Dokumentumfilm készül Jakab Antal erdélyi püspökről

A közeljövőben elkészül az első, Jakab Antal erdélyi püspök életét és munkásságát feldolgozó dokumentumfilm. A részletekről a Jakab Antal Keresztény Kör két alapító-vezetője, a film megvalósítását kezdeményező és koordináló Varga Gabriella újságíró és Vencser László... »

2018. június 23. szombat

A lélek vendége – „A csönd ereje” című könyvről

„A nagy dolgok csöndben teljesednek be… a belső tekintet világosságában figyelmünket a legrejtettebb, legcsöndesebb eseményre akarjuk fordítani, amelynek titkos forrásai Istenben vannak elrejtve, és láthatatlanok az emberi szemnek.”

2018. június 23. szombat

Forgó András: Egyház, rendiség, politikai kultúra

A Szent István Társulat által kiadott könyvében a történész-szerző a katolikus klérus XVIII. századi politikai tevékenységét mutatja be. A vizsgált időkeret a szatmári megegyezés (1711) és a II. József halála utáni politikai konszolidáció lezárulása (1791) közötti... »

2018. június 23. szombat

Evangelizáció középkori alkotásokkal – Sarkadi Nagy Emese a Műhelytitkokról

Sarkadi Nagy Emese „Műhelytitkok” című, az esztergomi Keresztény Múzeum mintegy ötven középkori műalkotását elemző „rendhagyó kalauzát” június 18-án, a budapesti Párbeszéd Házában mutattak be.

2018. június 21. csütörtök

Bemutatták Szombathelyen Németh Norbert „Isten anyai és atyai arca” című könyvét

Személyes hangvételű beszélgetés keretében mutatták be június 11-én a Savaria Egyetemi Központ Könyvtárának konferenciatermében Németh Norbert egyetemi lelkész, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium igazgatója új – társszerzőkkel közösen írt – könyvét.

2018. június 19. kedd

Seholországban

A „Sosem voltál itt” című amerikai film főhősének egyáltalán semmi sem fáj már – és ez rémisztőbb bármilyen csapdában vergődő lélek rúgkapálásánál.

2018. június 17. vasárnap

Egyetemisták szakácskönyve

A Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség gondozásában most megjelent „Egyetemisták szakácskönyve” egy különleges gyűjtemény. A kötetben szereplő receptek elkészítése nem bonyolult, nem kíván nagy előképzettséget, mégis nagy sikert arathatunk vele akár baráti... »

2018. június 17. vasárnap

Dér Katalin: Próféciák a Messiásról

A szerző klasszika-filológus, teológus, az irodalomtudományok doktora. Legújabb könyvében az Ószövetség Messiásról szóló próféciáit elemzi – mintegy negyven forrást emgadva –, kiemelve: Isten számtalan próféciát adott, hogy minden kor minden embere, mindaz, aki hall róla,... »

2018. június 16. szombat

Egy életen át kell játszani – Bemutatták Elekes Szende és Kiss Péter felnőtté válásról szóló kötetét

Bemutatták Elekes Szende és Kiss Péter „Repülni tanulunk” című kötetét, mely a felnőtté válás témáját járja körül. A kötetet Fehérváry Jákó bencés szerzetes és Somogyiné Petik Krisztina pszichológus ismertette június 11-én a budapesti D18 kávézó és könyvesbolt... »

2018. június 12. kedd

Mark Gungor: Férfiagy, női agy

A szerző amerikai keresztény lelkész, aki az előadásairól készült videók révén világszerte, így hazánkban is népszerű. Ez az első magyarul megjelent könyve, melynek témája a házasság.

2018. június 10. vasárnap

Ha megkondul a szerb templom harangja – Gondolatok a „Metaforáról”

Az idén immár 25. alkalommal rendezték meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, s ha a Millenárisból ezúttal a kisebb kiadók kívülre rekedtek is, azért akadt kínálat bőségesen. A rendezvény egyik díszvendége Szerbia volt.

2018. június 10. vasárnap

Megjelent a Vigilia júniusi száma

A Vigilia ez évi hatodik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2018. június 10. vasárnap

Apostoli atyák

A Szent István Társulat 1980-ban indította el Ókeresztény Írók című sorozatát, amely Vanyó László hosszú éveken át végzett áldozatos munkája révén jutott el a magyar olvasóközönséghez.

2018. június 10. vasárnap

Aki megnézi a filmjeit, többé válik, és jobbá – Könyv jelent meg Huszárik Zoltánról

Huszárik Zoltán (1931–1981) a magyar filmművészet egyik legeredetibb és legnagyobb rendezője volt. A Magyar Művészeti Akadémia és az MMA Kiadó az ünnepi könyvhét alkalmából „Talán mindenütt voltam – Huszárik Zoltán” címmel jelentetett meg kötetet róla.

2018. június 9. szombat

„Sunt lacrimae rerum” – Nora Szentiványi: A lakás

Az 1969-ben Budapesten született, de „svédmagyarként”, Göteborgban, ebben a nevezetes északi egyetemi városban felnőtt Nora Szentiványi, aki huszonegy éve már Norvégiában él, rögtön első regényével remekelt. És meg is kapta gyöngyszemszépségű, de gyémántkeménységű regényére... »

2018. június 9. szombat

Ki ne szeretne repülni? – Könyvbemutató a felnőtté válásról

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában jelent meg Elekes Szende és Kiss Péter „Repülni tanulunk – Beszélgetések a felnőtté válásról” című kötete. A könyvet június 11-én 18 órakor mutatjuk be Budapesten.

2018. június 8. péntek

Én csak tanulóvezető vagyok – Budapesten is bemutatták Varga László püspök legújabb kötetét

A budapesti Szent István-bazilika Mária termében mutatták be június 6-án „A bőrünk alá bújt Isten” című könyvet, melyben Varga László kaposvári megyéspüspökkel beszélget Bodnár Dániel. A kötetet Versegi Beáta, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetese ismertette.

2018. június 7. csütörtök

A szombathelyi székesegyház történetével foglalkozó könyveket mutattak be

Két, a székesegyház történetével foglalkozó kötetet mutattak be május 30-án a szombathelyi városházán. Az eseményen Székely János szombathelyi megyéspüspök és Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere mondott köszöntőt.

2018. június 6. szerda

Vallástörténeti szöveggyűjtemény jelent meg az Újszövetséghez

Megjelent a „Vallástörténeti szöveggyűjtemény az Újszövetséghez” című kötet Benyik György és Szőnyi Etelka gondozásában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a JATEPress Kiadónál. Benyik György ismertetőjét olvashatják.

2018. június 5. kedd

A bőrünk alá bújt Isten – Budapesten is bemutatjuk a Varga László püspökkel készült interjúkötetet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban áprilisban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet, melyet a Somogy megyei püspöki székhelyen történt bemutatója után Budapesten is bemutatunk június 6-án.

2018. június 4. hétfő

tovább »