Nyáron is aktívak a debreceni görögkatolikus szakkollégisták

A debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatói a társadalmi felelősségvállalás és a tudományos munka ötvözésének jegyében három településen végeztek kérdőíves kutatást és önkéntes munkát idén nyáron.

2018. augusztus 14. kedd

„Minden ember valaki – és valakié” – Ismét lelkinapot tartottak Hegyeshalomban

Tizenötödik alkalommal rendezték meg augusztus 11-én a Hegyeshalmi Lelkinapot a településhez közeli Stettni-tó partján. Az elmélkedéseket Kerényi Lajos piarista tartotta „Minden ember valaki – és valakié” mottóval.

2018. augusztus 13. hétfő

Az ÖrdögKatlan fesztiválra látogatott Kocsis Fülöp érsek-metropolita

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az ÖrdögKatlan összművészeti fesztivált a Baranya megyei Nagyharsányban és a környező településeken. A rendezvényen részt vett a KözösPont ökumenikus fesztiválmisszió csapata is, akikhez augusztus 1-jén csatlakozott Kocsis Fülöp hajdúdorogi... »

2018. augusztus 10. péntek

Szeretetszolgálat a végeken – Bemutatkozik két szabolcsi település görögkatolikus segélyszervezete

A Nyíregyházi Egyházmegye számos egyházközségében működik szociális ellátást biztosító szolgálat. Közülük Csenger és Szabolcsveresmart az egyházmegye, illetve az ország peremén helyezkedik el, mindkét településen a helyi parókus irányítja a görögkatolikus szeretetszolgálat... »

2018. augusztus 7. kedd

„Ez nem csak egy játszótér, inkább egy nagy család” – Húszéves a Játszva megelőzni program

Húszéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programja, melynek évfordulóját az első máltai játszótéren, Budapesten, a Gyűrű utcai lakótelep szívében ünnepelte a segélyszervezet július 28-án.

2018. augusztus 7. kedd

Szolgáló szeretet, falatnyi mennyország, közösség – Idén is megrendezték a sörédi tábort

Fogyatékkal élők és önkéntes fiatalok vettek részt a Székesfehérvári Egyházmegye július 7. és 14. között Söréden tartott táborában, melyet a Teljes Élet Szociális Alapítvány támogatásával rendeztek meg. Andrássy-Neumann Gréti, Faragó-Tóth Kata, Fekete Máté beszámolóját... »

2018. július 20. péntek

„Kősziklára építs!” – Görögtűz tábort rendeztek Hajdúdorogon

Csaknem két évtizede minden évben „lobog” a Görögtűz Hajdúdorogon. Idén az apostolfejedelmek böjtjének utolsó napjaiban zajlott a tábor – június 25. és 29. között.

2018. július 12. csütörtök

Időslátogató és otthoni segítségnyújtó tréninget tartottak karitászönkénteseknek Dombóváron

Időslátogató és otthoni segítségnyújtó tréninget szervezett a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a helyi karitászcsoport közreműködésével Dombóváron június 29-én.

2018. július 6. péntek

Önkéntes beteglátogatók köpenyének átadása a Hetényi kórház kápolnájában

A szolnoki Hetényi kórház Lelkigondozói Szolgálatának régi és új önkéntesei június 28-án, csütörtökön vehették át ünnepélyesen a közös szolgálatot jelképező köpenyeket a Hetényi kórház kápolnájában.

2018. július 5. csütörtök

Közösen egy közösségért: Önkéntes tábort szervezett fiataloknak a Gyulafehérvári Caritas – KÉPRIPORT

„Közösen egy közösségért” mottóval szervezték meg, immár tizenötödik alkalommal, a Gyulafehérvári Caritas önkéntes táborát június 18. és 22. között. A főhadiszállás idén mesés környezetben, Kápolnásfalun, a szállás pedig Homoródfürdőn volt.

2018. június 22. péntek

Az önkéntesség szívből fakad – Szerbiai karitászönkéntesek találkozóját tartották Nagybecskereken

A Szerbiai Caritas önkéntesei találkozójának a Nagybecskereki Egyházmegye adott otthont június 16-án. Az összejövetel szervezője a Nagybecskereki Püspökségi Caritas, házigazdája pedig Német László SVD püspök volt.

2018. június 20. szerda

Továbbképzésen vettek részt az egyházmegyei karitászönkéntesek Pécsett

Évente kétszer találkoznak a Pécsi Egyházmegye plébániai karitászcsoportjainak tagjai, hogy bővítsék szakmai tudásukat és információt kapjanak a segélyszervezet aktuális tevékenységéről. Huszonegy csoport több mint száz önkéntese vett részt május 25-én a Magtár... »

2018. május 30. szerda

Szombaton vár mindenkit a Keresztény Sziget

A Keresztény Szigetet május 26-án, szombaton negyedik alkalommal rendezi meg az ÉrtékMegőrző (ÉrMe) Hálózat és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a Margit-szigeten. Makláry Ákost, a KÉSZ elnökét kérdeztük a közelgő eseményről.

2018. május 24. csütörtök

Egyházmegyei karitászönkéntesek találkozója Nagybecskereken

Fontos, hogy megérezzétek, hogy a Szentlélek által milyen nagy dolgot bíz rátok a mennyei Atya – hangsúlyozta előadásában Gyuris László püspöki helynök, székesegyházi plébános az egyházmegyei karitász önkénteseinek nagybecskereki találkozóján május 11-én.

2018. május 17. csütörtök

Bemutatkoztak a Kaposvári Egyházmegye karitatív és evangelizációs szolgálatai

Továbbképzést tartottak a kaposvári püspökségen az egyházmegye papsága részére május 7-én. Varga László megyéspüspök köszöntötte a lelkipásztorokat, illetve beszámolt az elmúlt egy év gyümölcseiről.

2018. május 9. szerda

Ötödik „Tettek Napja” a szatmári egyházmegyében

Ötödik alkalommal hívta tevékeny segítségnyújtásra a fiatalokat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája. A május 5-én rendezett „Tettek Napja” programba tíz plébánia közel száz fiatalja kapcsolódott be.

2018. május 8. kedd

Már lehet jelentkezni az idei Szent Damján-táborba

Idén is megrendezik augusztus 5. és 10. között a fogyatékkal élő gyermekek Szent Damján-táborát a debreceni Dorcas Szabadidőközpontban. Az eseményre április 30-ig lehet jelentkezni.

2018. április 25. szerda

Szeretne statiszta lenni egy Márton Áron-filmben? – Most itt a lehetőség

Április 28-án, szombaton filmjeleneteket forgatnak a kolozsvári Szent Mihály-templomban Márton Áron püspökké szenteléséről, illetve egy általa végzett papszentelésről. E két jelenethez keres statisztákat a szervező Mustármag közösség.

2018. április 24. kedd

Bemutatkozott a budaörsi karitászcsoport

Április 16-án a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója és igazgatóhelyettese kereste fel a budaörsi karitászcsoportot, hogy megbeszélést folytassanak az eredményes együttműködés elősegítése érdekében.

2018. április 24. kedd

Bizalomra hangoltan élnek – A Szent Egyed közösség Dream-programja Malawiban

Idén januárban fotóriporterünk, Merényi Zita a Szent Egyed közösség tagjaként három hetet töltött Malawiban Körtvélyessy Mónika doktornővel, aki gyógyítani és oktatni ment ki.

2018. április 19. csütörtök

tovább »