Tenorinvázió a Margitszigeten – A szabadtéri színpad nyári ajánlatából

Mára bizonyossá vált, hogy az ország legrangosabb nyári játszóhelye marad a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

13:04

Idén is világméretű szentségimádás lesz úrnapja szombatján

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága az Eucharisztia ünnepéhez, úrnapjához kapcsolódva június 22-re világméretű szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. A NEK titkársága felhívását... »

2019. május 18., szombat

Nápolytól Velencéig – Kiállítás Veszprémben az itáliai barokk festészet remekeiből

A veszprémi Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény idén is reprezentatív kiállítással készült a Boldog Gizella királyné ünnepével kezdődő programsorozatra. A „Nápolytól Velencéig – Az itáliai barokk festészet két évszázada (17‒18. század)” című tárlatot május 7-én... »

2019. május 18., szombat

„Fel a szíveket az ég felé!” mottóval szervezik meg az idei Szeretetnapot Győrben

Idén a dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben nevelt gyermekek javára felajánlott Szeretetnapot május 25-én, szombaton rendezik meg Győrben. A programok a szegények megsegítése iránt elkötelezett Boldog Apor Vilmos vértanú püspök gondolatára épülnek: „Fel a szíveket az ég... »

2019. május 16., csütörtök

A keresztény Dunaújváros – Szombaton áldják meg a Krisztus Király-templom új szentélyablakait

A dunaújvárosi Krisztus Király-plébániatemplom három új szentélyablakának püspöki megáldására május 18-án, szombaton kerül sor, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében. Az ünnephez kapcsolódva Baltási Nándor plébános írását adjuk közre.

2019. május 16., csütörtök

Válogatás a Szent István Társulat ünnepi könyvhetének kiadványaiból

A Szent István Társulat immár huszonhetedik alkalommal rendezi meg május 13. és 18. között a Ferenciek terén a Szent István Könyvhetet, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legjelentősebb hazai seregszemléjét. Összeállításunkban néhány új kiadványra szeretnénk felhívni olvasóink... »

2019. május 14., kedd

Dunaújvárosi templomablakok

Dunaújváros főterén már több mint tíz éve ott tündököl kortárs építészetünk jeles alkotása, a hatalmas Krisztus Király-plébániatemplom. Ötven méter magas homlokzati toronypárjával messziről hívja látogatóit.

2019. május 12., vasárnap

Prokop Péter műveiből nyílt kiállítás a nagyváradi várban

Prokop Péter pap, festőművész születésének 100. évfordulója alkalmából „Prokop 100” címmel kiállítás nyílt a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és Nagyvárad Város Múzeuma rendezésében május 6-án a nagyváradi várban.

2019. május 11., szombat

Farkas Olivér, a Szent István Társulat igazgatója a Szent István Könyvhét újdonságairól

A Szent István Társulat 27. alkalommal rendezi meg a keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb seregszemléjét május 13. és 18. között. A budapesti Ferenciek terén 29 könyvkiadó közel 7 ezer kiadvánnyal, köztük 53 könyvheti újdonsággal várja az olvasókat. Farkas Olivér... »

2019. május 11., szombat

Egykori szertartásmestere helyezi el Szent II. János Pál pápa vérereklyéjét Szanyban

A szanyi Szent Anna-kápolnánál felállított missziós kereszt előtt ünnepi szentmisét mutat be május 18-án, szombaton 9.30-kor Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke, Szent II. János Pál pápa egykori szertartásmestere.

2019. május 10., péntek

Tavaszváró családi délutánok Harkán

Április utolsó hétvégéjén, 27-én és 28-án tavaszváró családi délutánt rendezett a Győr-Moson-Sopron megyei községben a négy éve alakult helyi karitászcsoport.

2019. május 8., szerda

Készítse a cipőjét! Ismét futózarándoklatot rendeznek Máriapócson

Harmadik alkalommal rendezik meg május 18-án a Pray&Run futózarándoklatot Máriapócson. Egy rendkívüli napra hívnak minden sportolni, futni szeretőt.

2019. május 7., kedd

Görögkatolikus napot rendeznek a budapesti Szent István-bazilikában

Számos módon készül a Görögkatolikus Egyház is a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Május 11-én, szombaton görögkatolikus napot rendeznek a budapesti Szent István-bazilikában, ennek keretében közelebbről is megismerhetik az érdeklődők a bizánci szertartású egyházat.

2019. május 5., vasárnap

Ferenc pápa liturgikus programjai májustól júliusig

Apostoli út Bulgáriába, Észak-Macedóniába, illetve Romániába; papszentelés, pünkösdvasárnapi szentmise, látogatás az elmúlt években földrengés sújtotta olasz tartományba – ezek lesznek a pápa főbb programjai az elkövetkező három hónapban.

2019. május 3., péntek

Az Élet Napjára készülnek a Párbeszéd Házában – Beszélgetés Sajgó Szabolccsal és Palojtay Mártával

Május 11-én, szombaton Élet Napja címmel programot rendez a Párbeszéd Háza. Olaj Anett Sajgó Szabolcsot, a Párbeszéd Háza igazgatóját és Palojtay Mártát, az egyik előadót, a kárpátaljai Család és Élet Egyesület vezetőjét kérdezte a program kapcsán.

2019. május 2., csütörtök

Van-e jövője a keresztény hitnek? – Könyvbemutatót tartunk Pécsett

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg Hans Joas és Robert Spaemann „Imádság ködben – Van-e jövője a keresztény hitnek?” című könyve. A kötetet május 3-án, pénteken, 17 órakor mutatjuk be a pécsi Magtár Látogatóközpontban (7621 Pécs, Dóm tér... »

2019. április 30., kedd

Jézus Krisztus mint törvényhozó – Folytatódott a pécsi katekézissorozat

A pécsi Dóm Kőtárban zajló katekézissorozat április 25-i alkalmán Jézus Krisztust mint törvényhozót állították a középpontba. Az esti szentmise utáni előadást rendhagyó módon nem a főpásztor, hanem Nyúl Viktor pasztorális helynök, biblikus teológus tartotta.

2019. április 30., kedd

Zarándoklat a hivatásokért a domonkos nővérek szervezésében

A május 11-én Máriaremetéről Makkosmáriára tartó zarándoklat alkalmat ad arra, hogy a résztvevők együtt imádkozzanak a hivatásokért: a fiatalokért, a családokért, ki-ki a saját hivatásáért s különösképp papi és szerzetesi hivatásokért.

2019. április 28., vasárnap

Péntekenként késő estig várják a látogatókat a Vatikáni Múzeumokban

A nyári időszakban immár tizedik éve péntekenként éjszakába nyúlóan, este tizenegy óráig várják az érdeklődőket a Vatikáni Múzeumokban.

2019. április 27., szombat

Hivatások napja a pécsi hittudományi főiskolán

Nyílt napot szervez a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola és a Pécsi Egyházmegye pasztorális irodája április 30-án, melynek keretében az érdeklődők az oktatáshoz, szociális gondoskodáshoz és a liturgikus szolgálathoz kapcsolódó hivatásokkal ismerkedhetnek.

2019. április 27., szombat

tovább »