Vépen rendezik meg a XVII. Kárpát-medencei Háló tábort

A Háló mozgalom július 29. és augusztus 5. között rendezi meg idén nyári táborát a Vas megyei Vépen, ahová a Kárpát-medence minden tájáról várnak érdeklődőket.

2018. április 12. csütörtök

Megerősít az „Amoris laetitia” – Házas Hétvége Budapesten

A Házas Hétvége lelkiségi mozgalom „megerősítő hétvége” elnevezéssel évek óta rendez olyan lelkigyakorlatokat, melyek a pápai írások kibontására épülnek. A mostani, ötödik lelkigyakorlatra április 6. és 8. között került sor a budapesti Piarista Gimnázium épületében.

2018. április 10. kedd

Az esküvő egy napra, a szentségi házasság egy életre szól – Jegyes hétvégét tartottak Gödöllőn

Április 6. és 8. között a Házas Hétvége lelkiségi mozgalom keretében jegyes hétvégét tartottak a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium épületében.

2018. április 10. kedd

Az Emmánuel Közösség tagjait fogadta a pápa

Ferenc pápa április 7-én délelőtt fogadta a Vatikánban az Emmánuel Közösség ötszáz tagját. Hozzájuk intézett beszédében azt kérte, hogy fáradhatatlanul vigyék el Isten irgalmasságát mindenkinek, elsősorban a szegényeknek, és a pápa óhajának megfelelően legyenek a kilépő egyház... »

2018. április 7. szombat

A szabadulás ünnepe – Jean Vanier elmélkedése a feltámadásról

Hogyan éljük meg keresztényként a húsvétot? Mit jelent a feltámadás? Jean Vanier, a Bárka közösség alapítója elmélkedését a „The Tablet” nemzetközi katolikus hetilap közölte.

2018. április 5. csütörtök

Az élet igéje – 2018. április

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani – Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint – az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek... »

2018. április 1. vasárnap

A Hajléktalan Jézus szobra elől indult a Sant’Egidio közösség nagyvárosi keresztútja Budapesten

A nagypénteki szertartás után Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Bakáts téri templom előtt helyzete el a Hajléktalan Jézus szobrát, innen indult a Sant’Egidio közösség által hagyományosan szervezett nagyvárosi keresztút korunk szenvedéseinek színterein át.

2018. március 31. szombat

Virágvasárnap Szatmárnémetiben – A Neokatekumenális Út tagjai pálmaágakkal vonultak

Szatmárnémeti régi központjában, a székesegyház plébániájától a zárdatemplomig vonultak pálmaágakkal a Neokatekumenális Út közösség tagjai március 25-én, virágvasárnap.

2018. március 28. szerda

Közösségvezetőket képeztek a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Március 23–25. között kezdődött meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye „Vitorla” nevű közösségvezető képzésének második évfolyama. A domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban tartott nyitó hétvégén tizennégy, plébániához, illetve lelkészséghez kötődő fiatal vett... »

2018. március 28. szerda

Cursillós küldetés: „Nekünk azokhoz kell elmennünk, akik a kegyelem szélére sodródtak”

Idén március 15. alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Berecz Balázs, a Börtöncursillós Titkárság volt világi koordinátora.

2018. március 27. kedd

Családok keresztútja az Andrássy úton

A Regnum Christi, a Krisztus Légiója kongregáció közössége 19. alkalommal hívott mindenkit keresztútra, húsvéti lelki előkészületre és hitük megvallására a virágvasárnapot megelőző szombat, március 24. délutánjára. Az Oktogontól induló és a Hősök terénél véget érő... »

2018. március 25. vasárnap

Lelki adoptálás – Imádság az abortusszal fenyegetett gyermekekért

Az abortusszal fenyegetett magzatokért végzett imádság mindannyiunknak szóló meghívás, melynek speciális és hatékony módja a Lengyelországból indult, a pálos szerzetesek által támogatott és terjesztett lelki adoptálás mozgalom.

2018. március 24. szombat

Lelkinapot tartott a Délvidéki Háló

Március 10-én tartották a Délvidéki Háló bogozóinak lelkinapját Nagybecskereken. Az összejövetel mottóját Reményik Sándor „Istenarc” című költeményéből kölcsönözték: „Egy istenarc van eltemetve bennem...”

2018. március 19. hétfő

Hajléktalanok társadalmi visszailleszkedését segítő projekthez csatlakozott a pálferis közösség

A „Vissza közénk – kiút a hajléktalanságból” elnevezésű projekt három hajléktalanellátásból kikerült férfi személyes céljainak támogatása azért, hogy könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba. A kezdeményezéshez a pálferis közösség tagjaiból alakult Pálferi Karitász... »

2018. március 14. szerda

Igen a végsőkig – Chiara Lubichra emlékezünk halálának tizedik évfordulóján

Tíz évvel ezelőtt, 2008. március 14-én hunyt el Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója. Az alábbi interjúrészlettel emlékezünk rá, mely néhány évvel ezelőtt Giulia Eli Folonarival, Chiara Lubich egykori titkárnőjével, életének tanújával készült.

2018. március 14. szerda

Az ifjúságról szóló szinódusról beszélt a pápa a taizéi Alois testvérrel

Minden évben márciusban – ezúttal 12-én – kerül sor a taizéi ökumenikus közösség perjele és a pápa hagyományos találkozójára. Ez alkalommal az októberi szinódus előkészítéséről, a fiatalok kíséréséről, az ökumenikus útról és a menekültek befogadásáról volt... »

2018. március 13. kedd

Ferenc pápa a svájci Fontaine de la Miséricorde közösség tagjait fogadta

A Szentatya március 10-én, szombaton délben a Konzisztórium teremben fogadta a francia nyelvű, svájci „Fontaine de la Miséricorde” (az Irgalmasság Forrása) nevű társulat mintegy ötven tagját.

2018. március 11. vasárnap

Papi lelkigyakorlatot tartottak Mohácson

Tavaszi rekollekcióra gyűltek össze a Pécsi Egyházmegye papjai Mohácson március 5-én és 6-án. A képzés célja olyan módszerek bemutatása volt, amelyek hatékonynak bizonyultak a plébániai evangelizációban.

2018. március 9. péntek

Nagyböjti lelkinapot tartottak a MÉCS közösségek a fővárosban

Az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkeztek házaspárok a MÉCS nagyböjti lelkinapjára, amelyet Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családreferens püspöke tartott március 3-án Budapesten, az MKPK irodaházában.

2018. március 6. kedd

A pécsi szegényeket látogatták meg a Szent Egyed közösség fiataljai

Nem szokványos helyen, a város peremén található hajléktalanszállón tartottak imádságot a pécsi Szent Egyed közösség fiatal tagjai és barátai március 3-án, szombaton.

2018. március 5. hétfő

tovább »