Ferenc pápa első beszéde Genfben: Az ökumenizmus veszteséges vállalkozás!

Június 21-én csütörtök délelőtt a Szentatya részt vett az Egyházak Világtanácsának Ökumenikus Központjában szervezett közös imádságon. A pápa a szervezet fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából látogatott el Genfbe.

2018. június 21. csütörtök

Készüljünk az ifjúsági világtalálkozóra!

2019. január 22. és 27. között a közép-amerikai Panamaváros ad otthont az ifjúsági világtalálkozónak (IVT). A Katolikus Egyház legnagyobb ifjúsági rendezvényére, amelyre a Szentatya is ellátogat, 250 ezer fiatalt várnak a szervezők.

2018. június 15. péntek

„A Szentlélek teljesen ott van bennetek!” – Varga László püspök celebrált szentmisét Homokkomáromban

Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be szentmisét Páduai Szent Antal emléknapján, június 13-án a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban, ahol a kegyhely engesztelő napján – minden hónap 13-án – zarándokok százai gyűlnek össze.

2018. június 14. csütörtök

Sportolók zarándoklata és fogadalomtétele Częstochowában

A lengyel nemzeti kegyhely, Jasna Góra mindennapjainak sajátos színfoltját képezik az általában évente megrendezett országos szakmai találkozók és zarándoklatok. A sportolók idei, 28. Jasna Góra-i zarándoklatukon, június 9-én adtak hálát sikereikért, eredményeikért.

2018. június 12. kedd

Pietro Parolin XXIII. János pápáról: „Sziklaszilárd hite” sokat jelentett az ökumené és a béke útján

Végéhez ért Szent XXIII. János pápa szarkofágjának útja, mely „hazalátogatott” a bergamói egyházmegyébe, oda, ahonnan Angelo Giuseppe Roncalli elindult, hogy a világ plébánosa legyen. A körút záró szentmiséjét Pietro Parolin bíboros-államtitkár mutatta be június 9-én Sotto il... »

2018. június 12. kedd

Mit ígért Lionel Messi a Szűzanyának?

Már csak kettőt kell aludni, és itt a futball-világbajnokság. A népszerű argentin labdarúgó különleges ajándékkal készül a Szűzanya számára, amennyiben Argentína nyeri a megmérettetést.

2018. június 12. kedd

Az boldog, aki szeret – Idén is telefonált Ferenc pápa a Macerata–Loreto zarándoklat résztvevőinek

A Szentatya idén is élő telefon-összeköttetésen keresztül csatlakozott a Macerata-Loreto közötti éjszakai zarándoklaton részt vevő fiatalokhoz június 9-én. Arra buzdította őket, hogy ne álljanak meg, hanem mindig haladjanak előre; a boldogságot pedig a szeretetben keressék.

2018. június 12. kedd

Futózarándoklatot rendeztek Máriapócson

Közel hétszáz ember rajtolt a máriapócsi kegytemplom kapujából június 9-én, szombaton, hogy a kegyhely öt kilométeres vonzáskörzetében kijelölt útvonalat akár többször is végigfussa a „hitvalló futáson”, a II. Pray&Run Máriapócsi Futózarándoklat és Futófesztiválon.

2018. június 11. hétfő

Királyhelmecről indul augusztusban a görögkatolikus ifjúsági gyalogos zarándoklat

„Kik a rokonaim?” (Mt 12,48) mottóval szervezik meg idén a görögkatolikus 16+ ifjúsági gyalogos zarándoklatot augusztus 13. és 18. között. A Királyhelmectől Máriapócsig tartó imádságos gyaloglásra június 11-től lehet jelentkezni.

2018. június 10. vasárnap

Idén is lesz 1Úton Nemzetközi Zarándoknap

Ötödik alkalommal rendezik meg augusztus 25-én Erdő Péter bíboros, prímás és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár fővédnöksége alatt az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot. A Mária Út Közhasznú Egyesület szervezői találkozót tartott Kulcson június 7-én.... »

2018. június 9. szombat

„Nem hagy nyugodni az én Krisztusom” – A Katolikus Szeretetszolgálat szentkúti zarándoklata

A Katolikus Szeretetszolgálat idősotthonainak dolgozói és lakói évről évre közösen vesznek részt Mátraverebély-Szentkúton a Jézus Szíve-zarándoklaton. Az idei zarándoklatot június 8-án, pénteken tartották. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László nagyváradi... »

2018. június 8. péntek

Futás! – Tudnivalók a június 9-i máriapócsi futózarándoklatról

Sokan jelentkeztek a június 9-i máriapócsi futózarándoklatra. Az alábbiakban gyakorlati tudnivalókat olvashatnak a szombati rendezvényről.

2018. június 8. péntek

A Korányi-iskola gyalogos zarándoklata Nagykállóból Máriapócsra

Tanulmányi kirándulással egybekötött lelkinapokat szerveztek a nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium 10. évfolyamos tanulói számára május 28–29-én.

2018. június 7. csütörtök

„Aki zarándokol, jó úton van” – Máriapócsra zarándokoltak a napkori egyházközség tagjai

A május 28-i gyalogos zarándoklatról Kovácsné Török Tímea hitoktató írt szerkesztőségünknek. A továbbiakban az ő beszámolóját olvashatják.

2018. június 6. szerda

Ferenc pápa homíliája Ostiában: Az Eucharisztia az a kenyér, amely táplálja legszebb álmainkat

Június 3-án este a Szentatya a Róma melletti Ostiában, a Szent Mónika-templom előtti téren mutatott be szentmisét úrnapján, csakúgy, mint Boldog VI. Pál pápa 1968. június 13-án, ötven évvel ezelőtt.

2018. június 3. vasárnap

Bátára zarándokoltak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanosai

A 2020-ban Budapesten megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében a bátai Szent Vér-kegyhelyre, valamint Mohácsra zarándokoltak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanosai június 2-án.

2018. június 3. vasárnap

Szentjobbra zarándokoltak a nagyváradi egyházmegye papjai és szerzetesei

Május 30-án, Szent István király ereklyéi átvitelének ünnepén a nagyváradi római katolikus püspökség zarándoklatot szervezett Böcskei László megyéspüspök vezetésével az egyházmegye papjai és szerzetesei számára a Boldogságos Szűz Mária születésének tiszteletére felszentelt... »

2018. május 31. csütörtök

Spányi Antal püspök Németországba és Ausztriába látogatott

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök május 26. és 28. között lelkipásztori látogatást tett Németországban és Ausztriában. Hajdu Ferenc helynök beszámolóját olvashatják.

2018. május 31. csütörtök

Jézus önmagát adja nekünk – Elsőáldozók találkozója Máriagyűdön

Harmadik alkalommal szerveztek lelkinapot május 26-án a Pécsi Egyházmegye elsőáldozóinak Máriagyűdön, hogy azok a gyermekek, akik ebben a tanévben veszik magukhoz először az Oltáriszentséget, találkozhassanak egymással, és a közösségben megéljék az Egyház teljességét.

2018. május 31. csütörtök

Kilométerek imádkozva, énekelve – Élő rózsafüzér tizenkettedszer

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg május 26-án az Élő rózsafüzér zarándoklatot Budapest körül. Öt kiindulópontból kilenc útvonalon haladtak a zarándokok, hogy imádsággal vegyék körül a fővárost.

2018. május 31. csütörtök

tovább »