Elhunyt Aretha Franklin, a „soul királynője”

Augusztus 16-án, 76 évesen elhunyt Aretha Franklin, a „soul királynője”. A családja közleménye szerint az énekesnő helyi idő szerint csütörtökön délelőtt 9.50-kor hunyt el detroiti otthonában.

2018. augusztus 17. péntek

A keresztény művészet küldetése, hogy tükrözze Isten szépségét – Megnyílt Józsa Judit kiállítása

Augusztus 16-án, csütörtökön este a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor Józsa Judit kerámiaszobrásznő „Mária, a magyarok Boldogasszonya” című kiállításának megnyitására. A tárlat a Józsa Judit Galériában tekinthető meg.

2018. augusztus 17. péntek

Ma is élő népművészet

Augusztusi nemzeti ünnepünkig még van lehetőségünk megnézni ezt a különleges kiállítást, amelynek egyik fő célja, hogy bemutassa, miként él tovább a magyar népi alkotók öröksége kiváló kortárs kézművesek igényes munkáiban.

2018. augusztus 17. péntek

Szent művészet a templomokban és a templomok körül

Hűsítő egyházzenei, szakrális művészeti programokkal várta az érdeklődőket a Veszprémi Főegyházmegye több temploma, templomkertje. Zenei, irodalmi rendezvények helyszíne volt többek között a monostorapáti Nepomuki Szent János-plébániatemplom és a káptalanfüredi Angyalos... »

2018. augusztus 15. szerda

Ókovács: a kereszténység lesz a fő témája az Operaház 2019/2020-as évadának

A kereszténység lesz a kiemelt témája a Magyar Állami Operaház 2019/2020-as évadának – nyilatkozta augusztus 12-én Ókovács Szilveszter főigazgató az MTI-nek.

2018. augusztus 13. hétfő

A Sárközy-kúria kincsei – Irodalmi, néprajzi és szakrális relikviák a nagybajomi gyűjteményben

Ahogy a megyeszékhelyről, Kaposvárról beérünk Nagybajomba, az út mellett balra egy impozáns épület hívja fel magára a figyelmet. A somogyi kisváros ékessége a Sárközy-kúria, amely helytörténeti múzeumként várja a látogatókat.

2018. augusztus 12. vasárnap

Az élmény és a megértés szolgálatában – Mácsai Pál a pannonhalmi házigazdaszerepről

Augusztus 24. és 26. között tartják idén az Arcus Temporum XIV. Pannonhalmi Művészeti Fesztivált, amelynek házigazdája és egyik közreműködője Mácsai Pál lesz. Ünnepről, színházról, összművészetről, költészetről és töltekezésről beszélgettünk.

2018. augusztus 11. szombat

Elfogadni és megérteni a hívást… – Találkozás László Dániel festőművésszel

László Dániel Barcsay-díjas festőművész, a Sensaria Képzőművészeti Egyesület elnöke régóta befelé és felfelé hallgatózik, hogy még tisztábban lássa, mi dolga művészként a földön.

2018. augusztus 11. szombat

Stinggel találkozott Ferenc pápa

Az augusztus 8-i általános kihallgatáson a vatikáni VI. Pál teremben jelen volt Sting, a népszerű brit zenész, énekes és felesége is. A házaspár az audiencia végén találkozott Ferenc pápával.

2018. augusztus 9. csütörtök

Szalézi zenetábor Muzslyán

Második alkalommal tartottak szalézi zenetábort július 23-tól 29-ig a bánáti Muzslyán. A tábort a muzslyai származású Sándor Donát és felesége, Dorottya vezette.

2018. augusztus 9. csütörtök

A szenvedésben egyedül vagyunk – Frida Kahlo a Magyar Nemzeti Galériában

Megdöbbentő, egyedülálló, tragikus – már az első benyomások után is csak ilyen szavakkal lehet jellemezni a mexikói Frida Kahlo festményeit.

2018. augusztus 5. vasárnap

A szavak itt felejtődtek – Szabó Balázs Bandája és az Eleven Hold új albumai

Szabó Balázs Bandája, valamint az Eleven Hold együttes legújabb albumaikon arról muzsikálnak, milyen az, ha két embernek úgy igazán, lélekfájdítóan köze van egymáshoz.

2018. augusztus 5. vasárnap

Festett Szentírás – Ikonfestő tábor a budapest-józsefvárosi plébánián

A budapest-józsefvárosi Szent József-plébánián idén július 23. és 29. között zajlik az ikonfestő tábor. A program vezetőjével, Varga Tarzíciusz kárpátaljai ikonfestővel beszélgetünk.

2018. július 27. péntek

A Szent Cecília kórus is fellépett a Váci Világi Vigalomban

A Váci Világi Vigalomban a sok színes program között be lehetett térni a székesegyházba is, ahol július 21-én, szombaton este a Szent Cecília kórus énekelt. Az egyházzenei áhítatot Beer Miklós megyéspüspök is megtisztelte jelenlétével.

2018. július 27. péntek

A tékozló fiú – Színházi előadás a pécsi Magtár Kávézóban

A nyár folyamán kulturális programokkal várja az érdeklődőket Pécsett a Magtár Kávézó (Magtár Látogatóközpont, Pécs, Dóm tér 6.). Augusztus 3-án a Janus Egyetemi Színház „A tékozló fiú” című előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

2018. július 25. szerda

Új hanglemezen hallható a felsőörsi templom műemlék orgonája

A felsőörsi (Veszprém megye) Árpád-kori prépostsági templom 1745-ben épült, ötregiszteres, 211 sípból álló műemlék orgonája Magyarország harmadik legrégebbi orgonája. A hangszer főszereplésével jelentetett meg új lemezt a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei... »

2018. július 24. kedd

Megáldották az új keresztutat és Krisztus-szobrot a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban

Adományoknak köszönhetően elkészült a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájának keresztútja és Feltámadt Krisztus-szobra. Hajas László alkotásait Takács András kórházlelkész áldotta meg július 15-én.

2018. július 24. kedd

A Mária Rádió Szent István-rajzpályázatának műveiből nyílt kiállítás Szombathelyen

Július 20-án nyílt meg a Mária Rádió Szent István-rajzpályázatára beérkezett művekből összeállított kiállítás Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián. A tárlatot Székely János megyéspüspök nyitotta meg.

2018. július 23. hétfő

Tizenöt éve „Muzsikál az erdő” – Mátraverebély-Szentkúton adták át a jubileumi zenei pályázat díjait

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat idén a 15. évadához érkezett. A jubileum alkalmából a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatot írt ki. A győztes mű ősbemutatójára és a díjátadásra július 2-án került sor... »

2018. július 20. péntek

Keltsd életre a templomodat! – Mocsári Júlia, Monor

Meseíró-pályázatunkkal arra hívjuk a gyerekeket, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A legszebb meséket megjelentetjük.

2018. július 19. csütörtök

tovább »