A Szombathelyi Egyházmegye közérdekű információi Brenner János boldoggá avatása kapcsán

A Szombathelyi Egyházmegye sajtóközleményt tett közzé az egyházmegye vértanú papja, Brenner János május 1-jén tartandó boldoggá avatásával kapcsolatban. A következőkben a boldoggáavatási programokról, a résztvevőket érintő információkról és a várható forgalmi változásokról... »

2018. április 18. szerda

Újságíróképzést indított a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye sajtóirodája és az azon belül működő Örömhír Média Alapítvány által szervezett „3 az 1-ben Médiaképzés” keretében 35 hallgató kezdte meg márciusban egyéves tanulmányait.

2018. április 17. kedd

Márton Áron életéről készült filmet mutattak be Veszprémben és Várpalotán

Nagy Zoltán mérnök, tanár, hitoktató, Márton Áron-kutató tartott filmvetítéssel egybekötött előadást április 5-én a KÉSZ megyei szervezeteiben, Veszprémben a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolában és Várpalotán a plébániai... »

2018. április 16. hétfő

A Mária Rádió stábjának húsvéti lelkigyakorlata Kismaroson

Április 9–10-én a Mária Rádió stábjának tagjai lelkigyakorlaton vettek részt Béri László Renátó kármelita szerzetes vezetésével a Ciszterci Nővérek kismarosi monostorában.

2018. április 13. péntek

Több száz ferences óra – Nyílt levél a Lánchíd Rádió vezetésének

Dobszay Benedek ferences tartományfőnök az alábbi nyílt levelet írta az április 10-én, kedden éjfélkor elhallgatott Lánchíd Rádió vezetésének.

2018. április 13. péntek

Adományoknak köszönhetően külhoni családok kapnak előfizetést a Görögkatolikus Szemléletre

Több mint 280 ezer forint gyűlt össze a Görögkatolikus Szemlélet őszi gyűjtési akciójában, melyből száztizenhét határon túli család kap egyéves előfizetést a magazinra.

2018. április 13. péntek

Megjelent az Új Ember április 15-i száma

Az Új Ember ez évi tizenötödik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. április 13. péntek

Márton Áronról szóló dokumentumfilmet mutattak be Szepsiben

„A Hegy – Mozaikképek Márton Áron életéből” címmel készített filmet Nagy Zoltán székelyudvarhelyi hitoktató. Alkotását április 8-án, az Isteni Irgalmasság vasárnapján a szepsi katolikus templomban, 9-én a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban mutatták be.

2018. április 10. kedd

Hollywoodi sztár, és katolikus?

Természetesen van ilyen, nem is egy. Némelyikük nagyon is nyíltan beszél a hitéről, mások szemérmesebben – de vállalják, megvallják az emberek előtt.

2018. április 4. szerda

Cecil B. DeMille: Királyok királya

A Biblia – és különösen Jézus Krisztus élete – kezdettől fogva kiemelten érdekelte a filmművészet alkotóit. A mozi gyermekkorának legkedvesebb témái közé tartozott a passiótörténet. Az első, egész estét betöltő nagyjátékfilmet Cecil B. DeMille rendezte Jézusról, 1926-ban,... »

2018. március 30. péntek

Húsvét a közszolgálati televízióban

A négynapos ünnep műsorainak fókuszában a feltámadás áll. A vallási műsorokon és közvetítéseken túl Wagner Parsifal című operájával és a négyrészes Abigél tévéfilmsorozattal is készül a közmédia.

2018. március 29. csütörtök

„A világ csak akkor változik, ha mi is változunk” – A Mária Magdolna című filmről

Március 29-én, nagycsütörtökön mutatják be a hazai mozik a Mária Magdolna című filmet, melyről Gőbel Ágoston írt kritikát.

2018. március 28. szerda

A Mária Rádió húsvéti ünnepi műsorai

A Mária Rádió idei húsvéti műsorrendjéről tájékozódhatnak az alábbiakban – nagycsütörtöktől húsvéthétfőig.

2018. március 28. szerda

Nemzetközi keresztény filmfesztiválon mutatják be a „Csak egy ima” című magyar rövidfilmet

Május 2-án mutatják be Orlandóban, az International Christian Film Festival (ICFF) versenyprogramjában a „Csak egy ima” című, öt és fél perces magyar rövidfilmet, amely esélyesnek számít a leginspirálóbb keresztény rövidfilm kategóriában.

2018. március 25. vasárnap

Megjelent az Új Ember március 25-i száma

Az Új Ember ez évi tizenkettedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. március 23. péntek

„Vászonjézus” – George Stevens: A világ legszebb története című filmje a Párbeszéd Házában

„Vászonjézus” címmel indított sorozatot a Párbeszéd Háza, amely bemutatja, hogyan jelenik meg Jézus Krisztus alakja a filmművészetben. Március 6-án és 20-án George Stevens „A világ legszebb története” című, 1965-ben bemutatott alkotását vetítették Budapesten.

2018. március 21. szerda

Ferenc pápa elfogadta a Kommunikációs Titkárság vezetőjének lemondását

A Szentszék sajtófőnöke, Greg Burke március 21-én azt közölte, hogy a Szentatya elfogadta Dario Edoardo Viganònak, a Kommunikációs Titkárság prefektusának lemondását, és az új prefektus kinevezéséig a dikasztérium titkárát, Lucio Adrian Ruizt bízta meg a hivatal... »

2018. március 21. szerda

Az úr kissé vonalas – „A Pentagon titkai” című filmről

Steven Spielberg visszatért: a hat évvel ezelőtti „Lincoln” után kivett néhány éves szabadságát feladva 2015-től immár újra régi tempójában dolgozik. Hogy másodvirágzásával mi, nézők is jól járunk-e, az más kérdés; a döntésben pedig aligha segít legújabb filmje, „A... »

2018. március 16. péntek

A felejtés emlékei – Kiállítás a Képzőművészeti Egyetem gyűjteményéből

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen „A felejtés emlékei – Fotó/modell 2.” címmel remek kiállítást rendeztek az intézmény tanárai és növendékei.

2018. március 15. csütörtök

Májusban mutatják be Wim Wenders Ferenc pápáról forgatott dokumentumfilmjét Amerikában

Május 18-án érkezik az észak-amerikai és nagy-britanniai, egy hónappal később pedig a németországi mozikba Wim Wenders Ferenc pápáról forgatott dokumentumfilmje, amelynek előzetesét kedden tette közzé a Vatikáni Televízió.

2018. március 14. szerda

tovább »