Balatonakarattyán rendezik meg a XXV. Családkongresszust

November 22. és 24. között Balatonakarattyán tartják a XXV. Családkongresszust. Bíró László püspök, a MKPK Családbizottsága és a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke meghívólevele házaspároknak, családoknak, papoknak, szerzeteseknek s mindazoknak szól, akik a család és az élet... »

2018. szeptember 17. hétfő

Egerben is megkezdődött a szentségimádás iskolája

A szentségimádás iskolája címmel indult programsorozat Egerben szeptember 13-án. A ciszterci templomban tartott tanítások az Eucharisztia jobb megismerését szolgálják, felkészülésként a 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

2018. szeptember 17. hétfő

A Székesfehérvári Egyházmegyébe érkezett a missziós kereszt

Szeptember 15-től egészen október 28-ig a Székesfehérvári Egyházmegye vendége lesz a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt.

2018. szeptember 15. szombat

Filmünnep Miskolcon – Krzysztof Zanussi a 15. CineFest zsűrijének elnöke

Tizenötödik alkalommal rendezik meg szeptember 14. és 23. között a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Tíz napon át gazdag programsorozat várja a hazai és a nemzetközi filmbarát közönséget, az alkotókat és a filmszakma valamennyi szereplőjét.

2018. szeptember 15. szombat

Krimit írt egy magyar pap

Szeptember 6-án mutatták be Pete Polgár Máté szombathely-szentkirályi plébániai kormányzó „A lelkész lánya” című könyvét Szombathelyen.

2018. szeptember 14. péntek

Hol van Isten a bajban? – Már Szatmárnémetiben is „be lehet szólni” a papnak

Szatmárnémetiben is elindul a Magyarországon ismert népszerű és provokatív „Szólj be a papnak!” vitasorozat. A kocsmamisszió első alkalma szeptember 14-én este lesz.

2018. szeptember 13. csütörtök

Hogyan építhetjük újjá lelkünk belső szentélyét? – Sajgó Szabolcs a Vászonkrisztus filmklubról

„Vászonkrisztus filmklub” címmel szeptember 25-én új, kilencrészesre tervezett sorozat indul a Párbeszéd Házában, a Vászonjézus folytatásaként, ismert emberek részvételével. Sajgó Szabolcs SJ igazgatóval, a sorozat ötletgazdájával, szervezőjével beszélgetünk.

2018. szeptember 13. csütörtök

A ferencesek és a pszichológia tágas eszköztára – Ötéves a Kilátó lelkigondozói szolgálat

Anyóssuli, pszichodráma, család- és párterápia, bibliodráma, művészetterápia, játékos önismeret-fejlesztés, konfliktuskezelés, egyéni segítő beszélgetés. Ezeket kínálja a Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat, ismertebb nevén a Kilátó. Moldoványi Tibor... »

2018. szeptember 12. szerda

150 éves a nagybecskereki székesegyház

A vajdasági Nagybecskereken idén ünneplik az 1864 és 1868 között épült székesegyház felszentelésének 150 éves jubileumát.

2018. szeptember 12. szerda

Gyalogos zarándoklat indult Nagyorosziból a váci Hétkápolna búcsújára

Szeptember 10-én immár hetedik alkalommal indult gyalogos zarándoklat Nagyorosziból a Mária Út önkénteseinek szervezésében a váci Hétkápolna-kegytemplom búcsújára.

2018. szeptember 11. kedd

Egyházi lapok és honlapok szerkesztőinek szervez találkozót Érden a MAKÚSZ és a Magyar Kurír

Az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek XVII. országos találkozóját Érden tartja a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) és a Magyar Kurír október 3. és 5. között, az interjú és az álhírek témakörében. Október 5-én délelőtt a rendezvényen előadást tart... »

2018. szeptember 10. hétfő

Legyünk mindnyájan Isten áldásai – Beszélgetés Böjte Csaba testvérrel

A 25 éves dévai Szent Ferenc Alapítvány és a tízéves „Jobb Velünk a Világ!” programot szervező Nem Adom Fel Alapítvány szeptember 13-án jótékonysági koncertet rendez a Budapest Papp László Arénában. Ennek kapcsán a Szent Ferenc Alapítvány alapító-elnökével, Böjte Csaba OFM... »

2018. szeptember 10. hétfő

Forráspont – Egy nap, amikor a katolikus fiataloké a főszerep

Hodász András atya, Gersei Csenge és Vecsei H. Miklós is vendége lesz a „Forráspont – Egy nap Jézussal” ifjúsági eucharisztikus napnak, melyet szeptember 15-én tartanak a budapesti MOM sportközpontban.

2018. szeptember 8. szombat

Megnyílt a Kattárs

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg az idei Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) eseménysorozatát szeptember 7-én a székesfehérvári Városház téren. Este a ciszterci templomban Udvardy György püspök mutatta be a nyitó... »

2018. szeptember 7. péntek

Szatmárnémetiben is várja az érdeklődőket az Alzheimer Café

Szeptember 17-én, hétfőn Szatmárnémetiben is megszervezik az Európa-szerte népszerű rendezvényt, amelynek célja támogatást nyújtani a demenciában szenvedők családtagjai számára.

2018. szeptember 7. péntek

Vasárnap te is hívd meg a papodat egy sörre!

Szeptember 9-e a „Hívd meg a papodat egy sörre!” kezdeményezés nem hivatalos világnapja. Az akciót öt évvel ezelőtt indította a The Catholic Gentleman blog, hogy felhívja a hívek figyelmét a lelkipásztorok sok nehézséggel járó munkájára.

2018. szeptember 7. péntek

Októbertől újra magyar nyelvű teológiai szabadegyetem Pozsonyban

A 2018/2019-es akadémiai évben immár negyedik alkalommal várják a hittani ismereteiket rendszerezni és elmélyíteni kívánó felnőttek jelentkezését a magyarországi előadók által tartott tanulmányi napokra Pozsonyba.

2018. szeptember 7. péntek

Ismersz példaképeket? – Belvárosi kiállítással nyílt meg a Jószolgálat díj 2018/19-es évada

Szeptember 5-én, a jótékonyság világnapján a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében tartott sajtótájékoztató keretében megnyílt a Jószolgálat díj új évada.

2018. szeptember 7. péntek

Nyitottság és megértés – Hirtling István a társadalmi szerepvállalásról

A színészlét hajnalától indítottuk a művészi pályakép felvázolását Hirtling Istvánnal, aki az idén Székesfehérváron megrendezendő Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) közismert arca és világi védnöke.

2018. szeptember 6. csütörtök

Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szeptember 4–5-én – folytatva a két éve megkezdett gyakorlatot – kihelyezett ülést tartott, ezúttal Veres András püspök, az MKPK elnöke meghívására Győr adott otthont az őszi ülésnek. A testület döntéseiről Tóth Tamás, az MKPK... »

2018. szeptember 6. csütörtök

tovább »