A pápa fogadta a Microsoft elnökét

A vatikáni sajtóközpont megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti február 13-án tájékoztatta az újságírókat a pápa és Brad Smith, a Microsoft elnöke magántalálkozójáról, amelyen Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke is jelen volt.

18:15

Hat éve indult a párKatt.hu katolikus társkereső

Az indulás óta elmúlt hat esztendő folyamán több mint kétszáz katolikus egyedülálló talált társat a párKatt.hu-n. Több mint száz komoly kapcsolat, eljegyzés, esküvő jött létre, és egyre több gyermek születik.

2019. február 14. csütörtök

Nyolcvannyolc éves a Vatikáni Rádió

1931. február 12-én avatta fel XI. Piusz pápa a Vatikáni Rádiót. Vértesaljai László SJ, a rádió magyar szerkesztőségének munkatársa írásában felidézi azt a különleges napot, amelyen első alkalommal szólt Péter utóda egyszerre és egyidejűleg a földkerekség lakóihoz.

2019. február 13. szerda

Ferenc pápa sajtótájékoztatója visszaúton az Egyesült Arab Emírségekből

Február 5-én az Egyesült Arab Emírségekből hazatérőben a Szentatya beszélgetett az újságírókkal a repülőgép fedélzetén. Főleg az útról, a főimámmal közösen aláírt dokumentumról kérdezték, de szóba került Venezuela helyzete, és a nőkkel, szerzetesnőkkel szembeni szexuális... »

2019. február 7. csütörtök

Megjelent az Új Ember 2019. február 10-i száma

Az Új Ember ez évi hatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2019. február 6. szerda

Vlog indul a szentmiséről az eucharisztikus kongresszusra készülve

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében február 7-én „Misevlog”, szentmiséről szóló videoblog indul Fábry Kornéllal, a NEK Általános Titkárságának főtitkárával.

2019. február 5. kedd

Ikont ajándékozott Ferenc pápa az őt kísérő újságíróknak

Megajándékozta Ferenc pápa az őt kísérő újságírókat február 3-án, az Egyesült Arab Emírségekbe vezető apostoli útján. A Szentatya egy-egy ikont ajándékozott a média munkatársainak, amely az idősek és a fiatalok közötti kapcsolatot ábrázolja.

2019. február 4. hétfő

Elindult a Győri Egyházmegye online magazinja

A „Hitvallás” címet viselő online egyházmegyei magazint február 2-án, Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén indította útjára a Győri Egyházmegye.

2019. február 3. vasárnap

Akik a földön röpködnek – A szegénygondozó nővérek megkapó pillanatai

A 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton, amelynek eredményét január 28-án, hétfőn hirdették ki Budapesten, elismerésben részesült Komka Péternek, az MTI munkatársának fotósorozata is, amely a Ferences Szegénygondozó Nővérek mindennapjaiba ad bepillantást.

2019. február 1. péntek

Átadták a Média a családért díjakat

Király Eszter, a hétköznapi apákat bemutató „Én vagyok az apád” blog ötletgazdája, aki a Magyar Kurírnak is rendszeresen ír, vehette át egyik interjújáért a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin Média a családért díját január 30-án Budapesten.

2019. február 1. péntek

Az Ige meghallgatása – Már magyar nyelven is olvashatók Pierbattista Pizzaballa érsek homíliái

Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora vasárnapi elmélkedéseinek magyar fordítását a Központi Oltáregyesület teszi közzé honlapján. Az alábbiakban a lelkiségi mozgalom közleményét olvashatják.

2019. január 31. csütörtök

Ferenc pápa videoüzenetet küldött az Egyesült Arab Emírségekbe apostoli útja előtt

„Testvérek vagyunk, még ha különbözünk is egymástól. Boldog vagyok, hogy új fejezetet nyithatok a vallások kapcsolatában” – mondja üzenetében a pápa, aki február 3. és 5. között utazik az arab országba, hogy Abu-Dzabiban részt vegyen egy vallásközi találkozón, melynek témája... »

2019. január 31. csütörtök

Magyar grafikus készítette a panamai ifjúsági találkozó illusztrációinak egy részét

Az ifjúsági világtalálkozón részt vevő magyar zarándokcsoport rendkívül népszerűvé vált a panamai televízióban is.

2019. január 31. csütörtök

Gazsi bácsi csodával határos módon készült fotói Márton Áron temetéséről

Ma már legendák szólnak arról, hogy valódi tömeg gyűlt össze Erdély egykori püspökének temetésén. Török Gáspár fotói megmutatják, mi is történt valójában. Az Azopan Fotóarchívum képeiből válogatott a Transindex romániai magyar hírportál.

2019. január 29. kedd

Ternyák Csaba érseknél tettek látogatást az egri egyházi médiumok munkatársai

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje ünnepén, január 24-én Ternyák Csaba érsek idén is vendégül látta az egri egyházi médiumok, a Szent István Rádió és Televízió, az egyházmegyei honlap és az Egyházmegyei Hírek munkatársait.

2019. január 26. szombat

Így biztos nem felejtjük el az idei máriapócsi búcsúkat

A görögkatolikus nemzeti kegyhelyünkön, Máriapócson rendezett búcsúk évről évre sokféle csoportot és réteget szólítanak meg. Egy új fejlesztésnek köszönhetően az érdeklődők digitális naptárukba menthetik az időpontokat.

2019. január 25. péntek

A kárpátaljai Iváncsik Attila szerkesztő-riporter kapta a Szalézi Szent Ferenc-sajtóösztöndíjat

Szalézi Szent Ferenc, az újságírók védőszentje emléknapján, január 24-én szentmisét mutattak be a médiában dolgozókért a budapesti Egyetemi templomban. Ezt követően Veres András győri püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke átadta a szentről elnevezett... »

2019. január 24. csütörtök

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 24-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2019. január 24. csütörtök

Vlog készült a jubileumi Árpád-házi Szent Margit-emlékmiséről

A fiatal nemzedék körében népszerű vlogolás utat talált vallási témák felé is. Január 20-án a Margit-szigeten vlog készült az Árpád-házi Szent Margit tiszteletére, hazánkért bemutatott jubileumi miséről. Hírportálunk közli a 15 éves ’youtuber’ első, ilyen témájú... »

2019. január 24. csütörtök

Megjelent az Új Ember 2019. január 27-i száma

Az Új Ember ez évi negyedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2019. január 23. szerda

tovább »