Felújított angyalszobrok várják a német búcsúra érkezőket Máriakéménden

Május 27-én, a Szentháromság vasárnapi német búcsún már régi pompájában csodálhatják meg a hívek a Baranya megyei Máriakéménd temploma előtt álló két pirogránit angyalszobrot.

2018. május 22. kedd

Mátyás királyról nyílt kiállítás Veszprémben

A Mátyás király-emlékév kapcsán nyílt kiállítás Veszprémben május 4-én, „Hunyadi Mátyás, a keresztény európai kultúra védelmezője – Mátyás király egyházpolitikája és a 15. század egyházművészete” címmel.

2018. május 22. kedd

Althann Mihály Frigyes bíboros hagyatéka – Beszélgetés Beer Miklós váci megyéspüspökkel

Háromszáz éve nevezték ki váci püspökké Althann Mihály Frigyes bíborost. E jubileum alkalmából május 11–12-én nagyszabású programsorozatot szervezett a Váci Egyházmegye. Az esemény apropóján Bölönyi Gabriella kérdezte Beer Miklós váci megyéspüspököt elődje műveiről,... »

2018. május 21. hétfő

Idén is szervez nyári táborokat a pécsi püspökség

Az egyhetes múzeumpedagógiai táborokat a barokk díszkertben tartják 7–12 éves gyermekek számára.

2018. május 21. hétfő

Rendhagyó idegenvezetéseket tartanak a pécsi székesegyházban pünkösdhétfőn

Május 21-én, pünkösdhétfőn a Pécsi Egyházmegye délelőtt és délután is rendhagyó idegenvezetéssel várja a látogatókat. Délelőtt fiatalok vezetik körbe a látogatókat a Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházban, délután pedig Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa mutatja be... »

2018. május 20. vasárnap

A Lélek ugyanaz, a művészet sokféle – Megnyílt a „Megújító érintés” című tárlat a Párbeszéd Házában

Május 18-án, pénteken este a Párbeszéd Házában megnyílt az Olajág Keresztény Művészeti Társaság „Megújító érintés” című kiállítása. A tárlatot a Párbeszéd Háza és az Olajág szervezte meg mai magyar egyházművészek alkotásaiból.

2018. május 19. szombat

Pünkösd a közmédiában – A Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói búcsút

Változatos műsorokkal készül pünkösd ünnepére a közmédia. Szombaton, május 19-én 11.30-tól idén is a Duna Televízió közvetíti a csíksomlyói pünkösdi búcsút.

2018. május 18. péntek

Búcsút ünnepeltek a 150 éves nagybecskereki székesegyházban

Nepomuki Szent János ünnepén, május 16-án tartották az idén 150 éves nagybecskereki székesegyház búcsúját.

2018. május 18. péntek

„Együtt várunk rád” – Kiválasztották a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozó himnuszát

Év elején hirdettek versenyt a július 25. és 29. között Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) himnuszának megalkotására. A pályázat győztese Fehér Róbert Benjamin és Berendi Róbert „Együtt várunk rád” című dala lett.

2018. május 17. csütörtök

Közzétették a pápa júniusi genfi útjának programját

Ferenc pápa június 21-én Genfbe látogat az Egyházak Világtanácsa jubileumi ünnepségére. Az ökumenikus szervezet alapításának 70. évfordulójáról az „Együtt az úton, az imában és a munkában” mottó jegyében emlékeznek meg. A pápai út programját május 15-én ismertették... »

2018. május 16. szerda

Izgalmas nyári tábor várja a gyerekeket Székesfehérváron

Napközis nyári táborba várja a 6–12 éves gyermekeket a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum. A Szemezgető tábor résztvevői július 2–6. között ismerkedhetnek játékos formában a történelemmel.

2018. május 13. vasárnap

Másodszor szerveznek futózarándoklatot Máriapócson

Június 9-én családi futófesztivált rendeznek Máriapócson, a Nyíregyházi Egyházmegye szervezésében. Az idén második alkalommal tartandó futózarándoklat keretében indul az első máriapócsi félmaraton is.

2018. május 13. vasárnap

Boldog Gizella ünnepén köszöntötték Veszprémben az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjét

A veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházban Márfi Gyula érsek szentmisét mutatott be Boldog Gizella, a főegyházmegye társvédőszentje ünnepén, május 7-én. A szentmisén a helyi plébánosok és protestáns lelkészek közösen köszöntötték a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós... »

2018. május 10. csütörtök

Valter Ilona: A cikádori, más néven báta(széki) ciszterci apátság története

A szerző régész, az idei Szent István Könyvhét Stephanus-díjazottja irodalmi kategóriában. 1964-től folyamatosan végez régészeti-műemléki feltárásokat.

2018. május 10. csütörtök

Janus Pannonius és a reneszánsz – Tematikus idegenvezetés Pécsett

A Pécsi Egyházmegye huszonötödik püspökéhez, Janus Pannoniushoz és a reneszánszhoz kötődő tematikus idegenvezetésen vehetnek részt az érdeklődők május 12-én, az emlékhelyek napján Pécsett.

2018. május 10. csütörtök

A Nyíregyházi Egyházmegye tájékoztatása a május 10-i püspökszentelésről

Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolita, Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és Cyril Vasiľ érsek, a Keleti Egyházak Kongregációjának titkára május 10-én püspökké szenteli Szocska A. Ábel apostoli kormányzót a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban. A fontosabb gyakorlati... »

2018. május 9. szerda

Örüljetek az Úrban szüntelenül! – Szombaton ismét Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Május 12-én újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja.

2018. május 8. kedd

Édesanya – Templomi lézerfény hálakoncert Simon András grafikáival

Simon András lézergrafikáira épülően köszönti az édesanyákat a Fényszínház premier előadása május 12-én, szombaton este Budapesten, az angyalföldi Szent Mihály-templomban.

2018. május 8. kedd

Ternyák Csaba érsek bérmált Törökszentmiklóson a Mindszenty-emléknapok keretében

Bérmálással egybekötött szentmisét mutatott be az egri főpásztor május 6-án Törökszentmiklóson, a Szentháromság-templomban. A szertartás a háromnapos Mindszenty-megemlékezés egyik csúcspontja volt.

2018. május 8. kedd

„Ahogy egyedül érdemes: a többi ember javára” – Béres Klára egy negyed évszázadról

Béres Klárával, a Béres Alapítvány elnökével a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat javára rendezett koncertről, a vonzó példa felelősségéről beszélgettünk, és arról, hogy a teljes élethez nemcsak a testi, de a lelki egészség, a hit is elengedhetetlen.

2018. május 8. kedd

tovább »