Az ökumenikus imahét pillanatai a Kaposvári Egyházmegyében – KÉPRIPORT

A Krisztus-hívők egységét szolgáló idei imahéten Kaposvár több templomában szerveztek közös áhítatot református, evangélikus és katolikus hívek, lelkészek és papok. Az egyházmegyei eseménysorozat zenés ifjúsági imaórával zárult január 26-án Siófokon, közel száz... »

2018. február 1. csütörtök

Alois testvér Bázelben bejelentette: Madridban lesz a következő taizéi találkozó

Szabó Máté hitoktató és Geiszelhardt Sára teológushallgató számolt be a bázeli taizéi találkozóról a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásában.

2018. január 3. szerda

Bázelben rendezték meg az idei európai taizéi találkozót

December 28. és január 1. között rendezték meg Bázelben az európai taizéi találkozót. Idén is több tízezer fiatal – köztük magyarok is – vett részt a „Bizalom zarándoklata a földön” kezdeményezésben, amelyet Roger testvér, a Taizéi Közösség alapítója indított el az... »

2018. január 1. hétfő

Ferenc pápa üzenete a taizéi találkozóra: Növeljétek az irgalmasság kultúráját!

A Taizéi Közösség európai találkozóját idén Svájcban, Bázel városában tartják december 28. és január 1. között. Több tízezer fiatal – köztük magyarok is – vesz részt a „Bizalom zarándoklata a földön” kezdeményezésben, amelyet Roger testvér, a Taizéi Közösség... »

2017. december 28. csütörtök

Kiengesztelődés, béke és szeretetközösség – Roger testvérről halálának évfordulóján

Tizenkét évvel ezelőtt, 2005. augusztus 16-án gyilkolta meg egy megbomlott elméjű nő Roger Schütz testvért a vesperás imádkozása alatt. A Taizéi ökumenikus közösség alapítójára Charles Eugène testvér, egyik társa emlékezett a Vatikáni Rádióban adott interjúban.

2017. augusztus 19. szombat

Taizében a fiatalok felfedezik az ima egyszerű valóságát

Sok keresztény fiatal gyűlt össze idén nyáron is a világ minden részéről a franciaországi Taizében azokra a heti találkozókra, amelyeket a Roger testvér által 1940-ben alapított ökumenikus közösség szervez.

2017. augusztus 16. szerda

Megőrizve megújít – Új magyar nyelvű taizéi album jelent meg

A „Laudemus Deum” címmel megjelent album egy komoly odafigyeléssel, imádságos légkörben felvett, kiváló lemez.

2017. augusztus 13. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete július 26-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. július 26. szerda

Az egyedüllétből az együttlétbe – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó október 7-én

2017. október 7-én rendezik meg a következő Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelynek programjai ez alkalommal az imádság köré szövődnek majd. Az őszi találkozó főelőadását Nagy Bálint SJ, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartja.

2017. július 25. kedd

Lehet még jelentkezni az augusztusi taizéi utakra

Az augusztus 5. és 14. között, illetve 20. és 27. között megszervezett taizéi utakra még várnak jelentkezőket.

2017. július 7. péntek

Ökumenikus imádságot tartottak Margittán

„Laudate omnes gentes – Dicsérje minden nemzet” címmel tartottak ökumenikus imaalkalmat a Bihar megyei Margittán (Marghita) december 27-én a városi kórház konferenciatermében.

2017. január 2. hétfő

A Katolikus Ifjúsági Mozgalom zarándoklatot szervez a rigai taizéi találkozóra

A Fiatalok Európai Találkozóját, azaz a hagyományos év végi taizéi találkozót idén Lettország fővárosában, Rigában rendezik december 28. és január 1. között.

2016. november 14. hétfő

Az irgalom mindig kapcsolat – Interjú Alois testvérrel

A szeptember 24-én, Pannonhalmán megrendezett taizéi ifjúsági találkozó alkalmával Alois testvérrel, a franciaországi taizéi közösség elöljárójával beszélgettünk az irgalomról.

2016. szeptember 27. kedd

Megízlelni a közösséget – Taizéi találkozót tartottak Pannonhalmán

Szeptember 24-én, szombaton a Szent Márton-év keretében taizéi találkozót rendeztek Pannonhalmán, amelyen részt vett a franciaországi taizéi közösség priorja, Alois testvér is hat szerzetestársával együtt.

2016. szeptember 25. vasárnap

Taizé és Pannonhalma erős kapcsolata – beszélgetés Hardi Titusz OSB szerzetessel

Taizéi ifjúsági találkozót rendeznek szeptember 24-én, szombaton Pannonhalmán, melyre több száz fiatalt várnak. A találkozón szóba kerülő témákról, valamint a Taizé és Pannonhalma közötti kapcsolatról Hardi Titusz bencés szerzetes, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója... »

2016. szeptember 9. péntek

Szeptemberben taizéi ifjúsági találkozó lesz Pannonhalmán

Több száz fiatal találkozik egymással 2016. szeptember 24-én, szombaton a Pannonhalmi Főapátságban. A taizéi ifjúsági találkozó a Szent Márton-év és a Reformáció Éve jegyében szerveződik az Észak-Dunántúli régió fiataljai számára.

2016. szeptember 4. vasárnap

Roma és nem roma magyar fiatalok együtt zarándokoltak Taizébe

Augusztus 14. és 21. között került sor a zarándoklatra, a tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén nyáron is Esztergomból és Nógrád megyéből indultak útnak együtt roma és nem roma fiatalok a taizéi közösséghez.

2016. augusztus 31. szerda

„Lakhatóvá tenni a Földet” – Regionális taizéi találkozót rendeztek Nagyváradon

Május 6–8. között immár második alkalommal szerveztek taizéi találkozót Nagyváradon, ezúttal „Lakhatóvá tenni a Földet” címmel. A lelkiségi hétvégén jelen voltak James és Kilian taizéi testvérek is.

2016. május 9. hétfő

Bemutatták a nagyváradi regionális taizéi találkozó programját

„Lakhatóvá tenni a Földet” mottóval második alkalommal szerveznek regionális taizéi találkozót Nagyváradon május 6–8. között. A rendezvény célját, programját április 18-án ismertették a szervezők a nagyváradi Posticum kulturális központban tartott sajtótájékoztatón.

2016. április 22. péntek

Taizé, a közös út – Az ökumenikus közösség elmúlt 25 évéről szóló kötet bemutatója Nagyváradon

Január 22-én mutatták be a nagyváradi püspöki palota dísztermében a „Taizé, a közös út. Huszonöt éve együtt a bizalom zarándoklatán” című könyvet.

2016. január 25. hétfő

tovább »