A megszentelt élet napja Muzslyán

A Nagybecskereki Egyházmegye szerzetesei a közép-bánsági Muzslyán találkoztak február 2-án.

2018. február 20. kedd

A „Hitmélyítő” lelkigyakorlat csoportvezetői találkoztak Szatmárnémetiben

„Akkor lesz vonzó a tevékenységünk, ha az Egyház nekünk szánt feladatát szívvel és lélekkel elvégezzük” – mondta Schönberger Jenő püspök a „Hitmélyítő” lelkigyakorlat csoportvezetőinek február 17-én Szatmárnémetiben.

2018. február 19. hétfő

Unitas 2018: Tudok-e örülni annak, ami vagyok?

A pap- és szerzetesnövendékek hagyományos találkozóját február 17-én tartották Budapesten a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Az apostoli élet és imádság kapcsolatára rákérdező téma elgondolkodni hívott. Elkezdeni imádkozni, nem abbahagyni, és innen indítani minden... »

2018. február 18. vasárnap

Szakrális kórusok találkoztak a Ferencvárosban

Első ízben rendezték meg február 7-én a IX. kerületi kórusok hangversenyét a Ráday utcai Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának dísztermében, amelyen két katolikus énekkar is fellépett.

2018. február 17. szombat

A Szűzanya oltalmába ajánlják a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozót

„Ne félj Mária! Kegyelmet találtál Istennél” – ez a nyáron Szatmárnémetiben rendezendő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) mottója. A szervezők a Szűzanyát választották a rendezvény mennyei pártfogójának.

2018. február 16. péntek

Baranyai közösségek vezetői találkoztak Pécsett

A Pécsi Egyházmegye a Baranya megye területén működő plébániai és lelkiségi közösségek vezetőinek szervezett találkozót február 10-én délután a pécsi Dóm Kőtárban.

2018. február 14. szerda

Fiatalok találkoztak szerzetesekkel Nyíregyházán

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye idén is megrendezte a szerzetesek és fiatalok találkozóját február 10-én, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-plébánián. Ezúttal a szalézi rend mutatkozott be.

2018. február 14. szerda

„Személyessé tenni!” – A szatmári egyházmegyei ifjúságicsoport-vezetők találkoztak Erdődhegyen

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúságicsoport-vezetőinek téli találkozóját február 9. és 11. között tartották az erdődhegyi Helga Winter Közösségi Házban. A rendezvény célja az volt, hogy a résztvevők fenntartsák régi, megerősítsék új kapcsolataikat, kikapcsolódjanak... »

2018. február 13. kedd

Ferenc pápa az olasz posta alkalmazottaihoz: Személyes törődéssel forduljatok az ügyfelekhez!

„Az olasz nemzet történetében az egységet szolgáltátok, amikor segítettetek a családoknak, hogy egymással kapcsolatot tartsanak. Folytassátok ezt a szolgálatot személyes törődéssel, felelős tisztességgel!” – biztatta Ferenc pápa február 10-én az olasz posta alkalmazottjait.

2018. február 12. hétfő

A szeretet mértékéről – Külhoni püspökök találkozója Kalocsán

Február 11-én Bábel Balázs kalocsai érsek vendégeiként Kalocsára látogattak a külhoni egyházmegyék püspökei.

2018. február 12. hétfő

Készülnek a magyarok a ministránsok római zarándoklatára

Február 7-én, Budapesten találkoztak az egyházmegyei ministránsreferensek Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, aki a hivatásgondozás és a ministránsmunka püspökkari felelőse, és Német László nagybecskereki megyéspüspökkel, aki a Nemzetközi Ministránsszövetség... »

2018. február 10. szombat

Egyházmegyei találkozót tartottak fiatal papoknak Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fiatal papjainak éves találkozóját február 6. és 8. között tartották Debrecenben, a püspöki hivatalban.

2018. február 9. péntek

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye akolitusai találkoztak Nyíregyházán

Február 3-án tartották a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye akolitusainak éves találkozóját Nyíregyházán. A mintegy nyolcvan szolgálatot teljesítő férfit Palánki Ferenc megyéspüspök köszöntötte, aki ez alkalommal tizenhárom lektort is avatott.

2018. február 7. szerda

Szent Ágota emléknapján találkoztak a Győri Egyházmegye lelkipásztorai

Február 5-én, Szent Ágota szűz és vértanú, a mell- és méhrákban szenvedő asszonyok védőszentje emléknapján rekollekciót tartott a Győri Egyházmegye papsága Veres András megyéspüspök vezetésével a Győri Hittudományi Főiskolán.

2018. február 6. kedd

Huszadik alkalommal tartottak egyházmegyei ifjúsági találkozót Balatonszemesen

Négyszáznál is több fiatal gyűlt össze Balatonszemesen február 3-án a Kaposvári Egyházmegye hagyományos ifjúsági találkozóján.

2018. február 6. kedd

A Szombathelyi Egyházmegye szerzetesi napja – KÉPRIPORT

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet világnapján a premontrei közösség szervezte meg a Szombathelyi Egyházmegye szerzeteseinek találkozóját.

2018. február 5. hétfő

„Jó nekünk itt lennünk!” – Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója tizedszer

Tizedik alkalommal rendezték meg a két félév között a farsangi bállal összekötött KELET-et (Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját) február 2. és 4. között Budapesten. A házigazdák a Műegyetemi Katolikus Közösség (MKK) fiataljai voltak.

2018. február 3. szombat

Együtt őrizzük, amit Isten, a történelem Ura végbevitt közöttünk – Ökumenikus imahét a Felvidéken

A felvidéki Szepsiben február 1-jén zárult az imahét a keresztények egységéért. A szertartáson magyarok, szlovákok és ruténok imádkoztak együtt.

2018. február 3. szombat

Támaszkodjatok bátran a levegőre! – Folytatódott az Országos Teológiai-Lelkipásztori Napok

A bűnbánat szentségének megélése a kiengesztelődési imaesten, Varga László püspök elmélkedése az Eucharisztia szentségéről, Jeges Mirjam kármelita perjelnő előadása az imádságról. A fórumokon terítéken a hivatás, az életvédelem, a ima. Az Országos Teológiai-Lelkipásztori... »

2018. január 31. szerda

Hat, gyógyít, életet ad – Középpontban a szentségek az Országos Lelkipásztori-Teológiai Napokon

A január 29. és február 1. között Egerben zajló Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok első tematikus egysége a bérmálás szentségéből kiindulva a fiatalok megszólításának módjára, lehetőségeire kérdezett rá. Az előadók felvetéseit fórumokon, csoportbeszélgetéseken dolgozták... »

2018. január 30. kedd

tovább »