A budapesti katolikus egyetemistákhoz látogatott a missziós kereszt

A 2020-ban megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) missziós keresztje egy estére a budapesti római katolikus Egyetemi Lelkészség vendége volt december 6-án a Magyar Szentek Templomában.

2018. december 7. péntek

Nem csak táblacsere – Bemutatkozik a görögkatolikus gyermekvédelmi intézmény

A Görögkatolikus Szemle legújabb számának családi magazinja a gyermekvédelemmel foglalkozik, többek között a tolcsvai Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményt is bemutatja. Az intézmény igazgatójával, Lónárt Csaba Attilával Polyákné Tóth Nóra beszélgetett.

2018. december 7. péntek

Hagyományteremtő adventi szavalóversenyt tartottak Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója hagyományteremtő céllal szervezett adventi szavalóversenyt valamennyi katolikus egyházi fenntartású gyermekvédelmi intézmény számára december 2-án.

2018. december 7. péntek

Hol lakik a Mikulás? Pécsen megmutatják

Szent Miklós legendáját múzeumpedagógiai módszerekkel ismerhetik meg az óvodás és kisiskolás korú gyerekek a pécsi püspökségen advent folyamán.

2018. december 6. csütörtök

Az egész osztály védőszentje

Szent András apostolt választották a jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1. b osztályába járó gyermekek november 30-án.

2018. december 6. csütörtök

Isten szemében egyenlőek vagyunk – Érzékenyítő foglalkozás a szombathelyi premontrei gimnáziumban

November 28-án a szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumba látogatott Orsós Zoltán csákánydoroszlói plébános és Sziráki Péter, a zalaegerszegi „Rád találtam!” dicsőítő csoport tagja, hogy a cigánypasztorációról szóló, érzékenyítő foglalkozást tartsanak a... »

2018. december 6. csütörtök

Együttműködés az Országos Széchényi Könyvtár és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem között

Együttműködési megállapodást írt alá Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) főigazgatója és Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora december 5-én a Budavári Palotában.

2018. december 5. szerda

Megáldották a kibővült érdi Marianum iskolát

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök az érdi Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium új és felújított épületszárnyát december 1-jén.

2018. december 5. szerda

Ferenc pápa a római jezsuita kollégium szerzeteseinek: Jézusra alapozzátok életeteket!

December 3-án, Xavéri Szent Ferenc, a missziók egyetemes védőszentje ünnepén a Szentatya a vatikáni Kelemen teremben fogadta a Rómában ötven éve működő nemzetközi jezsuita kollégium növendékeit és elöljáróit.

2018. december 4. kedd

Leendő pedagógusait ösztöndíjjal támogatja a Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye pályázatot hirdetett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának tanító és óvodapedagógus hallgatói számára.

2018. december 4. kedd

Pedagógusoknak tartottak adventváró lelkinapot Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeiben dolgozók, valamint az iskolalelkészek adventváró lelkinapját rendezték meg Kalocsán december 1-jén.

2018. december 3. hétfő

Átadták a felújított fülöpi katolikus iskolát

November 30-án adták át a fülöpi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola felújított épületét.

2018. december 2. vasárnap

Véget ért a szerzetes-elöljárók konferenciáinak irodája által szervezett első vezetőképzés

Idén tavasszal a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI) szervezésében több képzés indult szerzetesek számára. November végén lezárult az első szerzetesi vezetőképzés.

2018. december 1. szombat

„Tartsd vissza magad a harag sárkányaitól” – Uzsalyné Pécsi Rita szülőakadémiája Nagyváradon

A (le)építő kritikáról, a harag kezeléséről és megoldásairól, valamint a „kütyük” és az internet hatásairól kaptak útmutatót a résztvevők Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató nagy sikerű nagyváradi előadás-sorozatának november 24–25-i alkalmán.

2018. november 30. péntek

Átadták a kecskeméti piarista iskola megújult kollégiumát

Rövid szünet után, ünnepélyes keretek közt ismét megnyitotta kapuját a 304 éve alapított kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvodához tartozó kollégium november 28-án.

2018. november 30. péntek

Jubileumi emlékverseny az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont jubileumi emlékversenyt hirdetett a Győri Egyházmegye katolikus iskolái részére, felszentelésének 25. évfordulója alkalmából. November 17-én hat negyedik évfolyamos csapat mérhette össze tudását játékos, szórakoztató feladatok... »

2018. november 29. csütörtök

Ökumenikus szimpóziumot tartottak hitoktatóknak Nyíregyházán

Református és római katolikus hitoktatók közös képzésen vettek részt a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány jóvoltából november 24-én Nyíregyházán.

2018. november 29. csütörtök

Örökbe fogadták templomukat a nagykárolyi diákok

Tizenhárom fős csapattal csatlakozott a nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) „Örökségünk őrei – Fogadj örökbe egy műemléket” programjához. A fiatalok a nagykárolyi Kalazanci Szent József-templomot gondozzák és... »

2018. november 29. csütörtök

Mindenki jó valamiben – Pedagógusoknak tartott továbbképzést a szatmári egyházmegyei karitász

A gyerekek felzárkóztatását és a tehetséggondozást szolgáló Komplex Instrukciós Programról tartottak képzést pedagógusoknak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szervezésében Sárközújlakon november 23–24-én.

2018. november 29. csütörtök

Kutyák tartottak vezetőképzőt iskolaigazgatóknak Pécsen

Újabb állomásához érkezett az a képzéssorozat, amelyet a Pécsi Egyházmegye oktatási irodája szervez: november 26-án az egyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények vezetői ismerkedtek Füzes Zoltán tréner útmutatásával és terápiás kutyák bevonásával a... »

2018. november 29. csütörtök

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 10.

Adventi kalendárium – 2018. december 10.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 10.

Mai evangélium – 2018. december 10.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 5,17–26

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle