Karitásztalálkozót tartottak Kalocsán

Szent Erzsébet ünnepéhez kötődően hagyományosan találkoztak a főegyházmegye karitászcsoportjai november 18-án. A rendezvény szentmisével kezdődött a székesegyházban.

2017. november 19. vasárnap

Lelkipásztori napok a szatmári egyházmegyében

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye lelkipásztori napjait tartották november 17-én és 18-án Szatmárnémetiben, mintegy százhetven résztvevővel. A rendezvényen visszatekintettek az előző, négy éves lelkipásztori időszakra és új hároméves tervet hirdettek.

2017. november 19. vasárnap

„A hős benned van” – FAVÉT 2017 Nyíregyházán

November 11-én tartották a „Fiatalok A Világ Életéért” (FAVÉT) találkozót a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnáziumban.

2017. november 16. csütörtök

Szalézi munkatársak éves fóruma Péliföldszentkereszten

Péliföldszentkereszten tartották a szalézi munkatársak éves fórumát november 10. és 12. között. Az eseményen nagy hangsúlyt fektettek a Budapesten rendezendő 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésre is.

2017. november 16. csütörtök

A jövő évi ifjúsági találkozót előkészítő önkéntesképzőt tartottak Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben szervezik 2018. július 25. és 29. között az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT). Az önkéntesek első csoportjának tartottak képzést november 11-én Szatmárnémetiben, a püspökség Szent István termében.

2017. november 16. csütörtök

„Hitre, tudásra” – Megnyitották a piaristák magyarországi tevékenységét bemutató kiállítást

Megnyitották a piarista rend többszörös jubileumának alkalmából rendezett kiállítást a Budapesti Történeti Múzeumban november 15-én. Az eseményen jelen volt Labancz Zsolt tartományfőnök, Rétvári Bence parlamenti államtitkár és Tarlós István főpolgármester.

2017. november 15. szerda

Virrasszatok! – Győztesek találkozása a Lehel téren

Nem mindennapi szentmisét ünnepelt november 12-én, vasárnap két XIII. kerületi plébánia közössége az újlipótvárosi Szent Margit-plébániatemplomban.

2017. november 13. hétfő

Az apostolkodás háromlábú suszterszék – Országos cursillotalálkozót tartottak Debrecenben

Több mint hatszáz fő részvételével rendezték meg a magyarországi Cursillo mozgalom VI. országos találkozóját (a mozgalom szóhasználatában: ultreyát) november 4-én Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban.

2017. november 9. csütörtök

KEFIR – Őszi találkozóra gyűltek össze a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fiataljai

A főegyházmegyében évente két alkalommal tartanak ifjúsági találkozót. Az évtizedek óta hagyományos, tavaszi pünkösdi összejövetel mellett az őszi ifjúsági találkozót immár ötödször rendezték meg, idén, november 4-én új névvel: KEFIR – a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye... »

2017. november 8. szerda

A Boldogasszony Iskolanővérek megválasztották nemzetközi vezetőségüket

Szeptember 26. és október 24. között az Egyesült Államokban negyvenöt nővér gyűlt össze a világ harminc országát magában foglaló tíz rendtartományból, hogy megtartsák 24. általános káptalanjukat. A Boldogasszony Iskolanővérek részletes sajtóközleményben adtak tájékoztatást... »

2017. november 8. szerda

Kárpát-medencei Szent László-találkozót tartottak Nagyváradon

A nagyváradi székesegyházban Böcskei László megyéspüspök által bemutatott szentmisével zárult november 5-én, vasárnap délben a helyi püspökség és a Háló Egyesület által szervezett háromnapos Kárpát-medencei Szent László-találkozó.

2017. november 8. szerda

Egyházmegyei szinódusi találkozót tartottak Kecskeméten

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében a 2000-ben tartott egyházmegyei szinódus óta évente szerveznek szinódusi találkozót. November 5-én a kecskeméti Szentcsalád-plébánián szervezték meg az összejövetelt, „Reformáció katolikus szemmel” címmel – tájékoztatott Finta József... »

2017. november 7. kedd

A Görögkatolikus Metropólia megkezdte a távol élő magyar görögkatolikusok lelkipásztori ellátását

Az európai keleti katolikus püspökök londoni találkozójához kapcsolódva október 29-én rendezték meg az Angliában élő magyar görögkatolikusok összejövetelét. Ezzel az eseménnyel kezdte meg a Görögkatolikus Metropólia a távol élő magyar görögkatolikusok rendszeres lelkipásztori... »

2017. október 31. kedd

Jézus pedagógiai módszerei – Hitoktatók találkozója Nagybecskereken

A nagybecskereki püspökség épületében találkoztak október 28-án a helyi egyházmegye hitoktatói.

2017. október 31. kedd

Megkezdődött a 12. nemzetközi ministránstalálkozó előkészítése Rómában

„Keresd a békét, és járj a nyomában” mottóval szervezik a ministránsok 12. nemzetközi zarándoklatát 2018. július 29. és augusztus 3. között Rómában. A találkozó szervezőbizottsága október második hetében találkozott az Örök Városban, hogy előkészítsék a jövő évi... »

2017. október 30. hétfő

Londonban találkoztak az európai keleti katolikus püspökök

Október 26. és 29. között az európai keleti katolikus püspökök Londonban tartották éves találkozójukat Hlib Lonchina, a londoni Szent Család ukrán görögkatolikus egyházmegye püspökének meghívására.

2017. október 30. hétfő

Missziós nap Pécsen – KÉPRIPORT

Október harmadik vasárnapjához, a missziós világnaphoz kapcsolódóan missziós napot szervezett a pécs-gyárvárosi plébánia október 21-én.

2017. október 28. szombat

Iskolai lelkipásztorok találkozója Egerben

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő negyvenkilenc köznevelési intézmény és egyetemi kollégium lelkipásztorai számára tartottak értekezletet az Egri Hittudományi Főiskolán október 26-án.

2017. október 27. péntek

Ahogy a földön élünk, olyan lesz az égi életünk is – A Győri Egyházmegye érettségizői találkoztak

A Győri Egyházmegye érettségiző diákjainak találkozóját és lelkigyakorlatát október 14-én rendezték meg a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban.

2017. október 25. szerda

Magyar szentmisét mutattak be a dublini székesegyházban

Magyar nyelvű szentmisét mutattak be október 22-én az Írországban élő és dolgozó magyar katolikusok részvételével. A szertartás helyszíne a dublini Szűz Mária-székesegyház (St Mary’s Pro-Cathedral) egyik oldalkápolnája volt – tájékoztatott Csicsó János angliai... »

2017. október 25. szerda

tovább »