„Egymás hite által épülünk” – A váci és az egri egyházmegye oktatási vezetői találkoztak

Az Egri Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF) munkatársai április 17-én felkeresték a Váci Egyházmegye EKIF-csapatát. A találkozó a váci püspökségen zajlott Beer Miklós váci megyéspüspök részvételével.

2018. április 20. péntek

A legjobbat adni a gyermekeknek – Böjte Csaba adott elő Kézdivásárhelyen

Az április 13-án tartott kézdivásárhelyi pedagógustalálkozón Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke mondott beszédet.

2018. április 19. csütörtök

A clevelandi Szent Imre-templomba látogattak a Borromeo Szent Károly-szeminárium kispapjai

A Clevelandi Egyházmegye kispapjai a Borromeo Szent Károly-szeminárium rektorának vezetésével a clevelandi Szent Imre-templomba látogattak április 13-án, ahol rövid történelmi ismertetőt hallhattak a magyarságról és azon belül a clevelandi magyarokról.

2018. április 19. csütörtök

A szívünk fiatal, tele van lelkesedéssel – Ifi papi találkozót tartottak Kaposváron

A kaposvár-donneri Szent Kereszt-plébánián találkoztak április 16-án a Kaposvári Egyházmegye fiatalabb korosztályhoz tartozó papjai. A közös szentmise főcelebránsa Varga László megyéspüspök volt.

2018. április 17. kedd

Hittanostalálkozót tartottak Szegeden – KÉPRIPORT

A tanév második hittanostalálkozóját szervezte a Szeged-Csanádi Egyházmegye, amelynek Szegeden a felsővárosi minorita templom és rendház adott otthont április 14-én, szombaton.

2018. április 16. hétfő

A karizmák ünnepén tartják idén az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ministránstalálkozóját

Idén 21. alkalommal rendezik meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ministránstalálkozóját, a hagyományoktól eltérő módon Máriaremetén, méghozzá május 21-én, pünkösdhétfőn, a karizmák ünnepén.

2018. április 16. hétfő

Regionális találkozót szerveztek Nagyszalontán az eucharisztikus kongresszusra készülve

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve öt regionális találkozót szerveznek a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében. Az első összejövetelt április 12-én, csütörtökön Nagyszalontán tartották.

2018. április 14. szombat

Összrégiós találkozót szervezett a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség

Április 6. és 8. között a váci Piarista Gimnáziumban tartotta a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség (VEIL) a szokásos tavaszi összrégiós találkozóját. A hivatás témában meghirdetett eseményen közel kétszázan vettek részt – tájékoztatott Petneházy András.

2018. április 13. péntek

Házaspárok is segítik a családpasztorációt a Pécsi Egyházmegyében

A közös célokat és az elérésükhöz szükséges lépéseket fogalmazták meg a Pécsi Egyházmegyében működő családreferatúra önkéntesei és munkatársai az április 11-én Pécsett tartott megbeszélésükön.

2018. április 13. péntek

Rekollekciót tartottak a Pécsi Egyházmegye papjai

A hivatásébresztés, hivatásgondozás témájában szerveztek tavaszi rekollekciót a Pécsi Egyházmegye papjai számára április 9-én és 10-én Mohácson.

2018. április 13. péntek

A fiatalok érzelmi és szexuális neveléséről szólt a családpasztorációs papi találkozó

A fiatalok érzelmi és szexuális nevelése volt a hagyományos tavaszi családpasztorációs papi találkozó témája április 12-én Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben.

2018. április 12. csütörtök

Vépen rendezik meg a XVII. Kárpát-medencei Háló tábort

A Háló mozgalom július 29. és augusztus 5. között rendezi meg idén nyári táborát a Vas megyei Vépen, ahová a Kárpát-medence minden tájáról várnak érdeklődőket.

2018. április 12. csütörtök

A közösségbe tartozás öröm – A szatmári egyházmegye ifjúsági csoportvezetői találkoztak

Erdődhegyen április 6. és 8. között tartották a Szatmári Egyházmegyei Ifjúsági Iroda által egybefogott plébániai ifjúsági csoportvezetők szokásos tavaszi találkozóját, amelyen harmincegy plébánia hatvankilenc fiatalja vett részt.

2018. április 12. csütörtök

„Kazetta” címmel katolikus zenei tábort rendeznek a nyáron Révfülöpön – Várják a zenészeket!

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága katolikus zenei tábort szervez Révfülöpön július 23. és 29. között. A jelentkezési határidő: május 31.

2018. április 11. szerda

Jézus Krisztus a férfiak példaképe – Férfiak lelkigyakorlata Nyíregyházán

Szabó József, az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa tartott lelkigyakorlatot április 7-én a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban „Jézus Krisztus a férfiak példaképe” mottóval.

2018. április 10. kedd

A hitoktatás napjai a Pécsi Egyházmegyében

Április 6-án és 7-én Pécsett találkoztak a Pécsi Egyházmegye hitoktatói, hogy a katekéta tevékenységet ünnepeljék, és a felmerülő kérdésekre közösen keressenek válaszokat.

2018. április 10. kedd

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a felcsíki egyházi kórustalálkozót

Csíkkarcfalván szervezték meg április 7-én a 24. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozót, amelyen huszonegy énekkar mutatta meg tudását.

2018. április 10. kedd

Egyházmegyei ministránstalálkozót tartottak Nyíregyházán

Ünnepi püspöki szentmisével kezdődött az egyházmegyei ministránstalálkozó április 7-én, húsvét fényében Nyíregyházán, a Szent Imre Gimnázium épületében.

2018. április 8. vasárnap

Egyetlen atya remekművei vagyunk – Hegyháti roma és magyar családok találkozója Bérbaltaváron

Harmadízben valósult meg a hegyháti roma és magyar családok találkozója a nemzetközi roma naphoz kapcsolódóan a Szombathelyi Egyházmegye falujában, Bérbaltaváron. Április 6-án nagy számban gyűltek össze családok Székely János miséjére és a napot kitöltő színes... »

2018. április 7. szombat

Országos szerzetesi zarándoklatot és találkozót rendeznek Mátraverebély-Szentkúton

A Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája „Életadó szerzetesség – Szűz Máriával és Szent Józseffel a szerzetesi úton” mottóval országos szerzetesi zarándoklatot és találkozót szervez április 12–14-én Mátraverebély-Szentkútra, melyre várnak minden... »

2018. április 5. csütörtök

tovább »