Megnyílt a Karitász hagyományos karácsonyi vására Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász idén december 11. és 17. között tartja hagyományos karácsonyi jótékonysági vásárát a Szeged Nagyáruház földszintjén.

15:10

Pro Voluntarius díjat kapott a Katolikus Karitász orvosmissziója

A Katolikus Karitász orvosmissziójának önkéntesei a Kárpátalján és Délvidéken élő szórványmagyarság körében végzett áldozatos szolgálatukért részesültek elismerésben december 5-én.

2018. december 5. szerda

„Egymillió csillag a szegényekért” Kalocsán

December 2-án a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban tartották a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos szolidaritási akciójának kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei központi megnyitóját. Bábel Balázs érsek mondott ünnepi beszédet.

2018. december 4. kedd

Metropóliai fenntartásba kerül át a Szent Lukács Szeretetszolgálat

November 29-én rendezték meg Máriapócson a Szent Lukács-napi ünnepséget, melyen a szeretetszolgálat több száz dolgozója vett részt. Az évértékelő szakmai napon bejelentették az intézményhálózatot érintő változásokat.

2018. december 4. kedd

Szent Erzsébet-kenyereket osztott a Győri Egyházmegyei Karitász

Második alkalommal osztottak Erzsébet-kenyeret a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntesei és munkatársai példaképük, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, november 18-án.

2018. november 30. péntek

Brown Friday – A ferences humor válasza a Black Friday őrületére

A ferencesek november utolsó péntekjére meghirdetik az első Brown Fridayt, amely az ünnepi készület idején a szegényekhez való odafordulásra hívja fel a figyelmet.

2018. november 29. csütörtök

Nem erre a békére vágyott – Szent Ferenc és a szultán találkozása

Assisi Szent Ferenc és az egyiptomi Melek al-Kámil szultán találkozásának 800. évfordulója felé közeledve Bagyinszki Ágoston OFM teológiai tanár és Csik Tamás történész írását publikáljuk.

2018. november 28. szerda

Először adták át a helyi Szent Erzsébet rózsája díjat Dombóváron

Dombóváron Szent Erzsébet rózsája díjat alapítottak. Az elismerést Hegedűs János plébános adta át a helyi karitászcsoport két önkéntesének, Kásler Béláné, Irmának és Kővágóné Csizmadia Annának november 24-én az újdombóvári templomban.

2018. november 27. kedd

Ferenc pápa: A kis dolgok nagyszerűsége kitágítja a szívet

Ferenc pápa november 26-án ismét mondott homíliát a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmiséjén. A Szentatya prédikációját a napi evangéliumhoz, a szegény asszony két fillérjének történetéhez kapcsolta.

2018. november 26. hétfő

Tegyük ünneppé mások küzdelmes napjait – Elindult a Katolikus Karitász adventi akciója

Sajtótájékoztatóval és adományok átadásával indult a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket!” mottóval meghirdetett adventi segélyakciója november 25-én Budapesten, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia közösségi termében.

2018. november 25. vasárnap

Aki a szegénységet reménnyé alakította – Dokumentumfilm készült egy lazarista misszionáriusról

Jože Možina „Pedro Opeka – a jó barát” című dokumentumfilmjét november 16-án, pénteken mutatták be a Vatikáni Filmtárban.

2018. november 22. csütörtök

„Sok kicsi sokra megy!” – Szegények világnapja a Nagybecskereki Egyházmegyében

November 18-án a gyerekek is hozzájárultak adományaikkal a szegények világnapja alkalmából szervezett Caritas-gyűjtéshez.

2018. november 22. csütörtök

Nagyváradi fiatalok gyűjtenek a rászorulóknak

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai Árpád-házi Szent Erzsébet, a szolgáló szeretet szentjének ünnepe alkalmából minden évben gyűjtést szerveznek a rászorulók számára. Az idei első adományokat november 15-én adták át.

2018. november 22. csütörtök

Karitászönkéntesek munkáját ismerték el Vácon

Árpád-házi Szent Erzsébet, a segítő szeretet védőszentjének ünnepe alkalmából november 17-én Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét mutatott be a váci székesegyházban, amelyen a Váci Egyházmegyében szolgáló karitászönkéntesek vettek részt.

2018. november 21. szerda

Elismerés a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek

Az önkéntes tevékenység elismeréseként november 17-én, a Szent Erzsébet-nap keretében adták át az okleveleket a szombathelyi Jézus Szíve-templomban az egyházmegye kötelékébe tartozó karitászönkénteseknek.

2018. november 21. szerda

Hogyan lesz egy benzinkutasból diakónus? – Nyáry Krisztiánnal beszélgetett „Béla atya”

November 19-én, hétfőn este a budapesti Magvető Caféban Nyáry Krisztián kérdezte Molnár-Gál Béla állandó diakónust, iskolaigazgatót, Röhrig Géza Kossuth-díjas színészt, írót, költőt és Nagy Szabolcs fotóriportert a szociális területen szerzett tapasztalataikról.

2018. november 20. kedd

Akik tudatos háztartást akarnak – Lezárult a karitász idei modellprogramja Mezőcsáton

A Katolikus Karitász „Akarom tovább” programjának ünnepi záró rendezvényére gyűltek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton a programban részt vevő családok és előadók, a helyi karitászszervezet önkéntesei és az együttműködő szervezetek november 16-án.

2018. november 20. kedd

Szent Erzsébet-napi imádság és ételosztás Szatmárnémetiben

A szegényekért, rászorulókért imádkoztak a szatmárnémeti Árpád-házi Szent Erzsébet-szobornál a segítségnyújtás szentjének emléknapján, november 19-én a szeretetszolgálatok képviselői a hívekkel és a város polgáraival, hogy felhívják a figyelmet a szegénységre és a... »

2018. november 20. kedd

„Buon pranzo!” – A szegényekkel ebédelt tegnap Ferenc pápa

November 18-án, vasárnap a szegények világnapja alkalmából a Szentatya mintegy 1500 rászorulót látott vendégül ebédre a Vatikánban.

2018. november 19. hétfő

A közös alkotás közösséget teremt – Iskolai integrációt segítő program Szatmárnémetiben

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szeptemberben új projektet indított „Integráció zene és művészet által” címmel. A decemberig tartó program célja, hogy segítse a szervezet szatmárnémeti Barátság Háza Nyitott Szociális Központját látogató hátrányos helyzetű gyermekek... »

2018. november 19. hétfő

tovább »