Kispapok Piskitelepen – KÉPRIPORT

A Gyulafehérvári Papnevelő Intézet szemináriumában tanuló kilenc kispap március 9–10-én Hunyad megyei Piskitelepre látogatott.

2019. március 18. , hétfő

Nem a gazdagság a boldogság fokmérője – Egyházmegyei ifjúsági régiótalálkozó Vácon

Március 15-től 17-ig összrégiós ifjúsági találkozó volt Vácon, a piarista gimnáziumban, a nyári táborokra való készülés jegyében. Az egyházmegye azon fiataljai gyűltek össze, akik kortársaik szolgálatára vállalkoztak. Szombat délután püspökük, Beer Miklós vendégeskedett náluk... »

2019. március 17. , vasárnap

A keresztények mai kihívásai – Várszegi Asztrik vezeti a Nagyböjti Estéket a budai cisztercieknél

A budai ciszterci Szent Imre-plébánia hagyományos Nagyböjti Estéit idén Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi bencés főapát vezeti. Az első alkalommal, március 13-án a keresztény hívők előtt álló jelenkori kihívásokról beszélt a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium... »

2019. március 14. , csütörtök

Papi és lelkipásztori kisegítői találkozó Nagybecskereken

Március 13-án a Nagybecskereki Egyházmegye papjai, állandó diakónusai és a lelkipásztori kisegítői találkoztak Nagybecskereken. Összejövetelük fő témája az Ariadne egyházi adminisztrációs szoftver kezelése volt.

2019. március 14. , csütörtök

Szocska Ábel megyéspüspök Nyírcsaholyban tett kánoni látogatást

Március 8. és 10. között Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök Nyírcsaholyban tett kánoni látogatást. A háromnapos vizitációról Ivancsó Sándor parókus írt összefoglalót, amit szerkesztve közlünk.

2019. március 14. , csütörtök

Két fiatalember vallomása arról, miért akarnak katolikusok lenni

Mindig megejtő élmény látni, ha felnőtt megtérők csatlakoznak az Egyházhoz. A budapesti Jézus Szíve-templom közössége tizenkét katekumennek örülhetett: nagyböjt első vasárnapján, március 10-én a Jezsuita Nyolcas szentmise keretében tettek tanúságot hitükről. Szőnyi Szilárd... »

2019. március 13. , szerda

Nagyböjti szentmisére és történelmi megemlékezésre gyűlt össze a szicíliai magyar közösség

A szicíliai cataniai magyar katolikus közösség nagyböjt első vasárnapján, március 10-én Vittoriában tartotta idei első szentmiséjét, amit Németh László olaszországi magyar főlelkész mutatott be. A szentmisén számos magyar hívő vett részt, akik Szicília több városából... »

2019. március 12. , kedd

A szolgálatot kísérje mindig imádság – Baranyai kistelepülési munkatársak egyházmegyei képzése

Baranya megyei kistelepülési munkatársak számára szervezett találkozót a Pécsi Egyházmegye március 9-én a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

2019. március 12. , kedd

Ifjúsági közösségek vezetőinek találkozója Kaposváron

Március 9-én a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyház plébániáján találkoztak az egyházmegye ifjúsági közösségeinek vezetői.

2019. március 12. , kedd

Tavaszi képzési napot tartott a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata

A nemsokára tizenöt éves Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata minden esztendőben két „váci napot” tart. Minden lelkigondozó és önkéntes beteglátogató összegyűlik tavasszal képzési, ősszel pedig szakmai napra. Március 9-én közel nyolcvan munkatárs találkozott Vácott, a... »

2019. március 11. , hétfő

Háromszáz éve telepedtek meg a piaristák Debrecenben

A közelmúltban volt háromszáz éve, hogy az első piaristák megkezdték debreceni missziójukat. Lelkipásztorkodtak, tanítottak, a gimnázium mellett egy időben nemesi konviktust, kereskedelmi szakközépiskolát is vezettek, sőt Debrecenből indult az 1940-es évek végén a kiscsoportos... »

2019. március 7. , csütörtök

„A misszió nem áldozat, hanem kiváltság” – Verbita cigánypasztoráció Dél-Borsodban

Az Isteni Ige Társasága Magyar Rendtartománya JPIC Irodájának pasztorációs törekvései az igazságos és békés világ megőrzésére, az emberi jogok védelmére és a teremtett világ megóvására irányulnak. Az iroda által koordinált cigánypasztorációról Vrazala Marianna önkéntes... »

2019. március 7. , csütörtök

„A jó ember szívének jó kincséből jót hoz elő” – Akolitusokat avattak Debrecenben

Március 3-án Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök akolitussá avatta Áts Bencét, Bordás Attilát, Cseh Miklós Zsoltot, Foltin Ernőt, Kollár Lászlót, Menyhárt Ferencet, Papp Ágostont és Utasi Lászlót a debreceni Szent Anna-székesegyházban.

2019. március 4. , hétfő

„Az Isten mosolyának fogtam fel” – Beszélgetés a magyar Cursillo volt világi elnökével

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye munkatársa, Zsirosné Seres Judit készített interjút Fabók Györgyné Ildikóval, aki négy éven át koordinálta a mozgalom munkáját országos vezetőként. Az interjút szerkesztve közöljük.

2019. március 4. , hétfő

Hetven éve tartanak magyar szentmisét Milánóban minden hónap első vasárnapján

Március 3-án Cserháti Ferenccel, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspökkel ünnepelte a milánói magyar közösség a rendszeres havi szentmisék kezdetének hetvenedik évfordulóját. Az ünnepről Németh László olaszországi magyar... »

2019. március 4. , hétfő

Isten: igen, Egyház: nem? – Provokatív témák a Részigazság Klubban

A 72 Tanítvány Mozgalom és a Háló Egyesület szervezte a Részigazság Klub legutóbbi estjét a budapesti Loyola Caféban február 28-án: Süveges Gergő kérdezett a jelenkori vallásosságról, Török Csaba teológus és Gyorgyovich Miklós szociológus válaszolt.

2019. március 1. , péntek

Évközi gyűlést tartott a munkácsi egyházmegye pasztorális tanácsa Beregszászban

Beregszászban tartotta évközi gyűlését a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye pasztorális tanácsának magyar nyelvű szekciója. A találkozón csaknem hatvanan vettek részt: az egyházmegye minden részéből érkező, egyházközségükért tenni kívánó világi hívek, valamint öt... »

2019. március 1. , péntek

Pasztorális svédasztal Szegeden

Negyedik alkalommal rendezte meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége „Pasztorális svédasztal” elnevezésű szakmai találkozóját február 25-én Szegeden.

2019. február 28. , csütörtök

Ferenc pápa a római Viterbói Szent Kriszpin-plébániára látogat március elején

A Szentatya az olasz főváros egyik északi városnegyedében, Labaróban található egyházközséget keresi fel március 3-án.

2019. február 28. , csütörtök

EXKLUZÍV: Ferenc pápa záróbeszéde a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozáson

Február 24-én mondta el a Szentatya a kiskorúak védelméről szóló vatikáni tanácskozást lezáró beszédét, amelyben nemcsak az Egyház egyértelmű elkötelezettségét fejezte ki ezen a téren, hanem minden jóakaratú embert összefogásra hívott a kiskorúakkal szembeni mindenféle erőszak... »

2019. február 26. , kedd

tovább »