Bemutatkozik az egyéves kaposvári Irgalmasság Háza

Varga László kaposvári megyéspüspök még tavaly májusban, püspökké szentelésekor mondta el, hogy egyházmegyéjében szeretné elindítani az Irgalmasság Háza nevű szociális szolgálatot, ezen belül pedig az Imádság Házát. A szolgálat az április 7-i Isteni Irgalmasság-konferencián... »

2018. április 19. csütörtök

Ételosztást tartottak a görögkatolikusok Debrecenben

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodája április 15-én ismét ételosztást tartott Debrecenben, immár nyolcadik alkalommal.

2018. április 19. csütörtök

Rézi, a terápiás kutya szolgálata a váci kórházban

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata önkénteseként Farkas Cecília és kutyája, Rézi a váci Jávorszky Ödön Kórház Ápolási és Rehabilitációs Osztályán teljesítenek szolgálatot. A továbbiakban Farkas Cecília írását olvashatják arról, miben áll ez a szolgálat.

2018. április 13. péntek

„Aluljárunk” – Szakmai napot tartott a Máltai Szeretetszolgálat

„Aluljárunk” címmel rendeztek szakmai napot március 27-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és partnerei a tavaly október és idén március között zajló rehabilitációs programról, melynek az aluljárókban élő hajléktalan emberek álltak a középpontjában.

2018. április 3. kedd

Fókuszban a család- és gyermekjóléti szolgáltatások – Katolikus módszertani nap Csákváron

A Katolikus Szeretetszolgálat szervezésében március 21-én Csákváron rendezték meg a Katolikus Módszertani Központ idei első minősített szakmai napját „Fókuszban a család- és gyermekjóléti szolgáltatások” címmel.

2018. március 27. kedd

Bemutatták a Világítani fogok közösségről készült filmet

Március 24-én, szombat este a Premier Kultcaféban mintegy 160 ember előtt hivatalosan is bemutatkozott a kerecsendi Világítani fogok közösség. Farbaky Tamás, a közösség önkéntese beszámolóját olvashatják.

2018. március 26. hétfő

„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai... »

2018. március 22. csütörtök

A Katolikus Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat is közreműködik a családi Erzsébet-táborokban

Tíz hétvégén összesen ezer család üdülhet a családi Erzsébet-táborokban a Balatonnál – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Zánkán, az Erzsébet-táborban március 10-én.

2018. március 12. hétfő

Generációk párbeszéde – A túrterebesi idősek és gyermekek találkozója

Második alkalommal találkoztak március 8-án, nőnap alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központját látogató gyermekek és a szervezet helyi idősklubjának hölgy tagjai.

2018. március 12. hétfő

Debrecenben látható a Jószolgálat díj vándorkiállítása

Március 5-én Debrecenbe érkezett a Jószolgálat díj vándorkiállítása, mely a 2017-ben díjazott önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket mutatja be, melyek kiemelkedő elhivatottsággal végzik szolgálatukat a rászorulókért.

2018. március 6. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete március 5-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. március 5. hétfő

Katolikus iskola diákjai gondozzák Esztergom első „Enni adok” ételdobozát

Az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola hatodik osztálya „fogadta örökbe” a város első „Enni adok” ételdobozát március 1-jén. A diákok péksüteményekkel, gyümölcsökkel és tartós élelmiszerekkel töltötték meg az ételtárolót.

2018. március 3. szombat

Hittani Kongregáció: Az emberi testet és az emberi kapcsolatokat is magára vevő Krisztus az Üdvözítő

Március elsején mutatták be a Szentszék sajtótermében a Hittani Kongregáció „Placuit Deo” kezdetű levelét, amely az üdvösség keresztény felfogásának néhány szempontjáról szól. Arra ad világos választ, milyen veszélyekre utal Ferenc pápa, amikor újpelagianizmusról és... »

2018. március 2. péntek

Síruhákat osztott a Karitász a hajléktalanoknak Nagyváradon

Ez a hét volt a tél leghidegebb időszaka Nagyváradon, ezért a Caritas Catolica önkéntesei Rajna József igazgató vezetésével téli ruhát, tisztálkodási szereket és édességet osztottak február 28-án a Gutenberg utcai hajléktalanszállón.

2018. március 2. péntek

Matilde Salem vigyázza Szíria népét

Február 27-én emlékezett az Egyház Isten szolgálójára, Matilde Salemre, arra az aleppói születésű szíriai asszonyra, aki a város szegény fiataljainak és az ott szolgáló szaléziaknak nagy támogatója volt.

2018. február 28. szerda

Évértékelő közgyűléseket tartanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjai

Február elején kezdődtek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjainak éves közgyűlései, melyeken tavalyi tevékenységükről számolnak be a régió vezetőségének, továbbá megtervezik az év legfontosabb feladatait.

2018. február 28. szerda

A Romániai Máltai Szeretetszolgálat éves lelkigyakorlata

Február utolsó hétvégéjén a Máltai Szeretetszolgálat tizenöt fiókszervezetének képviselői és a Máltai Lovagrend néhány román tagja közös elmélkedésen vett részt a kolozsvári Manrézában.

2018. február 27. kedd

Elhunyt Szilágyi Vilma Mária kalocsai iskolanővér

A Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulata tudatja, hogy február 8-án életének 92., szent fogadalmának 25. évében elhunyt Szilágyi Vilma M. Vilma kalocsai iskolanővér, aki fontos szerepet töltött be a hallássérült hívek közösségében.

2018. február 27. kedd

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza önkénteseinek tartottak lelkinapot a kaposvári püspökségen

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza szolgálat önkéntesei február 24-én, szombaton lelkinapon vettek részt a kaposvári püspökségen. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök álmaink és a valóság kapcsolatáról tartott elmélkedést.

2018. február 27. kedd

Az Ökumenikus Segélyszervezet tovább segíti az iraki keresztények hazatérését

Az Ökumenikus Segélyszervezet folytatja Irakban a keresztények visszatelepülését segítő programját – tájékoztatta a szervezet február 26-án az MTI-t.

2018. február 27. kedd

tovább »