Katolikus iskolák munkatársait köszöntötték Szent Gellért ünnepén Veszprémben

Szent Gellértnek, a katolikus iskolák védőszentjének ünnepén, szeptember 24-én adták át a Szent Gellért-díjakat a Veszprémi Főegyházmegyében. Az ünnepség a veszprémi bazilikában szentmisével kezdődött, melyet Márfi Gyula érsek mutatott be az iskolák lelkiigazgatóival... »

19:58

Idén is lehet támogatni kárpátaljai magyar gyermekek tanulmányait

A Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a 2017/18-as tanévre újra meghirdeti a Szent Margit Programot, mely anyagi támogatást nyújt a helyi iskolás gyermekek számára.

19:32

Pedagógusokat köszöntöttek Szent Gellért napján Székesfehérváron

Gellért püspök ereklyéjének jelenlétében püspöki szentmisével, majd konferenciával köszöntötték a székesfehérvári egyházmegye fenntartásában vagy a területén működő katolikus iskolák pedagógusait szeptember 22-én.

2017. szeptember 25. hétfő

Szarvasbőgésen vettek részt a miskolci katolikus iskolások

A teremtésvédelmi nap keretében különleges kiránduláson vettek részt szeptember 18-án a miskolci Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola harmadikosai.

2017. szeptember 25. hétfő

Új Szent Gellért-himnusz született Pannonhalmán

Szeptember 24-én emlékeztünk Szent Gellért püspök vértanúhalálára. Ez alkalomból a szent tiszteletére új himnuszt jelentetett meg a Pannonhalmi Főapátság.

2017. szeptember 25. hétfő

Közösen ünnepelték Szent Gellért püspök emléknapját a kecskeméti katolikus iskolák

A kecskeméti katolikus iskolák szeptember 24-én közös ifjúsági szentmisével ünnepelték Szent Gellért emléknapját az Urunk mennybemenetele-társszékesegyházban, Kecskeméten. A szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be.

2017. szeptember 25. hétfő

Egyházi iskolák újulnak meg a Székesfehérvári Egyházmegyében

Alábbiakban a Székesfehérvári Egyházmegye sajtóközleményét adjuk közre.

2017. szeptember 22. péntek

Tanévnyitó szentmisét tartottak a nagybecskereki székesegyházban

Tanítónőjükkel és hitoktatójukkal vonultak be a tanévnyitó szentmisére szeptembe 17-én a nagybecskereki alsósok. A szentmisét msgr. Gyuris László székesegyházi plébános mutatta be, a zenei szolgálatot a Nepomuki Szent János Gyermek- és Ifjúsági Kórus látta el.

2017. szeptember 22. péntek

Ünnepi szentmisével indították a tanévet a Győri Egyházmegye hitoktatói

Tanévnyitó ünnepséget és továbbképzést szerveztek szeptember 16-án a hitoktatók számára a Győri Hittudományi Főiskolán. A továbbképzés keretében a szentségek vételére való felkészítés volt a legfőbb téma.

2017. szeptember 22. péntek

Egyetemi Veni Sanctét tartottak Szegeden

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség idén is megtartotta a már hagyományossá vált egyetemi tanévnyitó szentmisét szeptember 19-én a dómban. Köllő Sándor egyetemi lelkész beszámolóját adjuk közre.

2017. szeptember 21. csütörtök

A Báthory-iskola bővítésére készülnek Nyírbátorban

Új épületrész – kilenc tantermes oktatási épület, „C” típusú tornaterem, főzőkonyha és ebédlő – ünnepélyes alapkőletételére került sor szeptember 15-én a nyírbátori Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumban.

2017. szeptember 21. csütörtök

Két piarista szerzetes tett örökfogadalmat

Örökfogadalmat tett a budapesti Piarista Kápolnában szeptember 16-án Szabó Gábor és Vass Bálint rendtársaik, családtagjaik és barátaik körében.

2017. szeptember 21. csütörtök

Tanszereket áldottak meg az ózdi görögkatolikus parókián

Hittanos évnyitót tartottak szeptember 16-án az ózdi görögkatolikus parókián, ahol megáldották a gyermekeket és iskolatáskáikat.

2017. szeptember 20. szerda

Szent Gellért püspökre emlékeztek Komlón

Püspöki szentmisén vettek részt a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola tanulói és tanárai szeptember 18-án, hétfőn reggel a komlói plébániatemplomban.

2017. szeptember 20. szerda

Petíciót tettek közzé a marosvásárhelyi katolikus iskola megmentéséért

A „Mentsük meg a marosvásárhelyi katolikus iskolát!” címmel megjelent petícióval azt szeretné elérni a CitizenGo nemzetközi aláírásgyűjtő oldal, hogy a román hatóságok szüntessenek meg minden, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ellen hozott törvénytelen... »

2017. szeptember 19. kedd

Erdei iskolában tanultak a tolnai katolikus iskolások

Második alkalommal szervezett erdei iskolát tanulói számára a tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola. Szeptember 11. és 15. között Püspökszentlászlót és környékét fedezhették fel a diákok.

2017. szeptember 19. kedd

Folytatódnak az esti 8-as szentmisék a szombathelyi Zárdatemplomban

A nyári szünet után ismét megnyitja kapuit hívei előtt vasárnap esténkét a szombathelyi Szent Norbert-templom (Zárdatemplom).

2017. szeptember 19. kedd

Miskolcon tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) országos tanévnyitó konferenciáját szeptember 15–17-én tartották; házigazdája a miskolci Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiuma volt.

2017. szeptember 19. kedd

Zene mindenkinek Mezőnyárádon és Tardon

A tardi katolikus templom, Mezőnyárádon pedig a katolikus plébánia és a Boldog Sándor István-iskola vendége volt szeptember 15-én Kiss Márton zongoraművész. A fiatal tehetség zenei missziója, hogy az ország minden településére elvigye a komolyzenét gyermekeknek, felnőtteknek... »

2017. szeptember 19. kedd

A szombathelyi premontrei gimnáziumban koncertezett az Authentic Quartet

A régi zenét játszó együttes előadásában Franz Krommer klasszicista zeneszerző művét hallgathatták meg szeptember 15-én a premontrei gimnázium diákjai és tanárai. A koncertet Kalló Zsoltnak, az Authentic Quartet vezetőjének magyarázatai kísérték.

2017. szeptember 19. kedd

tovább »