„Amire nézek, az vagyok” – Egyeken időzött a missziós kereszt

A Hajdú-Bihar megyei Egyek kétszáz éves Szent József-temploma adott szállást június 18. és 20. között a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjének.

13:53

Eucharisztikus találkozót rendeztek Szilágysomlyón

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve június 14-én regionális találkozót tartottak a szilágysomlyói Nagyboldogasszony-templomban, az esperesi kerület hívei és papjai részvételével.

2018. június 20. szerda

„Az elvetett mag már dolgozik” – Tanévzáró Ajakon a missziós kereszt jelenlétében

Ajakra érkezett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje június 14-én. A kereszt fogadása alkalmából Galsi János mutatott be szentmisét.

2018. június 19. kedd

„Aki keresztet vet, örök életet arat” – Kisvárdára érkezett a missziós kereszt

Ünnepi szentmise keretében köszöntötte Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét a kisvárdai templomban június 11-én. Az eseményen részt vettek a Szent László-iskola tanulói és pedagógusai.

2018. június 13. szerda

A kereszt minden ágát a szentek el nem hervadó virágai ékesítik – A missziós kereszt Mátészalkán

Debrecen és Nyíregyháza után a szatmári hívekhez is eljutott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. A magyar szentek és boldogok ereklyéjét tartalmazó ereklyetartó előtt június 6. és 9. között imádkozhattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban.

2018. június 11. hétfő

Erdő Péter a pap- és diakónusszentelésen: Missziójuk Krisztus iránti személyes szeretetből fakadjon!

A papnak elsősorban Isten emberének kell lennie. Csak így lesz képes arra, hogy elvezesse az embereket a Krisztusban megtestesült Istenhez – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, prímás június 9-én az esztergomi bazilikában tartott pap- és diakónusszentelésen.

2018. június 9. szombat

Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) június 5-én és 6-án megtartotta nyári rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára június 7-én számolt be az ülésen tárgyalt témákról.

2018. június 7. csütörtök

A bőrünk alá bújt Isten – Budapesten is bemutatjuk a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban áprilisban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet, melyet a Somogy megyei püspöki székhelyen történt bemutatója után Budapesten is bemutatunk június 6-án.

2018. június 4. hétfő

Nem kell megkerülnünk érte a világot – Úrnapja Győrben

Veres András megyéspüspök június 3-án, úrnapján szentmisét mutatott be Győr városának plébánosaival a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A főpásztor a szentmisét követően úrnapi körmenetet vezetett a Káptalandombról a Dunakapu téren és a Gutenberg téren át a... »

2018. június 4. hétfő

Az eucharisztikus kongresszusok célja

Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus teológiai bizottsága elnökének írását adjuk közre.

2018. június 4. hétfő

Találkozás, derű, imádság, tánc – A lednicai ifjúsági találkozón fiatalok tízezrei voltak „jelen”

Június 2-án huszonkettedik alkalommal találkoztak Poznań közelében, a Lednica mezőn a lengyel fiatalok, hogy együtt ünnepeljék a keresztény hit ajándékát. A közel 85 ezer fiatalt üzenetében Ferenc pápa is üdvözölte.

2018. június 3. vasárnap

A gyerekek a rácsodálkozás mesterei – Versegi Beátával a gyermek-szentségimádásról

A gyermek-szentségimádásról beszélgettünk a Nyolc Boldogság közösség szerzetesnővérével.

2018. június 3. vasárnap

Erdő Péter úrnapján: Krisztus közel áll hozzánk az Eucharisztiában

Erdő Péter bíboros, prímás úrnapi szentmisét mutatott be, és körmenetet vezetett a budapesti Szent István-bazilikában június 3-án, vasárnap.

2018. június 3. vasárnap

Negyvennégy országban csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz

Szentségimádásra hívtak úrnapja ünnepének előestéjén, június 2-án a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. A világméretű szentségimádási lánchoz 44 ország 900 helyszínén becslések alapján több tízezren csatlakoztak.

2018. június 3. vasárnap

Erdő Péter bíboros Rákosligeten csatlakozott a világméretű szentségimádáshoz

Erdő Péter bíboros, prímás június 2-án a budapest-rákosligeti Magyarok Nagyasszonya-templomban vezetett elsőszombati imaórát a plébániaközösséggel. A főpásztor itt kapcsolódott be a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága által meghirdetett világméretű... »

2018. június 3. vasárnap

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében fogadták az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjét

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje országjáró útjának következő állomása az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. Május 30-án Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban fogadták a keresztet.

2018. június 1. péntek

Kiállítás nyílt Veszprémben az 1938-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évfordulóján

Nyolcvan évvel ezelőtt, 1938. május 25. és 29. között rendezték meg Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Erre emlékezik a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ kiállítása, amelyet Márfi Gyula veszprémi érsek nyitott meg május 29-én.

2018. május 30. szerda

Ajkán járt a missziós kereszt

Május 17. és 24. között az ajkai Jézus Szíve-plébániatemplomban látták vendégül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus országot járó missziós keresztjét.

2018. május 30. szerda

Ülésezett az Európai Katolikus Egyetemek Szövetsége

A Lublini II. János Pál Katolikus Egyetem (KUL) adott otthont május 24. és 26. között a Katolikus Egyetemek Európai Szövetsége (FUCE) találkozójának. Karol Wojtyła, a későbbi II. János Pál pápa nemcsak tanult, de oktatott is az alapításának centenáriumát ünneplő lengyel katolikus... »

2018. május 29. kedd

Az Egyház életének forrása – Szakmai nap az Eucharisztiáról Budapesten

Az Eucharisztia állt a középpontjában annak a szakmai napnak, melyet május 28-án, hétfőn tartott az Országos Lelkipásztori Intézet (OLI) és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága Budapesten.

2018. május 29. kedd

tovább »