Ferenc pápa a fiatalokhoz Palermóban: Jézus nem akarja, hogy a kispadon maradj!

Szeptember 15-én este, palermói látogatásának utolsó programjaként a szicíliai fiatalokkal találkozott a Szentatya, és rögtönzött beszédében az általuk feltett három kérdésre válaszolt. Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk.

2018. szeptember 17. hétfő

Hol van Isten a bajban? – Már Szatmárnémetiben is „be lehet szólni” a papnak

Szatmárnémetiben is elindul a Magyarországon ismert népszerű és provokatív „Szólj be a papnak!” vitasorozat. A kocsmamisszió első alkalma szeptember 14-én este lesz.

2018. szeptember 13. csütörtök

„Fiam, őrizd meg szívedet!” – Missziós napot tartottak Tolnán

Szeptember 7-én, pénteken missziós napot rendeztek Tolnán, Szent István királyra emlékezve.

2018. szeptember 12. szerda

Fogadalomtételt ünnepeltek a verbiták Kőszegen – KÉPRIPORT

Szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén Kőszegen, a Szent Imre Missziósházban két verbita szerzetes tett örökfogadalmat, ketten pedig megújították fogadalmukat az Isteni Ige Társaságában.

2018. szeptember 11. kedd

Szebbé, jobbá, boldogabbá – Konferencia az Egyház szerepvállalásáról a Kattárson

A „Van célunk! Van jövőnk!” mottóval rendezett Kattárs a székesfehérvári polgármesteri hivatal dísztermében szeptember 8-án tartott konferencián tekintette át, milyen szerep betöltésével tudja az Egyház szolgálni hazánk, egy-egy település életét, a kultúra és a szociális... »

2018. szeptember 8. szombat

Közel száz délvidéki gyermek kapott új iskolatáskát a Katolikus Karitásztól

Közel száz iskolatáskát adományozott a Katolikus Karitász a ferences rend által működtetett délvidéki Lurkóházak lakóinak.

2018. szeptember 6. csütörtök

Találkozóra gyűlt össze a magyarországi verbita család

Augusztus 27. és 29. között Kőszegen találkozott a magyarországi verbita család. Klewek Anna SSpS beszámolóját közöljük.

2018. szeptember 5. szerda

Magyarországra érkezett az új apostoli nuncius

Szeptember 3-án Budapestre érkezett Michael August Blume, Magyarország új apostoli nunciusa. Az Apostoli Szentszék követét a repülőtéren a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) küldöttsége fogadta – tájékoztatta szerkesztőségünket Depaula Flavio, az Apostoli Nunciatúra... »

2018. szeptember 3. hétfő

Az igazi forradalom a szív forradalma – Véget ért a 39. Rimini Meeting

Augusztus 25-én, szombaton véget ért a 39. Rimini Meeting. A világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiváljának utolsó napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora tudósította a Vatikáni Rádiót.

2018. augusztus 29. szerda

Családi napot tartottak Nógrádsipeken

A családok éve alkalmából családi napot szervezett Nógrádsipeken július 29-én az ÉletBoldogság Család Rendszer (Lifehappiness International) szervezet. A program fővédnöke Bíró László tábori püspök volt. A nyitó szentmisét Czombos József aranymisés rimóci plébános, kanonok... »

2018. augusztus 25. szombat

Tíz nap a békéért – Japán kezdeményezés az atomtámadás áldozatainak emlékére

A japán püspöki kar – mint minden évben – idén is megszervezte a „Tíz nap a békéért” elnevezésű kezdeményezést az 1945-ös hirosimai és nagaszaki atombomba-támadás áldozatainak emlékére.

2018. augusztus 10. péntek

Az ÖrdögKatlan fesztiválra látogatott Kocsis Fülöp érsek-metropolita

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az ÖrdögKatlan összművészeti fesztivált a Baranya megyei Nagyharsányban és a környező településeken. A rendezvényen részt vett a KözösPont ökumenikus fesztiválmisszió csapata is, akikhez augusztus 1-jén csatlakozott Kocsis Fülöp hajdúdorogi... »

2018. augusztus 10. péntek

Lehet-e missziót végezni a traktorversenyen?

Igazi közösségi esemény része lett a missziós nap a Tolna megyei Nagyszokolyon: a helyi egyházközség és a Pécsi Egyházmegye által szervezett esemény társrendezvényként kísérte a 11. Traktorverseny, Gazdatalálkozó és Családi Napot augusztus 4-én.

2018. augusztus 8. szerda

Gyógyászati eszközöket adott át a Karitász Kőrösmezőn

A Katolikus Karitász orvosmissziója több mint ötven óvodásnak és kisiskolásnak adott át szemüvegeket és talpbetéteket a kárpátaljai Kőrösmezőn.

2018. augusztus 6. hétfő

A családunk múltja jelen létünk kulcsa – A Pécsi Egyházmegye családtábora Domboriban

A Pécsi Egyházmegye családreferatúrája évek óta szervez nyári tábort azoknak a családoknak, akik Tolna és Baranya megyében missziót végeznek vagy közösségeket vezetnek. Az idei tábort az egykori szekszárdi úttörőtáborban szervezték meg július 19. és 22. között.

2018. augusztus 2. csütörtök

Istent nem lehet bezárni a templomba – A Keskeny út misszió fesztiválokon szólítja meg a fiatalokat

A nyári fesztiválszezonban a Keskeny út fesztiválmisszió idén is igyekszik ott lenni azokon a helyeken, ahol Erdélyben a fiatalok összegyűlnek. Idén július 18-tól Gyergyószentmiklósra látogattak el.

2018. augusztus 2. csütörtök

Elindult Pedro Arrupe jezsuita rendfőnök boldoggáavatási folyamata

A spanyol provincia bilbaói találkozóján hozta nyilvánosságra Arturo Sosa SJ, a jezsuita rend generálisa, hogy július 11-én elindult elődje, Pedro Arrupe SJ boldoggáavatási eljárása.

2018. július 23. hétfő

Szerzetesi piac Nagyvázsonyban, a Kinizsi-várnál

Nagyvázsony Község Önkormányzatának kezdeményezésére férfi és női szerzetesközösségek mutatják be vásári termékeiket és szellemi-lelki tevékenységüket a Kinizsi-vár melletti téren július 19. és 29. között.

2018. július 22. vasárnap

Oda kell mennem, ahol nincs olyan, mint én – Pálferis tábor egy korszak vége felé

Mi az érvényes az életemben? – Pál Feri atya 2017/2018-as budapesti keddi mentálhigiénés előadás-sorozatának fő témája adta a mottóját a 9. Pálferis Nyári Tábornak, amelyet július 9. és 15. között rendeztek meg Tatán.

2018. július 21. szombat

Ferenc pápa üzenetet küldött az új evangelizációról szóló manilai konferenciára

„A tanítványlét és a misszionáriusi átalakulás kihívásaival úgy nézzetek szembe, hogy ne csak a Fülöp-szigetekre tekintsetek, hanem a hatalmas ázsiai kontinensre és azon túl is!” – buzdítja a pápa a július 18. és 22. között Manilában rendezett, az új evangelizálásról szóló... »

2018. július 20. péntek

tovább »