Újságírók kérdéseire válaszolt Ferenc pápa úton Panama felé

Úton Panama felé, a repülőn, január 23-án a Szentatya megemlékezett az oroszországi TASZSZ hírügynökség nemrég elhunyt tudósítójáról. Újságírói kérdésekre válaszolva a pápa lehetséges jövőbeli útjairól is beszélt.

2019. január 23. szerda

Ferenc pápa elindult a panamai ifjúsági világtalálkozóra

A Szentatya repülőgépe január 23-án, szerdán reggel útnak indult Panamába, ahol részt vesz a 34. ifjúsági világtalálkozón. 26. apostoli látogatása előtt, január 22-én a pápa ellátogatott a Santa Maria Maggiore-bazilikába, és imádkozott a Salus Populi Romani elnevezésű Mária-ikon... »

2019. január 23. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 23-án

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2019. január 23. szerda

Fiatalkorúak börtönében fog gyóntatni Ferenc pápa Panamában

Fiatalkorúak börtönében fogva tartott, valamint AIDS-beteg fiatalokkal is találkozik majd Ferenc pápa panamai apostoli útja során – közölte Alessandro Gisotti, a szentszéki sajtóközpont megbízott vezetője. Az egyházfő január 23. és 28. között tesz látogatást a latin-amerikai... »

2019. január 22. kedd

Jakubinyi György érsek kiterjeszti a csíksomlyói búcsút a pápalátogatás napjára is

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek január 21-én ünnepi körlevelet adott ki a pápalátogatással kapcsolatban.

2019. január 22. kedd

Potyó Ferenc gyulafehérvári helynök Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának részleteiről

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának részletes forgatókönyvéről is beszélt a Maszolnak Potyó Ferenc pápai prelátus, a gyulafehérvári római katolikus érsekség általános helynöke.

2019. január 20. vasárnap

Homa Ildikó szociális testvér a pápalátogatásról: Egy sugárzó ember jön Csíksomlyóra

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói kegyhelyen. A pápalátogatásról a Kolozsváron élő Homa Ildikó szociális testvért, pszichológust, a Romániai Rendfőnöknői Konferencia főtitkárát kérdeztük.

2019. január 19. szombat

Marton József professzor a pápalátogatásról: Lépjünk túl a naiv, provinciális gondolkodásunkon!

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói kegyhelyen. A pápalátogatásról Marton Józsefet, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának professzorát, a gyulafehérvári római katolikus teológiai fakultás volt... »

2019. január 18. péntek

Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

A Misszió Tours Utazási Iroda május 31-én buszokat és zarándokvonatot is indít Csíksomlyóra, a pápai szentmisére. A részletekről Budai László ügyvezetővel beszélgettünk.

2019. január 17. csütörtök

Urbán Erik a pápa csíksomlyói látogatásáról: Történelmi esemény

Ferenc pápa látogatása kapcsán a csíksomlyói kegytemplom igazgatóját, Urbán János Erik ferences szerzetest kérdezte az Anziksz nagykárolyi hírportál.

2019. január 17. csütörtök

Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes: A csíksomlyói pápalátogatás sok meglepetést tartogat

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói Mária-kegyhelyen. A pápalátogatásról Bátor Botond pálos szerzetest, volt tartományfőnököt, hargitafürdői elöljáró-plébánost kérdeztük.

2019. január 17. csütörtök

Panamaváros érseke: Imádkozva várjuk Ferenc pápát

Január 22-én kezdődik Panamában a 34. ifjúsági világtalálkozó, amelyen részt vesz Ferenc pápa is. A Vatikáni Rádió José Domingo Ulloa Mendietát, Panamaváros érsekét kérdezte a várakozásról.

2019. január 16. szerda

Berszán Lajos, a gyimesi csángók papja a pápalátogatásról: Ne zavarják a híveket a sátáni hangok!

Ferenc pápa romániai apostoli útjának részeként június 1-jén a csíksomlyói Mária-kegyhelyre is ellátogat, és szabadtéri szentmisét mutat be a két Somlyó-hegy közötti nyeregben. A pápalátogatásról Berszán Lajost, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet római katolikus iskola... »

2019. január 16. szerda

Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános: Ferenc pápa nem ellenőrzésbe jön Csíksomlyóra!

Sebestyén Péternek, a marosvásárhelyi Szent Imre-templom plébánosának szerkesztőségünkbe eljuttatott jegyzetét adjuk közre Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása kapcsán.

2019. január 15. kedd

Az erdélyi ferences tartományfőnök a csíksomlyói pápai mise és a búcsú összevonásának elmaradásáról

Az elmúlt napokban sokakban felmerült, végül miért nem vonták össze a ferencesek a pünkösdi búcsút a pápalátogatással. A két esemény között ugyanis csak egy hét van. E kérdéssel Orbán Szabolcs ferences tartományfőnököt kereste meg a RomKat erdélyi magyar katolikus portál... »

2019. január 15. kedd

Böjte Csaba a pápa erdélyi látogatásáról: A Somlyón fog dobogni az Egyház szíve!

Ferenc pápa május 31-én kezdődő, háromnapos romániai apostoli útjának részeként június 1-jén a csíksomlyói ferences Mária-kegyhelyre is ellátogat, és szabadtéri szentmisét mutat be a két Somlyó-hegy közti nyeregben. A pápalátogatás hírével kapcsolatban Böjte Csaba ferences... »

2019. január 14. hétfő

Bukaresti érseki szóvivő: Ferenc pápa óhaja volt Csíksomlyó felkeresése

Ferenc pápa személyes óhaja volt, hogy valamennyi katolikus hívő közösséget felkeressen Romániában – jelentette ki január 13-án, a G4media.ro-nak a bukaresti római katolikus érsekség szóvivője.

2019. január 14. hétfő

Öröm és megerősítés – Pál József Csaba temesvári megyéspüspök a pápalátogatásról

Pál József Csaba temesvári megyéspüspök szerint a pápalátogatás híre öröm a romániai katolikus egyházmegyéknek, ugyanakkor e látogatás az egység építésének eszköze is lehet.

2019. január 12. szombat

Helytállás, kiállás, felkészülés – Böcskei László nagyváradi püspök a romániai pápalátogatásról

Talán nem túlzás azt mondani, a pápalátogatás híre bearanyozza nemcsak évkezdésünket, de az egész évünket. Böcskei László nagyváradi megyéspüspököt január 11-én kérdezett a Romkat.ro katolikus portál munkatársa az apostoli út hivatalos bejelentése kapcsán.

2019. január 11. péntek

Mindannyiunk öröme – Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök Ferenc pápa romániai látogatásáról

A Szatmári Egyházmegye nagy kegyelemnek éli meg Ferenc pápa közelgő romániai látogatását – fogalmazott január 11-én Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök.

2019. január 11. péntek

tovább »