Húsz éve működik a Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémetiben

Szeptember 16-án születésnapot ünnepeltek a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti csoportjának alapító tagjai, önkéntesei, partnerei, támogatói, akik a batizi templomban adtak hálát Istennek az elmúlt két évtized kegyelmeiért.

2017. szeptember 21. csütörtök

A szépség napja Pécsett

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi létesítményében szépségnapot tartottak augusztus 16-án, amelyen az iskolakezdésre készítették fel az anyukákat és a gyermekeket.

2017. szeptember 19. kedd

Rekordösszegű adomány gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverésén

Tizennyolcadik alkalommal tartották meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverését a Budapest Borfesztivál keretében szeptember 17-én. A segélyszervezet javára minden eddiginél nagyobb összegű adomány gyűlt össze.

2017. szeptember 19. kedd

Megfordult a tendencia – Terjed a világon az éhezés

Több mint egy évtized javuló tendenciái után az éhezés újra nőtt, és tavaly már 815 millió embert, ami a teljes lakosság 11 százaléka, érintett bolygónkon – tájékoztatott az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szeptember 15-én egy új... »

2017. szeptember 16. szombat

Faces of Love – A feltámadás csodái Manilában

A Műegyetemi Katolikus Közösség szervezésében szeptember 8-án Budapesten, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa épületében bemutatták „A szeretet arcai – A pokolból ki emel fel?” című dokumentumfilmet a Mária Misszionáriusai nővérközösség manilai... »

2017. szeptember 12. kedd

Ferenc pápa a kolumbiai zárómisén: Mindig az a legbátrabb, aki az első lépést megteszi!

A Szentatya szeptember 10-én délután mutatta be utolsó szentmiséjét kolumbiai apostoli útján. A személy méltósága és az emberi jogok melletti elköteleződés fontosságát hangsúlyozta.

2017. szeptember 12. kedd

Utcagyerekből egyetemista – valóra vált az álom, amelyet a Don Bosco Ásálajam álmodott az életéről

Az indiai Sanjoy szülők nélkül nőtt fel. Az utcán élt, dolgozott, aludt, és keresett élelmet, hogy túléljen. Egy család befogadta, de hamar kiderült, hogy becsapták; úgy bántak vele, mint egy házi rabszolgával, sőt, bántalmazták is. Sanjoy ekkor tízéves volt.

2017. augusztus 12. szombat

Elhunyt Ruth Pfau nővér, a „pakisztáni Teréz anya”, a leprások megmentője

A német származású orvos, szerzetesnővér, Ruth Pfau, vagy ahogy a nép nevezi, „a pakisztáni Teréz anya” augusztus 10-én, 87 évesen, hosszú betegség után elhunyt. A lipcsei születésű szerzetesnő több mint öt évtizeden át a pakisztáni leprások szolgálatának szentelte... »

2017. augusztus 11. péntek

Assisi Szent Klára

„Szent Ferenc kicsiny palántája” a klarisszák rendjének alapítója volt. Regulája mellett végrendelete, valamint négy Prágai Szent Ágneshez írt és egy Ermentridus nővérhez írott levele maradt fenn.

2017. augusztus 11. péntek

Dél-Szudánban új irodákat nyitott a Nemzetközi Karitász

Paulino Lukudu, Juba érseke a Caritas Internationalis két új komplexumát avatta fel Dél-Szudán fővárosában augusztus elején. Az egyik a vészhelyzetekben támogatást nyújtó, a másik pedig a humanitárius helyzet alakulását figyelő iroda.

2017. augusztus 10. csütörtök

Dél-Arábia apostoli helynöke a jemeni háborúról nyilatkozott

„Ne feledkezzünk meg a Jemenben folyó háborúról, akkor sem, ha kevésbé van jelen a médiában, mint a régióban zajló más konfliktusok” — nyilatkozta a La Croix francia katolikus napilapnak adott interjúban Paul Hinder püspök, Dél-Arábia apostoli helynöke.

2017. augusztus 10. csütörtök

Dél-Szudánban is segít a Szombathelyi Egyházmegye az éhezőkön

Együttműködési megállapodás született július 26-án a szombathelyi püspöki palotában a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Graz-Seckaui Egyházmegye Stájerországra kiterjedő Karitásza között abból a célból, hogy hazájában segítsék Dél-Szudán lakosságát.

2017. augusztus 1. kedd

„Vár a Nyár” – Táborok hátrányos helyzetű gyermekeknek

A „Vár a Nyár” program hátrányos helyzetű gyermekek táborozását segíti Erzsébet-utalványokon keresztül.

2017. július 31. hétfő

Szalézi szerzetesek Kenyában – Adj inni a szomjazónak és enni az éhezőnek!

Korr sivataga Kenya északi határánál található; lakói nomád pásztorok, akiknek az élete a víz körül forog. Korr szalézi misszióját (Don Bosco Mission Korr) 1980-ban alapították.

2017. július 30. vasárnap

Szentszéki ENSZ-megfigyelő: A vízhez jutás alapvető emberi jog

A kulturális és ökológiai válság súlyosságának tudatosítása új szokásokat kell, hogy eredményezzen – fogalmazott Ferenc pápa „Laudato si’” kezdetű enciklikájában. Ivan Jurikovič érsek, szentszéki ENSZ-megfigyelő Genfben nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a vízzel kapcsolatos... »

2017. július 26. szerda

A Máltai SE fiataljai képviselik Magyarországot a „remény világbajnokságán”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legszegényebb településeken élő gyerekekből összeállított csapatával képviseli hazánkat a varsói Gyermekotthonok Világbajnokságán, melyet a Legia Warszawa stadionjában rendeznek meg július 15–16-án.

2017. július 15. szombat

Ferenc pápa üzenete a G20-csúcstalálkozóra: A döntéseknél elsőbbséget kell adni a szegényeknek

A világ 19 legnagyobb fejlett és felzárkózó gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-ak vezetői július 7–8-án Hamburgban üléseznek. A találkozóra üzenetet küldött Ferenc pápa.

2017. július 7. péntek

Tóth Katalin földművelésügyi helyettes államtitkár a FAO-konferenciáról

Tóth Katalin helyettes államtitkár a magyar delegáció vezetőjeként vesz részt Rómában az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének július 3–8-ig tartó konferenciáján, melynek fő témája a klímaváltozás, a mezőgazdaság és az élelmezésbiztonság.

2017. július 7. péntek

Ferenc pápa üzenetet küldött az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet konferenciájára

A tanácskozás a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) római székhelyén kezdődött július 3-án. A pápa üzenetét államtitkára, Pietro Parolin bíboros olvasta fel a jelenlévőknek.

2017. július 4. kedd

De Donatis érsek, a pápa új római helynöke megkezdte hivatalát

Róma védőszentjei, Szent Péter és Szent Pál apostolok ünnepén, június 29-én kezdte meg hivatalosan általános helynöki mandátumát Angelo De Donatis érsek, aki immár a Lateráni Szent János-bazilika főpapja is. Ferenc pápa május 26-án őt választotta a leköszönő Agostino Vallini... »

2017. július 1. szombat

tovább »