Te már beneveztél az egyházművészeti kiállításra?

A Párbeszéd Háza és az Olajág Keresztény Művészeti Társaság mai magyar egyházművészeti alkotásokból kiállítást szervez 2018 májusában, amelyre április 23-án éjfélig lehet a pályamunkák fotóit beküldeni.

2018. április 20. péntek

Pályázatot írt ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Kara

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nagykancellárja pályázatot ír ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Karának 2. számú Keresztény Bölcseleti Tanszékére.

2018. április 19. csütörtök

Rajzpályázatot hirdet a Győri Egyházmegye Apor Vilmos püspök tiszteletére

A Győri Egyházmegye Püspöki Vagyonkezelője Boldog Apor Vilmos győri püspök vértanúságának emlékezete jegyében idén is meghirdeti rajzpályázatát általános iskolás diákok részére.

2018. április 4. szerda

Te is lerajzolhatod, hogyan nézzen ki a Tócóskert új temploma

A Hajdúdorogi Főegyházmegye Debrecenben, a Tócóskerti lakótelepen egy új, 150 fő befogadóképességű görögkatolikus templomot épít. Nemcsak az építészek, hanem az alkotókedvűek is megmutathatják, szerintük hogyan nézhetne ki az új templom.

2018. április 4. szerda

Lezárultak a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zenei pályázatai

Március 20-án éjfélig lehetett eljuttatni a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságához a zenei pályázatokat, melyeket tavaly júliusban írtak ki hat kategóriában.

2018. március 26. hétfő

Süteménysütő versenyt hirdet a jubileumát ünneplő mosonmagyaróvári Szent Gotthárd-plébánia

Idén ünnepli az országos műemlékek között nyilvántartott mosonmagyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplom felszentelésének 350. évfordulóját. A jubileumi év alkalmából „A plébánia tortája” címmel süteménysütő versenyt hirdet az... »

2018. március 18. vasárnap

Rajz- és fotópályázat Mátyás királyról gyermekek számára

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Mátyás király emlékévhez kapcsolódóan hirdet rajz- és fotópályázatot óvodások, általános iskolások és középiskolások számára.

2018. március 10. szombat

A Szent Család – pályázati felhívás fiataloknak

A Győri Hittudományi Főiskola és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös pályázatot hirdet a Szent Családról. A pályázatra esszét, kisfilmet vagy a Szent Család témaköréhez kapcsolódó képzőművészeti alkotást várnak a 15–25 éves egyéni vagy csoportos pályázóktól április... »

2018. március 8. csütörtök

Különdíjat nyertek a nyíracsádi görögkatolikus iskola diákjai a megyei klímastratégiai pályázaton

Két különdíjat nyertek a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola diákjai a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által szervezett, klímastratégiai pályázaton, melynek eredményhirdetését március 1-jén tartották Debrecenben.

2018. március 2. péntek

Kihirdették a családi plakátpályázat nyerteseit Veszprémben

A házasság hete alkalmából családi plakátpályázatot hirdettek Veszprémben. A díjátadót február 17-én tartották a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

2018. február 28. szerda

Országos fejlesztés a Katolikus Karitász hálózatában

Európai uniós forrásból újul meg a Katolikus Karitász hálózata. A fejlesztéseknek köszönhetően javul a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű, valamint a krízishelyzetben lévő személyek, családok hátrányainak leküzdését célzó szolgáltatások hatékonysága, minősége.

2018. február 27. kedd

Kortárs egyházművészeti kiállítására várja alkotók jelentkezését a Párbeszéd Háza

A Párbeszéd Háza és az Olajág Keresztény Művészeti Társaság mai magyar egyházművészeti alkotásokból kiállítást szervez májusban. A kiállításon való részvételre április 23-ig várják az alkotók jelentkezését.

2018. február 26. hétfő

Új görögkatolikus templom épül Debrecenben – építész-tervezők jelentkezését várják

A Hajdúdorogi Főegyházmegye tervpályázatot hirdet, így szeretnék kiválasztani a debreceni Tócóskertben épülő Szentháromság görögkatolikus templom építész-tervezőjét és a templom tervét is. A pályázatokat április 6-ig kell benyújtani.

2018. február 22. csütörtök

Az én napom! – A Mária Rádió pályázatot hirdet tematikus napok szervezésére

A Mária Rádió pályázatot hirdet tematikus napok szervezésére és megtartására középiskolák, katolikus felsőoktatási intézmények, keresztény közösségek és intézmények számára. A pályázatok beadási határideje: 2018. március 10.

2018. február 17. szombat

Megújult a jászberényi katolikus középiskola

Befejeződött a Jászberényi Katolikus Iskola és Középiskola Liska József Tagintézménye épületeinek energetikai fejlesztése. A hamarosan záruló projektet az Egri Főegyházmegye kezdeményezte a KEOP-7.13.0/15 pályázat keretében. Az épület átadása és megáldása január 31-én... »

2018. február 16. péntek

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye négy iskolájának energetikai felújítása

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye KEHOP 5.2.3-16 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című projektje, melyből négy egyházmegyei fenntartású általános iskola épületének energetikai korszerűsítése valósult... »

2018. február 14. szerda

Átadták a nyíracsádi görögkatolikus iskola gyermekrajz-pályázatának díjait

Teréz anya gondolata jegyében, „A béke egy mosollyal kezdődik” mottóval hirdetett országos rajzpályázatot tavaly szeptemberben a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola humán munkaközössége. A rajzpályázat díjait Kocsis Fülöp metropolita adta át február 7-én... »

2018. február 10. szombat

Pályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus monstranciájának elkészítésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága pályázatot hirdet a kongresszus reprezentatív monstranciájának művészi tervezésére és elkészítésére. A pályázóknak február 28-án tájékoztató szimpóziumon vehetnek részt.

2018. február 9. péntek

Megújult a zalaegerszegi Mária Magdolna-plébánia műemlék épülete

A Mária Magdolna-templomhoz tartozó plébániaépület rehabilitációja a „Zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont” projekt részeként, a „Modern Városok Program” keretében valósult meg. Az épületet január 30-án adták át.

2018. február 9. péntek

Március végéig lehet jelentkezni a Mária Rádió kisfilmpályázatára

A Mária Rádió mint missziós műhely a műsorkészítés mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Mostani kisfilmpályázatuk középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól; témája az... »

2018. február 4. vasárnap

tovább »