Várják a jelentkezőket a pécs-tettyei ifjúsági passióra

Idén virágvasárnap, április 14-én is lesz szabadtéri passió a pécsi Tettyén. A Katifi, a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája január 29-re hirdette meg az első próbát: a Mindenszentek-templom klubhelyiségébe várják azokat a fiatalokat, akik szeretnének részt venni az ifjúsági... »

2019. január 21. hétfő

Palánki Ferenc megyéspüspök is köszöntötte az 1010 éves Újszentmargitát

Január 19-én ünneplőbe öltözött a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területén fekvő Újszentmargita. A hívek örömmel várták Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök érkezését, hogy együtt adjanak hálát a település fennállásának 1010. évfordulóján.

2019. január 20. vasárnap

Ökumenikus imahét a budapesti egyetemi lelkészségen

A keresztény egységhét az ifjúságnak is alkalmat ad a találkozókra. A fővárosban tanuló református, evangélikus és katolikus egyetemisták az ökumenikus imahetet megelőzően egy nemzetközi ifjúsági csoport tagjaival találkozhattak, január 24-én pedig egy ökumenikus játékon vehetnek... »

2019. január 19. szombat

A Teremtés című oratóriummal kezdődik a kismartoni Esterházy-kastély koncertsorozata

Joseph Haydn „A Teremtés” című oratóriumának előadásával kezdődik január 19-én az idei classic.Esterházy koncertsorozat a kismartoni Esterházy-kastélyban.

2019. január 19. szombat

A művész a zenével tud segíteni – Interjú Balázs Jánossal a Ferences Jótékonysági Estről

Folytatódik a Ferences Jótékonysági Estek sorozata: a Zeneakadémián január 16-án Balázs János és zenésztársai Vukán György-emlékkoncerttel állnak ki az autizmussal élőkért. Szerdahelyi Csongor, a Ferences Sajtóközpont vezetője a Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel beszélgetett a... »

2019. január 14. hétfő

Folytatódik a görögkatolikus Érseki Hivatal filmklubja Debrecenben

Január 14-én már negyedik alkalommal várja az igényes filmek kedvelőit a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatalának filmklubja. A közös mozizás ötlete Domokos Zsolt ifjúsági referens fejéből pattant ki.

2019. január 12. szombat

Videoblog is indul a miséről – Interjú Fábry Kornéllal, a NEK főtitkárával

Félidőnél tart az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való hároméves előkészületi időszak. 2020. szeptember 13–20-ig Budapesten rendezik meg a világméretű rendezvénysorozatot. A kongresszus titkárságának vezetőjével, Fábry Kornél atyával beszélgetett Kovács... »

2019. január 11. péntek

Az aprószentekre emlékezik az MR Szimfonikusok évkezdő koncertjén

Különleges koncerttel kezdi az új évet a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Gyermekkórusa. Január 15-én a Zeneakadémián a két Haydn testvér remekműveit adják elő.

2019. január 11. péntek

A pápa vezet vesperást az ökumenikus imahét kezdetén Rómában

A keresztény egységhét kezdetén a Szentatya vesperást imádkozik az ökumenikus imahét résztvevőivel a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában.

2019. január 11. péntek

Budapestre látogat az IVT! – Panama-napot tartanak Budapesten a világtalálkozó idején

Január 22. és 27. között a közép-amerikai Panamaváros ad otthont az ifjúsági világtalálkozónak (IVT). Magyarországról egy kisebb csapat képviseli hazánkat a Katolikus Egyház legnagyobb ifjúsági rendezvényén. Budapesten viszont az itthon maradók is élménydús napot tölthetnek el... »

2019. január 9. szerda

Jegyessuli indul februárban Pasaréten

A pasaréti jegyessuli keretében február elejétől áprilisig tartó előadás- és beszélgetéssorozatra hívják a házasságra készülő párokat Budapesten, a Kájoni János Ferences Közösségi Házban.

2019. január 9. szerda

„A szabadság fővárosa” – Programsorozat indult Debrecenben

Január 6-án állították ki a Szent Korona hiteles másolatát Debrecenben, a Déri Múzeum kupolatermében, „A szabadság fővárosa” rendezvénysorozat keretében. A korona másolata január 12-ig tekinthető meg Debrecenben.

2019. január 9. szerda

Orvosok és egészségügyi dolgozók szentségimádása Budapesten

Huszonnégy órás szentségimádásra hívja az orvosokat és egészségügyi dolgozókat Boldog Batthyány-Strattmann László emléknapján, január 22-én a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-templomba a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Egészségügyi Munkacsoportja.

2019. január 8. kedd

Szentmise Seregély István, a Pázmány első nagykancellárja emlékére

Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora január 19-én, szombaton 18 órakor szentmisét mutat be Budapesten, az Egyetemi templomban Seregély István nyugalmazott egri érsek, a PPKE első nagykancellárja emlékére.

2019. január 7. hétfő

A Szent István Rádió közvetíti Seregély István temetési szertartását

Seregély István nyugalmazott egri érsek temetése január 8-án, kedden lesz az egri Szent Mihály- és Szent János-főszékesegyházban. A szertartást 10 órától élőben a Szent István Rádió, és 10.30-tól a közvetítést átveszi a Mária Rádió.

2019. január 7. hétfő

„Kimegyek a doberdói harctérre” – Negyedszer rendeznek zarándoklatot a katona Márton Áron nyomában

Március 14. és 19. között immár negyedszer rendeznek zarándoklatot Doberdóba a katona Márton Áron nyomdokain az egykori harctéri helyszíneken.

2019. január 7. hétfő

Téli és tavaszi programok a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

Az alábbiakban közreadjuk a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely következő hónapokban tervezett lelkigyakorlatos programjait.

2019. január 4. péntek

Örömzenélés – Szimfónia program Pécsett

A pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában 2018-ban is töretlen volt a Szimfónia program népszerűsége. A zenekari tagok több meghívást is kaptak különféle eseményekre, januárban újévi koncertet adnak a Magtár Látogatóközpontban.

2019. január 3. csütörtök

Ne félj, nem ítéllek el – Gyógyító lelkigyakorlatra várják az abortuszon átesetteket Leányfalura

Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó és férje, Kovács Ferenc diakónus évek óta szervez gyógyító lelkigyakorlatokat abortuszon átesett és magzatukat vetélésben elvesztett nőknek. Idén január 24. és 27. között, Bíró László püspök vezetésével tartanak lelki... »

2019. január 2. szerda

Már várja a jelentkezéseket a Chemin Neuf Közösség a 2019-es Kána-hétre

A Chemin Neuf Közösség várja a jelentkezéseket a 2019-es Kána-hétre, amely július 28. és augusztus 3. között lesz Bodrogolasziban. A házaspároknak szóló héten évről évre 35–40 pár vesz részt.

2018. december 29. szombat

tovább »