Megjelent az Új Ember 2018. október 21-i száma

Az Új Ember ez évi 42. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. október 19. péntek

Európai keresztény szakmai találkozón vettek részt az egri rádiósok

A Keresztény Rádiók Európai Konferenciája elnevezésű szakmai szervezet éves találkozóját október 10-én tartották Lisszabonban, Portugáliában, melyen részt vettek az egri Szent István Rádió munkatársai is.

2018. október 16. kedd

Életre kelt „Az utolsó vacsora” a Magyar Művészeti Akadémián

Zárt körű vetítésen mutatták be Rofusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező „Az utolsó vacsora” című legújabb animációját október 3-án a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Andrássy úti irodaházában, Budapesten.

2018. október 16. kedd

Ferenc pápa videoüzenetben is kéri, mindennap imádkozzuk a rózsafüzért

Október 9-én tették közzé azt a videoüzenetet, melyben Ferenc pápa az imaapostolság egész világot átfogó hálózatán keresztül azt kéri a hívektől, hogy mindennap imádkozzák a rózsafüzért, kérjék Szűz Mária és Szent Mihály segítségét a gonosz ellen folytatott... »

2018. október 15. hétfő

Megjelent a Praeconia liturgikus szakfolyóirat őszi száma

Megjelent a Praeconia magyar liturgikus szakfolyóirat 2018. évi őszi száma.

2018. október 14. vasárnap

Hogy változik meg viselkedésünk az interneten? A kiberpszichológus a gyermekek védelmében emel szót

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott háromnapos pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját... »

2018. október 11. csütörtök

Megnyílt a Mária Rádió stúdiója Szatmárnémetiben

Október 7-én, Rózsafüzér Királynője ünnepén áldotta meg Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök az erdélyi Mária Rádió szatmárnémeti stúdióját.

2018. október 10. szerda

Világsztárok az Urániában – Caravaggiótól Cardinaléig

Az Uránia Nemzeti Filmszínház továbbra is újdonságokkal szolgál.

2018. október 8. hétfő

Merjük képviselni magunkat – Sajtóapostolok tartottak szakmai találkozót Érden

A MAKÚSZ kezdeményezésére évről évre összegyűlnek a sajtóapostolok, a plébániák, egyházmegyék, szerzetesközösségek kommunikációjába bekapcsolódó munkatársak. A ciszterci nővérek érdi Regina Mundi Apátságában október 3. és 5. között Erdő Péter bíboros is a találkozó... »

2018. október 5. péntek

A kegyelem tálalva – Leo atyával, a sztárséffel beszélgettünk

Szeptember 19-én Leo Patalinghug atyát, a filippínó-amerikai papot és séfet kérdeztük a Bonum TV budapesti stúdiójában, aki egészen rendkívüli formáját választotta a szolgálatnak.

2018. október 4. csütörtök

Blogot indítottak a váci kispapok

Blogot indítottak a Váci Egyházmegye papnövendékei. A VA’C UP blog célja, hogy közvetlen formában legyenek jelen az egyházmegye életében, főleg a fiatalok körében.

2018. október 3. szerda

Tagjai vagyunk egymásnak – Közzétették a tömegtájékoztatás 53. világnapjának témáját

A Szentszék sajtóközpontja szeptember 29-én tette közzé a tömegtájékoztatás 53. világnapjának témáját. Ferenc pápa a 2019-es világnap mottóját Szent Pál egyik mondata nyomán fogalmazta meg: „»Tagjai vagyunk egymásnak« (Ef 4,25) – A közösségi hálózatból az emberi... »

2018. október 3. szerda

Megjelent az Új Ember 2018. szeptember 30-i száma

Az Új Ember ez évi 39. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. szeptember 28. péntek

Aki legyőzte az anorexiát – Interjú Gersei Csengével

Gersei Csenge másodéves pszichológushallgató, aki különleges missziót végez a közösségi médiában: mivel ő maga legyőzte az anorexiát tinédzserként, feladatának tartja, hogy önmaguk elfogadására biztassa a fiatalokat a Facebookon és az Instagramon.

2018. szeptember 26. szerda

Ingyenes telefonos applikáció készül a római magyar emlékhelyekről

A Római Magyar Akadémia a Triesztben működő Poetriconart céggel együttműködésben egy háromnyelvű (magyar, olasz, angol) „virtuális útikönyvet” készít, amelyhez hasonló eddig Olaszországban nem jelent meg. Az alkalmazás 2019 tavaszától lesz elérhető.

2018. szeptember 25. kedd

XVI. Benedek: Elég volt, csak egy pápa van, és az nem én vagyok

A napokban bejárták a katolikus világsajtót XVI. Benedeknek a német Bildben napvilágot látott levelei lemondásáról, az emeritusi cím használatáról. Az olasz vatikanista, Andrea Tornielli (La Stampa, Vatican Insider) elemző írását adjuk közre teljes terjedelmében, magyar nyelven.

2018. szeptember 22. szombat

Megjelent az Új Ember 2018. szeptember 23-i száma

Az Új Ember ez évi 38. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. szeptember 21. péntek

Véradás az egri érseki palotában

Harmadik alkalommal szervezett véradást a Szent István Rádió és Televízió Egerben. Az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban 56-an adtak vért szeptember 17-én.

2018. szeptember 20. csütörtök

Hogyan segítsünk jól? – Az Embertárs folyóirat jubileuma Pál Ferivel

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte az Embertárs mentálhigiénés folyóirat szeptember 15-én a budapesti Párbeszéd Házában. A kiadvány jubileumi estjén jeles szakemberek: Pál Ferenc atya, Kály-Kullai Károly és Csáky-Pallavicini Zsófia tartottak előadást.

2018. szeptember 17. hétfő

Pokolraszállás

Sem a közönség, sem a szakma nem fogadta valami lelkesen Wim Wenders új, Merülés a szerelembe című filmjét. Van, aki öncélúnak érzi, mások szerint egyszerre túl sokat akar mondani; olyan is akad, aki már az elején belefárad az „élet, a világmindenség meg minden” jellegű problémák... »

2018. szeptember 16. vasárnap

tovább »