Ferenc pápa a családoknak (2. rész): Ma ugyanazt tesszük, mint a nácik, csak fehér kesztyűben!

Június 16-án délben a Szentatya a Családtársulatok Fórumának delegációját fogadta a szervezet fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából. Ferenc pápa rögtönzött beszédét – mely kiragadott részleteiben bejárta a magyar sajtót is – két részletben, teljes terjedelmében... »

2018. június 20. szerda

Bemutatták Rómában a gyógyíthatatlan gyermekek jogainak chartáját

Az Apostoli Szentszék fenntartásában működő római Bambino Gesù kórház május 28-án mutatta be a gyógyíthatatlan gyermekek jogainak chartáját. A tíz cikkelyből álló dokumentum a gyermek családja és az orvosok közötti terápiás szövetségről, a gyógyításban, kezelésben történő... »

2018. június 19. kedd

Kanada: háromszülős család, az abortusz kötelező elfogadása, keresztény egyetem alapításának tilalma

Megállíthatatlannak tűnik a hagyományos értékrend felszámolása Kanadában. A közelmúltban több, a hagyományos keresztény értékrend és társadalmi berendezkedés ellen ható rendelkezés, valamint bírósági döntés született.

2018. június 18. hétfő

Mert élni jó! – „És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó”

Május 25-én, pénteken Írországban népszavazást tartottak arról, hogy lazítsák-e az országban az abortuszra vonatkozó törvényi feltételeket. Az abortusz etikai kérdéséről Roska Péter morálteológus és munkatársai írását adjuk közre.

2018. június 15. péntek

Hoser érsek: A „Humanae vitae” enciklika prófétaian előre látta a fogamzásgátlás következményeit

Ötven éve, 1968. július 25-én jelent meg VI. Pál pápa „Humanae vitae” kezdetű enciklikája a helyes születésszabályozásról. Az évforduló alkalmából a lengyel Katolikus Hírügynökség (KAI) június 12-én újságírók számára szervezett találkozót a Lengyel Püspöki Konferencia... »

2018. június 15. péntek

Ferenc pápa üzenetet küldött az angliai életvédő napra

Üzenettel fordult a Szentatya az angliai és walesi püspöki konferenciához a június 17-i életvédelmi nap alkalmából, amelyet idén az emberkereskedelem tragédiájának szentelnek.

2018. június 15. péntek

Százezrek meneteltek az életért Lengyelországban

Lengyelország 62 városában tartottak június 10-én, vasárnap felvonulásokat az életért és a családért. A „Lengyelország a család által erős” mottóval szervezett rendezvényeken számos lengyel püspök is részt vett.

2018. június 14. csütörtök

Böjti és imanapot tartottak Argentínában az életért

Az argentin püspöki konferencia kezdeményezésére a katolikus egyház június 7-re böjtöt és imanapot hirdetett meg az országban. „Az élet ajándékának értékelése és védelmezése céljából” a püspökök arra hívták a híveket, hogy mélyen imádságos és tiszteletteljes légkörben... »

2018. június 8. péntek

Hogy megszülethessenek – Séta az életért Budapesten

Nyolcadik alkalommal tartották meg június 4-én Budapesten a magzatok élethez való jogáért kiálló, „Séta az életért” elnevezésű rendezvényt a városmissziós napok záróeseményeként. Mintegy háromszázan vonultak a Hősök teréről a Tabánba, hogy felhívják a figyelmet az... »

2018. június 5. kedd

Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért

„Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért” – ezzel a címmel indított online aláírásgyűjtést a CitizenGo nemzetközi civil szervezet június 4-én. A petícióhoz tartozó, Magyarország döntéshozóihoz szóló levelet teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 4. hétfő

Portugáliában győzött az élet: nem szavazták meg az eutanáziatörvényeket

A portugál parlament május 29-én négy eutanáziát legalizáló törvénytervezetről szavazott a baloldali radikális kormány kezdeményezésére, de a tervezetek nem érték el a bevezetésükhöz szükséges szavazati arányt.

2018. június 1. péntek

Megrendítő imádsággal hívnak az abortuszok miatti engesztelésre a lengyel püspökök

Lengyelországban – a világ több más országához hasonlóan – június 1-jén ünneplik a nemzetközi gyermeknapot. A nap idén egyben elsőpéntek is, a Lengyel Katolikus Püspöki Konferencia Lelkipásztori Bizottsága az abortuszok bűne miatti engesztelésre buzdítja a híveket.

2018. június 1. péntek

Hűségre és következetességre buzdította a pápa a katolikus orvosok nemzetközi szövetségének tagjait

A katolikus orvosok nemzetközi szövetségétől érkezett küldöttséget fogadta május 28-án Ferenc pápa. A szervezet a napokban tartja kongresszusát Zágrábban.

2018. május 29. kedd

Védtelenül hagyták a magzatokat a szavazók – Az abortusz mellett döntött az írek többsége

Május 25-én, pénteken Írországban népszavazást tartottak arról, hogy lazítsák-e az országban az abortuszra vonatkozó szigorú korlátozást. Szombat estére kiderült: az ország elsöprő mértékben az abortusz mellett voksolt, az élet fogantatástól való szentsége és védelme nem tud... »

2018. május 27. vasárnap

A túlzott individualizmusnak súlyos ára van – Paglia érsek az abortuszról szóló ír népszavazásról

Az exit poll eredmények szerint az írek többsége, 68 százaléka a terhességmegszakítás liberalizálását támogatta az erről tartott május 25-i népszavazáson. Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke szerint olyan kultúrában élünk, amelyik háttérbe szorítja a... »

2018. május 26. szombat

Ferenc pápa lebeszélt az abortuszról egy olasz nőt

A napokban volt negyvenéves az abortusztörvény Olaszországban. Az olasz katolikus lapok két történetet mutattak be, melyek erőt, reményt adhatnak a válságban lévő nők számára, hogy igent tudjanak mondani az életre.

2018. május 25. péntek

Az Istenanya tekintetének ajándéka Csíksomlyón

Marian Adam Waligóra pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke volt az idei csíksomlyói búcsú szónoka a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyergen május 19-én.

2018. május 19. szombat

Gyászolók ezrei búcsúztatták Liverpool utcáin Alfie Evanst

Gyászolók ezrei sorakoztak fel Liverpool utcáin, hogy végső búcsút vegyenek Alfie Evanstől május 14-én, temetésének napján.

2018. május 14. hétfő

Közzétették a Világiak, Család és Élet Kongregációjának új statútumát

A Világiak, Család és Élet Kongregációjának alapszabályzatát május 8-án tették közzé a Vatikánban. A dikasztériumot 2016-ban alapította Ferenc pápa.

2018. május 9. szerda

Böjte Csaba: Levél a férfiaknak!

Böjte Csaba ferences szerzetes május 8-án a férfiakhoz írt levelét adjuk közre.

2018. május 8. kedd

tovább »