Szentmisében emlékeztek az ötven évvel ezelőtt elhunyt Shvoy Lajos püspökre

Szentmisében emlékeztek január 21-én az ötven évvel ezelőtt elhunyt Shvoy Lajos püspökre Székesfehérváron. A szertartáson részt vettek a Regnum Marianum közösség tagjai és a bicskei 188. számú Shvoy Lajos Cserkészcsapat is.

2018. január 24. szerda

Fogyatékkal élők és egészségesek találkozóját rendezték Szombathelyen

November 25-én ismét megrendezte hagyományos Kelemen-napját a Magyar Cserkészszövetség III., nyugat-magyarországi kerülete. A fogyatékkal élők és egészségesek találkozójának a szombathelyi Aranyhíd Oktatási-Nevelési Integrációs Központ adott helyet.

2017. december 4. hétfő

Nemzetközi táborban vettek részt a mosonmagyaróvári cserkészek

Mintegy száz szlovák, lengyel és magyar fiatal vett részt az Európai Cserkészszövetség (FSE) nemzetközi táborában, melyet a felvidéki Kolbásán rendeztek meg július 17. és 23. között. Magyarországot a mosonmagyaróvári 1. csapat Denevérek Őrse képviselte Carlo Volpe... »

2017. augusztus 11. péntek

Erdőtündék és törpök a Bács-Kiskun megyei cserkészek táborában Apostagon

Harmadik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun megyében lévő tizenegy csapat közös nyári táborát július 7. és 16. között. Július 9-én, vasárnap Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tábori szentmisét mutatott be a táborozóknak.

2017. július 25. kedd

Imái nem hulltak a semmibe – Kaszap István születésének évfordulóját ünnepelték Székesfehérváron

A fiatalon elhunyt hitvallóra, Kaszap István jezsuita novíciusra emlékeztek születésének 101. évfordulóján, március 25-én Székesfehérváron. A szentmise főcelebránsa Spányi Antal megyéspüspök volt, a homíliát Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes mondta.

2017. március 27. hétfő

Az 1879-es nagy árvízre emlékeztek Szegeden – KÉPRIPORT

A Magyar Cserkészszövetség V. kerülete a szeged-belvárosi plébániával együttműködve március 11-én idén is megrendezte az 1879-es szegedi árvízre és az újjáépítési összefogásra emlékezve az „Árvízi Emléknapot”.

2017. március 13. hétfő

Buenos Aires érseke tiltakozik az argentin cserkészszövetség új nevelési tervei miatt

A cserkészek közgyűlésén bemutatott nevelési terv módosítását célzó javaslat miatt levelet küldött Mario Poli bíboros, Buenos Aires érseke az argentin püspöki konferenciának február 20-án. Az érsek elfogadhatatlannak tartja, hogy a javaslatban teret kap a genderideológia és az... »

2017. február 22. szerda

Megérkezett Veszprémbe a betlehemi békeláng

Az ENSZ 1986-ot a béke évének nyilvánította. Egy osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés Templomában égő láng lett. A békelángot minden évben repülővel viszik Bécsbe, majd ott „szétosztják”: több, kisebb fáklyát gyújtanak meg.

2016. december 12. hétfő

Útjára indult a betlehemi békeláng

Az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) által 1986-ban elindított akcióban minden évben Jézus születésének helyéről, a Születés-bazilika örökmécseséről viszik el a világ minden pontjára a betlehemi békelángot.

2016. november 29. kedd

Elhelyezték Csonka Ferenc arcképét a harminc éve elhunyt cserkész pap pécsi sírján

A közkedvelt és legendás hírű cserkészvezető papra, Csonka Ferencre emlékeztek augusztus 27-én a pécsi köztemetőben. Síremlékén egykori tanítványai, ismerői és tisztelői helyezték el a néhai lelkipásztor porcelán arcképét.

