Egyházzenei találkozót szerveznek Győrben

December 1-jén, szombaton rendezik a Győri Egyházmegyében szolgáló egyházzenészek, kántorok és kórusok éves találkozóját a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. november 18. vasárnap

Ősbemutatóra készül a váci Szent Cecília Kórus

Rendkívül tartalmas műsorral készül szokásos évzáró hangversenyére a váci székesegyház Szent Cecília Kórusa. Krisztus Király ünnepén, mely az egyházi év zárása, idén november 25-én, a hagyományokhoz híven Beer Miklós megyéspüspök celebrálja az este 6 órai szentmisét a... »

2018. november 17. szombat

A rocktól a népzenéig – Both Miklós volt a Görög Zenei Esték vendége Debrecenben

Elindult a Görög Zenei Esték második évada: november 11-én a Lautitia kóruscsalád első vendége Both Miklós kétszeres Fonogram díjas és Budai-díjas zeneszerző, előadóművész, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője volt.

2018. november 14. szerda

A lelki szárazság is az út része – Hodász András a lelki fitneszről és az élménytársadalomról

Hodász András plébániai kormányzó tartott elmélkedést a lelki szárazságról november 6-án a Budapesti Görögkatolikus Egyetemi Lelkészség (GrFC) kedd esti találkozóján.

2018. november 8. csütörtök

November 11-én kezdődik a Görög Zenei Esték új évada Debrecenben

November 11-én kezdődik a Görög Zenei Esték második évada. A négy alkalom során négy különleges vendége lesz a programsorozatot szervező Lautitia Kóruscsaládnak – elsőként Both Miklós, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram díjas, Budai-díjas zeneszerző,... »

2018. november 7. szerda

November végéig látogatható a Kányádi Sándor-kiállítás Budapesten

November végéig láthatják az érdeklődők a Kossuth- és Herder-díjas költő, író műfordító, Kányádi Sándor életművét bemutató kiállítást a budai Virág Benedek Házban.

2018. november 5. hétfő

Nyílt estre hívják a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat Budapesten

A korábbi évek hagyományának megfelelően az őszi szemeszterben nyílt estét szerveznek a Központi Papnevelő Intézetben (Budapest V. kerület, Papnövelde u. 7.), november 23-án, pénteken.

2018. november 5. hétfő

Szólj be a papnak Szombathelyen is! – Hatalkalmas beszélgetés-sorozat indul

Szombathelyen november 14-én, szerdán rendeznek első alkalommal „Szólj be a papnak!” estet, mely során tabuk nélkül lehet kérdezni egy katolikus plébánostól, egy református, illetve egy evangélikus lelkésztől. A program egy 6 alkalmas beszélgetéssorozat első alkalma lesz.

2018. november 3. szombat

A párizsi Notre-Dame karnagya vezényel holnap a Mátyás-templomban

A Mátyás-templomban koncertezik a Magyar Rádió Énekkara október 31-én, szerdán. A hangverseny érdekessége, hogy a kórust a párizsi Notre-Dame-székesegyház karnagya vezényli majd – mondta Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője az M1 aktuális csatornán... »

2018. október 30. kedd

Máriaremetén emlékeznek meg a negyven éve elhunyt Werner Alajosról

A jeles lelkipásztor és egyházzenész lelki üdvéért Beer Miklós váci megyéspüspök, az Országos Magyar Cecília Egyesület (OMCE) elnöke mutat be szentmisét november 8-án, délután 4 órakor Máriaremetén. Werner Alajos tisztelőit és az énekeseket fél 4-re hívja énekpróbára az... »

2018. október 30. kedd

Megkezdődik a Soproni Katolikus Konvent fejlesztése

Október 26-án ismertették a Soproni Katolikus Konvent fejlesztési tervének részleteit Sopronban. A projektet Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be a soproni konvent épületében tartott sajtótájékoztatón.

2018. október 28. vasárnap

Keresztek, feszületek, pléhkrisztusok Óbudán

Zumpf András „Keresztek, feszületek, pléhkrisztusok Óbudán” című vándorkiállítása november 8. és 23. között az ófalui Szent József Házban tekinthető meg (Budapest 1038, Templom u. 20.).

2018. október 28. vasárnap

Kincsek Mátyás király korából – Tárlat a szombathelyi püspöki palotában

Október 25-én új tárlat nyílt Szombathelyen, a püspöki palota Sala Terrena termében. A december 20-ig megtekinthető kiállításon az egyházmegyei gyűjteményekben fellelhető, Mátyás királyhoz köthető, illetve korabeli értékes kiadványokat, tárgyakat, emlékeket ismerhetik meg az... »

2018. október 28. vasárnap

Kvízest indul a pécsi Magtár Kávézóban

Csapatok, baráti társaságok jelentkezését várják a pécsi püspökség október 30-án induló műveltségi vetélkedőjére.

2018. október 25. csütörtök

A Szeretethimnusz interpretációjával kezdődik a Nemzeti Énekkar új hangversenysorozata

Új sorozatot indít október 18-án, csütörtökön a Nemzeti Énekkar, a Pászti-bérlet hangversenyeit a budapesti Olasz Kultúrintézetben hallhatja a közönség.

2018. október 16. kedd

Az iszlámról, keresztény szemmel – Könyvbemutatónk Budapesten

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet október 15-én 18 órakor mutatjuk be Budapesten.

2018. október 9. kedd

Missa Hungarorum címmel írt misét Sapszon Ferenc – Harmincéves a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola

Október 14-én, vasárnap este az Újpest-Kertvárosi Szent István-plébániatemplomban lesz az ősbemutatója Sapszon Ferenc „Missa Hungarorum” című miséjének. A Kossuth-díjas karnaggyal beszélgetünk.

2018. október 8. hétfő

„Isten távollétében” – Plébánosok és teológusok napjára invitálnak Pannonhalmára

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium Pannonhalmi Szent Mór szerzetespüspök ünnepe alkalmából évek óta megrendezi a plébánosok napját. Idén október 18-ára várják Pannonhalmára az ott tanuló diákok plébánosait és lelkipásztorait, hogy közösen gondolkodjanak, dolgozzanak egymás jobb... »

2018. október 8. hétfő

Világsztárok az Urániában – Caravaggiótól Cardinaléig

Az Uránia Nemzeti Filmszínház továbbra is újdonságokkal szolgál.

2018. október 8. hétfő

Nemzetközi konferenciát rendeznek II. János Pál pápáról Magyarországon és Lengyelországban

II. János Pál pápává választásának 40. évfordulója alkalmából nemzetközi tudományos konferenciát rendeznek október 9–10-én Krakkóban, október 12-én pedig Budapesten – jelentette be Földváryné Kiss Réka történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) elnöke.

2018. október 3. szerda

tovább »