Csaknem 350-en szavalták a Himnuszt a nyíracsádi görögkatolikus iskolában

Január 22-én, a magyar kultúra napján idén is közös versmondással emlékeztek a Himnusz születésének 195. évfordulójára a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolában. Az országos közös versmondás kezdeményezése innen indult el öt éve.

2018. január 23. kedd

Görögkatolikus bált rendeztek Hajdúdorogon és Debrecenben

Január 20-án a jó hangulaté volt a főszerep a Hajdúdorogi Főegyházmegyében. Hajdúdorogon ezer vendég mulatott a Szent Bazil Oktatási Központ jótékonysági bálján, Debrecenben pedig a görögkatolikus parókia rendezett batyus bált.

2018. január 23. kedd

Egy indológus tapasztalatai: szegények és segítőik a Dekkán-fennsík hegyei között

Bangha Imre Győrből származik, az Oxfordi Egyetem tanára, a középkori hindi nyelvű irodalom kutatója. Indiai kutatóútjai során mindig felkeres olyan szociális intézményeket, ahol keresztények gondoznak szegényeket. Ezúttal a Dekkán-fennsíkon járt decemberben. Naplójából közlünk... »

2018. január 22. hétfő

Szívvel-lélekkel, hűséggel – Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter Budapesten

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 21-én a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. „Az Isten iránti szeretetből vállalt hivatás életre szóló hűségre kötelez” – a bíboros az ifjúságot és a hivatást középpontba állító püspöki szinódushoz... »

2018. január 21. vasárnap

Gyermekrajzpályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdet nemzetközi gyermekrajzpályázatot a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány, „A legnagyobb szeretet” címmel. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

2018. január 21. vasárnap

Hallgatói és alumnitalálkozót tartott a Keresztény Roma Szakkolégiumi Hálózat

Január 20-án, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóját.

2018. január 20. szombat

Nyílt nap a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola február 7-én tartandó nyílt napjáról, valamint az akkreditált, negyvenórás „Bibliai kultúra” című tanfolyamról olvashatnak tájékoztatást az alábbiakban.

2018. január 20. szombat

Göd 2.0 – Bemutatkozik a gödi piarista iskola új intézményi modellje

A piarista rend 25 évvel ezelőtt nyitotta meg szakképző iskoláját Gödön. A mai kor követelményeihez igazodva új intézményi modellt dolgoztak ki, melynek bemutatója január 25-én vállalati workshop, január 26-án pedig nyílt nap keretében lesz.

2018. január 19. péntek

Elhunyt Faber Miklós, a Bencés Diákszövetség örökös tiszteletbeli elnöke

Faber Miklós, a Bencés Diákszövetség örökös tiszteletbeli elnöke 2107. december 30-án, életének 88. évében hunyt el. Hamvait január 17-én helyezték örök nyugalomra Budapesten, a Szent Gellért-plébániatemplom altemplomában. A Bencés Diákszövetség megemlékezését... »

2018. január 19. péntek

Jubileumát ünnepelte a tatabányai Szent Margit Általános Iskola

Ünnepséggel és szentmisével adtak hálát az elmúlt 25 évért a tatabányai katolikus iskolások névadójuk, Árpád-házi Szent Margit ünnepén. A hálaadó szentmise főcelebránsa Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök volt.

2018. január 19. péntek

A volt szalézi diákokat tömörítő világszövetség elnöke lehetőségekről, kihívásokról, álmokról

Michal Hort szlovákiai vállalkozó, a Don Bosco egykori növendékeit tömörítő világszövetség elnöke a szalézi növendékek előtt álló lehetőségekről beszélt az Agenzia Info Salesianának.

2018. január 19. péntek

Ferenc pápa a chilei katolikus egyetemen: Gyakoroljuk a párbeszéd és a találkozás nyelvtanát!

A Szentatya január 17-én, szerdán este felkereste Santiago de Chilében a Pápai Katolikus Egyetemet. Ez volt az ország fővárosában az utolsó programja, mielőtt január 18-án, csütörtökön továbbutazott volna Iquiquébe.

2018. január 18. csütörtök

Raoul Wallenberg-díjat kapott a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetője

Hét Raoul Wallenberg-díjat adtak át Budapesten január 17-én. A díjazottak között van Rózsahegyiné Juhász Éva, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium vezetője is.

2018. január 18. csütörtök

Fejlesztik a Szent Imre- és a Szent Margit-gimnáziumot Újbudán

Több mint kétmilliárd forintból fejlesztik, bővítik a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, valamint a Szent Margit Gimnázium tornatermeit, sportcsarnokait – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője január 16-án Budapesten,... »

2018. január 17. szerda

Nem biztos, hogy tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola Marosvásárhelyen

Liviu Pop román oktatásügyi miniszter szerint nem biztos, hogy az őszi tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola Marosvásárhelyen.

2018. január 16. kedd

Még lehet jelentkezni a Győri Hittudományi Főiskola szombathelyi képzéseire

A Győri Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjának szakkínálatát ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a közelgő jelentkezési határidő, február 15. előtt.

2018. január 16. kedd

Intézményvezetők és gazdasági vezetők tanácskozása a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye tíz köznevelési és három szociális intézményének vezetői és gazdasági vezetői tartottak tanácskozást január 11-én az egyházmegye püspöki hivatalában.

2018. január 15. hétfő

Hat lehetőség, hogy gyakorold a kedvességet

A kedvesség szinte divatba jött, és ehhez a közösségi oldalak jelentős mértékben hozzájárultak. Nap mint nap olvasunk megható esetekről, de a hétköznapokban nem feltétlenül válunk jobb emberré ezek hatására.

2018. január 14. vasárnap

Az engem is meghívó Jézushoz kell a mai gyerekeket is közelebb vinni – Balogh Tamás SP a hivatásról

Balogh Tamás piarista 2017-ben ünnepelte ezüstmiséjét. Életének meghatározó állomásairól Szathmáry Melinda készített vele interjút, mely a Piarista Rend Magyar Tartománya honlapján jelent meg.

2018. január 14. vasárnap

„Menő menza” a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Alapítványa húszmillió forint támogatásban részesült a „Menő menzák az iskolában – egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című pályázaton, melynek megvalósítására 2018 végéig kerül sor, a gimnázium... »

2018. január 14. vasárnap

tovább »