Idén is világméretű szentségimádás lesz úrnapja szombatján

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága az Eucharisztia ünnepéhez, úrnapjához kapcsolódva június 22-re világméretű szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. A NEK titkársága felhívását... »

2019. május 18., szombat

A remény emberei kiutat mutatnak – Cigánypasztorációs találkozót rendeztek Budapesten

A magyar püspöki konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Sója Miklós Nyitott Ház Egyesület május 13-án cigánypasztorációs referenseknek szervezett találkozót, melynek házigazdája Székely János püspök, az MKPK Cigánypasztorációs Bizottságának és Caritas in Veritate... »

2019. május 14., kedd

A szolgálat lelkiségével az emberek felé – Sajtótájékoztató Budapesten a NEK előkészületeiről

Találkozóra gyűltek össze a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának tagjai és a püspöki konferenciák nemzeti küldöttei május 8. és 11. között Budapesten. A négynapos konferenciáról május 10-én tartottak sajtótájékoztatót a budavári Hilton szállóban.

2019. május 10., péntek

Hogyan tarthatók fenn a társadalmi vállalkozások? – Szabadszálláson a Sentinel program nyomában

Szociális szemléletű, de üzletileg fenntartható modelleket létrehozni és működtetni – ez a hét közép-európai ország részvételével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével zajló, az Európai Unió finanszírozásában működő Sentinel program célja. Május 9-én a... »

2019. május 10., péntek

A Gál Ferenc Főiskolán rendezték meg a roma szakkollégiumok országos konferenciáját

„Magam mondom el!” címmel rendezték meg május 3-án a Roma Szakkollégiumok Országos Tudományos, Ismeretterjesztő Konferenciáját Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán.

2019. május 8., szerda

Vecsei Miklós: A nyomorban élők felzárkóztatása az egész társadalom ügye

Április közepén Vecsei Miklóst nevezték ki a diagnózisalapú felzárkózási roma stratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztosává. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét új feladatáról kérdeztük.

2019. május 6., hétfő

Zarándoklat a hivatásokért a domonkos nővérek szervezésében

A május 11-én Máriaremetéről Makkosmáriára tartó zarándoklat alkalmat ad arra, hogy a résztvevők együtt imádkozzanak a hivatásokért: a fiatalokért, a családokért, ki-ki a saját hivatásáért s különösképp papi és szerzetesi hivatásokért.

2019. április 28., vasárnap

„Kis barátom, Jézus vár” – Hálaadással és múltidézéssel ünnepelték a Gyerekmarost

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó kísérőrendezvénye, a nagy sikerű Gyerekmaros harmincadik születésnapját ünnepelték egykori és jelenlegi táborvezetők, szervezők április 27-én Budapesten.

2019. április 28., vasárnap

A Szentlélek rajtunk keresztül újítja meg a világot – Pedagóguskonferencia Esztergomban

Harmadik alkalommal rendeztek nemzetközi pedagóguskonferenciát az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye tizenhét köznevelési intézményének részvételével április 24-én az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2019. április 27., szombat

Az MKPK gyűjtést hirdet a Srí Lanka-i tragédia érintettjeinek megsegítésére

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megrendülten értesült a húsvétvasárnap, április 21-én Srí Lankán történt terrorcselekmények híréről, és együttérzését fejezi ki az áldozatok hozzátartozói felé.

2019. április 27., szombat

Létezik-e vegetáriánus tigris? – Keresztény vállalkozóknak tartottak konferenciát Budapesten

Harmadik alkalommal rendezték meg az országos keresztény vállalkozói konferenciát április 25-én Budapesten. A Belvárosi Színházban a szakemberek mellett többek közt Csókay András és Pál Feri atya is előadást tartott.

2019. április 27., szombat

„Oszd szét a szegények között…” – Az evangélikus egyház kérése a ballagó diákokhoz

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnöksége arra kéri az evangélikus gimnáziumok diákjait, hogy a közelgő ballagás virágaira, ajándékaira szánt összeget ajánlják fel a Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe kerültek megsegítésére. A közleményt teljes... »

2019. április 25., csütörtök

2020 az úrvacsora éve lesz a Magyarországi Evangélikus Egyházban

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) zsinata tematikus évet hirdet: 2020 az úrvacsora éve lesz. Az MEE kommunikációs szolgálata április 18-án, nagycsütörtökön közleményt adott ki.

2019. április 23., kedd

Virágvasárnap a nagyhét ünnepélyes megnyitása

Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe történő bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház. Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket.

2019. április 13., szombat

Nagyheti és húsvéti szertartások az érseki és püspöki székhelyeken 2019-ben

Az alábbiakban a nagyheti és húsvéti időszak főpásztori szertartásainak helyszínéről és időpontjáról tájékozódhatnak.

2019. április 12., péntek

Az esküvő egy nap, de a házasság egy életre szól – Jegyes Hétvégét tartottak Szegeden

A fenti mottóval hirdette meg a Házas Hétvége mozgalom közössége a Jegyes Hétvége programot. Az április 5–7-ig Szeged-Szentmihályon megrendezett programra 13 fiatal pár jelentkezett az ország különböző településeiről.

2019. április 10., szerda

Megvolt benne Krisztus bátorsága – Prohászka Ottokárra emlékeztek halálának évfordulóján Budapesten

Prohászka Ottokár püspök emlékére április 6-án ünnepséget rendeztek a budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében, valamint az Egyetemi templomban. Tudományos konferenciával, illetve püspöki szentmisével emlékeztek meg Prohászka Ottokárról halálának 92. évfordulója... »

2019. április 9., kedd

Vasárnap a Szentföld javára gyűjt a Katolikus Egyház

A Szentszék a nagyböjti időszakban az ősi hagyományt követve gyűjtést hirdet a katolikus templomokban a Közel-Keleten nehéz körülmények között élő keresztények javára. A gyűjtést idén április 7-én tartják hazánkban.

2019. április 6., szombat

Óraátállítás: vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Most vasárnap hajnalban térünk át a nyári időszámításra. Ekkor hajnali 2-ről 3-ra kell átállítani az órákat. A nyári időszámítás kezdete mindig március utolsó vasárnapjára esik.

2019. március 30., szombat

A GYSEV Zrt. is indít zarándokvonatot a csíksomlyói pápai szentmisére

A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. is indít különvonatot Csíksomlyóra. Így Sopronból induló szerelvénnyel is utazhatnak a zarándokok Ferenc pápa erdélyi szentmiséjére. A GYSEV zarándokvonata is megáll az ország több pontján.

2019. március 29., péntek

tovább »