Nem csak a regisztráltak vehetnek részt a csíksomlyói pápai szentmisén

A szervezők kérik a híveket, hogy készüljenek méltóképpen és vegyenek részt minél többen imádságos lelkülettel június 1-jén a csíksomlyói pápai szentmisén. Várják azokat is, akik nem regisztráltak, de szeretnének részt venni a szentmisén, számukra a szervezők új szektorokat... »

2019. május 17., péntek

Romániában a lakosság közel kétharmada fontosnak tartja a pápalátogatást

Egy felmérés szerint a Romániában élők csaknem kétharmada fontosnak ítéli meg hazája számára Ferenc pápa romániai látogatását – közölte május 16-án elektronikus kiadásában az Adevarul napilap.

2019. május 17., péntek

A pápa áldását kérte az erdélyi magyarokra a Kovászna megyei tanács elnöke

A május 15-i szerdai általános kihallgatás során kéttagú erdélyi delegáció járult Ferenc pápa elé: Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Szalai Béla, az „Iconographia Locorum Transsylvaniae” című kötet szerzője.

2019. május 16., csütörtök

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a csíksomlyói pápai szentmisén való részvételre buzdít

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek levelét adjuk közre, melyben a Ferenc pápa által június 1-jén Csíksomlyón bemutatandó szentmisén való részvételre buzdítja a híveket.

2019. május 14., kedd

Ferenc pápa sajtótájékoztatója: Az egyik legszebb dolog rátalálni az Egyház anyaságára

Május 7-én este, a bulgáriai és észak-macedóniai útjáról hazatérőben is elbeszélgetett Ferenc pápa az újságírókkal a repülőgép fedélzetén. Többek között Jean Vanier-ről, Teréz anya nővéreiről, a meglátogatott két országról, az ortodoxokkal való kapcsolatról, a női... »

2019. május 9., csütörtök

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 8-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2019. május 8., szerda

Ferenc pápa az észak-macedón papokhoz és szerzetesekhez: A Szentlélek újítsa meg küldetésünket

Észak-macedóniai látogatása során, május 7-én délután Ferenc pápa a szkopjei Jézus Szent Szíve-székesegyházban találkozott a helyi papság és szerzetesség képviselőivel és hozzátartozóikkal.

2019. május 8., szerda

Ferenc pápa Szkopjéban a fiatalokhoz: Két kezünkkel dolgozzunk az álmainkért!

Május 7-én, észak-macedóniai látogatása délutánján a pápa a szkopjei székesegyház közelében lévő pasztorális központban egy ökumenikus és vallásközi rendezvény keretében fiatalokkal találkozott. A Szentatya beszédében arra buzdította őket, hogy merjenek álmodni és váltsák... »

2019. május 8., szerda

Ferenc pápa homíliája Szkopjéban: Istenre, a testvériségre, a találkozásra, a közös ünnepre éhezünk

A Szentatya május 7-én délben az észak-macedóniai Szkopjében mutatott be misét, amelyen mintegy tízezren voltak jelen, Albániából, Koszovóból és Horvátországból is érkeztek hívők.

2019. május 7., kedd

Ferenc pápa imája Szkopjéban: Segíts, Teréz anya, hogy felismerjük Jézust a rászorulókban!

Május 7-én délelőtt a Szentatya meglátogatta Szent Teréz anya emlékházát Észak-Macedónia fővárosában, Szkopjéban, ahol megkoszorúzta a szobrát, imádkozott a szent ereklyéi előtt, majd találkozott a nővérek közösségének vezetőivel és Teréz anya két rokonával.

2019. május 7., kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 7-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán észak-macedóniai apostoli útja során.

2019. május 7., kedd

Megérkezett Észak-Macedóniába Ferenc pápa

Ferenc pápa május 7-én reggel hagyta el Bulgáriát, hogy Észak-Macedóniában folytassa apostoli útját. A balkáni ország fővárosában, Szkopjében állami vezetők fogadták, majd a civil élet képviselőivel és a diplomáciai testület tagjaival találkozott.

2019. május 7., kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenetei május 6-án

A Szentatya az alábbi bejegyzéseket tette közzé Twitter-oldalán bulgáriai apostoli útja során.

2019. május 7., kedd

Ferenc pápa a szófiai imatalálkozón: Békét a földön az Úr által szeretett minden embernek!

Május 6-án este, bulgáriai látogatásának utolsó programjaként a Szentatya imatalálkozót vezetett Szófiában a békéért az országban jelen lévő keresztény egyházak és más vallások képviselőivel.

2019. május 7., kedd

Ferenc pápa a bolgár katolikus közösséghez: A hit és a szeretet tekintetével kell látni

Ferenc pápa május 6-án a bulgáriai Rakovszkiban, a Szent Mihály-templomban találkozott a bolgár katolikus közösség tagjaival. A templomot Angelo Roncalli apostoli delegátus, a későbbi XXIII. János pápa és XI. Piusz pápa támogatásával építették újjá az 1928-as földrengés... »

2019. május 7., kedd

Ferenc pápa a bulgáriai Rakovszkiban: Jézust nem látjuk testi szemünkkel, de látjuk a hit szemével!

Bulgáriai látogatásának második napján május 6-án délelőtt a Szentatya a rakovszki Szent Szív-templomban mutatott be misét, amelynek keretében 245 gyermek járult elsőáldozáshoz.

2019. május 6., hétfő

Ferenc pápa meglátogatott egy menekülttábort Szófiában

Bulgáriai látogatásának második napján, május 6-án délelőtt Ferenc pápa magánlátogatást tett a Szófiához tartozó vrazsdebnai menekülttáborban. A tábort 2013-ban nyitották meg egy volt iskola épületében; egyike a Szófia környéki három menekülttábornak.

2019. május 6., hétfő

Ferenc pápa megindító homíliája Szófiában: Isten hív, meglep és végsőkig szeret bennünket!

Május 5-én, húsvét harmadik vasárnapján a Szentatya az egyik legnagyobb szófiai téren mutatott be misét, bulgáriai látogatása első napjának délutánján.

2019. május 5., vasárnap

Ferenc pápa második Twitter-üzenete május 5-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2019. május 5., vasárnap

Ferenc pápa a neszebari Szűzanyát kérte: Legyen Bulgária a találkozás földje!

Május 5-én a vasárnap déli szokásos Regina caeli imádságot a Szentatya Szófiában, a Szent Alexandr Nyevszkij-templom melletti nagy téren, a neszebari Szűzanya ikonja előtt imádkozta el a bolgár hívőkkel.

2019. május 5., vasárnap

tovább »