Szívvel-lélekkel, hűséggel – Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter Budapesten

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 21-én a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. „Az Isten iránti szeretetből vállalt hivatás életre szóló hűségre kötelez” – a bíboros az ifjúságot és a hivatást középpontba állító püspöki szinódushoz... »

2018. január 21. vasárnap

Lelki közösségben – Idén is indulnak zarándokvonatok Csíksomlyóra és Częstochowába

Egyre népszerűbbek a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START együttműködésében indított vonatos zarándokutak. Az idei járatokról Budapesten, a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében tartottak sajtótájékoztatót január 18-án.

2018. január 18. csütörtök

Információk a Szent Péter-bazilikában tartott magyar nyelvű szentmisékről

2004 óta minden kedden reggel magyar nyelvű szentmisét mutatnak be a Szent Péter-bazilika Magyarok Nagyasszonya-kápolnájában. 2017-ben összesen közel 1200 hívő vett részt ezeken a szentmiséken. Németh László olaszországi magyar főlelkész tájékoztatását olvashatják.

2018. január 12. péntek

Idén is megszervezik a Szent Jobb-zarándoklatot a Mária-úton

Július 29. és augusztus 20. között az önkéntesek Szent Jobb-zarándoklatot szerveznek a Mária-út keleti ágán. A zarándokok az erdélyi Szentjobb községből indulnak, és az augusztus 20-i budapesti Szent Jobb-körmenetre érkeznek meg a közel 450 kilométer megtétele után.

2018. január 6. szombat

A pünkösdi búcsúig kiépítik a Parajd–Csíksomlyó zarándokútvonalat

Fejlesztik és különböző programlehetőségekkel gazdagítják a Hargita megyében haladó Mária-út Parajd–Csíksomlyó szakaszának utolsó száz kilométerét, amelyet már jövő évben használhatnak a csíksomlyói búcsúra zarándoklók.

2017. december 21. csütörtök

Elhárul az akadály a međugorjei zarándoklatok egyházi szervezése elől?

Henryk Hoser varsó-pragai érsek Ferenc pápa megbízásából, a Szentszék különleges küldötteként 2017-ben több alkalommal Međugorjéban járt. Az érsek az Aleteia szerkesztőségének elmondta: Ferenc pápa a közeljövőben várhatóan döntést fog hozni a jelenések... »

2017. december 14. csütörtök

A csíksomlyói búcsúhoz hozzátartozik Szűz Mária tisztelete – az erdélyi ferencesek közleménye

A csíksomlyói ferencesek december 13-án sajtóközleményt jelentettek meg annak kapcsán, hogy a Hungarikum Bizottság döntése nyomán a csíksomlyói pünkösdi búcsú bekerült a Magyar Értéktárba. Az alábbiakban olvashatják a dokumentumot.

2017. december 13. szerda

Magyarországra látogatott a Szuverén Máltai Lovagrend prelátusa

Jean Laffitte püspök, a máltai rend prelátusa Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke meghívására december 7-én Rómából Budapestre érkezett, hogy a rend magyar káplánjaival találkozzon.

2017. december 11. hétfő

Jövőre is indul zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba

Jövőre is elindul a Székely Gyors–Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba. A zarándokvonat 2018. május 18-án indul, és 21-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza – közölték a szervezők december 6-án Budapesten.

2017. december 6. szerda

Sárospatakra zarándokoltak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitászönkéntesei

Szent Erzsébet szülővárosába látogattak november 18-án a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitászcsoportjai. Zarándoklatuk során püspöki szentmisén vettek részt a sárospataki bazilikában; Szent Erzsébet életéről és szeretetszolgálatáról hallhattak előadást.

2017. december 5. kedd

Új utak a lelki békéért – Keresztény zarándoklatokat szervez a Via Sacra iroda

Keresztény zarándokutakra szakosodott zarándok utazási iroda nyílt. A Via Sacra célja, hogy megújítsa, felfrissítse és visszavezesse a zarándoklatokat a hagyományos gyökerekhez. Új utakra hívja a lelki feltöltődésre vágyó, Istent kereső zarándokokat.

2017. december 1. péntek

Ismertették „A magyar szent család nyomában” zarándokút fejlesztéseit Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök, Cser-Palkovics András polgármester, illetve Dózsa István püspöki vagyonkezelő november 28-án Székesfehérváron sajtótájékoztató keretében ismertette az induló „A magyar szent család nyomában” tematikus zarándokút fejlesztéseit.

2017. november 30. csütörtök

Veres András a nagyszombati Mária-búcsún: Szükségünk van egymás szeretetére!

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be november 18-án a felvidéki Nagyszombatban a Könnyező Szűzanya novénájának, vagyis kilencedének keretében a búcsúi szentmisét a Szent Miklós-exkatedrálisban.

2017. november 19. vasárnap

A csatkai kegyhely felújításáért indult zarándoklat a Vatikánba

Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével több mint negyvenen indultak el november 5-én, vasárnap Zalalövőről a Vatikánba Ferenc pápához, hogy az európai cigányság egyik legjelentősebb zarándokhelyének, a csatkai kápolnának és környezetének rendbetételére hívják fel a... »

2017. november 9. csütörtök

A nagyváradi egyházmegye hitoktatói és hittanosai Máriapócsra zarándokoltak

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye hitoktatói és az egyházmegyei hittanolimpián kiemelkedő eredményt elért diákok október 28-án zarándoklatot tettek Máriapócsra.

2017. november 7. kedd

Zarándoklattal emlékeztek meg az aacheni magyar kápolna felszentelésének 650. évfordulójáról

Október 29-én ünnepelték az aacheni székesegyházban kialakított magyar kápolna felszentelésének 650. évfordulóját. A kölni és a stuttgarti magyar közösségek mellett belgiumi és hollandiai magyar közösségek is elzarándokoltak az ünnepre, és megtöltötték a nyugat-németországi... »

2017. november 3. péntek

Növekedjetek a szeretetben – Bátára zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

Az Eucharisztikus Világkongresszusra való készület jegyében Varga László kaposvári megyéspüspök zarándoklatra hívta egyházmegyéje híveit. Hazánk egyik legrégebbi kegyhelyére, Bátára október 28-án érkeztek a Kaposvári Egyházmegye zarándokai.

2017. október 28. szombat

Aquinói Szent Tamás halálának helyét keresték fel a Pápai Magyar Intézetben lakó papok

A római Pápai Magyar Intézetben élő papok október 22-én a fossanovai egykori ciszterci apátságot keresték fel.

2017. október 26. csütörtök

Pyrker nyomában – Az egri érsekség munkatársai Ausztriába zarándokoltak

Október végén ausztriai zarándoklaton vettek részt az Egri Főegyházmegye munkatársai, Pyrker János László (1772–1847) néhai egri érsek életútjához kötődő helyeket kerestek fel.

2017. október 26. csütörtök

A nyugatra menekült magyarok 1947-es zarándoklatáról emlékeztek meg a németországi Altöttingben

Mintegy nyolc-tízezer nyugatra menekült magyar vett részt azon a zarándoklaton, melyet 1947. augusztus 20-án tartottak a bajorországi Altöttingben. Az esemény 70. évfordulója alkalmából október 21-én a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség újra Altöttingbe hívta a külhoni magyar... »

2017. október 24. kedd

tovább »