Az én napom! – A Mária Rádió pályázatot hirdet tematikus napok szervezésére

A Mária Rádió pályázatot hirdet tematikus napok szervezésére és megtartására középiskolák, katolikus felsőoktatási intézmények, keresztény közösségek és intézmények számára. A pályázatok beadási határideje: 2018. március 10.

2018. február 17. szombat

Amoris – Megjelent a családok világtalálkozójára felkészítő katekézis

Megjelent a Családok 9. Világtalálkozójára felkészítő katekézis „Amoris – Beszéljünk a családról!” címmel. A füzet az Új Ember hetilap február 18-i számának mellékleteként is elérhető.

2018. február 16. péntek

Pe jekh shib: egy nyelven – Online cigány rádiót indít a Mária Rádió

Romano Maria Radio néven online cigány rádiót indít év végén a Mária Rádió. Az új adót február 14-én mutatta be sajtótájékoztató keretében Budapesten Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke, illetve Oláh Anita, a rádió munkatársa.

2018. február 16. péntek

Megjelent az Új Ember 2018. február 18-i száma

Az Új Ember ez évi hetedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. február 16. péntek

Telefonon köszöntötte a húszéves olasz katolikus tévécsatornát a pápa

Ferenc pápa február 9-én közvetlen telefonkapcsolat révén köszöntötte az alapítása huszadik évfordulóját ünneplő olasz katolikus televíziót, a TV2000-t. Az egyperces beszélgetés során a pápa méltatta a tévét szolgálatáért, s megáldotta a szerkesztőket és a nézőket... »

2018. február 12. hétfő

A L’Osservatore Romano is beszámolt Erdő Péter Columbia Egyetemen tartott előadásáról

A L’Osservatore Romano vatikáni napilap február 8-i számában foglalja össze Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek előadását, amelyet január 29-én tartott New Yorkban, a Columbia Egyetemen a Bampton Lectures program meghívottjaként.

2018. február 12. hétfő

Hétköznapi hősök – Szuperpápás pólókkal gyűjtenek pénzt a Szentatya céljaira

A tavaly indult #OrdinaryHeroes, azaz „Hétköznapi hősök” karitatív kezdeményezés különleges akciót szervezett a péterfillérekkel foglalkozó irodával együttműködve, hogy támogassák a pápa jótékonysági céljait. Az akciót február 8-án mutatták be sajtótájékoztató keretében a... »

2018. február 9. péntek

Egyházmegyei találkozót tartottak fiatal papoknak Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fiatal papjainak éves találkozóját február 6. és 8. között tartották Debrecenben, a püspöki hivatalban.

2018. február 9. péntek

Március végéig lehet jelentkezni a Mária Rádió kisfilmpályázatára

A Mária Rádió mint missziós műhely a műsorkészítés mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Mostani kisfilmpályázatuk középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól; témája az... »

2018. február 4. vasárnap

„Jó nekünk itt lennünk!” – Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója tizedszer

Tizedik alkalommal rendezték meg a két félév között a farsangi bállal összekötött KELET-et (Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját) február 2. és 4. között Budapesten. A házigazdák a Műegyetemi Katolikus Közösség (MKK) fiataljai voltak.

2018. február 3. szombat

Skandináv kór-kép – A „Thelma” című filmről

A szekularizáció kutatói nem véletlenül említik első helyen a skandináv országokat. A statisztikák szerint Európa északi felén az emberek életében már nincs jelentősége Istennek, a vallási hagyományok helyére ugyanis a multikulturalizmus és az extrém liberalizmus került.

2018. február 3. szombat

Az okostelefon feltalálója elnézést kér

„Sajnálom! Elnézést kérek a szörnyű károkért, amelyeket az én kíváncsiságom szabadított az emberiségre.”

2018. február 2. péntek

Megjelent az Új Ember 2018. február 4-i száma

Az Új Ember ez évi ötödik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. február 2. péntek

Már lehet regisztrálni Brenner János boldoggáavatási szertartására – Megújult a honlap

Brenner János május 1-jei szombathelyi boldoggá avatására készülve megújult a vértanú pap tiszteletére indított honlap, melyen megtalálhatók a boldoggá avatással kapcsolatos fontos információk is.

2018. február 1. csütörtök

„A történelem legnagyobb filmjére” készül Mel Gibson

Jim Caviezel, aki a Passió című filmben Jézus-alakításával megdöbbentette a világot, most megerősítette, hogy Mel Gibsonnal készítik a folytatást, és azt jósolja, hogy „ez a történelem legnagyobb filmje lesz”.

2018. február 1. csütörtök

Rövidfilmsorozat készült Don Boscóról

A németországi szalézi rendtartomány rövid animációs videosorozatot készített Bosco Szent János életéről és tanításáról.

2018. január 30. kedd

Csellengők újratöltve – Incze Zsuzsa tartott előadást Debrecenben

Több, a Hajdúdorogi Főegyházmegye által fenntartott debreceni intézményben tartott prevenciós előadást a „Csellengők” egykori tévéműsor szerkesztő-producere a gyermekekre leselkedő veszélyekről január 24-én és 25-én.

2018. január 30. kedd

Megjelent az első értesítő a Nagybecskereki Egyházmegye zsinati folyamatáról

A Nagybecskereki Egyházmegye a 2017–2020-ig tartó zsinati folyamatok idején „Zsinati Hírek” címmel hivatalos értesítőt jelentet meg, amelynek első számát január 28-án kaphatták kézhez a hívek. Az értesítő tartalmazza mindazokat az információkat, amelyeket a zsinatról tudni... »

2018. január 29. hétfő

„Újrajátszva” címmel rendezik meg a 7. Ökumenikus Diákfilmszemlét

A Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára meghirdeti hetedik országos... »

2018. január 28. vasárnap

Megjelent az Új Ember 2018. január 28-i száma

Az Új Ember ez évi negyedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. január 26. péntek

tovább »