Ferenc pápa a katolikus iskolatestvérekhez: A remény és a szeretet evangéliumát hirdessétek!

Ferenc pápa május 16-án délben fogadta a De La Salle Szent János által alapított laikus férfi szerzeteskongregáció közel háromszáz képviselőjét az Apostoli Palota Kelemen termében.

2019. május 17., péntek

Képzések magyar híveknek a Pozsonyi Főegyházmegyében

Negyedik évfolyamát zárja a magyar nyelvű teológiai szabadegyetem Pozsonyban. Rendszeresen szerveznek kateketikai napot, nem csak hitoktatóknak; a közelmúltban lektorképzést tartottak a Pozsonyi Főegyházmegye magyar hívei számára – tájékoztatott Molnár Tamás pozsonyi magyar... »

2019. május 17., péntek

A Kaposvári Egyházmegyébe látogatott Michael August Blume apostoli nuncius

Május 13-án Varga László megyéspüspök meghívására Michael August Blume, az Apostoli Szentszék magyarországi nagykövete a Kaposvári Egyházmegyébe látogatott, ahol a papsággal és a hívekkel, Somogy megye és Kaposvár vezetőivel is találkozott.

2019. május 15., szerda

Élő hittel, szeretettel – Gyermekbúcsút tartottak Máriapócson

Május 11-én gyermekbúcsút tartottak Máriapócson. Az idei programot, amire az egész Görögkatolikus Metropólia területéről érkeztek résztvevők, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében rendezték meg.

2019. május 14., kedd

Kitüntették az augsburgi magyar katolikus misszió lelkipásztori munkatársát

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Kibili Angélát, az Augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió lelkipásztori munkatársát, az Augsburgi Szent Piroska Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda vezetőjét. Kibili Angéla május 3-án, Magyarország müncheni főkonzulátusán vette át a... »

2019. május 14., kedd

A remény emberei kiutat mutatnak – Cigánypasztorációs találkozót rendeztek Budapesten

A magyar püspöki konferencia Caritas in Veritate Bizottsága és a Sója Miklós Nyitott Ház Egyesület május 13-án cigánypasztorációs referenseknek szervezett találkozót, melynek házigazdája Székely János püspök, az MKPK Cigánypasztorációs Bizottságának és Caritas in Veritate... »

2019. május 14., kedd

Jézus számít rátok – Székely János lektorokat avatott Szombathelyen

„Legyetek a föld sója, a világ világossága!” A felolvasói szolgálat mellett köteleződött el 29 férfi május 11-én Szombathelyen. A Sarlós Boldogasszony-székesegyházban bemutatott ünnepi szentmisében avatták lektorrá őket. Képzésük azonban még folytatódik: akolitussá avatásuk... »

2019. május 11., szombat

Emléktáblát avattak a kölni dómban Mindszenty bíboros emlékére

Emléktáblát avattak a kölni dómban Mindszenty József emlékére május 6-án, a bíboros-hercegprímás halálának 44. évfordulóján. Az eseményre a Nyugat-Európában szolgáló magyar lelkipásztorok kétnapos konferenciája adott alkalmat.

2019. május 11., szombat

Ferenc pápa római egyházmegyéje papjaihoz: A Szentlélek egy rúgással levegőbe röpíti az asztalt

Ferenc pápa május 9-én, csütörtökön este találkozott a lateráni székesegyházban római egyházmegyéje papjaival, és többek között „a jézusi boldogmondások Nobel-díjat érdemlő aránytalanságáról” beszélt nekik.

2019. május 11., szombat

Együtt vagyunk – Villanófényben Kisiván Csaba

Kisiván Csaba éppen a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági bizottságának ülésén vett részt, amikor megérkeztünk és beszélgetni hívtuk. A Kaposvári Egyházmegye diakónusát június 23-án szentelte áldozópappá Varga László megyéspüspök.

2019. május 7., kedd

Ahonnan a remény forrása fakadhat – Közösségi házat épít az istenhegyi plébánia

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét és áldotta meg az épülő közösségi ház időkapszuláját a budapest-istenhegyi Szent László-templomban május 5-én, vasárnap.

2019. május 5., vasárnap

Ismét Miskolcra látogatott Michael August Blume

A szentszéki nagykövet április 30-án tett újabb hivatalos látogatást a Miskolci Egyházmegyében. Többek között a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumot is felkereste Ternyák Csaba egri érsekkel együtt.

2019. május 3., péntek

Szabó Lajos kanonok az idei Pro Urbe díjas Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy városi közgyűlésének döntése értelmében Szabó Lajos kanonok, a Szent József-templom plébánosa, a cserkészmozgalom újjáélesztésének meghatározó szereplője vehette át idén a Szent György-napok alkalmával a város díszpolgári címének elnyerését jelentő Pro Urbe... »

2019. május 3., péntek

Az argentin püspökök egy csoportját fogadta Ferenc pápa

Ferenc pápa május 2-án fogadta az ad limina látogatásra a Vatikánba érkező argentin főpásztorok első csoportját. A találkozón a Szentatya arra buzdította a püspököket, hogy hirdessék az élő Krisztust. Beszédében a fiatalok és a hivatáspasztoráció fontosságát... »

2019. május 3., péntek

Elhunyt Gyurás István jezsuita szerzetes

Életének 82., papságának 56. évében, 2019. május 2-án a budapesi Farkas Edith Szeretetotthonban elhunyt Gyurás István jezsuita atya.

2019. május 3., péntek

Az eucharisztikus kongresszusra készültek a Győri Egyházmegye zarándoklatán

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében telt május első napja a győri Káptalandombon. A Veres András megyéspüspök által kezdeményezett egyházmegyei zarándoklat középpontjában az Oltáriszentség, a szent család példája és a missziós... »

2019. május 2., csütörtök

Az Eucharisztia és a kommunikáció volt a XXV. Egyetemi Pasztorációs Konferencia témája

Huszonötödik alkalommal gyűltek össze konferenciára a magyar katolikus egyetemi lelkészek és munkatársaik Kolozsváron április 25–26-án. Az évente megrendezett találkozónak mindig más és más hazai, illetve határon túli egyetemi város ad otthont.

2019. április 30., kedd

Akkor is, mégis van remény, van jövő – Kárpátaljai ferences misszió (I. rész)

Nagyszőlősön jártunk, három napot töltöttünk az itt szolgáló ferencesekkel, hogy megismerjük missziójukat, tevékenységüket.

2019. április 29., hétfő

Keresztközelségben Kapuváron – Megérkezett a missziós kereszt a Győri Egyházmegyébe

Az Isteni Irgalmasság ünnepének hétvégéjén a rábaközi kisvárosban, Kapuváron kezdte meg győri egyházmegyei zarándokútját a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma. A Szent Anna-templomban szentmiséken és imaórákon vették körül a keresztet a hívek.

2019. április 29., hétfő

jEgyben – Házassági felkészítést tartottak a kaposvári püspökségen

Idén ötödik alkalommal szerveztek felkészítést házasodni készülő fiatalok számára a kaposvári püspökségen, „jEgyben” címmel. A két hétvégén, március 8–9-én és 29–30-án tartott tréningen tizenegy pár vett részt.

2019. április 27., szombat

tovább »