Kontinenseken átívelő szolidaritás – A Fokoláre Mozgalom 100 Ft-os akciója a pakisztáni gyerekekért

Hatvan pakisztáni gyermeket iskolázott be idén áprilisban a magyarországi Fokoláre Mozgalom, miután közel négymillió forintot gyűjtöttek össze a szervezet által az ázsiai országban működtetett szociális központba járó diákok javára.

2019. április 17., szerda

Ismét keresztutat jártak Szeged belvárosában

Évről évre virágvasárnap előtti pénteken este gyűlnek össze Szeged katolikus közösségei, hogy együtt emlékezzenek meg Krisztus szeretetből értünk vállalt szenvedéséről. Április 12-én immár 16. alkalommal jártak keresztutat a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében a... »

2019. április 17., szerda

Családos lelkinapot tartottak Veszprémben

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Munkacsoportja idén is megszervezte a családokat hívó nagyböjti lelkinapot április 6-án Veszprémben, a Padányi Katolikus Iskolában.

2019. április 14., vasárnap

Kolping Családok lelkigyakorlata Székelykeresztúron

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében jelen lévő Kolping Családok közössége március 29. és 31. között háromnapos lelkigyakorlatot tartott Székelykeresztúron, a 16. zsoltárból idézett mottóval: „Megmutatod nekem az öröm teljességét”.

2019. április 12., péntek

Az esküvő egy nap, de a házasság egy életre szól – Jegyes Hétvégét tartottak Szegeden

A fenti mottóval hirdette meg a Házas Hétvége mozgalom közössége a Jegyes Hétvége programot. Az április 5–7-ig Szeged-Szentmihályon megrendezett programra 13 fiatal pár jelentkezett az ország különböző településeiről.

2019. április 10., szerda

Pápai üzenet a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom 42. olaszországi gyűlésére

Közel 15 ezren vettek részt április 5. és 7. között az olaszországi Riminiben a katolikus karizmatikus megújulás mozgalom éves találkozóján. Ferenc pápa az esemény alkalmából üzenetet küldött Salvatore Martineznek, a mozgalom olasz nemzeti elnökének.

2019. április 8., hétfő

Különleges keresztúton vettek részt a marosszentgyörgyi hívek

A székelyvéckei kálváriára szervezett zarándoklatot a marosszentgyörgyi plébánia Kolping-csoportja április 2-án. A Jézus szenvedését felidéző elmélkedések segítségével mindenki erőt és útmutatást meríthetett a mindennapi keresztek elviseléséhez.

2019. április 5., péntek

Legyél te is farkaskölyök vagy katica! – Cserkészjátéknapot szerveznek Mosonmagyaróváron

Április 7-én, vasárnap 9 órától szeretettel várja a mosonmagyaróvári piarista iskolában a játszani vágyó 7 és 11 év közötti gyermekeket a helyi 1. Számú Beretta Molla Szent Johanna Cserkészcsapat.

2019. április 5., péntek

Az óbudavári Schönstatt-kápolna felszentelésének évfordulóját ünnepelték

A Veszprém megyei település kápolnája felszentelésének 14. évfordulóját ünnepelte a Magyar Schönstatt Család március 31-én.

2019. április 3., szerda

Az élet igéje – 2019. április

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2019. április 1., hétfő

Cursillo Zalaegerszegen

Március 14. és 17. között tartották a Szombathelyi Egyházmegye első zalaegerszegi férficursillóját a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületében.

2019. március 28., csütörtök

Országos papi lelkinapot szervezett a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom

A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom szervezésében március 23-án „Papi nap” volt a Szegedhez közeli Domaszéken, a Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban. A közösséghez tartozó lelkipásztorok az ország különböző részeiből, valamint a Vajdaságból és Felvidékről is érkeztek a... »

2019. március 25., hétfő

Újabb neokatekumenek indulnak házról házra Pécsett

Ünnepi szertartás keretében kapta meg március 13-án a pécsi székesegyházi plébánia második neokatekumen közössége az apostoli hitvallást, a Hiszekegyet. Az előírásnak megfelelően Udvardy György megyéspüspök ajánlotta a lelkiségi mozgalom tagjainak a Credót, amit ők el is... »

2019. március 20., szerda

A Vinculum Caritatis Közösség Boldog Brenner János pártfogásába ajánlotta magát

Március 9-én Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris lelkigyakorlatos ház kápolnájában az Oltáriszentség nevét viselő Vinculum Caritatis Közösség női, papi és családi ágának tagjai a közösség alapításának hetvenedik évfordulóját ünnepelték.

2019. március 19., kedd

A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom Nemzeti Tanácsa Szatmárnémetiben ülésezett

Március 9-én, szombaton a magyar Házas Hétvége közösség felelőseit tömörítő Nemzeti Tanács első ízben ülésezett a határokon kívül, Szatmárnémetiben.

2019. március 16., szombat

A 140 évvel ezelőtt történt nagy árvízre emlékeztek Szegeden

Tizenöt éve emlékeznek meg a cserkészek az 1879-es szegedi nagy árvízről. Idén az ország minden tájáról és külföldről több mint ezren érkeztek március 9-én a Dóm téri kavalkádra. Az árvízi megemlékezések hétfőn és kedden folytatódnak a városban.

2019. március 11., hétfő

Krisztus számít rád – Erdő Péterrel ünnepelték a magyarországi Cursillo jubileumát

Erdő Péter bíboros, prímás ünnepi szentmisét mutatott be március 10-én, vasárnap a Cursillo mozgalom tagjainak a budapesti Szent Kereszt-templomban. A szentmise hálaadás volt a hazai mozgalom elmúlt 30 évéért és a 100. női cursillóért is, melyet Tahitótfaluban tartottak ezen a... »

2019. március 10., vasárnap

A mustármag reménye – Nyolcvanéves az END házastársi mozgalom

A nyolcvanéves END (Équipes Notre-Dame) közösség magyar jubileumi ünnepségén, március 9-én, Gyömrőn Michael August Blume apostoli nuncius mondta a misét, és Beer Miklós váci megyéspüspök prédikált. Gyermekzsivajtól hangos, mégis bensőséges eseményen vehettünk részt.

2019. március 10., vasárnap

„Az Isten mosolyának fogtam fel” – Beszélgetés a magyar Cursillo volt világi elnökével

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye munkatársa, Zsirosné Seres Judit készített interjút Fabók Györgyné Ildikóval, aki négy éven át koordinálta a mozgalom munkáját országos vezetőként. Az interjút szerkesztve közöljük.

2019. március 4., hétfő

João Braz de Aviz bíboros: Szükség van az Egyház megtisztulására

Aviz bíboros, a Megszentelt Élet Intézményeinek és az Apostoli Élet Társaságainak Kongregációjának vezetője a Fokoláre Mozgalom vendége volt február 20-án Máriabesnyőn. Az Új Város magazin riportere az életéről és az Egyházat ma foglalkoztató kérdésekről beszélgetett... »

2019. március 2., szombat

tovább »