A pápa segélyt küld a vulkánkitörés által sújtott Guatemalába

Százezer dollárnyi segélyt küld Ferenc pápa Guatemalába, melyet a vulkánkitörésben megsérültek ellátására fordítanak. A természeti katasztrófa 1,7 millió embert érint.

16:33

Ferenc pápa fájdalmát fejezte ki a guatemalai vulkánkitörés következményei miatt

A Szentatya táviratban fejezte ki együttérzését a vasárnap történt természeti csapás miatt szenvedőkkel. Imádkozik a halottakért és mindazokért, akiket a Fuego vulkán kitörése érint Guatemalában.

2018. június 5. kedd

Renato Boccardo érsek: Ferenc pápa szívén viseli a földrengés sújtotta Norcia sorsát

A Szentatya március 26-án kihallgatáson fogadta Renato Boccardót, a spoleto-norciai főegyházmegye érsekét, és közelségéről biztosította a két éve földrengéskárokat szenvedett umbriai lakosságot. Mint ismert, 2016. október 30-án a Richter-skála szerinti 6,5-es erősségű földrengés... »

2018. március 29. csütörtök

Ferenc pápa imádkozik a pápua új-guineai földrengés áldozataiért

A Szentatya Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával táviratban fejezte ki részvétét a 7,5 erősségű fölrengés miatt, amely Pápua Új-Guineát sújtotta helyi idő szerint február 25-én, és amit több erős utórengés követett.

2018. március 7. szerda

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a Tajvanon történt földrengés kapcsán

A tajvani püspököknek küldött táviratában a Szentatya kiemelte, hogy imádkozik a katasztrófa sérültjeiért és áldozataiért. A február 6-án éjjel történt földmozgás következtében eddig öten haltak meg, és több mint kétszáznegyven a sérültek száma, hatvanan pedig... »

2018. február 7. szerda

Az Egyház is segíti a vulkánkitörés által sújtott Fülöp-szigeteki családokat

A Fülöp-szigeteki Mayon vulkán január 22. óta folyamatosan működik. A tűzhányóhoz közeli szalézi központ és a helyi katolikus egyház társadalmi akciócsoportja egyaránt segíti a katasztrófa által érintetteket.

2018. február 2. péntek

A felújított tolentinói templomról mutatnak be dokumentumfilmet a Duna Televízióban

A 2016-os földrengésben súlyosan megrongálódott, majd Magyarország támogatásával felújított tolentinói Szent Szív- és Szent Benedek-templomról látható dokumentumfilm január 29-én, hétfőn 21 óra 25 perctől a Duna Televízióban.

2018. január 28. vasárnap

Katolikus segélyszervezetek mentik a hajléktalanokat az egyesült államokbeli rekordhidegben

A katolikus szeretetszolgálatok munkatársai járják a városokat, hogy fűtött helyre vigyék a rendkívül zord időjárásban életveszélyben lévő hajléktalanokat az Egyesült Államokban.

2018. január 8. hétfő

Ferenc pápa lelki támasza az augusztusi ischiai földrengés kárvallottjainak

Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás december 17-én a Nápolyi-öbölben fekvő Ischia szigetére látogatott, hogy Ferenc pápa nevében együttérzéséről biztosítsa és lelkileg megerősítse a földrengés sújtotta térség lakóit.

2017. december 19. kedd

Pápai részvéttávirat az Irakot és Iránt sújtó földrengés után

Pietro Parolin vatikáni bíboros államtitkár aláírásával Ferenc pápa november 13-án, hétfőn délben részvéttáviratot küldött a november 12-i súlyos iraki és iráni földrengés áldozatai hozzátartozóinak, a sérülteknek és a mentési munkálatokban részt vevőknek.

2017. november 13. hétfő

Fáklyás felvonulással emlékeztek a tavalyi földrengésre Casciában

2016. október 26-án földrengés pusztított Olaszország középső régiójában, Umbria tartományban. A tragikus eseményre, mely mintegy háromszáz ember életét követelte, a húsvéti reményt idéző fáklyás felvonulással emlékeztek az ugyancsak károkat szenvedett Casciában, Szent Rita... »

2017. október 28. szombat

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a kaliforniai erdőtűz érintettjeivel

A Szentatya, értesülve a Kalifornia államot sújtó erdőtűz okozta halálesetekről és pusztításról, október 13-án táviratot küldött Salvatore Joseph Cordileone San Francisco-i érseknek, melyben kifejezte együttérzését.

2017. október 16. hétfő

Gyűjtés a Maria hurrikán által sújtott Puerto Ricó-i piaristák javára

„A Maria hurrikán pokoli állapotokat hagyott maga után a szigeten” – hallottuk az elmúlt napok híreiben, és láthattuk az ehhez kapcsolódó megrázó képeket is. E pusztítás érintette a piaristák Puerto Ricó-i iskolájának épületeit, növendéknevelői házát, kápolnáit és... »

2017. szeptember 26. kedd

Százötvenezer dollár segélyt küld Ferenc pápa a mexikói földrengés károsultjainak

A földrengés, amely szeptember 19-én rendkívüli erősséggel sújtott le Mexikóban, legalább 250 halálos áldozatot követelt és hatalmas anyagi károkat okozott. A Szentatya anyagi segítségnyújtással igyekszik javítani a károsultak helyzetén.

2017. szeptember 22. péntek

Ferenc pápa lelki közelségét fejezte ki a mexikóiaknak

Mexikót szeptember 19-én nagy erejű földrengés rázta meg, melynek több mint kétszáz halálos áldozata van. Szeptember 20-án, az általános kihallgatás végén a Szentatya köszöntötte a Mexikóból érkezett zarándokokat a Szent Péter téren, és lelki közelségét fejezte ki a... »

2017. szeptember 21. csütörtök

A pápa részvéttáviratot küldött a Harvey hurrikán kapcsán

Ferenc pápa Daniel DiNardo bíborosnak, a galveston-houstoni egyházmegye érsekének, az USA püspöki konferenciája elnökének címezte augusztus 31-én küldött üzenetét a természeti katasztrófában elhunytak hozzátartozóinak és minden érintettnek.

2017. szeptember 1. péntek

„Isten valóban létezik!” – Ez volt az ischiai földrengés romjai alól kimentett kisfiú első gondolata

Ciro Marmolo tizenegy éves, két kisebb testvérével együtt mentették ki augusztus 22-én a romok alól Casamicciolában. Amikor meglátta a fényt, az első gondolata Isten volt.

2017. augusztus 23. szerda

Földrengés Ischia szigetén: három kisgyermeket mentettek ki a romok alól

Három nap híján pontosan egy évvel az amatricei földrengés után, augusztus 21-én, hétfőn este 9 óra előtt pár perccel megrendült a föld az olaszországi Ischia szigetén. Házak dőltek össze, sok embert maguk alá temetve. A híradások szerint ketten meghaltak, harminckilencen... »

2017. augusztus 22. kedd

Segítő kézzel a bajban – Huszonhárom ház felújításához nyújtott segítséget a Katolikus Karitász

Augusztus 3-án Ternyák Csaba egri érsek, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere, Tóth József sajtótájékoztatót tartott a júniusban viharkárt szenvedett Halmajon. Ezt követően Ternyák Csaba megáldotta a... »

2017. augusztus 4. péntek

Ferenc pápa ötvenezer eurót adományoz a földrengés sújtotta Leszbosznak

Június 12-én földrengés sújtotta Leszbosz szigetét. A Szentatya pénzadományt küld az áldozatok megsegítésére – a hírt a görögországi apostoli nunciatúra tette közzé.

2017. július 3. hétfő

tovább »