Sok szép emléket viszek magammal Magyarországról – Interjú Alberto Bottari de Castello nunciussal

Alberto Bottari de Castello búcsúzik Magyarországtól, és egyben a nunciusi feladataitól is. Nyugalmazását követően szülőföldjén folytatja papi szolgálatát. Az elmúlt évekről, a tapasztalatairól kérdeztük.

2017. november 26. vasárnap

Köztetek másként legyen – Asztrik érseket ünnepelték mennyei születésnapján Kalocsán

Kalocsa első, szent életű érsekének emléknapját ünnepelték a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és Áder János köztársasági elnök jelenlétében november 12-én Kalocsán. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás volt, a szentbeszédet Várszegi Asztrik főapát... »

2017. november 12. vasárnap

Isten a maga szabadságával ajándékoz meg – A belaruszi nuncius mutatott be szentmisét Várpalotán

Pintér Gábor címzetes velebusdói érsek, az Apostoli Szentszék belaruszi követe mutatott be szentmisét október 15-én Várpalotán.

2017. október 18. szerda

Misszionáriusok találkozója Vácon

Magyarországon szolgálatot teljesítő külföldi misszionáriusok érkeztek Vácra szeptember 16-án. A találkozót immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg Benvin Sebastian Madassery verbita szerzetes, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója.

2017. szeptember 19. kedd

A pápa kinevezte az új izraeli nunciust

Ferenc pápa szeptember 13-án, szerdán kinevezte Leopoldo Girelli érseket Izrael apostoli nunciusává, illetve Jeruzsálem és Palesztina apostoli delegátusává.

2017. szeptember 14. csütörtök

„Akik a remény útján haltak meg” – Ökumenikus imaórát tartottak Budapesten a menekültekért

Június 23-án, pénteken Székely János kinevezett szombathelyi püspök vezetésével, a Szent Egyed közösség szervezésében, a budapesti Szent József-templomban ökumenikus imádságot tartottak azokért a menekültekért, akik a béke és egy jobb élet reményében Európa felé vezető útjuk... »

2017. június 24. szombat

Ökumenikus imaórán emlékeztek Budapesten korunk vértanúira és az egyiptomi kopt áldozatokra

Alberto Bottari de Castello pápai nuncius vezette az imádságot napjaink vértanúiért április 10-én az Egyetemi templomban. Az imaórán külön is megemlékeztek az egyiptomi merényletek áldozatairól. A Szent Egyed közösség által szervezett áhítaton több keresztény felekezet képviselői... »

2017. április 11. kedd

Ünnepi szentmise a Mátyás-templomban Boldog IV. Károly király koronázásának centenáriumán

Boldog IV. Károly magyar királlyá koronázásának századik évfordulója alkalmából Erdő Péter bíboros mutatott be ünnepi szentmisét december 30-án a Mátyás-templomban Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Cserháti Ferenc püspök és Varga Lajos váci segédpüspök... »

2016. december 30. péntek

Foucauld atyáért adtak hálát halála 100. évfordulóján

Boldog Charles de Foucauld halálának 100. évfordulójáról emlékeztek meg a budapesti Páli Szent Vince-plébániatemplomban november 12-én. A délutáni előadások és szentségimádás után az ünnepi szentmisét Alberto Bottari de Castello nuncius mutatta be.

2016. november 13. vasárnap

Szent Sír-lovagokat avattak Budapesten

Edwin Frederick O’Brien, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend bíboros nagymestere hét lovagot avatott a Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás-) templomban október 22-én. Az új lovagok közt van Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius.

2016. október 22. szombat

„Ez a templom a teljes magyar történelemről beszél” – negyedszázados évforduló a Sziklatemplomban

Huszonöt éve, 1991. október 13-án Angelo Acerbi érsek, a Szentszék magyarországi nunciusa szentelte fel a pálosok budapesti Sziklatemplomának oltárát. Az évfordulón Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius mutatott be ünnepi szentmisét a Gellért-hegyi templomban – tájékoztatott Parák... »

2016. október 14. péntek

„Küldetése a mi küldetésünk” – magyarországi jelenlétük centenáriumát ünnepelték a verbiták

Idén múlt száz éve, hogy a verbiták (Isteni Ige Társsága) Magyarországra érkeztek. Október 8-án, szombaton a Világmisszió 15. Országos Ünnepével összekapcsolva tartották a jubileumi év záróeseményét Budatétényben, a Názáret Missziósházban.

2016. október 9. vasárnap

„Hálát adok az Úrnak mindenért” – Aranymiséjére készül Alberto Bottari de Castello nuncius

Szeptember 9-én a Szent István-bazilikában mutatja be aranymiséjét Alberto Bottari de Castello, Magyarország apostoli nunciusa. Ebből az alkalomból kérdeztük papi hivatásáról, életútjáról.

2016. szeptember 8. csütörtök

Püspökké szentelték Pintér Gábort

Pintér Gábort, a Belarusz Köztársáság kinevezett apostoli nunciusát július 15-én szentelték püspökké Vácott. A főszentelő Pietro Parolin bíboros államtitkár, a társszentelők Erdő Péter bíboros és Beer Miklós megyéspüspök voltak.

2016. július 15. péntek

Pénteken szentelik püspökké Pintér Gábor belarussziai apostoli nunciust

Július 15-én, pénteken 10.30 órakor a váci székesegyházban dr. Pintér Gábor pápai prelátust, szentszéki diplomatát, a váci egyházmegye papját, a Belarusz Köztársaság apostoli nunciusát püspökké szenteli Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár, a vatikáni diplomácia első... »

2016. július 14. csütörtök

Kinevezték az új moszkvai apostoli nunciust

Ferenc pápa május 28-án, szombaton kinevezte moszkvai apostoli nunciussá Celestino Migliore érseket, aki ez idáig Lengyelország nunciusa volt.

2016. június 1. szerda

Miguel Maury Buendía érsek az új pápai nuncius Bukarestben

A Szentszék sajtóterme december 5-én tette közzé, hogy Ferenc pápa Kazahsztán, Kirgizisztán és Tadzsikisztán eddigi nunciusát küldi Bukarestbe a nyáron, a Francisco-Javier Lozano érsek távozásával megüresedett diplomáciai szolgálati hely betöltésére.

2015. december 6. vasárnap

Ünnepélyesen megerősítették a Szent II. János Pál Iskolaközpont új nevét

A budapesti intézményben Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius celebrált ünnepi szentmisét november 6-án abból az alkalomból, hogy a volt Szent Benedek Iskolaközpont felvette Szent II. János Pál pápa nevét, és a névadó szent ereklyéjét elhelyezték az iskolában.

2015. november 6. péntek

Rózsafüzért imádkozók találkozóját tartották a százéves Rózsafüzér Királynője-templomban

Október 3-án tartották a rózsafüzért imádkozók hatodik országos találkozóját a budapesti Rózsafüzér Királynéja-templomban. Ez a nap egyúttal a templom felszentelésének századik évfordulója is volt.

2015. október 3. szombat

Konferenciát rendeztek az embermentő vatikáni diplomata, Gennaro Verolino emlékére

Szeptember 28-án a budapesti Gennaro Verolino-iskolában megrendezett konferencián Alberto Bottari de Castello pápai nuncius köszöntötte a résztvevőket. Rosalba Verolino, a névadó unokahúga mutatta be nagybátyja életét, a vészkorszak alatt Budapesten végzett tevékenységét.

2015. szeptember 28. hétfő

tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle