Ünnepi szentmisével és kiállítással zárul a Ferences Szegénygondozó Nővérek jubileumi éve

A Ferences Szegénygondozó Nővérek rendje 2017-ban ünnepelte alapításának kilencvenedik évfordulóját. A jubileumi eseménysorozat zárásaként február 24-én Esztergomban Erdő Péter bíboros hálaadó szentmisét mutat be a Loyolai Szent Ignác-templomban, majd megnyitják a rend életét... »

14:50

A romák integrációjáról és az egyházak szerepéről rendeztek konferenciát Budapesten

„A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe” címmel rendeztek konferenciát a budapesti Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen február 20-án. Az eseményen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita és Székely János szombathelyi megyéspüspök.

2018. február 21. szerda

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: Kicsit több figyelemmel életet menthetünk

A tartós havazást ígérő hideg éjszakák előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkit arra kér, hogy figyeljen oda a környezetére, vegye észre a földön fekvő, fűtetlen épületekben éjszakázó embereket.

2018. február 21. szerda

Orvosmisszió a Szűzanya áldásával – Csókay András előadása a Párbeszéd Házában

Február 20-án este a Párbeszéd Házában „Egy idegsebész missziós orvos tapasztalatai a mai Afrikában egy katolikus kórházban” címmel Csókay András tartott előadást, hatalmas érdeklődés mellett.

2018. február 21. szerda

Egy pici szeretet változást hozhat – Varga László látogatása egy kaposvári hajléktalanközpontban

Február 19-én Varga László megyéspüspök ellátogatott a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete által működtetett kaposvári Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba.

2018. február 20. kedd

Adományokat vittek a Biharpüspöki melletti nyomortelepre a Caritas Catolica önkéntesei

A nagyváradi karitász fiatal önkéntesei Rajna József igazgató vezetésével február 15-én, csütörtökön felkerekedtek, hogy élelmiszercsomagokat vigyenek a biharpüspöki (Episcopia Bihor) szemétlerakó szomszédságában levő nyomortelepre.

2018. február 19. hétfő

Ferenc pápa a Pro Petri Sede társulat tagjait fogadta

A Szentatya február 16-án, pénteken fogadta a Pro Petri Sede (Péter Székéért) társulat ötven tagját az Apostoli Palota Kelemen-termében.

2018. február 17. szombat

Az amerikai püspöki kar küldöttét fogadták a Nyíregyházi Egyházmegyében

Az Egyesült Államok püspöki konferenciájának megbízásából február 8-án a Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott a közép- és kelet-európai egyházak támogatásának szervezeti igazgatója, Tetiana Stawnychy.

2018. február 16. péntek

Egy százalék segítség – száz százalék szeretet

„Ajánlja fel személyi jövedelemadója egy százalékát a Karitászt Támogató Alapítvány javára!” – az alábbiakban közzétesszük a Katolikus Egyház segélyszervezetének felhívását.

2018. február 13. kedd

2017-ben is stratégiai partnerként működött együtt a SPAR és a Máltai Szeretetszolgálat

A SPAR Magyarország több mint húsz éve támogatja a szükséget szenvedőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A két szervezet tavaly megvalósult együttműködéséről olvashatnak az alábbiakban.

2018. február 13. kedd

Hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására képeznek óvónőket Szatmárnémetiben

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a Babeș–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti tagozatával és a Szatmári Egyházmegyei Caritasszal együttműködve indított képzést óvónőknek a gyermekek felzárkóztatásáról a 2017/2018-as tanévben. A képzés második alkalmát február 5. és 7.... »

2018. február 10. szombat

Úton-útfélen – Kisfilmet készített a periférián élők szolgálatáról a Görögkatolikus Médiaközpont

A Görögkatolikus Médiaközpont kisfilmje a Miskolci Egyházmegye törekvéseit mutatja be, amellyel a periférián élő fiataloknak igyekszik segítségére lenni útkeresésükben.

2018. február 9. péntek

A pápa „a másik ENSZ”-ről álmodó Tonino Bello atya sírjához látogat

Az egykori főpásztor halálának 25. évfordulóján, április 20-án Ferenc pápa a délolasz Puglia tartományban felkeresi Tonino Bello atyának, a molfetta-ruvo-giovinazzo-terlizzi egyházmegye néhai püspökének szülővárosát, Alessanót és székhelyét, Molfettát.

2018. február 5. hétfő

A pápa az olasz uzsoraellenes szervezet tagjaihoz: Az uzsora, mint a kígyó, megfojtja áldozatát

A Szentatya február 3-án, szombaton az olaszországi uzsoraellenes szervezet (Consulta Nazionale Antiusura “Giovanni Paolo II”) tagjait fogadta az Apostoli Palota Kelemen termében. Uzsorakamat és korrupció – e témák álltak a vatikáni találkozó középpontjában.

2018. február 5. hétfő

„Nevük fel van írva az élet könyvébe” – Elhunyt hajléktalanokért mutattak be szentmisét Budapesten

A Szent Egyed közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Michels Antal plébános mutatott be szentmisét február 4-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

2018. február 5. hétfő

Majdnem kétszáz tonna almát oszt szét a Máltai Szeretetszolgálat rászorulók között

Több mint 174 és fél tonna szabolcsi almát oszt szét év elején a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A kiváló minőségű gyümölcsöt száznál is több helyszínen adják át egyedül élő időseknek, nagycsaládosoknak és hajléktalanoknak.

2018. február 3. szombat

Madeleine Delbrêl, a 20. századi misztikus, aki a peremvidék utcáin talált rá Isten ösvényeire

Ferenc pápa január 27-én az algériai szerzetesek vértanúsága mellett elismerte a francia szociális munkás, Madeleine Delbrêl hősies erényeit. A 20. század közepén élt világi misztikus szerint életünk megszentelődésének helye az utca, a hely, ahová Isten vezetett minket.

2018. február 1. csütörtök

Ferenc pápa levele az Afrikai Unió csúcstalálkozójára: Az éhezők nem várhatnak tovább

A Szentatya Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával küldött üzenetet az Afrikai Unió 30. csúcstalálkozójára. Az összejövetelt a FAO, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete támogatásával rendezték meg január 28–29-én Etiópia fővárosában,... »

2018. január 31. szerda

Rövidfilmsorozat készült Don Boscóról

A németországi szalézi rendtartomány rövid animációs videosorozatot készített Bosco Szent János életéről és tanításáról.

2018. január 30. kedd

Délvidéken is megkezdte munkáját a Katolikus Karitász orvosmissziója

A Katolikus Karitász orvosmissziója első alkalommal végzett szemészeti, fogászati és ortopédiai szűrővizsgálatokat Délvidéken január 27–28-án.

2018. január 30. kedd

tovább »