Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek

Missziós gyermekeket avattak Nyíradonyban

A Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában hat éve működik gyermekmisszió. A segítő szervezet munkájába május 10-én Szent Liturgia keretében húsz diákot avattak be.

2018. május 25. péntek

Legyen mindenkinek személyes pünkösdje – Beszélgetés Bartha Angélával a Városmissziós Napokról

Május 25. és június 4. között Budapesti Városmissziós Napokat rendeznek, a MAgyar VÁRosmissziós SZövetség szervezésében. Bartha Angéla szociális testvérrel, a tíznapos egyházi esemény koordinátorával Bodnár Dániel beszélgetett.

2018. május 24. csütörtök

„Krisztus szeretete sürget minket” – Idén is lesznek verbita missziós táborok Kőszegen

Az Isteni Ige Társasága, a verbita rend tizenhetedik éve szervez nyári missziós táborokat gyerekek és fiatalok számára. Idén július 2. és 7., július 16. és 21., valamint július 30. és augusztus 3. között várják a táborozni vágyókat a kőszegi Szent Imre Missziósház mellett... »

2018. május 24. csütörtök

Elhunyt Lando Modest verbita szerzetes

Az Isteni Ige Társasága tudatja, hogy Lando Modest verbita szerzetes életének 44., szerzetességének 23., papságának 16. évében, május 13-án este tragikus hirtelenséggel elhunyt a kőszegi Szent Imre Missziósházban.

2018. május 19. szombat

Hitre alapozott nevelés – A cserkészetről szólt a „Hitünk és életünk” szabadegyetem záró előadása

Május 9-én a Győri Hittudományi Főiskolán a „Hitünk és életünk” című szabadegyetem 2017/18-as szemeszterének utolsó előadásán a cserkészet missziós lehetőségéről, a cserkészmozgalomhoz szorosan kapcsolódó Táborkeresztről és a Magyar Cserkészszövetség katolikus... »

2018. május 17. csütörtök

Ferenc pápa: A mennybemenetellel Jézus jelenlétének új formája kezdődik el

A Szentatya május 13-án, Jézus mennybemenetelének ünnepén arra figyelmeztetett, hogy nekünk is egyszerre kell az ég felé néznünk, a megdicsőült Krisztusból erőt merítenünk, és a földre felé néznünk, vagyis az evangéliumot hirdetnünk.

2018. május 14. hétfő

Őrzők vagyunk – Megjelent Ferenc pápa szerdai katekéziseinek gyűjteményes kötete

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg a „Őrzők vagyunk – Szerdai katekézisek 2013–2014” című kötet. Ferenc pápa katekéziseit Tőzsér Endre piarista szerzetes fordította magyar nyelvre, továbbá előszót írt a kötethez, melyet az alábbiakban... »

2018. május 7. hétfő

Ferenc pápa a Neokatekumenális Út közösséghez: Az örömhír elmondásához lemondásra van szükség!

Május 5-én délelőtt a Szentatya Róma Tor Vergata-i városrészébe látogatott, hogy köszöntse a Neokatekumenális Út elindulásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi találkozó résztvevőit.

2018. május 5. szombat

A kibékülés terei – Dejcsics Konrád OSB Pannonhalma kulturális missziójáról

A Pannonhalmi Főapátság idei spirituális és művészeti programjainak kulcsszava a kibékülés. Dejcsics Konrád bencés kulturális igazgatóval a 2018-as esztendő jövőbe mutató „szellemiségéről” beszélgettünk.

2018. május 5. szombat

Nem a plébániának van területe, hanem egy területnek közössége – Evangelizáció a plébániákon

Mohácson rendezték meg április 23. és 25. között a XVIII. Országos Katekumenátus Konferenciát, melynek címe és fő témája ez volt: „A katekumenátus hatása a plébánia evangelizációs küldetésére”.

2018. május 4. péntek

A kárpátaljai Nagyszőlősre látogatott a Ferences Alapítvány

Április 10-én és 11-én, Dobszay Benedek provinciális kárpátaljai vizitációjának alkalmával a Ferences Alapítvány munkatársai is ellátogattak azokra a magyar ferences rendtartományhoz kapcsolódó helyekre, amelyek fenntartásában az alapítvány is részt vállal.

2018. május 4. péntek

Könyvújdonságaink a Szent István Könyvhéten

Ebben az évben az Új Ember Kiadványok sorozatban hat kötetet jelentetett meg a Magyar Kurír. Ezeket a könyveket ajánljuk most a kedves olvasók figyelmébe.

2018. május 4. péntek

Világméretű adománygyűjtést tart a Mária Rádió nemzetközi családja

Több mint hetven Mária Rádió működik napjainkban világszerte. A rádió nemzetközi családja minden évben világméretű adománygyűjtést rendez az újonnan induló vagy nehéz helyzetben levő Mária Rádiók javára. Idén május 3–4-én adakozhatunk, Magyarországról a felvidéki és a... »

2018. május 3. csütörtök

A vég közelsége – A húsvét rejtettsége és egysége

Görföl Tibor főszerkesztő-helyettes a Vigilia ez évi negyedik számában húsvét misztériumáról írt meditációját adjuk közre.

2018. április 27. péntek

Gyémántmiséjét ünnepelte az ausztrál egypetéjű ikerpár

Pappá szentelésük 60. évfordulóját ünnepelték John és Patrick O’Neill redemptorista szerzetesek az ausztráliai Kogarah-ban márciusban. A 86 éves szerzetesek egypetéjű ikrek.

2018. április 25. szerda

Szülővárosába, Sopronba látogatott a Peruban szolgáló misszionárius

Szabó Zsolt msp atya, a Harmadik Világ Szegényeinek Szolgái Missziós Mozgalom tagja három év után három hét szabadságra érkezett Peruból szülővárosába, Sopronba a közelmúltban.

2018. április 23. hétfő

Szent Adalbert püspök és vértanú

Szent Adalbertre emlékezünk liturgikus emléknapján, április 23-án. A vértanú püspök 994–995-ben járt Magyarországon, ő keresztelte és bérmálta meg Szent Istvánt. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentje.

2018. április 23. hétfő

Keszthelyre érkezett az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje – KÉPRIPORT

Keszthelyre érkezett országjáró körútján a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje április 18-án. A kereszt április 25-ig marad a Balaton-parti városban, ezt követően Tapolcára viszik.

2018. április 21. szombat

„Afrikában van idő Istenre” – Charles Palmer-Buckle accrai érsek látogatása Egerben

Charles Palmer-Buckle, a ghánai Accra érseke Erdő Péter bíboros meghívására érkezett Magyarországra. Az afrikai főpásztort április 19-én Ternyák Csaba érsek látta vendégül Egerben, akivel együtt szentelte püspökké Szent II. János Pál pápa 25 évvel ezelőtt.

2018. április 20. péntek

tovább »