Kalácsot vitt a Mosolykommandó a nagyváradi rászorulóknak

A Bihar megyei település, Siter „Mosolykommandó” elnevezésű csapata egy pékipari vállalat által felajánlott kalácsokkal lepte meg a nagyváradi Caritas Catolica szociális konyhájának ellátottjait január elején.

2018. január 15. hétfő

„Jobbá szidni senkit sem lehet, csak jobbá szeretni” – Somos Lászlót köszöntötték Kaposváron

A tavaly a Jószolgálat díj életműdíjasává választott Somos László kaposfői plébánost köszöntötték január 8-án a kaposvári városháza dísztermében. A díjazottakat bemutató szabadtéri vándorkiállítás Kaposvárra érkezett, január végéig láthatja mindenki, aki a Kossuth... »

2018. január 9. kedd

Január 31-ig várják a jelöléseket a Jószolgálat díjra

A Jószolgálat díjra olyan személyek és intézmények jelölését várják, akik, illetve amelyek szociális területen végeznek kiemelkedően példaértékű munkát. A díj nagykövetei 2018-ban Lackfi János és Ónodi Eszter.

2018. január 9. kedd

Katolikus segélyszervezetek mentik a hajléktalanokat az egyesült államokbeli rekordhidegben

A katolikus szeretetszolgálatok munkatársai járják a városokat, hogy fűtött helyre vigyék a rendkívül zord időjárásban életveszélyben lévő hajléktalanokat az Egyesült Államokban.

2018. január 8. hétfő

Ne nyomjuk el a bennünk lévő jóindulatot – Kalocsán is fogadták a hajléktalan Jézus szobrát

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kalocsai csoportja szervezésében a Kalocsai Főegyházmegye fogadta az együttérzés szobrát január 5-án, az Asztrik-év zárásakor. A Hajléktalan Jézus című alkotást az Astriceum Érseki Múzeum udvarán helyezték el.

2018. január 8. hétfő

Várják a jelentkezőket a budapesti kórházlelkészség önkéntes beteglátogatói tanfolyamára

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség idén év elején is megszervezi az önkéntes beteglátogatók képzését.

2018. január 5. péntek

Lelkinapon vettek részt a Szent Fausztina Irgalmasság Háza önkéntesei a kaposvári püspökségen

A Kaposvári Egyházmegye szociális szolgálatának, a Szent Fausztina Irgalmasság Házának önkéntesei lelkinapon vettek részt a püspökségen december 30-án. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök az irgalomról tartott elmélkedést.

2017. december 31. vasárnap

Távol Afrikától – A Katolikus Karitász Akarom programja Kállón

Protokolleseményre igyekeztünk, de közösségi együttlétbe csöppentünk. Kállón, roma és nem roma magyarok körében.

2017. december 31. vasárnap

„Csak továbbadjuk, amit kapunk” – A nevelőszülői hivatásról

Novemberben hosszú útra indultunk a Váci Egyházmegyében Pálfay Gellérttel, a Szamaritánus Szolgálat igazgatójával. Annyira hosszúra, hogy egyszer csak karácsony lett – és nem csak a naptár szerint.

2017. december 30. szombat

Rekordmennyiségű adomány gyűlt össze az idei Adni öröm! akcióban

Több mint háromszáz tonna tartós élelmiszert adományoztak a SPAR és INTERSPAR áruházak vásárlói a 21. Adni öröm! akció során. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rekordmennyiségű adományból mintegy 34 ezer ajándékcsomagot állít össze – a legtöbbet még az ünnepek előtt... »

2017. december 23. szombat

Több ezer adag meleg étel a Karitásztól

A karácsonyt megelőző napokban a Katolikus Karitász munkatársai számos módon segítik a nehézségekkel küzdők hétköznapjait. A Tárjátok ki szíveteket! segélyakció utolsó napjaiban több száz adag meleg ételt, több ezer élelmiszer- és ajándékcsomagot, szaloncukrot és fenyőfát adnak... »

2017. december 23. szombat

Adventi áhítatra hívták a kaposvári nyugdíjasokat

December 20-án ünnepi áhítatot tartottak a kaposvári nyugdíjasoknak a városi sportcsarnokban. Az eseményen részt vettek a történelmi egyházak képviselői, köztük Varga László megyéspüspök.

2017. december 21. csütörtök

Sopronból érkeztek adományok a Nyíregyházi Egyházmegyébe

December 20-án egy kisbusznyi adományt kapott a Nyíregyházi Egyházmegye, hogy a felajánlások itt találhassanak gazdára a nehéz sorsúak között. A Határok Nélkül Alapítvány által gyűjtött ajándékok a soproni karitász és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének segítségével... »

2017. december 21. csütörtök

Gyermekek adtak adventi műsort a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház kápolnájában

December 13-án az esti szentmisét megelőzően a Mindszenty iskola negyedikes tanulói adtak adventi műsort Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kápolnájában.

2017. december 21. csütörtök

Szegénység és szolidaritás – Ünnepi műsorrenddel készül a Mária Rádió

A fizikai és lelki nélkülözéssel s mindezek orvoslásával foglalkoznak a Mária Rádió karácsonyi műsorai.

2017. december 19. kedd

Püspöki látogatás a kaposvári anyaotthonban

„A legszebb karácsonyi ajándék, ha saját magunkból adunk” – hangsúlyozta Varga László, a Kaposvári Egyházmegye főpásztora a Borostyánvirág Anyaotthonban december 18-án tett látogatása során.

2017. december 19. kedd

Félmilliós gyorssegélyt ad a Máltai Szeretetszolgálat az édesanyjuk nélkül maradt hármasikreknek

500 ezer forint gyorssegélyt nyújt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Debreceni Klinikán hármasikrek világra hozása után elhunyt édesanya családjának.

2017. december 18. hétfő

Ami önnek élelmiszer, az másnak ajándék – Elindult az „Adni öröm!” kampány

December 14-én elkezdődött a SPAR Magyarország és kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – immár 21. alkalommal szervezett – „Adni öröm!” elnevezésű jótékonysági kezdeményezése. A december 19-ig tartó karácsonyi adományozási akció indulását idén... »

2017. december 15. péntek

Segíts, hogy segíthessenek! – Megnyílt a karitászvásár Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász immáron huszonnegyedik alkalommal szervezett adventi vásárt a Szegedi Nagyáruház földszintjén. A bevételből a szeretetszolgálat ezúttal is a nehéz sorsú családok tűzifavásárlásához járul hozzá, illetve hajléktalan embertársainknak nyújt... »

2017. december 13. szerda

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel főztek a máltai szeretetszolgálat szakácstanulói

Az ország legjobb séfjeitől tanulhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakiskola tanulói a „Jóság hónapja” alkalmából. December 12-én. többfogásos menüt főztek a fiatalok a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakembereivel együtt.

2017. december 12. kedd

tovább »