Legyünk húszezren! – Fábry Kornél videóban is hív a közös szentségimádásra

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve különleges szentségimádást hirdettek meg november 25-ére: egy időben, de különböző helyszíneken imádhatjuk a világmindenség királyát.

2017. november 17. péntek

Szalézi munkatársak éves fóruma Péliföldszentkereszten

Péliföldszentkereszten tartották a szalézi munkatársak éves fórumát november 10. és 12. között. Az eseményen nagy hangsúlyt fektettek a Budapesten rendezendő 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülésre is.

2017. november 16. csütörtök

Az Eucharisztia ünneplése 13.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. november 12. vasárnap

„Hangoljuk össze a vasárnapot és a hétköznapokat” – beszélgetés Versegi Beáta Máriával

November 9-én este a budapesti D18 Könyvesbolt és Kávézóban Kuzmányi István, a Magyar Kurír és az Új Ember főszerkesztője beszélgetett Versegi Beáta Máriával, a Nyolc Boldogság Közösség tagjával, a „Lehetőségek – a kiégésen innen és túl” című kötet szerzőjével.

2017. november 11. szombat

Élet az élet kenyeréből – Teológiai szakmai napot tartottak a PPKE Hittudományi Karán

Az Eucharisztiáról tartottak teológiai szakmai napot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán november 10-én. A konferencián előadást tartott Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke is.

2017. november 10. péntek

Papi rekollekció Esztergomban az Eucharisztia jegyében

Papi rekollekciót tartottak Esztergomban november 8–9-én 270 szerzetes, pap és szeminarista részvételével. Jelen volt és beszédet mondott mások mellett Erdő Péter bíboros, prímás és Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának elnöke.

2017. november 10. péntek

A Király! A királyod? – Legyünk 20 ezren együtt az Úrral november 25-én!

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői. Céljuk, hogy 17–18 óra között húszezren imádkozzanak egyszerre.

2017. november 4. szombat

Valahányszor e kenyeret eszitek… – Hitoktatók továbbképzése Pécsett

Továbbképzést tartottak a Pécsi Egyházmegye valamennyi katekétájának október 30-án a Magtár Látogatóközpontban.

2017. november 3. péntek

Elmélkedés a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus imádságáról

2020-ban Budapesten rendezik meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK). Az ünnepi eseményre készülve hétről hétre egy imát imádkozunk templomainkban. Versegi Beáta Mária CB az imáról írt elmélkedését adjuk közre az alábbiakban.

2017. november 2. csütörtök

Az Eucharisztia ünneplése 12.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. október 29. vasárnap

Növekedjetek a szeretetben – Bátára zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

Az Eucharisztikus Világkongresszusra való készület jegyében Varga László kaposvári megyéspüspök zarándoklatra hívta egyházmegyéje híveit. Hazánk egyik legrégebbi kegyhelyére, Bátára október 28-án érkeztek a Kaposvári Egyházmegye zarándokai.

2017. október 28. szombat

Internetes-böngészős hittanverseny 2017 – 1. forduló

Idén is útjára indult az internetes-böngészős hittanverseny, amelynek célja, hogy a versenyzők megismerkedjenek az online katolikus forrásokkal, kiegészítsék a hittanórán tanult ismereteiket és gyakorlatot szerezzenek az internetes böngészők biztonságos használatában.

2017. október 28. szombat

Krisztus legszentebb vére – A Bátán őrzött ereklye története 2.

Kevésbé ismert búcsújáró helye Magyarországnak a bátai Szent Vér-kegyhely. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében Sümegi József írásának folytatását adjuk közre a különleges ereklye és a hozzá kapcsolódó kegyhely történetéről.

2017. október 23. hétfő

Krisztus legszentebb vére – A Bátán őrzött ereklye története 1.

Kevésbé ismert búcsújáró helye Magyarországnak a bátai Szent Vér-kegyhely. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében Sümegi József írását adjuk közre a különleges ereklye és a hozzá kapcsolódó kegyhely történetéről.

2017. október 22. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 11.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. október 22. vasárnap

Krisztus legszentebb vére – A bátai kegyhely története

Kevésbé ismert búcsújáró helye Magyarországnak a bátai Szent Vér-kegyhely. A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében Sümegi József írását adjuk közre a különleges ereklye és a hozzá kapcsolódó kegyhely történetéről.

2017. október 21. szombat

Plébániai tanácsosok találkoztak Pécsett

A Pécsi Egyházmegye plébániai tanácsosait hívták október 14-én továbbképzésre a Dóm Kőtárba és a Magtár Látogatóközpontba. A találkozón az egyházközségek tanácsosai a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról és az egyházmegye pasztorális tervéről... »

2017. október 19. csütörtök

Megáldották a rákoskerti Szent XXIII. János-kápolnát

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg október 15-én a rákoskerti Szent XXIII. János-kápolnát. A Budapest XVII. kerületében található kápolna az első templom Magyarország területén, mely Szent XXIII. János pápa tiszteletére épült.

2017. október 15. vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 10.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2017. október 15. vasárnap

Eucharisztikus készület az Eucharisztia templomában Homrogdon

Magyarország egyetlen Krisztus Teste és Vére tiszteletére épült templomának közössége – miután az MKPK meghirdette a Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való hároméves készületet – megszólítva érezte magát Homrogdon. Veress Zoltán plébános... »

2017. október 14. szombat

tovább »