Papi-szerzetesi találkozót tartott a Házas Hétvége mozgalom

A Házas Hétvége közösség szeptember 20-án Budapesten tartotta meg szokásos évi papi és szerzetesi találkozóját, ahol a meghívott résztvevők a Házas Hétvége közösségéhez tartozó papok és szerzetesek voltak.

2017. szeptember 23. szombat

Misszionáriusok találkozója Vácon

Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi misszionáriusok érkeztek Vácra szeptember 16-án. A találkozót immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója.

2017. szeptember 19. kedd

Idén is várja az érdeklődőket budapesti görögkatolikus fiatalok klubja

A Görögkatolikus Fiatalok Clubja tavaly szeptemberben alakult Budapesten. A GrFC küldetése, hogy találkozási lehetőséget nyújtson a fővárosban és környékén tanuló görögkatolikus egyetemistáknak és főiskolásoknak.

2017. szeptember 18. hétfő

A mosoly misszionáriusai – Beszámoló a nagybányai Háló-találkozóról

A Szentháromság-templomban és a Scheffler János közösségi házban tartották szeptember 9-én a XIII. Háló-találkozót Nagybányán – Debrecenből, Nagyváradról, Nagykárolyból, Szatmárnémetiből, Avasújvárosból, Máramarosszigetről és Felsőbányáról érkező... »

2017. szeptember 14. csütörtök

Missziós hétvégét rendeztek Mindszentgodisán

A falubúcsúhoz kapcsolódva missziós napot szerveztek a Baranya megyei Mindszentgodisán szeptember 10-én. A rendezvényen a látványos színpadi produkciók mellett lelkiekben is gazdagodhattak az érdeklődők.

2017. szeptember 13. szerda

Jézus hív! – Ifjúsági találkozót tartottak Bajon

Szeptember 9-én rendezték meg a hagyományos ITT – Ifjúsági Találkozó Tata – elnevezésű rendezvényt, amelynek idén a baji Assisi Szent Ferenc-plébánia adott otthont.

2017. szeptember 13. szerda

A félelmek leküzdését segítették a szatmári egyházmegye ifjúsági találkozóján

A fiatalokat erősítették és lelkesítették a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye szeptember 9-én, Csomaközön rendezett ifjúsági találkozóján.

2017. szeptember 12. kedd

Templombúcsút és elszármazottak találkozóját tartottak Timárban

A Timári Görögkatolius Egyházközség és a Vidék Kincse Egyesület együttműködésének eredményeként szeptember 3-án újra megrendezték a templombúcsút követő Hazaváró fesztivált a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timárban.

2017. szeptember 12. kedd

Eucharisztia-ünnepet rendeztek Homrogdon, az Oltáriszentség templomában

Szeptember 7-én kezdődött el Homrogdon a 2020-as budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés programsorozata. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község templomát Krisztus Teste és Vére tiszteletére szentelték fel.

2017. szeptember 12. kedd

Székelyhídon tartották a nagyváradi egyházmegye Szent László-találkozóját

A Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi év keretében augusztus 31-én Székelyhídon tartották a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye ötödik regionális Szent László-találkozóját.

2017. szeptember 7. csütörtök

Országos ruszin nemzetiségi búcsút tartottak Sajópálfalán

Idén szeptember 2-án került sor a hagyományos ruszin nemzetiségi búcsúra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópálfalán, a Szentlélek görögkatolikus templomban. A zarándoklatot immár ötödik alkalommal rendezték meg szeptember első hétvégéjén.

2017. szeptember 7. csütörtök

Hatodjára rendezett keresztény gólyatábort a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség

Ötvenöt egyetemista vett részt a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség által szervezett gólyatáborban, melyet augusztus 24–27. között rendeztek a II. János Pál Katolikus Szakkollégiumban. A tábor idei célkitűzése a fiatalokban rejlő erőforrások mozgósítása volt.

2017. szeptember 1. péntek

Bíró László a szatmári papoknak: A lelkipásztori szolgálat ne váljon „favágássá”

Vigyázni kell arra, hogy a lelkipásztori munka meg ne ölje a papságot – mondta Bíró László püspök a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye lelkipásztorainak augusztus 28-a és 31-e között Erdőhegyen tartott lelkigyakorlaton.

2017. augusztus 31. csütörtök

Önismereti táborban vettek részt a szatmári egyházmegye fiataljai

Tizenhét plébánia negyvenkilenc fiatalja vett részt augusztus 21-e és 26-a között Szentegyházán a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági táborában. A tábor célja a helyes önismeret fejlesztése volt.

2017. augusztus 31. csütörtök

Tanévkezdő értekezletre gyűltek össze a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében

Augusztus 29-én két esemény is zajlott a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében az eredményes tanévkezdés céljából: lelki-szakmai napra gyűltek össze a főegyházmegye oktatási intézményeinek dolgozói, és az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) is ülésezett.

2017. augusztus 31. csütörtök

Egyházmegyei tanévkezdő továbbképzést tartottak Pécsen

Hagyományos tanévkezdő továbbképzésen vettek részt augusztus 24-én és 25-én a Magtár Látogatóközpontban a Pécsi Egyházmegye iskoláiban dolgozó pedagógusok. A kétnapos találkozóra több mint háromszáz tanár érkezett.

2017. augusztus 30. szerda

Az Egyház ölelésében – Véget ért a Rimini Meeting

Augusztus 26-án, szombaton véget ért a 38. Rimini Meeting. A világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiváljának utolsó napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora tudósított.

2017. augusztus 29. kedd

Ifjúsági találkozót rendeznek Bajon – A téma a kommunikáció

Aradi László bakonyszombathelyi plébániai adminisztrátor szentmisét mutat be szeptember 9-én 10 órai kezdettel a helyi Assisi Szent Ferenc-templomban, valamint megnyitja a „Bajban a kommunikáció?” címmel meghirdetett ifjúsági találkozót.

2017. augusztus 29. kedd

Papok és szüleik találkozója és a Brenner Imaszövetség zarándoklata Szentgotthárdon

Augusztus 26-án délelőtt püspöki szentmisével ünnepeltek a Szombathelyi Egyházmegye papjai és szüleik Szentgotthárdon, a Jó Pásztor-kápolnánál. Székely János püspök mondott szentbeszédet a zarándokok előtt, akik között a Brenner Imaszövetség tagjai is jelen voltak.

2017. augusztus 28. hétfő

Az egyetlen megengedett extremizmus a szeretet szélsősége! – A Rimini Meeting hatodik napja

Augusztus 20. és 26. között tartják a világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiválját, a Rimini Meetinget. A 38. alkalommal megrendezett találkozó hatodik, utolsó teljes napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora adott helyszíni tudósítást.

2017. augusztus 27. vasárnap

tovább »