A pápa fogadta Alfie Evans, a súlyos beteg angol kisgyermek édesapját

Ferenc pápa április 18-án reggel a Szent Márta-házban fogadta az idegsejt-leépülésben szenvedő Alfie Evans édesapját, Thomast; az általános kihallgatás végén pedig újra felhívta a figyelmet a kisgyermek esetére: emlékeztetett, hogy az élet végső ura – annak kezdetétől természetes... »

2018. április 18. szerda

„Adj életet a gyermekednek” – Életvédelmi csoport indult a Facebookon

„Adj életet a gyermekednek” elnevezéssel új, életvédelemmel foglalkozó közösség indult a közösségi médiában. Az egyelőre Facebook-csoportként működő közösségben életvédő szervezetek képviselői mellett érintett segítők is vannak, akik adott esetben segítséget nyújtanak a... »

2018. április 18. szerda

Egyház és szex – Határokat feszegető kérdések a „Szólj be a papnak” sorozatban

Hatodszorra kiemelt érdeklődést kiváltó témára invitáltak Budapesten a „Szólj be a papnak” beszélgetéssorozat szervezői. Az Egyház és a szex kérdésköréről telt ház előtt vallott két katolikus, egy evangélikus és egy baptista lelkipásztor április 16-án a Zappa Caféban.

2018. április 17. kedd

Ferenc pápa: Az emberi test Isten csodálatos ajándéka

Április 15-én délben is elimádkozta Ferenc pápa a szokásos vasárnap déli Mária-imádságot a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2018. április 15. vasárnap

Megáldották a kismamákat, az édesanyákat és családjaikat Munkácson

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén – idén április 9-én – a munkácsi Tours-i Szent Márton-székesegyházban bemutatott szentmise végén Majnek Antal megyéspüspök megáldotta az édesanyákat és a kismamákat.

2018. április 12. csütörtök

Húsvéti csoda – Életjelet adott a kétéves Dylan, amikor le akarták venni a lélegeztetőgépről

Két évvel ezelőtt Angliában le akarták venni az őt életben tartó gépekről a tüdőrák egy ritka formájában szenvedő kisfiút. Szülei az utolsó pillanatban vették észre, hogy a kómában lévő gyermek életjeleket ad.

2018. április 6. péntek

Ferenc pápa: Hallgassák meg Alfie Evans szüleinek fájdalomkiáltását

Április 4-én este Ferenc pápa Twitter-üzenetben hívta föl a világ figyelmét a 23 hónapos Alfie Evans fájdalmas esetére, aki kómában fekszik egy liverpooli kórházban, és le akarják kapcsolni a lélegeztetőgépről.

2018. április 5. csütörtök

A francia püspökök tiltakoznak az emberi fajnemesítés ellen

Az embriónak fogantatásától kezdve kijár a minden emberi személyt megillető tisztelet. Nem lehet kísérleti anyagnak tekinteni, tiszteletben kell tartani méltóságát – Georges Pontier, a francia püspöki kar elnöke ezt hangsúlyozta a Lourdes-ban március 28–31-ig zajló bioetikai... »

2018. április 4. szerda

„Fogtuk egymás kezét, nem tudtunk betelni az örömmel” – Ikrek születtek a NaPro technológiával

A négy hónapos Eszter és Bori szüleivel beszélgettünk budapesti otthonukban.

2018. április 3. kedd

Nagyváradon is felvonultak az élet védelméért

A keresztény felekezetek támogatásával március 24-én, szombaton újra megszervezték a Menet az életért elnevezésű ökumenikus felvonulást, amely 14.30-kor vette kezdetét a Szent László téren.

2018. március 26. hétfő

Írország örömmel várja Ferenc pápát

A Szentatya március 21-én, az általános kihallgatáson jelentette be, hogy augusztus 25-26-án Dublinba látogat a családok IX. világtalálkozója alkalmából.

2018. március 26. hétfő

Lelki adoptálás – Imádság az abortusszal fenyegetett gyermekekért

Az abortusszal fenyegetett magzatokért végzett imádság mindannyiunknak szóló meghívás, melynek speciális és hatékony módja a Lengyelországból indult, a pálos szerzetesek által támogatott és terjesztett lelki adoptálás mozgalom.

2018. március 24. szombat

Vírusként terjed az anyák és Down-szindrómás gyermekeik közti szeretetet bemutató videó

Világszerte több millióan nézték már meg azt a kisfilmet, amely az édesanyák és Down-szindrómás gyermekeik közti különleges kapcsolatot mutatja be.

2018. március 20. kedd

Az ír püspökök az élet védelmére hívnak a májusi népszavazás előtt

A májusi referendumtól és a parlament döntésétől függ, hogy életbe lép-e az új törvény, amely mindenki számára elérhetővé tenné az abortuszt a terhesség tizenkettedik hetéig. Az ír püspökök számos fórumon szólaltak fel a közelmúltban az élet védelmében.

2018. március 13. kedd

Magyar nőgyógyászok lengyelországi továbbképzése – Középpontban az emberi méltóság

Tzenegy magyar orvos és egészségügyi szakember vett részt a lengyelországi Lublin Szent II. János Pálról elnevezett katolikus egyetemén szervezett FEMM Health képzésen március 2. és 4. között. Szerkesztőségünket Schaffler Orsolya Creighton-oktató tájékoztatta.

2018. március 10. szombat

A fogadott fiúság lelkéről – Előadás az örökbeadásról és az örökbefogadásról Sapientián

Gyakorlati ismereteken túl lélektani és teológiai megfontolások is előtérbe kerültek Illés Zita, a Baptista Szeretetszolgálat, Kézdy Anikó pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, a főiskola tanára előadásában március 8-án, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi... »

2018. március 9. péntek

Paglia érsek: Senkinek nem kell magányosan meghalnia

Február 28-án és március 1-jén Ferenc pápa hívására konferenciát tartottak a gyógyíthatatlan betegek ápolásáról a római Austinianum Intézetben, a Pápai Életvédő Akadémia szervezésében. A konferenciát megelőzően Vincenzo Paglia érsek adott interjút a Vatican Insidernek.

2018. március 2. péntek

A palliatív kezelésről tartanak nemzetközi konferenciát Rómában

Február 28-án kétnapos konferencia kezdődött a gyógyíthatatlan betegek ápolásáról a római Austinianum Intézetben, a Pápai Életvédő Akadémia szervezésében. A megbeszélések célja, hogy a végső stádiumban lévő betegek gondozására irányítsa a figyelmet, és így senkinek ne... »

2018. március 1. csütörtök

Szülei akarata ellenére levehetnek a lélegeztetőgépről egy brit kisfiút

A liverpooli bíróság a szülők akarata ellenére úgy döntött, hogy az orvosok megszakíthatják az Alfie Evans életben tartásához szükséges kezelést. A 21 hónapos kisfiú ismeretlen idegrendszeri betegségben szenved.

2018. február 21. szerda

Céline Dion édesanyja egy pap hatására döntött úgy, hogy nem az abortuszt választja

1967-ben Thérèse Dion, tizenhárom gyermek édesanyja észrevette, hogy ismét várandós. Szegény volt a család, sokan voltak, és ő nem akart több gyereket. Elment a paphoz, akiben megbízott, és elmondta neki, hogy az abortuszon gondolkodik.

2018. február 14. szerda

tovább »