Újmiséjét ünnepelte Holpár Balázs Sopronban – KÉPRIPORT

A szentelését követő napon, június 17-én mutatta be első szentmiséjét Holpár Balázs a soproni Szent István-templomban.

2018. június 22. péntek

Most felszentelt papok első szentmiséi a Pécsi Egyházmegyében

Udvardy György pécsi megyéspüspök június 16-án szentelt pappá két diakónust a pécsi székesegyházban. Fekete Zoltán a szentelés napján Németkéren, a Szent Kereszt felmagasztalása templomban, Lábár Tamás június 17-én Szekszárdon mutatta be első szentmiséjét.

2018. június 21. csütörtök

Igen az Isten hívására – Papszentelést ünnepeltek a pécsi székesegyházban

Június 16-án délelőtt Udvardy György pécsi megyéspüspök Fekete Zoltán és Lábár Tamás diakónusokat áldozópappá; Kárász Gábort, Kovács Józsefet és Molnár Eriket pedig szerpappá, diakónussá szentelte.

2018. június 18. hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 31.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. június 17. vasárnap

A hívő ember Istenre bízza életét – Páduai Szent Antal-búcsút ünnepeltek Déván

Berszán Lajos kanonok, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Teológiai Líceum alapítója és jelenlegi lelki igazgatója mutatott be búcsúi szentmisét június 13-án a dévai ferences templomban.

2018. június 16. szombat

Meszlényi Zoltán ereklyéjével gazdagodott a nyolcvanöt éves zagyvapálfalvai templom

Az 1961 óta Salgótarjánhoz tartozó Zagyvapálfalva Jézus Szíve-templomát nyolcvanöt éve szentelték fel. A templombúcsú ünnepén, június 10-én Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét.

2018. június 14. csütörtök

„Velünk van, sohasem távol” – Labancz Zsolt SchP volt a Jézus Szíve-búcsú szónoka Szatmárnémetiben

Isten velünk együtt járja törékeny és töredékes emberségünk útját – mondta Labancz Zsolt SchP, a meghívott szónok a Jézus Szíve-búcsún június 10-én Szatmárnémetiben. A szentmise főcelebránsa Schönberger Jenő püspök volt.

2018. június 10. vasárnap

Bábel Balázs érsek vezette a Jézus Szíve-búcsú körmenetét Kalocsán

A hagyományos, idén 156. alkalommal megrendezett Jézus Szíve-búcsú szentségi körmenete a kalocsai Szent István király-templomtól indult el érseki vezetéssel június 10-én, vasárnap.

2018. június 10. vasárnap

Jézus Szíve-napi búcsú és bérmálkozás a pesti jezsuitáknál

Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök csaknem ötven fiatalt részesített a bérmálás szentségében a Jézus Szíve jezsuita templomban június 8-án.

2018. június 9. szombat

Erdő Péter a pap- és diakónusszentelésen: Missziójuk Krisztus iránti személyes szeretetből fakadjon!

A papnak elsősorban Isten emberének kell lennie. Csak így lesz képes arra, hogy elvezesse az embereket a Krisztusban megtestesült Istenhez – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, prímás június 9-én az esztergomi bazilikában tartott pap- és diakónusszentelésen.

2018. június 9. szombat

Papszentelés előtt – A megváltottság örömével

A papszentelést megelőző egyhetes lelkigyakorlat előestéjén Babos Áronnal, Tóth Imrével és Szivák Tamással beszélgetünk az esztergomi szemináriumban. Ők hárman az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye diakónusai, akiket Erdő Péter bíboros szentel pappá június 9-én Esztergomban.... »

2018. június 8. péntek

Mátyás király-emlékmisét mutattak be a bécsi Stephansdomban

Szentmise keretében emlékeztek meg Mátyás király születésének 575. és koronázásának 560. évfordulójáról június 2-án Bécsben. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel koncelebrált Pál László püspöki vikárius, Vencser László ausztriai magyar főlelkész, valamint Varga... »

2018. június 8. péntek

Jézus Szentséges Szíve

Jézus Szíve ünnepét IX. Piusz terjesztette ki az egész Egyházra. A főünnep napja a pünkösd utáni második vasárnapot, úrnapját követő péntek.

2018. június 8. péntek

Fogadalmi körmenetet tartottak Aradon

Kétszázötven éve történt, hogy az utolsó pestisjárványtól való megszabaduláskor, 1768-ban a város vezetői megfogadták: a főtéren szobrot állítanak a Szentháromság tiszteletére, és az úrnapja utáni vasárnap minden évben körmenettel adnak hálát a pusztító járványtól történt... »

2018. június 5. kedd

Úrnapja egyházmegyéinkben

Az egyházmegyék tudósításaiból készült összeállítást adjuk közre a 2018-as úrnapjáról, az Eucharisztia, Krisztus Szent Teste és Vére ünnepéről, melyet Magyarországon június 3-án ünnepeltek a katolikus hívek.

2018. június 4. hétfő

Nem kell megkerülnünk érte a világot – Úrnapja Győrben

Veres András megyéspüspök június 3-án, úrnapján szentmisét mutatott be Győr városának plébánosaival a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A főpásztor a szentmisét követően úrnapi körmenetet vezetett a Káptalandombról a Dunakapu téren és a Gutenberg téren át a... »

2018. június 4. hétfő

Ferenc pápa homíliája Ostiában: Az Eucharisztia az a kenyér, amely táplálja legszebb álmainkat

Június 3-án este a Szentatya a Róma melletti Ostiában, a Szent Mónika-templom előtti téren mutatott be szentmisét úrnapján, csakúgy, mint Boldog VI. Pál pápa 1968. június 13-án, ötven évvel ezelőtt.

2018. június 3. vasárnap

Erdő Péter úrnapján: Krisztus közel áll hozzánk az Eucharisztiában

Erdő Péter bíboros, prímás úrnapi szentmisét mutatott be, és körmenetet vezetett a budapesti Szent István-bazilikában június 3-án, vasárnap.

2018. június 3. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 30.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2018. június 3. vasárnap

Íme, hitünk szent titka!

Krisztus Szent Testének és Vérének ünnepe, Úrnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mk 14,12–16. 22–26)

2018. június 2. szombat

tovább »