Ferenc pápa: Jót tesz, ha elgondolkodunk életünk alkonyáról

„Jót tesz nekünk, ha elgondolkodunk a világ végéről és saját életünk alkonyáról is” – buzdított Ferenc pápa november 17-én, pénteken reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. november 17. péntek

Ferenc pápa: A Szentlélek növeli Isten országát, nem a lelkipásztori tervek

Isten országa nem holmi látványosság, sem pedig farsangi mulatság, nem kedveli a reklámot: a Szentlélek által növekszik, nem pedig a lelkipásztori terveken keresztül – fogalmazott homíliájában Ferenc pápa november 16-án, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.... »

2017. november 16. csütörtök

Ferenc pápa: A botrányosan élő keresztények távolítják el Istentől az embereket

Lehetetlen, hogy ne forduljanak elő botrányok, de jaj annak, aki okozza őket – idézte Ferenc pápa Jézus szavait november 13-án a napi evangéliumi szakaszból (Lk 17,1–6) a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmiséjén.

2017. november 13. hétfő

Ferenc pápa: A keresztény legyen dörzsölt, szimatolja meg a korrupciót!

Egy hétköznapi korrupciós ügyről szól Lukács evangéliumának mai szakasza (Lk 16,1–8) a hűtlen intéző alakján keresztül, aki elherdálja gazdája vagyonát. Ferenc pápa november 10-én a Szent Márta-házban bemutatott reggeli szentmisén a korrupcióról és a keresztények... »

2017. november 10. péntek

Ferenc pápa: Az Egyház megtisztítását magunkon kell kezdeni

Építeni, óvni és megtisztítani az Egyházat – ezekre az irányelvekre alapozta homíliáját november 9-én reggel Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmiséjén.

2017. november 9. csütörtök

Ferenc pápa: Az emberi engedetlenség és az isteni irgalom elválaszthatatlanok

„Isten nem bánja meg kegyelmi adományait és meghívását” – tanítja Pál apostol a mai szentleckében. A pápa ehhez az isteni adományhoz és meghíváshoz fűzte gondolatait november 6-án a Szent Márta-házban tartott reggeli szentmisén.

2017. november 6. hétfő

Ferenc pápa: A keresztények harcolnak a lélek betegségei ellen

Jézus arra hív minket, hogy változtassuk meg életünket, lépjünk új útra, térjünk meg. Ez azzal jár, hogy harcolunk a rossz ellen, a szívünkben is. Ez a harc nem hagy nyugton minket, mégis békével tölt el – magyarázta a Szentatya a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén október... »

2017. október 26. csütörtök

Ferenc pápa: Bele kell zuhannunk Jézus misztériumába

Rendben van, hogy járunk misére, jó keresztények vagyunk, de a fő kérdés az, hogy beléptünk-e Jézus Krisztus misztériumába? – emlékeztetett október 24-én reggeli homíliájában Ferenc pápa.

2017. október 24. kedd

Ferenc pápa: A pénz bálványozása miatt sok gyermek éhen hal

Ferenc pápa a kapzsiság veszélyeiről prédikált október 23-án, hétfőn reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. október 23. hétfő

Ferenc pápa: Látszat és képmutatás helyett válasszuk a szív igazságát

Az Úr adja meg nekünk a belső igazság kegyelmét – ezért fohászkodott Ferenc pápa október 20-án, pénteken reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. október 20. péntek

Ferenc pápa: Isten üdvössége ingyenes

Isten közelségéről, az üdvösség ingyenességéről, az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről beszélt homíliájában a Szentatya október 19-én, a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. Igyekezzünk olyan emberekké válni, akik segítik kinyitni az ajtót önmaguk és mások előtt... »

2017. október 19. csütörtök

Ferenc pápa: Ne alakítsuk a hitet ideológiává!

Ne essünk az oktalanság hibájába, mert romlottá tesz minket, ha nem vagyunk képesek meghallgatni Isten szavát – erről prédikált Ferenc pápa október 17-én reggel, a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. október 17. kedd

Ferenc pápa: A keresztények legyenek éberek, hogy ne váljanak elvilágiasodottakká

Ferenc pápa az október 13-i, péntek reggeli szentmiséjében a Szent Márta-ház kápolnájában Lukács evangéliumának aznapi szakaszáról (Lk 11,15–26) elmélkedett.

2017. október 13. péntek

Ferenc pápa: Rideg szívvel nem értjük meg Isten irgalmasságát

A liturgia már második napja a Jónás próféta könyvéből vett olvasmányt (Jón 3,1–10) tárja elénk, elgondolkodtatva Isten irgalmasságáról, amely megnyitja szívünket, és mindent legyőz. Ferenc pápa erről elmélkedett október 10-én reggel, a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában... »

2017. október 10. kedd

Ferenc pápa: Segítsünk a rászorulókon úgy, ahogy Krisztus tette!

„Vegyük gondjainkba a sebesülteket, amint az irgalmas szamaritánus tette! Segítsünk a rászorulókon úgy, ahogy maga Krisztus tette, aki továbbra is »fizet« értünk!” – buzdított a Szent Márta-ház kápolnájában hétfő reggel elmondott homíliájában Ferenc pápa.

2017. október 9. hétfő

Ferenc pápa: A szégyen kegyelem, amely kigyógyít a bűnből

Ferenc pápa október 6-án reggel szentmisét mutatott be a vatikáni Szent Márta-házban. A bűn természetéről elmélkedve a Szentatya megállapította, hogy Báruk próféciája szerint ez minden embert érint, papokat, királyokat, főembereket és atyáinkat egyaránt.

2017. október 6. péntek

Ferenc pápa: Rá kell találnunk gyökereinkre, különben megbetegszünk

Boldog az az ember, aki újra rátalál saját gyökereire. Ezzel szemben az, aki saját magát „pszichés száműzetésbe” küldi, sokat árt. Erről beszélt a Szentatya október 5-én, csütörtökön a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott reggeli szentmisén.

2017. október 5. csütörtök

Ferenc pápa: Kérjük Jézustól a bátorságot, hogy közelről kövessük őt

„Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, elhatározta, hogy Jeruzsálembe megy. Követeket küldött maga előtt…” – a Szent Márta-ház kápolnájában tartott reggeli szentmisén október 3-án a Szentatya a napi evangéliumi szakasz kezdősoraira... »

2017. október 3. kedd

Ferenc pápa: Az arkangyalok elkísérnek bennünket az élet útján

Nekünk és az arkangyaloknak ugyanaz a hivatásunk: „működjünk együtt Isten üdvözítő tervében” – ezt a hívek imájában szereplő gondolatot mélyítette el Ferenc pápa homíliájában, a szeptember 29-én, Mihály, Gábriel és Rafael arkangyal ünnepe reggelén bemutatott misén a Szent... »

2017. szeptember 29. péntek

Ferenc pápa: A lelkifurdalás az üdvösség jele

„Ne féljünk kimondani az igazságot az életünkről, vállaljuk bűneinket, és gyónjuk meg az Úrnak, hogy megbocsásson!” – buzdított szentbeszédében Ferenc pápa szeptember 28-án reggel, a vatikáni Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

2017. szeptember 28. csütörtök

tovább »