Ombudsman révén próbálják megakadályozni a marosvásárhelyi iskola újraindulását

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) az ombudsman (romániai nevén: a nép ügyvédje) révén próbálja megakadályozni a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium újraindítását – jelentette be egy augusztus 16-i marosvásárhelyi sajtótájékoztatón Cristian Chirtes szenátor, a párt... »

2018. augusztus 17. péntek

A mindig időszerű szent – Don Bosco 203. születésnapját ünnepeljük

2018. augusztus 16-án, Bosco Szent János 203. születésnapján a szent személyéről és tevékenységéről elmélkedett a szalézi portál.

2018. augusztus 16. csütörtök

A Boldogasszony Iskolanővérek útnak indítják két fiataljukat a római nemzetközi noviciátusba

Nagyboldogasszony ünnepén indult útnak Ági és Eszti Rómába, ahol tíz afrikai és egy argentin társukkal két éven át készülnek a fogadalomtételre. A nővérek közösségi összejövetellel és áldással búcsúztak tőlük, ők pedig átadták a jelöltségi „staféta-tollasütőket” az... »

2018. augusztus 15. szerda

A Kolumbusz Lovagok hárommillió dollárt adományoznak az erbili keresztény menekülteknek

Válaszként Ferenc pápa felhívásaira a világ legnagyobb katolikus segélyszervezete hárommillió dollár elkülönítéséről döntött a közel-keleti keresztények megsegítésére a Kolumbusz Lovagok augusztus 7. és 9. között Baltimore-ban tartott kongresszusán – írja a L'Osservatore Romano... »

2018. augusztus 12. vasárnap

A hit és a tevékeny szeretet összefonódik – Pápai levél a Kolumbusz Lovagokhoz

Ferenc pápa augusztus 8-án, szerdán Pietro Parolin bíboros-államtitkár aláírásával levelet küldött az amerikai Kolumbusz Lovagokhoz, akik a marylandi Baltimore-ban augusztus 7. és 9. között tartották 136. kongresszusukat.

2018. augusztus 10. péntek

Megjelent a marosvásárhelyi gimnázium újraalapításáról szóló miniszteri rendelet

Augusztus 10-én megjelent a romániai közoktatási minőségbiztosítási hatóság (ARACIP) honlapján a helyi hatóságok által 2017-ben felszámolt marosvásárhelyi római katolikus gimnázium (újbóli) megalapításáról, illetve ideiglenes akkreditálásáról szóló miniszteri rendelet.

2018. augusztus 10. péntek

Iskolatáska-gyűjtési akciót szervez a Szatmári Egyházmegyei Caritas

Augusztus 8. és 24. között rendezi meg iskolatáska-gyűjtési akcióját a Szatmári Egyházmegyei Caritas, hogy így is segítsék a szervezet által működtetett öt gyermekintézményben tanuló hátrányos helyzetű gyerekeket.

2018. augusztus 9. csütörtök

Szent Domonkos áldozópap

Szent Domonkosra, a domonkos rend alapítójára és névadójára emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 8-án.

2018. augusztus 8. szerda

Jutalomtábor Bodaszőlőn

Július 23–26. között szervezett a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat a legszorgalmasabb gyermekek számára tábort Bodaszőlőn.

2018. augusztus 6. hétfő

Bogár-élet nyáron – Beszámoló a Szentjánosbogár-közösség programjairól

Nyáron elcsendesedik a Bogár-élet a Párbeszéd Házában, szünetelnek a klubok, hiszen immár 27. éve lelkinapokra gyűlnek össze az ország számos pontján a Szentjánosbogár-közösség tagjai. E programokról Zólyomi Kata Bogár-koordinátor írt összefoglalót – melyet szerkesztve... »

2018. augusztus 5. vasárnap

Elindult a Karitász iskolakezdési akciója

A Katolikus Karitász idén is elindította „Legyen öröm az iskolakezdés” címmel segélyprogramját, hogy országos összefogással minél több iskolás gyermeknek tegye könnyebbé a tanévkezdést.

2018. augusztus 3. péntek

Ünnepi szentmise Mezőnyárádon

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola július 29-én ünnepi szentmise keretében búcsúztatta érseki bírósági helynökké kinevezett lelkivezetőjét, Linczenbold Leventét.

2018. augusztus 2. csütörtök

Felvételt hirdet a 2018/19-es tanévre a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Komfortos, belvárosi, II. János Pálról elnevezett egyetemi szakkollégium (Szombathely, Hollán Ernő u. 10-12.) várja a 2018/2019-es tanévben is az egyetemistákat és főiskolásokat.

2018. augusztus 2. csütörtök

Húszéves a marcali hittantábor

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a marcali hittantábort; a július 9-én, illetve 23-án indult két turnusban mintegy 130 gyerek vett részt.

2018. augusztus 2. csütörtök

A Győri Hittudományi Főiskola pótfelvételit hirdet a 2018/19-es tanévre

A Győri Hittudományi Főiskola (9021 Győr, Káptalandomb 7.) pótfelvételit hirdet. Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 15.

2018. július 30. hétfő

Pótfelvételit hirdet az egri szeminárium

Az Egri Főegyházmegye pótfelvételit hirdet azoknak a fiúknak, akik a papságra éreznek hivatást.

2018. július 28. szombat

Felvételt hirdet a szegedi Kaszap István Szakkollégium

A szegedi jezsuita szakkollégium felvételt hirdet a 2018/2019-es tanévre. Egyetemisták és végzős gimnazisták jelentkezését várják, 18 évestől 26 éves korig. Doktori iskolások esetén ez az életkor kitolódhat.

2018. július 27. péntek

Magasabb szintű együttműködés a PPKE és a Notre Dame Egyetem között

Az alábbiakban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közleményét tesszük közzé az együttműködésről.

2018. július 27. péntek

Befejeződött a játszókert kialakítása a dunavarsányi máltai családi bölcsődében

Fedett játszókertet alakított ki, valamint játszótéri és a mindennapi működéshez szükséges eszközök beszerzését végezte el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunavarsányi családi bölcsődéjében.

2018. július 27. péntek

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem felvételi eredményei

A hazai felsőoktatásban stabilan meghatározó helyet betöltő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) felvételi pontszámai, és az ezek alapján a 2018/2019-es akadémiai évre felvett hallgatók létszáma újra jó eredményt mutat. Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem., a PPKE rektora tájékoztat a... »

2018. július 26. csütörtök

tovább »