Katolikus iskolák munkatársait köszöntötték Szent Gellért ünnepén Veszprémben

Szent Gellértnek, a katolikus iskolák védőszentjének ünnepén, szeptember 24-én adták át a Szent Gellért-díjakat a Veszprémi Főegyházmegyében. Az ünnepség a veszprémi bazilikában szentmisével kezdődött, melyet Márfi Gyula érsek mutatott be az iskolák lelkiigazgatóival... »

19:58

Ifjúsági találkozót tartottak Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája szeptember 23-án rendezte meg a Szent Gellért Ifjúsági Találkozót. A rendezvény helyszíne a szeged-alsóvárosi ferences templom, továbbá a Karolina Általános Iskola és Gimnázium volt.

19:00

Szimfonikus koncerttel nyílt meg a tizedik Szent Gellért Fesztivál Szegeden

Tizedik éve tisztelegnek nemzetközi komolyzenei fesztivállal Szegeden az egyházmegye alapítója, Szent Gellért vértanú püspök emléke előtt. A jubileumi programsorozat szeptember 24-én az ünnepi szentmisét követően szimfonikus koncerttel kezdődött a dómban.

17:28

Az első egyházmegyei zsinatra készülnek Nagybecskereken

Szeptember 23-án a Nagybecskereki Római Katolikus Egyházmegye történetének első zsinatára való felkészülés jegyében emlékeztek meg Szent Gellért püspökről, az egyházmegye védőszentjéről. Az ünnepi szentmisét Német László megyéspüspök mutatta be.

15:38

Egyházmegyei karitászünnepet tartottak Körmenden

Szent Erzsébetre emlékezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szeptember 23-án Körmenden. Az egyházmegyei szeretetszolgálat minden évben találkozót szervez tagjainak. Idén mintegy hétszázan vettek részt a programon.

12:20

Megújult a rábatöttösi Szent Cecília-templom

A külső felújítás befejezését követően szeptember 24-én áldotta meg a Vas megyei Rábatöttös Szent Cecília-templomát Székely János megyéspüspök.

10:40

Pedagógusokat köszöntöttek Szent Gellért napján Székesfehérváron

Gellért püspök ereklyéjének jelenlétében püspöki szentmisével, majd konferenciával köszöntötték a székesfehérvári egyházmegye fenntartásában vagy a területén működő katolikus iskolák pedagógusait szeptember 22-én.

2017. szeptember 25. hétfő

„Nagyszülői hagyaték” címmel nyílt kiállítás a veszprémi Szaléziánumban

Szeptember 23-án nyílt meg Veszprémben a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ legújabb tárlata, melyen egy budapesti orvos házaspár hagyatékát tekinthetik meg az érdeklődők.

2017. szeptember 25. hétfő

Kivételesen látogatható a pécsi cella trichora

A Pécsi Egyházmegye Keresztény Örökség Kutatóintézete és a Janus Pannonius Múzeum szervezésében Tóth Zsolt régész előadással egybekötött látogatásokat vezet az I. számú cella trichorában szeptemberben és októberben. Az 1922-ben felfedezett romok a restaurálás befejezéséig... »

2017. szeptember 25. hétfő

Hogyan éljünk? – Folytatódik a Pécsi Egyházmegye Szabadegyeteme

Idén is elindult a Pécsi Egyházmegye Szabadegyetem konferenciasorozata, amelynek keretében arra keresik a választ az előadók, hogyan éljünk.

2017. szeptember 25. hétfő

Román nyelvű híveknek tartották a hatodik Szent László regionális találkozót Nagyváradon

A nagyváradi kapucinus templomban tartották szeptember 21-én a hatodik Szent László regionális találkozót, amelyet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye kezdeményezett az alapító király szentté avatásának 825. évfordulóján meghirdetett Szent László-évben.

2017. szeptember 25. hétfő

Görögkatolikus zarándoklat Mátraverebély-Szentkúton

Közel 2500-an érkeztek szeptember 23-án az ország több pontjáról a római katolikus kegyhelyre, Mátraverebély-Szentkútra, a görögkatolikusok búcsújára.

2017. szeptember 25. hétfő

Közösen ünnepelték Szent Gellért püspök emléknapját a kecskeméti katolikus iskolák

A kecskeméti katolikus iskolák szeptember 24-én közös ifjúsági szentmisével ünnepelték Szent Gellért emléknapját az Urunk mennybemenetele-társszékesegyházban, Kecskeméten. A szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be.

2017. szeptember 25. hétfő

A premontrei rend nagyváradi széktemploma felszentelésének évfordulóját ünnepelték

Szeptember 18-án ünnepelték a premontrei rend nagyváradi széktemplomának felszentelési évfordulóját. A szentmisét Fejes Rudolf Anzelm várad-hegyfoki apát, prépost-prelátus mutatta be.

2017. szeptember 25. hétfő

„Krisztus keresztje a mi útjelzőnk” – Templombúcsút tartottak Nyíregyháza-Kertvárosban

A Nyíregyháza-kertvárosi Görögkatolikus Egyházközség hívei szeptember 17-én huszadik alkalommal ünnepeltek együtt.

2017. szeptember 25. hétfő

Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a budapest-kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

2017. szeptember 24. vasárnap

A 150 éves köröstarjáni templom búcsúját ünnepelték

Szeptember 17-én tartották a 150 éves köröstarjáni plébániatemplom búcsúünnepét. A szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László nagyváradi megyéspüspök volt, aki a szertartást követően Bărbuţ Péter plébánossal emléktáblát is megáldott.

2017. szeptember 24. vasárnap

Megáldották a felújított Tours-i Szent Márton-templomot Vizafogón

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg a felújított Tours-i Szent Márton- (és Flüe-i Szent Miklós-) plébániatemplomot Budapest Vizafogó városrészében szeptember 23-án.

2017. szeptember 23. szombat

Gyerekek és katonák – Nemzeti katonai zarándoklat Máriaremetén

Szeptember 23-án, szombaton kisebb „katonai tábort” építettek a máriaremetei kegytemplom kertjében, Bíró László tábori püspök pedig a minden szakmában, de a honvédelemben talán különösen is szükséges állhatatosságról elmélkedett prédikációjában. És a gyerekek is... »

2017. szeptember 23. szombat

Reménnyel tekintünk a jövőbe – Szent László-nap a jó palócoknál

Az egyházmegye László nevű papjait hívta össze Ságújfalu Szent László-plébániája. A Váci Egyházmegye települése az önkormányzat és a plébánia összefogásával egész éves programsorozattal emlékezik védőszentjére. Szeptember 23-án Beer Miklós püspökkel ünnepelt a közösség.... »

2017. szeptember 23. szombat

tovább »