A család Isten ajándéka – Interjú Sánta Jánossal, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola lelkészével

2018 a magyar kormány döntése nyomán a családok éve volt hazánkban, amelyhez az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) rendezvénysorozattal kapcsolódott. Az év lezárultával a programok céljáról, tartalmáról kérdezte Bölönyi Gabriella, a Váci Egyházmegye sajtóreferense Sánta Jánost,... »

2019. január 21., hétfő

Minden ajándék, ami körülvesz – Beer Miklós tartott elmélkedést az Apor Vilmos-főiskola lelkinapján

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola idén decemberben is szervezett lelkinapot a hallgatók és oktatók részére, amelyen Beer Miklós váci megyéspüspök lelki útravalót adott a jelenlévőknek az adventi készülethez.

2018. december 23., vasárnap

Hamvas Béla és a hely szelleme – Szakmai nap a váci Apor Vilmos-főiskolán

Hamvas Béla halálának ötvenedik évfordulója alkalmából „A genius loci” (a hely szelleme) címmel műhelykonferenciát és pedagógiai szakmódszertani továbbképzést tartottak október 12–13-án a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

2018. november 16., péntek

Tanévnyitóját ünnepelte az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Nagy Szent Gergely pápa ünnepén, szeptember 3-án a váci székesegyházban mutatták be az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanévnyitó szentmiséjét Beer Miklós váci megyéspüspök és Sánta János kanonok. A szertartáson részt vettek a főiskola elöljárói, oktatói, régi és új diákjai,... »

2018. szeptember 9., vasárnap

A Mária Rádió műsorában mutatkozott be az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Egész napos műsorfolyamban mutatták be a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) képzéseit, szakirányait, programjait július 19-én a Mária Rádióban.

2018. július 21., szombat

„Kamasz panasz” címmel rendezett estet Vácott az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) előadás-sorozatot hirdetett a családok évéhez kapcsolódva. A május 30-i eseménynek a Váci Egyházmegye Credo-háza adott otthont.

2018. június 5., kedd

Cigányok a tudományos életben – Roma napi konferencia Vácon

A cigányok tudományos életben betöltött szerepéről, a roma értelmiség életéről, lehetőségeiről rendeztek tanácskozást március elsején a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán (AVKF). A rendezvényen roma kutatók, szakemberek tartottak előadást különféle témákban.

2018. március 2., péntek

Megáldották a Mária Rádió váci stúdióját

Rádióstúdió létesült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola Szent Miklós téri épületében, amelyet február 19-én áldott meg Beer Miklós megyéspüspök.

2018. február 22., csütörtök

Nyílt napokat tartanak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola nyílt napot tart felvételizők részére január 10-én (szerda) és február 6-án (kedd) 9 órai kezdettel.

2018. január 4., csütörtök

Budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Új, budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az épületegyüttest Beer Miklós megyéspüspök áldotta meg december 15-én.

2017. december 15., péntek

Tizedik alkalommal rendezték meg a katolikus középiskolák helyesírási versenyét Vácon

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola katolikus középiskolák diákjait megmozgató helyesírási versenyének évtizedes hagyománya van. Az idei megmérettetésen, melyet november 17-én tartottak, tizenhét intézmény harminckét tanulója vett részt.

2017. november 22., szerda

Beer Miklós volt az Apor Vilmos Katolikus Főiskola műhelyének vendége

A Szocped Café rendezvény vendégeként Beer Miklóst, a Váci Egyházmegye püspökét köszönthették és kérdezhették október 26-án az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanárai és diákjai. A moderátor Báder Iván, a főiskola oktatója volt.

2017. november 12., vasárnap

Ismét indul katekéta- és lelkipásztorimunkatárs-képzés Vácott

2017 őszén újra indul levelező tagozaton a katekéta- és lelkipásztorimunkatárs-képzés Vácott az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 12.

2017. augusztus 1., kedd

Hálát adtak az elmúlt tanévért az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanévzáró hálaadó szentmiséjét május 22-én tartották meg a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az ünnepi szentmisét Beer Miklós megyéspüspök mutatta be, Sánta János koncelebrálásával.

2017. május 26., péntek

Ötödik alkalommal tartják meg a katolikus neveléstudományi konferenciát

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola ötödik alkalommal szervezi meg katolikus neveléstudományi konferenciáját, idén a Katolikus Pedagógiai Intézettel együtt április 27-én, csütörtökön. A szakmai rendezvény címe: „A nevelés mint hivatás – A katolikus nevelés múltja és... »

2017. január 19., csütörtök

Megjelent a Katolikus Pedagógia és a Szociálpedagógia folyóirat legújabb száma

Mindkét folyóirat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola gondozásában jelenik meg.

2016. december 23., péntek

A Magyar Tudomány Napját ünnepelték az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A tavalyi évhez hasonlóan, kisiskolásokat és felnőtteket is megszólított az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) tudománynapi rendezvénye november 8-án.

2016. november 15., kedd

Takács Szilvia szobrászművész kiállítása az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Fülöpné Erdő Mária rektor nyitotta meg Takács Szilvia szobrászművész „Hétköznapi szakralitás” című, az Ars Sacra Fesztivál keretében rendezett kiállítását szeptember 20-án a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

2016. szeptember 25., vasárnap

Tanévzárót és diplomaátadó ünnepséget tartottak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A hagyományokhoz híven idén is július 1-jén adták át a diplomákat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola végzős hallgatói számára. Ez alkalommal is több száz hallgató vehette át oklevelét óvodapedagógus, tanító, csecsemőgondozó, szociálpedagógus és kántor szakon, valamint... »

2016. július 7., csütörtök

Európai Tehetségpont lett az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) széles körű, eredményes tehetséggondozó munkájának elismeréseként 2016-ban az Európai Tehetségtámogató Hálózat részévé, vagyis Európai Tehetségponttá vált.

2016. május 18., szerda

tovább »