Tűzzel, boldogan, áldozatkészen – Esztergomi kispapok zarándoklata a Szombathelyi Egyházmegyében

Boldog Brenner János nyomában mottóval október 12. és 14. között zarándokúton jártak a Szombathelyi Egyházmegyében az esztergomi szeminárium papnövendékei és elöljárói. A zarándoklatról Müller Márk kispap írt beszámolót, melyet szerkesztve közlünk.

2018. október 16. kedd

Ferenc pápa a salvadori zarándokokhoz: A vértanúk megerősítő szentsége jel

A vasárnapi szentté avatásra érkezett salvadori zarándokokat Ferenc pápa másnap, október 15-én fogadta a VI. Pál aulában. Mintegy ötezren köszöntötték kitörő tapssal a dél-amerikai pápát, aki honfitársukat, Óscar Romero püspököt, San Salvador vértanú főpásztorát a szentek... »

2018. október 15. hétfő

Alsószentivánra tett zarándoklatot az érdi Marianum iskola

Az érdi Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium diákjai és tanárai október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén a Fatimai Szűzanya első magyarországi búcsújáró helyére, a Fejér megyei Alsószentivánra zarándokoltak.

2018. október 12. péntek

Magyarok Nagyasszonyát ünnepelték Máriaradnán

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be ünnepi szentmisét a Partium Mária-kegyhelyén, Máriaradnán október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén.

2018. október 11. csütörtök

Papok, szerzetesek, családok és plébániai munkatársak zarándokoltak Máriaradnára

Első alkalommal hívták meg a plébániák munkatársait és a családokat közös ünnepségre Máriaradnára október 6-án, a papok és szerzetesek zarándoklatára. Az ünnepség szentmisével kezdődött, melyet Pál József Csaba temesvári megyéspüspök celebrált.

2018. október 10. szerda

Boldog Bogdánffy Szilárd püspökre emlékeztek szülőfalujában

Hagyományosan október első vasárnapján emlékeznek a vértanúhalált halt Boldog Bogdánffy Szilárd püspökre szülőfalujában, a délvidéki Feketetón. Idén október 7-én gyűltek össze a helyiek és a zarándokok.

2018. október 10. szerda

Felvidékiek zarándokoltak Máriapócsra

A felvidéki Nagykaposról október 6-án 43-an zarándokoltak Máriapócsra. Jeso Eszter beszámolója.

2018. október 9. kedd

Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érden

Kilencedik alkalommal rendezték meg október 6-án az Élő Rózsafüzér Zarándoklatot (ÉRZÉK) Érd körül a városért, az itt élő családokért és a környező településekért.

2018. október 9. kedd

Krisztus felé a Lourdes-i Miasszonyunk szentélyében

Sorok egy zarándok naplójából...

2018. október 7. vasárnap

Magyar zarándokok Árpád-házi Szent Kinga nyomán Lengyelországban

Szeptember 28–30. között tartották a Szent Kinga emlékére indított gyalogos zarándoklatot Dél-Lengyelországban. Az eseményhez a küngösi Szent Kinga Kulturális Egyesület hét tagja is csatlakozott.

2018. október 5. péntek

Mariapochról Máriapócsra – Amerikai zarándokok látogattak nemzeti kegyhelyünkre

A Parma-Ohiói Görögkatolikus Egyházmegyéből harmincöten európai zarándoklatra indultak szeptember 17-én. A résztvevők az Ohio államban, Burtonben található Shrine of Our Lady of Mariapoch kegyhelyről (Máriapócsi Miasszonyunk-kegyhely) érkeztek Máriapócsra.

2018. október 5. péntek

Fogolykiváltó Boldogasszonyhoz imádkoztak Makkosmárián

Az Angyalok Királynéja-kegytemplom búcsúját tartották Budakeszi-Makkosmárián szeptember 30-án. Az ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök mutatta be.

2018. október 4. csütörtök

Az Istenszülő Oltalmát ünnepelték Máriapócson

Az Istenszülő Oltalma ünnepének alkalmából szeptember 28-tól 30-ig több eseménynek is helyet adott a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely.

2018. október 3. szerda

Egyetemisták gyalogos zarándoklata Mátraverebély-Szentkútra

Szeptember 29–30-án egy maroknyi csapat (budapestiek és nyíregyháziak) gyalog tették meg a körülbelül 25 kilométeres utat Salgótarjánból nemzeti kegyhelyünkre, Mátraverebély-Szentkútra, ahol vasárnap ünnepi szentmisén vettek részt.

2018. október 1. hétfő

Egyházmegyei körúton a temesvári püspökség munkatársai

Pál József Csaba megyéspüspök kezdeményezésére szeptember 26-án első alkalommal egynapos, zarándokút jellegű kirándulásra indultak a temesvári egyházmegyei központ és a város plébániáinak alkalmazottai.

2018. szeptember 28. péntek

Szent Gellértre emlékeztek a szombathelyi Brenner-iskolában

Szeptember 24-én Szent Gellért püspökre emlékeztek a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnáziumban. A programok között játékos ügyességi feladatok, kézműves-foglalkozás és zarándoklat is szerepelt.

2018. szeptember 25. kedd

Elvált szülőknek rendeznek zarándoklatot Bátára

Elvált szülők számára szervez zarándoklatot Bátára szeptember 29-én az Emmánuel közösség. A zarándoklat után Udvardy György pécsi megyéspüspök tart katekézist, majd szentmisét a bátai Szent Vér-kegyhelyen.

2018. szeptember 24. hétfő

Idén is várja a zarándokokat és a sportolni vágyókat a Pálos 70

Nyolcadik alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Pálos 70 zarándoklatot, illetve teljesítménytúrát Budapest és Márianosztra között, a Mária Út vonalán.

2018. szeptember 23. vasárnap

Tegyük le gondjainkat – Katonai zarándoklat Máriaremetén

Immár huszonnégy évre visszatekintő hagyomány, hogy a Fogolykiváltó Boldogasszony ünnepe (szeptember 24.) körüli napokban a Tábori Püspökség zarándoklatra hívja a katonákat és hozzátartozóikat. Idén szeptember 22-én tartották az eseményt, melynek a máriaremetei kegytemplom és kertje... »

2018. szeptember 22. szombat

A burgenlandi Frauenkirchenben köszöntötték a Szűzanyát a magyaróvári cserkészek

Az elmúlt évhez hasonlóan a Magyarországi Európai Cserkészek Egyesület felfedezői – így hívják a 11 és 16 év közötti cserkészfiúkat – idén is zarándoklattal kezdték a tanévet szeptember 8-án.

2018. szeptember 20. csütörtök

tovább »