5 millió fölött maradt a katolikusok száma Ausztriában

Az osztrák egyházmegyék közzétették statisztikai adataikat a 2018-as évről.

2019. január 14. hétfő

Húszéves a budapesti Gerlóczy utcai egyetemi kollégium

Január 12-én szentmisével ünnepelte első fiúkollégiuma fennállásának huszadik évfordulóját a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség. A szentmisét Pákozdi István egyetemi lelkész mutatta be.

2019. január 13. vasárnap

„A Jóisten dolgozik, és mi ministrálunk neki” – Interjú Pál József Csaba püspökkel

Pál József Csaba temesvári megyéspüspökkel 2018 végén Máriaradnán beszélgetett eddigi főpásztori szolgálatáról Serbán Mária. Az interjú a RomKat.ro oldalon jelent meg.

2019. január 8. kedd

Harminchat lelkipásztor várta a híveket a Debrecen Eye óriáskeréken

Január 5-én a Debrecen Eye óriáskerék kabinjaiban harminchat lelkipásztor várta az érdeklődőket, hogy ég és föld között beszélgessenek velük. Az eseményt a „Szólj be a papnak!” csapata szervezte.

2019. január 8. kedd

Isten szeretetében és fényében oldódhatnak fel sötétségeink – Beszélgetés egy orvos akolitussal

Rajnics Péter kaposvári belgyógyász főorvossal, akit nemrég avatott akolitussá Varga László megyéspüspök, Lőrincz Sándor készített interjút.

2019. január 7. hétfő

Ölelő karokkal – A kecskeméti Szentcsalád Plébánián jártunk

Egy élettel teli plébánia múltja és jelene, mindennapjai és ünnepei elevenednek meg a következő sorokban – és képeken.

2018. december 29. szombat

Pietro Parolin bíboros karácsonyi missziója Irakban: Ti vagytok Jézus jelenléte!

Ferenc pápa megbízásából Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár december 24. és 29. között hivatalos látogatást tett Irakban, melynek során találkozott az ország állami vezetőivel és a különböző rítusú keresztény közösségekkel.

2018. december 29. szombat

Már várja a jelentkezéseket a Chemin Neuf Közösség a 2019-es Kána-hétre

A Chemin Neuf Közösség várja a jelentkezéseket a 2019-es Kána-hétre, amely július 28. és augusztus 3. között lesz Bodrogolasziban. A házaspároknak szóló héten évről évre 35–40 pár vesz részt.

2018. december 29. szombat

Emberi igyekezetből, a gondviselés erejével – Jubileumot ünnepelt az újpalotai közösség

Erdő Péter bíborossal ünnepelte felszentelése tizedik évfordulóját december 27-én a Boldog Salkaházi Sára-templom közössége. A hívek egész napos szentségimádással készültek a hálaadó szentmisére – gazdag tíz évért mondtak köszönetet vértanú névadójuk emléknapján.... »

2018. december 28. péntek

Akikhez hűtlenek lettek a szavak – Erdő Péterrel ünnepelt a hallássérült közösség

December 26-án hagyományosan a budapesti piarista kápolna ad otthont a hallássérült közösség karácsonyi szentmiséjének. Idei ünneplésük egyben hálaadás volt a hallássérült pasztoráció fennállása 45 évéért. Szent István vértanú napján az ő világukba pillanthattuk... »

2018. december 26. szerda

Nemcsak testi, hanem lelki táplálékot is kaptak a rászorulók a debreceni székesegyház udvarán

Az „Egy tányér szeretet” egy jókedvű fiatal vállalkozókból álló baráti társaság kezdeményezése, akik 300 adag gulyáslevessel fejezték ki december 22-én segítő szándékukat a Szent Anna-székesegyház udvarán.

2018. december 23. vasárnap

36 lelkipásztorral lehet majd beszélgetni a Debrecen Eye 36 kabinjában

A debreceniek ismét különleges ötlettel álltak elő: január 5-én a Debrecen Eye nevű óriáskerék kabinjaiban várják a papok az érdeklődőket, hogy ég és föld között beszélgessenek velük. A szervezést a Szólj Be a Papnak! csapata vállalta magára.

2018. december 22. szombat

„Emmausz” címmel jelent meg az új piarista evangéliumos könyv

December 18-tól kapható a 2019-es évre szóló piarista evangéliumos könyv. A kiadvány tartalmazza a napi evangélium szövegét, melyekhez tizenöt piarista szerzetes írt elmélkedést, imát, köztük Pedro Aguado generális. A zsebkönyv méretű kötet elsősorban középiskolásoknak és... »

2018. december 19. szerda

Apostoli nuncius látogatott a bukaresti magyar katolikusokhoz

A csaknem kétszáz éves bukaresti magyar katolikus közösség életében különleges nap volt idén december 16., advent 3. vasárnapja. Két évszázados története során először látogatta meg a közösséget apostoli nuncius.

2018. december 19. szerda

Karácsonyvárás a Pápai Magyar Intézetben

Az adventi időszak második felében a Rómában tanulmányokat folytató lelkipásztorok és kispapok élete is felgyorsul, hiszen a tanulással párhuzamosan sok karácsonyra felkészítő lehetőséget kínál az Örök Város, a pápai egyetemek, és természetesen szép számmal akadnak magyar... »

2018. december 17. hétfő

Adventi gyertyagyújtással kezdődött a közösségi élet Pécs új plébániáján

Az újonnan alakuló pécs-kertvárosi Szent II. János Pál pápa plébánia első rendezvényét december 8-án, advent második vasárnapjának előestéjén tartották.

2018. december 14. péntek

Hálaadó istentiszteletet tartottak a húszéves baracskai börtönkápolnában

Ökumenikus ünnepség keretében emlékeztek meg a Fejér megyei baracskai börtönkápolna megáldásának 20. évfordulójáról december 6-án. Az eseményen részt vettek a börtönmisszióban részt vevő egyházak vezetői.

2018. december 11. kedd

Adventi rekollekciót rendeztek a Győri Egyházmegye papsága számára

Tóth András görögkatolikus pap, a Nyíregyházi Egyházmegye családpasztorációs referense tartott rekollekciót a Győri Egyházmegye papságának december 10-én. A lelkipásztor az adventi küldetésről beszélt a hallgatóságnak.

2018. december 11. kedd

Mikulás-estet tartottak a Pápai Magyar Intézetben

Hagyományos Mikulás-estre gyűltek össze a Rómában élő magyar női és férfi szerzetesek, papnövendékek és papok december 6-én, Szent Miklós ünnepén a Pápai Magyar Intézetben.

2018. december 11. kedd

Először állítottak betlehemet a váci Jávorszky Ödön Kórházban

Idén első alkalommal állítottak betlehemet a váci Jávorszky Ödön Kórház aulájában. A kezdeményezés a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatától ered.

2018. december 10. hétfő

tovább »