Tanítványi lelkülettel – Pedagógusok köszöntése Pécsett

Április 6-án tartotta pedagógusnapját a Pécsi Egyházmegye. Az évről évre hagyományosan áprilisban szervezett találkozón idén is több mint háromszázan vettek részt.

2019. április 12., péntek

Diákcsoportok kérhetnek támogatást, hogy kiutazzanak Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek a pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával – közölte... »

2019. március 22., péntek

Szocska Ábel megyéspüspök Nyírcsaholyban tett kánoni látogatást

Március 8. és 10. között Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök Nyírcsaholyban tett kánoni látogatást. A háromnapos vizitációról Ivancsó Sándor parókus írt összefoglalót, amit szerkesztve közlünk.

2019. március 14., csütörtök

Kár lenne kihagyni! – Várják a pályázókat a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor Programra

A Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor Program kalandot ígér, és egy jó ügy elkötelezett szolgálatát.

2019. március 14., csütörtök

A Kőrösi Csoma Sándor Programba egyházi pályázók jelentkezését is várják

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjaira. A Kőrösi-programba egyházi pályázók jelentkezését is várják.

2019. március 8., péntek

Az Andorka Eszter-program szervezői március 10-ig várják a pályázatokat

„Minden szép kezdeményezésre nyitottak vagyunk, és hangsúlyozottan nem csak evangélikus, sőt nem csak egyházi projekteket támogatunk. A több mint 16 éve elhunyt Andorka Eszter szelleméhez hűen, aki mindig határokon átnyúlva akart segíteni” – mondja Bence Orsolya kuratóriumi... »

2019. március 3., vasárnap

Kihirdették az Anna-réti miséző- és emlékhely ötletpályázatának eredményét

Február 21-én a Hegyvidéki Kulturális Szalonban tették közzé a Budapest Főváros XII. Kerületi Hegyvidéki Önkormányzat és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye tavaly ősszel meghirdetett pályázatának eredményét.

2019. február 27., szerda

Művészeti versenyt hirdetnek Choli Daróczi József emlékére

A debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium pályázatot hirdet 8 és 17 év közötti fiatalok számára. A versenyen a tavaly elhunyt cigány költő, népművelő, Choli Daróczi József egy-egy művét kell feldolgozni valamelyik művészeti ágban.

2019. február 27., szerda

Díjnyertes alkotás a kiskunmajsai Tomori Pál-gimnáziumból

Pajlovics Bianka, a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákja az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület „állatbarát” plakátpályázatán – felnőtt kategóriában – az első tíz díjazott alkotó közé került.

2019. február 24., vasárnap

Kihirdették a Budakalász magja 2018 nyerteseit

Kihirdették a „Budakalász magja 2018” című pályázat nyerteseit a helyi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban. A fiatal építészeket megszólító versenyt tavaly hirdette meg a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a budakalászi Kálvária-domb rekonstrukciójára.

2019. január 27., vasárnap

Nyolcadik alkalommal hirdetik meg az Ökumenikus Diákfilmszemlét

Várják a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjainak jelentkezését a 8. Ökumenikus Diákfilmszemlére. Az idei pályázatra „Árral szemben” témájú alkotásokkal lehet nevezni.

2019. január 26., szombat

Várják a jelentkezéseket az Ortutay Elemér VI. Keresztény Tudományos Diákköri Konferenciára

Két beregszászi intézmény, a Görögkör, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Görögkatolikus Lelkészsége és az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégium keresztény tudományos diákköri konferenciát szervez.

2019. január 26., szombat

Februártól egyházi épületek felújítására is lehet pályázni kistelepüléseken

Egyházi, valamint önkormányzatok által üzemeltetett közösségi terek felújítására és létrehozására lehet pályázni elsőként a „Magyar falu” program keretében – hangsúlyozta január 5-i budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős... »

2019. január 5., szombat

Kiállítás a betlehemkészítő pályázatra beérkezett művekből Egerben – KÉPRIPORT

Az egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont november közepén második alkalommal hirdetett betlehemkészítő pályázatot. A beérkezett betlehemeket december 15-én Buda Péter, az egri Érseki Papnevelő Intézet rektora áldotta meg. Ekkor tartották az eredményhirdetést is.

2018. december 20., csütörtök

Betlehemi szép csillag – Kiállítás Székesfehérváron

December 1-jétől látható a XVI. Betlehemi szép csillag kiállítás Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A tárlatot Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Köszöntőt mondott Spányi Antal... »

2018. december 8., szombat

Átadták a kecskeméti piarista iskola megújult kollégiumát

Rövid szünet után, ünnepélyes keretek közt ismét megnyitotta kapuját a 304 éve alapított kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvodához tartozó kollégium november 28-án.

2018. november 30., péntek

Tizenkilencedik alkalommal keresték Szent Erzsébet utódát

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat Horváth Kálmánné, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese vehette át november 17-én Budapesten, a Szent István-bazilikában. Átadták a konferencia Eucharisztiához kötődő rajz- és... »

2018. november 17., szombat

Megáldották a felújított vértesacsai templomot

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg november 11-én Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök a Szent Kereszt-plébániatemplomot a Fejér megyei Vértesacsán.

2018. november 14., szerda

Betlehemkészítő pályázatot hirdet az Egri Főegyházmegye

Az egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont betlehemkészítő pályázatot hirdet. A pályaművek leadási határideje december 13.

2018. november 12., hétfő

Ismét igényelhető állami támogatás egyházi közösségi programok, illetve felújítások finanszírozására

Egyházi közösségi célú programok, beruházások és az egyházi épített örökség védelmének támogatásáról tett közzé felhívást november 1-jén a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága.

2018. november 6., kedd

tovább »

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Útravaló – 2019. április 18., nagycsütörtök

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle