Katolikus segélyszervezetek mentik a hajléktalanokat az egyesült államokbeli rekordhidegben

A katolikus szeretetszolgálatok munkatársai járják a városokat, hogy fűtött helyre vigyék a rendkívül zord időjárásban életveszélyben lévő hajléktalanokat az Egyesült Államokban.

2018. január 8. hétfő

Ferenc pápa lelki támasza az augusztusi ischiai földrengés kárvallottjainak

Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás december 17-én a Nápolyi-öbölben fekvő Ischia szigetére látogatott, hogy Ferenc pápa nevében együttérzéséről biztosítsa és lelkileg megerősítse a földrengés sújtotta térség lakóit.

2017. december 19. kedd

Pápai részvéttávirat az Irakot és Iránt sújtó földrengés után

Pietro Parolin vatikáni bíboros államtitkár aláírásával Ferenc pápa november 13-án, hétfőn délben részvéttáviratot küldött a november 12-i súlyos iraki és iráni földrengés áldozatai hozzátartozóinak, a sérülteknek és a mentési munkálatokban részt vevőknek.

2017. november 13. hétfő

Fáklyás felvonulással emlékeztek a tavalyi földrengésre Casciában

2016. október 26-án földrengés pusztított Olaszország középső régiójában, Umbria tartományban. A tragikus eseményre, mely mintegy háromszáz ember életét követelte, a húsvéti reményt idéző fáklyás felvonulással emlékeztek az ugyancsak károkat szenvedett Casciában, Szent Rita... »

2017. október 28. szombat

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a kaliforniai erdőtűz érintettjeivel

A Szentatya, értesülve a Kalifornia államot sújtó erdőtűz okozta halálesetekről és pusztításról, október 13-án táviratot küldött Salvatore Joseph Cordileone San Francisco-i érseknek, melyben kifejezte együttérzését.

2017. október 16. hétfő

Gyűjtés a Maria hurrikán által sújtott Puerto Ricó-i piaristák javára

„A Maria hurrikán pokoli állapotokat hagyott maga után a szigeten” – hallottuk az elmúlt napok híreiben, és láthattuk az ehhez kapcsolódó megrázó képeket is. E pusztítás érintette a piaristák Puerto Ricó-i iskolájának épületeit, növendéknevelői házát, kápolnáit és... »

2017. szeptember 26. kedd

Százötvenezer dollár segélyt küld Ferenc pápa a mexikói földrengés károsultjainak

A földrengés, amely szeptember 19-én rendkívüli erősséggel sújtott le Mexikóban, legalább 250 halálos áldozatot követelt és hatalmas anyagi károkat okozott. A Szentatya anyagi segítségnyújtással igyekszik javítani a károsultak helyzetén.

2017. szeptember 22. péntek

Ferenc pápa lelki közelségét fejezte ki a mexikóiaknak

Mexikót szeptember 19-én nagy erejű földrengés rázta meg, melynek több mint kétszáz halálos áldozata van. Szeptember 20-án, az általános kihallgatás végén a Szentatya köszöntötte a Mexikóból érkezett zarándokokat a Szent Péter téren, és lelki közelségét fejezte ki a... »

2017. szeptember 21. csütörtök

A pápa részvéttáviratot küldött a Harvey hurrikán kapcsán

Ferenc pápa Daniel DiNardo bíborosnak, a galveston-houstoni egyházmegye érsekének, az USA püspöki konferenciája elnökének címezte augusztus 31-én küldött üzenetét a természeti katasztrófában elhunytak hozzátartozóinak és minden érintettnek.

2017. szeptember 1. péntek

„Isten valóban létezik!” – Ez volt az ischiai földrengés romjai alól kimentett kisfiú első gondolata

Ciro Marmolo tizenegy éves, két kisebb testvérével együtt mentették ki augusztus 22-én a romok alól Casamicciolában. Amikor meglátta a fényt, az első gondolata Isten volt.

