Több mint tízezren vettek részt az idei augsburgi imakonferencián

Imádság, koncertek, előadások, dicsőítés szerepeltek a január 4. és 7. között Augsburgban tartott találkozó programjában, mely idén több mint 10 ezer embert vonzott a bajor városba. Tíz évvel ezelőtt szervezte az első karizmatikus imakonferenciát az augsburgi Imádság Háza, akkor 150... »

2018. január 10. szerda

A Kapuvári ÍzvadÁszok ünnepi ebédet főztek a római szegényeknek vízkeresztkor

Ötszáz személyre készített meleg ételt a Kapuvári ÍzvadÁszok csapata a Szent Egyed katolikus közösség római menhelyén január 6-án. Az amatőr főzőcsapat 2015-től minden évben vízkereszt ünnepén segít a római rászorulókon.

2018. január 8. hétfő

Az élet igéje – 2018. január

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2018. január 1. hétfő

John testvér, Taizé: Barátok Krisztusban

A szerző a Taizéi Közösség tagja, legújabb könyvében a krisztusi üzenetet szeretné megvilágítani az egyetemes barátság gondolatán keresztül.

2017. december 30. szombat

Ferenc pápa üzenete a taizéi találkozóra: Növeljétek az irgalmasság kultúráját!

A Taizéi Közösség európai találkozóját idén Svájcban, Bázel városában tartják december 28. és január 1. között. Több tízezer fiatal – köztük magyarok is – vesz részt a „Bizalom zarándoklata a földön” kezdeményezésben, amelyet Roger testvér, a Taizéi Közösség... »

2017. december 28. csütörtök

Jerikó 2017: egy lelkigyakorlat, ahol a falak leomlanak

A Chemin Neuf Közösség francia eredetű, ökumenikus elhivatottságú, katolikus, karizmatikus közösség. Tevékenysége igen szerteágazó: családosoknak, egyedülállóknak, fiatal egyetemistáknak és gimnazistáknak kínál imaalkalmat, lelkigyakorlatot. Varga Mónika készített interjút a... »

2017. december 27. szerda

Karácsonyi ebéd a szegényekkel – A Szent Egyed közösség kezdeményezése

A Szent Egyed (Sant’Egidio) közösség barátaival, a szegényekkel való közös karácsonyi ebédeken száz olasz városban idén több mint ötvenezren, öt kontinens hetven országában pedig kétszázezernél is többen vesznek részt.

2017. december 24. vasárnap

Ferenc pápa a Katolikus Akció fiataljaihoz: Legyetek Jézus barátai és tanúságtevői!

Az olasz Katolikus Akció fiataljait fogadta a Szentatya az Apostoli Palota Konzisztórium termében december 16-án.

2017. december 16. szombat

„Örvendező népek” a Szent István-bazilikában – Fogadalomtételt ünnepelt a Regnum Marianum

Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 8-án ismét örvendező sokaság töltötte meg a Szent István-bazilikát. A szentmisén, a Regnum Marianum „családi ünnepén” közel kétszáz fiatal tett először fogadalmat, azaz ígéretet Krisztus követésére.

2017. december 8. péntek

A Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozója

Nagybecskereken tartották a húszéves jubileumát ünneplő Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozóját november 25-én.

2017. december 1. péntek

Az élet igéje – 2017. december

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2017. december 1. péntek

„Aki keres, az talál!” – 34. Antióchia Nagyhétvége Nagykanizsán

A nagykanizsai Piarista Iskolában rendezte meg a helyi Jézus Szíve Antióchia közösség 34. nagyhétvégéjét 94 fiatal, köztük 13 újonc részvételével november 17. és 19. között.

2017. november 22. szerda

Vigyünk takarót, hálózsákot a hajléktalanoknak!

A krízisidőszakban az utcán élő emberek előtt nagy kihívás, hogy túléljék a nyirkos, szeles, fagyos nappalokat és főleg éjszakákat. A Szent Egyed közösség tagjai heti rendszerességgel szerdánként keresik fel a belvárosi aluljárókat, tereket, hogy jó szót, teát, ennivalót vigyenek... »

2017. november 21. kedd

„Mézes napot” tartottak a padéi Kolping-házban

A vajdasági Padé Kolping-székházában megrendezett „mézes napra” november 11-én hetvenöt gyermek, szülő, nagymama és önkéntes gyűlt össze Lengyel Anna, a Szerbiai Kolping Társaság elnöke toborzására.

2017. november 21. kedd

Áldd meg küldetésünket! – Schönstatt-házaspárok ünnepelték elköteleződésüket

Házaspárok ünnepelték a Schönstatt mozgalom családakadémiája által nyújtott képzés elvégzését Bíró László püspökkel. A november 18-án tartott küldetésünnep keretében a budapest-gazdagréti Szent Angyalok-templomban a házaspárok missziós szolgálatra köteleződtek el.

2017. november 19. vasárnap

Bemutatták Budapesten a „Cursillo a börtönben” című filmet

November 16-án este az Eötvös10 kulturális központban a Cursillo közösség tagjai és érdeklődők előtt bemutatták a börtöncursillóról szóló, kétrészes oktatófilmet. A vetítés előtt Bíró László püspök üdvözölte az egybegyűlteket.

2017. november 17. péntek

Az újpesti jégpalotában tartották az országos karizmatikus találkozót

November 11-én rendezték meg a magyar karizmatikus megújulás 26. országos találkozóját Budapesten. Az Észak-Amerikából érkezett előadók, Ann Shields nővér, Graham Keep és Peter Herbeck tanításai után Snell György esztergom-budapesti segédpüspök által vezetett szentmise zárta a... »

2017. november 12. vasárnap

Régi rítusú főpapi szentmisét mutattak be a budapesti Szent Mihály-templomban

Tíz éve tartanak rendszeresen régi rítusú szentmiséket a belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánián. Az évforduló alkalmából november 11-én Varga Lajos váci segédpüspök mutatott be ünnepi főpapi szentmisét a római rítus rendkívüli formája szerint a Szent Mihály-templomban.

2017. november 11. szombat

Az apostolkodás háromlábú suszterszék – Országos cursillotalálkozót tartottak Debrecenben

Több mint hatszáz fő részvételével rendezték meg a magyarországi Cursillo mozgalom VI. országos találkozóját (a mozgalom szóhasználatában: ultreyát) november 4-én Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban.

2017. november 9. csütörtök

Így „kisebbedem” – Jean Vanier három hónapra visszavonul pihenni szívrohama után

A fogyatékkal élőket gondozó Bárka közösség alapítója, Jean Vanier legutóbbi, novemberi hírlevelében számolt be arról, hogy október 13-án szívinfarktusa volt, ezért három hónapra visszavonul pihenni.

2017. november 8. szerda

tovább »