Évzáró találkozót tartott a Délvidéki Háló

December 1-jén szervezték meg a Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozóját a mozgalom nagybecskereki irodájában és a Caritas helyi konferenciatermében. Az eseményen húszan vettek részt.

2018. december 11. kedd

Katolikus és református teológiai főiskolák tanárai találkoztak Gyulafehérváron

A gyulafehérvári Seminarium Incarnatae Sapientiae adott otthont a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet és a gyulafehérvári papnevelő intézet éves találkozójának december 6–7-én.

2018. december 11. kedd

Mikulás-estet tartottak a Pápai Magyar Intézetben

Hagyományos Mikulás-estre gyűltek össze a Rómában élő magyar női és férfi szerzetesek, papnövendékek és papok december 6-én, Szent Miklós ünnepén a Pápai Magyar Intézetben.

2018. december 11. kedd

A zsinati készület tapasztalatait összegezték a Nagybecskereki Egyházmegyében

A Nagybecskereki Egyházmegye plébániai zsinati animátorainak második találkozóját december 1-jén tartották Muzslyán mintegy száz résztvevővel.

2018. december 5. szerda

Egyházmegyei ifjúsági találkozót tartottak Krassóváron advent első hétvégéjén

Több mint háromszáz fiatal vett részt december 1-jén a Temesvári Egyházmegye adventi gyertyagyújtással egybekötött ifjúsági találkozóján Krassóváron. Schriffert Astrid beszámolóját adjuk közre.

2018. december 5. szerda

Lelkiismeret-vizsgálat Dublinból: Az apa legnagyobb ajándéka gyerekeinek, ha szereti édesanyjukat

Alan McGuckian, az ír raphoe-i egyházmegye jezsuita püspöke vezette az apai hivatásról szóló szekciót a dublini családok világtalálkozóján tartott pasztorális kongresszuson, augusztus 22–24. között. A főpásztor beszéde után három apa tett tanúságot arról, hogyan éli meg... »

2018. december 4. kedd

Pedagógusoknak tartottak adventváró lelkinapot Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye köznevelési intézményeiben dolgozók, valamint az iskolalelkészek adventváró lelkinapját rendezték meg Kalocsán december 1-jén.

2018. december 3. hétfő

Ferenc pápa fogadta a kegyhelyigazgatók nemzetközi találkozójának résztvevőit

A katolikus kegyhelyek igazgatóinak első nemzetközi találkozóját tartották a héten a Vatikánban, amelyen hatszázan vettek részt. Ferenc pápa november 29-én, csütörtökön délben fogadta az elöljárókat.

2018. november 30. péntek

Belgiumban tartotta közgyűlését az Európai Szalézi Ifjúsági Mozgalom

Idén Brüsszel adott otthont november 23–25. között az Európai Szalézi Ifjúsági Mozgalom (SYM) XV. közgyűlésének. Magyarországot Quadros Lytton atya, Ewa Gamon nővér, Szlávik Adél és Lichner Roland képviselte.

2018. november 30. péntek

Cikluskövetéssel a női jól-létért

A Magyarországon elérhető női termékenységiciklus-követési módszerek képviselői számára november 24-én Budapesten szakmai napot rendeztek a Katolikus Szeretetszolgálat „Természetes gyermekáldás” című projektje keretében.

2018. november 29. csütörtök

Tízéves a siófoki Antióchia Közösség

A tizedik Antióchia-hétvégét szervezte november 17–18-án a Siófoki Szent Lőrinc Antióchia Közösség. Az ifjúsági hétvégén közel nyolcvan fiatal vett részt, és húszan segítették a program zökkenőmentes lebonyolítását.

2018. november 27. kedd

Ferenc pápa előtt énekeltek a nemzetközi kórustalálkozó résztvevői

November 24-én délben a VI. Pál teremben a III. Nemzetközi Kórustalálkozó hétezer résztvevője énekelt Ferenc pápa előtt A Szentatya hozzájuk intézett beszédében rámutatott: az ének az evangelizálás eszköze is, segítheti, hogy Isten szava megérintse az emberek szívét.

2018. november 27. kedd

A világnak szüksége van szabad emberekre! – A pápa üzenete egy veronai egyházi találkozóra

Nyolcadik alkalommal tartanak az észak-olaszországi Veronában találkozót az Egyház társadalmi tanításáról. A november 22. és 25. között zajló rendezvény mottója: „A szabadság 11 kockázata”.

2018. november 25. vasárnap

Az Egyház útja a család – Családkongresszust tartottak Balatonakarattyán

November 22. és 24. között Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség rekreációs, kiképzési és konferenciaközpontjában tartották meg a 25. országos családkongresszust. Állam és Egyház a családért címmel gazdasági, jogi és teológiai megközelítésben foglalkoztak a családok helyzetével.... »

2018. november 24. szombat

Bízni abban, van egy terv a közös életünk számára – Joseph Tobin a házasságok válságairól

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott háromnapos pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki.

2018. november 23. péntek

„Osztozzunk a jövőn” – Miskolci fiatalok a grazi taizéi találkozóról

Október 25. és 28. között taizéi találkozót rendeztek Grazban, melyre a Miskolci Egyházmegyéből is utaztak fiatalok.

2018. november 23. péntek

Csángó napot rendeztek Csíkszeredában

Tizenhetedik alkalommal rendeztek csángó napot Csíkszeredában november 18-án hiterősítés és kultúraőrzés céljával.

2018. november 23. péntek

Ferenc pápa videoüzenetet küldött a 2019-es panamai ifjúsági világtalálkozóra

2019. január 22–27. között rendezik meg Panamában a 34. ifjúsági világtalálkozót, amelyen részt vesz Ferenc pápa is. A Szentatya első alkalommal fordul videoüzenetben a találkozóra készülő fiatalokhoz.

2018. november 22. csütörtök

Hit, egység és szeretet – Negyvenéves a pécsi Nagyházas közösség

1978-ban hittanos csoportként jött létre, majd az évek során közösséggé formálódott a Nagyházas közösség, mely alakulásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte november 17-én Pécsett.

2018. november 22. csütörtök

Kántoroknak tartottak továbbképzést Egerben

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét november 12-én az Érseki Papnevelő Intézetben tartott továbbképzésen részt vevő kántoroknak.

2018. november 22. csütörtök

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle