Szeretne statiszta lenni egy Márton Áron-filmben? – Most itt a lehetőség

Április 28-án, szombaton filmjeleneteket forgatnak a kolozsvári Szent Mihály-templomban Márton Áron püspökké szenteléséről, illetve egy általa végzett papszentelésről. E két jelenethez keres statisztákat a szervező Mustármag közösség.

18:02

Bemutatkozott a budaörsi karitászcsoport

Április 16-án a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója és igazgatóhelyettese kereste fel a budaörsi karitászcsoportot, hogy megbeszélést folytassanak az eredményes együttműködés elősegítése érdekében.

14:45

Bizalomra hangoltan élnek – A Szent Egyed közösség Dream-programja Malawiban

Idén januárban fotóriporterünk, Merényi Zita a Szent Egyed közösség tagjaként három hetet töltött Malawiban Körtvélyessy Mónika doktornővel, aki gyógyítani és oktatni ment ki.

2018. április 19. csütörtök

Bemutatkozik az egyéves kaposvári Irgalmasság Háza

Varga László kaposvári megyéspüspök még tavaly májusban, püspökké szentelésekor mondta el, hogy egyházmegyéjében szeretné elindítani az Irgalmasság Háza nevű szociális szolgálatot, ezen belül pedig az Imádság Házát. A szolgálat az április 7-i Isteni Irgalmasság-konferencián... »

2018. április 19. csütörtök

Ételosztást tartottak a görögkatolikusok Debrecenben

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodája április 15-én ismét ételosztást tartott Debrecenben, immár nyolcadik alkalommal.

2018. április 19. csütörtök

Házaspárok is segítik a családpasztorációt a Pécsi Egyházmegyében

A közös célokat és az elérésükhöz szükséges lépéseket fogalmazták meg a Pécsi Egyházmegyében működő családreferatúra önkéntesei és munkatársai az április 11-én Pécsett tartott megbeszélésükön.

2018. április 13. péntek

Nyílt napot szervez a Győri Egyházmegyei Karitász

A szociális munka világnapján, március 20-án nyílt napot rendez a Győri Egyházmegyei Karitász. A szervezet szeretettel várja önkénteseit, az egyházmegye plébániai közösségeit, hittancsoportjait, a katolikus iskolák diákjait és minden érdeklődőt.

2018. március 19. hétfő

Hajléktalanok társadalmi visszailleszkedését segítő projekthez csatlakozott a pálferis közösség

A „Vissza közénk – kiút a hajléktalanságból” elnevezésű projekt három hajléktalanellátásból kikerült férfi személyes céljainak támogatása azért, hogy könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba. A kezdeményezéshez a pálferis közösség tagjaiból alakult Pálferi Karitász... »

2018. március 14. szerda

Ferenc pápa az ötvenéves Szent Egyed Közösséghez: A szegények a ti kincseitek!

Március 11-én késő délután a Szentatya a Santa Maria in Trastevere-bazilikába látogatott, hogy találkozzon a Szent Egyed Közösség (Sant’Egidio) tagjaival, és együtt ünnepeljen velük a közösség alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából. Beszédében a pápa a szolidaritás... »

2018. március 12. hétfő

Debrecenben látható a Jószolgálat díj vándorkiállítása

Március 5-én Debrecenbe érkezett a Jószolgálat díj vándorkiállítása, mely a 2017-ben díjazott önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, melyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik szolgálatukat a rászorulókért.

2018. március 6. kedd

A 93 éves olasz nagymama Kenyában ajándékokat készít az árva gyerekeknek

Az idős vicenzai asszony, Irma Dall’Armellina, aki február 20-án három hétre elutazott egy kenyai árvaházba, sokak elismerését vívta ki. Unokája legújabb posztjaiból kiderül: szükség van rá, szeretik, jól érzi magát, és még ajándéktárgyak készítésére is van ideje.

2018. március 2. péntek

Nyelvet tanulnak és önkéntes munkát végeznek a Taizében befogadott menekültek

A taizéi közösség a helyiekkel közösen keresi a válaszokat az új társadalmi kihívásokra, és számos menekültet fogadott be az elmúlt években.

2018. március 2. péntek

Évértékelő közgyűléseket tartanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjai

Február elején kezdődtek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjainak éves közgyűlései, melyeken tavalyi tevékenységükről számolnak be a régió vezetőségének, továbbá megtervezik az év legfontosabb feladatait.

2018. február 28. szerda

Több önkéntes beteglátogató lesz a szolnoki Hetényi-kórházban

Önkéntes beteglátogatókat toboroztak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet lelkigondozói. Az új segítőknek február 13-án tartottak elméleti képzést a kórház kápolnájában.

2018. február 19. hétfő

Külföldi önkéntes szolgálatra vár fiatalokat a Máltai Szeretetszolgálat

Németországba és Franciaországba jelentkezhetnek egyéves önkéntes szolgálatra 18 és 29 év közötti fiatalok a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál. A kijelölt önkéntesek többségében fogyatékkal élők otthonaiban végezhetik szolgálatukat 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31.... »

2018. február 13. kedd

Almát ajándékoztak a betegeknek az önkéntes beteglátogatók Debrecenben

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a betegek világnapja alkalmából a debreceni katolikus beteglátogató szolgálat önkéntesei ajándékozták meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában ápolt betegeket február 11-én.

2018. február 13. kedd

Lendületben a missziós önkéntesség: fiatalok jelentkezését várják a szaléziak

A szalézi rend Magyarországon is elindította a missziós önkéntesek szervezett kiküldését külföldi szolgálatra. Február elsején egy újabb fiatal magyar önkéntes kezdte meg féléves szolgálatát a szlovén fővárosban, Ljubljanában.

2018. február 10. szombat

Szenior szakértői szolgálat – Nyugdíjas önkéntesek a fiatalokért világszerte

A Senior Experts Austria az osztrák szalézi nonprofit civil szervezet nyugdíjasokat megszólító programja, melynek keretében az idősek szakértelmüket nyújtják világszerte az oktatási intézményeknek és kisvállalkozásoknak.

2018. február 8. csütörtök

Kegyelem a szolgálatban – A szatmári egyházmegye önkéntes beteglátogatóinak találkozója

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye tematikus évének rájuk vonatkoztatható üzeneteit keresték az önkéntes beteglátogatói kör tagjai január 27-én Szatmárnémetiben.

2018. január 31. szerda

Újjászerveződött az egyeki karitászcsoport

A Szent Ferenc Karitász alakuló értekezletét január 26-án tartották Egyeken. A találkozón részt vett Mészáros László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

2018. január 31. szerda

tovább »