Kassára látogatott Erdő Péter bíboros

Bernard Bober kassai érsek-metropolita meghívására Kassára látogatott Erdő Péter bíboros. Az esztergom-budapesti érsek március 19-én előadást tartott a teológiai fakultáson, felkereste Salkaházi Sára testvér egykori rendházát, este pedig szentmisét mutatott be a Szent... »

2018. március 20. kedd

Erdő Péter bíboros Norvégiába látogatott

Erdő Péter bíboros, prímás március 9–11. között Norvégia fővárosába, Oslóba látogatott, ahol a helyi magyar közösséggel és katolikus egyházi vezetőkkel találkozott.

2018. március 11. vasárnap

Ministránsokkal találkozott elsőszombaton Erdő Péter bíboros

Erdő Péter bíboros, prímás idén is a magyar ifjúságért és a családokért imádkozik és mutat be szentmisét az év elsőszombatjain az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye különböző templomaiban. A főpásztor március 3-án a budakalász-szentistvántelepi Szent István-plébániára... »

2018. március 5. hétfő

Kereszthódolás Máriapócson – Megváltónkra tekintünk

Kereszthódoló vasárnapon, március 4-én együtt ünnepelt Szent Liturgiát Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz püspök és Szocska Ábel OSBM apostoli kormányzó Máriapócson. Nemzeti kegyhelyünkön kezdődött meg a missziós kereszt országjárása, készületül a Nemzetközi... »

2018. március 4. vasárnap

Versmondó versenyt hirdet Szent István király tiszteletére a Mária Rádió

„A mélységből kiáltok hozzád…” mottóval versmondó versenyt hirdet a Mária Rádió Szent István király tiszteletére, melyre március 5-ig jelentkezhetnek középiskolás fiatalok.

2018. február 27. kedd

XII. Piusz emlékére nem fát, hanem erdőt kellene ültetni – Pápai Lajos előadása a Pázmányon

A Szent István Társulat havonta megtartott esti rendezvénysorozatának keretében február 26-án Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán „XII. Piusz és a zsidók” címmel. A rendezvényen megjelent Erdő Péter bíboros... »

2018. február 27. kedd

Erdő Péter bíborossal ünnepelték jubileumukat a Ferences Szegénygondozó Nővérek

Február 24-én Esztergomban, a Loyolai Szent Ignác-templomban, majd a Keresztény Múzeumban Erdő Péter bíborossal ünnepeltek a szegénygondozó nővérek. Arra emlékeztek, hogy kilencven éve született a ferences nagycsaládnak ez az „egyedülálló magyar hajtása”.

2018. február 24. szombat

Országjárásra indul az eucharisztikus világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjét, melyet Erdő Péter bíboros, prímás áldott meg és indított útjára február 24-én, szombaton az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye... »

2018. február 24. szombat

Szentmisével emlékezett alapítójára Comunione e Liberazione mozgalom

A budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templomban Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be emlékmisét február 23-án a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) mozgalom alapítója, Don Luigi Giussani halálának tizenharmadik évfordulóján.

2018. február 24. szombat

Erdő Péter megáldotta a főegyházmegyei hitoktatási felügyelőség új irodáját

Új irodakomplexuma megáldását ünnepelte Erdő Péter bíborossal az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének új tagokkal bővült munkatársi közössége február 22-én Budapesten.

2018. február 22. csütörtök

Erdő Péternél jártak a 72 Tanítvány Mozgalom vezetői

Erdő Péter bíboros, prímás február 21-én a budavári Prímási Palotában fogadta a 72 Tanítvány Mozgalom képviselőit, akik tájékoztatták a főpásztort idén tervezett programjaikról.

2018. február 22. csütörtök

Erdő Péter hamvazószerdán: Ne az emberek, a közvélemény megítéléséhez igazítsuk viselkedésünket!

Erdő Péter bíboros, prímás ünnepi szentmisét celebrált hamvazószerdán, február 14-én délután az esztergomi bazilikában. Homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2018. február 14. szerda

A Katolikus Egyház vezetőivel tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök február 13-án, kedden a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Állandó Tanácsának tagjaival találkozott.

2018. február 14. szerda

A L’Osservatore Romano is beszámolt Erdő Péter Columbia Egyetemen tartott előadásáról

A L’Osservatore Romano vatikáni napilap február 8-i számában foglalja össze Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek előadását, amelyet január 29-én tartott New Yorkban, a Columbia Egyetemen a Bampton Lectures program meghívottjaként.

2018. február 12. hétfő

Erdő Péter bíboros látogatást tett New Yorkban

Erdő Péter bíboros, prímás január 27. és február 3. között New Yorkban tett látogatást. Ennek keretében január 29-én előadást tartott a Columbia Egyetemen, „Vallás és egyház a világi államban” címmel, majd január 31-én találkozott a New York-i magyar közösséggel.

2018. február 3. szombat

Erdő Péter előadása a Columbia Egyetemen

Erdő Péter bíboros, prímás január 29-én a Columbia Egyetemen „Vallás és egyház a világi államban” címmel tartott előadást, melyet teljes egészében közreadunk.

2018. február 1. csütörtök

Erdő Péter a Columbia Egyetemen: Az erkölcsi törvényt összemorzsolja a relativizmus

A demokrácia alapjaiban rendül meg napjainkban – mondta Erdő Péter bíboros, prímás a Columbia Egyetemen tartott, „Vallás és egyház a világi államban” című előadásában január 29-én.

2018. február 1. csütörtök

Erdő Péter bíboros előadást tartott a Columbia Egyetemen

Erdő Péter bíboros, prímás január 27-től február 3-ig New Yorkban tesz látogatást. Ennek keretében január 29-én előadást tartott a Columbia Egyetemen „A vallás és az egyházak szerepe a világi államban” címmel.

2018. január 30. kedd

Szívvel-lélekkel, hűséggel – Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter Budapesten

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 21-én a Margit-szigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. „Az Isten iránti szeretetből vállalt hivatás életre szóló hűségre kötelez” – a bíboros az ifjúságot és a hivatást középpontba állító püspöki szinódushoz... »

2018. január 21. vasárnap

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

Idén január 21–28. között kerül sor az ökumenikus imahétre. Az imahét segédanyagát a karibi keresztény testvérek állították össze, amelynek központi igéje: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől…” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével…” (2Móz/Kiv 15,6).

2018. január 16. kedd

tovább »