A drogok és a család széthullása – Jobb félni, mint rehabilitálni

A kábítószerek hatásairól tartott előadást Vízy András a budapest-józsefvárosi Szent József-plébánián május 21-én. A mentálhigiénés szakember elsősorban azt vizsgálta, milyen hatással van a drogfogyasztás a család életére, de emellett általában is beszélt a... »

2019. május 22., szerda

Így tudod megtanítani a gyerekeidnek, hogyan kontrollálják az érzelmeiket

Az Aleteia nemzetközi katolikus portál egyik szerzője saját anyai tapasztalatát osztotta meg az olvasókkal: hogyan változott meg gyökeresen a gyermekei indulataihoz, érzelmeihez való hozzáállása.

2019. május 21., kedd

Pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés – Új mesterképzés indul Pécsen

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola a 2019/2020-as akadémiai évben pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés címen mesterképzési szakot indít. A képzésről Ragadics Tamás szociológust, a főiskola docensét kérdezte Szolnoki Barna.

2019. május 19., vasárnap

A papnövendék válaszol – Hogyan kezeljem az összeütközéseimet Istennel és emberrel?

Fiatalok kérdéseire keresi a választ Máté János Kristóf, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet ötödéves papnövendéke. Írásait rendszeresen közreadjuk oldalunkon.

2019. május 18., szombat

Helyünk a világban – Krízisidőszakot zárt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója a hajléktalan emberek ellátásának krízisidőszakát lezáró országos szakmai napot tartott május 7-én Budapesten.

2019. május 15., szerda

A papnövendék válaszol – Egy hivatás története, avagy hogyan váltam egy-ügyűvé?

Fiatalok kérdéseire keresi a választ Máté János Kristóf, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet ötödéves papnövendéke. Írásait rendszeresen közreadjuk oldalunkon.

2019. május 11., szombat

Fájdalom helyett vigasz – Hétvége a lelki kísérésről Nagyszokondon

Lelki kíséréssel kapcsolatos továbbképzést szervezett a Szatmári Egyházmegye Világiak Irodája május 3–5. között a Szatmár megyei Nagyszokondon.

2019. május 8., szerda

A papnövendék válaszol – Mit jelent szeretni? (III. rész)

Fiatalok kérdéseire keresi a választ Máté János Kristóf, az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet ötödéves papnövendéke. Írásait rendszeresen közreadjuk oldalunkon.

2019. május 4., szombat

Csak kapcsolatokkal lehet gyógyítani – Interjú Siposné Kohári Szilviával, az egri RÉV vezetőjével

Siposné Kohári Szilvia februárban Jószolgálat díjat kapott. Ennek kapcsán kerestük fel. Munkájukról, missziójukról, a siker titkáról kérdeztük, illetve arról, mi is tulajdonképpen a siker a szenvedélybetegek segítése területén.

2019. április 28., vasárnap

Joyce Rupp: Fényszikrák – Sötétség és személyes növekedés

Joyce Rupp OSM (Szent Szív Társaság szervita nővérek) napjaink egyik legjelentősebb lelkiségi írója, előadó és lelkigyakorlat-kísérő. Ebben a könyvében igazi lelki társként szegődik mellénk, amikor „a halál völgyében” járunk, nem látjuk a kiutat a búskomorság barlangjának... »

2019. április 28., vasárnap

Stresszkezelő tréninget indít a RÉV Egerben

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata tízalkalmas stresszkezelő tréninget indít a szervezet egri központjában.

2019. április 27., szombat

Létezik-e vegetáriánus tigris? – Keresztény vállalkozóknak tartottak konferenciát Budapesten

Harmadik alkalommal rendezték meg az országos keresztény vállalkozói konferenciát április 25-én Budapesten. A Belvárosi Színházban a szakemberek mellett többek közt Csókay András és Pál Feri atya is előadást tartott.

2019. április 27., szombat

Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük... »

2019. április 23., kedd

Szülőknek és álláskeresőknek indít csoportfoglalkozásokat a budapesti RÉV szolgálat

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata a tavasz folyamán szülőknek, valamint álláskeresőknek indít csoportfoglalkozásokat Budapesten.

2019. április 23., kedd

„Feltámadtam, és veled vagyok!”

Uzsalyné Pécsi Rita írását adjuk közre.

2019. április 22., hétfő

„Erősen ajánlott” – Szubjektív beszámoló a szombathelyi apa-fia hétvégéről

Március 29. és 31. között „Van időm Rád!” címmel apa-fia hétvégét rendeztek a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A hétvégi programról Varga Péter és fia, Benedek írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

2019. április 13., szombat

EXKLUZÍV – XVI. Benedek: Az Egyház és a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos botrány (I. rész)

XVI. Benedek emeritus pápa hosszú írást közölt a Klerusblatt német folyóiratban, mely az Egyházban jelen lévő visszaélési botrányok eredetét, és azok lehetséges megoldását elemzi.

2019. április 12., péntek

Papp Miklós edzésterve, VI. rész: Bűnbánat, szentgyónás – Krisztus szemében nézem magam

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hívott mindannyiunkat: a nagyböjt hatodik hetében arra bátorít, hogy nézzünk szembe bűneinkkel.

2019. április 9., kedd

Neal Lozano: Eloldozva

Neal Lozano az amerikai Pennsylvaniában él, római katolikus, „Az Atya szíve” nevű evangelizációs szolgálat alapítója és vezetője. Feleségével (Janet) együtt a világ számos országában tartott és tart előadásokat Isten szeretetéről. Négy felnőtt gyermeke és nyolc unokája... »

2019. április 6., szombat

Mit jelent férfinak lenni? – Kerekasztal-beszélgetés a Sapientián

„A férfilét feladata és kihívásai” címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést április 4-én Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézete, résztvevői Somogyiné Petik Krisztina és Asztalosné Elekes Szende pszichológusok, valamit Papp Miklós... »

2019. április 5., péntek

tovább »