Széles körű együttműködés a PPKE és a Párizsi Katolikus Egyetem (ICP) között

Kétnapos párizsi hivatalos programja részeként megbeszéléseket folytatott Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora és Philippe Bordeyne, az Institut Catholique de Paris (ICP) rektora szeptember 20-án.

2018. szeptember 22. szombat

Erőgyűjtés és újrakezdés – Konferenciát rendeztek a Veszprémi Egyházmegye 17. századi történetéről

„Erőgyűjtés és újrakezdés – A Veszprémi Egyházmegye a 17. században” címmel rendeztek egyháztörténeti konferenciát szeptember 6-án a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

2018. szeptember 20. csütörtök

Szeder Fábián bencés tudósnak állítottak szobrot a felvidéki Csábon

Ötnapos rendezvénysorozattal ünnepelte a felvidéki Csáb község temploma felszentelésének 250. évfordulóját, melynek zárónapján, szeptember 16-án felavatták a falu neves szülötte, Szeder Fábián bencés szerzetes, néprajzkutató (1784–1859) köztéri szobrát.

2018. szeptember 19. szerda

Tanévnyitót tartottak a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán

A főiskola 69. tanévnyitó ünnepét Szent Kereszt felmagasztalásának napján, szeptember 14-én tartották a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyházban, az alkonyati istentiszteleten Kocsis Fülöp metropolita és Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök is együtt imádkozott az intézmény... »

2018. szeptember 18. kedd

Hogyan segítsünk jól? – Az Embertárs folyóirat jubileuma Pál Ferivel

Alapításának 15. évfordulóját ünnepelte az Embertárs mentálhigiénés folyóirat szeptember 15-én a budapesti Párbeszéd Házában. A kiadvány jubileumi estjén jeles szakemberek: Pál Ferenc atya, Kály-Kullai Károly és Csáky-Pallavicini Zsófia tartottak előadást.

2018. szeptember 17. hétfő

Augusztus vége, de már őszi vonulás

Schmidt Egon írását olvashatják.

2018. szeptember 16. vasárnap

Az igazság odaát van – Konferenciát rendeztek a vatikáni csillagvizsgálóban

A Castel Gandolfó-i pápai kertekben található vatikáni csillagvizsgáló adott helyet szeptember 10. és 13. között annak a konferenciának, amely a meteoritok és más világűrből származó tárgyak kezeléséről szólt.

2018. szeptember 15. szombat

Milyen hatást gyakoroltak az ír szerzetesek Európa kolostorainak könyvkultúrájára?

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora szeptember 11–13. között újabb vizsgálatot végzett a British Library kéziratállományában az ír szerzetesek és a kontinens kolostorainak könyvkultúrájáról és korai szoros kapcsolatáról.

2018. szeptember 14. péntek

A ferencesek és a pszichológia tágas eszköztára – Ötéves a Kilátó lelkigondozói szolgálat

Anyóssuli, pszichodráma, család- és párterápia, bibliodráma, művészetterápia, játékos önismeret-fejlesztés, konfliktuskezelés, egyéni segítő beszélgetés. Ezeket kínálja a Ferences Mentálhigiénés és Lelkigondozói Szolgálat, ismertebb nevén a Kilátó. Moldoványi Tibor... »

2018. szeptember 12. szerda

„Vannak dolgok, amelyeket nem lehet elfelejteni” – Bemutatták Király Kelemen OFM naplóját Budapesten

A pasaréti Kájoni János ferences házban nagy érdeklődés mellett mutatták be Király Kelemen OFM „Naplóm 1944–1947” című könyvét szeptember 10-én. A kötetet Tusor Péter egyetemi docens és Török József egyháztörténész, egyetemi tanár mutatták be.

2018. szeptember 11. kedd

Verseny- és piacképes ismeretek az erények alapján – A Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanévnyitója

Ünnepi egyetemi szenátusi üléssel vette kezdetét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) 383. akadémiai éve szeptember 7-én.

2018. szeptember 9. vasárnap

Magyarországra érkezik John Jackson, a torinói lepel világhírű kutatója

Szeptember 23. és 29. között hazánkba érkezik és Szegeden, Szarvason, Lajosmizsén, Pécsett, Győrött, valamint három budapesti helyszínen tart előadást a lepel világhírű kutatója, John Jackson és felesége, Rebecca. Az egyhetes látogatás szervezőjével, Greschik Gyula kutatómérnökkel... »

2018. szeptember 8. szombat

A mai Kína és a katolikus társadalmi tanítás volt Stephan Rothlin SJ második előadásának témája

Stephan Rothlin SJ Kínában élő egyetemi tanár tartott előadást szeptember 6-án Budapesten, a Párbeszéd Házában a katolikus társadalmi tanítás megismertetésének szükségességéről a mai Kínában.

2018. szeptember 7. péntek

Újjáéled a Jézus korabeli Jeruzsálem

A virtuális valóság (VR) technikájával mutatja be a Jézus korabeli Jeruzsálemet a város helytörténeti kiállítóhelye, a Dávid-torony Múzeum – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap szeptember 5-én.

2018. szeptember 7. péntek

Teremtésvédelmi kalendárium – Napraforgók a kertben és a földeken

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ezúttal azt mutatjuk be, hogy a napraforgók és a méhek hogyan „lázadnak fel” a kizsigerelés ellen.

2018. szeptember 7. péntek

Zeneteológia és kánonjogi kérdések – Székfoglaló előadások a Szent István Tudományos Akadémián

Székfoglaló előadásokat tartottak a Szent István Tudományos Akadémia szeptember 3-i ülésén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) dísztermében. Az ülésen jelen volt többek között Udvardy György pécsi megyéspüspök, az MKPK alelnöke és Kocsis Fülöp görögkatolikus... »

2018. szeptember 4. kedd

Interjú Hetesi Zsolt fizikussal az emberiséget fenyegető veszélyekről

Hetesi Zsolt fizikussal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatójával beszélgettünk, aki előadást tart jövő szombaton, szeptember 8-án Székesfehérváron a Katolikus Társadalmi Napok keretében.

2018. szeptember 1. szombat

Egyedi érték – Húszéves a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kara

Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Információs Technológiai és Bionikai Kara augusztus 30-án Budapesten.

2018. szeptember 1. szombat

Jézus, a pedagógus – Egyházmegyei évnyitó Egerben

Ternyák Csaba egri érsek augusztus 29-én vendégül látta az egyházmegye pedagógusait Egerben, a bazilikában, és megnyitotta a 2018/19-es tanévet.

2018. augusztus 30. csütörtök

Az igazi forradalom a szív forradalma – Véget ért a 39. Rimini Meeting

Augusztus 25-én, szombaton véget ért a 39. Rimini Meeting. A világ legnagyobb közéleti, vallásközi és kulturális nyári fesztiváljának utolsó napjáról Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora tudósította a Vatikáni Rádiót.

2018. augusztus 29. szerda

tovább »