Milyen is a katolikus „elkötelezettségfóbia”? – A hívőként randizás tapasztalatairól

Egy katolikus társkereső oldal vezetője, a Catholic Match Institute munkatársa összegezte tapasztalatait az Aleteia portálon; elmondta, milyen nehézségeket lát a katolikus randizás területén.

2019. február 14. csütörtök

Hívjuk, vagy sem, Isten jelen van – Interjú Benkó Attila győri kórházlelkésszel

Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését”. A győri kórházlelkész beszél... »

2019. február 14. csütörtök

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásába került a hajdúszoboszlói idősotthon

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat február 1-jétől átvette az államtól a hajdúszoboszlói Dermák Kht. Idősek Otthona és Módszertani Intézmény működtetését. Az intézmény új neve Szent Lukács Idősek Otthona lett. Kocsis Fülöp érsek-metropolita február 8-án kért... »

2019. február 12. kedd

Párkeresőket hívnak lelkigyakorlatra Mátraverebély-Szentkútra

„Feladat és kegyelem” mottóval lelkigyakorlatot rendeznek párkereső egyedülállók számára február 15. és 17. között a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen.

2019. február 7. csütörtök

Ha Krisztus a barátod, ott fog állni a betegágyadnál – Az országos lelkipásztori napok második napja

Tartalmas nap várta az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok résztvevőit január 29-én. A fő előadók, Papp Miklós görögkatolikus morálteológus és Versegi Beáta nővér, a Nyolc Boldogság Közösség tagja a nap központi témáival, a veszteség, a kiégés, a szenvedés kérdéseivel... »

2019. január 29. kedd

Nem kell a gondozónak is megbetegednie – Alzheimer Café Gyergyószentmiklóson

Második alkalommal szervezi meg a Caritas Iskola az Alzheimer Café című rendezvényt január 30-án a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Idősotthonban.

2019. január 29. kedd

„Ha csak egy pohár vizet adtok...” – A beteglátogató szolgálat egy önkéntes szemével

Aradi Istvánné Katát kérdezte Bartucz Katalin a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Belgyógyászati Klinikáján végzett önkéntes beteglátogató szolgálatáról.

2019. január 28. hétfő

Amit Isten tud betölteni… – Jubilál a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat

Idén tartja 150. lelkigyakorlatát a Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat. Várják és fogadják azokat, akik szabadulni szeretnének az alkohol rabságából, függőségeikből. Az alábbiakban Balázs tanúságtételét adjuk közre.

2019. január 27. vasárnap

Van időm Rád – Anya-lánya hétvégét tartottak Szombathelyen

Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián január 18. és 20. között negyedik alkalommal rendeztek „Van időm Rád” címmel anya-lánya hétvégét. Az egyik résztvevő, Molnárné Magyar Gabriella beszámolóját közöljük.

2019. január 25. péntek

Az online „törzsed” helyett tanulj meg boldogulni a családoddal! – A gyerekeink és az internet

2018. augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját... »

2019. január 19. szombat

Megáldották a görögkatolikus Szent Tekla Lakásotthont Tolcsván

Orosz Atanáz püspök január 10-én áldotta meg a Szent Tekla Lakásotthont a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. Az újonnan épült otthonban leányanyák és csecsemőik elhelyezésére nyílik hamarosan lehetőség.

2019. január 13. vasárnap

A misére járás jótékony hatásai – az egészségedre

Azt mindannyian tudjuk, hogy jót tesz a lelkünknek, ha gyakran részt veszünk szentmisén. Számos kutatás azonban arra jutott, hogy a szervezetünk, a testünk is részesül az áldásokból.

2019. január 9. szerda

Isten szeretetében és fényében oldódhatnak fel sötétségeink – Beszélgetés egy orvos akolitussal

Rajnics Péter kaposvári belgyógyász főorvossal, akit nemrég avatott akolitussá Varga László megyéspüspök, Lőrincz Sándor készített interjút.

2019. január 7. hétfő

Mese a meséről – Terápiás foglalkozásokat tartottak gyereknek Kolozsváron

Homa Ildikó pszichológus, szociális testvér, valamint Szép Mónika és Székely Beáta pedagógusok meseterápiás foglalkozásokat tartottak 5–8 éveseknek Kolozsváron, három alkalommal: november 19-én, valamint december 3-án és 17-én. A programról Homa Ildikóval Bodó Márta... »

2019. január 5. szombat

Téli és tavaszi programok a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

Az alábbiakban közreadjuk a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely következő hónapokban tervezett lelkigyakorlatos programjait.

2019. január 4. péntek

Ne félj, nem ítéllek el – Gyógyító lelkigyakorlatra várják az abortuszon átesetteket Leányfalura

Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó és férje, Kovács Ferenc diakónus évek óta szervez gyógyító lelkigyakorlatokat abortuszon átesett és magzatukat vetélésben elvesztett nőknek. Idén január 24. és 27. között, Bíró László püspök vezetésével tartanak lelki... »

2019. január 2. szerda

Hodász András: Inkább békés legyen az ünnep, mint tökéletes

Mint minden valóban fontos üzenet, a karácsony titka is embertől emberig ér igazán célba, nem a legmodernebb kommunikációs eszközök által – vallja Hodász András atya. A közkedvelt pap beszélgetésünk során elárulta, mit tehetünk, hogy az ünnepekre felkészüljünk, ne pedig... »

2018. december 25. kedd

Emmanuel… Veled akarok lenni – Uzsalyné Pécsi Rita karácsonyi írása

„Ha melegen tartanálak, az olyan lenne, mint egy ajándék?” Történet az árva orosz fiúcskáról, Misáról, aki először hallva a karácsonyi történetet megérezte és megértette a lényeget: velünk van az Isten.

2018. december 25. kedd

Az ökör és a szamár ünnepelni tanít – Túlélni vagy átélni az ünnepi együttlétet?

Füzes Ádám, az Esztergomi Hittudományi Főiskola levelező tagozata liturgikatanárának írását olvashatják az ünnepek alatti veszekedésekről és békéről.

2018. december 23. vasárnap

Beszéljünk a függőségekről! – Különleges társasjáték készült Pécsen

A függőségek természetére irányítja a figyelmet az a prevenciós oktató társasjáték, amelynek magyar nyelvű változata a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola gondozásában jelent meg. A játékot december elején mutatták be Pécsen.

2018. december 19. szerda

tovább »