Szalézi kísérők tízparancsolata – nem csak szaléziaknak

A Szalézi Család lelkiségi napjain fogalmazták meg a Segítő Szűz Mária Leányai „A szalézi kísérő tízparancsolatát”, kapcsolódva Ángel Fernández Artime rendfőnök 2018-as strennájának gondolataihoz. A tíz irányelv más segítőknek és nevelőknek is hasznos lehet.

15:00

Unitas 2018: Tudok-e örülni annak, ami vagyok?

A pap- és szerzetesnövendékek hagyományos találkozóját február 17-én tartották Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Az apostoli élet és imádság kapcsolatára rákérdező téma elgondolkodni hívott. Elkezdeni imádkozni, nem abbahagyni, és innen indítani minden... »

10:15

Az amerikai püspöki kar küldöttét fogadták a Nyíregyházi Egyházmegyében

Az Egyesült Államok püspöki konferenciájának megbízásából február 8-án a Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott a közép- és kelet-európai egyházak támogatásának szervezeti igazgatója, Tetiana Stawnychy.

2018. február 16. péntek

Együttműködés a magyarországi szerzetesrendek között

Kiss Didák, a Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája vezetője volt február 8-án a Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorának vendége. A ferences szerzetes arról beszélt, hogy januárban megkezdődött a Magyarországon működő rendek szolgálatainak... »

2018. február 15. csütörtök

Másodszor szerveztek találkozót a Kaposvári Egyházmegye ifjúságiközösség-vezetőinek

A Kaposvári Egyházmegye ifjúságiközösség-vezetőinek találkozóját február 10-én, szombaton a Zala megyei Homokkomáromban tartották.

2018. február 14. szerda

„Személyessé tenni!” – A szatmári egyházmegyei ifjúságicsoport-vezetők találkoztak Erdődhegyen

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúságicsoport-vezetőinek téli találkozóját február 9. és 11. között tartották az erdődhegyi Helga Winter Közösségi Házban. A rendezvény célja az volt, hogy a résztvevők fenntartsák régi, megerősítsék új kapcsolataikat, kikapcsolódjanak... »

2018. február 13. kedd

Ferenc pápa fogadta a stigmatinusok nagykáptalanjának résztvevőit

Ferenc pápa február 10-én fogadta a Jézus szent sebeiről nevezett kongregáció, a stigmatinusok nagykáptalanjának résztvevőit. A 37. rendi gyűlés február 1-jén kezdődött, amelyen negyven szerzetes vett részt, különböző országokból.

2018. február 12. hétfő

Ahová a szaléziak nem érkeznek meg, oda maga Don Bosco megy el

Don Bosco példája ma is annyira élő és vonzó, hogy néha a szalézi szerzetesek nélkül is közösséget épít. Így történt ez a Libanon északi részén levő Zgharta városában is.

2018. február 11. vasárnap

Készülnek a magyarok a ministránsok római zarándoklatára

Február 7-én, Budapesten találkoztak az egyházmegyei ministránsreferensek Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, aki a hivatásgondozás és a ministránsmunka püspökkari felelőse, és Német László nagybecskereki megyéspüspökkel, aki a Nemzetközi Ministránsszövetség... »

2018. február 10. szombat

Európa mai valósága nem tragédia, hanem kihívás – Varga László megyéspüspök előadása

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kaposvári csoportja meghívására tartott előadást február 7-én Varga László kaposvári megyéspüspök „A Kaposvári Egyházmegye tervei és a keresztény értelmiség felelőssége 2018-ra” címmel.

2018. február 9. péntek

Egyházmegyei találkozót tartottak fiatal papoknak Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fiatal papjainak éves találkozóját február 6. és 8. között tartották Debrecenben, a püspöki hivatalban.

2018. február 9. péntek

Úton-útfélen – Kisfilmet készített a periférián élők szolgálatáról a Görögkatolikus Médiaközpont

A Görögkatolikus Médiaközpont kisfilmje a Miskolci Egyházmegye törekvéseit mutatja be, amellyel a periférián élő fiataloknak igyekszik segítségére lenni útkeresésükben.

2018. február 9. péntek

„Jó nekünk itt lennünk!” – Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója tizedszer

Tizedik alkalommal rendezték meg a két félév között a farsangi bállal összekötött KELET-et (Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját) február 2. és 4. között Budapesten. A házigazdák a Műegyetemi Katolikus Közösség (MKK) fiataljai voltak.

2018. február 3. szombat

Elindították Black Elk, a sziú sámánból lett katolikus misszionárius boldoggáavatási ügyét

Black Elk, azaz Fekete Jávorszarvas (1863–1950) a sziú nép egyik szellemi vezére volt. Luigi Grassi író, újságíró, aki korábban a Mississippi forrásvidékén tett utazásai nyomán könyvet írt a sziú indiánokról, a Famiglia Cristiana olasz lapban számolt be az eljárás elindításához... »

2018. február 3. szombat

„A történelem legnagyobb filmjére” készül Mel Gibson

Jim Caviezel, aki a Passió című filmben Jézus-alakításával megdöbbentette a világot, most megerősítette, hogy Mel Gibsonnal készítik a folytatást, és azt jósolja, hogy „ez a történelem legnagyobb filmje lesz”.

2018. február 1. csütörtök

Hat, gyógyít, életet ad – Középpontban a szentségek az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napokon

A január 29. és február 1. között Egerben zajló Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok első tematikus egysége a bérmálás szentségéből kiindulva a fiatalok megszólításának módjára, lehetőségeire kérdezett rá. Az előadók felvetéseit fórumokon, csoportbeszélgetéseken dolgozták... »

2018. január 30. kedd

Ferenc pápa: A lelkipásztor legyen mindig az emberek között, mint Jézus

A Szentatya január 30-án reggel a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén Márk evangéliumának napi szakasza (Mk 5,21–43) alapján a csodás gyógyulásokról szólva azt elemezte, hogy milyenek voltak Jézus mindennapjai. A papoknak is ezt a példát kell követniük, Jézus gyengédségével... »

2018. január 30. kedd

Zárkaszentelés Debrecenben

A Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben évek óta hagyomány a házszentelés. Idén Szaplonczay Gergely görögkatolikus lelkész szentelte meg a zárkákat, az imatermet, a közösségi helyiségeket és az irodákat január 6-án.

2018. január 29. hétfő

Megjelent az első értesítő a Nagybecskereki Egyházmegye zsinati folyamatáról

A Nagybecskereki Egyházmegye a 2017–2020-ig tartó zsinati folyamatok idején „Zsinati Hírek” címmel hivatalos értesítőt jelentet meg, amelynek első számát január 28-án kaphatták kézhez a hívek. Az értesítő tartalmazza mindazokat az információkat, amelyeket a zsinatról tudni... »

2018. január 29. hétfő

Katekézis az örök sorsról Pécsen

Udvardy György pécsi megyéspüspök a Dóm Kőtárban január 25-én folytatta csütörtöki katekézissorozatát. A főpásztor szeptember óta az „Amit a katolikusok valójában hisznek” című kötet alapján tartja elmélkedéseit.

2018. január 29. hétfő

tovább »