Ferenc pápa ajándéka a Szent Péter téren jelen lévő híveknek

Szeptember 16-án, vasárnap az Úrangyala imádság után Ferenc pápa röviden szólt szombati palermói útjának tapasztalatairól, majd két nappal Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe után egy-egy feszületet ajándékozott a Szent Péter téren összegyűlt híveknek.

2018. szeptember 17. hétfő

Szegényekkel, menekültekkel és egykori fogvatartottakkal ebédelt a pápa Palermóban

A szicíliai Palermóban tett látogatása során Ferenc pápa szeptember 15-én délután felkereste Biagio Conte testvér „Reménység és Szeretet” misszióját, és együtt étkezett 160 általuk segített rászorulóval, köztük szegényekkel, menekültekkel és egykori fogvatartottakkal.

2018. szeptember 17. hétfő

Ferenc pápa a papokhoz Palermóban: Legyetek az evangélium egészséges hordozói

Palermo történelmi székesegyházában találkozott Ferenc pápa a szicíliai papokkal és szeminaristákkal szeptember 15-én, szombaton délután.

2018. szeptember 16. vasárnap

Ferenc pápa homíliája Palermóban: A pénzisten logikája mindig vereséghez vezet!

Szeptember 15-én a Szentatya Palermóban mutatott be szentmisét a maffia által huszonöt évvel ezelőtt meggyilkolt Puglisi atya halálának évfordulója alkalmából. Ferenc pápa homíliájának fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2018. szeptember 15. szombat

Ferenc pápa megérkezett Szicíliába – Találkozás a Piazza Armerina-i hívekkel

Ferenc pápa szeptember 15-én, szombaton reggel helikopterrel megérkezett a nagyjából Szicília közepén fekvő Piazza Armerina városába. Az egynapos palermói út elsődleges célja, hogy a Szentatya tisztelegjen a maffia elleni küzdelemben mártírhalált halt Giuseppe Puglisi emléke... »

2018. szeptember 15. szombat

A palermói pápai szentmisén kihelyezik a vértanú Giuseppe Puglisi ereklyéjét

A Fájdalmas Szűzanya ünnepén, szeptember 15-én keresi föl Ferenc pápa a szicíliai várost, hogy lerója tiszteletét a 25 éve a maffia áldozatául esett pap, Giuseppe Puglisi ereklyéje előtt. A pápai út részletes programját szeptember 11-én sajtótájékoztatón ismertette Corrado Lorefice... »

2018. szeptember 13. csütörtök

Ferenc pápa szeretne Japánba látogatni jövőre

„Remélem, a jövő évben eljutok Japánba” – jelentette be szándékát a Szentatya szeptember 12-én, szerdán reggel, az általános kihallgatás előtt, amikor a Tensho Kenoh Shisetsu Kenshoukai nevű japán társaság tagjaival találkozott a VI. Pál aula kistermében.

2018. szeptember 13. csütörtök

A pápa szombaton a maffia áldozatául esett papra emlékezik Szicíliában

Ferenc pápa szeptember 15-én lelkipásztori látogatást tesz Szicíliában, hogy megemlékezzen a 25 éve vértanúhalált szenvedett Giuseppe Puglisiről, akit a hit elleni gyűlöletből gyilkolt meg a maffia. A pápai útról a palermói érseket, illetve a szeminárium rektorát kérdezte a Vatikáni... »

2018. szeptember 11. kedd

Litván püspökök: Találkozzatok a pápával az utcán!

Ferenc pápa négynapos balti látogatása során szeptember 22-én Vilniusba érkezik. Az egyházfő Litvánia mellett Lettországot és Észtországot is felkeresi.

2018. szeptember 7. péntek

Ima- és böjtnappal készülnek a pápalátogatásra Észtországban

Az észt egyház augusztus 31-én közleményt adott ki, amelyben imára és böjtre hív kevesebb mint egy hónappal a pápa Tallinnba érkezése előtt. A Szentatya szeptember 25-én tesz látogatást az észt fővárosban.

