A clevelandi Szent Imre-templomba látogattak a Borromeo Szent Károly-szeminárium kispapjai

A Clevelandi Egyházmegye kispapjai a Borromeo Szent Károly-szeminárium rektorának vezetésével a clevelandi Szent Imre-templomba látogattak április 13-án, ahol rövid történelmi ismertetőt hallhattak a magyarságról és azon belül a clevelandi magyarokról.

10:09

A fiatalon meghalt Carlotta Nobile, a betegségben való lelki újjászületés csodája

Carlotta Nobile (1988. december 20., Róma – 2013. július 16., Benevento) hatalmas bátorságról tett tanúságot, amikor rákos betegséggel, melanomával küzdött. Élete utolsó hónapjait mély hittel és életörömmel élte. 24 évesen halt meg.

2018. április 18. szerda

Tízéves a londoni Szent István Ház – Püspöki misével és koncerttel ünnepelt a magyar közösség

Tízéves az angliai magyarok egyik legnagyobb központja, a londoni Szent István Ház. A jubileumi ünnepséget április 15-én tartották, ennek keretében Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be hálaadó... »

2018. április 17. kedd

„Misecsődületet” rendeztek a detroiti magyar katolikus templomban

Mass mobot, „misecsődületet” rendeztek a flash mob, a villámcsődület mintájára a detroiti katolikus magyarok Szent Kereszt-templomában április 15-én.

2018. április 17. kedd

Májusban szentelik püspökké Szocska A. Ábelt

Május elején szentelik püspökké Szocska A. Ábel OSBM apostoli kormányzót, akit Ferenc pápa április elején nevezett ki a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökévé. A szertartások helyéről és idejéről tájékozódhatnak az alábbiakban.

2018. április 17. kedd

Szeretettel, kedvvel, erővel – Bérmálást ünnepeltek az újpesti Egek Királynéja-templomban

Április 15-én Erdő Péter bíboros, prímás a vasárnapi szentmise keretében 29 fiatalnak és felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét az újpesti Egek Királynéja-templomban.

2018. április 15. vasárnap

Palánki Ferenc megkezdte főpásztori látogatásait egyházmegyéje plébániáin

Palánki Ferenc megyéspüspök április 12-én megkezdte kétnapos kánoni látogatásait a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye plébániáin. Először a debreceni Szent Anna-székesegyház plébániáját kereste fel.

2018. április 13. péntek

Összrégiós találkozót szervezett a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség

Április 6. és 8. között a váci Piarista Gimnáziumban tartotta a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség (VEIL) a szokásos tavaszi összrégiós találkozóját. A hivatás témában meghirdetett eseményen közel kétszázan vettek részt – tájékoztatott Petneházy András.

2018. április 13. péntek

Házaspárok is segítik a családpasztorációt a Pécsi Egyházmegyében

A közös célokat és az elérésükhöz szükséges lépéseket fogalmazták meg a Pécsi Egyházmegyében működő családreferatúra önkéntesei és munkatársai az április 11-én Pécsett tartott megbeszélésükön.

2018. április 13. péntek

A fiatalok érzelmi és szexuális neveléséről szólt a családpasztorációs papi találkozó

A fiatalok érzelmi és szexuális nevelése volt a hagyományos tavaszi családpasztorációs papi találkozó témája április 12-én Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben.

2018. április 12. csütörtök

Elengedhetetlen, hogy Jézusról beszéljünk – Jezsuita iskolaigazgatók európai konferenciája Loyolában

Február 27. és március 2. között tartotta idei konferenciáját Loyolában az alap- és középfokú európai jezsuita iskolákat tömörítő szervezet, a Jesuit European Committee for Primary and Secondary Education (JECSE).

2018. április 12. csütörtök

Ferenc pápa az irgalmasság misszionáriusaihoz: Isten a kezére „tetoválta” gyermekei nevét

A Szentatya április 10-én délelőtt fél tizenegykor fogadta az Apostoli Palotában az irgalmasság misszionáriusait, akikhez hosszú beszédet intézett.

2018. április 11. szerda

A Miskolci Egyházmegyében is csatlakoztak a roma kultúra világnapjához

A Miskolci Egyházmegye Cigánymissziós és Koordinációs Irodája is csatlakozott a roma kultúra világnapja kezdeményezéshez. Április 8-án az egyházmegye több templomában is a roma családokért imádkoztak.

2018. április 9. hétfő

Először rendeztek találkozót a Nagybecskereki Egyházmegye plébániai zsinati animátorainak

Április 7-én tartották a Nagybecskereki Egyházmegye plébániai zsinati animátorainak első találkozóját Nagybecskereken. A programon mintegy százhúszan vettek részt.

2018. április 9. hétfő

Örökség és küldetés – Beszélgetés Martin Roos temesvári püspökkel

A temesvári egyházmegye püspöke, Martin Roos – vagy ahogy magyar ajkú hívei számára aláírja leveleit, Roos Márton – 2017-ban ünnepelte hetvenötödik születésnapját. E jeles alkalomból beszélgetett a főpásztorral Balla Lóránt. A Romkat.ro-n megjelent interjút szerkesztett formában... »

2018. április 8. vasárnap

Nagycsütörtökön a pápa együtt ebédelt tíz római plébánossal

Angelo Becciu érsek, vatikáni államtitkár-helyettes lakásában Ferenc pápa együtt ebédelt tíz római plébánossal nagycsütörtökön, március 28-án – számolt be a L’Osservatore Romano vatikáni napilap.

2018. március 31. szombat

Országos szintű ifjúságivezető-képzőt tartottak a piaristák Budapesten

Az egész magyar tartományból összegyűltek a Kalazancius Mozgalom csoportvezetői és tanár koordinátoraik Budapesten március 23–24-én. A találkozó célja a különféle városokban működő ifjúsági csoportok életének bemutatása, a tapasztalatcsere, valamint a szolgálatban való... »

2018. március 31. szombat

Megalakult a munkácsi egyházmegyei pasztorális tanács

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegyében ez év elején alakult meg a pasztorális tanács, melynek tagjai számára március 9. és 11. között szerveztek lelkigyakorlatot Beregszászban, a Pásztor Ferenc Lelkigyakorlatos és Zarándokházban.

2018. március 29. csütörtök

Cursillós küldetés: „Nekünk azokhoz kell elmennünk, akik a kegyelem szélére sodródtak”

Idén március 15. alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Berecz Balázs, a Börtöncursillós Titkárság volt világi koordinátora.

2018. március 27. kedd

Bérmálkozásra készülőkkel találkozott Német László püspök Nagybecskereken

Hagyományosan a virágvasárnapot megelőző szombaton – idén ez március 24-ére esett – tartják a Nagybecskereki Egyházmegye bérmálkozásra készülő fiataljainak találkozóját, amelyen Német László SVD püspök megismerkedik a hittanosokkal, valamint bemutatja nekik a... »

2018. március 27. kedd

tovább »