Beer Miklós mutatott be szentmisét Fóton a gyermekközpont létrejöttének hatvanadik évfordulóján

November 15-én, szerdán reggel Beer Miklós váci megyéspüspök a fóti római katolikus templomban szentmise keretében adott hálát a Károlyi István Gyermekközpont (korábban Fóti Gyermekváros) hatvan évéért, a gondoskodó szeretetért.

2017. november 15. szerda

A szentszéki megfigyelő az UNESCO ülésén: Oktatással, kultúrával és hittel a terrorizmus ellen

„Nem szabad elfeledkezni a társadalom peremén élőkről, akik nem jutnak hozzá az oktatáshoz” – hangsúlyozta felszólalásában Francesco Follo prelátus, a Szentszék UNESCO melletti állandó megfigyelője a szervezet 39. ülésén, melyet november 14-ig tartanak Párizsban.

2017. november 10. péntek

Újjáépülhet a domonkos nővérek lerombolt kolostora Irakban

Olasz jótevőknek köszönhetően a Sienai Szent Katalinról Nevezett Domonkos Nővérek kongregációja visszakaphatja kolostorát az iraki Karakosban. A kolostort az Iszlám Állam nevű terrorszervezet rombolta le, amikor elfoglalta a Ninivei-síkságot.

2017. november 9. csütörtök

Kelet-Afrikából menekült – katolikus pappá szentelték Németországban

Hazájában, Eritreában veszélyben volt az élete, Szudánban börtönbe zárták, mégsem rendült meg Medhanie Uqbamichael hite Isten szeretetében. November 4-én szentelték pappá a frankfurti Szent Hedvig-templomban, a dobokkal kísért keleti Ge’ez rítus szerint, a griesheimi eritreai közösség... »

2017. november 7. kedd

A pápa szerint a katolikus egyetemeknek tanulmányozniuk kell a migráció okait

Ferenc pápa az Apostoli Palota Konzisztórium termében fogadta november 4-én a Katolikus Egyetemek Nemzetközi Szövetségének (FIUC) tagjait, akik a Pápai Gergely Egyetem szervezésében vettek részt egy négynapos, migrációs témájú nemzetközi konferencián.

2017. november 5. vasárnap

Raï maronita bíboros: A Libanonba menekült szíriaiaknak és palesztinoknak ideje hazatérniük

Libanont nagy veszély fenyegeti politikai, gazdasági, demográfiai és kulturális téren a szíriai és palesztin menekültek jelenléte miatt, akik együttesen az egész lakosság felét teszik ki – mondta Béchara Boutros Raï bíboros, maronita pátriárka a L’Orient Le Jour libanoni francia... »

2017. november 3. péntek

A mianmari püspökök szerint visszaüthetnek az amerikai szankciók

Az Egyesült Államoknak és a nemzetközi közösségnek más hozzáállással, valamint a mianmari kormánnyal együttműködve kellene segítenie, ahelyett hogy nyomást gyakorol és újabb szankciókat helyez kilátásba – mondta Alexander Pyone Cho, a mianmari Pyay püspöke.

2017. november 3. péntek

Interjú Cserháti Ferenc püspökkel a vatikáni Európa-konferenciáról

Október 29-én, vasárnap, a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmise után érkezett a Vatikáni Rádió stúdiójába Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok püspöke, aki megosztotta a háromnapos vatikáni Európa-konferencián szerzett tapasztalatait.

2017. november 1. szerda

Ferenc pápa beszéde az „Európa elgondolása, újragondolása” című konferencián

Október utolsó napjaiban az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) a Vatikáni Államtitkársággal együttműködésben konferenciát szervezett Európa jövőjéről. Teljes terjedelmében közöljük a Szentatya beszédét, amelyet október 28-án, a szinódusi teremben mondott... »

2017. október 31. kedd

Egy katolikus a migrációról – Dávid Katalin művészettörténész előadása a Pázmányon

A Szent István Társulat havi rendszerességgel megtartott esti rendezvénysorozatának keretében október 30-án Dávid Katalin Széchenyi- és Stephanus-díjas művészettörténész tartott előadást „Egy katolikus a migrációról” címmel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán.

