. rész

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő július 15-én megjelent írásának második részét adjuk közre.

2018. július 25. szerda

Elindult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Facebook-oldala

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus már a legnagyobb közösségi oldalon is elérhető. Ha naprakész információkat szeretne az előkészületekről, és hozzászólásával, megosztásaival építője akar lenni a kongresszusnak, csatlakozzon az Iec2020 Facebook-oldalhoz.

2018. július 25. szerda

Jó büszkének és magyarnak lenni Fatimában – Minizarándoklat Ákossal

A több évtizede a könnyűzene élvonalában szereplő Ákos két koncertje között Portugáliába látogatott, elsősorban azért, hogy a magyar vonatkozásokban is bővelkedő kegyhelyre, Fatimába zarándokoljon. Útjáról július 23-án a videoblogján is beszámolt.

2018. július 24. kedd

A Mária Rádió Szent István-rajzpályázatának műveiből nyílt kiállítás Szombathelyen

Július 20-án nyílt meg a Mária Rádió Szent István-rajzpályázatára beérkezett művekből összeállított kiállítás Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián. A tárlatot Székely János megyéspüspök nyitotta meg.

2018. július 23. hétfő

Sorozatok újratöltve

Manapság az elképesztően nagy kínálatban alig találunk olyan sorozatot, amit előbb-utóbb ne folytatnának. Legtöbbször a kezdeti lendület több évadon át is kitart, már csak azért is, mert valahogy ki kell szolgálni a szép számú sorozatfüggő nézőt.

2018. július 22. vasárnap

tovább »