Aktív szereplői vagyunk a szenvedéstörténetnek – Két résztvevő a pécs-tettyei ifjúsági passióról

Virágvasárnap – március 25-én – idén is megrendezik a szabadtéri ifjúsági passiót Pécsett, a Tettyén. Két szereplővel, Kereszti Rékával és Őri Ákossal készítettek interjút a próbákon átélt tapasztalataikról a Pécsi Egyházmegye honlapja számára. A beszélgetést szerkesztve... »

2018. március 22. csütörtök

Szakrális művészeti heteket rendez a Stuttgarti Magyar Intézet

A szakralitás képzőművészeti, zenei, kulturális és művészeti oktatásban betöltött szerepét mutatják be a felkért alkotók a Stuttgarti Magyar Intézet március 14-én kezdődött, május közepéig tartó rendezvénysorozatán.

2018. március 22. csütörtök

„Vászonjézus” – George Stevens: A világ legszebb története című filmje a Párbeszéd Házában

„Vászonjézus” címmel indított sorozatot a Párbeszéd Háza, amely bemutatja, hogyan jelenik meg Jézus Krisztus alakja a filmművészetben. Március 6-án és 20-án George Stevens „A világ legszebb története” című, 1965-ben bemutatott alkotását vetítették Budapesten.

2018. március 21. szerda

Kaposváron rendezik meg idén az országos irgalmasság konferenciát

A kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban rendezik meg április 7-én „Bizalom az Irgalmas Istenben” mottóval a IX. Országos Irgalmasság Konferenciát. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje: március 31.

2018. március 20. kedd

Háromnapos magyar nyelvű lelkigyakorlatot tartanak Pozsonyban

A virágvasárnap előtti szerdán, csütörtökön és pénteken, vagyis március 21-én, 22-én és 23-án magyar nyelvű triduumra, háromnapos lelki megújulásra várják a híveket a pozsonyi ferences templomba.

2018. március 19. hétfő

Várják az idei Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozókat

A XII. Ars Sacra Fesztivált szeptember 15. és 23. között tartják, a Nyitott Templomok Napját szeptember 15-én rendezik meg; mindkettőhöz július 15-ig lehet csatlakozni programokkal, helyszínekkel.

2018. március 19. hétfő

Márciusban is be lehet szólni a papnak Pécsett

A 2017-ben Debrecenben elindított „kocsmai evangelizációt” már több nagyvárosban, így Pécsett is megrendezik időről időre. A március 22-i est témája ezúttal a képmutatás, a bűn és az álszentség lesz.

2018. március 19. hétfő

Orosz Atanáz püspök tartott nagyböjti elmélkedést a fiataloknak a Görög Gödörben

A Görögkatolikus Fiatalok Klubja (GrFC) februárban nagyböjti előadás-sorozatot indított. Március 13-án Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök tartott elmélkedést a fiataloknak a budai görögkatolikus parókia közösségi termében, a Görög Gödörben.

2018. március 17. szombat

Dés Lászlóval ad koncertet a Szent Efrém férfikar Budapesten

Dés László szaxofonművésszel ad koncertet a Szent Efrém Férfikar egy hónap múlva, április 14-én, szombaton este fél 8-kor az ortodox húsvét alkalmából a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban.

2018. március 16. péntek

Plébániai és sulimissziót tartott az Inigo csoport Hatvanban

Az Inigo csoport eddigi legnagyobb volumenű misszióját tartották Hatvan városában március 1. és 4. között. Ez volt az első alkalom, hogy egy teljes középiskola, mintegy ötszáz diák és harminckét tanár lelki napját vállalták el, a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészséggel... »

2018. március 16. péntek

Szentségimádásra hívnak Brenner János boldoggá avatásának vigíliáján

Egyórás szentségimádásra hívják a szervezők a híveket Brenner János boldoggá avatásának előestéjén, április 30-án az esti szentmise után. Nemcsak Szombathelyen, hanem az egész Szombathelyi Egyházmegyében, sőt valamennyi egyházmegyében lehet csatlakozni a szentórához.

2018. március 16. péntek

Nyílt estre hívják a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat Budapesten

A korábbi évek hagyományának megfelelően a tavaszi szemeszterben kétszer rendeznek nyílt estét a Központi Papnevelő Intézetben (Budapest, V. kerület, Papnövelde u. 7.), március 23-án és május 4-én, pénteken.

2018. március 15. csütörtök

Ferences jótékonysági est a kárpátaljai szegényekért Budapesten

Folytatódik a ferences jótékonysági estek sorozata: március 24-én a pasaréti Páduai Szent Antal-templomban rendeznek koncertet, melyen a kárpátaljai szegény családok javára gyűjtenek.

2018. március 15. csütörtök

Pénteken kezdődik a győri Könnyező Szűzanya-búcsú programsorozata

Március 16-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyház Könnyező Szűzanya-oltáránál köszöntőt mond és koszorút helyez el Walter Lynch püspök emléktáblájánál Veres András megyéspüspök. Ezzel kezdődik a Könnyező Szűzanya búcsúja alkalmából szervezett programsorozat... »

2018. március 13. kedd

A máltai Jelenlét szemléletmódot alkalmazó felzárkóztató programok indulnak öt járásban

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon indították el ünnepélyesen a „Végtelen lehetőség” kísérleti programot március 6-án. A projekt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának kiterjesztésével segíti az öt leghátrányosabb helyzetű járás fejlődését.

2018. március 13. kedd

Bach Mindenkinek Fesztivál – Országszerte több mint száz helyszínen ünneplik a zeneszerzőt

Március 21-én Budapesten, a Szent István-bazilikában a budavári evangélikus templom, a Kálvin téri református templom és a bazilika orgonistái adnak közös koncertet.

2018. március 10. szombat

Tematikus csoportot indít álláskeresőknek a Katolikus Karitász RÉV szolgálata

Álláskeresőknek indít tematikus csoportot a Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata. A csoport célja az álláskeresés és az új munkahelyre való beilleszkedés támogatása csoportmódszer és egyéni konzultáció segítségével. A foglalkozásokra március 26-ig lehet... »

2018. március 10. szombat

A közelgő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozóról tanácskoztak Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben gyűlt össze március 5. és 7. között a román katolikus püspöki konferencia ifjúságpasztorációért felelős tanácsa, hogy a közelgő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozóról (OKIT) egyeztessenek. A találkozó során szemrevételezték az OKIT helyszíneit is.

2018. március 10. szombat

Kántortovábbképző napokat szerveznek Mátraverebély-Szentkúton az Oltáriszentség jegyében

A Magyar Egyházzenei Társaság és a Gödöllői Premontrei Perjelség április 19. és 21. között kántortovábbképző napokat szervez Mátraverebély-Szentkúton kántorok és szkólavezetők részére. A kurzus központi témája az Oltáriszentség tisztelete, készülvén a 2020-as Nemzetközi... »

2018. március 7. szerda

Nagyböjti lelkinapot tartottak a MÉCS közösségek a fővárosban

Az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkeztek házaspárok a MÉCS nagyböjti lelkinapjára, amelyet Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferens püspöke tartott március 3-án Budapesten, az MKPK irodaházában.

2018. március 6. kedd

tovább »