Szeretet nélkül nem élhetünk – Elindult a 72 óra kompromisszumok nélkül akció

A 72 óra kompromisszum nélkül szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban október 11. és 14. között. A rendezvény kiemelt sajtóeseményét a Családok Átmeneti Otthonának óbudai, Zápor utcai központjában tartották... »

2018. október 12. péntek

Merjük képviselni magunkat – Sajtóapostolok tartottak szakmai találkozót Érden

A MAKÚSZ kezdeményezésére évről évre összegyűlnek a sajtóapostolok, a plébániák, egyházmegyék, szerzetesközösségek kommunikációjába bekapcsolódó munkatársak. A ciszterci nővérek érdi Regina Mundi Apátságában október 3. és 5. között Erdő Péter bíboros is a találkozó... »

2018. október 5. péntek

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte az egyházmegyei karitász Ajakon

Az ajaki Nagyboldogasszony-templomban ünnepelték a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász megalakulásának 25. évfordulóját szeptember 29-én. A jubileumi eseményről, mely egybeesett Ajak várossá nyilvánításának 5. évfordulójával, Hasulyóné Rutkai Éva írt beszámolót, melyet... »

2018. október 4. csütörtök

Karitászönkénteseknek tartottak alapképzést Pannonhalmán

A „Jól segíteni” program keretében szeptember 29-én a pannonhalmi Nagyboldogasszony-plébánián rendezték meg a Győri Egyházmegye és a Pannonhalmi Területi Apátság karitászönkénteseinek szóló szociális-karitatív alapképzést, amelyen a két egyházmegyéből összesen hetvenhatan... »

2018. október 3. szerda

Az Egri Főegyházmegye karitászönkénteseinek találkozója

Az Egri Főegyházmegyében működő karitászönkéntesek találkoztak szeptember 29-én az egri bazilikában. A találkozón hatvan karitászcsoport hatszáz önkéntese vett részt, köztük negyvenöt caritas junior taggal.

2018. október 1. hétfő

Önkéntes segítők találkoztak Debrecenben

Szeptember 25-én a debreceni karitatív iroda munkáját segítő önkéntesek találkoztak az érseki hivatalban.

2018. október 1. hétfő

Csoda a periférián: Katolikus templom épült Tiszasason

Fatemplom épült az elbontott katolikus iskolakápolna helyén a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszasason. A három hét alatt elkészült épületet szeptember 30-án áldotta meg Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. október 1. hétfő

„Oszd meg a fényt” – Fiatalok segítenek fiataloknak Zambiában

A Share the Light („Oszd meg a fényt”) jótékonysági szervezetet a Nagy-Britanniában működő Farnborough szalézi főiskola munkatársai és hallgatói hozták létre, hogy a zambiai fiatalok életét segítsék.

2018. szeptember 28. péntek

Máltai dínók a raptorok ellen – Konferencia a húszéves „Játszva megelőzni” programról

A „Játszva megelőzni” program elindulásának huszadik évfordulója alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szeptember 20-án szakmai konferencián összegezte két évtized tapasztalatait.

2018. szeptember 26. szerda

Böjte Csaba fővédnökségével rendezik meg az idei „72 óra kompromisszum nélkül” akciót

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális, önkéntes, ifjúsági akciót tizenegyedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban október 11. és 14. között.

2018. szeptember 25. kedd

Önkéntes beteglátogató képzés indul a Budapesti Katolikus Kórházlelkészségen

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség szeretettel várja az önkéntes beteglátogató szolgálatra elhivatottságot érző, hitüket gyakorló katolikusok jelentkezését az október elején induló beteglátogató-képzésére.

2018. szeptember 24. hétfő

Hétköznapi hősök Nagyváradon – Akik mások segítésével töltötték az egész vakációt

A vakáció nem minden diáknak szólt a felhőtlen szórakozásról. Voltak, akik munkát vállaltak, hogy pénzt gyűjtsenek táborokra, kirándulásokra vagy tandíjuk fedezésére, de voltak olyanok is – bár jóval kevesebben –, akik nem fizetségért dolgoztak... Szombati-Gille Tamás írását... »

2018. szeptember 19. szerda

Önkénteseket vár a Gyerekmaros

A Gyerekmarost a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó részeként rendezik meg minden évben kétszer. Idén október 6-án várják a 16. életévüket betöltött fiatalokat, hogy segítsenek a nagymarosi találkozó kísérőrendezvényén részt vevő gyermekeknek.

2018. szeptember 14. péntek

Istentől való küldetésü(n)k van!

Számos egyházi szervezet mellett fogyatékkal élőket ellátó otthonok és a Katolikus Karitász is bemutatkozott a Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) második napján, szeptember 8-án Székesfehérváron.

2018. szeptember 8. szombat

Képzésen vettek részt a Szombathelyi Egyházmegye beteglátogatói

Szeptember 1-jén képzési napot tartottak a Szombathelyi Egyházmegye kórházai jelenlegi és leendő beteglátogatóinak a szombathelyi püspöki palota tanácstermében.

2018. szeptember 5. szerda

Gyermekotthonok lakói önkénteskedtek a Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanszállóján

Szobákat festettek és adományokat válogattak a „Csepp a tengerben” Alapítvány táborában részt vevő fiatalok a Máltai Szeretetszolgálat budapesti, Miklós utcai hajléktalanellátó intézményében augusztus 26-án.

2018. szeptember 3. hétfő

Nyáron is aktívak a debreceni görögkatolikus szakkollégisták

A debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatói a társadalmi felelősségvállalás és a tudományos munka ötvözésének jegyében három településen végeztek kérdőíves kutatást és önkéntes munkát idén nyáron.

2018. augusztus 14. kedd

„Minden ember valaki – és valakié” – Ismét lelkinapot tartottak Hegyeshalomban

Tizenötödik alkalommal rendezték meg augusztus 11-én a Hegyeshalmi Lelkinapot a településhez közeli Stettni-tó partján. Az elmélkedéseket Kerényi Lajos piarista tartotta „Minden ember valaki – és valakié” mottóval.

2018. augusztus 13. hétfő

Az ÖrdögKatlan fesztiválra látogatott Kocsis Fülöp érsek-metropolita

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az ÖrdögKatlan összművészeti fesztivált a Baranya megyei Nagyharsányban és a környező településeken. A rendezvényen részt vett a KözösPont ökumenikus fesztiválmisszió csapata is, akikhez augusztus 1-jén csatlakozott Kocsis Fülöp hajdúdorogi... »

2018. augusztus 10. péntek

Szeretetszolgálat a végeken – Bemutatkozik két szabolcsi település görögkatolikus segélyszervezete

A Nyíregyházi Egyházmegye számos egyházközségében működik szociális ellátást biztosító szolgálat. Közülük Csenger és Szabolcsveresmart az egyházmegye, illetve az ország peremén helyezkedik el, mindkét településen a helyi parókus irányítja a görögkatolikus szeretetszolgálat... »

2018. augusztus 7. kedd

tovább »