Harmadik alkalommal rendeztek futózarándoklatot Máriapócson

Közel hatszázan vettek részt a III. Pray&Run futózarándoklaton Máriapócson. Az „Edzésben maradni” mottóval meghirdetett esemény résztvevői a fogyatékkal élő fiatalok Szent Damján-táborát támogathatták a nap folyamán.

2019. május 21., kedd

Szent László királyra emlékeztek Nagyváradon

Húsvét ötödik vasárnapján, május 19-én a nagyváradi székesegyházban celebrált szentmisével, majd hermás körmenettel ünnepelték a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye alapítóját, Szent László királyt.

2019. május 21., kedd

Megkezdődött a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat

A hagyományos és látványos megnyitóünnepséggel május 17-én, pénteken az esti órákban megkezdődött a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat a franciaországi Lourdes-ban. A rendezvényen közel tizenötezer katona és civil vesz részt számos országból; hazánkból közel kétszáz zarándok... »

2019. május 21., kedd

A garamszentbenedeki Szent Vér-kegyhelyre zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

A Kaposvári Egyházmegye a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Szent Vér-kegyhelyekre hirdetett zarándoklatot. Május 18-án mintegy hétszáz hívő indult útnak a felvidéki Garamszentbenedekre.

2019. május 20., hétfő

Menj tovább! – Huszonnyolc lépcsőfok a Szentek Szentje-kápolnához

A Scala Santa, a Szent Lépcső az egyik legkeresettebb zarándokcélpont Rómában. Idén negyven napon át kivételes lehetőség kínálkozott: levették a lépcsőt fedő faburkolatot; a hívek láthatták s megérinthették a márványlapokat, amelyeken a hagyomány szerint Jézus Poncius Pilátus elé... »

2019. május 20., hétfő

Gyalogos zarándoklat indul Mindszenty bíboros emlékére Szombathelyről Zalaegerszegre

Mindszenty József bíboros, hercegprímás tiszteletének elősegítésére gyalogos zarándoklatot szerveznek a Szombathelyi Egyházmegyében június 28. és július 1. között. A résztvevők a fiatal Mindszenty, azaz Pehm József életének néhány meghatározó helyszínét keresik majd fel.

2019. május 20., hétfő

A hivatásokért zarándokoltak a domonkos nővérek vezetésével

4–99 éves korig – olvashatjuk sok társasjáték dobozán. Ugyanez volt igaz a május 11-i, hivatásokért meghirdetett zarándoklatra is, amelyet Máriaremetéről Makkosmáriára tettek meg kicsik és nagyok a domonkos nővérek vezetésével.

2019. május 17., péntek

Szatmári egyházmegyei szerzetesek zarándokoltak főpásztorukkal

Nagyváradra és Máriaradnára zarándokolt május 10-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében szolgáló szerzetesekkel Schönberger Jenő püspök.

2019. május 16., csütörtök

Az üldözött keresztényekért zarándokoltak a Pécsi Egyházmegye hívei

Az üldözött keresztényekért ajánlották fel a mintegy 25 kilométeres, hagyományos zarándoklatukat a Pécsi Egyházmegye hívei. Május 11-én hajnalban közel ezren keltek útra a megyéspüspök vezetésével, hogy Pécsről Máriagyűdre gyalog tegyék meg az imádsággal, elmélkedéssel vezetett... »

2019. május 15., szerda

Az olasz csizma sarkában – Zarándokúton a Pápai Magyar Intézet növendékei

A Pápai Magyar Intézetben, Rómában tanulmányokat folytató papok azzal a céllal indultak Dél-Olaszországba május második hétvégéjén, hogy Itália általuk kevésbé ismert részét is felfedezzék, bejárják a mesés Pugliát, nagyobb városait és legfőképpen megismerjék Szent Miklós... »

2019. május 15., szerda

Mindszenty-zarándoklat Rómában – Ferenc pápa Mindszenty bíboros vértanúságát méltatta

A római magyar intézmények és közösségek által szervezett május 9-i Mindszenty-emlékmisére Magyarországról a Mária Út Egyesület a Magyarországi Mindszenty Alapítvánnyal együtt zarándoklatot vezetett. A zarándokok május 8-án délelőtt a Vatikánban részt vettek a szerdai általános... »

2019. május 13., hétfő

Ferenc pápa jóváhagyta a međugorjei zarándoklatokat

Henryk Hoser, a međugorjei plébánia különleges apostoli vizitátora május 12-én tette közzé a hírt. A Szentszék Sajtótermének megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti elmondta: ez nem jelenti a jelenések hitelességének elismerését.

2019. május 13., hétfő

„Vigyél tovább, mint a lábam tudna menni” – A 40. márianosztrai ifjúsági zarándoklaton

A negyvenedik, ma már legendásnak számító márianosztrai ifjúsági zarándoklaton két fővel a Magyar Kurír és az Új Ember is képviseltette magát. Az élmény, amit kaptunk, minden túlzás nélkül revelatív, lélekébresztő volt.

2019. május 12., vasárnap

Nagy hatalmú, ám szolgálatkész királyné volt – Boldog Gizellára emlékeztek Veszprémben

Magyar és bajor hívek, illetve zarándokok, valamint a főegyházmegye fenntartásában lévő iskolákat képviselő nagy számú diákság együtt emlékezett meg Boldog Gizella magyar királynéról, a Veszprémi Főegyházmegye társvédőszentjéről május 11-én délelőtt a veszprémi... »

2019. május 12., vasárnap

Úton Máriával a Krisztussal való örök találkozás felé – Ismét élő rózsafüzér oltalmazta a fővárost

A 13. Élő Rózsafüzér zarándoklat vont május 11-én védőburkot Budapest köré. A több útvonalon haladó zarándoksereg a nap végén öt helyszínen ünnepelt szentmisét – ezek egyike a nagytétényi Nagyboldogasszony-templom volt.

2019. május 11., szombat

Tizenkilenc magyar beteg vett részt a Máltai Lovagrend lourdes-i zarándoklatán

Május 3. és 7. között a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége nyolcvanhárom tagú csoporttal vett részt a Máltai Lovagrend idei nemzetközi zarándoklatán Lourdes-ban.

2019. május 11., szombat

A középkori zarándokok is szerették a szuveníreket

A középkori keresztények számára a zarándokjelvények számítottak a leginkább keresett szuveníreknek. Alábbi cikkünk az Aleteia katolikus portálon megjelent összeállítás nyomán készült.

2019. május 10., péntek

Osztrák esperesek látogattak Győrbe

A Bécsi Főegyházmegye északi esperesi kerületeinek vezetői látogattak a győri Káptalandombra Stephan Turnovszky ancusai címzetes püspök, a főegyházmegye segédpüspöke vezetésével május 6-án.

2019. május 10., péntek

Renovabis-zarándokok Kelet-Magyarországon és Nagyváradon

Támogatói számára szervezett zarándoklatot a Renovabis németországi egyházi segélyszervezet Kelet-Magyarországon és Románia nyugati egyházmegyéiben április 29. és május 3. között. A huszonnégy adakozót az alapítvány négy munkatársa kísérte el.

2019. május 10., péntek

Ültessünk fát Ferenc pápának! – Friss hírek a csíksomlyói pápalátogatás előkészületeiről

Csíksomlyón, a Jakab Antal Tanulmányi Házban tartott május 9-én magyar és román nyelven sajtótájékoztatót a csíksomlyói pápalátogatást előkészítő bizottság.

2019. május 9., csütörtök

tovább »