Új görögkatolikus templom épül Debrecenben – építész-tervezők jelentkezését várják

A Hajdúdorogi Főegyházmegye tervpályázatot hirdet, így szeretnék kiválasztani a debreceni Tócóskertben épülő Szentháromság görögkatolikus templom építész-tervezőjét és a templom tervét is. A pályázatokat április 6-ig kell benyújtani.

14:03

Az én napom! – A Mária Rádió pályázatot hirdet tematikus napok szervezésére

A Mária Rádió pályázatot hirdet tematikus napok szervezésére és megtartására középiskolák, katolikus felsőoktatási intézmények, keresztény közösségek és intézmények számára. A pályázatok beadási határideje: 2018. március 10.

2018. február 17. szombat

Megújult a jászberényi katolikus középiskola

Befejeződött a Jászberényi Katolikus Iskola és Középiskola Liska József Tagintézménye épületeinek energetikai fejlesztése. A hamarosan záruló projektet az Egri Főegyházmegye kezdeményezte a KEOP-7.13.0/15 pályázat keretében. Az épület átadása és megáldása január 31-én... »

2018. február 16. péntek

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye négy iskolájának energetikai felújítása

Befejeződött a Székesfehérvári Egyházmegye KEHOP 5.2.3-16 „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című projektje, melyből négy egyházmegyei fenntartású általános iskola épületének energetikai korszerűsítése valósult... »

2018. február 14. szerda

Átadták a nyíracsádi görögkatolikus iskola gyermekrajz-pályázatának díjait

Teréz anya gondolata jegyében, „A béke egy mosollyal kezdődik” mottóval hirdetett országos rajzpályázatot tavaly szeptemberben a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola humán munkaközössége. A rajzpályázat díjait Kocsis Fülöp metropolita adta át február 7-én... »

2018. február 10. szombat

Pályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus monstranciájának elkészítésére

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága pályázatot hirdet a kongresszus reprezentatív monstranciájának művészi tervezésére és elkészítésére. A pályázóknak február 28-án tájékoztató szimpóziumon vehetnek részt.

2018. február 9. péntek

Megújult a zalaegerszegi Mária Magdolna-plébánia műemlék épülete

A Mária Magdolna-templomhoz tartozó plébániaépület rehabilitációja a „Zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont” projekt részeként, a „Modern Városok Program” keretében valósult meg. Az épületet január 30-án adták át.

2018. február 9. péntek

Március végéig lehet jelentkezni a Mária Rádió kisfilmpályázatára

A Mária Rádió mint missziós műhely a műsorkészítés mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Mostani kisfilmpályázatuk középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól; témája az... »

2018. február 4. vasárnap

Megáldották a várpalotai katolikus iskola felújított épületét

Befejeződött a várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola energetikai korszerűsítése. A felújított épületet Márfi Gyula érsek áldotta meg január 29-én.

2018. január 31. szerda

„Újrajátszva” címmel rendezik meg a 7. Ökumenikus Diákfilmszemlét

A Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára meghirdeti hetedik országos... »

2018. január 28. vasárnap

Gyermekrajzpályázatot hirdetnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében hirdet nemzetközi gyermekrajzpályázatot a TILMA a Gyermekművészetért Alapítvány, „A legnagyobb szeretet” címmel. A képeket folyamatosan várják 2018 januárjától 2019 májusának végéig.

2018. január 21. vasárnap

„Menő menza” a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Alapítványa húszmillió forint támogatásban részesült a „Menő menzák az iskolában – egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című pályázaton, melynek megvalósítására 2018 végéig kerül sor, a gimnázium... »

2018. január 14. vasárnap

Befejeződött a budapesti Patrona Hungariae Iskolaközpont energetikai korszerűsítése

A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya a KEHOP-5.2.3-16-2016-00078 azonosítószámú pályázat keretében a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont épületének energetikai felújítását valósította meg.

2018. január 4. csütörtök

Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két intézménye

265,38 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg a „Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület épületeinek energetikai felújítása” című projekt.

2018. január 4. csütörtök

A budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templom pályázatot hirdet zeneigazgatói státuszra

A budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templom pályázatot írt ki zeneigazgatói állásra. A leadási határidő január 19-e (péntek) 17 óra.

2018. január 3. szerda

Megújult a pétfürdői Kolping-iskola

Épületenergetikai korszerűsítési projekt valósult meg a Pétfürdői Kolping Katolikus Szakiskolában. A felújított épületeket december 8-án áldotta meg Márfi Gyula veszprémi érsek.

2017. december 14. csütörtök

Módosult a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zenei pályázatainak beadási határideje

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága 2018. március 20-ig várja a műveket az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) himnuszára, valamint szentségimádási énekekre, miseordináriumra, illetve a szentmise propriumára kiírt pályázataira.

2017. december 7. csütörtök

A karácsonyi ünnepkör kultúrtörténetéről nyílt kiállítás Győrben – KÉPRIPORT

November 24-én nyílt meg a karácsonyi ünnepkör kultúrtörténetét bemutató kiállítás a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár Gutenberg tér 2. szám alatt található kiállítótermének helyiségeiben. A tárlatot a szentendrei Hubay Ház és a győri Szent László Látogatóközpont... »

2017. december 3. vasárnap

Megáldották és átadták a Szent Miklós Szolgálóházat Debrecenben

Megáldották és átadták a Szent Miklós Szolgálóházat Debrecenben, a Petőfi tér 9. szám alatt, a görögkatolikus érseki hivatal szomszédságában.

2017. december 3. vasárnap

Ismertették „A magyar szent család nyomában” zarándokút fejlesztéseit Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök, Cser-Palkovics András polgármester, illetve Dózsa István püspöki vagyonkezelő november 28-án Székesfehérváron sajtótájékoztató keretében ismertette az induló „A magyar szent család nyomában” tematikus zarándokút fejlesztéseit.

2017. november 30. csütörtök

tovább »