Az élet igéje – 2019. február

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2019. február 16. szombat

Lehet a sírig szeretni, avagy randevú egy életen át

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg hazánkban a házasság hete rendezvénysorozatot február 10. és 17. között, melynek sajtótájékoztatóját Budapesten, a Benczúr Házban tartották február 7-én.

2019. február 7. csütörtök

Az Ige meghallgatása – Már magyar nyelven is olvashatók Pierbattista Pizzaballa érsek homíliái

Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora vasárnapi elmélkedéseinek magyar fordítását a Központi Oltáregyesület teszi közzé honlapján. Az alábbiakban a lelkiségi mozgalom közleményét olvashatják.

2019. január 31. csütörtök

Bemutatkozik a máriapócsi bazilita harmadrendi csoport

A Máriapócson működő bazilita harmadrendi csoport mutatkozott be a Görögkatolikus Szemlélet magazin 2018. téli számában. Papp Nóra írását adjuk közre.

2019. január 31. csütörtök

Országos találkozót tartottak a Domonkos-rend világi közösségei Budakeszin

Az Árpád-házi Szent Margit ünnepét követő napon, január 19-én rendezték meg a Domonkos-rend világi közösségeinek idei első országos találkozóját Budakeszin, a Havas Boldogasszony-templomban, valamint a Szent László Közösségi Házban.

2019. január 28. hétfő

Átadták a Kerkai-díjat Szegeden

Kilencedik alkalommal adták át a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) Kerkai Jenőről elnevezett díját január 25-én a szegedi Kerkai Jenő Tini Tanodában.

2019. január 27. vasárnap

Elváltaknak, egyedülálló szülőknek hirdetnek lelkigyakorlatot Budapesten

Közeledik a házasság hete. Akinek az életén sebet ütött a válás, ilyenkor talán gyötrődik magában. Pedig jó volna, ha tudna arról a három hétvégéből álló sorozatról, az AVE-kurzusról, amely egyedülálló szülőknek szól.

2019. január 27. vasárnap

A nevelés az élet szolgálata – Pedagógiai továbbképzést tartottak Nagyváradon

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Katekétikai Központja január 11–12-én negyedik alkalommal szervezett képzést „A nevelés az élet szolgálata” címmel hitoktatóknak, egyházi iskolában tanító pedagógusoknak a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai... »

2019. január 16. szerda

Nyolcvanéves a Neokatekumenális Út alapítója

„Isten fizesse meg neked mindazt a jót, amit az Egyháznak teszel” – írta Ferenc pápa üzenetében, amelyben születésnapi jókívánságait küldi a Neokatekumenális Út alapítójának. Kiko Argüello január 9-én töltötte be 80. születésnapját Madridban.

2019. január 11. péntek

Megválasztották a Szombathelyi Egyházmegyei Cursillo Mozgalom Titkárságának tagjait

Január 6-án, vízkereszt ünnepén alakult meg a cursillós testület Szombathelyen.

2019. január 8. kedd

„Keressétek az Isten országát!” – Bulányi György születésének századik évfordulóját ünnepelték

Bulányi György piarista szerzetes születésének 100. évfordulója alkalmából január 5-én emléknapot szervezett a Bokor közösség a Duna-parti piarista kápolnában.

2019. január 6. vasárnap

Az élet igéje – 2019. január

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2019. január 1. kedd

Chiara Lubich: Mária

A kötet a Fokoláre mozgalom alapítónője Szűz Máriáról tartott előadásainak megszerkesztett változata, emellett tartalmaz néhány, Chiara Lubich által Jézus édesanyjához írt verset is.

2018. december 30. vasárnap

Már várja a jelentkezéseket a Chemin Neuf Közösség a 2019-es Kána-hétre

A Chemin Neuf Közösség várja a jelentkezéseket a 2019-es Kána-hétre, amely július 28. és augusztus 3. között lesz Bodrogolasziban. A házaspároknak szóló héten évről évre 35–40 pár vesz részt.

2018. december 29. szombat

Mankók a házasság szentségének megéléséhez

A hétgyermekes Tomka házaspárnak, az END katolikus házastársi mozgalom régiófelelőseinek otthonába látogattunk.

2018. december 26. szerda

Pasquale Foresi: Mi az ima?

Pasquale Foresi (1929–2015) filozófus, pap, teológus, a Fokoláre Mozgalom társalapítója. Tanulmányának alapgondolata: ahhoz, hogy az ima valóban ima legyen, elsősorban a Jézussal való kapcsolat szükséges, „az ima napunk legszebb pillanata, mert ez az egyetlen pillanat, amikor... »

2018. december 22. szombat

Segíts, hogy a karácsony elérjen mindenkihez! Teríts egy szegénynek az ünnepi asztalnál!

A Sant’Egidio közösség a Párbeszéd Házával együttműködve idén is karácsonyi ebéden látja vendégül szegény barátait december 25-én. Az ünnep alkalmából Budapesten Michael August Blume SVD apostoli nuncius mutat be szentmisét a Jézus Szíve-templomban.

2018. december 19. szerda

Adventi imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Advent elején minden évben megrendezik a budapesti Nyolc Boldogság Közösség imaestjét. Idén december 8-án, szombaton dicsőítéssel, szentségimádással készültek Krisztus születésének ünnepére a budapesti Örökimádás-templomban.

2018. december 12. szerda

Évzáró találkozót tartott a Délvidéki Háló

December 1-jén szervezték meg a Délvidéki Háló bogozóinak és segítőinek évzáró találkozóját a mozgalom nagybecskereki irodájában és a Caritas helyi konferenciatermében. Az eseményen húszan vettek részt.

2018. december 11. kedd

Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd

tovább »