2017. október 31. kedd

Washingtonban is bemutatták az üldözött keresztényeket segítő magyar programot

A keresztények üldözéséről Washingtonban rendezett nemzetközi konferencián Azbej Tristan helyettes államtitkár október 25-én kifejtette: az üldözött keresztények megsegítését célzó magyar program az első és mindeddig egyedüli kormányzati kezdeményezés a világon. Az MTI... »

2017. október 26. csütörtök

Ahol a befogadás nem fellángolás – Menekült gyerekek a budapesti Patrona iskolában

Kongói gyerekek és egy afgán kisfiú is tanulnak tavaly szeptember óta a Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett Patrona Hungariae iskolában. Többségüket keresztény hitükért üldözték. Utánajártunk, hogyan zajlik az integráció az iskolai hétköznapokban.

2017. október 17. kedd

Elhallgatott válság – Nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről Budapesten

„Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra” címmel a keresztényüldözésről szóló nemzetközi konferenciát szervezett az Emberi Erőforrások Minisztériuma október 12–13-án Budapesten.

2017. október 12. csütörtök

A Vajdaságban tartózkodó migránsok ágyneműjét tisztítja a helyi karitász mosodája

A migránsok megsegítésére indított program keretében a Nagybecskereki Egyházmegyei Caritas vállalta a kikindai befogadóközpontban tartózkodó 280 migráns ágyneműjének és takaróinak rendszeres mosását.

2017. október 11. szerda

Európa keresztény jövője az összefogásban rejlik – Nemzetközi szimpóziumot tartottak Londonban

Nemzetközi szimpóziumot tartottak szeptember 22-én Oroszország nagy-britanniai nagykövetének londoni rezidenciáján „Európa keresztény jövője” címmel. A vitaindító beszédet Hilarion volokalamszki metropolita, a moszkvai patriarkátus külügyi osztályának vezetője tartotta.

2017. október 2. hétfő

Ferenc pápa Bolognában látogatást tett a menekülteknél és együtt ebédelt a szegényekkel a bazilikába

A Szentatya október elsején Bolognában elsőként a menedékkérők regionális központjába látogatott, majd a főtéren mondta el az Úrangyala imádságot és találkozott a munka világának képviselőivel. A San Petronio-bazilikában 1400 szegénnyel együtt ebédelt.

2017. október 1. vasárnap

Ferenc pápa elindította a Caritas új kampányát: Osztozzunk a menekültek útjában!

Ferenc pápa szeptember 27-én, szerdán délelőtt a Szent Péter téren elindította a Nemzetközi Karitász új kezdeményezését, amelynek mottója: „Share the journey” („Osztozzunk az útban”). Két éven keresztül, 160 országban zajlik majd a kampány, hogy segítse a találkozás... »

2017. szeptember 28. csütörtök

Menekült gyerekek integrációját segíti a Jezsuita Menekültszolgálat és a Patrona Hungariae iskola

Szeptember 27-én sajtótájékoztatót tartottak a budapesti Párbeszéd Házában, melyen Sajgó Szabolcs SJ a Patrona Hungariae iskolaközpont igazgatójával, Rubovszky Ritával, valamint a Jezsuita Menekültszolgálat (JMSZ) munkatársaival bemutatta a jezsuita támogatással zajló oktatási... »

2017. szeptember 27. szerda

Ferenc pápa: Isten örömre teremtett minket, ezért őriznünk kell reményünket!

A Szentatya szeptember 27-én az általános kihallgatás keretében annak veszélyéről elmélkedett, hogy elveszítjük reményünket, és átadjuk magunkat a szomorkodásnak.

2017. szeptember 27. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete szeptember 27-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. szeptember 27. szerda

tovább »