Érettségizők zarándoklata a Felvidéken

November 23-25 között 24. alkalommal rendezték meg „Jó döntés” mottóval az érettségizők zarándoklatát a felvidéki Pálócon. A találkozóra Szlovákia minden részéből érkeztek fiatalok. A szombat esti programokra a közeli Csicserből és Nagykaposról is érkeztek zarándokok Lučko... »

2018. december 3. hétfő

Ferenc pápa fogadta a kegyhelyigazgatók nemzetközi találkozójának résztvevőit

A katolikus kegyhelyek igazgatóinak első nemzetközi találkozóját tartották a héten a Vatikánban, amelyen hatszázan vettek részt. Ferenc pápa november 29-én, csütörtökön délben fogadta az elöljárókat.

2018. november 30. péntek

Éjszakai zarándoklat Brenner János emléknapján Rábakethelyen

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd 2010 óta minden advent harmadik szombatján éjszakai gyalogos zarándoklatot szervez Szentgotthárd-Rábakethelyen Brenner János emlékére. Idén éppen december 15-én, a tavasszal boldoggá avatott káplán liturgikus emléknapján tartják a... »

2018. november 19. hétfő

Kis lépésekben formáljuk át a világot – Beszélgetés Elek László örökfogadalmas jezsuitával

Elek Lászlót nemrég szentelték pappá, és augusztusban ünnepelte elköteleződését. Kórházban és iskolában dolgozott tanulmányai alatt, több egyházi weboldal fejlesztője. Életútjáról kérdeztük.

2018. november 18. vasárnap

Soproni és szanyi hívek zarándoklata Rómában

Rómába zarándokoltak a soproni és a szanyi hívek Henczel Szabolcs szanyi plébános vezetésével október 26. és 31. között. A zarándokok részt vettek Ferenc pápa október 31-i általános kihallgatásán is.

2018. november 16. péntek

Kalocsára zarándokoltak a délvidéki Keresztény Értelmiségi Kör tagjai

Kalocsára zarándokoltak a délvidéki Keresztény Értelmiségi Kör tagjai november 15-én. Nagy Szent Albert emléknapján Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be nekik szentmisét.

2018. november 16. péntek

Velünk együtt nőhet fel – Elültették „Szent Kinga fáját” Küngösön

A lengyelországi Ószandecből (Stary Sącz), Szent Kinga egykori kolostorából származó facsemetét ültettek el november 9-én a Veszprém megyei Küngösön, Szent Kinga falujában.

2018. november 14. szerda

Férfiak zarándoklata a Mecsekben – KÉPRIPORT

Második alkalommal rendezték meg a férfiak zarándoklatát október 27-én, a Pécsi Görögkatolikus Parókia szervezésében – ezúttal a festői szépségű Kelet-Mecsekben. A Püspökszentlászlón kezdődő programról Troszt Máté diakónus készített összefoglalót.

2018. november 7. szerda

Ismét igényelhető állami támogatás egyházi közösségi programok, illetve felújítások finanszírozására

Egyházi közösségi célú programok, beruházások és az egyházi épített örökség védelmének támogatásáról tett közzé felhívást november 1-jén a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága.

2018. november 6. kedd

Az Árpád-ház szentjeinek nyomdokain Szentjobbon és Hegyközszentimrén

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak november 2-i zarándoklatáról számol be tanáruk, Benedek Ramóna.

2018. november 6. kedd

Zarándokév a nyitrai kálvárián

A nyitrai kálvárián szentmisékkel, lelkigyakorlatokkal várják a magyar zarándokokat, melynek decemberi alkalmára még lehet jelentkezni. Zeman István beszámolójának összefoglalóját olvashatják.

2018. november 5. hétfő

Főszerepben a fiatalok – Ismét megrendezték a Summorum Pontificum nemzetközi zarándoklatot Rómában

Idén is megrendezték a római rítus rendkívüli formáját ápoló egyházi közösségek nemzetközi zarándoklatát, a VII. Populus Summorum Pontificum zarándoklatot október 26. és 28. között Rómában. Az eseményen közel húsz magyar fiatal vett részt a Foederatio Internationalis Juventutem... »

2018. október 31. szerda

Szinódus nem a „jólneveltség”, hanem az együttlét örömében – Interjú Kocsis Fülöp metropolitával

Október 3-án pápai szentmisével kezdődött a XV. rendes püspöki szinódus. Témája a hit, a fiatalok és a hivatástisztázás volt. A főpásztorok négyhetes, október 28-ig tartó gyűléséről kérdeztük Kocsis Fülöp metropolitát, a szinódus résztvevőjét, aki a Magyar Görögkatolikus... »

2018. október 31. szerda

Sajópálfalán adtak hálát a Görögkatolikus Motorosok

Október 20-án Sajópálfalán gyűlt össze a Görögkatolikus Motorosok közössége, hogy a hideg idő beköszöntével hálát adjanak Istennek az élményekben gazdag és balesetmentes motoros szezonért. Szirmai Máté diakónus beszámolóját adjuk közre.

2018. október 31. szerda

Karol Wojtyła, a munkás nyomában zarándokoltak Lengyelországban

A lengyel hívek idén tizennegyedik alkalommal indultak gyalogos zarándoklatra október 13-án azon az útvonalon, amerre Karol Wojtyła munkába járt, amikor Krakkóban lakott.

2018. október 29. hétfő

Magyarok Capestranóban Kapisztrán Szent János ünnepén

Október 23-án, Kapisztrán Szent János liturgikus emléknapján magyar küldöttség is részt vett a capestranói megemlékezéseken. A Vatikáni Rádió adásában Németh László prelátus, olaszországi magyar főlelkész számolt be az ünnepi eseményről.

2018. október 28. vasárnap

Szinódusi atyák és fiatalok zarándoklata az ősi zarándokúton, a Via Francigenán

Közel háromszáz szinódusi résztvevő, köztük szinódusi atyák, fiatal ügyhallgatók (auditorok) és római plébániákhoz tartozó fiatalok indultak útnak október 25-én, csütörtökön.

2018. október 25. csütörtök

Az El Camino mentén kapott emléktáblát a Spanyolországról szóló első magyar útikönyv szerzője

A 150 évvel ezelőtt született első, Spanyolországról szóló magyar útikönyv szerzője, Zádori János kanonok emléktábláját avatták fel október 19-én az észak-spanyolországi Galiciában található Orosóban, amely a világhírű Szent Jakab-zarándokút része.

2018. október 21. vasárnap

A zarándoklat jelene és jövője – A Mária Útról tartottak konferenciát Csíksomlyón

„A zarándoklat jelene, jövője a családban, az egyházakban és a turizmusban” címmel rendezték meg a VIII. Mária Út Konferenciát Csíksomlyón október 12. és 14. között.

2018. október 19. péntek

Utótalálkozón vettek részt a 22+ gyalogos zarándoklat résztvevői

A fiatal felnőttek nyári gyalogos zarándoklata után idén ősszel is tartottak utótalálkozót a résztvevőknek. Szeptember 21-én kéttucatnyi fiatal gyűlt össze a miskolci missziós irodában.

2018. október 19. péntek

tovább »