Mi van a nyúlon túl? – Múzeumpedagógiai foglalkozások a pécsi püspökségen

Húsvétváró múzeumpedagógiai foglalkozást szervez a pécsi püspökség a 7–11 éves gyermekeknek. Az egyéni jelentkezéseket március 24-re várják, de csoportok számára előzetes időpont-egyeztetéssel az egész nagyböjti időszak alatt elérhető a foglalkozás.

2018. február 20. kedd

A megszentelt élet napja Muzslyán

A Nagybecskereki Egyházmegye szerzetesei a közép-bánsági Muzslyán találkoztak február 2-án.

2018. február 20. kedd

Hamvazószerda egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Február 14-én, hamvazószerdán a püspöki székhelyeken is szentmisével, illetve a hamvazás szertartásával kezdődött meg a húsvéti készület negyven napja, a nagyböjt.

2018. február 19. hétfő

Ferenc pápa liturgikus programja márciusban és áprilisban

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala február 15-én közzétette a Szentatya által bemutatott szertartások rendjét a soron következő két hónapra.

2018. február 17. szombat

Hamvazószerdai szentmise a jánosházi katolikus iskolában

Február 14-én, hamvazószerdán a tanítási nap kezdetén Böjti Balázs káplán szentmisét mutatott be a jánosházai Szent Imre Általános Iskolában.

2018. február 16. péntek

Szent Valentin hamvazószerdája – szerelmesek miséje a ferenceseknél

Február 14-én, hamvazószerdán és Valentin-napon párok és egyedülállók százai vettek részt a szerelmesek miséjén Budapesten, az országúti ferences templomban, a Margit körúton.

2018. február 15. csütörtök

Hamvazószerda a határon túli magyar egyházmegyékben

Lépjünk Krisztus nyomába, és vállaljuk, amit Isten kijelölt számunkra – buzdította a híveket Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök február 14-én, a hamvazószerdán bemutatott szentmisén. Nagyváradon is hamvazással kezdték el a böjti felkészülést.

2018. február 15. csütörtök

Nagyböjti napló – Online lelkigyakorlatra hív a Laudetur Kiadó

Az év leghosszabb és legjelentősebb lelkigyakorlata a nagyböjt, mert az Egyház életünk legnagyobb titkára készít fel bennünket. „Nagyböjti napló” címmel negyvennapos online lelkigyakorlatra hívja olvasóit és minden hívőt a Laudetur Kiadó.

2018. február 10. szombat

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe egyházmegyéinkben – FRISSÍTVE

Február 2-án ünnepli az Egyház Urunk bemutatását a templomban. Gyertyaszentelő Boldogasszonyt 1997-ben nyilvánította a megszentelt élet napjává Szent II. János Pál pápa. Egyházmegyéinkben püspöki szentmisét mutattak be ezen a napon a megszentelt élet képviselőinek... »

2018. február 8. csütörtök

Böjti gondolatok sms-ben

A Görögkatolikus Egyház rövid és tartalmas lelki gondolatokkal kívánja gazdagítani a böjti időszakok mindennapjait telefonon és webes felületeken.

2018. február 6. kedd

Szentségimádás a veszprémi bazilikában

Szentségimádást tartottak Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyházban. Az engesztelésül meghirdetett imaórát Nagy Károly, a bazilika plébánosa vezette.

2018. február 6. kedd

A megszentelt élet ünnepe a határon túli magyar egyházmegyékben

Szent II. János Pál pápa február másodikát, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét a megszentelt élet napjává rendelte, ezen a napon az egész világegyházban hálát adnak Istennek a szerzetesi hivatásokért. Így tettek a határon túli magyar egyházmegyékben is.

2018. február 6. kedd

A Szombathelyi Egyházmegye szerzetesi napja – KÉPRIPORT

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet világnapján a premontrei közösség szervezte meg a Szombathelyi Egyházmegye szerzeteseinek találkozóját.

2018. február 5. hétfő

A csíksomlyói kegyhelyen is megünnepelték a megszentelt élet napját

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony, Urunk bemutatása ünnepén a csíksomlyói Sarlós Boldogasszony-templomban is megünnepelték a megszentelt élet napját a kegyhelyre zarándokló szerzetesekkel és szerzetesnővérekkel.

2018. február 4. vasárnap

Készüljünk hét vasárnapon keresztül Szent József ünnepére!

A csendes, engedelmes és hűséges Szent József sokak egyik legkedvesebb szentje. A március 19-i ünnepe előtti vasárnapokon a Szentírás olvasásával készülhetünk emléknapjára és kérhetjük közbenjárását.

2018. február 2. péntek

Találkozás, fény, tisztulás – A Gyertyaszentelő Boldogasszony tiszteletére szentelt pécsi dzsámi

A Pécs főterén található dzsámi helyén a középkorban katolikus templom állt, ezt alakították át a törökök saját vallásuk istentiszteleti helyévé. Az épület 1686 óta katolikus templom; a törökök kiűzését követően Gyertyaszentelő Boldogasszony tiszteletére szentelték... »

2018. február 2. péntek

„Fény a Fényből, Krisztusunk!” – A megszentelt életet élők ünnepe a budapesti Örökimádás-templomban

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a szerzetesek világnapja is. Előestéjén, február elsején idén is szentmisére és közös imádságra várták a szerzetesrendek tagjait és a fiatalokat Budapesten, az Örökimádás-templomban, a szerzetes-elöljárói konferenciák és a Nyolc Boldogság... »

2018. február 2. péntek

Urunk bemutatása – Gyertyaszentelő Boldogasszony

A mai ünnepen arra emlékezünk, hogy Szűz Mária, negyven nappal Jézus születése után, bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban.

2018. február 2. péntek

Váratlan rekorddal fordult finisbe az idei Bencés Bál

A Pannonhalmi Bencés Alumni szervezésében több mint háromszáz vendég részvételével rendezték meg a báli szezon lassan emblematikussá váló rendezvényét január 27-én. Várszegi Asztrik leköszönő pannonhalmi főapát egy különleges tárgyat ajánlott fel a 12. Jótékonysági Bencés... »

2018. január 31. szerda

Zárkaszentelés Debrecenben

A Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben évek óta hagyomány a házszentelés. Idén Szaplonczay Gergely görögkatolikus lelkész szentelte meg a zárkákat, az imatermet, a közösségi helyiségeket és az irodákat január 6-án.

2018. január 29. hétfő

tovább »