Bruno Ferrero: Vacsora a Mennyországban

Bruno Ferrero szalézi pedagógus és lelki író, népszerű sorozata az Apró történetek a lélek számára, amelynek ez a mostani kiadvány a huszadik kötete.

2017. november 18. szombat

Bemutatták Budapesten a „Cursillo a börtönben” című filmet

November 16-án este az Eötvös10 kulturális központban a Cursillo közösség tagjai és érdeklődők előtt bemutatták a börtöncursillóról szóló, kétrészes oktatófilmet. A vetítés előtt Bíró László püspök üdvözölte az egybegyűlteket.

2017. november 17. péntek

„Erkölcsileg is elfogadható” – Bemutatják a NaPro Technológiáról szóló kötetet

A Magyar Kurír gondozásban, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelenik meg Schaffler Orsolya „Gyermekáldás természetesen” című könyve, mely a NaPro Technológiát ismerteti. A kötetet november 30-án, csütörtökön 16.30 órakor mutatjuk be a budapesti Szent István-bazilika Mária... »

2017. november 16. csütörtök

Tematikus estet tartottak a római Pápai Magyar Intézetben

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Rómában működő papi továbbképző intézete történetének kevéssé ismert fejezeteit idézték fel november 15-én este az Örök Városban, amikor a Pápai Magyar Intézet (PMI) a nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit. Az eseményen Erdő Péter... »

2017. november 16. csütörtök

A tábori lelkészek mindennapjai – Előadás és könyvbemutató Szombathelyen

November 14-én Kálinger Roland tartott előadást a szombathelyi hadtörténeti kiállításon a tábori lelkészek mindennapjairól, szerepéről a hadseregben. A rendezvényen egy, a tábori lelkészi szolgálattal foglalkozó könyvet is bemutattak.

2017. november 16. csütörtök

Segédkönyv a családcsoportok számára – Tomka Ferenc új kötete az Amoris laetitiáról

Bíró László püspök írását adjuk közre az alábbiakban, melyben Tomka Ferenc „Ferenc pápa családlevele – közelebbről” című, a Szent István Társulat gondozásában idén megjelent kötetét ajánlja a családcsoportok és minden keresztény figyelmébe

2017. november 16. csütörtök

Több vallásból nem lehet egyet összegyúrni – Párbeszéd az iszlámról a Sapientián

„Párbeszéd az iszlámról” címmel tartott november 14-én előadást a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán Gyöngyösi Csilla iszlámkutató a napokban megjelenő „Allahot kerestem, Jézusra találtam” című kötetről, amelynek szaklektora volt.

2017. november 15. szerda

Schmidt Egon: A talicskától a Kossuth-díjig

A Kossuth-díjas író, nemzetközi hírű ornitológus hosszú ideje állandó szerzője az Új Embernek. Eddig több mint nyolcvan ismeretterjesztő könyve jelent meg. Ebben a kötetében rendkívül küzdelmes és mozgalmas életét meséli el.

2017. november 12. vasárnap

Tüzesen buktak alá – A „Szárnyas fejvadász” regényben és filmen

Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? címmel 1968-ban megjelent regénye adta az alapját Ridley Scott kultuszfilmjének, a Szárnyas fejvadásznak, amelynek második részét Denis Villeneuve rendezte. Ennek címe: Szárnyas fejvadász 2049.

2017. november 12. vasárnap

Reformáció 500 – Református, evangélikus és katolikus püspök párbeszédkötete a megújulásért

„Hit által” címmel jelent meg az az interjúkötet, melyben Bogárdi Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Veres András katolikus püspök vall az egységkeresés lelkületével hitről, életről, közös gondokról, megoldásokról. A kiadványt november 8-án mutatták be... »

2017. november 9. csütörtök

Krisztus a „betongyűrűben” – Bemutatták Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című kötetét

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában megjelent kötetet Tegzes Katalin segítő nővér, Papp Miklós morálteológus és Szőke Péter, a Szent Egyed közösség magyarországi vezetője ismertette november 6-án Budapesten, a D18 kávézó és könyvesbolt közösségi termében.

2017. november 7. kedd

Két film egy másik Amerikáról

A „Logan Lucky – A tuti balhé” és a „Wind River – Gyilkos nyomon” a nyárutó két talán legtanulságosabb mozibemutatója.

2017. november 5. vasárnap

Feltámadások könyve – Gerlóczy Márton regényéről

Ha nem ismertem volna közelebbről a „Mikecs Anna Altató” című regény több szereplőjét, akkor is annak nevezném, ami: az évszázad regényének és a lovagiasság regényének.

2017. november 5. vasárnap

Amit egy arc elmondhat – William Oldroyd „Lady Macbeth” című filmjéről

William Oldroyd első nagyjátékfilm-rendezése, a hazánkban előbb a miskolci Cinefesten, majd szeptember legvégén az országos mozikban is bemutatott „Lady Macbeth” nézőpróbáló film.

2017. november 4. szombat

Életben vagy?!

A Balázs Zsuzsa és Kékesi Enikő által szerkesztett könyvben hat ember – három szerzetes, egy hatgyermekes orvos, egy orgonaművész és egy iskolapszichológus – vall az élet lényegéről, a minőségben, szeretetben megélt életről.

2017. november 4. szombat

Mindig velem – Új interjúkönyv Beer Miklóssal

A népszerű „Szeressek ott, ahol gyűlölnek” és az „Örömet hozzak, hol gond tanyázik” kötetek folytatásaként e napokban kerül a boltokba a váci megyéspüspökkel, Beer Miklós készített interjúsorozat legújabb, harmadik része.

2017. november 4. szombat

Divatjamúlt „pietà”?! – A halállal való szembenézésről szóló új kötet bemutatója

A Magyar Kurír gondozásban, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelenik meg Vincenzo Paglia „Nővérünk, a halál” című könyve az élet és a halál méltóságáról, melyet november 6-án, hétfőn 18 órakor mutatunk be a budapesti D18 Könyvesbolt és Kávézó közösségi terében.

2017. november 3. péntek

A kultúra magasiskolája – Művészeti filmek Uránia Nemzeti Filmszínház műsorán

Sokan vagyunk, akik érdeklődünk a képzőművészetek iránt. Ez jól látszik, amikor kiállításokra megyünk, nemegyszer előfordul, hogy sorba kell állni a pénztárnál. Mi van akkor, ha mindezt áttesszük a moziba, és egy-egy estére a filmszínház nézőtere válik kiállítóteremmé,... »

2017. október 29. vasárnap

Robert Bresson: Egy falusi plébános naplója

Robert Bresson filmje Georges Bernanos 1936-ban megjelent, azonos című regényéből készült. Egy ifjú plébános, hogy imádságra képtelen lelkét megvizsgálja és Isten felé emelje, elhatározza, hogy minden este őszintén leírja „egy amúgy rejtély nélküli élet nagyon szegényes,... »

2017. október 29. vasárnap

Üvegvilág – „A kör” című filmről

A felvilágosodás egyik meghatározó bölcselője úgy gondolta, hogy a jövő házai átlátszóak lesznek. Nem csak függönyökre nem lesz szükség, de falakra sem. Mégpedig azért nem, mert az „egyenlők társadalmában” senkinek nem lesz titkolnivalója.

2017. október 29. vasárnap

tovább »