Bécsben is megemlékeztek Árpád-házi Szent Erzsébetről

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, november 19-én magyar nyelvű szentmisét és templombúcsút tartott a bécsi római katolikus magyar egyházközség a Német Lovagrend templomában.

2017. november 21. kedd

A szegények világnapja Nagybecskereken – A gyermekek is gyűjtöttek a rászorulóknak

A szegények első világnapján, november 19-én Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatott be szentmisét a nagybecskereki székesegyházban.

2017. november 21. kedd

A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban

November 21-én annak a templomnak a felszentelésére emlékezünk, amelyet Jeruzsálemben Szűz Mária tiszteletére építettek a 6. században az ószövetségi templom közelében.

2017. november 21. kedd

Szent Ányos ünnepén diakónusszentelést tartottak Tihanyban

Hálaadó szentmisével emlékeztek a Tihanyi Bencés Apátság védőszentjére, Szent Ányosra november 17-én. A szentmisében Székely János szombathelyi megyéspüspök diakónussá szentelte Czakó András testvért.

2017. november 19. vasárnap

Veres András a nagyszombati Mária-búcsún: Szükségünk van egymás szeretetére!

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be november 18-án a felvidéki Nagyszombatban a Könnyező Szűzanya novénájának, vagyis kilencedének keretében a búcsúi szentmisét a Szent Miklós-exkatedrálisban.

2017. november 19. vasárnap

Legyünk még jobbak egymás iránt, szeressük egyre jobban a másikat! – Szent Erzsébet-nap Móron

Hálaadó szentmisével és ünnepi programokkal emlékezett meg november 17-én névadójáról a móri Szent Erzsébet Általános Iskola.

2017. november 18. szombat

A Szent Péter- és Szent Pál-bazilikák felszentelésének ünnepe

Egy templom felszentelését ünnepelve a hely névadó szentjét tiszteljük, akinek védelme alá helyezi magát a hívek közössége. Ma, a római Szent Péter- és Szent Pál-bazilikák felszentelésének ünnepén tehát a két fő apostolt, Pétert és Pált tiszteljük, és kérjük,... »

2017. november 18. szombat

Az Isten országa köztünk – A szemlélődő imáról Jálics Ferenc 90. születésnapján

November 16-án, kilencvenedik születésnapján több százan vettek részt a budapesti Jézus Szíve-templomban a Jálics Ferenc jezsuita szerzetes által mondott misén. Az ünnepeltről és az ünnepelttel beszélve Mustó Péter prédikált.

2017. november 17. péntek

„Máriát dicsérni, hívek, jöjjetek!” – Veres András mutat be magyar nyelvű szentmisét Nagyszombatban

Évről évre ünnepel novemberben Nagyszombat és környéke, Mária csodás közbenjárására emlékezve. November 18-án a nagyszombati Szent Miklós-bazilikában magyar nyelvű szentmisét mutat be Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

2017. november 17. péntek

Szent Mártont köszöntötték a Pécsi Egyházmegye óvodáiban

A Szent Mártonhoz kapcsolódó néphagyományok különösen alkalmasak arra, hogy megismertessék az óvodás korú gyermekekkel a szent életét. November 9-től és 13-ig Dombóvár, Szekszárd, Pécs és Komló katolikus óvodáiban köszöntötték Szent Mártont.

2017. november 17. péntek

Bellovics Gábor jezsuita szerzetes újmisét mutatott be Győrben

November 5-én, Szent Imre ünnepén újmisét mutatott be Bellovics Gábor mosoni származású jezsuita szerzetes a győri Szent Imre-templomban.

2017. november 17. péntek

Mindnyájan lehetünk szentek – Veres Andrással ünnepelt a soproni Szent Imre-plébánia közössége

Veres András győri megyéspüspök november 5-én búcsúi szentmisét mutatott be a soproni Szent Imre-templomban, a templom felszentelésének huszadik évfordulója alkalmából.

2017. november 15. szerda

A családok adjanak boldogságot a mai világnak! – Megajándékozták a családokat Székesfehérváron

A magyar szentek és boldogok napján, november 13-án Székesfehérvárra hívta a családokat Spányi Antal püspök, hogy együtt imádkozzanak Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéi előtt. A főpásztor 2012 óta szentmisében ajánlja a magyar szent család oltalmába a szülőket és a... »

2017. november 14. kedd

A székesegyház búcsúját ünnepelték Munkácson

November 11-én ünnepelték a munkácsi Tours-i Szent Márton-székesegyház búcsúját. Az ünnepi szónok Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök volt, a szertartáson részt vett Mieczysław Mokrzycki lembergi érsek és Stanisław Szyrokoradiuk harkiv-zaporizsai megyéspüspök is.

2017. november 13. hétfő

Magyar szentek és boldogok

A mai emléknap mindenszentek ünnepéhez kötődik: magyar népünk szentjeit, boldogjait köszöntjük.

2017. november 13. hétfő

Köztetek másként legyen – Asztrik érseket ünnepelték mennyei születésnapján Kalocsán

Kalocsa első, szent életű érsekének emléknapját ünnepelték a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és Áder János köztársasági elnök jelenlétében november 12-én Kalocsán. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás volt, a szentbeszédet Várszegi Asztrik főapát... »

2017. november 12. vasárnap

„A szegény napszámos asszony álma” – 75 éves a kapuvári ferences templom

A barátok templomának vagy ferences templomnak nevezett Assisi Szent Ferenc-templom felszentelésének 75. évfordulóját ünnepelni gyűltek össze a hívek november 11-én Kapuváron. Az ünnepi szentmisét Veres András győri megyéspüspök mutatta be.

2017. november 12. vasárnap

A lateráni bazilika felszentelésének ünnepe

A Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház a Legszentebb Üdvözítő bazilikája, a pápa székesegyháza. A homlokzatán lévő felirat hirdeti: „A Város és a Földkerekség minden templomának anyja és feje”.

2017. november 9. csütörtök

Szent Imrét ünnepelték a róla elnevezett kaposvári kollégiumban

Az intézmény névadójára, Szent Imre hercegre emlékeztek a kaposvári Szent Imre Kollégium lakói, dolgozói november 7-én. Az ünnepségen Varga László püspök is részt vett.

2017. november 8. szerda

Szentek példáját idézték fel a pozsonyi magyar gyerekek és fiatalok – KÉPRIPORT

A pozsonyi magyar katolikus közösség által működtetett közösségi helyiségben, a Korona társalgóban családi programot tartottak „Szentek felvonulása” címmel november 3-án délután. A programot mindenszentek alkalmából szervezték, hogy a gyermekek is jobban megismerjék szentjeink... »

2017. november 8. szerda

tovább »