Ismét látható Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája Debrecenben

Zenekísérettel és fényjátékkal kísért tárlatvezetéssel várják a látogatókat július 18-tól Debrecenben, a Déri Múzeum Munkácsy termében.

2018. július 18. szerda

A nándorfehérvári diadalra emlékeznek a hétvégén Szegeden

Ismeretterjesztő előadással, középkori viselet- és harci bemutatóval, táncházzal, gyermekprogramokkal emlékeznek a nándorfehérvári diadalra a szegedi ferences kolostorban és a rendház szomszédságában, a Mátyás téren július 20–21-én – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

2018. július 17. kedd

Mégis mindig más – Interjú Dobszay Benedekkel a ferences ifjúsági zarándoklatról

Huszonnegyedik alkalommal indul útnak a ferences ifjúsági gyalogos zarándoklat augusztus 14-én. Az eseményről Szerdahelyi Csongor készített interjút Dobszay Benedek tartományfőnökkel.

2018. július 15. vasárnap

„Közösségben még a kerekek is jobban gurulnak” – Július 21-én rajtol az erdélyi ferences biciklitúra

Július 21-én rajtol, majd a Mária Úton halad Csíksomlyó, Szováta, Szamosújvár, Zsibó, Kaplony és Máriapócs megállóhelyekkel az erdélyi kezdeményezésű Ferences Biciklitúra, azaz a FerBiT 2018-as futama. Az ötletgazdával, Főcze Bonaventurával Serbán Mária és Dénes Gabriella... »

2018. július 13. péntek

Idén is megáldják a jubiláló házaspárokat Győrben

Szeptember 1-jén, szombaton 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. július 13. péntek

„Nekilendülök annak, ami előttem van” – Egerszalóki ifjúsági találkozó harmincötödször

35. alkalommal rendezik meg idén július 11. és 15. között a legnagyobb nyári katolikus ifjúsági találkozót Egerszalókon. Az Egertől három kilométerre fekvő településen 1982-ben tartottak először összejövetelt katolikus fiataloknak a helyi plébániához tartozó szabadtéri... »

2018. július 5. csütörtök

A pápa is pihen a nyáron

A Szentszék közzétette Ferenc pápa reggeli szentmiséinek, szerdai audienciáinak és Úrangyala imádságának nyári rendjét.

2018. július 4. szerda

Vallásközi krikett Angliában – a Vatikán csapatának részvételével

A „Hit fénye” turné keretében utazott Angliába a Vatikán krikettcsapata. A canterburyi érsek híres Lord’s Cricket Ground klubjának játékosaival együtt egy muszlim, szikh, hindu, buddhista és zsidó játékosokból álló csapattal is megmérkőznek – a vallásközi párbeszéd... »

2018. július 3. kedd

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a Vatikán

Együttműködési megállapodást kötött a Mária Út Egyesület és a „Sport az emberiség szolgálatában” vatikáni kezdeményezés a Mária Maraton kapcsán; a július 7–8-i tatai rendezvény az együttműködés első gyümölcse.

2018. július 2. hétfő

„Mini IVT” – Ifjúsági találkozót szerveznek Litvániában Ferenc pápával

Ferenc pápa baltikumi útja alkalmából ifjúsági találkozót szerveznek Vilniusban szeptember 22-én, melyre a litván, lett és észt fiatalokon kívül a környező országok, köztük Lengyelország és Oroszország fiataljait is várják.

2018. július 2. hétfő

Ismét a szeged-alsóvárosi ferences kolostorban rendezik meg a Tisacra Összművészeti Minifesztivált

Az irodalom, a színház, az ipar- és képzőművészet, valamint a zene szerepel a Tisacra Összművészeti Minifesztivál programjában, melynek második alkalommal ad otthon a szeged-alsóvárosi ferences kolostor.

2018. július 2. hétfő

A megújulás, az evangelizáció, a vonzó tanúságtétel jegyében – Interjú Fábry Kornéllal

Fábry Kornél két éve vezeti főtitkárként a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságát. Az előkészületekről, az eddigi tapasztalatokról, a 2020-as konkrét eseményekről és személyes benyomásairól kérdeztük.

2018. július 1. vasárnap

Zenei magaslatokon – Ünnepi évad indult a Margitszigeten

Mégha a bombázások miatt 1944-től az újrakezdésig, 1949-ig, aztán a kissé leromlott játszóhely 1963–64-es pihentetésének, átgondolásának idejére, majd 1982–83-ban, a nagy rekonstrukció kényszerszünetében le is álltak a nyári előadások, tény: a Margitszigeti Szabadtéri Színpad... »

2018. július 1. vasárnap

HEGY – Tizedszer szerveznek keresztény gólyatábort hazánkban

HEGY (Hittel az EGYetemen) elnevezéssel immár tizedik alkalommal szerveznek keresztény gólyatábort hazánkban. Az idei rendezvényt augusztus 16. és 20. között Gödöllőn tartják.

2018. június 30. szombat

A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához

Tizedik alkalommal rendezték meg június 23-án Székesfehérváron a Múzeumok Éjszakáját. A városban idén 16 intézmény csatlakozott a programegyütteshez, köztük a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum is.

2018. június 27. szerda

A Balaton környéki templomok miserendje 2018-ban

Az előző évek hagyományaihoz híven a Katolikus.hu oldal 2018-ban is közli a Balaton környéki településeken található templomok nyári miserendjét.

2018. június 27. szerda

Szent László király ünnepére várják a híveket Győrbe

Szent László király napját június 27-én, szerdán ünnepi szentmisével ülik meg Győrben, de az ünneplés már előző este kezdetét veszi a Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2018. június 25. hétfő

Irodalmi művek, képekben elbeszélve – Képregény-kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban

Azt mondják, a képregény mostoha műfaj. Van benne igazság, mostanában mintha tényleg teljesen eltűnt volna a közönség látóköréből – úgy tűnik, a karikatúrával együtt lomtárba került. Persze nyilvánvalóan létezik egy szűkebb kör, amely ma is szívesen látná ezeket a rajzos... »

2018. június 23. szombat

Mácsai Pállal és szerzetesi programokkal erősít a pannonhalmi fesztivál

Az idei Arcus Temporum, a pannonhalmi művészeti fesztivál programjait június 19-én mutatták be a sajtónak a Budapest Music Center könyvtárában. Az augusztus 24. és 26. között sorra kerülő esemény elsősorban a zene, az irodalom és a spiritualitás köré szerveződik.

2018. június 19. kedd

Kincsek éjszakája a pécsi püspökségen

A pécsi püspökség idén is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz június 23-án. Az idei rendezvény kiemelt városa Pécs – témája a család.

2018. június 16. szombat

tovább »