Erdő Péter megáldotta Csordás Eörs emlékkövét a Hermina úton

Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét Budapesten, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartósága által gondozott Hermina úti Kisboldogasszony-kápolnában szeptember 16-án. A szentmise után a kápolna kertjében felavatták Csordás Eörs Mária... »

2018. szeptember 16. vasárnap

Győztes csapat vagyunk – fiatalok örömteli találkozója a NEK jegyében

Örömteli ünneplésben volt mindannak a több mint kétezer fiatalnak része, akik eljöttek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága meghívására a MOM Sportközpontban tartott „Forráspont – Egy nap Jézussal” rendezvényre szeptember 15-én.

2018. szeptember 16. vasárnap

„Mária népe vagyunk” – Országos Magyarok Nagyasszonya Találkozót tartottak Budapesten

A X. Országos Magyarok Nagyasszonya Találkozót (OMNT) szeptember 15-én rendezték a rákospalotai Magyarok Nagyasszonya-főplébánián, ahol ez alkalomból Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét.

2018. szeptember 15. szombat

A közép-kelet-európai püspöki konferenciák képviselőinek pozsonyi közleménye

Stanislav Zvolenský érsek, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke meghívására szeptember 6–7-én Pozsonyban gyűltek össze kétnapos tanácskozásra a közép-kelet-európai régió püspöki konferenciáinak képviselői. A püspökök a tanácskozás végén közleményt adtak ki, melyet teljes... »

2018. szeptember 11. kedd

Egyházi lapok és honlapok szerkesztőinek szervez találkozót Érden a MAKÚSZ és a Magyar Kurír

Az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek XVII. országos találkozóját Érden tartja a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) és a Magyar Kurír október 3. és 5. között, az interjú és az álhírek témakörében. Október 5-én délelőtt a rendezvényen előadást tart... »

2018. szeptember 10. hétfő

Közleményt adtak ki pozsonyi találkozójukról a közép-kelet-európai püspöki konferenciák képviselői

Stanislav Zvolenský érsek, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke meghívására szeptember 6–7-én Pozsonyban gyűltek össze kétnapos tanácskozásra a közép-kelet-európai régió püspöki konferenciáinak képviselői. A püspökök a tanácskozás végén közleményt adtak ki.

2018. szeptember 9. vasárnap

Felajánljuk szeretetünket – Szentmisével zárult a Kattárs Székesfehérváron

Erdő Péter bíborost várták Szent István városába a Kattárs szeptember 9-i záró napján. A Városház téren az egyházmegye hívei és vendégei szentmisében adtak hálát az elmúlt két napért, mely az Egyház sokféle tevékenységét, gazdag életét mutatta be ehhez a tevékenységhez... »

2018. szeptember 9. vasárnap

Van célunk! Van jövőnk! – Életképek a Katolikus Társadalmi Napokról

Immár hatodszor rendezik meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által életre hívott Katolikus Társadalmi Napokat (Kattárs), ezúttal „Van célunk! Van jövőnk!” mottóval Székesfehérváron, szeptember 7. és 9. között. Képeink segítségével a szombati nap hangulatát idézzük... »

2018. szeptember 9. vasárnap

Az „öröm és a félelem napja” – Erdő Péter bíboros vezette a máriaradnai kegyhely jubileumi búcsúját

Szűz Mária születése (Kisboldogasszony) ünnepén Erdő Péter bíboros, prímás vezette a zsúfolásig megtelt máriaradnai kegytemplomban a nagybúcsút, a kegykép adományozásának 350. jubileumi évében.

2018. szeptember 8. szombat

Forráspont – Egy nap, amikor a katolikus fiataloké a főszerep

Hodász András atya, Gersei Csenge és Vecsei H. Miklós is vendége lesz a „Forráspont – Egy nap Jézussal” ifjúsági eucharisztikus napnak, melyet szeptember 15-én tartanak a budapesti MOM sportközpontban.

2018. szeptember 8. szombat

Pozsonyban gyűltek össze a közép-kelet-európai püspöki konferenciák képviselői

Stanislav Zvolenský érsek, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke meghívására szeptember 6-7-ig Pozsonyban gyűltek össze kétnapos tanácskozásra a közép-kelet-európai régió püspöki konferenciáinak képviselői.

2018. szeptember 7. péntek

Győrben mutattak be szentmisét az MKPK tagjai

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjai szentmisét mutattak be őszi rendes ülésük második napján, szeptember 5-én, Kalkuttai Teréz anya emléknapján a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével.

2018. szeptember 5. szerda

Vállaljuk a világ előtt, hogy katolikusok vagyunk – Elindult az EWTN magyar adása a Bonum TV-n

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén elindult az amerikai EWTN (Eternal Word Television Network – Örök Ige Televíziós Hálózata) magyar nyelvű adása a Bonum televízión. Jakab Péterrel, az EWTN Médiamisszió vezetőjével beszélgetünk.

2018. szeptember 3. hétfő

Derűsen, bizalommal éljük az életünket! – Erdő Péter a közös fővárosi és egyházmegyei Veni Sanctén

Erdő Péter bíboros, prímás hívására második alkalommal tartották meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén működő katolikus oktatási intézmények közös Veni Sanctéját szeptember 3-án a Szent István-bazilika előtti téren.

2018. szeptember 3. hétfő

Erdő Péter vezette az elsőszombati ájtatosságot a kőbányai Szent György-templomban

Sok évtizedes szokás Budapesten, hogy a hónap első szombatján – mindig más-más templomban – elsőszombati ájtatosságot tartanak. A kőbányai Szent György-templomban szeptember 1-jén Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével imádkoztak az ifjúságért és a családokért.

2018. szeptember 3. hétfő

Hitre nevelünk, hozzáértéssel, szeretettel – Katekéták találkozója Esztergomban

Első ízben gyűltek össze az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén lévő oktatási-nevelési intézmények katekétái tanévkezdő ünneplésre. A kapcsolatépítő, identitásuk erősítését célzó találkozón Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét és tartott előadást ... »

2018. szeptember 1. szombat

Egyedi érték – Húszéves a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kara

Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Információs Technológiai és Bionikai Kara augusztus 30-án Budapesten.

2018. szeptember 1. szombat

Erdő Péter a nemzeti tanévnyitón: Iskoláink hivatása az együttműködés a fiatalok érdekében!

Az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában tartották augusztus 31-én a IX. Nemzeti Tanévnyitót, melyen Erdő Péter bíboros, prímás és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg az új tanévet.

2018. augusztus 31. péntek

Eucharisztikus csodák a művészetben – Kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén címmel nyílt kiállítás augusztus 27-én este a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadóban. A tárlat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő rendezvényeinek sorába... »

2018. augusztus 28. kedd

A libanoni pátriárka megáldotta Gazdagréten a Szent Charbel-kápolnát

Augusztus 21-én Béchara Boutros Raï bíboros, maronita pátriárka Erdő Péter bíboros kíséretében a gazdagréti Szent Angyalok-templomban megáldotta és Szent Charbel maronita szerzetesről nevezte el a templom keresztelőkápolnáját.

2018. augusztus 22. szerda

tovább »