2017. augusztus 23. szerda

Földrengés Ischia szigetén: három kisgyermeket mentettek ki a romok alól

Három nap híján pontosan egy évvel az amatricei földrengés után, augusztus 21-én, hétfőn este 9 óra előtt pár perccel megrendült a föld az olaszországi Ischia szigetén. Házak dőltek össze, sok embert maguk alá temetve. A híradások szerint ketten meghaltak, harminckilencen... »

2017. augusztus 22. kedd

Segítő kézzel a bajban – Huszonhárom ház felújításához nyújtott segítséget a Katolikus Karitász

Augusztus 3-án Ternyák Csaba egri érsek, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere, Tóth József sajtótájékoztatót tartott a júniusban viharkárt szenvedett Halmajon. Ezt követően Ternyák Csaba megáldotta a... »

2017. augusztus 4. péntek

Ferenc pápa ötvenezer eurót adományoz a földrengés sújtotta Leszbosznak

Június 12-én földrengés sújtotta Leszbosz szigetét. A Szentatya pénzadományt küld az áldozatok megsegítésére – a hírt a görögországi apostoli nunciatúra tette közzé.

2017. július 3. hétfő

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segít a viharkárok utáni helyreállításban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is segítséget nyújt a legutóbbi, jégesővel kísért viharban súlyos károkat szenvedett Halmajon. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen jelentős károkat okozott a szerda délutáni vihar, egy háznak levitte a tetejét a szél, több épület pedig... »

2017. június 23. péntek

Karitász-gyorssegély a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vihar után

Óriási károkat okozott a vihar június 21-én, szerdán délután főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Katolikus Karitász 10 millió forintot különített el a károsultak megsegítésére. A károsultak nagy számára való tekintettel a Katolikus Karitász gyűjtést hirdet a bajba jutottak... »

2017. június 22. csütörtök

Szentmise bemutatására is alkalmas közösségi központ nyílik a földrengés sújtotta Norciában

Gualtiero Bassetti bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke június 16-án, pénteken este avatja fel és áldja meg a földrengés sújtotta közép-itáliai térség első – szentmise bemutatására is alkalmas – multifunkcionális közösségi központját a norciai Kegyelmek... »

2017. június 15. csütörtök

Ferenc pápa a földrengés sújtotta területekről érkezett olasz gyermekekkel találkozott

„A csapások megsebzik a lelket, de az Istenbe vetett bizalom segít a talpra állásban” fogalmazott Ferenc pápa a közép-olaszországi földrengés által sújtott területekről érkezett 400 gyermeknek, akik különvonattal érkeztek a Vatikánba, hogy június 3-án, szombaton találkozzanak a... »

2017. június 5. hétfő

Megérkezett a földrengés sújtotta Amatricébe a pápa által megáldott Fatimai Szűzanya-szobor

Május 13-án, szombaton délelőtt 11 órakor, miközben Ferenc pápa Fatimában szentté avatta Boldog Ferencet és Jácintát, megérkezett a tavaly augusztusban földrengést szenvedett közép-itáliai városkába, Amatricébe a Fatimai Szűzanya a pápa által megáldott szobra.

2017. május 13. szombat

„A Szűzanya közbenjárására” sértetlenül átvészelték az emberek a tornádót egy texasi plébánián

Április utolsó hétvégéjén az Egyesült Államok több államában heves vihar tombolt, ami tornádókat és áradásokat okozott. Április 29-én Texas államban három tornádó pusztított. Emory városban romba dőlt a Szent János katolikus templom, ahol körülbelül negyvenöt ember rekedt benn... »

2017. május 2. kedd

Lelki közelségét fejezte ki a pápa Mirandola lakóinak

A 2012-ben földrengés sújtotta Mirandolában találkozott a hívekkel április 2-án Ferenc pápa. Az öt éve súlyosan megrongálódott, most újjáépülő dóm előtt mondott beszédében arra buzdította az észak-olaszországi város lakóit, hogy szüntelenül evangéliumi lelkülettel nézzenek... »

2017. április 3. hétfő

tovább »