2018. szeptember 1. szombat

Ferenc pápa: Nem a válás, hanem az egységben élő család az eszmény!

Augusztus 29-én délelőtt a Szentatya a hétvégi írországi útjára tekintett vissza a Szent Péter téren tartott általános kihallgatás keretében. Kiemelte, hogy bátran kell harcolni a visszaélések ellen, és imádkoznunk kell becsületes, szent papokért. Ferenc pápa beszédét teljes... »

2018. augusztus 29. szerda

Ferenc pápa sajtótájékoztatója: Ne ítélkezz, beszélgess vele, adj teret neki!

Augusztus 26-án este, Írországból hazatérőben is tartotta magát a Szentatya ahhoz a szokásához, hogy elbeszélgetett az újságírókkal a repülőgép fedélzetén. Több aktuális kérdést is érintett: szexuális visszaélések, migránskérdés, abortusz legalizálása stb.

2018. augusztus 28. kedd

Ferenc pápa az ír püspökökhöz: Legyetek közel a papjaitokhoz, és az ír egyház erős marad

Ferenc pápa kétnapos írországi apostoli útjának utolsó programjaként augusztus 26-án, vasárnap késő délután találkozott az ír püspöki konferencia tagjaival.

2018. augusztus 27. hétfő

Ferenc pápa homíliája Dublinban a családoknak: Váljatok a bátorítás forrásává mások számára!

Augusztus 26-án délután a családok világtalálkozójának befejezéseként a Szentatya a dublini Phoenix Parkban mutatott be szentmisét. A mise elején bocsánatot kért az Egyház tagjai által elkövetett visszaélésekért, a mise végén pedig köszönetet mondott az egész találkozóért

2018. augusztus 26. vasárnap

Ferenc pápa látogatást tett a dublini kapucinusok által fenntartott hajléktalanszállón

Augusztus 25-én, szombaton délután a Szűz Mária-székesegyházban tett látogatását követően a pápa felkereste a kapucinusok által működtetett hajléktalanszállót Dublinban. A központot adományokból tartják fenn, szervezetek, iskolák, plébániai csoportok és egyházi társulatok... »

2018. augusztus 26. vasárnap

Ferenc pápa Knockban: Harcoljunk, hogy soha többé ne ismétlődhessenek meg visszaélések!

Augusztus 26-án a Szentatya Írország nemzeti kegyhelyén, Knockban imádkozta el a vasárnapi Angelust mintegy negyvenötezer hívő jelenlétében.

2018. augusztus 26. vasárnap

Ferenc pápa Dublinban: Nincs hibátlan család, a megbocsátás az alapja mindennek!

Augusztus 25-én a dublini Croke Park stadionban rendezték meg a családok ünnepét, a családok világtalálkozójának legszínesebb programját. Az énekeket és táncokat követően öt, különböző országból érkezett család tanúságtétele hangzott el, a Szentatya ezt követően mondta el... »

2018. augusztus 26. vasárnap

Ferenc pápa a házaspároknak Dublinban: Az Úr kegyelme tesz képessé a kitartó szeretetre

Augusztus 25-én, szombaton délután Ferenc pápa a Családok IX. Világtalálkozója alkalmából házaspárokkal találkozott és beszélgetett Dublinban, a Szűz Mária-székesegyházban.

2018. augusztus 25. szombat

Ferenc pápa Dublinban: A családok világtalálkozója legyen prófétai tanúságtétel

A Szentatya augusztus 25-én, szombaton délben a dublini várban találkozott az ír kormányfővel, majd beszédet intézett az ír miniszterelnökhöz, a kormány, a civil társadalom képviselőihez és a diplomáciai testület tagjaihoz.

2018. augusztus 25. szombat

Ferenc pápa videoüzenete írországi apostoli útja előtt

A Szentatya augusztus 25-én és 26-án Dublinban részt vesz a Családok Világtalálkozóján. Ez alkalomból videoüzenetet küldött a „smaragdszigetre”, amelyben emlékeztet arra, hogy milyen fontos felkészíteni a fiatalokat a jövőre.

2018. augusztus 23. csütörtök

tovább »