A keresztények mai kihívásai – Várszegi Asztrik vezeti a Nagyböjti Estéket a budai cisztercieknél

A budai ciszterci Szent Imre-plébánia hagyományos Nagyböjti Estéit idén Várszegi Asztrik nyugalmazott pannonhalmi bencés főapát vezeti. Az első alkalommal, március 13-án a keresztény hívők előtt álló jelenkori kihívásokról beszélt a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium... »

2019. március 14. , csütörtök

Isten rengeteg szépséggel ajándékozott meg minket – Máté Bence természetfotós képei a bazilika előtt

Máté Bence 2010-ben Árnyjáték című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott „Az év természetfotósa 2010” címet Londonban. Jelenleg a világverseny történetének legeredményesebb fotósa, az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is fődíjat kapott.... »

2019. március 14. , csütörtök

Ötvösművészeti remekekkel bővül az érseki palota kiállítása Egerben

Március 15-től újabb értékes tárgyakat láthat a közönség az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont állandó kiállításán.

2019. március 14. , csütörtök

Szombaton kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál

Március 16. és 25. között ismét megrendezik Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált, melynek keretében a fővárosi Bethesda Gyermekkórháznak gyűjtenek adományokat.

2019. március 14. , csütörtök

Pécsett rendezik meg idén a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 12-én és 13-án megtartotta tavaszi rendes ülését. A testület döntéseiről Tóth Tamás, az MKPK titkára számolt be március 13-án, Budapesten.

2019. március 14. , csütörtök

Idén is indul zarándokvonat a csíksomlyói pünkösdi búcsúra

A Székely Gyors – Csíksomlyó Expressz június 7-én indul a csíksomlyói pünkösdi búcsúba, és június 10-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza. Az idei zarándokvonattal kapcsolatos információkat március 12-én tették közzé Budapesten sajtótájékoztató keretében.

2019. március 12. , kedd

A 140 évvel ezelőtt történt nagy árvízre emlékeztek Szegeden

Tizenöt éve emlékeznek meg a cserkészek az 1879-es szegedi nagy árvízről. Idén az ország minden tájáról és külföldről több mint ezren érkeztek március 9-én a Dóm téri kavalkádra. Az árvízi megemlékezések hétfőn és kedden folytatódnak a városban.

2019. március 11. , hétfő

Szegedet is körülfonják a leveles-indás életfaágak – Új állomásra érkezett a missziós kereszt

A Szeged-Csanádi Egyházmegyébe érkezett március 9-én a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt.

2019. március 9. , szombat

Mit mond a Lélek? – Ünnepi hét a piarista nővéreknél Nagykárolyban

A szatmári egyházmegyei piarista nővérek egyhetes eseménysorozattal készülnek Boldog Celestina Donati ünnepére Nagykárolyban. A március 18-án kezdődő ünnepségsorozatról és a szerzetesközösség új tematikus időszakáról, a meghallgatás évéről Tóth Borbála nővér készített... »

2019. március 8. , péntek

A csend a 2019-es kulturális és spirituális évad témája Pannonhalmán

Március 6-án, hamvazószerdán sajtótájékoztatón mutatták be a budapesti Fuga építészeti központban az idei pannonhalmi kulturális és lelkiségi évad programjait, többek között Hortobágyi T. Cirill főapát és Dejcsics Konrád kulturális igazgató részvételével.

2019. március 7. , csütörtök

Béri Renátó az Oltáriszentségről: Isten ingyenes „szolgáltató”, százszázalékos lefedettséggel

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület március 2-án folytatódott a debreceni Megtestesülés-templomban. Ez alkalommal a fiatalok és leendő bérmálkozók szempontjából szemlélték az Oltáriszentség titkát, többek közt Béri Renátó kármelita... »

2019. március 7. , csütörtök

A közel-keleti keresztények mindennapjaiba pillanthatunk be az Olasz Kultúrintézetben

„Insallah – Keresztény közösségek a Közel-Keleten” címmel nyílt meg március 4-én Michele Borzoni fotóművész kiállítása a budapesti Olasz Kultúrintézet Xénia Galériájában. A tárlat a Budapest Fotófesztivál része.

2019. március 6. , szerda

Nyílt hétvégét tartanak az egri szemináriumban

Az egri Érseki Papnevelő Intézet idén is szervez nyílt hétvégét azoknak a fiataloknak, akikben érlelődik a papi hivatás gondolata, vagy komolyabban szeretnék megismerni és követni Jézus Krisztust. Az április 12–14. között megrendezendő programra április 6-ig várják a... »

2019. március 4. , hétfő

Idén is várják a zarándokokat a győri Könnyező Szűzanya búcsújára

A győri kegykép könnyezésének évfordulója idén hétvégére esik: március 16-án és 17-én várják a győri Káptalandombra a híveket és a zarándokokat, akik Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel ünnepelhetnek.

2019. március 2. , szombat

Filmfesztiválok a tavasz kapujában

A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői március első hétvégéjén extra vetítéssorozatot tartanak: a most látható filmek nagy része egy vagy több díjjal zárta a fesztivált. Február 27. és március 8. között pedig a legfrissebb francia és frankofón alkotások érkeznek... »

2019. március 1. , péntek

Pasztorális svédasztal Szegeden

Negyedik alkalommal rendezte meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége „Pasztorális svédasztal” elnevezésű szakmai találkozóját február 25-én Szegeden.

2019. február 28. , csütörtök

Regisztrálni kell a csíksomlyói pápalátogatásra

Sajtótájékoztatót tartottak a Szentatya csíksomlyói látogatását előkészítő bizottság sajtófelelősei Kolozsváron, február 27-én. Oláh Zoltán, Bodó Márta és Veres Stelian mellett az eseményen jelen volt Böcskei László nagyváradi megyéspüspök is.

2019. február 27. , szerda

Nem csak kenyérrel él az ember, avagy böjti kihívás a „Szólj be a papnak” blog szervezésében

Négy pap és két lelkipásztor böjti kihívást fogalmazott meg a „Szólj be a papnak” blog szervezésében, főleg azokra gondolva, akik eddig még nem próbálkoztak böjtöléssel, vagy éppen nem tudják, hogyan csinálják jól.

2019. február 26. , kedd

A Budapesti Vonósok voltak a Görög Zenei Esték farsangi koncertjének vendégei

Február 24-én, a Görög Zenei Esték új évadának harmadik alkalmán a Budapesti Vonósok voltak a Lautitia Kóruscsalád ifjúsági vegyeskarának vendégei Debrecenben.

2019. február 26. , kedd

Jubileumi gálára és találkozóra hívják volt tanítványaikat a Boldogasszony Iskolanővérek

Április 27-én volt tanítványaikat, jelenlegi és egykori kollégáikat a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontba hívják a Boldogasszony Iskolanővérek, hogy együtt ünnepeljék a magyar rendtartomány 160 éves jubileumát.

2019. február 25. , hétfő

tovább »