Éjszakai gyalogos zarándoklat indul Péliföldszentkeresztre

A péliföldszentkereszti szalézi közösség és a nyergesújfalui Zafféry Károly Szalézi Középiskola idén is megrendezi hagyományos éjszakai gyalogos zarándoklatát Nyergesújfaluról Péliföldszentkeresztre. A Szalézi Szent Ferenc tiszteletére meghirdetett zarándoklat január 19-én este... »

2018. január 17. szerda

Piarista konfráter lett Koltai András levéltárvezető

Január 13-án, a piarista rend magyar tartományi tanácskozásának napján Koltai András levéltárvezető konfráteri diplomában részesült a rend történetének több évtizedes hűséges kutatásáért. A Pedro Aguado generális által adományozott diplomát szentmise keretében adta át Labancz... »

2018. január 17. szerda

Ablak a végtelenre – Egyházművészeti kiállítás nyílt Hajdúszoboszlón

Egyházművészeti kiállítás nyílt Hajdúszoboszlón január 6-án a város művelődési központjában. A közel hatvan művész alkotásait bemutató tárlat január 20-ig tekinthető meg Hajdúszoboszlón, következő állomása Debrecen lesz.

2018. január 17. szerda

Újra megszervezik a nagyothallók lelkigyakorlatát Vácott

Egész hétvégés lelkigyakorlatot szerveznek nagyothallók részére február 23. és 25. között a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban.

2018. január 17. szerda

Lelkes páros – Házasságerősítő vetélkedőt rendeztek Pécsen

Különleges programot hirdetett 2017 decemberében a pécsi Jézus Szíve-plébánia házaspárok számára. A vetélkedő célja az volt, hogy tíz feladat teljesítése során a házastársak közelebb kerüljenek egymáshoz. A „Lelkes páros” kihívás feladatait Battonyai János káplán találta ki... »

2018. január 16. kedd

Nagy sikere volt a Családok Országos Koncertje debreceni eseményének

Január 14-én a Görögkatolikus Metropólia debreceni székházában került sor a Görögkatolikus Zenei Esték következő alkalmára. A jótékonysági hangversenyt, melynek bevételét a debreceni Kőr Dáma Egyesületnek ajánlotta fel a görögkatolikus egyház, a Családok Országos Koncertje... »

2018. január 15. hétfő

Várják a jelentkezőket a tettyei ifjúsági passióra

Az idei év virágvasárnapján is lesz szabadtéri misztériumjáték a pécsi Tettyén. A szervezők január 16-án 17 órára várják a Mindenszentek-templom klubhelyiségébe azokat a fiatalokat, akik szeretnének részt venni az ifjúsági passióban.

2018. január 13. szombat

Előadás-sorozat a felelősségről a pécsi szabadegyetemen

A közösségek és az egyén szempontjából vizsgálták a felelősség kérdését a pécsi szabadegyetem előadói januári 10-én a Magtár Látogatóközpontban. A konferenciasorozat januártól májusig tartó szemeszterében minden alkalommal három-három előadás hangzik el a témában.

2018. január 12. péntek

Országos koncertet szerveznek a családok évéhez kapcsolódva

A 2018-as évet Magyarország Kormánya a családok évének nyilvánította. Ehhez csatlakozva a Debreceni Kőr Dáma Egyesület egy minden felekezetet megszólító templomi hangversenyt szervez január 14-én 17 órakor.

2018. január 11. csütörtök

Rómában konferenciasorozatot rendeznek az Európai Unió alapító atyáiról

A római vikariátus három találkozó keretében előadás-sorozatot indít Alcide De Gasperi, Konrad Adenauer és Robert Schuman, az Európai Unió alapítóinak tevékenységéről. A programra január 11-én, 18-án és 25-én kerül sor a lateráni palotában.

2018. január 11. csütörtök

2018 a vallásszabadság éve – Felekezetközi ünnepség Tordán

Az 1568-as tordai országgyűlés vallásügyi határozata elfogadásának 450. évfordulója alkalmából a vallásszabadság évének nyilvánította 2018-at a Magyar Unitárius Egyház. A jubileumról január 13-án felekezetközi hálaadó ünnepség keretében emlékeznek meg a Kolozs megyei település... »

2018. január 10. szerda

A pápa liturgikus szertartásai januárban és februárban

A Szentszék közzétette a Ferenc pápa által vezetett liturgikus szertartások programját január és február hónapra.

2018. január 8. hétfő

Rendszeres Szent Liturgiára várják a magyar görögkatolikusokat Londonban

Húsvétig előreláthatóan minden hónap utolsó vasárnapján várják magyar nyelvű Szent Liturgiára az Angliában élő magyar görögkatolikusokat a londoni ukrán görögkatolikus székesegyházban.

2018. január 8. hétfő

Idén is megszervezik a Szent Jobb-zarándoklatot a Mária-úton

Július 29. és augusztus 20. között az önkéntesek Szent Jobb-zarándoklatot szerveznek a Mária-út keleti ágán. A zarándokok az erdélyi Szentjobb községből indulnak, és az augusztus 20-i budapesti Szent Jobb-körmenetre érkeznek meg a közel 450 kilométer megtétele után.

2018. január 6. szombat

Pozsonyban is készülnek a 2020-as nemzetközi eucharisztikus kongresszusra

A pozsonyi magyar katolikus közösség is bekapcsolódik a 2017 pünkösdvasárnapján kezdődött hároméves előkészületbe: szentségimádásokkal, a kongresszusért mondott imádsággal, a Remény újságban heti rendszerességgel olvasható „Jöjjetek, imádjuk!” sorozattal és más... »

2018. január 5. péntek

Nyílt napokat tartanak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola nyílt napot tart felvételizők részére január 10-én (szerda) és február 6-án (kedd) 9 órai kezdettel.

2018. január 4. csütörtök

A zene utat nyit, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz – Interjú Harcsa Veronikával

Az autizmussal élőkért ad koncertet zenésztársaival Harcsa Veronika január 19-én a Zeneakadémia nagytermében. A Ferences Alapítvány közelgő eseményéről a Ferences Sajtóközpont igazgatója, Szerdahelyi Csongor készített interjút az énekesnővel.

2018. január 2. kedd

Családok éve a Mária Rádióban

A Mária Rádió év végi, ünnepi műsorrendje nagy hangsúlyt fektet a családdal kapcsolatos kérdésekre, különös tekintettel arra, hogy december 31. idén Szent Család vasárnapjára esik.

2017. december 30. szombat

Imavirrasztást tartanak szilveszter éjjelén a budapest-belvárosi görögkatolikus kápolnában

Az év utolsó éjszakáján, december 31-én estétől újév hajnalig imavirrasztást tartanak a budapest-belvárosi görögkatolikus Teológus Szent Gergely-kápolnában (1056 Molnár utca 3.).

2017. december 30. szombat

Jézus valódi családba született – Betlehemi jelenet a pécsi székesegyházban

A karácsonyt követő első vasárnapon a Szent Családot ünneplik a keresztények világszerte. Az ünnepen Szűz Mária, Szent József és kis Jézus összetartozásának példáján keresztül kerülnek középpontba a család által képviselt értékek. Az ünnepi szentmiséken áldásban... »

2017. december 29. péntek

tovább »