2016. szeptember 6. kedd

„Ő is Isten óriása volt” – Egyházmegyei tanévnyitó és emléktábla-avatás Székesfehérváron

A szentéletű jezsuita novícius születésének 100. évfordulója alkalmából, az egyházmegye fenntartásában és területén működő rendi iskolák közös Veni Sancte ünnepét tartottak a Prohászka-emléktemplomban. Az évnyitó után Kaszap István egykori iskolájának falán helyeztek el... »

2016. szeptember 3. szombat

A szívek találkozásának ünnepe – Egyházmegyei Családi Nap Kecskeméten

A Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek által celebrált szentmisével vette kezdetét Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepén az Egyházmegyei Családi Nap, amelyet a kecskeméti arborétumban található Sarlós Boldogasszony-kápolnánál tartottak június 4-én.

2016. június 4. szombat

A montreali magyar plébániára látogatott Cserháti Ferenc püspök

Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök észak-amerikai vizitációja során Kanadában járva május 3. és 10. között látogatást tett a montreali Magyarok Nagyasszonya-plébánián, ahol Licskó Szabolcs plébános fogadta és... »

2016. május 10. kedd

Százéves a pécsi ciszterci gimnázium cserkészcsapata

Száz évvel ezelőtti alapítását ünnepli a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának cserkészcsapata. Az alkalomra a pécsi iskola folyosóinak vitrinjeit a 47. számú cserkészcsapat emlékei díszítették, az ünnepségen pedig felavatták az új lobogójukat.

2016. április 17. vasárnap

Kaszap István születésének 100. évfordulóját ünnepelték Székesfehérváron

Március 29-én emlékeztek meg Kaszap István születésének 100. évfordulójáról Székesfehérváron. A Prohászka Ottokár-emléktemplomban tartott szentmisén bejelentették, hogy a Nemzeti Emlékhely- és Kegyeleti Bizottság a nemzeti sírkertbe sorolta Kaszap István jezsuita novícius... »

2016. március 30. szerda

Kárpátaljára érkezett a betlehemi láng

Idén miskolci cserkészek egy speciális zsebmelegítőben hozták el Kárpátaljára a Betlehemben meggyújtott békelángot, amelyet a beregrákosi református templomban megszervezett lángosztó ünnepségen adták át egymásnak december 21-én a kárpátaljai magyar cserkészek.

2015. december 23. szerda

Összefogással építenek közösségi műjégpályát a budakalászi cserkészek

„Grundmunkával” kezdte létrehozni közösségi műjégpályáját a budakalászi 1111. Szent István Cserkészcsapat. Sok száz ember összefogása, családok és cégek adományai segítségével jutottak el az utolsó lépéséig.

2015. december 13. vasárnap

A Magyar Cserkészszövetség immár 25. alkalommal hozza el a betlehemi békelángot

December 13-án, délután 3 órakor tartják a Gellért-hegyi Sziklatemplomban azt az ünnepséget, amelynek keretében minden, a Magyar Cserkészszövetség által létrehozott honlapon regisztráló önkéntes elviheti saját otthonába és településére a betlehemi békelángot.

2015. december 11. péntek

Cserkészekkel „túrázott” Szent Márton ereklyéje Kemenesalján

Október 24-én a Szent Márton-év előkészülete jegyében hirdette meg a szombathelyi 350. Számú Szent Márton Cserkészcsapat a „Szent Márton 14” elnevezésű túrát, melynek keretében a szent ereklyéje eljutott a celldömölki Nagyboldogasszony-plébánia filiáiba is.

2015. október 30. péntek

Kétszáz magyar vesz részt a cserkészek világtalálkozóján Japánban

Kétszáz magyar vesz részt a jövő kedden, július 28-án kezdődő 23. Cserkész Világtalálkozón, a cserkészek négyévente megrendezett dzsemboriján Japánban. Az augusztus 2-ig tartó eseményre 147 országból több mint 33 ezer fiatalt várnak – írja az MTI.

2015. július 23. csütörtök

tovább »

Mai evangélium – 2018. február 22.

Mai evangélium – 2018. február 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 16,13–19

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. február 22.

Nagyböjti kalendárium – 2018. február 22.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle