Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek

Idén a Máltai Szeretetszolgálat javára várnak adományokat a közmédia „Jónak lenni jó!” kampányában

Hatodik alkalommal rendezi meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) „Jónak lenni jó!” elnevezésű jótékonysági kampányát, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2017. november 13. hétfő

Köztetek másként legyen – Asztrik érseket ünnepelték mennyei születésnapján Kalocsán

Kalocsa első, szent életű érsekének emléknapját ünnepelték a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és Áder János köztársasági elnök jelenlétében november 12-én Kalocsán. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás volt, a szentbeszédet Várszegi Asztrik főapát... »

2017. november 12. vasárnap

Nyílt napot tart a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

November 21-én, kedden 10 és 14 óra között nyílt napra várják az érdeklődőket a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán (Budapest, Piarista köz 1.).

2017. november 11. szombat

Átadták a Mindszenty-emlékérmeket a Parlamentben

Mindszenty-emlékéremmel tüntették ki Bíró László katolikus tábori püspököt, a Regnum Marianum katolikus közösséget és a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolát november 3-án.

2017. november 3. péntek

Engesztelni és kiengesztelődni – országos találkozót tartottak Vácon

11. alkalommal hirdette meg a váci központtal működő engesztelési mozgalom az Országos Kiengesztelődési Találkozót. Október 21-én a piaristák váci Szent Anna-templomában gyűltek össze a hívek, hogy együtt tanulják az engesztelés, megbocsátás útját, és imádkozzanak ennek... »

2017. október 21. szombat

Te is lehetsz életmentő! – Indul a Szív City mobilalkalmazás máltais közreműködéssel

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Budapesten. A kezdeményezés együttműködő partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

2017. október 12. csütörtök

„Tradíció és innováció” címmel rendezték meg az egyházi könyvtárosok szakmai napját

Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) október 2-án „Tradíció és innováció. Muzeális gyűjteményeink helyzete, állapota, feldolgozottsága, digitalizálása” címmel szervezett konferenciát Budapesten.

2017. október 12. csütörtök

Oda kell ülni Jézus lábához – A KÉSZ engesztelő zarándoklatot szervezett Máriagyűdre

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) országos engesztelő zarándoklatot szervezett Máriagyűdre október 7-én Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, melynek során a hagyományokhoz hűen hazánkért imádkoztak, Mária oltalmába ajánlva országunkat.

2017. október 11. szerda

A fatimai jelenések ünnepe október 13-án Budapesten – Információk a zarándokoknak

Egyházunk idén ünnepli a fatimai jelenések 100. évfordulóját. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos zarándoklatot hirdetett a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király-plébániatemplomhoz.

2017. október 10. kedd

Tizedszer rendezték meg az országos egyetemista zarándoklatot

Országos gyalogos zarándoklatot tartottak szeptember 30-án és október 1-jén egyetemisták számára Salgótarjánból Mátraverebély-Szentkútra. A kegyhelyen vasárnap délelőtt ünnepelték az egyetemisták búcsúját.

2017. október 3. kedd

Szombaton ismét Nagymarosra várják a fiatalokat

Október 7-én rendezik meg a nagymarosi ifjúsági találkozót, amelynek programjai ezúttal az imádság köré szövődnek majd. A főelőadást Nagy Bálint, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartja. A délutáni szentmisét Varga László kaposvári megyéspüspök mutatja... »

2017. október 3. kedd

Országos zarándoklatot és konferenciát szerveznek október 13-án, a fatimai jelenések évfordulóján

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken országos zarándoklatot szervez a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király-plébániatemplomhoz. A templom előtti téren 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás... »

2017. szeptember 28. csütörtök

Új közösségeket és koordinátorképzést indít a Pure program

Új ifjúsági csapatokat indít szeptemberben és októberben Budapesten és Székesfehérváron a Pure program. A korábban Pure Fashion néven ismert szervezet koordinátorképzést is tart.

2017. szeptember 28. csütörtök

Nem Adom Fel – Magyarország ad otthont az integrált zenekarok nemzetközi fesztiváljának

Negyedik alkalommal rendezik meg a MakelLos SansTache Fesztivált, Németország, Svájc és Kína után idén Magyarországon szeptember 28. és október 2. között. A különleges rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon integrált művészeti csapatoknak a találkozásra és megmutatkozásra... »

2017. szeptember 27. szerda

Kötetlen találkozón vettek részt a magyarországi egyházak vezetői az USA budapesti nagykövetségén

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, David J. Kostelancik szeptember 25-én informális találkozón látta vendégül a magyarországi egyházak és vallási közösségek vezetőit, köztük Erdő Péter bíborost, prímást, esztergom-budapesti érseket.

2017. szeptember 27. szerda

Adjuk át örömhírként házasságról szóló tanításunkat! – Családpasztorációs papi találkozó Leányfalun

Jegyesoktatásunknak azt kell közvetítenie, hogy lehet teljes szeretetben élni, azt adni és kapni – fogalmazta meg Székely János a szeptember 25. és 27. között Leányfalun megrendezett családpasztorációs papi találkozón, melynek a házasságra való felkészítés volt a fő... »

2017. szeptember 27. szerda

Országos találkozót tartottak a Pápai Missziós Művek közösségei Budapesten

Szeptember 23-án tartotta idei országos találkozóját a Pápai Missziós Művek a budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templomban. Az összejövetelen közel kétszázan vettek részt, akik közül száznegyvenen a Szent Gyermekség Műve közösségéhez, húszan pedig a Szent Péter Apostol Művéhez... »

2017. szeptember 27. szerda

Egyházért, hazáért, családért – jubileumi Mindszenty-zarándoklat Budapesten

Szeptember 16-án gyalogos zarándoklat indult a Városmajorból Máriaremetére a Mindszenty bíboros által 70 évvel ezelőtt kezdeményezett zarándoklat nyomán. A sokaságot Bíró László és Székely János püspökök, valamint Lambert Zoltán kanonok vezették. A kegyhelyen szentmisét mutatott be... »

2017. szeptember 16. szombat

Ünnepélyesen megnyílt a 11. Ars Sacra Fesztivál

Immár hagyományosan a Nemzeti Múzeumban ünnepi beszédekkel, kulturális műsorral nyílt meg szeptember 15-én az idei Ars Sacra Fesztivál.

2017. szeptember 15. péntek

tovább »